Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ο έρωτας δε βαριέται τις επαναλήψεις…

anapnoes.gr : dont go sad wallpaper quotes love separation 600x339 Ο έρωτας δε βαριέται τις επαναλήψεις...
Της Στεύης Τσούτση.
Τον πλήγωσες, αν δεν το κατάλαβες.
Εκείνος σου έδωσε όσα είχε κι εσύ τα γύρισες πίσω. Δεν τα κράτησες, δεν τα οικειοποιήθηκες, δεν τα εκμεταλλεύτηκες. Αλλά τα γύρισες πίσω.
Επίσημα δεν του φέρθηκες σκάρτα. Δεν του πούλησες ψεύτικο έρωτα, δεν τον κορόιδεψες πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Απλά δεν μπόρεσες να αράξεις μαζί του.
Εκείνος σου έδινε το μικρό, απάνεμο λιμανάκι του κι εσύ έψαχνες μεσοπέλαγες φουρτούνες. Κι αντί να σου φέρνει ναυτία το ανταριασμένο κύμα, σε ζάλιζε η ηρεμία.
Πάρε κι εσύ μια δραμαμίνη και κάτσε εκεί.
Στα ήρεμα, τα σίγουρα, τα αναίμακτα.
Δε βαρέθηκες να φτιάχνεις ολοένα πληγές στο σώμα σου; Κάθε αδιέξοδος έρωτας και μια χαρακιά. Κάλυψες το σώμα σου τατουάζ για να τις κρύψεις. Ξεσπάσματα του μυαλού πάνω στο σώμα. Και η καρδιά το μεγάλο θύμα.
Δεν ξέρεις να επιλέγεις, παραδέξου το.
Είσαι αλλεργική στα καλά παιδιά. Στα ήρεμα εκείνα αγόρια που θα σε ερωτευτούν και θα στο δείξουν. Θα σου στείλουν λουλούδια, θα σε γεμίσουν δώρα και χάδια, θα θυμηθούν επετείους, θα οργανώσουν εκπλήξεις. Θα σου γράψουν γράμματα.
Τι έγινε; Ανακατεύεσαι και που τα ακούς; Ξενερώνεις και μόνο στην εικόνα;
Πολύ θα ήθελες να είναι αλλιώς τα πράγματα.
Πολύ θα ήθελες να τον θέλεις.

Αλήθεια! Τρώμε σωστά;


alitheia-trwme-swstaΠολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε αν τελικά τρεφόμαστε σωστά και δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που μας δημιουργούνται απορίες πάνω σε θέματα σχετικά με τη διατροφή. Καταγράψαμε μερικές συνήθεις απορίες και παραθέτουμε τις σωστές απαντήσεις.
Τα «Ναι»

1. Όταν νιώθω κούραση ή «γουργούρισμα» χωρίς να πεινάω, πίνω νερό. Είναι αλήθεια ότι το άφθονο νερό κάνει καλό στον οργανισμό μου;
Αλήθεια: Πίνοντας πάνω από 6 ποτήρια νερό την ημέρα (φυσικά ανάμεσα στα κυρίως γεύματα και όχι κατά τη διάρκειά τους) βοηθάω τον οργανισμό μου να αποτοξινωθεί. Με λίγα λόγια ενυδατώνω συνεχώς τον οργανισμό μου και τον 
εφοδιάζω με απαραίτητους ηλεκτρολύτες.
2. Τα light τρόφιμα αδυνατίζουν
Αλήθεια: Για να παρατηρήσεις...κάθοδο στη ζυγαριά, φρόντισε να τα καταναλώνεις στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής και να αντικαθιστάς με αυτά τα αντίστοιχα πλήρη, σε ίσες ποσότητες. Θυμήσου ότι πέρα από τα light αναψυκτικά και ορισμένα κρύα ροφήματα τσαγιού που αποδίδουν πρακτικά μηδενικές θερμίδες, πολλά άλλα light τρόφιμα και ποτά περιέχουν θερμίδες, που μπορούμε να διαβάσουμε στις ετικέτες τους.

Πώς θα έχω θετική ενέργεια σε 6 βήματα

Γράφει:
pos-tha-exo-thetiki-energeia
Απόκτησε θετική στάση ζωής έτσι!
Πώς θα έχω θετική ενέργεια; Αλήθεια, γίνεται να κρατάς μία θετική στάση ζωής όταν γύρω σου συμβαίνουν τόσα άλλα που σε προκαλούν για το αντίθετο; Και όμως, ο Shawn Achor, συγγραφέας του βιβλίου Before Happiness μας δείχνει τον τρόπο για να «εκπαιδεύσουμε» τον εγκέφαλο μας, ώστε να βλέπει τη φωτεινή πλευρά της ζωής!
Πώς θα έχω θετική ενέργεια, λοιπόν; Aκολούθησε τις εξής τακτικές:

Τσίπρας και 4 κόμματα υπέγραψαν για συμφωνία και ευρώ -Πλην ΚΚΕ



Εξι ώρες και 10 λεπτά κράτησε το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 5 σημεία του κειμένου των αρχηγών αναφέρουν πως:
θα περιλαμβάνει δέσμευση ότι η Ελλάδα δεν θέλει ρήξη με την ΕΕ,
θα έχει αναφορά στις μεταρρυθμίσεις,
την κοινωνική συνοχή με άνοιγμα των τραπεζών,
το αναπτυξιακό πακέτο αλλά και
το χρέος

Από το Συμβούλιο προέκυψε κοινό ανακοινωθέν το οποίο συνεπέγραψαν ο Αλέξης Τσίπρας και οι αρχηγοί των 4 κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην ΚΚΕ.

Το ανακοινωθέν δεσμεύει τον Ελληνα πρωθυπουργό να διαπραγματευθεί για συμφωνία, άμεσα, και να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

Ενισχυμένος με το κοινό αυτό ανακοινωθέν, αλλά και με το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος, ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης.

Της Συνόδου θα προηγηθεί κρίσιμο Eurogroup.

ΛΙΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΛΑΓΚΑΡΝΤΗ πρώτη αντίδραση του ΔΝΤ για το δημοψήφισμα: Σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε αν μας ζητηθεί

ΛΙΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
 
(EUROKINISSI) 
 
 
Με μία λιτή δήλωση, δύο προτάσεων, της Κριστίν Λαγκάρντ, έγινε το πρώτο σχόλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Grexit που οδηγεί στην Άγκυρα

Α(υτα)πάτες ενός έθνους, το Grexit δεν οδηγεί στη Μόσχα αλλά στην Άγκυρα!

 

Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά ψεύδη, που συστηματικά καλλιεργήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση είναι αυτό της δήθεν «στροφής προς της ανατολή». Το ρωσικό χαρτί παίχθηκε επισταμένα και επίμονα, πείθοντας για την ειλικρίνεια των προθέσεων των κυβερνώντων, σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.
Άλλωστε το έδαφος ήταν πρόσφορο για την αποδοχή της αλλαγής του γεωπολιτικού προσανατολισμού του έθνους. Το αίσθημα προδοσίας από τη Δύση είναι γενικευμένο το οποίο συναντήθηκε με τις παραδοσιακές φιλορωσικές διαθέσεις των Ελλήνων, που ίσως είναι τα ισχυρότερα σε όλη την βαλκανική χερσόνησο.

Δυστυχώς, όμως, και γι’ αυτούς και για τη χώρα, η στροφή προς την Ρωσία είναι μια τερατώδης εξαπάτηση. Γιατί στο τέρμα του δρόμου που έχουν δρομολογήσει για την Ελλάδα οι μέντορες των Τσίπρα/Βαρουφάκη δεν είναι η Μόσχα αλλά η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα!

Τώρα που η ομίχλη αρχίζει να καθαρίζει το γεωπολιτικό τοπίο, τουλάχιστον για όσους θέλουν να δουν πέρα από τη μύτη τους, δεν μένει καμία αμφιβολία για το ύπουλο σενάριο που εξυφαίνεται ενάντια στον ελληνισμό. Διαγράφεται ανάγλυφα πλέον ο ρόλος που παίζει η Ελλάδα εν αγνοία του λαού της στο σχεδιασμό των υπερατλαντικών κέντρων τόσο απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην αναδιαμόρφωση του χάρτη στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ευρωσκεπτικιστές της Ιταλίας απαιτούν δημοψήφισμα για το ευρώ




Ιούλιος 6, 2015.

«Το ελληνικό δημοψήφισμα φαίνεται να έχει ανοίξει το ‘Κουτί της Πανδώρας’».
 
Οι ευρωσκεπτικιστές βλέπουν ως δική τους νίκη, την ετυμηγορία του ‘Όχι’ των Ελλήνων στο δημοψήφισμα, καθώς αισθάνονται αισιόδοξοι για ένα παρόμοιο δημοψήφισμα  και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Οι πρώτοι που προσβλέπουν σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα είναι οι Ιταλοί ευρωσκεπτικιστές.

Ο ηγέτης του ιταλικού 'Κινήματος 5 Αστέρων', Beppe Grillo, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα «είναι μόνο η αρχή. Τώρα οι Έλληνες αντιμετωπίζουν  ένα μέλλον με προοπτική. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία», δήλωσε ο Grillo.

Ο ίδιος είπε ότι πολύ σύντομα θα ζητήσει από το ιταλικό κοινοβούλιο να λάβει υπόψη  του την πρόταση για λαϊκή ετυμηγορία, μια πρόταση που βρίσκεται ακόμη στο προθάλαμο της Γερουσίας.

Η γενιά του ΟΧΙ

Με 22 μονάδες διαφορά υπερίσχυσε το ΟΧΙ έναντι του ΝΑΙ στο χθεσινό δημοψήφισμα, αν και το αποτέλεσμα δεν είναι ξεκάθαρο και το σωστότερο θα ήταν να πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στις κάλπες μέχρι την τελική δικαίωση του Γιάννη Πρετεντέρη.

Η τακτική των καναλιών που τρομοκρατούσαν τον κόσμο χωρίς καμιά ντροπή όλη την προηγούμενη εβδομάδα φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, αφού οι τελευταίες ελπίδες να βγει ΝΑΙ εξανεμίστηκαν όταν επιστρατεύτηκαν ο Κώστας Καραμανλής και ο Σάκης Ρουβάς, οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ότι είναι τελειωμένοι κι ότι ο κόσμος τούς θεωρεί εντελώς για τον πούτσο.

Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ καλή και για τους δημοσκόπους, αφού επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά το ρητό που λέει πως όταν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θέλουν κάτι πάρα πολύ, ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα συνωμοτήσει για να βγει το αντίθετο.

Από την άλλη, υπάρχει κι ένα άλλο ρητό που λέει ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, αν και στην περίπτωσή μας δεν ισχύει, αφού η πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΝΑΙ αποτελείται από καθυστερημένους και εθελόδουλους και σε αυτό δεν υπάρχει καμία απολύτως αξία. Η δόξα είναι όλη δική μας.

Ντ’ Αλέμα: Λένε ότι πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων αλλά η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες

Ντ’ Αλέμα: Λένε ότι πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων αλλά η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες
Συγκλονίζει η συνέντευξη του Ιταλού πρώην Πρωθυπουργού, Μάσιμο Ντ’Αλέμα στο δίκτυο Rai News που μιλάει για την λιτότητα στην Ελλάδα που ευνόησε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.

"Από μια φτωχή χώρα σαν την Ελλάδα τεράστια ποσά μεταφέρονται προς μια πλούσια χώρα σαν τη Γερμανία, μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, και η πλούσια πλουσιότερη", λέει ο Ντ’ Αλέμα.

"Η φτωχή χώρα δεν ήταν πλέον σε θέση να πληρώσει τα χρέη και έφτασαν οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά όχι για τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων, αλλά για να πληρώσουμε τους τόκους στις γαλλικές, γερμανικές και σε μικρό ποσοστό ιταλικές τράπεζες", προσθέτει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς.

BOMBA! Παραίτηση Ντάισελμπλουμ...!!!

BOMBA! Παραίτηση Ντάισελμπλουμ...!!!

Μετά την απόρριψη από ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των Ελλήνων στο χθεσινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα των όρων ενός σχεδίου διάσωσης που βοήθησε στη σύνταξή του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας Εμίλ Ρέμερ ζήτησε σήμερα την παραίτηση του κ. Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, μέχρι σήμερα είχε την στήριξη από τα περισσότερα ολλανδικά πολιτικά κόμματα για την ασυμβίβαστη προσέγγισή του στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ο Εμίλ Ρέμερ άσκησε σήμερα σκληρή κριτική στην πολιτική που υιοθετεί ο Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την "κακή οικονομική πολιτική" και "κοινωνικά ανεύθυνη".

"Είναι σχεδόν αδύνατο γι'αυτόν να συνεχίσει να παίρνει θέση στο τραπέζι" μετά την απόρριψη των όρων από ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των Ελλήνων στο δημοψήφισμα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρέμερ σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό NOS Radio.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ



Εκεί που δεν το περιμένεις. Βγαίνει ο τελειωμένος Αντώνης Σαμαράς και λέει «Τελείωσα!». Περίεργο. Ο πεθαμένος να βγει από τον τάφο του και να λέει ότι μέχρι τούτη τη στιγμή ζούσα. Υπήρχα. Τώρα, όμως, αποφάσισα να πάω στον αγύριστο. Όπως ο άλλος νικητής, ο Γιώργος Παπανδρέου που τον είχα νικήσει εγώ.

Αυτό είναι το σκηνικό. Έχουμε πρώην πρωθυπουργούς. Πρώην νικητές με τη σφραγίδα του λαού. Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς. Ο Τσίπρας ζει. Είναι υποψήφιος πρώην. Και παίζει χωρίς αντίπαλο. Διότι έτσι αποφασίζει ο λαός. Δεν του χώνει απέναντι κάποιον.

Ο λαός θα αποφασίσει πότε θα χρίσει και ποιος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος πρωθυπουργός. Την παραίτηση του Σαμαρά δεν την αποφάσισε ο λαός. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός παραιτήθηκε. Ο λαός τον είχε τελειώσει από τον περασμένο Ιανουάριο τον Σαμαρά.

Παρελθόν ο Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ. Προκήρυξη για τη θέση του προέδρου


Παρελθόν ο Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ. Προκήρυξη για τη θέση του προέδρου
Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγο καιρό ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, καθώς αναρτήθηκε στο opengove η προκήρυξη για την αντικατάστασή του, η οποία μάλιστα φέρει την υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκη.

΄'Εχοντας υπόψη...το γεγονός ότι η θητεία του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) που άρχισε στις 2 Αυγούστου 2010, λήγει στις 2 Αυγούστου 2015 και για την πλήρωσή της απαιτείται η δημόσια προκήρυξη και στη συνέχεια η επιλογή του Προέδρου από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του ίδιου Υπουργού

Προκηρύσσουμε

Τη θέση του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ για 5ετή θητεία και απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωσή της" αναφέρει μεταξύ άλλων η προκήρυξη εκδήλωση ενδιαφέροντος για πλήρωση της θέσης του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.


Η προκήρυξη έχει ημερομηνία 2 Ιουλίου.

Υπεστάλη η 19η σημαία απο το κτίριο της Κομισιόν...

 Υπεστάλη η 19η σημαία απο το κτίριο της Κομισιόν...

Αντιμέτωποι με ένα… περίεργο θέαμα υψηλού συμβολισμού σε μία μοναδική συγκυρία βρίσκονται όσοι περνούν έξω από το κτήριο της Κομσιόν στις Βρυξέλλες.

Όπως μεταδίδει το CNBC, μετά το δημοψήφισμα το οποίο ανέδειξε με διαφορά το «Όχι», μία από τις 19 -ίδιες- σημαίες που βρίσκονται έξω από το κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει υποσταλεί.

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΣΤΑΗ!



Το μάθατε! Της πουτάνας το μαγκάλι έγινε στην τηλεόραση του alpha χθες, βραδυά μεγάλη για τα κανάλια, λόγω του δημοψηφίσματος. Το γνωστό ρουτινιάρικο σκηνικό. Μαζεύονται πολιτικοί, οι γνωστοί πάντα, αυτοί που έχουν το καλύτερο μπλα-μπλα, για να σχολιάσουν και να κοντραριστούν.

Δεν υπάρχει εκπομπή αν δεν πλακωθούν, αν δεν σηκωθούν οι τόνοι από τους παρευρισκόμενους. Γι' αυτό η επιλογή των προσκλεκλημένων, ακόμα και σε ποιο κάθισμα θα τους βάλουν, είναι επιλεκτική ώστε να... διευκολύνει τη θερμότητα της κουβέντας.

Και όπως γίνεται η αλλαγή σκοπιάς, φαντάρια αντικαθιστούν φαντάρια, έτσι και εκλογικές βραδυές σε κάθε κανάλι η μία βάρδια έρχεται μετά την άλλη. Πριν τελειώσει η «σειρά» των πολιτικών που ήταν και ο γνωστός Γρηγόρης Ψαριανός, η Έλλη Στάη του ζήτησε να αποχωρήσει. Επειδή είχε ξεφύγει όχι απλά σε ύβρεις, αλλά και σε... χρόνο το επεισόδιο με τον επίσης φιλοξενούμενο δημοσιογράφο Μακρυγιάννη.

ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ! Παρουσιαστής άνοιξε ομπρέλα για να προφυλαχτεί από τις υψηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

1ομπρελα

Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν σήμερα μετά την νίκη του «Οχ»” στο χθεσινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα, με το ευρώ ωστόσο να περιορίζει τις απώλειές του.
Το Τόκιο έκλεισε με πτώση 2,08%, το Σίδνεϊ με 1,14%, η Σεούλ με 2,40% και το Ουέλινγκτον με 1,10%. Στις 09:00 ώρα Ελλάδος, το Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε κατά 4,49% μετά το άνοιγμά του με άνοδο 0,7%.
Την ίδια ώρα η ισοτιμία του ευρώ διαμορφωνόταν στο 1,1088 δολάριο έναντι του 1,1027 δολαρίου όπως είχε διαμορφωθεί πριν από την ανακοίνωση λίγα λεπτά νωρίτερα της παραίτησης του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Το ευρώ είχε εξάλλου υποχωρήσει στο 1,0963 δολάριο ακριβώς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.
Στα ύψη οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Αμερικανικός βομβαρδισμός στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους

http://www.echedoros-a.gr



Ιούλιος 6, 2015.
Ο διεθνής συνασπισμός που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Αμερικανών, πραγματοποίησε σφοδρούς βομβαρδισμούς σε εστίες των ισλαμιστών κοντά στη Δαμασκό, σε ιρακινές περιοχές, αλλά, κυρίως στην λεγόμενη ‘πρωτεύουσα’ του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση της Συρίας, ανέφερε ότι έγινε σφοδρός βομβαρδισμός στη Ράκα και τα πρώτα στοιχεία είναι ότι σκοτώθηκαν 22 άτομα.

Το Φως της Κατανόησης

Guided by Light by TheK40

Να Βλέπεις, να Αντιλαμβάνεσαι την Πραγματικότητα Όπως Είναι (Όπως Συμβαίνει), όχι όπως την κατασκευάζει η σκέψη, η μνήμη, ο χρόνος, είναι σαν να βλέπεις τον Κόσμο φωτισμένο με ένα άλλο φως. Τα «πράγματα» είναι υπαρκτά, ζωντανά, καινούργια, και συνεχώς αλλάζουν, σαν την φλόγα του κεριού, Αυτή είναι η ομορφιά τους. 

Το Φως της Άμεσης Αντίληψης, της Γνώσης, Χωρίς σκέψη, αποκαλύπτει ένα Κόσμο Τελείως Διαφορετικό από αυτόν που γνωρίζουν συνήθως οι άνθρωποι, τον κόσμο της σκέψης τους. Είναι ο Κόσμος ο Αληθινός, της Αιώνιας Στιγμής που Ρέει, που δεν έχει τέλος, και συνεχώς αλλάζουν όλα τα φαινόμενα Μέσα Της, όλα έξω από τον κοσμικό χρόνο, την κοσμική εξέλιξη (που είναι κατασκευή της σκέψης).Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί συμβαίνει έτσι; Επειδή Γίνεται Συνεχώς Αντιληπτή η Ενότητα, Μέσα της Αναπτύσσονται και Ολοκληρώνονται και Χάνονται Όλα. Έτσι Ενώ η Ενότητα Παραμένει Πάντα Ταυτόχρονα όλα Φύονται Αναπτύσσονται και «Χάνονται» πάλι στην Ενότητα, Τελείως Φυσικά, Ανεμπόδιστα, και χωρίς τίποτα «καινούργιο» (διαφορετικό από την Ενότητα) να «εμφανισθεί» και τίποτα (διαφορετικό από την Ενότητα) να «χαθεί»…

Οι 10 πιο Τοπ περιοχές στο οχι και το ναι στο δημοψήφισμα

Οι 10 πιο Τοπ  περιοχές στο οχι και το ναι στο δημοψήφισμα

Τι ψήφισαν τα μεγάλα αστικά κέντρα - Τα αποτελέσματα στις λαϊκές γειτονιές και στα ακριβά προάστια της πρωτεύουσας - Σε όλους τους νομούς υπερτερεί το «όχι» - Πού καταγράφονται τα ρεκόρ

«Καθαρή» νίκη του ΟΧΙ έβγαλε το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής καθώς με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια το ΟΧΙ συγκεντρώνει 61,31% και το ΝΑΙ 38,69%. Τα λευκά/άκυρα έφτασαν στο 5,8%. Η συμμετοχή έφτασε το 62,50% και η αποχή στο 37,50%.

Ψήφισαν 6.161.140 πολίτες. Βρέθηκαν 5.803.987 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 94,20%), 310.812 άκυρα (ποσοστό 5,04%) και 46.341 λευκά ψηφοδέλτια (ποσοστό 0,75%).
Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε πορτοκαλί καθώς το ΟΧΙ επικράτησε και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Τα μεγαλύτερα ποσοστά σημειώθηκαν στις περιφέρειες Κρήτης και Ιονίων Νήσων, ενώ το μικρότερο «χάσμα» μεταξύ των δύο επιλογών είναι στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ξαφνικά χαμόγελα στο Μαξίμου με την είδηση που έμαθαν

Ξαφνικά χαμόγελα στο Μαξίμου με την είδηση που έμαθαν
Στο μέγαρο μαξίμου οι πληροφορίες που φτάνουν απο το εξωτερικό είναι αισιόδοξες. Για πρώτη φορά γίνεται συζήτηση απο τους θεσμούς να παρέχουν στη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, σαφή αναφορά για το χρέος ανάλογη με αυτή που διατυπώθηκε πριν το δημοψήφισμα στην έκθεση του ΔΝΤ. Δηάδή αναδιάρθρωση του χρέους, με μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση του χρέους αλλά και κούρεμα υπό προϋποθέσεις.
Η είδηση όταν μαθεύτηκε ως πληροφορία απο τους δανειστές στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε ευφορία στον πρωθυπουργό μια ημέρα μετά το συντριπτικό Οχι του δημοψηφίσματος,και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, τουλάχιστον μέχρι τις τελικές αποφάσεις στο Γιουρογκρουπ και στη σύνοδο Κορυφής την αύριο Τρίτη.
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο Europe1, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «το νήμα του διάλογου κρατείται γερά» και πρόσθεσε πως ήδη στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για το χρέος που θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για διάλογο. Επεσήμανε δε ότι περιμένει πλέον τις προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Die Welt: «Το 'όχι' της Αθήνας είναι μια ήττα και για τη Μέρκελ»


«Το 'όχι' της Αθήνας είναι μια ήττα και για τη Μέρκελ», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία σχολιάζει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα δείχνει ότι όλες οι πλευρές έχουν κάνει λάθη, γι’ αυτό θα πρέπει να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Η Ελλάδα αποφάσισε. Η Ευρώπη έχασε. Και μαζί έχασε και η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, η δημοτικότητα της οποίας στη χώρα της είναι μεγάλη διότι θεωρείται καλή διαχειρίστρια των διεθνών κρίσεων. Όμως με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν έχει πετύχει.

Ακόμη κι αν κάποιοι στη Γερμανία δεν θέλουν να το παραδεχθούν, η αποτυχία αυτή δεν οφείλεται αποκλειστικά στην παράλογη συμπεριφορά του Τσίπρα, σημειώνει η Welt.

Από την αρχή της κρίσης στην ευρωζώνη, που προκλήθηκε από το πρόβλημα χρέους στην Ελλάδα, η Μέρκελ ξεκαθάριζε πού πηγαίνουν τα πράγματα. Και η πορεία που πρότεινε δεν είχε μόνο οικονομικές αιτίες. Συχνά οφειλόταν σε εσωκομματικά κίνητρα, σχολιάζει η εφημερίδα.

Η Παρεξηγημένη Έννοια Του Εγωισμού

ego

Ως ανθρώπινα όντα βουτηγμένα στη περιέργεια, προσπαθούμε να εξερευνήσουμε τις απόκρυφες πτυχές των “άλλων” καταβάλλοντας υπέρμετρη προσπάθεια στη κατανόηση της συμπεριφοράς τους, καθώς και στις σκέψεις που τους οδήγησε στη συγκεκριμένη ενέργεια.
Ξεχνάμε, όμως, μια σημαντική λεπτομέρεια: Εμάς.
Πώς είναι δυνατόν, άραγε, αν δε γνωρίζεις τη δική σου μαγιά, να πλάσεις -αφού πρώτα περάσεις το στάδιο της κατανόησης- μια δεύτερη προσωπικότητα;
Η αποστασιοποίηση, η απεξάρτηση από εξωτερικούς παράγοντες και εν τέλει η πνευματική απομόνωση είναι καίρια σημεία, που θα οδηγήσουν σε μια εν δυνάμει κατανόηση του Εγώ μας.
Είναι πολύ ωραίο να εκτιμάς αυτό που είσαι. Είναι πολύ ωραίο να είσαι “Εγωιστής”. Σίγουρα, οι περισσότεροι από εσάς που μόλις διαβάσατε αυτή τη φράση, με τη παγιωμένα προκατειλημμένη έννοια του εγωισμού να παρατίθεται σε ένα απόλυτα θετικό πλαίσιο, θα απορήσετε και εν συνεχεία θα διαφωνήσετε.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, όμως, τι σημαίνει “Εγωισμός”;

Γιατί Αξίζει να Ρισκάρουμε;

ropeess1-800x400

Οι περισσότεροι από εμάς διαλέγουμε την εύκολη δίοδο και τον πιο πολυταξιδεμένο δρόμο για να πορευτούμε στη ζωή μας, αποφεύγοντας να εκτεθούμε σε τρίτα πρόσωπα και κυρίως στον εαυτό μας.
Η Δύναμη της Μάζας και της ασφαλούς -επισφαλώς οριοθετημένη- κουλτούρας γύρω από την αντίληψη που έχουμε διαμορφώσει και αποφασίσει να εφαρμόσουμε σε καθημερινή βάση, τείνει να υπερκαλύψει τη μοναδικότητα του ατόμου.
Ακολουθούμε μια ρουτίνα σκέψεων, εκφράσεων, ενεργειών και συναισθημάτων, η οποία δε ξεφεύγει από τη νόρμα της τάξεως των πραγμάτων.
Αρνούμαστε πεισματικά να επισκεφθούμε άγνωστα μέρη του εγκεφάλου μας και να τον προκαλέσουμε να τεθεί σε λειτουργία για κάτι καινούριο, μη αποθηκευμένο στο προεπιλεγμένο εγχειρίδιο χρήσης.

Τα 6 βήματα για να κερδίσετε τους γύρω σας

Τα 6 βήματα για να κερδίσετε τους γύρω σας
Ένας τέλειος τρόπος για να δείξτε στους άλλους πως είστε χαλαροί, άνετοι και ενδιαφέρεστε να τους γνωρίσετε ή να γίνετε καλύτεροι φίλοι έχει προταθεί από τον Arthur Wassmer στο  βιβλίο του «Making Contact».
Προτείνει τη χρησιμοποίηση της λέξης Soften=Χαλαρώστε. Λέξη που σχηματίζεται από τα αρχικά των παρακάτω μη λεκτικών σημάτων:
Smile (χαμόγελο)
Open Posture (Aνοιχτή στάση)
Forward Lean ( Kλίση προς τα εμπρός)
Touch (Άγγιγμα)
Eye Contact ( Επαφή με το βλέμμα)
Nod (Κίνηση του κεφαλιού)

Νόαμ Τσόμσκι: «Η γενναία αντίσταση των Ελλήνων θα σώσει τους ίδιους και τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη»



Λάβρος κατά των δανειστών ο διάσημος Αμερικανός γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι ο οποίος δήλωσε με αφορμή το σημερινό κρίσιμο ελληνικό δημοψήφισμα ότι «Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γενναία αντίσταση των Ελλήνων με την ενθάρρυνση της παγκόσμιας αλληλεγγύης, θα σώσει αυτούς, αλλά και άλλους, από τη σκληρή μοίρα που υπαγορεύονται από τους σημερινούς αφέντες» δίνοντας το στίγμα για το ποια επιλογή θα προτιμούσε να προκύψει από την κάλπη.
Η πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα είναι παράλογη από οικονομική άποψη και αποτελεί καταστροφή για τη χώρα, δήλωσε ο Αμερικανός γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι.
Ο Τσόμσκι σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα ‘Politika’ είπε ότι «έπρεπε το ελληνικό χρέος ή ριζικά να αναδιαρθρωθεί ή να διαγραφεί».

Δείτε το ΕΠΙΚΟ τρολάρισμα για την παραίτηση του ΕΦΙΑΛΤΗ Σαμαρά στο twitter! (φωτο)


samaras

Δείτε το χωρίς σχόλια…
ant 

10+1 όμορφα πράγματα τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα

10+1 όμορφα πράγματα τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματαΜπορεί να ακούγεται «παλιακό» και βγαλμένο από ταινία του ελληνικού κινηματογράφου ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν τα πάντα και ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Και με μουσική υπόκρουση το «κάντε υπομονή μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά» θα προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε λίγα από αυτά τα ανεκτίμητα χρημάτων στη ζωή μας.
  1. Μια αγκαλιά είναι ένα από τα λίγα πράγματα τα οποία δεν μπορείς να πάρεις χωρίς να δώσεις.
  2. Ένα χαμόγελο είναι εκεί να σε ζεστάνει, αυθόρμητο και καθησυχαστικό μέχρι ανέμελο και ξεκαρδιστικό.
  3. Ένα φιλί είτε ερωτικό είτε συζυγικό είτε φιλικό, είτε παιδικό είναι εκεί πάντα για να ομορφύνει τις στιγμές σας.
  4.  Ένας φίλος, είναι εκείνες οι συναντήσεις με τους φίλους σας, που στην ουσία δεν αξίζουν τίποτα, αλλά δεν πληρώνονται με όλα τα λεφτά του κόσμου.
  5. Μια ανάμνηση από ένα χαρούμενο γεγονός είναι δωρεάν και θα σας φτιάχνει τη διάθεση πάντα όταν ανατρέχετε σε εκείνη.

Ναι ή όχι για την Ευρώπη δεν έχουν τόση σημασία όσο αυτά...

nai i oxi
Φώτο:thetoc.gr 

Το όνομα "Europe" προέρχεται από Ελληνική λέξη Ευρώπη. Ευρώπη (Evropi) σημαίνει "το να έχει κάποιος μεγάλα μάτια"....

Όπως επίσης και το "Euro" είναι Ελληνική λέξη

GREEKENGLISHFRENCHITALICGERMAN
ανάλυσις (-η)analysisanalyseanalisiAnalyse
βιολογίαbiologybiologiebiologiaBiologie
διάγνωσις (-η)diagnosisdiagnosediagnosiDiagnose
μικρόβιοmicrobemicrobemicrobioMikrobium
μικροσκόπιοmicroscopemicroscopemicroscopioMikroskop
οικολογίαecologyècologieecologiaEkologie
όργανοorganorganeorganoOrgan
πένταθλοpentathlonpentathlonpentathloPentathlon
πρόγνωσις ( -η)prognosisprognoseprognosiPrognose
τεχνικήtechniquetechniquetecnicaTechnik

Democracy - monarchy-anarchy-despotism - hegemonism-tyranny
athlete> αθλητής > αθλούμαι> άθλον - βραβείο, έπαθλον, prize
Harmony > αρμονία> αρμός
History ( english), Histoire ( french) from ίστωρ = who knows everything


Medical terminology ( English)
Sciences
κρίσηcriseΒιολογίαBiology
πνευμονίαpneumoniaΦυσικήPhysics
καρωτίδαkarotisΦιλοσοφίαPhilosophy
διαβήτηςdiabetisΜαθηματικάMathematics
τραχείαtracheaΑρχαιολογίαArcheology
στομάχιstomachΙστορίαHistory
επιδερμίδαepidermisΨυχολογίαPsychology
νεύροnerveΓεωγραφίαGeography
θυρεοειδήςthyreoidΧημείαChemistry
χοληστερόληcholisterolΓεωλογίαGeology
πρωτεΐνηproteinΜυθολογίαMythology
οφθαλμίατροςophthalmologist
νευρολογίαneurology
ανατομίαanatomy
Music
κλινικήclinicΜουσικήMusic
οπτικόςopticalΝόταNote
θερμόμετροthermometerΜελωδίαMelody
αιμόπτυσηhemoptysisΧορόςChorus
αιμοστατικόςhemostaticΚιθάραGuitar
αλλεργίαallergyΠιάνοPiano
αμμωνίαammoniaΒιολίBiolin
άμυλοamylumΤρομπέταTrombet
αναιμίαanemiaΣαξόφωνοSaxophone
χολέραcholera
αμνησίαamnesia
αναισθησίαanesthesia
βιοψυχολογίαbiopsychology
βιοθεραπείαbiotherapy
αγκύλωσηankylosis





Η προσφορά της Ελληνικής Γλώσσας στις Ευρωπαϊκές Γλώσσες

25 υπέροχες αεροφωτογραφίες..


Λονδίνο - Ηνωμένο Βασίλειο..
aerial photography london





San Francisco - Καλιφόρνια.. 
aerial photography san francisco

η ΑΓΑΠΗ είναι η ουσία της Ψυχής

Φωτογραφία του χρήστη Pulse of love.

η ΑΓΑΠΗ δεν είναι μια απλή λέξη
δεν είναι ένα πάντρεμα φωνήεντων και συμφώνων
δεν μπορούμε να συζητάμε για ΑΓΑΠΗ 
μπορούμε μόνο να τη βιώνουμε
είναι ενέργεια….
έχει χρώμα, δόνηση, ήχο ακόμα και πρόθεση…
και μπορούμε να τη νιώθουμε
όταν γίνεται φωτιά που καίει το παλιό και ανασταίνει το καινούργιο
όταν σε κάθε μας βήμα ανεβαίνει από τη γη και μας πλημμυρίζει
όταν αφηνόμαστε στο απαλό και καθάριο άγγιγμα του νερού
όταν γίνεται Ζωή στον αέρα που αναπνέουμε

Μεγάλη πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το "ΟΧΙ"



Μεγάλη πτώση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ υποχωρεί, καθώς το «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα ώθησε τους επενδυτές να κινηθούν προς τα ασφαλή καταφύγια των γερμανικών και αμερικανικών ομολόγων και του γεν, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει απώλειες 1,5% και το ευρώ υποχωρεί 0,6% έναντι του δολαρίου (στα 1,1050 δολάρια) και 0,7% έναντι του γεν. Ο Stoxx 600 είχε απώλειες 3,4% την περασμένη εβδομάδα. Και οι 19 κλαδικοί δείκτες του υποχωρούν σήμερα, με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνουν οι εταιρείες πρώτων υλών, καθώς οι τιμές τους έκαναν βουτιά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα