Κεραυνοί από τον αρθρογράφο του Foreign Policy και πρώην οικονομικό αναλυτή του Μπαρόζο. Η ευρωζώνη δεν νοιάζεται για την ευημερία του μέσου Ελληνα. Η Μέρκελ και οι άλλοι πολιτικοί απλά λένε ψέματα και θέλουν να βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα. 

Τα δεσμά του Ελληνικού Χρέους, και ο Τσίπρας δεσμοτής που τα σπάει, σε εξώφυλλο του περιοδικού The Week
Έως το 2014, ο Philipp Legrain διετέλεσε σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας αναλύσεων του Γραφείου Πολιτικών συμβούλων της Κομισιόν. Με νέο του άρθρο, ζητά ξεκάθαρα από την ελληνική κυβέρνηση να μην προσυπογράψει την προτεινόμενη από τους δανειστές συμφωνία, ισχυριζόμενος ότι η λιτότητα και το χρέος καταστρέφουν τη χώρα χωρίς λόγο, παρά μόνο για την πολιτική επιβίωση των ιθυνόντων του προγράμματος που εφαρμόζεται από το 2010. Ακολουθεί το κείμενο:

Μεταρρυθμίσεις: η Ελλάδα τις χρειάζεται απεγνωσμένα, σε αυτές όμως η νέα κυβέρνηση της χώρας παρουσιάζεται απελπιστικά ελλιπής. Ήρθε λοιπόν η ώρα ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει αυτό που είναι καλύτερο για τη χώρα του, δηλ. να αποδεχτεί τις απαιτήσεις των πιστωτών για μεταρρυθμίσεις κι όλα αυτά σε αντάλλαγμα με τα χρήματα που τόσο πολύ η Ελλάδα χρειάζεται. Έτσι περιγράφεται ως επί το πλείστον η ελληνική κατάσταση. Όμως η περιγραφή αυτή είναι τελείως παραπλανητική