Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

H Ευρωπαϊκη Τραπεζική Αρχή απορρίπτει τα περί «κουρέματος» καταθέσεων




Επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις καταθέσεις ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) βάζει τέλος στα τρομοκρατικά σενάρια για κούρεμα καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Το σχετικό δημοσίευμα των FT, διέψευσαν βέβαια άμεσα και κατηγορηματικά και η ΤτΕ, η Ένωση Τραπεζών και το υπουργείο Οικονομικών. 

«Δεν είμαι ενήμερος για κανένα σχέδιο» για κούρεμα στις καταθέσεις λιανικής των ελληνικών τραπεζών, τονίζει ο πρόεδρος της EBA, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο στην νομοθεσία της ΕΕ.

«Η νομοθεσία της ΕΕ είναι σε θέση να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες λιανικής, όπως και κάθε άλλο καταθέτη στην ΕΕ» τόνισε ο πρόεδρος της EBA.

Η ανακοίνωση της EBA


Ειδικότερα, ο Ανρέα Ενρία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (European Banking Authority - ΕΒΑ), το θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE) που φέρνει σε συνεργασία τις τραπεζικές εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

"ΜΕΘΗΚΕΝ"!!! Το αυριανό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι προκαθορισμένο


Το σχέδιο διχασμού των Ελλήνων  για τα καλά μπήκε σε εφαρμογή. 

Δεν φθάνει που τα τελευταία 40 χρόνια με σειρά προδοσιών κατά της χώρας έγινε σταδιακά η ισοπέδωση της πρωτογενής παραγωγής, της δευτερογενής παραγωγής, του τουρισμού και όσων άλλων βιώσιμων παράμετρων ανάπτυξης υπήρχαν. 


Τώρα ζητούν με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ να χρεώσουν στον Ελληνικό λαό την περαιτέρω γενοκτονία του και, τις ευθύνες για ένα χρέος που άλλοι δημιούργησαν για αυτόν, αλλά χωρίς αυτόν.

Ποιοί;

Εκείνοι που επί σειρά ετών κορόιδευαν και βόλευαν τα δικά τους παιδιά, λες και οι υπόλοιποι ήταν παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ήδη προκαθορισμένο και ο στόχος του είναι να δημιουργήσει στον Ελληνικό λαό  περισσότερη διχόνοια και ενοχές.

Λεμόνι και μαγειρική σόδα: Ένας θαυματουργός συνδυασμός!

Αποτέλεσμα εικόνας για Lemon And Baking Soda: A Miraculous Combination
Μελέτες έχουν δείξει ότι  χυμός του λεμονιού και μαγειρική σόδα συνιστούν έναν θαυμαστό συνδυασμό, καθώς έχουν τη δυνατότητα να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα. Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φαρμάκων, αναφέρει ότι μετά από 20 εργαστηριακές δοκιμές που διενεργήθηκαν από το 1970, έχουν αποδείξει ότι: το λεμόνι καταστρέφει καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων. Εμποδίζει την εξάπλωση των καρκινογόνων κυττάρων και έχει 10.000 φορές ισχυρότερη επίδραση από φάρμακα όπως η αδριαμυκίνη, η χημειοθεραπεία και τα ναρκωτικά προϊόντα.

Οφέλη από τον συνδυασμό λεμονιού και μαγειρικής σόδας:

Μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο

Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το “ΝΑΙ” ή το “ΟΧΙ”!


“Σου έδωσα όσα περισσότερα δεδομένα μπορούσα, σου είπα ότι δεν πρέπει να παίρνεις τις μετρητοίς ότι ακούς στην τηλεόραση, προσπάθησα να σου εξηγήσω τον κίνδυνο που έχει το ναι και τον κίνδυνο που έχει το όχι, πλέον νομίζω ότι πρέπει να αποφασίσεις, χωρίς να με ρωτάς τι θα κάνω εγώ. Πρέπει να αποφασίσεις μόνη σου...”

Η απάντηση της μητέρας στο γιο ήταν η εξής:

“Αγόρι μου τα ζύγισα. Προσπάθησα να τα ξεδιαλύνω, να καταλάβω ποιο είναι το λιγότερο κακό και να το επιλέξω. Δεν κατάφερα να καταλήξω. Δεν είναι νομίζω το θέμα, πόσο θα κοπεί η σύνταξη μου και πως θα την παίρνω. Το θέμα είναι τι θα γίνει με εσάς και με τα εγγόνια μου. Δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ για το μέλλον των εγγονιών μου, της Μαρίας και του Γιώργου. Πρέπει να το κάνετε εσείς. Αποφάσισα. Δεν θα πάω να ψηφίσω...”

Κι' εσύ πατέρα;

“Κι εγώ τα ζύγισα όσο καλύτερα μπορούσα. Το σκέφτηκα καλά. Κανένα από τα δύο δεν με καλύπτει. Θα πάω να ψηφίσω, αλλά θα ψηφίσω άκυρο. Γιατί δεν μου αρέσει καθόλου που μου βάζουν ένα ψεύτικο δίλημμα, στο οποίο πρέπει κι εγώ να πάρω θέση. Και θέλω να τους το πω με την ψήφο μου, ότι το δίλημμα που μου βάλατε είναι ψεύτικο. Δεν θα απαντήσω με αυτόν τον τρόπο για την εγγονή μου την Μαρία και τον εγγονό μου τον Γιώργο. Δεν θα κρίνω το μέλλον τους με τον τρόπο που θέλουν αυτοί. Αλλά, εγώ και η μάνα σου σου απαντήσαμε, εσύ και η γυναίκα σου τι θα κάνετε;”.

Τον λόγο πήρε η Ελένη.

Κλείνω την τηλεόραση και παίρνω την ευθύνη που μου αναλογεί


Στη στιγμή που συζητάμε οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν, στο σύνολό τους, την πραγματικότητα της Παρασκευής: μια εβδομάδα μετά την προαναγγελία του δημοψηφίσματος, οι αποφασισμένοι είναι μοιρασμένοι. Και οι αναποφάσιστοι ένα σωρό. Αν το κοιτούσες από απόσταση, όπως ένας καλός μου φίλος από την Πορτογαλία, θα σου έμοιαζε φυσιολογικό. “Οταν δεν ξέρεις σε ποιο ερώτημα απαντάς, αφού σε αυτό το δημοψήφισμα καθένας κάνει μια διαφορετική, κατά το συμφέρον ή την αντίληψή του, ανάγνωση, πώς να μην μοιραστείτε οι αποφασισμένοι και να είστε πολλοί οι αναποφάσιστοι;”, με ρώτησε ρητορικά.
Ποιος φταίει που έχουμε μπερδευτεί; Φταίει κυρίως το ότι όλοι όσοι δεν ζούσαμε ή δεν ψηφίζαμε το 1974 δεν έχουμε προηγούμενη εμπειρία; Φταίει το εγχειρίδιο του πολιτεύματός μας (“Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος με αρχηγό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο λαός ψηφίζει τους αντιπροσώπους του βουλευτές με δημοκρατικές διαδικασίες, ασκώντας την εξουσία μέσα από τους αντιπροσώπους του”), βάσει του οποίου οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών αποφάσιζαν για όλα χωρίς δημοψήφισμα με συνέπεια να μην έχουμε εξοικειωθεί με τέτοιες ευθύνες; Φταίνε οι ξένοι που κάνουν την “ευρώ ή δραχμή;” ανάγνωση στην ερώτηση του δημοψηφίσματος; Φταίει ο Πρωθυπουργός που δεν είχε προβλέψει ότι οι ξένοι θα κάνουν αυτή την ανάγνωση στην ερώτηση του δημοψηφίσματος προκειμένου να χρησιμοποιήσει αλλιώς αυτό το όπλο στη διαπραγμάτευση; Φταίει ότι οι ξένοι θέλουν να ρίξουν έναν Πρωθυπουργό που δεν παίζει με τους όρους των προηγούμενων, με τους δικούς τους όρους σε αυτό το παιχνίδι; Φταίει ο συνασπισμός και η σαν συντονισμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια της ιδιωτικής τηλεόρασης να τρομοκρατήσει τον Ελληνα και να του πλύνει το κεφάλι προκειμένου να τον στείλει κουρντισμένο στην κάλπη για να κάνει τη δουλειά όπως προστάζουν τα συμφέροντά τους; Φταίνε τα πολιτικά φαντάσματα που επανεμφανίζονται και σε τρομοκρατούν; Φταίει ότι δεν εμπιστευόμαστε στους ακραίους και τους φανατικούς αυτής της κυβέρνησης την διαχείριση του “όχι” αποτελέσματος στο δημοψήφισμα;

Κι όμως, πρέπει να στηριχτεί το ΟΧΙ...άλλωστε, απλώς έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ της Γερμανικής ΕΕ (με ευρώ) και της Βρετανικής ΕΕ (με δραχμή)...και προτιμώ την δεύτερη...





γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Η στήριξη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, μεταξύ πολλών άλλων, έχει δύο ενδιαφέρουσες συλλογιστικές...

Πρώτη, η ψυχολογική/κοινωνιολογική...

Και μόνο που όλοι αυτοί οι «βολεμένοι κοστουμάτοι με τα κολωνάτα ποτήρια» πολεμάνε υπερ του ΝΑΙ, αυτός είναι αρκετός λόγος για να στηρίξεις το ΟΧΙ...

Ιδού και ένα τμήμα της συλλογιστικής:

Από ενα σημείο κι έπειτα, παραλύει το θύμα...

Και παραλύει για πολλούς λόγους...

Φόβο...ολική αυτοπαράδοση...

Κι εκεί ποντάρουν μερικοί μερικοί...

Όταν πχ ανήκεις στον «κάτω κόσμο», στην «πλέμπα» και βλέπεις όλους αυτούς του «άνω κόσμου» ότι καταστροφή κι αν συμβαίνει γύρω αυτούς να μην τους αγγίζει τίποτα...είναι να μην θες να αντιδράσεις;
Αλλά σε τι και πως να αντιδράσεις;

Διαπιστώνεις τότε με δέος πως όλοι αυτοί – οι βολεμένοι του καθεστώτος - είναι τόσοι μα τόσοι πολλοί και τόσο ισχυρά δικτυωμένοι μεταξύ τους και κυρίως με τις πηγές Πολιτειακής και κοινωνικής ισχύος, που δεν υπάρχει κανένα μέσο αντίδρασης του θύματος...

Ναι, του θύματός τους....

Καθώς, για να περνάνε όλοι αυτοί καλά, κάποιοι άλλοι συντρίβονται...

Σε κάποιες ιστορικές φάσεις αυτοί, τα θύματα, οι πεινασμένοι, οι «εξαθλιωμένοι» της κοινωνίας παίρνουν τις αξίνες και οτιδήποτε μοιάζει με όπλο και σπάνε τα κεφάλια των «αθλίων της ιστορίας»...

Θα μπορούσε κάλλιστα να το παίξει κινέζος, όπως ΟΛΟΙ έκαναν πριν από αυτόν.

 

 

Και κάτι σοβαρό τώρα.

Το παλικάρι είναι 40 χρονών, με γυναίκα και 2 παιδιά.
Τον κυνηγάει ολόκληρο το κατεστημένο σύμπαν, εντός και εκτός (οι μάσκες έπεσαν όταν πρότεινε την φορολόγηση των υπερφραγκάτων κατά τη γνώμη μου).

Κινδυνεύει να τον κλείσουν φυλακή αν πέσει η Κυβέρνησή του τώρα.
Κινδυνεύει να πέσει "ατυχώς" κάποιο αεροπλάνο του, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε διάφορους αριστερούς ηγέτες.
Του την έχουν στημένη από παντού και το βλέπεις.

Θα μπορούσε κάλλιστα να το παίξει κινέζος, όπως ΟΛΟΙ έκαναν πριν από αυτόν. Να προδώσει τη λαϊκή εντολή, να μας πηδήξει και μετά να μας πει ότι "έκανα το καλύτερο δυνατό για την πατρίδα"... Και να ζήσει αυτός και η οικογένειά του καλά. Και κανένα ΜΜΕ να μην τον ξανακουμπήσει.

Όμως...

Η εποχή τούτη είναι του Θεού… Και όσα δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυθόρμητα και με δικό μας ενδιαφέρον για την εσωτερική μας ανάπτυξη, θα έρθει τώρα η Ζωή να τα απαιτήσει. Τα απαιτεί ήδη, δηλαδή…

 

Είναι απλό το θέμα…

Ξέρουμε με απόλυτη βεβαιότήτα τι θα συμβεί αν αύριο η πλειοψηφία ψηφίσει «ΝΑΙ» στα μέτρα των θεσμών… Ξέρουμε τι θα κλιθούμε να υποστούμε, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι.

Ένας λαός χωρίς ευκαιρίες, βιώνει μια δικτατορία…

Ίσως όμως μας διαφεύγει, τι θα κλιθούμε να γίνουμε, αν αύριο η πλειοψηφία ψηφίσει «ΟΧΙ»…
Θέλω να πω ότι αν το αύριο είναι ΟΧΙ, δεν μπορούμε να μείνουμε όπως είμαστε…
 
Αν μείνουμε όπως είμαστε, το ΟΧΙ θα μας συνθλίψει…

Γιατί εδώ που φτάσαμε δεν έχει να κάνει με κάποιον κυβερνήτη…

Έχει να κάνει με τον δικό μας εμφύλιο πόλεμο…

Το Spiegel παρουσιάζει την «κυρία των ερειπίων» Μέρκελ

Το πρωτοσέλιδο

 


Με ένα ακόμη «ηχηρό» πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί το Der Spiegel μόλις 24 ώρες πριν το ελληνικό δημοψήφισμα της Κυριακής. 

Στην φωτογραφία της πρώτης σελίδας εμφανίζεται η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, να κάθεται μάλλον αμήχανη πάνω στα συντρίμμια ενός αρχαιοελληνικού ναού. 

Ο παρθενώνας αχνοφαίνεται 2 φορές στο βάθος της εικόνας ενώ δίπλα στην Μέρκελ και πάνω στα ερείπια υπάρχει μια μικρή σημαία της ΕΕ. 

ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΝΤΑΛΙΚΕΣ!


 
Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Στα ...παλιά τα χρόνια, δηλαδή το 2012, τα μετρητά των Ευρωπαίων εταίρων έφταναν στην Αθήνα με πτήσεις cargo. Σήμερα έρχονται μόνο με τα φτερά της φαντασίας μας. Το 2012 ήταν η εποχή που, όπως και πρόσφατα, οι καταθέσεις είχαν κάνει φτερά. Οι ελληνικές τράπεζες αντιμετώπιζαν έντονο πρόβλημα ρευστού, τότε όμως το ελληνικό πρόγραμμα ήταν σε πλήρη ισχύ. 

Ενώ σήμερα...

Για να ικανοποιηθεί η ζήτηση για ρευστό, στήθηκε μια τιτάνια επιχείρηση από την Τράπεζα της Ελλάδος για την εξεύρεση μετρητών από άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης που είχαν περίσσευμα, αλλά και την τροφοδοσία του τραπεζικού συστήματος σε όλη τη χώρα ώστε να μην παρουσιαστεί έλλειψη μετρητών σε κανένα κατάστημα που θα μπορούσε να πυροδοτήσει φημολογίες για χρεοκοπία και να οδηγήσει σε bank run.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΙΝ 22 ΧΡΟΝΙΑ


 
Αν ήταν δυνατόν να ανοίξεις το καπάκι ενός υπονόμου για να ρίξεις κατ' ευθείαν μέσα στα σκατά όλα τα ψέματα που λένε οι πολιτικοί, κυβερνητικοί κι όχι. Οι κουβέντες τους μόνον για τον αγωγό που οδηγεί στο βόθρο αξίζουν.

Φοβερό, ε; Να κρατάει κάποιος την αλήθεια, το φως που χρειάζεται να δει ο κόσμος, και να μη μπορεί να τα καραφέρει. Να ξεχωρίσουν οι πολίτες το χρυσάφι από τα σκουπίδια. Και όλος αυτός ο οχετός της υποκρισίας, του ψέματος, της παραπληροφόρησης γίνεται στο όνομα της δημοκρατίας.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά,,,,,..!!!

  Αποτέλεσμα εικόνας για Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες

Μανιτάρια
Τα λευκά μανιτάρια (button mushrooms) είναι πλούσια σε σελήνιο και αντιοξειδωτικά. Τα χαμηλά επίπεδα σελήνιου έχει βρεθεί ότι συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης γρίπης. Περιέχουν επίσης ριβοφλαβίνη και νιασίνη, οι οποίες είναι βιταμίνες Β και έχουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι τα μανιτάρια πιθανόν έχουν αντιϊκές, αντιβακτηριακές καθώς και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Στρείδια
Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ένα ιχνοστοιχείο που προσφέρει ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και της λίμπιντο. Τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου έχουν συνδεθεί με την ανδρική υπογονιμότητα ενώ επίσης φαίνεται ότι προσφέρει και κάποια αντιϊκή προστασία, αν και οι ερευνητές δεν μπορούν να εξηγήσουν ακόμα το γιατί. Ωστόσο είναι γνωστό ότι ο ψευδάργυρος έχει σημαντικό ρόλο σε αρκετές λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανόμενης της επούλωσης των πληγών.
Λάχανο
Το λάχανο είναι μία καλή πηγή γλουταμίνης που επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το βρίσκουμε άφθονο τον χειμώνα, σε διάφορες ποικιλίες, και προσφέρεται για διάφορες παρασκευές, όπως σαλάτες, σούπες κ.α.
Μπρόκολο
Άλλο ένα λαχανικό που βρίσκουμε σε αφθονία τον χειμώνα. Έρευνα έδειξε ότι το μπρόκολο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ επίσης είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας, όπως Βιταμίνες Α & C και γλουταθειόνη.

ΝΑΙ...ΠΡΙΤΣ



Να υποστηρίζεις το ΝΑΙ όταν έχεις περιουσία, άντε να το καταλάβω… Ξέρω πως σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει ενσυναίσθηση για το συνολικό καλό, κοιτάς μόνο την παρτάρα σου… 

Αλλά να υποστηρίζεις το ΝΑΙ, όντας οριακά στην φτώχεια, ρε παιδιά δεν το καταλαβαίνω, παρ’ όλο που ξέρω ότι είναι άπειρη η ανοησία που φέρνει η συναισθηματική ανωριμότητα και εν γένει η έλλειψη διάθεσης για ανάληψη ευθυνών, σε βαθύτερο επίπεδο.


Γελάω με την τρομοκρατία που ασκούν τα ΜΜΕ και αναρωτιέμαι…τους πιστεύει κανείς άραγε?


Κι όμως…Τους πιστεύει!

Μυστικές συνομιλίες: Τι είπε ο Τσίπρας σε Παππά και Βαρουφάκη – Ο εκβιασμός των δανειστών…

 Μυστικές συνομιλίες: Τι είπε ο Τσίπρας σε Παππά και Βαρουφάκη – Ο εκβιασμός των δανειστών…

Δημοσίευμα – σοκ για τις δραματικές συνομιλίες και τους λόγους που η κυβέρνηση οδηγηθήκε στο δημοσίευμα, από τους New York Times.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την προηγούμενη Παρασκευή το πρωί στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μάζεψε τους στενούς συνεργάτες του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για μια μυστική σύσκεψη. Από όλους τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να αφήσουν εκτός τα κινητά τους τηλέφωνα για να αποφευχθούν διαρροές.
Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε τους συνεργάτες του να υποστηρίζουν ότι το ΔΝΤ και η Γερμανία δεν ήθελαν συμφωνία, αλλά αντίθετα έσπρωχναν την Ελλάδα σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. To προηγούμενο βράδυ οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής είχαν απορρίψει τη νέα πρόταση του πρωθυπουργού για ελάφρυνση του χρέους.
“Αυτό δεν πάει πουθενά”, φέρεται να είπε εκνευρισμένος ο πρωθυπουργός, “όσο πιο πολύ κινούμαστε προς αυτούς, εκείνοι απομακρύνονται”. Μετά από μερικές ώρες πήρε την απόφαση να μπει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα και από εκεί να ανακοινώσει το δημοψήφισμα.
Οπως αναφέρει το TheToc, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η ελληνική πλευρά είχε καταλήξει ότι όσες παραχωρήσεις και να έκανε, η συμφωνία δε μπορούσε να επιτευχθεί. Αντίθετα η πλευρά των δανειστών θεωρεί ότι ο Τσίπρας ενδιαφερόταν μόνο για τα ελάχιστα δυνατά μέτρα λιτότητας και τη μέγιστη ελάφρυνση του χρέους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα