Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ο κύκλος των χαμένων εραστών

Artist: Renata Siqueira Bueno

Καλημέρισε τη μοναξιά της...

Φίλη μισητή και παράλληλα αγαπημένη, καρδιακή. Μέσα της δεμένη με συρμάτινη κλωστή.
Δε ζήτησε ποτέ πολλά. Μια αγάπη σαν των βιβλίων. Δυνατή και με χαρούμενο τέλος. Με ένα παιδί…

Μα όταν ήρθε η ώρα, το αρνήθηκε, το φοβήθηκε. Αμφισβήτησε τις δυνάμεις της, την αγάπη.
Έκαψε μόνη τα βιβλία. Σημάδεψε το αύριο με χρώμα σταχτί, γκρι.

Μακάρι να ήταν μαύρο. Το γκρι είναι άψυχο. Γκρίζα ζώνη, αδιάφορη, ατελέσφορη.
Κι η αίσθηση του φαύλου κύκλου.

Κάθε τέλος και μια αρχή. Κάθε νέα αρχή κι ένα τέλος.
Με ένα κομμάτι της λιγότερο. Έχασε πια το λογαριασμό .Έπαψε να μετρά. Δεν ξέρει πόσα μένουν.
Άραγε σε πόσα κομμάτια μπορεί κανείς να τεμαχίσει την ψυχή του;

Όλοι μας γεννιόμαστε νάρκισσοι


Από τον μύθο του Νάρκισσου, στη Γέννηση του Ανθρώπου
Λίγες ίσως ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας είναι τόσο γνωστές όσο η ιστορία του Νάρκισσου.
Πεντάμορφος και νεαρός, ο Νάρκισσος ερωτεύτηκε τον εαυτό του, όταν αντίκρισε την αντανάκλασή του στα νερά μίας πηγής. Κατέβαλλε προσπάθειες να αγγίξει την εικόνα του, που έβλεπε να σχηματίζεται στα νερά, μα δεν μπορούσε να το καταφέρει, και έτσι έμεινε για πάντα εκεί θαυμάζοντας τον εαυτό του. Αυτό ήταν και το σημείο στο οποίο πέθανε, ενώ στην ίδια θέση φύτρωσε λίγο αργότερα ένα πανέμορφο λουλούδι που πήρε την ονομασία του από τον τραγικό ήρωα του μύθου.
Έχει, λόγω της παραπάνω ιστορίας, επικρατήσει να χαρακτηρίζουμε ως νάρκισσους, ανθρώπους οι οποίοι είναι κατά κάποιο τρόπο «ερωτευμένοι» με τον εαυτό τους. Στην καθομιλουμένη, θα ακούσουμε την λέξη ναρκισσισμός να αναφέρεται για ανθρώπους οι οποίοι θεωρούμε ότι έχουν υπερτροφικό Εγώ, και υπερβολικά ισχυρή αυτοεκτίμηση. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι.
Προκειμένου να κατανοήσουμε την ναρκισσιστικά προσανατολισμένη προσωπικότητα, μπορούμε κατ’ αρχάς να αναζητήσουμε κομμάτια μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό. Όλοι οι άνθρωποι με τη γέννησή μας, είμαστε ναρκισσιστικά προσανατολισμένοι, και αυτό δεν παύει να συμβαίνει μέχρι να φτάσουμε στην ηλικία των τριών ετών.

Τρίγωνα. Τι είναι και πώς λειτουργούν.



Ίσως να μην υπάρχει τίποτα το οποίο συναντάμε συχνότερα στην ιστορία της ανθρωπότητας από τις τριάδες. Πράγματι, ο αριθμός τρία, είναι ένα νούμερο το οποίο συναντάμε ξανά και ξανά, τόσο στην θρησκεία όσο και στην επιστήμη.
Από την τριαδική υπόσταση του Θεού, στην τριαδική ανάλυση του ανθρώπινου ψυχισμού από τον Freud, αλλά και τον Rogers στη συνέχεια, βλέπουμε πάντοτε έναν «τρίτο» ο οποίος μπαίνει μέσα σε μια δυαδική σχέση για να καταλήξει να συμβολίζει τελικά την σοφία, την ισορροπία, το μέτρο. Δεν έχει μεγάλη σημασία εάν αυτός ο «τρίτος», είναι το «Άγιο Πνεύμα», το Φροϋδικό «Υπερεγώ», ή ο «ιδανικός εαυτός» του Rogers. Το θέμα είναι αυτή καθαυτή η ύπαρξή του, ο ρόλος του και οι λόγοι για τους οποίους αυτός ο «τρίτος» είναι απαραίτητος για την σταθεροποίηση μιας δυαδικής δομής.
Από την αρχαία τραγωδία, μέχρι και σήμερα η ανθρώπινη ζωή ήταν πάντοτε ένα δράμα αποτελούμενο από τρεις ρόλους. Σύμφωνα με τον Μπουκάι, ο Hegel ήταν αυτός που είχε υποστηρίξει, ότι και στις ανθρώπινες σχέσεις, ο τρίτος άνθρωπος παίζει καταλυτικό ρόλο.
Σύμφωνα με αυτή τη θεώρηση, ο σκοπός κάθε ανθρώπου είναι να καταφέρει να κάνει έναν άλλο άνθρωπο να τον θαυμάσει. Αυτή είναι και η κινητήρια δύναμη για την δημιουργία μίας σχέσης. Εμφανίζεται όμως το εξής πρόβλημα:

Ο άνθρωπος ως αντικείμενο



Αξίζει να ρίξουμε μία ματιά στην λεζάντα της φωτογραφίας, όσο και στις δεκάδες παρόμοιες που κατακλύζουν αυτόν τον καιρό τους τοίχους ανθρώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
“Πριν κοιτάξεις άλλη γυναίκα σκέψου πρώτα πόσοι θα ήθελαν τη δική σου…..”
Εκ πρώτης όψεως η συγκεκριμένη φράση ενδέχεται να ξυπνήσει κάτι ρομαντικό μέσα μας. Ενδέχεται να μας βάλει ίσως να ξανασκεφτούμε το πως συμπεριφερόμαστε και το τι συμπεριφορές αντιμετωπίζουμε στην σχέση μας. Ίσως για λίγες μέρες ακόμη και να αλλάξουμε τις συμπεριφορές μας.
Εάν μάλιστα ταυτιστούμε με την εικόνα που δημιουργεί η εν λόγω φράση, ένας άντρας μπορεί κάλλιστα να σκεφτεί τις πρώτες μέρες γνωριμίας με την τρέχουσα σύντροφό του, και πόσο πολύ την ποθούσε. Πιθανότατα να το επεκτείνει στην σκέψη ότι “τον ίδιο πόθο γι αυτήν μπορεί σήμερα να τρέφουν άλλοι άντρες”. Μία γυναίκα από την άλλη πλευρά μπορεί να ξεκινήσει να σκέφτεται πάνω στο πόσο ποθητή είναι από διάφορους άντρες, και ίσως να νιώσει διαφορετικά για τον τρόπο με τον οποίο της φέρεται ο τρέχοντας σύντροφός της.
Όλα τα παραπάνω συνιστούν μέρος του θέματος που θα ήθελα να εξετάσουμε. Διότι οι ολοένα και αυξανόμενες “ρομαντικές” (εγώ προτιμώ να τις λέω γλυκανάλατες) ατάκες που συναντάμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνουν με σαφή τρόπο το στίγμα συλλογισμών που συχνά κάνουμε, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα. Προβλήματα για τα οποία εμείς οι ίδιοι διαμαρτυρόμαστε.

Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, Η θαμπή ανάμνηση ενός χαμένου παράδεισου: οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν ωραίοι κι ευτυχισμένοι

Ω πόσο είναι οδυνηρό να ξέρεις μόνος την αλήθεια: Η Γη κάποτε ήταν ευτυχισμένη και αγνή, ανήκε στους πρώτους-πρώτους προπάτορές μας που ήταν ψυχές αγνές, ήξεραν το σαρκικό έρωτα κι είχαν παιδιά, με ποτέ δεν παρατήρησα σ’ αυτούς τις φριχτές ορμές της κτηνωδίας εκείνης που όλους μας τυραννά πάνω στη Γη μας και που είναι σχεδόν η μόνη πηγή όλων μας των αμαρτιών. Όλα τα καλά πνεύματα, η επιστήμη, η σοφία και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, μας κρατούσαν ενωμένους σε μια λογική κοινωνία. Αλλά το αίσθημα της αυτοσυντήρησης εξασθένησε άξαφνα. Ήρθαν οι εγωιστές κι οι φιλήδονοι και ζήτησαν ορθά κοφτά ή όλα ή τίποτα. Για να τα έχουν όλα κατέφυγαν στο έγκλημα, να έχουν το τίποτα. Και ίδρυσαν τη θρησκεία του εκμηδενισμού με το ιδεώδες «της αιώνιας γαλήνης εις το μη υπάρχειν». Τέλος, οι άνθρωποι αυτοί κουράστηκαν από τη στείρα αυτή εργασία και στα πρόσωπά τους πάνω φάνηκε ο πόνος που τον ονόμασαν ομορφιά, γιατί «η μεγαλοφυΐα βρίσκεται μόνο στον πόνο». Και οι Ποιητές εξύμνησαν τον πόνο… Ω! αν όλος ο κόσμος ήθελε να θέλει, όλα θα είχανε γίνει κιόλας!  

Το μικρό αυτό διήγημα «Το όνειρο ενός γελοίου» δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι αποτελεί μια συνοπτική ιστορία της ανθρώπινης κοινωνίας από τις απαρχές της μέχρι σήμερα. Μιας κοινωνίας που ξεκίνησε σαν ένας μικρός παράδεισος, χωρίς τάξεις, με κοινοκτημοσύνη στα αγαθά, με δημοκρατία, χωρίς ζήλιες, με ερωτικές σχέσεις χωρίς διαστροφές και χωρίς το σαδισμό και το μαζοχισμό της σύγχρονης κοινωνίας που τότε ήταν άγνωστες έννοιες. Μια κοινωνία χωρίς ιδιοκτησίες, όπου οι λέξεις δικό μου, δικό σου δεν υπήρχαν ακόμα στο λεξιλόγιο της, η αγάπη στον συνάνθρωπο, στη ζωή, στα δένδρα, στη φύση γενικά ήταν αυτονόητη, που στην πορεία της όμως εκφυλίστηκε αποσυντέθηκε, έγινε ταξική, άρχισαν πόλεμοι, ζήλιες, διαμάχες, διαστροφές, ιδιοκτησίες, θρησκεία που κάθε μια διεκδικούσε την αιώνια αλήθεια της αφήνοντας στη μνήμη των ανθρώπων μια μακρινή θαμπή ανάμνηση ενός χαμένου παράδεισου.

Το Όνειρο ενός γελοίου: και μήπως είναι τίποτα άλλο από ένα όνειρο η ζωή μας; (αποσπάσματα από το διήγημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι)

Η επιστροφή του μυστήριου σκοτεινού αντικειμένου μεγέθους πλανήτη; (Βίντεο)

ufo-Κυρ-προσκήνιο
 Ο δορυφόρος SOHO συνέλαβε εικόνες ενός σκοτεινού αντικειμένου μεγέθους πλανήτη, κοντά στον Ήλιο στις 31 Μαΐου 2015.
Το αντικείμενο μας θυμίζει την αξιοσημείωτη παρατήρηση του Μαρτίου 2012 όταν το τηλεσκόπιο συνέλαβε φωτογραφίες ενός παρόμοιου σκοτεινού αντικείμενου ''δεμένο'' με τον ήλιο από ένα σκοτεινό νήμα. 
Μετά από λίγο το σκοτεινό αντικείμενο αποσπάστηκε από τον ήλιο και απομακρύνθηκε στο διάστημα.

Η απλότητα της πολυπλοκότητας




Η ζωή ένα ταξίδι μοναδικά παράξενο. Δύσκολο ή εύκολο θα έλεγα ότι είναι τίτλοι, που χρησιμοποιήθηκαν απλώς για να μας κάνουν να νιώθουμε αρκετές φορές σαν «το ψάρι έξω από το νερό». Κι όμως η ζωή είναι τόσο απλή και εμείς το ξέρουμε, το έχουμε βιώσει πολλές φορές όταν αρκετές φορές διάφορες πολυπλοκότητες, δηλαδή δυσκολίες τις αντιμετωπίσαμε με μία απλότητα, ηρεμία, αρμονία με  φυσική ακεραιότητα και ακαριαία.

Είναι οι στιγμές που οι γνώσεις ρέουν από μόνες τους και εμείς είμαστε σαν το «σταθερό χέρι του χειρούργου που δημιουργεί την τομή με ακρίβεια».
Στιγμές που μας αποδεικνύουν ότι όταν αφήνομαι, χαλαρώνω και δεν σκέφτομαι, τότε λειτουργώ με την διαδρομή της ελευθερίας της ύπαρξης μου.
Ποιες είναι άραγε τέτοιες στιγμές ? Μα αν δούμε κάποιον μπροστά μας να στραβοπατάει και να πέφτει, θα του δώσουμε αμέσως το χέρι μας για να σηκωθεί. Αν δούμε ένα παιδάκι στη μέση του δρόμου, ξέρουμε αμέσως τι πρέπει να κάνουμε και χωρίς δεύτερη σκέψη θα το κάνουμε. Μάλλον πιο σωστά, όχι χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά ούτε καν πρώτη. 

Εδώ!


Στον Αληθινό Διαλογισμό υπάρχει απόλυτη σιωπή, σιωπή της ύπαρξης, της σκέψης, των επιθυμιών… η σιωπή του σύμπαντος. Στέκεις Εδώ, Ακλόνητος, πέρα από τον χρόνο και βλέπεις όλο αυτό που γίνεται. Η ζωή, τα φαινόμενα, ρέουν, υπάρχουν όσο υπάρχουν και μετά χάνονται. Στέκεις Εδώ, Ακλόνητος και γύρω σου στροβιλίζονται οι κόσμοι, τα σύμπαντα των φαινομένων έρχονται και φεύγουν, δισεκατομμύρια ανθρώπινα χρόνια.

Είσαι Εδώ! Δεν έρχεσαι από πουθενά, γιατί το Εδώ είναι Παντού, και καθώς Απλώνεσαι έχεις ήδη φτάσει παντού.

Αλέξη, θα μας πεις την πρόταση;


Πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Θεσμούς φαίνεται ότι βρίσκεται η Ελλάδα μετά τη νέα βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση αλλά εμείς δεν χρειάζεται να μάθουμε το περιεχόμενό της, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νωπή λαϊκή εντολή να κάνει ό,τι του καπνίσει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για ένα σχέδιο συμφωνίας έχει αποσταλεί στους θεσμούς από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ οι Έλληνες πολίτες θα λάβουν την τελική συμφωνία στο σπίτι μαζί με το λογαριασμό για τα σπασμένα.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται για μία καταπληκτική πρόταση αλλά δε θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αποκάλυψε στον κηπουρό του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος θα τις πάρει μαζί του στον τάφο, αφού είναι μουγγός και δε ξέρει να γράφει.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μοιράστηκε την πρόταση ούτε με τη σύντροφό του Περιστέρα, γιατί είναι κατσικοπόδαρη και μπορεί να τη ματιάσει, ενώ υπάρχει κίνδυνος να του κολλήσουν καμιά ρετσινιά, όπως συνέβη με τον Ανδρέα Παπανδρέου που όλοι έλεγαν ότι έτρεχε πίσω από το απαυτό της Μιμής.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι θέλει πολύ να μοιραστεί την πρόταση με τον ελληνικό λαό αλλά δε θα το κάνει, γιατί η γνώση είναι υπερτιμημένη ενώ η άγνοια είναι ευτυχία, οπότε είναι προτιμότερο ο ελληνικός λαός να ενημερώνεται από διαρροές στον Τύπο και να βάζει με το μυαλό του τα χειρότερα.

Πόση Βιταμίνη D μπορούμε να λάβουμε με Ασφάλεια;

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την ασφαλή λήψη αυτής της ζωτικής βιταμίνης.
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II

Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M

Η  σημασία της βιταμίνης D για την υγεία μας έχει αναγνωριστεί ευρέως και η μέτρηση των επιπέδων της στο αίμα άρχισε πλέον να γίνεται μέρος των εξετάσεων ρουτίνας σε σημαντικό αριθμό ιατρικών ειδικοτήτων.

Η μέτρηση των επιπέδων της συνταγογραφείται πλέον συχνά από ενδοκρινολόγους, παιδιάτρους, νευρολόγους, ρευματολόγους, ορθοπαιδικούς, παθολόγους και άλλους. Παράλληλα όλο και περισσότεροι γιατροί χορηγούν βιταμίνη D στην προσπάθεια να αποκαταστήσουν την έλλειψη της. Πρόκειται για μια τεράστια πρόοδο που μπορεί να ωφελήσει ουσιαστικά στην βελτίωση της υγείας εύκολα και αποτελεσματικά. 

Σε έναν κόσμο μετρίων, οι ξεχωριστοί έχουν την τιμητική τους.

Φωτογραφία του Ευρύνοος Ευρυνιάδης.

Οι ξεχωριστοί άνθρωποι, είναι κείνοι που τους βλέπουν οι μέτριοι και τους κάνουν πρότυπα. 

Διότι τούτος ο κόσμος χρειάζεται πρότυπα για να εξελιχθεί. 

Ακόμη και ακραίοι τύποι όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν η ακόμη κάποιοι serial killers θεοποιούνται από τα πλήθη.

Αυτό συμβαίνει όταν έχεις να κάνεις με μέτριους. 

Νικήστε την κούραση τρώγοντας, σωστά. Τι πρέπει να αποφεύγετε και τι να προσέξετε


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να δουλέψουμε ιδιαίτερα πολύ, να μειώσουμε τις ώρες του ύπνου και να αποδώσουμε τα μέγιστα. Μπορεί να είναι μια παράδοση ενός έργου, μπορεί να είναι το χρονικό όριο που έχει μπει και μας πιέζει, μπορεί να είναι ακόμα και εξετάσεις. Σε αυτές τις καταστάσεις η κόπωση που μας καταβάλει είναι μεγάλη. Σε τέτοες καταστάσεις τρώμε για να επανακτήσουμε την ενέργειά μας, αλλά οι διατροφολόγοι εφιστούν την προσοχή στις επιλογές. Μία μελέτη αποκαλύπτει ότι η κούραση μπορεί να αποτελέσει και «εισιτήριο» για την παχυσαρκία, καθώς μας κάνει να τρώμε περισσότερο η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών της όρεξης (της λεπτίνης και της γκρελίνης) και εάν αυξάνει την ποσότητα της προσλαμβανόμενης τροφής και των καύσεων αύξανε τα επίπεδα της λεπτίνης και μείωνε αυτά της γκρελίνης - μία επίδραση που οδηγεί στην πολυφαγία, την οποία και επέδειξαν οι κουρασμένοι εθελοντές μας - αλλά δεν αύξανε τις καύσεις. Ο συνδυασμός όλων αυτών των επιδράσεων είναι βέβαιο ότι μακροπρόθεσμα οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Θέλετε να καθαρίσετε το αίμα σας; Προσθέστε τα παρακάτω στη διατροφή σας!

you-want-to-cleanse-your-blood-consume-these-ingredients
Αν θέλετε να καθαρίσετε το αίμα σας, ενώ αναζωογονείτε το σώμα σας, θα πρέπει να συμπεριλάβετε τα παρακάτω συστατικά στην καθημερινή διατροφή σας:
Βασιλικός
Ο βασιλικός είναι εξαιρετικός για το πεπτικό σύστημα. Βοηθά, επίσης, στην ταχύτερη και περισσότερη απαλλαγή των τοξινών από το σώμα. Αυτό το βότανο υποστηρίζει τα νεφρά και το συκώτι στην αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών.
Πικραλίδα
Η πικραλίδα περιέχει ένα τεράστιο ποσό αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών που αποβάλουν τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες από το πεπτικό σύστημα.
Το τσάι από φύλλα πικραλίδας ή ρίζας τονώνει τις λειτουργίες του ήπατος και του παγκρέατος που προκαλούν την εξάλειψη των τοξινών από το αίμα.

Πώς να παγώσετε ένα ρόφημα σε μόλις 2 λεπτά! (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για How to Cool a Drink in Just 2 Minutes
Το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ και στοιχηματίζουμε ότι θα αγαπήσετε αυτό που θα σας παρουσιάσουμε! 
Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παγώσετε το ποτό σας αμέσως και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, λίγο πολύ, με οποιοδήποτε ποτό, ανεξάρτητα από το εάν είναι συσκευασμένο, σε κουτί ή φιάλη.
Είναι ιδανικό για τις στιγμές που χρειάζεστε το ποτό σας πραγματικά κρύο. Χρειάζεται κάποια σούπερ απλά πράγματα όπως πάγο, νερό, αλάτι και το δοχείο της επιλογής σας.

Πώς να μετατρέψετε το νερό σε κρασί! (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για How to Turn Water into Wine
Μπορείτε να φανταστείτε ότι μπορείτε να μετατρέψετε το νερό σε κρασί; 
Λοιπόν, είναι σίγουρα κάτι που μπορείτε να κάνετε, χάρη στην επιστήμη. 
Είναι πραγματικά ένα απλό επιστημονικό τέχνασμα στο οποίο ρευστά με διαφορετική πυκνότητα αλλάζουν θέσεις.
Χρησιμοποιήστε το για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας ή για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να κατανοήσουν καλύτερα τη φυσική. Το νερό είναι πιο πυκνό από το κρασί, και σε αυτό το πείραμα αλλάζει θέση με αυτό. Χρησιμοποιήστε ένα τραπουλόχαρτο, αντί του εν λόγω λεπτού πλαστικού πλαισίου.

Εσείς ξέρετε πότε είναι η καλύτερη ώρα να πιείτε καφέ;

drinking coffe
Οι περισσότεροι στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη ώρα για καφέ θα απαντούσαν αυθόρμητα, το πρωί! Και αυτό γιατί πιστεύουν πως μας δίνει την απαραίτητη ώθηση για να ξεκινήσουμε την ημέρα.
Ωστόσο, η επιστήμη διαψεύδει αυτή τη βαθιά πεποίθηση υποστηρίζοντας πως το πρωί είναι από τις χειρότερες ώρες της ημέρας που μπορεί κάποιος να πιει καφέ.
Σύμφωνα με τους συντελεστές του ASAP Science το εσωτερικό, βιολογικό μας ρολόι ελέγχει τη διοχέτευση κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και έχει άμεση σχέση με την ετοιμότητα.

Φρούτα και λαχανικά για καλύτερη…ακοή!

better hearing
Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ωφελεί μία από τις βασικές αισθήσεις, αυτή της ακοής, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση International Journal of Audiology.
Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Φλότιντα, με επικεφαλής τον Δρ. Christopher Spankovich, εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 2.366 ανθρώπων υποβάλλοντας τους παράλληλα σε τεστ ακοής και διαπίστωσαν πως όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν απώλεια της ακοής τους.
Ωστόσο, προειδοποιούν ότι η αλλαγή από μια κακή διατροφή σε περισσότερο υγιεινές διατροφικές συνήθειες με φρούτα και λαχανικά δε μπορεί να αναστρέψει οποιαδήποτε βλάβη έχει ήδη γίνει στα αυτιά σας.

Τσιμπήματα εντόμων: Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα



α τσιμπήματα από διάφορα έντομα είναι πιο συνηθισμένα  τώρα το καλοκαίρι. Δείτε ποια είναι τα πιο επικίνδυνα.
Τσιμπούρια

Συνήθως τα τσιμπούρια έχουν την τάση να φωλιάζουν σε ζεστά και υγρά μέρη τους σώματος όπως είναι οι μασχάλες. Τρέφονται με αίμα και μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο οποιαδήποτε ασθένεια μεταφέρουν. Επίσης ένα τσίμπημα από τσιμπούρι μπορεί  να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε τσιμπούρι είναι σημαντικό να το αφαιρέσετε σωστά .
Για να τα αποφύγετε, κρατήστε καλλυμένα τα χέρια, τα πόδια σας, όταν βρίσκεστε στην εξοχή.

Κυτταρίτιδα: Απαλλαγείτε με διαδικασίες εξπρές!



Η κυτταρίτιδα αποτελεί το μόνιμο εφιάλτη κάθε γυναίκας. Η αντιαισθητική όψη ''φλοιού'' πορτοκαλιού που εμφανίζεται κυρίως στα πόδια, στην κοιλία και στους γλουτούς μπορεί να διορθωθεί με την κατάλληλη θεραπεία.
Μάθετε στο επιστημονικό άρθρο ποιες είναι αυτές!
Του Αθανάσιου Χριστόπουλου
Πλαστικού Χειρουργού
 
Η κυτταρίτιδα είναι ένα «γυναικείο» αισθητικό πρόβλημα, αφού αφορά περίπου στο 90% των γυναικών παγκοσμίως, ενώ οι άντρες, λόγω ορμονικών παραγόντων,  σπάνια παρουσιάζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας. 
 
Στο αισθητικό αυτό πρόβλημα, το δέρμα παρουσιάζει την λεγόμενη όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Παρουσιάζει δηλαδή εξογκώματα, τα οποία ακολουθούνται από εμβαθύνσεις και τα οποία μπορεί να είναι από ελαφριάς μορφής, μέχρι αρκετά έντονης.
 
Υπάρχουν θεραπείες, από τις οποίες μπορεί κάποια άτομα να βοηθηθούν, αλλά δεν υπάρχει μία μέθοδος που θα βοηθήσει όλα τα άτομα αφενός, αλλά κυρίως που θα έχει μόνιμο αποτέλεσμα. 

ΔΥΟ ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ!


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Τι φοβερά; Απίστευτα!!! Υπάρχουν δυο συνταρακτικά γεγονότα που αφορούν στην Ελενα Παναρίτη και τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν βγει στα φώτα της δημοσιότητας. Αρπα τα αν αντέχεις τις μεγάλες συγκινήσεις.
Απίστευτο κι όμως αληθινό Νο1. Πριν η «Παπανδρεική» Έλενα Παναρίτη μπει στην οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ τη μία ως μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης και την άλλη ως παρά λίγο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, είχε χτυπήσει και την πόρτα Σαμαρά στο μέγαρο Μαξίμου.

Ξέρεις γιατί έχεις άσχημη γεύση στο στόμα σου;


Η άσχημη γεύση στο στόμα είναι ένα σύμπτωμα το οποίο έχει πολλές αιτίες αλλά σαφώς είναι πολύ αντιαισθητικό για εσένα που το βιώνεις. Μην αγχώνεσαι, όμως, επειδή ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις θα σου μιλήσουμε γι΄αυτό και θα σου εξηγήσουμε όλους τους πιθανούς λόγους για τους οποίους έχεις άσχημη γεύση στο στόμα σου.

Ποιοι είναι λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχεις άσχημη γεύση στο στόμα σου;

Πως o σκύλος επηρεάζει την ψυχολογία του παιδιού


Όταν υιοθετήσατε τον σκύλο σας πίστευες πως θα κάνει καλή παρέα στο παιδί σου, πως θα είναι φύλακας και πως έκανες και μία καλή πράξη. Ήξερες όμως πως ο σκύλος επηρεάζει την ψυχολογία του παιδιού;
Και όμως, επηρεάζει θετικά τη ψυχολογία του παιδιού και με διάφορους τρόπους!

 Του μαθαίνει βασικές έννοιες

skulos-paidi-ipopgr (2)
Ο σκύλος από την στιγμή που θα έρθει στο σπίτι είναι ένα μεγάλο μάθημα για το παιδί. Του μαθαίνει βασικές έννοιες όπως ο κύκλος της ζωής από την γέννηση, την ανάπτυξη, την ενηλικίωση μέχρι και τον θάνατο και βοηθάει να εξοικειωθεί με θέματα όπως η ασθένεια και η απώλεια/πένθος.

Ὁ κόσμος μας εἶναι …Ἕνας!!!

Ὁ κόσμος μας εἶναι ...Ἕνας!!!Κι ἐμεῖς κομμάτι του, στοιχεῖο του, κύτταρόν του.
Ἤ, γιὰ τὴν ἀκρίβεια, ΔΕΝ εἴμαστε κομμάτι του ἀλλὰ τμῆμα του.
Τὰ …«κομμάτια» δηλώνουν ἐπιμερισμό.
Τὸ τμῆμα δηλώνει μέρος τοῦ Ὅλου.
Κι ἐμεῖς, δίχως τὰ ὑπόλοιπα τμήματα, ΟΛΑ τὰ ὑπόλοιπα τμήματα, εἴμαστε κομμάτια… Δῆλα δὴ νεκρὰ κύτταρα ποὺ ἔχουν ἀποκολληθεῖ ἀπὸ τὸ σῶμα τους.
Ὁ κόσμος μας εἶναι Ἕνας.
Ἔχει ὅλα ἐκεῖνα τὰ ἀπαραίτητα μέσα καὶ στοιχεῖα καὶ χαρακτηριστικά, προκειμένου νὰ λειτουργῇ τέλεια.
Ὅπως ἕνα ἀνθρώπινο σῶμα ἔχει κι αὐτὸς ΚΑΙ χέρια ΚΑΙ πόδια ΚΑΙ καρδιὰ ΚΑΙ κεφαλὴ ΚΑΙ ἐγκέφαλο ΚΑΙ νεφροὺς (καθὼς ΚΑΙ ὅλα τὰ ἐπὶ μέρους ὄργανα καὶ ὀργανίδιά του) ὡς ἀναγκαῖα μέσα-στοιχεῖα γιὰ νὰ λειτουργῇ ὑγιῶς.
Ἔτσι ἀκριβῶς εἶναι καὶ ὁ κόσμος μας, ποὺ εἶναι Ἕνας, ἔχοντας ὅλα τὰ ἀπαραίτητα μέσα-στοιχεῖα-τμήματα γιὰ νὰ λειτουργῇ τέλεια.

Ἡ διήγησις τοῦ Αἰγυπτίου ἱερέως εἰς τὸν Σόλωνα


Ἡ διήγησις τοῦ Αἰγυπτίου ἱερέως εἰς τὸν Σόλωνα.
ΤΙΜΑΙΟΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ (ἀπόσπασμα)
Ἡ διήγησις εἶναι Αἰγυπτίου Ἰερέως εἰς τὸν Σόλωνα, ἀναφέρεται δὲ εἰς τὴν ἀρχαίαν ἐποχὴν 9.000 ἔτη πρὸ τῆς ἐποχῆς τοῦ Σόλωνος.
Ὁ Ἰερεύς ἐγκωμιάζει τοὺς Ἀθηναίους.
Τὰ ἐπιτεύγματα τῆς πόλεώς σας ἦσαν πολλὰ καὶ μεγάλα· εἶναι γραμμένα ἐδῶ, κι᾿ ἐμεῖς συνεχίζωμεν νὰ τὰ θαυμάζωμεν.
Ὑπάρχει ὅμως ἕνα, ποὺ τὰ ξεπερνᾶ ὅλα εἰς μεγαλεῖον καὶ ἀρετήν.
Τά ἀρχεῖα μας ἀναφέρουν, ὅτι ἡ πόλις σας ἀναχαίτισε κάποτε μίαν μεγάλην δύναμιν ποὺ εἶχε ἐπιτεθῆ μὲ ἀλαζονεία ἐναντίον ὁλόκληρης τῆς Εὐρώπης, καὶ τῆς Ἀσίας, μὲ ἀφετηρία τὸν Ἀτλαντικὸν ὠκεανόν.
Οἱ ἄνθρωποι μποροῦσαν νὰ ταξειδεύουν ἐκείνην τὴν ἐποχὴν εἰς τὸν ὠκεανόν, διότι ἀμέσως μετὰ τὸ στόμιόν του, πού, ὅπως μαθαίνω, ἐσεῖς τὸ ὀνομάζετε Ἡράκλειες Στῆλες, ὑπῆρχεν μία νῆσος μεγαλυτέρα τῆς Ἀσίας καὶ τῆς Λιβύης μαζύ.
Οἱ ταξειδιῶτες ἐκείνης τῆς ἐποχῆς περνοῦσαν ἀπὸ αὐτὸ εἰς τὰ ἄλλα νησιά, καὶ εἰς τὴν συνέχειαν εἰς ὅλην τὴν ἀπέναντι ἤπειρον, ποὺ περιβάλλει αὐτὴν τὴν πραγματικῶς ἀχανὴν θάλασσαν.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ













Ο Ανταγωνιστής, ο εχθρός, είναι ένας ειδικός προωθητής
Όσο πιο υψηλός είναι ο βαθμός υπευθυνότητάς μας
τόσο πιο ανελέητη η επίθεση του Ανταγωνιστή.

Ο Ανταγωνιστής, μας ζυγιάζει, μας αποκαλύπτει, μας πραγματοποιεί...
Όσο πιο υψηλός είναι ο βαθμός ελευθερίας μας,
τόσο πιο ανεπαίσθητη η δράση του.

Μη φοβάσαι τον Ανταγωνιστή!
Πίσω από την επιφανειακή του απανθρωπιά κρύβεται
Ο καλύτερος σύμμαχός σου, ο πιο πιστός σου υπηρέτης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα