Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

10 διαμαρτυρίες του σώματος που προκύπτουν όταν δεν πίνετε αρκετό νερό

10-σώμα-διαμαρτυρίες-ότι-να συμβεί-αν-you-do-δεν-ποτό-αρκετό νερό


Ο καλύτερος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τη δίψα είναι ένα ποτήρι σκέτο νερό.
Το νερό είναι μια φυσική πηγή υγείας, αλλά πολλοί άνθρωποι συχνά ξεχνάνε να το πίνουν. Με αυτόν τον τρόπο βλάπτουν το σώμα τους. 
Μερικά σημάδια ότι το σώμα σας στερείται νερού:
1. Ξηροστομία
Το συνηθέστερο σημάδι δίψας εκδηλώνεται με ξηρότητα του στόματος, της γλώσσας και της στοματικής κοιλότητας. Εάν το στόμα σας είναι ξηρό, τότε το σώμα σας είναι ήδη αφυδατωμένο. Θα πρέπει να ακούτε το σώμα σας και να ικανοποιείτε τις ανάγκες του.
2. Ξηροφθαλμία
Η έλλειψη νερού στο σώμα εκδηλώνεται με ξηρότητα των ματιών που γίνονται κόκκινα. Αδυναμία ύγρανσης των ματιών μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ιδιαίτερα σε όσους φορούν φακούς επαφής.
3. Πόνοι στις αρθρώσεις
Ο σπόνδυλος και ο χόνδρος περιέχουν 80% νερό. Αν θέλετε να εμποδίσετε δυσάρεστο τσούξιμο και αίσθημα καύσου στα οστά όταν κινείστε ή κατά την άσκηση, καταναλώστε τη σωστή ποσότητα νερού.

Μόλις μάθετε πόσο ισχυρό είναι αυτό το ρόφημα, θα θελήσετε να το πίνετε καθημερινά!

Αγγούρι Νερό


Η ζέστη του καλοκαιριού είναι σχεδόν εδώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους όλοι θέλουμε μια νόστιμη κρύα απόλαυση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το  αγγουρόνερο!
Εκτός από το γεγονός ότι αυτό το ποτό θα σας δώσει τη μέγιστη συχνότητα ανανέωσης, θα είναι επίσης μεγάλος σύμμαχος στον αγώνα κατά της κυτταρίτιδας και του υπερβολικού βάρους.
Το νερό δεν περιέχει θερμίδες, ενώ ένα αγγούρι, κατά μέσον όρο περίπου 50 θερμίδες, γεγονός που καθιστά αυτό το ρόφημα καλύτερα από κάθε είδους αρωματισμένο νερό.
Το αγγούρι θα σας βοηθήσει να μειώσετε το αίσθημα της πείνας, κάτι που βοηθά αυτόματα στην καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους.

Ζάχαρο: Τι να τρώτε και τι όχι

Το ''ζάχαρο'' όπως αποκαλούν οι περισσότεροι πάσχοντες το σακχαρώδη διαβήτη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο αναστατώνει τη ζωή τους. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι το τι να τρώνε κάθε ημέρα.  
Οι ειδικοί προτείνουν ότι τα γεύματα για τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να έχει 45-75 γραμμάρια υδατανθράκων, ανάλογα με το σωματικό σας βάρος, τη δφυσική δραστηριότητα και τα φάρμακα.
Άπαχο βοδινό κρέας και μαύρα φασόλια  είναι μια καλή επιλογή για μια διαβητική δίαιτα. Οι φυτικές ίνες στα φασόλια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. 

Καθυστέρηση στην περίοδο: Πέντε λόγοι εκτός εγκυμοσύνης!



Η καθυστέρηση της  περιόδου αν προσπαθείτε να κάνετε  μωρό είναι ευτυχές γεγονός.
Άν όμως δεν είναι δεν είναι στο πρόγραμμα σας υπάρχουν μερικοί άλλοι παράγοντες που μπορεί να φταίνε.
Ο δρ. Alyssa Dweck, MD, μαιευτήαρς γυναικολόγος  αναφέρει τις πιθανούς λόγους.
 
Σημαντική απώλεια βάρους
 
 Σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η ανορεξία  μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση της περιόδου  "Η φύση έχει έναν τρόπο για να σας  προστατέψει  από πιθανή εγκυμοσύνη και έτσι δεν έχετε ωορρηξία αλλά ούτε και περίοδο ", λέει ο Dweck.
 
 
Στρες
 
Το υπερβολικό άγχος μπορεί να προκαλέσει υποθαλαμική αμηνόρροια. «Η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, ο υποθάλαμος ο οποίος ρυθμίζει την περίοδό λέει ο ειδικός  επηρεάζεται από το στρες.

Χοληστερίνη: Γιατί να τη μειώσω;



Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή ουσία που είναι γνωστή ως ένα λιπίδιο και είναι ζωτικής σημασίας για τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος. Κυρίως παράγεται από το ήπαρ, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε ορισμένα τρόφιμα.
 
 
Έχοντας ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο των λιπιδίων στο αίμα σας (υπερλιπιδαιμία) μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας. Η ίδια υψηλή χοληστερόλη δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών παθήσεων υγείας.
 
Σχετικά με τη χοληστερόλη
 
Η χοληστερόλη μεταφέρεται στο αίμα σας από τις πρωτεΐνες, και όταν τα δύο συνδυάζονται αυτοί ονομάζονται λιποπρωτεΐνες. 
 
Η ποσότητα της χοληστερόλης στο αίμα (και τα δύο LDL και HDL) μπορεί να μετρηθεί με μια εξέταση αίματος. Τα συνιστώμενα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα κυμαίνονται μεταξύ εκείνων με ένα υψηλότερο ή χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης αρτηριακής νόσου.
 
Γιατί να μειώσω τη χοληστερίνη μου;

Χένρι Μίλερ – Henry Miller (1891-1980): Ο «Πατέρας» της Σεξουαλικής Επανάστασης

Χένρι Μίλερ (1891-1980)

Ο ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ελεύθερος, Άμεσος, Σατυρικός και ταυτόχρονα Τραγικός αλλά πάντα ειλικρινής και καλλιτεχνικά τολμηρός!

«Δεν έχω λεφτά, εισοδήματα, ελπίδες. Είμαι ο ευτυχέστερος άνθρωπος» Henry Miller, Τροπικός του Καρκίνου 

miller-brassai-paris
Γράφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com)
Ο Χένρι Μίλερ γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου του 1891 στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Μπρούκλιν: «Ναι, είμαι πατριώτης και η πατρίδα μου είναι η 14η περιοχή του Μπρούκλιν όπου ανατράφηκα».
Τη δεκαετία του 1930 βρέθηκε στην Ευρώπη και έζησε με μεγάλες δυσκολίες στο Παρίσι. Εκεί άρχισε να ξεδιπλώνει το ιδιόμορφο και προκλητικό για την εποχή του συγγραφικό του ταλέντο… Στην περίοδο αυτή αναφέρεται το βιβλίο του «Τροπικός του Καρκίνου», ενώ το βιβλίο του «Τροπικός του Αιγόκερου» αναφέρεται στην περίοδο που ζούσε στο Μπρούκλιν και πήρε την μεγάλη απόφαση να αλλάξει ζωή και να γίνει συγγραφέας.

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ «ΟΡΓΑΝΑ»

294387_cover_mainslider_bigΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με ένα πολύ χαρακτηριστικό, (χαιρέκακο), άρθρο της η αντιπολιτευόμενη του Ερντογάν τουρκική εφημερίδα Cumhürriyet, ανέφερε πως ο μέχρι χτες παντοδύναμος σουλτάνος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερνοτογάν, ενώ έβγαινε κάθε μέρα στις πλατείες και στα κανάλια ουρλιάζοντας για να επιβάλλει στον κόσμο την απόλυτη κυριαρχία του, δεν τόλμησε μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των εκλογών να ξαναβγεί στο μπαλκόνι, αλλά αρκέστηκε σε μια λιτή γραπτή δήλωση καλώντας τα κόμματα να συμπεριφερθούν με σύνεση.
Ο ίδιος άνθρωπος που οδήγησε την Τουρκία στο μεγάλο οικονομικό θαύμα της πρώτης δεκαετίας της επικράτησης του, σήμερα προβάλλεται σαν ο μοιραίος άνθρωπος που θα επιφέρει την διάσπαση της χώρας του με την αλλοπρόσαλλη σουλτανική του υπεροψία, με τα προκλητικά του καμώματα όπως το υπερπολυτελές σαράι του που συναγωνίστηκε τα σουλτανικά παλάτια, με τα αλλεπάλληλα οικονομικά σκάνδαλα του γιου του Μπιλάλ, που η δικαιοσύνη τα «σκέπασε» κατόπιν εντολών του, με το σκάνδαλο της φανερής στήριξης των εγκλημάτων των Τζιχαντιστών από την ΜΙΤ, με την προκλητική του πολιτική έναντι χωρών όπως η Αίγυπτος, όπου θέλησε να επιβάλλει και εκεί το δικό του καθεστώς και τέλος με την εμμονή του να ανατρέψει τον Άσαντ της Συρίας, εμμονή που προκάλεσε την έχθρα του Ιράν αλλά και την αντιπαλότητα με την Ρωσία.

Ποτέ δε θα πειράξω τα ΜΑΤ τα καημένα


Ψυχροπολεμικό είναι το κλίμα που επικρατεί μεταξύ Ελλάδας και δανειστών τις τελευταίες ώρες, μετά την καταγγελία αστυνομικού ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν επέτρεψε το Σάββατο σε άνδρες των ΜΑΤ να μπουν στο Κοινοβούλιο για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

Συγκεκριμένα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι τέτοιες προκλητικές διακρίσεις εις βάρος των ζώων δε θα γίνουν αποδεκτές από τη Γερμανία και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να παραχωρήσει στα ΜΑΤ τα ίδια δικαιώματα με τους ανθρώπους, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία και να εκταμιευτεί η δόση των 7,2 δις.

Η νέα αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής προκάλεσε και την αντίδραση περίπου 25 ακτιβιστών της WWF, οι οποίοι εισέβαλλαν στο προαύλιο της Βουλής και πέταξαν τρικάκια με το μήνυμα: «Ποτέ δε θα πειράξω τα ΜΑΤ τα καημένα, μην τάχα σαν εμένα κι εκείνα δεν πονούν;»

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών διαμήνυσε πως «Δε μπορούμε να ερχόμαστε για υπηρεσία και να μη ξέρουμε πού θα κάνουμε την ανάγκη μας. Εκεί έχουμε φτάσει; Να μας αναγκάζει η Πρόεδρος της Βουλής να κατουράμε στα δέντρα; Το ξέρει η κα Κωνσταντοπούλου ότι σήμερα το πρωί λίγο έλειψε να χάσει το τσουτσούνι του ένας συνάδελφος από επίθεση σκύλου που το πέρασε για λουκάνικο;»

GOING UNDERGROUND! [ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ]

Σήμερα περνούσαν κάτω από το μπαλκόνι μου οι μαύρες λιμουζίνες των ελεγκτών τού λεγόμενου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κι εγώ έκλεινα τις κουρτίνες μήπως τυχόν και κάποιος από την ασφάλειά τους, που τσεκάρει την περίμετρο, δει με τα κιάλια του μέσα από το παράθυρό μου και ανακαλύψουν ότι στον τοίχο μου έχω πορτραίτα ρομαντικών συγγραφέων του προηγούμενου αιώνα, ένα σπαθί Σαρακηνού πειρατή, ψυχεδελικές εικόνες από το 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος, φωτογραφίες του Lon Chaney (ποιος είναι αυτός;) από το χαμένο London After Midnight, και του Salvator Dali «Ποια είναι η γνώμη σας για τα ναρκωτικά;» τον ρωτούσαν, «Τα ναρκωτικά; Εγώ είμαι τα ναρκωτικά!!!» έλεγε, και κάτι κέλτικες άρπες των Βάρδων και κάτι παράξενες μάσκες θεοτήτων από την Πολυνησία, γιατί θα με καταλάβουν ότι δεν ενδιαφέρομαι για τα δελτία ειδήσεων που στήνουν για όλους μας και –φαντάζομαι– θα με συλλάβουν ή θα με φορολογήσουν ακριβότερα.
Προχθές ο θυρωρός μού έφερνε πάλι λογαριασμούς όλων των ειδών (θεωρεί ότι κάνω συλλογή), κι εγώ, καθώς άνοιγα την πόρτα μόνο μια χαραμάδα, πίσω της προσπαθούσα με το πόδι μου να κρατήσω όλα τα ξωτικά και τα γκόμπλινς μέσα στη ντουλάπα του διαδρόμου, γιατί θέλανε να βγούνε και να τον φάνε. Συνέχεια τους εξηγώ ότι μπορούν να τρώνε μόνο τους λογαριασμούς, αλλά δεν καταλαβαίνουν!
Αυτός είναι πανύψηλος, δεν είμαι ‘γώ κοντός! strange γαρ!

Δεν γίνεται τροποποίηση καιρού στην Ελλάδα δηλώνει υπεύθυνος του ΕΛΓΑ!



Γίνεται επίσημα και φανερά τροποποίηση καιρού στην Ελλάδα;

Η απάντηση που μας δόθηκε από τον κο Ευάγγελο Τσαγκαλίδη, προϊστάμενο του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ, είναι πως… όχι!
Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία σήμερα εκφράσαμε κάποιες απορίες και θελήσαμε να μάθουμε πληροφορίες σχετικά με:
  • Το κόστος της χαλαζικής προστασίας μέσω σποράς νεφών σε συνεργασία με την 3d/έτος
  • Το βαθμό επιτυχίας προγράμματος/περιοχή/περίοδοι
  • Τις αποζημιώσεις αγροτών/περιοχή/περίοδοι
  • Πόσο υπολογίζεται ότι θα ήταν οι αποζημιώσεις σε περίπτωση μη εφαρμογής του προγράμματος με εναέρια μέσα
  • Την εκτίμηση του ΕΛΓΑ για ποιο λόγο κάθε χρόνο αυξάνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις συγκεκριμένες περιοχές και αν αυτό συνδέεται με την πολυετή πρακτική της σποράς νεφών
Η συζήτηση όπως ήταν φυσικό δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά.

Ο Αληθινός Δρόμος των Αρχαίων

The road by Julie-de-Waroquier

Όταν Ζεις στην Πραγματικότητα, Εδώ, Τώρα, δηλαδή σε μια συνεχή ανανεούμενη επαφή με τα πραγματικά συμβαίνοντα, Ζεις ουσιαστικά έξω από τον γραμμικό χρόνο της σκέψης, έξω από το παρελθόν, και το φανταστικό μέλλον.

Αυτό σημαίνει  ότι βρίσκεις Εδώ, Τώρα, την πλήρη πραγματικότητα της ζωής. Η ζωή σου ολοκληρώνεται σε Αυτή την Στιγμή που Ρέει Αιώνια. Η ζωή είναι ολοκληρωμένη Εδώ, Τώρα. Η ζωή δεν κατευθύνεται κάπου, δεν έχει παρελθόν, δεν έχει σκοπούς, και μέλλον. Αναβλύζει συνεχώς από την Πηγή της Αιωνιότητας, κι είναι Ολοζώντανη, Φρέσκια, Κάθε Στιγμή, στην Στιγμή που Ρέει Αιώνια, Χωρίς να Αλλοιώνεται… Αυτό σημαίνει, ταυτόχρονα, ότι η ζωή μπορεί να τελειώσει οποτεδήποτε, χωρίς «απώλειες»… υπάρχει απόλυτη αποδοχή του «θανάτου».

Όταν Βρεις, Εδώ, Τώρα, την Πλήρη Εκπλήρωση της ζωής δεν έρχεσαι από πουθενά, Είσαι ο Αιώνιος Άνθρωπος που Διαρκεί. Αυτός είναι ο Δρόμος των Αρχαίων Σοφών, της Ανατολής και της Δύσης.

ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΟΥ MATRIX



Σε αυτόν τον κόσμο είμαστε φυλακισμένοι, είναι πλέον ξεκάθαρο αυτό, και ο μόνος τρόπος να αντέξουμε την φυλακή είναι να παραδοθούμε στους νόμους της "κολάσεως" μας ώστε να είναι υποφερτή η εδώ ζωή μας...έτσι θέλουν να πιστεύουμε! 

ο φόβος μας για το άγνωστο είναι το μεγάλο τους όπλο, που μας εμφυτεύουν και ριζώνουν βαθιά μέσα μας, ώστε ποτέ να μην μπορούμε να απεγκλωβιστούμε από το matrix, την εικονική ψεύτικη ζωή μας, διότι όλα όσα ζούμε δεν είναι δική μας επιλογή, αλλά όλα όσα ζούμε είναι το αποτέλεσμα των δεσμοφυλάκων μας  της απογοήτευσης και καταρράκωσης των ονείρων μας, ώστε να παύσουμε να πιστεύουμε στα όνειρα μας! και μας πολεμούν σε αυτό, όταν ειδικά προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας, αμέσως δεχόμαστε το αντίθετο αποτέλεσμα, ώστε να χαθεί κάθε εμπιστοσύνη στον ανώτερο εαυτό μας, και στην δύναμη που έχουμε!! που είναι αστείρευτη!! 

O KΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΜΑΣ


Zoύμε σε έναν κόσμο πνευματικό αλλά και σκοτεινό, το πνεύμα μας είναι φυλακισμένο μέσα στην λήθη του σάρκινου σώματος το οποίο καλύπτει με το πέπλο της την ψυχή με το σκοτάδι του σώματος μας που το περιβάλλει.

Το ότι είμαστε συναισθηματικά όντα σημαίνει ότι συμπεριφερόμαστε ακριβώς όπως το είδωλλο του αληθινού πνευματικού φωτεινού κόσμου της αγάπης.

Αν λοιπόν θέλουμε πραγματικά να κατανοήσουμε την αληθινή μας φύση, και όχι το είδωλλο της, θα πρέπει να σκεφτόμαστε πνευματικά.

Πνευματικός άνθρωπος σημαίνει να σκέφτεσαι να εκφράζεσαι και πράττεις αληθινά μέσα από την ψυχή, κάτι που πολλοί το συγχέουν με τα πάθη και τα συναισθήματα.

Οι πρόγονοι μας όταν μίλησαν για την ψυχή και τον πνευματικό μας νου ήταν ξεκάθαροι σε αυτό, και διαχώρισαν τα συναισθήματα μαζί με τα πάθη τις επιθυμίες ως κάτι θνητό και σκοτεινό, αφού ανήκουν στις καθολικές ενέργειες του θνητού σύμπαντος μας της φύσης των αντιθέτων.

Αν λοιπόν υπάρχει το κακό μα και το καλό, δεν είναι τίποτα άλλο από την άγνοια μας προς την αλήθεια, διότι η αλήθεια είναι το αγαθό.

Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας

Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας

Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι κάποιος δεν σας λέει την αλήθεια αλλά δεν μπορείτε να «στηρίξετε» αυτή την αίσθηση με λογικά επιχειρήματα; Αντί να απορρίψετε την ιδέα σας ως παράλογη, ίσως θα ήταν καλύτερο να την εμπιστευθείτε.
Μελέτη που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε πως τελικά το ένστικτό μας είναι πολύ καλύτερο στο να αναγνωρίσει πότε κάποιος μας λέει ψέματα από ό,τι η συνειδητή σκέψη και η λογική μας. Υποσυνείδητα, λένε οι επιστήμονες, οι άνθρωποι είναι τελικά εξαιρετικοί «ανιχνευτές ψεύδους».
Τυχαίες επιδόσεις σε συνειδητό επίπεδο.
Δεκάδες μελέτες έχουν δείξει ως τώρα ότι οι άνθρωποι δεν είναι και τόσο καλοί στο να εντοπίσουν έναν ψεύτη – αντιθέτως, κατορθώνουν συνήθως να αναγνωρίσουν πότε κάποιος λέει ψέματα σε επίπεδα τα οποία μπορούν να αποδοθούν απλώς στην τύχη.
«Αν σας δώσω δέκα βίντεο στα οποία πέντε άτομα λένε ψέματα και πέντε όπου λένε την αλήθεια μπορώ να προβλέψω ότι τόσο εσείς όσο και οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος θα έχει σωστές επιδόσεις κατά περίπου 50%» δήλωσε μιλώντας στον δικτυακό τόπο επιστημονικών ειδήσεων LiveScience η Λεάνε τεν Μπρίνκε, κοινωνική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ και εκ των συγγραφέων της νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Psychological Science». «Αυτό σημαίνει ακρίβεια τόση όση το να παίξει κανείς “κορόνα-γράμματα”».

Τι μπορεί να κάνει η σόδα στα μαλλιά σας;

Τι μπορεί να κάνει η σόδα στα μαλλιά σας;
Τα μαλλιά, είναι από τα πιο σημαντικά «όπλα» που προσφέρουν γοητεία και ομορφιά στη προσωπικότητα μιας γυναίκας.

Ένα πρόβλημα, που παρουσιάζεται συχνά είναι η θαμπάδα και η ξηρότητα, που παρουσιάζεται μετά την συχνή χρήση των spray για τα μαλλιά όπως οι λακ και άλλα προϊόντα.

Τι κάνετε όμως σε αυτή περίπτωση;

Η λύση είναι η μαγειρική σόδα.

Πού εστιάζεις στη ζωή σου; Κοντά ή μακριά;



Η τέχνη της ισορροπίας στη ζωή μπορεί να έχει κάτι κοινό με τη φωτογραφική τέχνη; Ίσως και ναι. Όπως σε μια φωτογράφηση, έτσι και στη ζωή σημασία έχει το πού εστιάζεις: κοντά ή μακριά;
Αν εστιάζεις συνέχεια πολύ κοντά, σημαίνει ότι βλέπεις τη ζωή σου σε απόσταση μερικών εκατοστών (σε γκρο πλαν, κατά τους φωτογράφους). Είσαι δηλαδή τελείως μέσα στα πράγματα. Θα πεις βέβαια και πού να είμαι, έξω από τη δική μου ζωή; Φυσικά και όχι. Όμως πού και πού χρειάζεται να αποσταστασιοποιείσαι από το πλάνο, δηλαδή να εστιάζεις μακριά και να βλέπεις την εικόνα της ζωής σου πιο ευρυγώνια.

Πότε οι γυναίκες έχουν περισσότερη διάθεση για σεξ;




Οι γυναίκες έχουν περισσότερη διάθεση για σεξ το καλοκαίρι. Το πιστοποιούν και επιστημονικές έρευνες. Οι ειδικοί επί των σεξουαλικών θεμάτων επίσης συμφωνούν, ενώ έχουν γραφτεί και βιβλία που το υποστηρίζουν.
Γιατί συμβαίνει:
1. Το καλοκαίρι όλες οι αισθήσεις είναι πιο οξυμένες και τα ερεθίσματα πιο ενδιαφέροντα. Καλοκαιρινά αρώματα εξωτικών λουλουδιών (γιασεμιού, νυχτολούλουδου), θάλασσας, καρπουζιού, αντηλιακού και ανδρικού ιδρώτα είναι κάποιες από τις μυρωδιές οι οποίες, σύμφωνα με έρευνες, ερεθίζουν ευχάριστα τη γυναικεία όσφρηση. Φρουτώδη ποτά, χυμοί και ελκυστικά παγωτά εγγυώνται την απόλαυση της γεύσης. Επιπλέον, η εικόνα ενός ημίγυμνου αντρικού κορμιού σαφώς προκαλεί περισσότερο τη γυναικεία ματιά. Αν τύχει στο θερινό σκηνικό να δέσει και η κατάλληλη μουσική, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο.

Όλοι όσοι ενεργούν παρά τον φόβο τους, είναι πραγματικά γενναίοι


braveΑκούς γύρω σου να μιλούν για οικονομικά προβλήματα, επιπλέον φόρους, κρατικούς ελέγχους… κι όμως, επιλέγεις να ανοίξεις μια νέα επιχείρηση παρ” όλο το φόβο πως ίσως να μην πάει καλά. Θέλεις οι υπηρεσίες που παρέχεις να είναι διάφανες, να κάνεις αυτό που σου αναλογεί στην χώρα όπου βρίσκεσαι και να είσαι εντάξει απέναντι στον κρατικό μηχανισμό.
Να είσαι δίκαιος, ευθύς, διάφανος και θα βρεις τρόπο να παίξεις με τα εργαλεία που σου απλώνουν άλλοι στο τραπέζι… η ανάγκη να ελιχθείς και να δημιουργήσεις με αυτά που φτάνει ο ίσκιος σου, ξυπνάει μέσα σου τον πολυμήχανο Οδυσσέα και τα καταφέρνεις.
Ολάκερη η σφαίρα της Δημιουργίας, σε υποστηρίζει. Περπατάς, σκοντάφτεις, ζητάς από τα παιδιά εκεί πάνω να σου φωτίσουν όπου δεν μπορείς να δεις αλλά πάνω απ” όλα, ακολουθείς το δικό σου χτυποκάρδι. Τα σημάδια είναι σαν τη σπάνια απόλαυση… δεν την εκτιμάς, δεν την ζυγίζεις αν την έχεις όλη την ώρα διαθέσιμη. Ξέρεις πότε να ζητήσεις καθοδήγηση και πότε να ακολουθήσεις το τραγούδι της καρδιάς σου.

Ερμηνεύοντας αλλιώς…την κατάθλιψη

Mπορούμε να δούμε την κατάθλιψη ως μια άρνηση των συναισθηματικών αντιδράσεων και του αληθινού εαυτού στην παιδική ηλικία.

Από την Τριανταφυλλιά Χαρίλα, Ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, MSc Εργασιακή Υγεία, Ειδίκευση στην Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία
Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι  οι άνθρωποι, που ως παιδιά έκαναν περήφανους τους γονείς τους (είχαν διάφορες δυνατότητες και ταλέντα για τα οποία τους επαινούσαν και τους θαύμαζαν, ήταν άριστοι μαθητές, φρόντιζαν από πολύ μικρά τα μικρότερα αδέρφια τους κλπ) θα πρέπει να έχουν μια ισχυρή και σταθερή αυτοπεποίθηση. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Τα πάνε καλά, συχνά πολύ καλά, σε οτιδήποτε κάνουν, οι άλλοι τους θαυμάζουν και τους ζηλεύουν και είναι επιτυχημένοι. Όμως, συχνά πίσω από όλα αυτά παραμονεύει η κατάθλιψη, ένα αίσθημα κενού και αποξένωσης από τον ίδιο τους τον εαυτό και μια αίσθηση ότι η ζωή τους δεν έχει κανένα νόημα. Τέτοιου είδους συναισθήματα έρχονται στο προσκήνιο κάθε φορά που δεν βρίσκονται στην «κορυφή», που δεν είναι οι αναμφισβήτητοι «πρωταγωνιστές» ή που νοιώθουν ξαφνικά ότι δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά σε κάποια ιδεατή εικόνα ή σε κάποια πρότυπα. Τότε βασανίζονται από άγχος ή από βαθιά συναισθήματα ενοχής και ντροπής. Γιατί αναστατώνονται τόσο πολύ αυτοί οι ικανοί και «προικισμένοι» άνθρωποι;

Το «χάρισμα» με το οποίο ήταν «προικισμένοι» αυτοί οι άνθρωποι ως ήταν να «προστατεύουν τους γονείς τους για να προφυλαχτούν τα ίδια». Έπρεπε να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις προσδοκίες των γονέων του και να γίνονται τα ιδεώδη παιδιά, με τίμημα την κατάπνιξη του πιο γνήσιου τμήματος του εαυτούς τους.

Μήπως ζείτε στα ...ανεχόμενα;

woman-wonder-386


Από μικροί μαθαίνουμε να ανεχόμαστε πολλά. 

Δεχόμαστε, αφηνόμαστε και ανεχόμαστε συμπεριφορές, καταστάσεις, ανεκπλήρωτες ανάγκες, καταπατημένα όρια, εκκρεμότητες, προβλήματα, απογοητεύσεις, στοιχεία του χαρακτήρα των άλλων αλλά και δικά μας.

 Όλα αυτά είναι τα ανεχόμενα που έχουμε στη ζωή μας, δηλαδή όλα όσα ανεχόμαστε.

Θυμηθείτε: Όσο περισσότερα ανεχόμενα έχουμε, τόσο μικρότερες είναι οι ανοχές μας.


Συνήθως ανεχόμαστε περισσότερα από όσα νομίζουμε


Σκεφτείτε. Ποια είναι τα δικά σας ανεχόμενα; 

Οι πυκνότητες και τα 3 δίκτυα του εγκεφάλου


Δύο δρόμοι αλληλένδετοι είναι και αυτοί. Μέσα από τα 3 δίκτυα του εγκεφάλου, περάσαμε να τα δούμε σε σχέση με τα 6 κέντρα των νευρώνων. Όμως όλα αυτά επηρεάζονται άμεσα και έμμεσα από τον μεσαίο όροφο, που τον είδαμε στιςπυκνότητες του σώματός μας.
Ο μεσαίος όροφος λοιπόν που επηρεάζεται από τον αέρα μας, δηλαδή την ανάσα μας και αυτός με τη σειρά του επηρεάζει όλο τον επάνω όροφο, αυτών των εντυπώσεων.


Τα 3 δίκτυα με τα 6 κέντρα μας, δηλαδή αλλοιώνονται από τον μεσαίο μας όροφο.
Η πυκνότητα του σώματος μας, του κορμού μας είναι αυτή που επηρεάζει την πυκνότητα του εγκεφάλου.
Οι ορμόνες μας, είναι αυτές που θα επηρεάσουν και τον εγκέφαλο μας.
Άρα :

Η Αφύπνιση της Πίστης στο Απόλυτο Ως Έχει

The Awakening Of Faith In Mahayana (Mahayana-Sraddhotpada Shastra)
Η Πραγματικότητα Είναι Μία, Χωρίς Ιδιότητες Κενότητα. Ο Χαρακτήρας Της δεν Αλλοιώνεται από την «Ύπαρξη Φαινομένων», γιατί όλα αυτά δεν είναι κάτι διαφορετικό από το Σώμα της Κενότητας. Η Βίωση της Μίας Πραγματικότητας, της Κενότητας της Ουσίας, της Ενότητας των Πάντων σαν Μιας Ουσίας, που μόνο φαινομενικά (από τον αφώτιστο νου) διαχωρίζεται σε πολλαπλότητα, είναι Γνώση.

Η «Εμμονή» στα Φαινόμενα, και η Αντίληψη των Φαινομένων σαν πραγματικότητα, δημιουργεί την αντίληψη μιας άλλης «παράλληλης πραγματικότητας» (μιας «εικονικής πραγματικότητας» παρ’ όλα αυτά). Τότε, δεν γίνεται αντιληπτό το Υπόβαθρο της Κίνησης αλλά μονάχα η Κίνηση. Αυτό είναι η Άγνοια που οικοδομεί σιγά-σιγά έναν εικονικό κόσμο. Αυτός ο «εικονικός κόσμος» δεν είναι ανύπαρκτος. Υφίσταται σαν φαινόμενο, αλλά δεν έχει την σημασία και την «αξία» που του αποδίδει ο αφώτιστος νους.
Η Απόσπαση από την Κίνηση, η Κατανόηση ότι η Κίνηση ανήκει μόνο στο Φαινομενικό, Βαθαίνει την Συνειδητοποίηση Αυτού που Είναι Πίσω από την Κίνηση και τα Φαινόμενα. Αυτός που Βιώνει το Χωρίς Ιδιότητες Ακίνητο που Είναι Πίσω από την Κίνηση και τα Φαινόμενα Είναι Φωτισμένος. Αντιλαμβάνεται την Μία Πραγματικότητα, που δεν έχει Διττότητα, και δεν διακρίνει διαφορά ανάμεσα στην Ακινησία και την Κίνηση, αφού Όλα Είναι Μία Ουσία, Κενότητα… Αυτός που απορροφιέται σε μια τοπική χρονική δραστηριότητα ζει ένα όνειρο. Δεν Βιώνει Αυτό που Υπάρχει, αλλά ζει μόνο την Κίνησή Του. Σχηματίζει την λανθασμένη εντύπωση του διαχωρισμού της Πραγματικότητας σε Απόλυτο και Απατηλό, κι επιδιώκει το όραμα μιας φώτισης στα πλαίσια του ονείρου.

Πως έρχεται το τέλος μιας σχέσης

Ένας χωρισμός δεν χτυπά εν αιθρία. Τα σημάδια του τέλους προηγούνται του οριστικού «αντίο», ωστόσο τα ζευγάρια συνήθως κλείνουν τα μάτια, τα αφτιά και το στόμα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην φτάσουν στο σημείο χωρίς επιστροφή. Ένα ζευγάρι αναλύει τι μπορεί να συμβαίνει1
Δεν είσαι όπως παλιά…
Αυτή: «Πολλές φορές αισθανόμουν σαν να είμαι με κάποιον άλλον και όχι με εκείνον που είχα ερωτευτεί». Θανάσης: «Από την πρώτη στιγμή όμως δεν αντιλαμβανόμαστε με ποιον έχουμε να κάνουμε;»
Η αλλαγή της συμπεριφοράς είναι από τα πρώτα σημάδια που πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις. Η αλλαγή στον τρόπο που ο σύντροφος μας μας αγγίζει και μας μιλάει συνήθως περνά απαρατήρητη στην αρχή. Όπως και αν αρχίζει να ενοχλείται από πράγματα που παλιότερα δεν τον πείραζαν ή όταν αλλάζει σύνηθες.

Και ο Ομπάμα πίνει μπύρες με τη Μέρκελ στην ηλιόλουστη Γερμανία!



Μπύρες, βαυαρέζικες στολές και … πολύ ήλιο είχε η υποδοχή Ομπάμα στη Βαυαρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα στη Βαυαρία για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Eπτά (G7). Στα θέματα που θα επικεντρωθεί είναι η βία που μαστίζει την ανατολική Ουκρανία αλλά και οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους.
Μόνο της κρίσης χρέους της Ελλάδας και όχι της κρίσης καιρού. Όπως και την άλλη φορά, στην προηγούμενη επίσκεψη του Ομπάμα στη Γερμανία της Μέρκελ, ο Ομπάμα εθεάθη άνευ σακακίου γιατί… δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, το κλίμα της Γερμανίας τελευταία “μεντιτερανεύει”!!! Ναι, γίνεται πιο Μεσογειακό, ενώ τα μεσογειακά και ειδικά της Ελλάδας, ανήκουν πλέον στο εμπάτε σκύλοι ψεκάστε και λογαριασμό μην δώσετε! Κρύο καλοκαιριάτικα, αφρικάνικη σκόνη όποτε τους καπνίσει, ξαφνικά ζέστη για ένα 24ωρο και μετά ξανά μανά ζγκαντάψξ!
Αυτά τα καλά έχει η παγκοσμιοποίηση! Ό,τι καλό έχεις το μοιράζεσαι. Έτσι τώρα δώσαμε λιακάδα και πήραμε… σςςς… πιπέρι!

Μόνο στην Ελλάδα κακοκαιρία!!!

    Προκλητική για τα νεύρα μας αρχίζει να γίνεται η όλη κατάσταση της χειραγώγησης καιρού σε βάρος της Ελλάδας!

    Όλη η Ευρώπη χαίρει καλού καιρού πλην της Ελλάδας. Και αυτή η κολόνια κρατάει μήνες τώρα!
    Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δουλεύουν στο φουλ και επίσης βλέπουμε ότι ένα χέρι μαγικό περιορίζει την κακοκαιρία στη Γερμανία δημιουργώντας επί ώρες ένα τόξο.
    Θα δείτε στο παρακάτω βίντεο δυο λήψεις από το sat 24 με την Ευρώπη να λάμπει, την Ελλάδα στην κατρούλα και ‘κάτι’ στη Γερμανία να σταματά το jet stream.
    Μην αναρωτιέστε λοιπόν που πήγε το καλοκαιράκι. Το πήρε η Τρόικα! Από το 2009 οι χημικοί αεροψεκασμοί σταδιακά εντάθηκαν, το ίδιο και τα ακραία φαινόμενα.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα