Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Επιβίωση της Ανθρωπότητας στον 21ο Αιώνα



 Αρχές 20ου αιώνα. Παγκόσμιος πληθυσμός: Περίπου δύο (2) δισεκατομμύρια.

Ακολουθούν δύο (2) παγκόσμιοι πόλεμοι και ενδιάμεσα μία από τις μεγαλύτερες επιδημίες στη Γη. 



Σύνολο ανθρώπων που σκοτώθηκαν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο: περίπου 66 εκατομμύρια. Κατά την ίδια χρονική περίοδο 25-50 εκατομμύρια επιπλέονπεθαίνουν από την Ισπανική Γρίπη

Σύνολο ανθρώπων που σκοτώθηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: περίπου 80 εκατομμύρια.

'Ετος 1960: μόλις 15 χρόνια μετά το τέλος και του Β' ΠΠ, ο παγκόσμιος πληθυσμός ανέρχεται στα τρία (3) δισεκατομμύρια.

Έτος  2014: πλέον των επτά (7) δισεκατομμυρίων οι άνθρωποι πάνω στην Γη.

Παρά τους δύο παγκόσμιους πολέμους τον περασμένο αιώνα, ο πληθυσμός της Γης αυξάνεται ραγδαία. Η οικονομική ανάπτυξη που ακολουθεί, η  πρόοδος των επιστημών και της τεχνολογίας, ανεβάζουν το ποιοτικό επίπεδο ζωής στον άνθρωπο και μειώνεται δραματικά ο μέσος όρος θνησιμότητας.

Τι γίνεται όμως με τον πλανήτη Γη, που φιλοξενεί την ανθρωπότητα; Πόση "ανθρωπότητα" μπορεί να αντέξει, εις βάρος του υπόλοιπου οικοσυστήματός του;

Δεν μπορείς να τα παρατήσεις!

Αγαπητέ μου Άνθρωπε,
Δεν μπορείς να τα παρατήσεις.
Δεν μπορείς να εγκαταλείψεις την αγάπη επειδή οι άλλοι είναι γεμάτοι μίσος. 
Δεν μπορείς να εγκαταλείψεις  την πίστη στον συνάνθρωπο επειδή έχεις απογοητευθεί. 
Δεν μπορείς να εγκαταλείψεις  την ελπίδα, διότι ο πόνος ήρθε στο δρόμο σου. 
Δεν μπορείς να εγκαταλείψεις  την καλοσύνη, γιατί μερικοί άνθρωποι είναι σκληροί. 

Να γιατί μας βομβαρδίζουν συνέχεια για την ομοφυλοφιλία

Φωτογραφία του Panagiotis Darivas.

Στα βαθια νερα:
Τωρα τελευταια προβαλουν κατα κορον την ομοφυλοφιλια .

Ζευγαρια του ιδίου φυλου παντρευονται ,τα μεγαλα καναλια εχουν στις εκπομπες τους ως παρουσιαστες και ομοφυλοφιλους ,κλπ.κλπ . 

Αναρωτιωμαστε γιατι αυτη η προβολη .

Η πιο ευκολη απαντηση ειναι για να ελαττωθει ο πληθυσμος της γης. Ειναι και αυτο .

Η κυριοτερη ομως αιτια ειναι αλλη. 

Ειπα μπαινουμε σε βαθια νερα.

 Σε ολο τον κοσμο αυτοι που μας κυβερνουνε εδω και χιλιαδες χρονια εχουν κανει ενα τεχνητό πεδιο κατι σαν ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ που μεσα του ειμαστε ολοι εγκλωβισμενοι.

Το βαρυ κελυφος αυτο εχει δυστυχως γι αυτους ρωγμες.

Αυτοί που έχουν γεμάτη ζωή, δεν ασχολούνται με τις ζωές των άλλων.

Φωτογραφία του Dimitris Nomikos.

-Ναι, είναι αλήθεια!

-Και τότε, τι κάνεις γι αυτό!

-Τίποτα!

-Μα είσαι με τα καλά σου! Δεν θα κάνεις τίποτα;

-Όχι!
-Ξέρεις τι θα πουν για σένα; Πως θα σε χαρακτηρίσουν; Τι θα πω εγώ στον κόσμο; Ρεζίλι γίναμε! Είσαι τελείως αναίσθητος; Δεν μας σκέφτηκες καθόλου;
-Αν τη δική μου την αλήθεια, την λογάριαζα με το τι θα πει ο κόσμος, δική μου δεν θα έμενε για πολύ. 

Ο κόσμος λέει για τους άλλους, γιατί δεν θέλει να κοιτάξει τη δικιά του κενότητα. 

ΒΟΜΒΑ από την πρώην σύζυγο του Πούτιν: «Ο Βλαντιμίρ είναι ΝΕΚΡΟΣ. Κυβερνάει ένας σωσίας του»

Κατά καιρούς έχουν βγει διάφορες φήμες για τον Βλαντιμίρ Πούτιν… άλλες τον θέλουν νεκρό, άλλες άρρωστο και άλλες και πάλι πατέρα! Ωστόσο, για ΠΡΩΤΗ φορά η πρώην σύζυγος του φέρεται να επιβεβαιώνει τις φήμες που τον θέλουν νεκρό!
putty.jpg
Συγκεκριμένα, η Λουντμίλα Πουτίνα φέρεται να υποστήριξε στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εδώ και πολύ καιρό νεκρός και αυτός που κυβερνάει τη Ρωσία είναι… σωσίας του!

Αεροπορικά καύσιμα σκέτο… γλύκισμα



Προτού το διαβάσετε και συγχυστείτε, να ξεκαθαρίσουμε ότι τίτλος, άρθρο και φωτογραφία είναι του Βήματος science και ουχί δικό μας…

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο να παράγουν αεροπορικά βιοκαύσιμα από βιομάζα ζαχαροκάλαμων. Τα «γλυκά» αυτά καύσιμα, εφόσον χρησιμοποιηθούν μαζικά στο μέλλον από τα αεροσκάφη, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές «αερίων του θερμοκηπίου».

Ζωτική και φιλική στο περιβάλλον

Ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Αλέξις Μπελ του Τμήματος Χημικής και Βιομοριακής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, ανέφεραν ότι οι καλλιέργειες ζαχαροκάλαμων θα μπορούσαν να γίνονται σε εδάφη όπου σήμερα δεν υπάρχουν καλλιέργειες τροφίμων, ώστε να μη δημιουργείται ανταγωνισμός μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανάπτυξη βιώσιμων υγρών καυσίμων για την αεροπορία, εκτός από τα οχήματα, είναι ζωτική για τη σταδιακή απεξάρτηση από το πετρέλαιο και τη συγκράτηση της κλιματικής αλλαγής. Η νέα μέθοδος αξιοποιεί τα σάκχαρα των ζαχαροκάλαμων, σε συνδυασμό με τη βαγάσση (υπολείμματα του ζαχαροκάλαμου), για να παράγει ντίζελ και λιπαντικά για μηχανές τζετ.

Μη στόχος




Ειπώθηκε πως για να πετύχουμε κάτι, είναι αναγκαίο να στοχεύουμε ψηλά. Εγώ σας λέω μην στοχεύετε πουθενά, διότι ο στόχος έχει την σημασία του μόνο μέσα στο περιορισμένο πεδίο δράσεως του χώρου και του χρόνου. Και αυτός o περιορισμός καθίσταται δέσμευση και απώλεια - μείωση εσωτερικής δύναμης και εκδηλώνεται ως κόπωση εσωτερική και εξωτερική. Εάν δοκιμάσετε να περπατήσετε χωρίς προορισμό - στόχο - αποτέλεσμα, απλά θα περπατάτε,και μετά να κάνετε μια σκέψη μόνο ότι πρέπει να φτάσετε εκεί κάπου συγκεκριμένα, τότε θα καταλάβετε τι σας λέω.

Το σημείο καμπής της ανθρωπότητας: 15 χρόνια πριν την καταστροφή

katastrofi1

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πια είναι η συνολική διαθέσιμη ποσότητα οποιασδήποτε πρώτης ύλης που χρησιμοποιούμε για την δημιουργία των προϊόντων που καταναλώνουμε, ώστε να διατηρούμε τον τρόπο ζωή μας; Αν όχι, σκεφτείτε ότι η διαθέσιμη ποσότητα για οποιοδήποτε πόρο είναι συγκεκριμένη. Είτε είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες για την δικής μας ζωή, είτε ακόμα τις ανάγκες των δισέγγονων μας, αργά ή γρήγορα, κάποια στιγμή, η οποιαδήποτε πρώτη υλη θα εξαντληθεί.
Η διαθεσιμότητα των πρώτων υλών στον πλανήτη μας ξεκίνησε να απασχολεί σοβαρά τον κόσμο στις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Όταν πλέον το πετρέλαιο έγινε η βάση της ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και η προσβασιμότητα σε αυτό περιορισμένη, ήταν σαφές στα μάτια πολλών, ότι η εξάρτηση της ανθρωπότητας από την συγκεκριμένη πρώτη υλη είχε αποκτήσει καθοριστική σημασία. Σιγά-σιγά, η συνειδητοποίηση αυτή, επισήμανε τον ίδιο πεπερασμένο χαρακτήρα που καλύπτει όλους τους πόρους πάνω στους οποίους βασίζεται η ανθρωπότητα για να αναπτυχτεί. Αυτό οδήγησε όλους στην αναπόφευκτη ερώτηση: «ποτέ θα τελειώσουν οι πρώτες ύλες;».

Η ΙΕΡΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

 
Η ιερή φλόγα της ψυχής δεσπόζει αιώνια μέσα από το πέρασμα του χρόνου, ουσιαστικά είναι μια άχρονη ενέργεια φωτός. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι ένα μέσα στη δική της ποιότητα. Όλα βρίσκονται εντός του ενεργειακού πεδίου της, μέσα στον κύκλο της πρωταρχικής δημιουργίας. Περικλείει όλη τη δυναμική των ενεργειών του δημιουργού, είναι πολύμορφη, με μια συχνότητα που της επιτρέπει να υπάρχει συγχρόνως σε πολλές διαστάσεις.
Όταν ενσαρκώνεται στη γη εκδηλώνεται μέσα από την ανθρώπινη μορφή με όλα τα χαρακτηριστικά του φυσικού σώματος στην ύλη, παράλληλα έχει πάντα πρόσβαση στην πνευματική της ουσία. Απλά επιλέγει αιώνες τώρα να εγκλωβίζει το μεγαλύτερο μέρος από τη δυναμική της σε υψηλότερες σφαίρες, να συρρικνώνεται με έναν τρόπο στις τρεις διαστάσεις ώστε να δουλέψει σε αυτό το πεδίο, προσπαθώντας παράλληλα να αφυπνιστεί και να ενωθεί με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της.
Κάθετο και οριζόντιο μοίρασμα ζωτικής ενέργειας, σε ένα τρισδιάστατο πεδίο με στόχο την ένωση του πνεύματος με την ύλη. Αυτό είναι το έργο που έχει να επιτελέσει η ψυχή στην ανθρώπινη μορφή.
Πριν την κάθε ενσάρκωσή της στη γη, βιώνει σε ανώτερα πεδία μέσα σε μια αγγελική πολυδιαστασιακή υπόσταση, σε αυτή την ενέργεια δημιουργεί το πλάνο της ζωής για το επόμενο ταξίδι της στη γη. Όταν είναι έτοιμη επιλέγει τους γονείς, τον τόπο και τον χρόνο, καθώς επίσης τα μαθήματα και τις δοκιμασίες. Επιλέγει να μπει σε ένα σύστημα που μέσα σε αυτό θα εξελιχθεί. Από τη στιγμή της γέννησής της όμως ξεχνά όλη την προηγούμενη δυναμική που φέρνει. Έτσι πορεύεται μέσα στο ταξίδι της ζωής και καλείται να μάθει όλα όσα ήδη γνωρίζει με έναν διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Σκοπός αυτής της εκπαίδευσης είναι να ολοκληρώνει μαθήματα, διαφορετικούς κύκλους ζωής, αλλά και να συλλέγει εμπειρίες που θα τη βοηθήσουν στην εξέλιξή της.

Σιρόπι σκόρδου για τη θεραπεία των λοιμώξεων του θώρακα!

Είναι γνωστό ότι το σκόρδο είναι μία υπερτροφή, με πάρα πολλά οφέλη για την υγεία . Ως αγγειοδιασταλτικό, βοηθά στην διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων, βοηθώντας έτσι τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα και την αύξηση της ενέργειας, της ανάπτυξης των μυών και της λειτουργίας του εγκεφάλου.
Βοηθά, επίσης, στη δυσπεψία και περιέχει ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών βιταμινών και ανόργανων συστατικών.
πώς-να-να-σκόρδο-σιρόπι-για-στήθος-λοιμώξεις1
Επιπλέον, είναι  ένα ισχυρό αντι-βακτηριακό και μπορεί να σκοτώσει τους ιούς εύκολα.
Στη συνέχεια, σας δίνουμε μια σειρά από διαφορετικές ειδικές χρήσεις του σκόρδου, για όσους επιθυμούν να είναι λίγο περισσότερο δημιουργικοί, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας των λοιμώξεων του θώρακα.
Ας δούμε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό και γιατί είναι μια αποτελεσματική θεραπεία ...

Mοσχοκάρυδο, ένα μπαχαρικό φάρμακο για το στομάχι, την ναυτία, την δυσπεψία, την διάρροια, τον διαβήτη, την κατάθλιψη. Πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνο;



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος

Ο γνωστός καρπός του μοσχοκάρυδου προέρχεται από  δέντρο  που καλλιεργείται στις τροπικές χώρες από το οποίο παίρνουν το μοσχοκάρυδο και το μασίς  που αν και λανθασμέναείναι γνωστό ως άνθος μοσχοκάρυδου και είναι μπαχαρικό εξαιρετικής ποιότητας.

 Το μοσχοκάρυδο ως μπαχαρικό δίνει μοναδικό άρωμα και γεύση στα φαγητά. Το παίρνουμε από ένα αειθαλές, τροπικό δέντρο με πατρίδα τα νησιά Banda της Ινδονησίας. Οι πρώτες ιστορικές γραπτές αναφορές που υπάρχουν είναι από το Ρωμαίο συγγραφέα Πλίνιο και τοποθετούνται χρονικά στον 1ο αιώνα. Οι Ινδοί το χρησιμοποιούσαν για πυρετό, κακή αναπνοή και πονοκεφάλους και οι Άραβες ως αφροδισιακό και για τη θεραπεία του στομάχου. Το μοσχοκάρυδο ήρθε στην υπόλοιπη Ευρώπη το Μεσαίωνα από τους Άραβες διαμέσου της Βενετίας. Ήταν εξαιρετικά ακριβό μπαχαρικό. Ενδεικτικό της πολύ υψηλής τιμής του είναι το γεγονός ότι την περίοδο αυτή κάποιοι απατεώνες πλούτιζαν πουλώντας ψεύτικες απομιμήσεις μοσχοκάρυδου στο δρόμο.  

Στα τέλη του 1400 οι Πορτογάλοι έφτασαν στο Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας και πήραν τον έλεγχο του εμπορίου μοσχοκάρυδου. Οι Πορτογάλοι ναύτες το έφεραν στην Ευρώπη, γύρω στο 1512, αποκτώντας τη φήμη ως μπαχαρικό το οποίο θεραπεύει ενώ το έτρωγαν πολύ για τονωτικό. Κατάφεραν να ρίξουν τις τιμές και να υπερισχύσουν στον ανταγωνισμό, διότι μείωσαν το κόστος του μοσχοκάρυδου.

Η σκληρή αλήθεια για το πώς θα αλλάξετε τη ζωή σας


Αν ο στόχος που έχετε θέσει είναι πραγματικά σημαντικός για σας, τότε μπορείτε να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό σας και θα έχετε κίνητρο για όσο χρειαστεί μέχρι να τον πετύχετε.
Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια για τη θεωρία των κινήτρων. Αντιθέτως, αν οι στόχοι σας δεν σημαίνουν και τόσα πολλά για σας, θα δυσκολευτείτε να βρείτε κίνητρο καθ’ όλη την πορεία προς την επίτευξή τους.

Διάρροια: Πότε να ανησυχήσετε;

Η διάρροια είναι μια συχνή και πολύ συνηθισμένη κατάσταση καθώς υπολογίζεται ότι κάθε άνθρωπος θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό μια  ή δύο φορές κάθε χρόνο. Τυπικά διαρκεί δύο με τρεις ημέρες και μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα.

Τι προκαλεί τη διάρροια;
 
Η πιο κοινή αιτία της διάρροιας είναι ένας ιός που μολύνει το έντερο. Η μόλυνση διαρκεί συνήθως για δύο ημέρες και μερικές φορές ονομάζεται «εντερική γρίπη »ή« γρίπη του στομάχου . " Διάρροια μπορεί επίσης να προκληθεί από:

Έκζεμα: Αντιμετωπίστε το εναλλακτικά!



Το έκζεμα δεν είναι μια απειλητική κατάσταση για τη ζωή των πασχόντων αλλά είναι δυνατόν να τους αναστατώσει την ζωή τους, λόγω της έντονης φαγούρας που προκαλεί.

Χαμηλή πίεση: Πως να την ανεβάσετε φυσικά



Η χαμηλή πίεση ή η υπόταση είναι ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. 
 
Τα συμπτώματα που πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάσχοντες είναι μεταξύ άλλων :
 
Έντονη ζαλάδα, ταχυκαρδία, κρύα άκρα, εφίδρωση, θολή όραση και λιποθυμία.
Οι αιτίες που ενοχοποιούνται μεταξύ άλλων είναι:
Έντονη αιμορραγία, αφυδάτωση, παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο,ανεπάρκεια τροφής. Επίσης η αναιμία, η θερμοπληξία,  η εγκυμοσύνη αλλά και άλλες παθολογικές καταστάσεις.
 
 
Για να αντιμετωπίστε τις ζαλάδες από υπόταση οι ειδικοί συστήνουν:

FT: Το παρασκήνιο στους G-7 για την Ελλάδα

FT: Το παρασκήνιο στους G-7 για την Ελλάδα
US President Barack Obama, German Chancellor Angela Merkel, French President Francois Hollande, British Prime Minister David Cameron, Italian Prime Minister Matteo Renzi, European Commission President Jean-Claude Juncker, EU Council President Donald Tusk, Japan's Prime Minister Shinzo Abe and Prime Minister of Canada Stephen Harper, sitting together at Elmau Castle in Elmau, Germany, 08 June 2015, at the third session of their G7 meeting. EPA/MICHAEL KAPPELER/POOL

Το δραματικό παρασκήνιο για την Ελλάδα στη Σύνοδο της G-7 και τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των ισχυρών του πλανήτη για το ελληνικό πρόβλημα, αποκαλύπτουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα ήταν στο κύριο… μενού των συζητήσεων και αυτό που εξάγεται ως συμπέρασμα είναι ότι βρίσκεται απομονωμένη, περισσότερο από ποτέ. Ακόμη και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπ. Ομπάμα, ήταν πιο σκληρός αυτή τη φορά και ζήτησε από τους Ελληνες να κάνουν σκληρές και επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Ενώ αξιοσημείωτη ήταν η στάση του Καναδού πρωθυπουργού ο οποίος είπε, σύμφωνα με τους FT: «Πώς τους ανέχεστε τους Ελληνες».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εξετάστηκε το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που θα προκαλούσε μια ελληνική χρεοκοπία και αν και συμφώνησαν οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του κόσμου ότι θα υπήρχε αστάθεια εντούτοις δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν πόσο θα ήταν η «ζημιά» που θα προκαλούνταν.

Ζούμε περισσότερα χρόνια αλλά πιο άρρωστοι



Ο Τέο Βος του Ινστιτούτου Health Metrics and Evaluation που συνέταξε μια καινούργια έκθεση για το “βάρος” που προκαλούν παγκοσμίως οι διάφορες χρόνιες παθήσεις

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, που συνέκρινε στοιχεία από 188 χώρες για το διάστημα από το 1990 έως το 2013, η ανθρωπότητα είναι κάθε άλλο παρά υγιής, παρότι ζει περισσότερα χρόνια από ποτέ.
Το 2013, μόνο ένας στους 20 κατοίκους του πλανήτη δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, ενώ περισσότεροι από το 1/3 υπέφεραν από τουλάχιστον πέντε παθήσεις ταυτόχρονα. Ο αριθμός, δε, όσων παρουσίαζαν τουλάχιστον 10 παθήσεις ταυτόχρονα, αυξήθηκε κατά 52% μέσα στα τελευταία 23 χρόνια.
Στόχος της μελέτης με τίτλο «Global Burden of Disease», την οποία επεξεργάστηκε στη συνέχεια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Σιάτλ, ήταν να σκιαγραφηθούν οι περιορισμοί στην καθημερινότητα των ανθρώπων εξαιτίας μακροχρόνιων προβλημάτων υγείας, οι οποίοι με τη σειρά τους επιβαρύνουν τα συστήματα υγείας και πρόνοιας των χωρών.

Εξεταστική για παράτυπα χεσίματα αστυνομικών ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου!

060_zoi-konstantopoulou-astynomikos
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τους αστυνομικούς!
Tη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με την ονομασία «Επιτροπή Αλήθειας Αστυνομικών Κοπράνων» ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η Πρόεδρος της Βουλής υποσχόμενη την πλήρη διερεύνηση όλων των καταγεγραμμένων περιστατικών παράτυπης αφόδευσης αστυνομικών εντός του ελληνικού κοινοβουλίου.
Για την επιτροπή μάλιστα έχει ήδη φτιαχτεί διαφημιστικό σποτ με το σύνθημα «Έλεγξέ το – Ξέχεσέ το κι άμα λάχει στο WC λουκέτο».
Παράλληλα, όπως ενημέρωσε τους παριστάμενους βουλευτές έχει ήδη ζητήσει να πάρει στα χέρια της το πλήρες οπτικοακουστικό υλικό των καμερών ασφαλείας που βρίσκονται στο εσωτερικό του κοινοβουλευτικού WC.

Οι Καλύτερες Φωτογραφίες Είναι Εκείνες Που Πετάξαμε

“Of all the means of expression, photography is the only one that fixes a precise moment in time.”  Henri Cartier-Bresson
~
«Long ago it must be
I have a photograph
Preserve your memories
They’re all that’s left you.»
Bookends, Simon & Garfunkel
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Να μιλάς, να γράφεις για τη φωτογραφία είναι σαν να προσπαθείς να γευτείς ένα παγωτό με τ” αυτιά σου. Καθαρίστε τ” αυτιά σας λοιπόν, για ν” απολαύσετε παγωτό βανίλια και σοκολάτα, ασπρόμαυρο.
Η σχέση μας με τη φωτογραφία στοιχειώνεται από εκείνες τις ξεθωριασμένες οικογενειακές, τις μικροαστικές αποδείξεις της ηλικίας μας. Πατεράδες με μουστάκι και μεγάλα πέτα, μανάδες με παντελόνι καμπάνα και καλοντυμένα πιτσιρίκια που σβήνουν κεράκια.
Ή τις άλλες, στην παραλία, με ταπεράκια και κεφτεδάκια να λάμπουν δυσοίωνα κάτω απ” τα αλμυρίκια, καθώς τα παιδιά μπουκώνονταν εξαναγκαστικά πριν πάνε να βουτήξουν στη θάλασσα.
Υπάρχουν και οι φωτογραφίες των σχολικών εκδρομών, όπου οι έφηβοι επιδεικνύουν την ανέμελη βαρβαρότητα της αιώνιας λιακάδας.
Μετά φωτογραφίες αναμνηστικές απ” την προπαίδευση στο στρατό ή φωτογραφίες αποφοίτησης.

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΥΤΑΝΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Ο άνδρας, λένε, είναι το ισχυρό φύλο. Ποιος το λέει αυτό; Τα μπράτσα. Σωματικά είναι πιο δυνατός ο αρσενικός. Σίγουρα. Στο γαμήσι, όμως, η γυναίκα τον αφήνει πίσω τον άνδρα. Είναι περισσότερο πολυδύναμη σεξουαλικά η γυναίκα. Ον πολυοργασμικό. Άνδρας και γυναίκα εις σάρκαν μία, αυτός να «τελειώσει» και η άλλη να έχει φθάσει ήδη σε 3-4 οργασμούς και να είναι πανέτοιμη να συνεχίσει.
Άμα είναι μαγκιά ότι ο αρσενικός είναι το ισχυρό φύλο επειδή αν πλακωθούν στις μπουνιές θα τις φάει η κυρία, τότε πάω πάσο. Στην ανωτερότητα μετράει, δίνει πόντους, εκτός από το σωματικό και ο πνευματικός τομέας. Δεν εννοώ μονάχα την εξυπνάδα, την ευφυία, αλλά και την απουσία κόμπλεξ. Εδώ είμαστε.
Μια κυρία είναι περίπτωση στο κρεββάτι. Τα δίνει όλα. Ηφαιστειώδης, αισθησιακή. Δεν είναι παγοκολώνα, ούτε στη διάρκεια του ματς μασάει τσίχλα ή, κόβει τα νύχια της με το στόμα. Άνευ ημιχρόνου και χωρίς να αισθάνεται ότι κάποιος θα της σφυρίξει φάουλ, αράουτ, ότι θα της βγάλει κάρτα, κίτρινη, κόκκινη, το κορίτσι επιθυμεί να σε φάει κι εσύ να της κάνεις σημάδια επάνω της, κανένα πρόβλημα.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ


Πέφτεις επάνω του και μαρμαρώνεις. Φεύγει η σκέψη από το κεφάλι σου μ' ένα ηλεκτρονικό αλεξίπτωτο. Τον πλησιάζεις τον Μέγα Αλέξανδρο και παθαίνεις. Θεός. Υπεράνθρωπος. Η πιο έντονη προσωπικότητα που πάτησε στη γη. Να μιλήσεις γι΄αυτόν έχεις ανάγκη από μουσική υπόκρουση Μπετόβεν.
Κι αυτός, ο Αλέξανδρος από πιτσιρικάς δαιμονιζόταν με τη μουσική, τους ήχους που συνόδευαν τους πυρρίχειους χορούς, που πρώτα αυτοί αποθέωσαν τις αιώνιες αξίες της άμυνας. Έτσι είναι. Εν αρχή είναι η άμυνα. Δεν ξεκινάς επίθεση, αν προηγουμένως δεν έχεις φροντίσει τα νώτα σου.
Κάθε μέρα στον πλανήτη γράφεται ένα βιβλίο για τον Αλέξανδρο. Τον πιο τεράστιο από τους τεράστιους. Σε ηλικία που άλλος σκουντουφλάει αυτός είχε κτίσει στόχους πανύψηλους. Ήξερε τι ήθελε. Και πούλησε το πιο τρελλό παραμύθι σε βάρβάτους άνδρες και τους παρέσυρε στο όνειρο. Πώς;
Γράψτε στα τέτοια σας μανάδες και πατεράδες σας, γκόμενες και την καριέρα σας. Ελάτε μαζύ μου. Ο κουρέας από την Πέλλα, ο φοιτητής από το Άργος Ορεστικό, ο βοσκός από την Πίνδο, χιλιάδες. Για πού; Για το ταξίδι στο πουθενά. Τους έντυσε στην κατσαρόλα, στην πανοπλία από πάνω μέχρι κάτω και τους πήγε 19.000 χιλιόμετρα μακρυά.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ


Μία απίστευτη σκύλα ήταν η μάνα του Μέγα Αλέξανδρου. Μάγισσα κανονική. Ικανή για όλα, δεν την άφηνε να ησυχάσει το άρρωστο μυαλό της. Μισούσε, συχαινόταν τον άντρα της, τονΦίλιππο, έναν άνδρα γεννημένο πολεμιστή, πολέμαρχο υψηλής κλάσεως, που έπινε τη ζωή του με καταχρήσεις. Αυτή, λοιπόν, η Ολυμπιάς, από σόι βασιλικό της Ηπείρου, έκανε τερατώδεις σκέψεις στη μοναξιά της και συνωμοτούσε συνεχώς προκειμένου να πραγματοποιήσει τα εξουσιαστικά σχέδια της.
Στις 20 Ιουλίου, το 356, γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος και πέθανε σα σήμερα 10 Ιουνίου το 323. Φοβερά πράγματα. Η Ολυμπιάδα θαρρούσε πως τελικά είχε πείσει τον γιο της ότι δεν τον γέννησε με αυτόν τον πόρνο, το αρχικάθαρμα Φίλιππο, αλλά με τον ημίθεο Ηρακλή. Σήμερα θα αναφέρω ένα επεισόδιο, ιστορικό, αληθινό.

Τροφές που ενισχύουν το σπέρμα


Τι να προτιμάτε και τι να αποφεύγετε
Η καλή διατροφή είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του οργανισμού και την υγιή ανάπτυξη του σπέρματος στους άνδρες.
Σχεδόν το ένα πέμπτο των νεαρών ανδρών αντιμετωπίζει προβλήματα χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων, κάτι που ορίζεται ως «λιγότερα από 15 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος», σημειώνει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Healthista.

Ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας, με τη χαμηλή ποσότητα ή την κακή ποιότητα σπέρματος να αποτελεί την αιτία στο περίπου το 20% των περιπτώσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα της διατροφολόγου Isabelle Obert, η ποιότητα του σπέρματος ενός άντρα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα.

Ούτε ένα, ούτε δύο! 5 λάθη που κάνεις στο σεξ και την ξενερώνεις!


Έχεις τόση αυτοπεποίθηση που δε θα διαβάσεις το άρθρο;

Λάθος 1ο Μένεις στα ίδια και τα ίδια
Ένας γνωστός σεξοθεραπευτής της Αμερικής λέει στους άντρες πελάτες του να μη θεωρούν πως αυτό που άρεσε στις παρτενέρ τους τρεις φορές θα τους αρέσει και στις επόμενες τρεις! Αυτό που την άναψε χτες, πολύ πιθανόν μετά από μια εβδομάδα να καταντήσει κουραστική επανάληψη. Βάλε την ποικιλία στο μενού, δοκίμασε διαφορετικά πράγματα και δες πως αντιδρά. Μη μένεις στα ίδια γιατί αθλητικά διαβάζεις και ξέρεις πως και την καλύτερη ομάδα την αλλάζεις για να μην βαρεθεί η κερκίδα!

Λάθος 2ο Υποθέτεις πως ξέρεις τι της αρέσει
Εδώ βάλαμε και εμείς τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας. Από την πολύ προσποίηση θεώρησες πως η ικανοποίησή μας είναι εύκολη υπόθεση και δεν προσπαθείς όσο θα έπρεπε. Μην φοβηθείς να ρωτήσεις τι της αρέσει ή τι άλλο μπορείς να της κάνεις και γενικά ρώτησε συχνά για κατευθύνσεις. Αριστερά, δεξιά, πάνω, κάτω, εντάξει το πέτυχες!

Τι σου κάνω, τι μου κάνεις

Οι λέξεις από μόνες τους έχουν δύναμη. Αν μπουν σε μια συγκεκριμένη κι ιδιαίτερη σειρά, ανοίγουν τις πόρτες των συναισθημάτων κι ο εγκέφαλος φαντασιώνεται όσα ακούει, λες και του συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Αν μάλιστα ο συνομιλητής είναι ικανός, έμπειρος και δημιουργικός στην τέχνη του λόγου, μπορεί να ξεχυθεί η κόλαση που κρύβεις μέσα σου.

Τι γίνεται, όμως, όταν οι λέξεις έχουν ερωτικό χαρακτήρα; Ναι, καλά κατάλαβες. Μιλάω για τα προστυχόλογα, που βάζουν φωτιά στο μυαλό και ξυπνούν πρωτόγονα ένστικτα πάθους και λαγνείας, που νομίζουμε όλοι πως ελέγχουμε.

Διάβασε τις παρακάτω γραμμές και πες μου, αν νιώθεις μέσα σου κάτι να ξυπνάει.

«Θέλω να χαϊδέψω το κορμί σου, σε σημεία που σπάνια επιτρέπεις. Σε μέρη που δε φαντάστηκες πως θα ένιωθες τέτοια ανατριχίλα. Εκεί που πρέπει να σʾ αγγίξουν για να νιώσεις γυναίκα».

Τι μας κρατάει μακριά από τα ρίσκα;

Τι μας κρατάει μακριά από τα ρίσκα;

Κάποιοι άνθρωποι λατρεύουν τα ρίσκα. Είναι πρόθυμοι να ασχοληθούν με πράγματα που δεν τους εγγυώνται καμία ασφάλεια ή ακόμη και να περπατήσουν πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, φτάνει να ξέρουν πως μέσω της δικής τους προσπάθειας, θα βρεθούν πιο κοντά στον δύσκολο στόχο τους. Τελικά, όπως διαβεβαιώνουν διάφοροι ψυχολόγοι, όλους εκείνους που φοβούνται τα ρίσκα, “η επιτυχία έχει να κάνει με τη νοοτροπία που κουβαλά ο καθένας μας μαζί του”.
Ο εγκέφαλος ενός επιτυχημένου ανθρώπου ξεχωρίζει από τον τρόπο που διαχειρίζεται τις αλλαγές στη ζωή του. Η ψυχολόγος του πανεπιστημίου Stanford, Carol Dweck, έχει ανακαλύψει πως η αληθινή επιτυχία εξαρτάται από τη νοοτροπία μας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι εστιάζουν στην ανάπτυξη, στην επίλυση προβλημάτων και στην αυτοβελτίωση, ενώ οι υπόλοιποι μετατρέπουν οτιδήποτε τους χαρακτηρίζει σε προσόν, αποφεύγοντας οποιαδήποτε πρόκληση. Με άλλα λόγια, ένας επιτυχημένος άνθρωπος, δηλαδή ο άνθρωπος που ρισκάρει, δεν λαμβάνει την αποτυχία ως αποτυχία. Αντιθέτως, τη βλέπει ως ευκαιρία να μάθει, να προσαρμοστεί και να γίνει καλύτερος άνθρωπος. 

Ήχος – Παλμός – Δόνηση- Νούμερα




Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο το σώμα μας είναι μία μικρογραφία του Σύμπαντος.
Τίποτε μα τίποτε στην Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία δεν ήταν δομημένο τυχαία, αλλά μέσα από κάποια δύναμη που τους οδήγησε να μας δώσουν τα φώτα τους. Γνώσεις που ακόμη και σήμερα συνθέτουν απόλυτα όλο αυτό που βιώνουμε.

Η δομή λοιπόν, όλης της Ελληνικής φιλοσοφικής δομής έδινε και δίνει μεθόδους και τρόπους για όλα όσα μας συμβαίνουν. Τα οποία όλα στηρίζονται σε αριθμούς. Κάθε φιλοσοφικό κείμενο είναι δομημένο και χτισμένο πάντα σε αυτό το γοητευτικό πακέτο : Ήχος – Παλμός- Δόνηση- Νούμερα. Όπου όλα αυτά συντελούν και απαρτίζουν το μαγνητικό πεδίο, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, την πυκνότητα. Έτσι μέσα από μαθηματικές διαδρομές και πράξεις φτάνουμε να γνωρίζουμε σχεδόν με ακρίβεια το μέλλον. Πώς ? Μα μέσα από τα μαθηματικά φυσικά.
Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με μας και πως και πόσο μας αφορούν ?
Θα πω, πως μας αφορούν άμεσα, αφού και το σώμα μας είναι ένας μαθηματικός εν ενεργεία, ο οποίος μαθηματικός- σώμα μας, καθημερινά κάνει πράξεις και εξισώσεις.
Κάθε σώμα έχει τον δικό του προσωπικό ήχο, την δική του προσωπική δόνηση και τον δικό του προσωπικό παλμό μέσα από την δική του μοναδική πυκνότητα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα