Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

22 τρόποι για να ανοίξετε ένα μπουκάλι χωρίς να χρησιμοποιήσετε ανοιχτήρι


Αυτό το άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρον καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε επιχειρήσει να ανοίξουμε ένα μπουκάλι και δεν έχουμε ανοιχτήρι.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε και πολλούς τρόπους για να ανοίξουμε ένα μπουκάλι σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο ανοιχτήρι.

Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι.

Πάμε να δούμε 22 διαφορετικούς τρόπους:

1. Με ψαλίδι



2. Με ένα κουτάλι


12 δοκιμασμένα τιπς για να χάσεις κιλά πιο γρήγορα!

12938515

Ωραία. Το ξέρεις πως για να αποκτήσεις ένα ωραίο σώμα πρέπει να περιορίσεις το φαγητό και να αρχίσεις να γυμνάζεσαι. 

Επειδή όμως δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να φτάσεις πιο εύκολα στο στόχο σου.

1.Πίνε αρκετό νερό ή υγρά χωρίς θερμίδες
Πολλές φορές μπερδευούμε την πείνα με τη δίψα, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να καταναλώνουμε επιπλέον θερμίδες, ενώ στην πραγματικότητα χρειαζόμασταν μόνο ένα ποτήρι νερό. «Αν δεν σου αρέσει να πίνεις σκέτο νερό, μπορείς να προσθέσεις λίγο χυμό εσπεριδοειδών ή να βουτήξεις ένα φακελάκι τσάι με γεύση ροδάκινο ή μάνγκο, το οποίο δεν έχει θερμίδες» προτείνει  η Cynthia Sass, RD, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαιτητικής Ένωσης.

Αρχαία Σύμβολα

                                    

Σύμβολα. Απο την αρχή του χρόνου ο άνθρωπος προσπάθησε να δώσει νόημα σε χαοτικά  πράγματα  της πορείας του ,απο την δίψα για την τελειότητα μέχρι και την κοσμογενία και τον θάνατο και μέσα από τους αιώνες το κάθε σύμβολο απέκτησε αν οχι μία αλλά πολλές σημασίες .  Υπάρχουν παντού και μας ακολουθούνε χωρίς βέβαια να πέρνουμε σημασία το πως η ίδια αρχέγονη πράξη κρύβεται μέσα σ αυτά .

ΚΟΙΛΗ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ) ΓΗ

aristera katw apo oikogenia. link se telso den eimaste monoi metafisiki-ekswgihnoi


Η Γη που εμφανίζεται εξωτερικά σαν σφαίρα διαμέτρου 8.000 μιλίων (1 μίλι = 1610 μέτρα), στην πραγματικότητα είναι κούφια, όπως και όλοι οι πλανήτες, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από αέριες στροβιλιζόμενες μάζες υψηλής θερμοκρασίας, που αποσπαστήκαν από τους ήλιους τους και με την επίδραση της βαρύτητας και της φυγόκεντρου δύναμης, δημιούργησαν όταν ψύχτηκαν μια στερεά κρούστα με μεγάλες σπηλιές μέσα της, με ανοίγματα στους πόλους περιστροφής, και με έναν μεγάλο κεντρικό ‘‘ήλιο’’ όπου συγκεντρώθηκαν τα βαρύτερα υλικά.


 Η κρούστα της Γης έχει πάχος 800 μιλίων με ανοίγματα περίπου 800 μιλίων στους δύο πόλους της, και εσωτερική επιφάνεια (που είναι παρόμοια και συνέχεια της εξωτερικής) διαμέτρου 6.400 μιλίων. Στο κέντρο της έχει έναν πελώριο λαμπερό κρύσταλλο (που δίνει ένα απαλό σαν σε συννεφιά φως που δεν σε καίει), διαμέτρου επίσης 800 μιλίων, που παίζει τον ρόλο του ήλιου για τους κατοίκους της, που ανέρχονται σήμερα στο ένα δισεκατομμύριο περίπου και έχουν 24 ώρες το 24ωρο ημέρα, με μια σταθερή ευχάριστη θερμοκρασία και χωρίς ισχυρούς άνεμους. 

 Σημειώνω ότι, όπως περιγράφω στην τεχνική της σελίδας μου II.2.D3, μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ενέργεια του κεντρικού αυτού ήλιου για να καθαρίζουμε την ‘‘ενεργειακή μας στήλη’’. Η εσωτερική αυτή επιφάνεια έχει όλα τα στοιχεία της εξωτερικής με βουνά (κάπως υψηλότερα), θάλασσες (με ¾ ξηρά και ¼ θάλασσα), ποτάμια, βλάστηση, ζώα, (ακόμη και αυτά που έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία 13.000 χρόνια) κλπ.


Τα ζώα ακόμη και αυτά που θεωρούμε επικίνδυνα, έχουν γίνει φυτοφάγα (από ότι λένε οι κάτοικοι της) και ζουν αρμονικά με όλα τα άλλα, ενώ τα λίγα που εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα είναι περιορισμένα σε ειδικούς χώρους. 

ΜΑΣΑΣ, ΞΑΝΑΜΑΣΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ


«Δεν φοβάμαι αυτόν που έχει εξασκηθεί σε 10.000 κτυπήματα» είπε ο Μπρους Λη. Όταν μιλάει ένας μεγάλος, εσύ ακούς. Απαγορεύεται να σχολιάζεις. Δεν έχεις γνώμη. Είναι ύβρις και μόνον να σκεφθείς, ότι σου επιτρέπεται να εκφράσεις τη δική σου σκέψη. Δεν πάει έτσι. Τον δάσκαλο μόνον τον ακούς. Μόνον τον εισπράττεις. Αν νοιώθεις την ανάγκη να «σχολιάσεις», τότε τρέξε κατ’ ευθείαν στο δωματιό σου, κλείσε πόρτες και παράθυρα, τηλέφωνα και υπολογιστές, και ρίξτο στο διαλογισμό.

Τι είπε ο Μπρους Λη. Να τον ακούσουμε, μόνον. «Δεν φοβάμαι αυτόν που έχει εξασκηθεί σε 10.000 χτυπήματα, υπολογίζω εκείνον που έχει εξασκηθεί 10.000 φορές σ’ ένα κτυπημα». Είπες τίποτα; Μπράβο μαλάκα μου, αν δεν έβγαλες άχνα. Δέκα μπράβο αν την κουβέντα του γκουρού τη μάσησες, τη ξαναμάσησες, τη ξαναμάσησες. Και όσο αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο της κουβέντας τόσο περισσότερο πλησιάζεις τη θεία σκέψη του δασκάλου.

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Τρεις είναι οι Έλληνες, που με το δικό τους τρόπο, και χωρίς να το «δηλώσουν», είπαν στην ελληνική κοινωνία ότι «Είμαστε ομοφυλόφιλοι». Και ο κόσμος, χωρίς να ακούσει αυτό που δεν «δήλωσαν», αντιλαμβανόταν ότι αυτοί οι τρεις γίγαντες στον τομέα τους μεταπολεμικοί Έλληνες ήταν gay. Μιλάμε για τον μουσικό Μάνο Χατζηδάκι, τον δημιουργό του Θεάτρου Τέχνης Κάρολο Κούν και τον ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη.
Γράφω τούτες τις αράδες για να αποτίσω φόρο τιμής και αναγνωρίσεως σε μια φράση απίστευτης ιστορικής αξίας που βγήκε από το στόμα του Γιάννη Τσαρούχη.
Μια παρένθεση. Ο Τσαρούχης, σ’ όλους τους πίνακες του είχε μοντέλα φαντάρους, ναύτες. Ο μαιτρ είχε μεγάλη αδυναμία στα 20χρονα στρατευμένα αγόρια. Παρακάτω.
«Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις». Αυτή είναι η κολοσσιαία ατάκα του Τσαρούχη. Για την Ελλάδα του 20ου αιώνα, ένας άνθρωπος είπε τη μεγάλη αλήθεια. «Είσαι ό,τι δηλώσεις».

Πώς να τηγανίσετε σωστά τις πατάτες σας για να μην είναι καρκινογόνες

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς να τηγανίσετε σωστά τις πατάτες σας για να μην είναι καρκινογόνες
Επικίνδυνες για την υγεία οι παρατηγανισμένες ή οι ξεροψημένες πατάτες
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφεύγουν τις παρατηγανισμένες και ξεροψημένες πατάτες, μιας και σχετική έρευνα απέδειξε πως είναι πιθανότερο να περιέχουν υψηλότερα επίπεδα της επικίνδυνης χημικής ουσίας ακρυλαμίδιο, το οποίο συνδέεται με την εμφάνιση του καρκίνου.
Επιπλέον, η παραπάνω ανακοίνωση τονίζει πως γενικά θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο η πρόσληψη ακρυλαμιδίου από τον οργανισμό.
Το εν λόγω συστατικό αναπτύσσεται σε φυτικές τροφές που έχουν μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ είναι αποτέλεσμα της χημικής αντίδρασης των σακχάρων των τροφίμων με ένα αμινοξύ που ονομάζεται ασπαραγίνη.

Απαισιοδοξία Ούτε Και Στην Κόλαση


«Στρατιώτη μου, τη μάχη θα κερδίσει, 
όποιος πολύ το λαχταρά να ζήσει.
Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, 
στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει»
Ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη,
μουσική Μάνος Χατζιδάκις, στίχοι Ιάκωβος Καμπανέλλης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο Κρούγκμαν δεν μπορεί να το πιστέψει: «Η ελληνική κυβέρνηση πήγε να διαπραγματευτεί χωρίς να έχει εναλλακτικό σχέδιο;;!!»
Του φαίνεται αδιανόητο, αλλά είναι ακόμα χειρότερο.
Ο θάνατος του Τσίπρα θα είναι μόνο πολιτικός, ενώ ο δικός μας θα είναι κυριολεκτικός.
Γιατί σίγουρα όλοι οι βουλευτές έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Γιατί κανενός απ” αυτούς δεν θα κατασχεθεί το σπίτι. Γιατί κανείς τους δεν είναι άνεργος και ανασφάλιστος. Γιατί κανείς δεν έχει μια μικρή επιχείρηση που θα χρεοκοπήσει άτακτα.
~
Αυτό που έκανε ο Τσίπρας δεν ήταν μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση. Ήταν η απόλυτη καταστροφή.

Ο Βαρουφάκης ήταν τελικά ο πιλότος που πέταξε με το F-16 στην Άγκυρα!

Προς τη λύση του οδεύει το μυστήριο που απασχόλησε σήμερα τα διεθνή media, σχετικά με τον Έλληνα πιλότο που προσγειώθηκε στην Τουρκία, με σκοπό να πραγματοποιήσει ανάληψη από ATM, χωρίς όριο
Η φωτογραφία που αποκάλυψε την ταυτότητα του μυστηριώδους πιλότου που σύμφωνα με δημοσιεύματα, πέταξε μέχρι τα ΑΤΜ της Αγκυρας
Η φωτογραφία που αποκάλυψε την ταυτότητα του μυστηριώδους πιλότου που 
σύμφωνα με δημοσιεύματα, πέταξε μέχρι τα ΑΤΜ της Αγκυρας
Μια ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, με το σχόλιο «Είμαι ο κυρίαρχος των αιθέρων – Οι Ουρανίσκοι είναι δικοί μας», φαίνεται ότι αποκαλύπτει τελικά την ταυτότητα του πιλότου που έφτασε μέχρι τα περίχωρα της Άγκυρας, για να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ.

Ο Ομηρικός πόλεμος των άστρων

Από τον Αναστάσιο Ν. Πανάphoto
Στην “Ιλιάδα” του Ομήρου, οι μάχες μεταξύ των Ελλήνων και των Τρώων αντικατοπτρίζουν τις συγκρούσεις των άστρων και των αστερισμών, για την επικράτησή τους στον ουρανό.
045779051347
Ο Αχιλλέας θυσιάζει στον Δία. Από τον Αμβροσιανό κώδικα (493-508 μ.Χ.), τη μοναδική εικονογραφημένη έκδοση της Ιλιάδας που σώζεται από την αρχαιότητα. Πηγή: Supplied
ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ αν οι ομηρικοί ήρωες, εκτός από πλάσματα του μύθου και της ιστορίας, ήταν τα λαμπρότερα αστέρια του κάθε αστερισμού; Τότε η Ιλιάδα εκτός από έπος, θα ήταν και ένας αστρικός χάρτης, ο οποίος αφηγείται την απέραντη περιπέτεια του σύμπαντος.
Από την υπόθεση αυτή ξεκίνησαν οι συγγραφείς Φλόρενς και Kένεθ Γουντ, για να φτάσουν στο συμπέρασμα ότι η Ιλιάδα, εκτός από τη διήγηση ενός μεγάλου πολέμου που έγινε στο όνομα της ομορφιάς, είναι κι ένας αστρικός οδηγός, ένας ποιητικός κώδικας της αρχαίας γεωγραφίας, καθώς κι ένας αστρονομικός κατάλογος.
Εκ πρώτης όψεως, η ιδέα τους μοιάζει παράδοξη και υπερβολική. Κι όμως, πρόκειται για τα συμπεράσματα μιας έρευνας 40 χρόνων, που έρχεται να αποδείξει ότι η Ιλιάδα είναι μια αλληγορία του Σύμπαντος. Τα πορίσματα των ερευνών τους υπάρχουν στο βιβλίο Homer’s Secret Iliad (Η μυστική Ιλιάδα του Ομήρου).
Οι συγγραφείς του βιβλίου δεν είναι ακαδημαϊκοί ή επαγγελματίες αρχαιολόγοι. Αλλά μήπως ήταν αρχαιολόγος ο Ερρίκος Σλήμαν, ο οποίος, σε πείσμα των ειδικών, άρχισε ανασκαφές στο σημείο όπου πίστευε ότι βρισκόταν η αρχαία Τροία; Ή ο Βρετανός αρχιτέκτονας Μάικλ Βέντρις, ο άνθρωπος που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική B;

Δημόσιοι εξευτελισμοί στο Ίντερνετ που κατέστρεψαν ζωές

Όταν ο ηλεκτρονικός διασυρμός και η διαπόμπευση κλείνουν τα καλύτερα τα σπίτια

Ο εξευτελισμός κάποιου σε δημόσιο επίπεδο δεν είναι φυσικά σημείο των καιρών μας, καθώς η τακτική και παλιά είναι και πολυχρησιμοποιημένη.
Είναι όμως που τώρα, με την ευκολία που παρέχει το Διαδίκτυο η διαπόμπευση έχει αγγίξει πρωτόγνωρα επίπεδα, πηγαίνοντας το πράγμα στην επόμενη πίστα του εξευτελισμού.
Οι ντροπιαστικές ιστορίες γίνονται αυτομάτως viral καθώς η ψυχολογία της μάζας και η ανωνυμία που παρέχει το ηλεκτρονικό μας ίχνος διευκολύνουν τέτοιες ενέργειες, παρά το γεγονός ότι σπανίως σκεφτόμαστε τον αντίκτυπο που θα έχει κάτι τέτοιο στις ζωές των ηλεκτρονικών θυμάτων (ή δραστών, το ίδιο κάνει).
Είτε έκαναν κάτι παράνομο και ανήθικο είτε τίποτα το μεμπτό, όλοι μας είμαστε κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να μοιραστούμε τον διασυρμό τους και να καυτηριάσουμε τα πεπραγμένα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Κι όμως, αυτές είναι πάντα εκεί και έτοιμες να καταστρέψουν ζωές, με τη Μόνικα Λεβίνσκι να στέκει εδώ σταθμός δημόσιας διαπόμπευσης…

Οι περιπέτειες του άτυχου φιλάθλου

Ήταν σε αγώνα μπέιζμπολ μεταξύ Chicago Cubs και Florida Marlins του 2003 όταν το μπαλάκι κατευθύνθηκε στην κερκίδα, με τους θεατές αλλά και τον αμυντικό των Cubs, Moises Alou, να προσπαθούν να πιάσουν το μπαλάκι. Αν ο παίκτης το έπιανε, θα σημείωνε ρεκόρ για την ομάδα του και σπουδαία νίκη, αν και το μπαλάκι χτύπησε τελικά στο χέρι του 26χρονου οπαδού Steve Bartman και εκτράπηκε της πορείας του, καταλήγοντας σε φάουλ. Μόνο οι άλλοι οπαδοί της εξέδρας και ο παίκτης είδαν τι ακριβώς είχε συμβεί, αν και ο Alou ήταν εξοργισμένος γιατί πίστευε ότι μπορούσε να πιάσει την μπαλιά.

Όταν έκλαψε ο Νίτσε...Είναι δύσκολο ν΄αφήνεις να μιλάνε οι σκέψεις σου- έρχεσαι σε δύσκολη θέση!

Τι έμαθα από το βιβλίο του Irvin Yalom, όταν έκλαψε ο ΝίτσεΠρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στην άνεση και στην αληθινή αναζήτηση!

Εγχειρίδιο απεγκλωβισμού από τις παρενέργειες του έρωτα. Ο συγγραφέας ψυχαναλυτής Irvin Yalom επισημαίνει ότι πολλοί πελάτες του βοηθήθηκαν περισσότερο από την ανάγνωση αυτού του βιβλίου παρά απ΄τις τετ α τετ συνεδρίες.

-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη; (Τάδε έφη Ζαρατούστρα)

-Αν μια γυναίκα χαίρεται τη συντροφιά ενός άντρα, γιατί να μην τον πάρει από το μπράτσο και να μην του ζητήσει να τον συνοδέψει;… Αυτή  η γυναίκα ανήκει σε άλλο είδος.  Αυτή η γυναίκα ήταν ελεύθερη!

-…”για μένα η λέξη “καθήκον” είναι βαριά και καταπιεστική. Έχω συνοψίσει τα καθήκοντά μου σε ένα μόνο – να διαιωνίσω την ελευθερία μου. Ο γάμος και η  κατοχή και η ζήλια που τον περιβάλλουν, υποδουλώνουν το πνεύμα. Δεν θα με εξουσιάσουν ποτέ. Ελπίζω γιατρέ, να έρθει μια εποχή όπου άντρες και γυναίκες  δεν θα τυραννιούνται ο καθένας απ΄τις αδυναμίες του άλλου.“

-Όλα ήταν θέμα προοπτικής, αλλαγής νοητικού πλαισίου.

-Ο άνθρωπος αναπτύσσει τα φυσικά του χαρίσματα μόνο μέσα από το συναγωνισμό.

-Κανείς δεν επιθυμεί, πιστεύει, να βοηθήσει τον άλλον: αντίθετα, οι άνθρωποι θελαν μόνο να κυριαρχούν και να αυξάνουν την εξουσία τους.

-” Ναι, το ξέρω πως ο κόσμος δεν χαμογελάει σε μια γυναίκα και δυο άντρες που ζουν αγνά μαζί“…”Αλλά είμαστε ιδεαλιστές με ελεύθερη σκέψη, που απορρίπτουν τους κοινωνικά επιβεβλημένους περιορισμούς. Πιστεύουμε στην ικανότητα να δημιουργούμε οι ίδιοι τις ηθικές δομές μας.

-Να ανακαλύψεις χαραυγές και χρυσές ευκαιρίες, ν΄αγαπήσεις μια πλούσια γενναία ψυχή: όλοι τα  έχουμε ανάγκη αυτά σκέφτηκε, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας.

-” Λοιπόν, ανακαλύψαμε ότι όταν επιστρέφει στην ίδια την πηγή ενός συμπτώματος και μου περιέγραφε τα πάντα, τότε το σύμπτωμα εξαφανιζόταν από μόνο του  – χωρίς να χρειάζεται καμία υπνωτική υποβολή-“

ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!


Έχουν αρχίσει να βαράνε τα όργανα πριν από 150 χρόνια με την εξέγερση στην Κρήτη και το χοντρό παιχνίδι που κάνουν οι ξένες δυνάμεις. Τι να κάνει η φουκαριάρα κυβέρνηση στην Αθήνα του πρωθυπουργού Βούλγαρη στο τουρκοκρατούμενο μεγάλο νησί.
Ο καθένας κυττάει την πάρτη του. Ο Σουλτάνος της Τουρκίας, ο Ναπολέων Γ', ο αυτοκράτωρ της Γαλλίας, η Αγγλία, η Τουρκία, η Ρωσία. Ακόμα και ο Χεδίβης της Αιγύπτου πλησίασε τους πρωτεργάτες του κρητικού ξεσηκωμού ότι στέλνω 6.000 στρατό αρκεί να συμφωνήσετε να ενωθεί η Κρήτη με την Αίγυπτο.
Τι συμβαίνει. Πάντα οι Κρητικοί θέλουν την ένωση με την Ελλάδα και για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να ξεκουμπιστούν οι Τούρκοι, οι αγάδες των οποίων είναι το κόκκινο πανί επειδή εκμεταλλεύονται τα καλύτερα χωράφια. Έχουν ήδη ενωθεί με τη μαμά Ελλάδα τα Επτάνησα και το ηθικό των Κρητών βαράει κόκκινο.
Ο Τούρκος, σκληρός όποτε χρειάζεται, πουλάει νταηλίκι και δεν κάνει πίσω ούτε τα βαρειά χαράτσια που βάζει στους Κρητικούς για την παραγωγή καπνού, αλατιού και κρασιού. Οι Κρητικοί κάνουν συνέλευση τον Μάιο του 1866 και τραβάνει αναφορά στον Σουλτάνο. Η τουρκική διοίκηση μας έχει κάνει μαύρη τη ζωή. Η αναφορά γνωστοποιείται στους αντιπροσώπους Ρωσίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Ελλάδος και ΗΠΑ.

Μια κουκκίδα στο χάρτη κι αυτή μοιρασμένη

Μια κουκκίδα στο χάρτη κι αυτή μοιρασμένη

Γράφει ο/η Μαρία Παναγιώτου

Τότε ήταν δεν ήταν 25 χρονών. Χτυπήθηκε από ένα βλήμα όρμου από την ΕΟΚΑ Β. Πήγαν να πολεμήσουν τους Τούρκους που θα έμπαιναν με πλοίο από την Κισσόνεργα της Πάφου. Σύρθηκε χτυπημένος μερικά χιλιόμετρα, πέρασε από το ποτάμι με το αίμα να αφήνει τα σημάδια του πραξικοπήματος στο χώμα. Βρήκε ένα σπίτι.
«Νερό, ένα ποτήρι νερό», αυτό ζήτησε μόνο και το δεκαοκτάχρονο κορίτσι επέστρεφε κρυφά κρατώντας το στο χέρι. Την είδε μπροστά στα μάτια του να σωριάζεται από πυροβολισμό των στρατιωτών της ΕΟΚΑ Β. Το κορίτσι ήταν Τουρκάλα. Αυτοί που τους πυροβολούσαν είχαν αίμα κυπριακό, αίμα ελληνικό. Τον χτύπησαν τ’ αδέλφια του και η εχθρός έχασε τη ζωή της για να του δώσει ένα ποτήρι νερό. Έχει τύψεις και τη θρηνεί μέχρι σήμερα· «η Τουρκάλα με το ένα ποτήρι νερό», έτσι την αποκαλεί.

Κάθε φορά που ο παππούς περιγράφει αυτή την ιστορία είναι πιο ζωντανή στα μάτια μου.

Πώς να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος φυσικά και γρήγορα!

Πώς να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος φυσικά και γρήγορα!Με τη σωστή επιλογή τροφών… το περιττό λίπος του σώματός μας μπορεί να γίνει παρελθόν! Ποιος δεν έχει πει τη φράση «Από Δευτέρα σίγουρα δίαιτα»; Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το αδυνάτισμα συνδυάζεται απόλυτα με την απώλεια κιλών. Λάθος! Αν χάνουμε κιλά, αλλά ταυτόχρονα δεν μειώνουμε το περιττό λίπος του σώματός μας… τότε χάνουμε πολύτιμο μυϊκό ιστό και υγρά. Συχνά, ακολουθούμε σκληρές δίαιτες που από την πρώτη ματιά δεν μοιάζουν επικίνδυνες για την υγεία μας, αλλά χωρίς γυμναστική και φυσικά λιποδιαλυτικά τρόφιμα σίγουρα δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα…
Τροφές που «καταπολεμούν» το λίπος
Ο καφές
Οι λάτρεις του καφέ μπορούν να ησυχάσουν… καθώς ο καφές βρίσκεται δίπλα τους για να καίει λίπος! Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι «Παν μέτρον άριστον»! Ένα – δύο καφεδάκια χωρίς ζάχαρη την ημέρα είναι αρκετά για να προσφέρουν στον οργανισμό την αναγκαία αντιοξειδωτική ποσότητα. Ο καφές λειτουργεί διουρητικά και θερμογενετικά, γεγονός που συμβάλλει στη γρήγορη καύση του λίπους. Προσοχή όμως! Η υπερβολική καφεΐνη είναι ικανή να δημιουργήσει ταχυπαλμίες, αύξηση της πίεσης και πονοκεφάλους.

Οπισθοχώρηση Μαξίμου: Δεν καταθέτει τώρα τη ρύθμιση για τους αγρότες



Δυο καυτά θέματα, αυτό της φορολογίας των αγροτών που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση, καθώς και η ρύθμιση για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δεν θα περιλαμβάνονται τελικά στο νομοσχέδιο της Τετάρτης

Όπως ξεκαθαρίζει ενημερωτικό Σημείωμα όπως μετονομάστηκε το non paper της κυβέρνησης «στη Βουλή δεν έρχονται αυτή την εβδομάδα οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς και οι τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών»
Τι θα περιέχει το νομοσχέδιο σύμφωνα με την κυβέρνηση:

ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΑΠΟ ΚΩΛΟ


petr197-thumb-large
– Από το 11% στο 15% (36% ΑΥΞΗΣΗ) για εισόδημα έως 12.000 ευρώ με στόχο την άντληση εσόδων 160 εκατ. ευρώ
– Από 33% σε 35% ( 15% ΑΥΞΗΣΗ) για ποσά ενοικίων πάνω από 12.000 ευρώ προκειμένου να εισπραχθούν   200 εκατ. ευρώ.
3) ΕΝΦΙΑ: διατήρηση του φόρου για δύο ακόμη χρόνια. Μάλιστα οποιαδήποτε αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες που προωθείται δεν θα πρέπει να διαταράξει τον εισπρακτικό στόχο για τη διετία 2015- 2016 και τα έσοδα των 2,650 δισ. ευρώ κατ’ έτος.

Disk Wipe : Διαγράψτε μόνιμα τα δεδομένα σας από σκληρούς δίσκους και άλλα αποθηκευτικά μέσα


Δυστυχώς, η διαμόρφωση του σκληρού σας δίσκου δεν μπορεί να σας βοηθήσει στην εξασφάλιση της μόνιμης διαγραφής των αρχείων σας, αλλά και δεν μπορεί να αντικαταστήσει στην πραγματικότητα τα δεδομένα, και αν και είναι καλύτερη μέθοδος από τη διαγραφή των αρχείων, εξακολουθεί να είναι για τους ειδικούς ένας πολύ εύκολος τρόπος για την ανάκτηση των δεδομένων σας. Η μόνη πραγματική, και πολλές φορές δοκιμασμένη μέθοδος για οριστική απομάκρυνση των δεδομένων (χωρίς να προξενήσουμε βέβαια κάποια βλάβη σε ένα σκληρό δίσκο) είναι μέσω της τεχνολογίας του Disk Wipe.

Ακέφαλη Ελλάς

Μεταπολίτευση, ΤΕΛΟΣ.
Λαός χωρίς ηγεσία
...με έναν Πρωθυπουργό χωρίς ηθική νομιμοποίηση
σε ένα πολιτικό περιβάλλον "πτωχευμένο".
Το ελληνικό Κοινοβούλιο
σε απόλυτη κοινωνική "καραντίνα".
Τώρα πλέον μπορούμε να μιλάμε για "βούρκο" τής δημοκρατίας και όχι για Ναό της...
Αυτήν τη στιγμή η χώρα είναι ακυβέρνητη. Είναι στην κυριολεξία "ακέφαλη".
Μέσα σε λίγες ημέρες "ακυρώθηκε" το σύνολο της δημοκρατικής λειτουργίας.
Το μεγαλειώδες "ΟΧΙ" τού ελληνικού λαού "αποκεφάλισε" την ελληνική κοινωνία, εφόσον η ηγεσία παραδόθηκε στο "ΝΑΙ" και ο λαός βρίσκεται "απέναντι".
"Τιμωροί" και "δωσίλογοι" ταυτίστηκαν και απομονώθηκαν από τον υπόλοιπο λαό.
Η κυβέρνηση "ξόδεψε" την κυβερνητική "εντολή" τού λαού και ο Πρωθυπουργός αγνόησε ένα διαπραγματευτικό "ΟΧΙ", το οποίο ο ίδιος ζήτησε.

Μετά από εσπευσμένες εκλογές, οι οποίες έγιναν για τη ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ...και ένα εσπευσμένο Δημοψήφισμα, το οποίο έγινε για την πορεία αυτής της ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ...καταλήξαμε στην απόλυτη τραγωδία. 

Ποδοσφαιριστής κλειδώνεται μέσα σε ''ζεστό'' αυτοκίνητο για να καταδείξει πόσο επικίνδυνο είναι για τα σκυλιά

hot-αυτοκίνητο


Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Tyrann Mathieu κλειδώθηκε πρόσφατα σε ένα ζεστό αυτοκίνητο για να μιμηθεί την εμπειρία που βιώνουν τα σκυλιάΗ επίδειξη ήταν μέρος μιας καμπάνιας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το πόσο επικίνδυνο ένα ζεστό αυτοκίνητο μπορεί να είναι για κάθε ζωντανό πλάσμα.
«Αν πρόκειται να κάνετε ένα σκυλί μέρος της οικογένειάς σας, στη συνέχεια, να του συμπεριφέρεστε ως μέρος της οικογένειάς σας. Μην του συμπεριφέρεστε όπως δεν θα συμπεριφερόσασταν ποτέ σε κάποιον που αγαπάτε ή που νοιάζεστε ", είπε ο Ματιέ στο βίντεο.
«Εγώ σοβαρά δεν θα μπορούσα να φανταστώ να αφήσω το σκύλο μου σε ένα αυτοκίνητο σαν αυτό " , πρόσθεσε.

Η καλλιέργεια μέντας στο σπίτι βελτιώνει σημαντικά την υγεία σας!

"Πράσινη, δροσιστική και αρωματική". 
Αλλά, μόλις τελειώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου σίγουρα θα σας έρθουν στο μυαλό και πολλοί άλλοι χαρακτηρισμοί για να περιγράψετε αυτό το "σούπερ χορτάρι."
Η μέντα είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α, Β6, C, Ε, Κ, φολικό οξύ και ριβοφλαβίνη.
Εδώ-είναι-πώς-καλλιέργεια-δυόσμο-at-home-να-βελτίωση-σας-υγεία
Σας παρουσιάζουμε μερικές πτυχές της υγείας στις οποίες η μέντα παρέχει σημαντική βοήθεια:

Η άμμος στο κουτάλι (ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΙ)


Ήταν μια φορά ένας κύριος που έκανε ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Όταν έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αγόρασε από το αεροδρόμιο έναν οδηγό με τα κάστρα των νησιών. Κάποια είχαν συγκεκριμένες μέρες επισκέψεων και άλλα πολύ αυστηρό ωράριο. Αλλά αυτό που του τράβηξε την προσοχή, ήταν ένα που παρουσιαζόταν με τη φράση «Η επίσκεψη της ζωής σου».

Στις φωτογραφίες τουλάχιστον, φαινόταν ένα κάστρο ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο εντυπωσιακό από τα άλλα, αλλά είχε ιδιαίτερες συστάσεις. Ο οδηγός εξηγούσε πως για λόγους που θα γίνονταν κατανοητοί αργότερα, οι επισκέπτες δεν πλήρωναν είσοδο εκ των προτέρων αλλά ήταν απαραίτητο να κλείσουν από πριν ραντεβού δηλαδή ημέρα και ώρα. Η διαφορετική αυτή πρόταση του είχε κινήσει την περιέργεια, και το ίδιο απόγευμα ο άνθρωπος τηλεφώνησε από το ξενοδοχείο του και έκλεισε ραντεβού.
Όλα λειτουργούν πάντα με τον ίδιο τρόπο στον κόσμο. Αρκεί να έχει κάποιος ένα σημαντικό ραντεβού κάποια συγκεκριμένη ώρα και ανάγκη να είναι ακριβής, για να μπερδευτούν όλα. Η περίπτωση αυτή δεν αποτέλεσε εξαίρεση, και δέκα λεπτά αργότερα από τη συμφωνημένη ώρα, ο τουρίστας έφτασε στο παλάτι. Παρουσιάστηκε σ’ έναν άντρα με καρό φούστα, που τον περίμενε και τον καλωσόρισε.
-«Οι υπόλοιποι μπήκαν ήδη με τον ξεναγό;» ρώτησε αφού πρώτα δεν είδε κανέναν άλλο επισκέπτη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα