Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Αντηλιακό: Μήπως το βάζετε λάθος

Αντηλιακό: Μήπως το βάζετε λάθος



Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να γνωρίζουν την ανεκτίμητη αξία των αντηλιακών αλλά ένας στους δυο τα χρησιμοποιεί λανθασμένα.

Δείτε ποια είναι τα κορυφαία λάθη που κάνουν άνδρες και γυναίκες όταν το απλώνουν στο σώμα τους.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε για γνωστή ιστοσελίδα του εξωτερικού απέδειξε πως ένας στους τρεις καταναλωτές τα χρησιμοποιεί ακόμη και αν έχουν λήξει.
Όμως αυτό είναι λάθος γιατί τα συστατικά των αντηλιακών μπορεί να αδρανήσουν με το πέρασμα του χρόνου και έτσι να μην παρέχουν αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο

ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ

lifehub-votana-52

ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ, ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το όνομα της αρμπαρόριζας προέρχεται από το erba + roza, που σημαίνει στα ιταλικά χόρτο ρόδινου χρώματος. Οι πολλές τοπικές ονομασίες της, όπως πελαργόνιο (βοτανική ονομασία – Pelargonium graveolens), μοσχομολόχα (την αναφέρουν σε περιοχές της Χαλκιδικής), λουκουμόχορτο, αλμπαρόζα, αρμανέλα, αρμπακανέλα, μπαρμπαρούσα, ίσως και άλλα, δείχνουν τη συχνή και ποικίλη χρήση της σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος.
Φυτό αρωματικό … και καλλωπιστικό. 
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κήπο ως εδαφοκαλυπτικό ή κρεμοκλαδές. Ζει πολύ καλά σε γλάστρα, αρκεί να το τοποθετήσουμε σε απάνεμο και θερμό σημείο του μπαλκονιού μας. Είναι ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες και αν πέσει το θερμόμετρο κάτω από το μηδέν χρήσιμο είναι να μεταφέρουμε τη γλάστρα σε πιο προστατευμένο μέρος. Είναι σκληρός θάμνος, με ύψος 0,30-0,70 εκ., προερχόμενος από τη νότια Αφρική (καλλιεργείται σε Αλγερία, Αίγυπτο, Κένυα, Μαρόκο). Στη μαγειρική… δίνει το άρωμά της στις μαρμελάδες, σε κομπόστες, κυδώνι και σταφύλι, και σε γλυκά του κουταλιού. Επίσης, σε λουκούμια, παγωτά και ποτά.

Πάντα υπάρχει ελπίδα όταν δεν χάνουμε τον εαυτό μας!

opraτου Γιάννη Αραχωβίτη
"Αν κοιτάξεις τι έχεις στη ζωή, θα έχεις πάντοτε περισσότερα. Αν επικεντρώνεσαι στο τι ΔΕΝ έχεις, ποτέ δεν θα έχεις αρκετά."- Oprah Winfrey
Δύσκολες στιγμές για να πιστεύουμε σε λόγια που ακούγονται από άτομα (Oprah) που βρίσκονται πολύ μακριά από την δική μας πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, η έμπνευση, το φωτεινό παράδειγμα και η εσωτερική δύναμη είναι περισσότερες χρήσιμες όταν η ζωή σε γονατίζει. Τότε είναι που πρέπει να βρεις τα ψυχικά αποθέματα και τη δύναμη να ξανασηκωθείς στα πόδια σου. Να δεις την ελπίδα μέσα στη ζοφερή κατάσταση και στα "αδιέξοδα" που δυστυχώς περιήλθαμε.
Πάντα υπάρχει ελπίδα όταν δεν χάνουμε τον εαυτό μας και όταν χρησιμοποιούμε και παλεύουμε έστω και με τα ολίγα που διαθέτουμε. Το να παγώσουμε και να μείνουμε παράλυτοι δεν θα μας ωφελήσει.

Πως να αγαπήσω τον εαυτό μου πρακτικά;

Kopela
Χρειάζομαι πρακτική αγάπη για τον εαυτό μου. Αυτό μου λείπει, αλλά το πρόβλημα είναι ότι βλέπω τον εαυτό μου να κάνει βήματα και μετά να τα παίρνει πίσω, νιώθω ότι πάω μπρος πίσω ή γυρίζω γύρω από τον εαυτό μου γιατί δεν ξέρω τι να κάνω. Αλήθεια, πώς θα ξέρω πότε αγαπώ τον εαυτό μου και πότε όχι; Όλη μου η ζωή γυρίζει γύρω απ’ αυτό το θέμα.
Ιωάννα
penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
 
Τα ερωτήματα που θέτεις έχουν ήδη απαντηθεί από τους δασκάλους και οδηγούς σου. Το θέμα είναι να λάβεις συνείδηση ότι έχουν ήδη απαντηθεί και ότι ο δρόμος για αγάπη του εαυτού κοντεύει να ολοκληρωθεί και να φτάσεις στο προορισμό σου. Κανείς δεν μπορεί να κάνει αυτές τις ερωτήσεις και δεν μπορεί να έχει αυτές τις συνειδητοποιήσεις αν δεν είναι στο δρόμο. Είσαι στο δρόμο αυτό και τον βαδίζεις πολύ όμορφα. Δεν κάνεις πισωγυρίσματα αλλά μερικές φορές ξεχνάς ότι εσύ η ίδια έχεις προχωρήσει πιο μπροστά και έτσι επιστρέφεις σε μια προηγούμενη στροφή για να βεβαιωθείς ότι έχεις περάσει από εκεί.
Όλη αυτή η αναζήτηση που κάνεις είναι μέσα στο δρόμο του “αγαπάω τον εαυτό μου“. Όμως αυτός ο δρόμος είναι μακρύς γιατί μέσα σε αυτό το δρόμο θα βρεις και άλλους συνοδοιπόρους και χρειάζεται να τους πάρεις από το χέρι και να βαδίσετε μαζί, βοηθώντας ο ένας τον άλλον.

Είμαι..και τα σκοτεινά μου κομμάτια

Fos Apo Psila

penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου

Κομμάτια κρυμμένα, κομμάτια θαμμένα, βλέπουν το φως.
Είμαι εγώ και αυτά; σκέφτομαι με φρίκη. Μα πως είναι δυνατόν;
Βλέπω κομμάτια της σκιάς μου και ταράζομαι, ταράζομαι πολύ.
Και όμως είναι ίσως η πρώτη φορά που επέτρεψα στον εαυτό μου να τα δει.
Μέχρι πρότινος ήταν εκεί αλλά αρνούμουν την παρουσία τους.
Και όμως τώρα τόλμησα, τόλμησα και τα είδα, τόλμησα και τα παραδέχτηκα.
Όχι, όχι δεν τα έχω αποδεχτεί ακόμα, όχι δεν τα έχω αγκαλιάσει.
Αν με ρωτήσεις θα σου πω ότι εργάζομαι μαζί τους για να τα διώξω μακριά, γιατί με κάνουν να ντρέπομαι, γιατί μου χαλάνε την «εικόνα» μου.
Ποια εικόνα;
Του «Εγώ» φυσικά, αυτού του φτιαχτού κατασκευάσματος που θέλω να δείχνω προς τα έξω, αυτού του φτιαχτού κατασκευάσματος που συντηρώ τόσα χρόνια από φόβο.
Ποιο φόβο;

Τσίμπημα εντόμου: Πρώτες βοήθειες

Τσίμπημα εντόμου: Πρώτες βοήθειες
Τα τσιμπήματα εντόμων το καλοκαίρι είναι αρκετά συχνά.
Αν και προκαλούν συνήθως έναν μικρό ερεθισμό και φαγούρα, στην περίπτωση όμως που κάποιος είναι αλλεργικός μπορεί ακόμη και να κινδυνεύσει η ζωή του.
Τις επικίνδυνες έως και θανατηφόρες επιπτώσεις της αλλεργίας σε τσίμπημα εντόμων εξηγεί η Παναγιώτα Δημάκα, Διευθύντρια της Αλλεργιολογικής μονάδας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου ενώ δίνει και τις απαραίτητες οδηγίες προφύλαξης.

Οκτώ «γιατί» να τρώτε κεράσια!

Οκτώ «γιατί» να τρώτε κεράσια!

Τα κεράσια δεν χαρίζουν μόνο δροσιά αλλά αποτελούν το απόλυτο υπερ- όπλο της καλής υγείας.
Και αυτό γιατί πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι εκτός από βιταμίνες  περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, που είναι απόλυτα αναγκαία για την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Εξάλλου το κόκκινο χρώμα τους οφείλεται  στην χρωστική ουσία ανθοκυάνη, που παίζει προληπτικό και θεραπευτικό ρόλο σε πλήθος ασθενειών.
Μάθετε που κάνουν καλό τα κεράσια.

Ποιες τροφές “χτυπούν” την κυτταρίτιδα;

Ποιες  τροφές “χτυπούν” την κυτταρίτιδα;
Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται άσχημα κάθε φορά, που βλέπουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο σώμα τους.
Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται άσχημα κάθε φορά, που βλέπουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο σώμα τους. Όμως υπάρχει τρόπος να βελτιώσετε με φυσικό τρόπο την «εφιαλτική» κυτταρίτιδα απλά τρώγοντας τις κατάλληλες τροφές.
Μάθετε ποιο είναι το μενού που καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες να ξαναγίνουμε άνθρωποι..

Matia

Σε ένα δείπνο, για φιλανθρωπικό σκοπό, ενός σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο πατέρας ενός αυτιστικού παιδιού διηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, που δεν θα την ξεχάσει κανείς από όσους την άκουσαν εκείνη τη μέρα. Μετά την τελετή, έκανε μια ερώτηση:
 Όταν η φύση δεν παρεμποδίζεται από εξωτερικές επιρροές, όλα γίνονται τέλεια. Ακόμα ο γιος μου, ο Shay, δεν μπορεί να μάθει τα πράγματα όπως τα άλλα παιδιά. Δεν μπορεί να καταλάβει τα πράγματα όπως τα άλλα παιδιά. Πού είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων στο γιο μου;
Όλοι στην αίθουσα αναρωτιόνταν σιωπηλά και γεμάτοι απορία. Ο πατέρας συνέχισε.
Όταν ένα παιδί σαν τον Shay που είναι πνευματικά ανάπηρο, έρχεται στη ζωή, η ευκαιρία να καταλάβεις την αληθινή ανθρώπινη φύση είναι, το πώς οι υπόλοιποι άνθρωποι θα συμπεριφερθούν σ’ αυτό το παιδί.
Και αφηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, που θα σας παρακαλέσω θερμά να διαβάσετε μέχρι το τέλος της.

To αιώνιο Τώρα

To Aivnio Tora

penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου

Έχουμε ακούσει τόσα και τόσα να λέγονται και να γράφονται για το χρόνο που λέγεται Τώρα. Όμως τι σημαίνει έρχομαι στο Τώρα; Πως είναι όταν είμαι στο Τώρα; Πως κατορθώνω να φτάσω; Τι γίνεται με το Νου; Τι γίνεται με το συναίσθημα;
Μετρώντας τις στιγμές τις ζωής μου κατανοώ ότι ήταν πολύ λίγες οι στιγμές που πραγματικά ήμουν στο Τώρα. Η πιο συνηθισμένη κατάσταση της ύπαρξης μου ήταν να τρέχω από το παρελθόν στο μέλλον και από το μέλλον στο παρελθόν. Να προσπαθώ να αναπολώ όμορφες στιγμές από το παρελθόν ή να προβάλλω όμορφες στιγμές στο μέλλον.  Και άντε το παρελθόν ήταν κάτι που έχει συμβεί και οι όμορφες στιγμές ζεσταίναν για λίγο την καρδιά μου. Όμως οι όμορφες στιγμές στο μέλλον με οδηγούσαν στο να προσπαθώ σκληρά να δημιουργήσω αυτό που σκεφτόμουν και το αποτέλεσμα ήταν η ματαιότητα.

Ο φόβος
Πάντα προσπαθούσα να φύγω από το Τώρα. Και αναρωτιέμαι γιατί με φόβιζε τόσο η παρούσα στιγμή. Γιατί πάντα ο νους ήθελε κάτι να κάνει και κάτι να ελπίζει;; Αλήθεια τι συμβαίνει στο Τώρα; Αν σταματήσω όλες τις διαδικασίες τι συμβαίνει στο Τώρα μου;; Τι παρατηρώ;
Φόβος είναι αυτό; Φόβος του ποια είμαι; Τι είμαι; Τι είμαι αν δεν κάνω τίποτα, αν δεν σκέφτομαι τίποτα, αν δεν δημιουργώ κάτι, αν δεν μοχθώ για κάτι; Τότε ποια είμαι; Γιατί όταν όλα τα κουστούμια που συνηθίζω να φοράω στην καθημερινότητα μου είναι άχρηστα πια, και ποια είμαι χωρίς κουστούμι; Τα κουστούμια μου –οι ρόλοι που έχω- μου δίνουν μια αίσθηση του εαυτού. Στο Τώρα δεν υπάρχει καμιά αίσθηση.

Μάνα, ξέρω ότι με αγαπάς. Σου αρέσω όμως;

Efiveia


ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ
δυσκολεύομαι να σου μιλήσω από τότε που μπήκες στην εφηβεία. Έχω μπερδευτεί τελείως. Σου λέω να φέρεσαι πιο ώριμα να είσαι πιο υπεύθυνος αλλά εσύ γίνεσαι έξαλλος. Από την άλλη όταν σε αντιμετωπίζω σαν παιδί πάλι έξαλλος γίνεσαι.
Πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέπτεται τι καλά που ήταν όταν ήσουν μικρός αλλά αμέσως τη διώχνω αυτή τη σκέψη. Είναι όμως αλήθεια ότι δεν αναγνωρίζω εκείνο το λατρεμένο μου παιδάκι, παρά μόνο όταν κάποιες φορές έρχομαι και σε χαζεύω την ώρα που κοιμάσαι, όπως τότε. Η επικοινωνία μας οδηγεί πάντα σε σύγκρουση και εγώ πονάω κάθε φορά. Και όσο και αν οι αλλαγές στο κορμάκι σου έγιναν σταδιακά και δεν τις κατάλαβα, οι αλλαγές στη συμπεριφορά σου με αιφνιδίασαν και τώρα είμαι τελείως αμήχανη και μπερδεμένη. Και ενώ είχα ενημερωθεί, είχα διαβάσει, είχα συζητήσει για αυτό που θα συνέβαινε τώρα νιώθω ότι έχει φύγει η γη κάτω από τα πόδια μου.
Ξέρω ότι πρέπει να σταματήσω να καθαρίζω για σένα κάθε φορά που νιώθω ότι απειλείσαι ή ότι σε αδικούν. Σου υπόσχομαι να μην σε καταπιέζω όσον αφορά τα μαθήματα και την εκπαίδευσή σου αν και ξέρεις ότι δεν θα πάψε ποτέ να πιστεύω ότι είναι απαραίτητα. Ξέρω ότι πρέπει να είμαι δυνατή για να αντέξω την φυσιολογική εφηβική σου επιθετικότητα αλλά είναι άλλο πράγμα στη θεωρία και άλλο στη πράξη.

Ελκώδης κολίτιδα: Αίτια και συμπτώματα


Η ελκώδης κολίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, που προκαλεί μακροχρόνια φλεγμονή και έλκη (πληγές) στο πεπτικό σας σύστημα. Η ελκώδης κολίτιδα προσβάλλει την εσωτερική επιφανειακή στοιβάδα του παχέος εντέρου και του ορθού. Τα συμπτώματα συνήθως αναπτύσσονται σε βάθος χρόνου, και όχι απότομα.
Η ελκώδης κολίτιδα μπορεί να είναι εξουθενωτική και μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. Αν και δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία, η σωστή αντιμετώπιση μπορεί να μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα της νόσου και ακόμη και να επιφέρει μακροχρόνια ύφεση.

Η βιολογική ηλικία διαφέρει πολύ από την χρονολογική!



Ο ρυθμός με τον οποίο γερνάει κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, σε σημείο ένας 38άρης να έχει βιολογική ηλικία 20 και κάτι ενώ ένας συνομήλικός του να έχει βιολογική ηλικία… 60 χρονών!  
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μία διεθνής ομάδα επιστημόνων μετά από μακροχρόνια έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο Proceedings of the National Academy of Sciences. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Νέα Ζηλανδία μεταξύ 954 ανδρών και γυναικών της ίδιας πόλης που όλοι τους είχαν γεννηθεί το 1972 και το 1973. Οι επιστήμονες παρακολουθούσαν τον ρυθμό της βιολογικής τους εξέλιξης και έκαναν πολλών ειδών εξετάσεις όταν τα άτομα αυτά ήταν 26, 32 και 38 ετών.

Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε; Η απάντηση είναι γραμμένη στα γονίδιά μας!



Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται μόνο τέσσερεις ώρες ύπνο και άλλοι που για να ξυπνήσουν φρέσκοι πρέπει να κοιμηθούν… 15 ώρες. Αντίθετα όμως απ’ ό,τι νομίζουμε, αυτό δεν το καθορίζει κανείς άλλος παρά μόνο τα γονίδιά μας.
Όταν μια μέρα το 2009 μία γυναίκα πήγε στο ιατρείο του Δρα Ying-Hui Fu στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και του είπε ότι κοιμάται κάθε βράδυ στις 12 και ξυπνάει στις 4 κάθε πρωί νιώθοντας χορτάτη από ύπνο και φρέσκια, εκείνος αρχικά πίστεψε ότι η γυναίκα είχε κάποιο πρόβλημα. Μετά από πολλές εξετάσεις όμως ανακάλυψε ότι στο γονιδίωμά της υπήρχε κάτι περίεργο: Μία μικρή μετάλλαξη στο γονίδιο που ονομάζεται DEC2. 

EE: Αποδέχονται κούρεμα του χρέους - Τον Οκτώβριο η απόφαση


Oι δανειστές αποδέχονται το "κούρεμα" του χρέους καθώς η Κομισιόν με επίσημη ανακοίνωσή της τοποθετεί την έναρξη των συζητήσεων για τον Οκτώβριο. Με αυτά τα δεδομένα η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση την Κυριακή θα έχει σαφή αναφορά για το χρέος και χρονικό προσδιορισμό για την διευθέτησή του ώστε να καταστεί βιώσιμο.
Το κούρεμα του χρέους και ένα μεγάλο επενδυτικό πακέτο θεωρούνται εκ των ουκ άνευ για να ξεκινήσει η επανεκίνηση της κατεστραμμένης από πέντε χρόνια μηνμονίων ελληνική οικονομία, αφού όπως αναφέρει σε σημείωμά της η Black Rock το πρόβλημα στην Ελλάδα "είναι η έλλειψη προοπτικών ανάπτυξης".

Και πως να επενδύσει κάποιος σε μια χώρα με ένα χρέος μη βιώσιμο.
Επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ότι θα υπάρξουν συναντήσεις με αντιπροσωπείες της ΝΔ και του Ποταμιού με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Ο κ. Γιούνκερ θα δει αντιπροσωπεία της ΝΔ και αύριο τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη» είπε προσθέτοντας πως «όλοι γνωρίζετε ότι ο κ. Γιούνκερ έχει τον ελληνικό λαό στο μυαλό του. Τον Οκτώβριο το θέμα του χρέους».
Μάλιστα έσπευσε να κάνει γνωστό πως έχει γίνει «προετοιμασία για όλα τα σενάρια». 

Η σημερινή εποχή δίνει ευκαιρίες σε όλους να κάψουν τα είδωλα και να στραφούν στα αληθινά Δώρα της Ύπαρξής τους.

 

Ας μην γελιόμαστε...

Ο πραγματικός προδότης δεν είναι αυτός που έχει διαφορετικό τρόπο να υποστηρίζει τα ιδανικά του, αλλά εκείνος που προδίδει τα ιδανικά του για να υποστηρίξει το "ρόλεξ" του και κάνει τον ανήξερο...

Ο Θεός μας έδωσε Νοημοσύνη στην Καρδιά... Και ο προδότης είναι εκείνος που έχει θρέψει τον νου του με τους φόβους της ασημαντότητας του και προσπαθεί να διατηρήσει την σημαντικότητα του, δημιουργώντας συνεχώς «τίτλους» στην ανοησία του.

Κάποτε το είδος αυτό είχε πέραση στον κόσμο…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα