Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

3 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αγοράσετε το τέλειο καρπούζι!

3-τρικ-to-help-you-buy-το-τέλειο-καρπούζι
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να διαλέξετε το τέλειο καρπούζι.
Οι αγορές και τα σούπερ μάρκετ έχουν ήδη γεμίσει με καρπούζια. Όμως, επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι υπάρχει κάτω από το πράσινο φλοιό σας συνιστούμε να  ακολουθήσετε αυτά τα πρακτικά κόλπα με τα οποία θα επιλέγετε πάντα το σωστό, ώριμο και ζουμερό καρπούζι.

Lightweight Portable Security : Περιηγηθήτε στο internet χωρίς να αφήνετε ίχνη



To Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και ο τομέας έρευνας της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών συνεργάσθηκαν και δημιούργησαν μία διανομή Linux που παρέχει ιδιαίτερη ασφάλεια στον χρήστη δίνοντας έμφαση κυρίως στην ασφάλεια των επικοινωνιών. Δεν απαιτεί εγκατάσταση και μπορεί να το τρέξει κάποιος σαν Live CD η μέσω κάποιου USB drive. To LPS-Public επιτρέπει την περιήγηση στο web και σύνδεση με απομακρυσμένα δίκτυα. Χρησιμοποιεί ως browser τον Firefox και υποστηρίζει CAC και PIV κάρτες, διαθέτει ένα πρόγραμμα προβολής PDF και κειμένου, Java, και ένα απλό οδηγό κρυπτογράφησης μετατρέποντας ένα ανασφαλές σύστημα (όπως ένας υπολογιστής στο σπίτι ή στο γραφείο) σε ένα αξιόπιστο Network Client. Με τη χρήση αυτής της εφαρμογής δεν πρόκειται να αφήσετε κανένα ίχνος της εργασίας σας στον τοπικό υπολογιστή που χρησιμοποιείται γιατί πολύ απλά έχει σχεδιαστεί για να τρέχει μόνο από μέσα ανάγνωσης CD-DVD και χωρίς να αφήνει logfiles. Πέραν από την ασφάλεια που μας παρέχει ως λογισμικό, επιπρόσθετα, λόγω αυτής της ιδιομορφίας είναι απρόσβλητο από οποιοδήποτε τύπο ιού καθιστώντας κατά αυτό τον τρόπο την περιήγηση σας στο internet απόλυτα ασφαλή. Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια αρκεί μία απλή επανεκκίνηση της εφαρμογής ιδιαίτερα όταν πρόκειται να προβείτε σε ευαίσθητες και απόρρητες συναλλαγές-εργασίες.

44 γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία για πάντα

44 γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία για πάντα

Γυναίκες, ορόσημα στην ιστορία του πλανήτη μας!

Αυτές οι γυναίκες άλλαξαν την ιστορία για πάντα με τη δυναμική τους, την τόλμη τους την ανθρωπιά τους, ανεξάρτητα από τις προσδοκίες που είχε η κοινωνία για τις ίδιες.

Αποτελούν μόνο μερικά από τα πολλά παραδείγματα που μας δείχνουν πως οι γυναίκες μπορούμε να είμαστε πολλά περισσότερα από τα κυρίαρχα στερεότυπα.

Γιατί οι ευνούχοι και οι γυναίκες ζουν... περισσότερο;


Οι ανδρικές ορμόνες ενδέχεται να έχουν αρνητική επίπτωση στη μακροζωία των ανδρών, όπως καταδεικνύει νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στο ιατρικό περιοδικόCurrent Biology, στοιχείο που πιθανώς εξηγεί γιατί οι γυναίκες τείνουν να ζουν περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους άνδρες.
Η μελέτη, που διενεργήθηκε από επιστήμονες σε πανεπιστήμια της Νοτίου Κορέας, εστίασε στις ζωές 81 ευνούχων που έζησαν στην ασιατική χώρα μεταξύ του 1556 και του 1861. Σημειώνεται πως οι 81 ευνούχοι πέθαναν σε μέση ηλικία 70 ετών, απολαμβάνοντας εντυπωσιακά μεγάλη μακροζωία για την εποχή.
Τρεις από αυτούς μάλιστα πρόλαβαν να γιορτάσουν τα εκατοστά τους γενέθλια, ενώ ο μεγαλύτερος πέθανε όντας 109 ετών.
Αντίθετα, μη ευνουχισμένα μέλη αριστοκρατικών κορεατικών οικογενειών την εποχή εκείνη σπάνια ξεπερνούσαν τα 50 χρόνια ζωής, ενώ οι άρρενες της βασιλικής οικογένειας πέθαιναν κατά μέσο όρο όντας μόλις 45 ετών. Δεν υπάρχουν στοιχεία για σύγχρονες γυναίκες προκειμένου να γίνει σχετική σύγκριση.
Παράλληλα, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι συνθήκες ζωής των ευνούχων, πολλοί από τους οποίους ήταν υιοθετημένοι από ευγενείς οικογένειες και εργάζονταν στο βασιλικό παλάτι, δεν τους προσέδιδαν κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τους άνδρες συνομηλίκους τους.

Ο τέλειος κόσμος

ΘΕΕ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ,
εσύ που είσαι χαμένος ανάμεσα στους άλλους θεούς, άκουσέ με!
Εσύ, μοίρα γλυκιά που μας παραστέκεις, κι εσείς τρελά περιπλανώμενα πνεύματα, ακούστε με:
Εγώ, ο πιο ατελής, κατοικώ ανάμεσα σε μια τέλεια φυλή.
ΕΓΩ, ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΑΟΣ, ΕΝΑ ΝΕΦΕΛΩΜΑ από συγκεχυμένα στοιχεία, περιφέρομαι ανάμεσα σε ολοκληρωμένους κόσμους, ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν τέλειους νόμους, απαρασάλευτη τάξη και συγκροτημένες σκέψεις.
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ και τα οράματά τους είναι καταγραμμένα και αρχειοθετημένα. Θεέ μου, οι αρετές των ανθρώπων αυτών είναι μετρημένες, κι οι αμαρτίες τους ζυγιασμένες.

Και τα απροσμέτρητα πράγματα που διαβαίνουν στο θαμπό ηλιοβασίλεμα, εκεί που δεν υπάρχει ούτε αμαρτία ούτε αρετή, είναι κι αυτά γραμμένα σε κατάστιχα.
ΕΔΩ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ σε εποχές συμπεριφοράς και κυβερνιούνται από άψογους, ακριβείς κανόνες.
Να τρως, να πίνεις, να κοιμάσαι, να σκεπάζεις τη γύμνια σου, και τέλος να κουράζεσαι την πρεπούμενη ώρα.
Να δουλεύεις, να παίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, κι ύστερα να πλαγιάζεις ώσπου το ρολόι να σημάνει την ώρα.

Εγκυμοσύνη και το σεξ στην εφηβεία


Η εγκυμοσύνη στην εφηβεία είναι πηγή βραχυπρόθεσμων αλλά και μακροπρόθεσμων κινδύνων.
Τα παιδιά που γεννιούνται από έφηβο μητέρα παρουσιάζουν συχνότερα σχολικές αποτυχίες, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από σωματικές ή ψυχικές ασθένειες και απειλούνται περισσότερο από τη φτώχεια. Ανάλογους κινδύνους και προβλήματα παρουσιάζουν και οι μητέρες εφηβικής ηλικίας.
Όταν ένα κορίτσι εφηβικής ηλικίας μείνει έγκυος, τότε δημιουργείται μια κατάσταση κρίσης τόσο για αυτή όσο και για την οικογένειά της. Ο θυμός, οι ενοχές και η άρνηση είναι συνηθισμένες ψυχολογικές καταστάσεις που χαρακτηρίζουν τέτοιες κρίσεις στην οικογένεια.

Στις περιπτώσεις που ο πατέρας του παιδιού είναι επίσης έφηβος, τότε παρατηρούνται παρόμοιες ψυχολογικές καταστάσεις και στη δική του οικογένεια.
Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για χρόνια σε πολλές χώρες, το πρόβλημα της εγκυμοσύνης και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νόσων στην εφηβεία, δεν μειώνεται. Φαίνεται ότι η στρατηγική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα στον τομέα αυτό δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος.
Μέχρι σήμερα οι εκστρατείες πρόληψης της εφηβικής εγκυμοσύνης βασίστηκαν στη διαφώτιση, στην διαπαιδαγώγηση και στον οικογενειακό προγραμματισμό.
Όμως η κοινωνία μας σήμερα στέλλει αντικρουόμενα μηνύματα στους νέους μας για το σεξ. Παντού υπάρχουν εικόνες σχετικές με το σεξ, οι νέοι βομβαρδίζονται από περιεχόμενο με σεξουαλικό χαρακτήρα σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το πρόβλημα της εφηβικής εγκυμοσύνης και των ασθενειών που μεταδίδονται λόγω σεξ στους έφηβους;

Αναμνήσεις από το μέλλον..


     Η  ''έξοδος'' είναι ακόμη εδώ! Και θα παραμείνει.

     Όποιοι ισχυρίζονται πως η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε (στα ελληνικά: grexit) αποτελεί παρελθόν, ...

     ..λένε ψέματα!
     Η έξοδος είναι εδώ, και είναι το μέλλον μας!

     Εδώ που φτάσαμε, ό,τι και να γίνει, απλώς έχουμε
δώσει μία παράταση.
     Αν τα μέτρα που θα ψηφιστούν αύριο και στους επόμενους ''εφαρμοστικούς'' νόμους εφαρμοστούν,
     ..τότε μοιραία σε λίγο καιρό (λιγότερο από όσο πολλοί φαντάζονται) οι πολίτες θα φτάσουν σε αδυναμία πληρωμής θα κηρύξουν εκόντες-άκοντες στάση πληρωμών σε όλες τις υποχρεώσεις τους,
     ..και μετά απ' αυτό η κοινωνική ανάφλεξη και η έξοδος απ' την ''Ένωση'' θα είναι η συνέχεια.

Tα μυστικά του Μαντείου της Δωδώνης

Είναι αλήθεια ότι το ιερό μαντείο της Δωδώνης κρύβει πολλά μυστικά. Άλλα εξ αυτών έχουν αποκαλυφθεί…και άλλα όχι. Γιατί, όμως, οι θνητοί
που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο;…
Ταξιδεύοντας κανείς στην ιστορική Ήπειρο, δεκαοκτώ χιλιόμετρα απ” τα Ιωάννινα, στους πρόποδες του βουνού Τόμαρος, θα δει ότι βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλεως Δωδώνης. Μέχρι το 1876 η τοποθεσία της Δωδώνης, της περίφημης για το μαντείο της, δεν ήταν γνωστή, γιατί οι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι και ιστοριογράφοι την τοποθετούσαν σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου. Στη σημερινή θέση της νόμιζαν ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη της Πασσαρώνας, η πρωτεύουσα τη Μολοσσίας.

Ξέρεις πώς να βάζεις όρια στους άλλους;

Τα προσωπικά μας όρια που πρέπει να βάζουμε στους άλλους συνηθίζονται πολλές φορές να κατηγοριοπούνται σε 7 κατηγορίες.
syxoresi-3Φυσικά όρια: Αναφέρονται στο σεβασμό που πρέπει να δείχνουν οι άλλοι για τον δικό σου προσωπικό χώρο. Παραβιάζονται όταν κάποιος μπαίνει στο δωμάτιό σου χωρίς να σου ζητήσει την άδεια, χρησιμοποιεί τα πράγματά σου χωρίς να σε ρωτήσει ή διαβάζει προσωπικές σου σημειώσεις όπως το ημερολόγιό σου, ακόμα και τα μηνύματα στο κινητό σου στα κρυφά. Στα φυσικά όρια συμπεριλαμβάνονται φυσικά και τα σωματικά, όταν κάποιος σε αγγίξει ή σε πειράξει σωματικά χωρίς να το θέλεις.

Μάθετε τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν τρώτε και πίνετε όλη την ημέρα!

Find Out What’s Going On With Your Body When You Don’t Eat and Drink All Day

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι οι πολλές ώρες νηστείας αποτελούν πραγματική δοκιμασία για το σώμα και την ψυχή μας, αλλά το γεγονός ότι μετά την νηστεία η κατάσταση της υγείας μας γίνεται πολύ καλύτερη είναι λιγότερο γνωστό.

Ακριβώς αυτό είναι που εξηγείται στο παρακάτω βίντεο.

Όσον αφορά την καρδιά, πολύ λιγότερο αίμα πηγαίνει στον πεπτικό σωλήνα και στη συνέχεια εξαπλώνεται σε άλλα μέρη του σώματος και εξαιτίας αυτού η καρδιά λειτουργεί τέλεια.
Επίσης, η νηστεία επιτρέπει στις τοξίνες να εξαλειφθούν από τους πνεύμονες, το συντομότερο δυνατό.

Κατά τη διάρκεια της νηστείας, το στομάχι σας, επίσης, καθαρίζει, διότι όλα τα επιβλαβή πράγματα αποβάλλονται με αυτόν τον τρόπο.

9 Σημάδια ότι το Άλλο Άτομο δεν Είναι Έτοιμο για Σχέση

Σας έχει τύχει να έχετε κάνει μια καλή γνωριμία, να υπάρχει έλξη και ενδιαφέρον αλλά το άλλο άτομο να μην προχωράει σε σχέση;  Ή σας έχει τύχει να είστε σε μια καλή σχέση, να προσπαθείτε να την πάτε ένα βήμα παραπέρα και να συνειδητοποιείτε ότι δε γίνεται τίποτα;  Δυστυχώς, δεν είστε οι μόνοι!
Ακόμα και όταν υπάρχει έντονη έλξη και χημεία, μια σχέση μπορεί να μην πηγαίνει για γάμο, ούτε καν για κάτι σοβαρό. Πώς θα ξεχωρίσετε αν το άτομο με το οποίο είστε μαζί ΔΕΝ θέλει σχέση;



1. Έχει μια ουρά από πρώην…που φτάνει χιλιόμετρα

Είναι φυσικό ο κάθε ενήλικας να έχει στο ιστορικό του διάφορες σχέσεις που δεν πήγαν καλά, που τελείωσαν νωρίς, που δεν προχώρησαν…  Αν όμως είστε με ένα άτομο που έχει να επιδείξει μόνο πολλές και σύντομες σχέσεις, ενδεχομένως κάτι δεν πάει καλά.  Αυτό ισχύει τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες.

2. Ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον/την πρώην του

Άλλο ένα σημάδι ότι το άτομο με το οποίο βγαίνετε δεν είναι έτοιμο να κάνει σχέση μαζί είναι το γεγονός ότι δεν έχει ξεπεράσει τον/την πρώην του.  Οι φωτογραφίες του πρώην είναι ακόμα σε περίοπτη θέση, σας μιλάει διαρκώς γι’ αυτό το άτομο, όλες οι ιστορίες, οι προτιμήσεις, οι επιθυμίες του ατόμου με το οποίο βγαίνετε σχετίζονται με τον/την πρώην του και γενικά, νιώθετε ότι η σκιά του/της πρώην είναι μεταξύ σας.  Αυτό σημαίνει ότι το άτομο με το οποίο βγαίνετε, άντρας ή γυναίκα, δεν έχει ξεπεράσει τον/την πρώην του, άρα δε μπορεί να σας αφιερώσει την προσοχή και το συναίσθημα που αξίζετε.

Η καρδιά δεν ζεσταίνετε με όλο το χρυσάφι του κόσμου


Το μυαλό ζεσταίνετε από το χρυσάφι και όταν το μυαλό ζεσταίνετε τότε γεμίζει μύκητες. 

Γιατί η καρδιά παγώνει γίνεται σκληρή και έτσι δεν τροφοδοτείτε σωστά τίποτε μέσα στο σώμα. 

Αφού η καρδιά παγώνει δημιουργεί αρρυθμίες, ραθυμίες και ψυχολογικά προβλήματα και αυτά αλλοιώνουν και το αίμα.

Το μυαλό, μας ώθησε στην αναζήτηση του πλούτου και της ύλης και έτσι η ζωή μας χάνεται ολοένα και περισσότερο. 

Δεν Θα Πεθάνουμε Ποτέ, Κουφάλα Ευρωζώνη


«together we stand, divided we fall»
Hey you, Pink Floyd
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Φτάνουν οι θρήνοι και οι ιερεμιάδες. Αρκεί με την απόγνωση και την κατάθλιψη. Θα “ρθουνε και χειρότερα, το ξέρουμε. Κι όσο μένουμε με το κεφάλι σκυμμένο τόσο θα μας πατάνε.
Δείτε τι αλήθεια συμβαίνει.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ολέθρια και σωτήρια.
Άθελα της μας έδειξε ολοφάνερα τις αλυσίδες μας, τις αλυσίδες όλων. Γιατί όποιος δεν κινείται δεν καταλαβαίνει ότι φοράει αλυσίδες.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ξεκινούσαν τη θητεία τους με την απρόσκοπτη αποδοχή όλων των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Τσίπρας, είτε γιατί το πίστευε είτε για να κερδίσει τις εντυπώσεις, τις εκλογές και την εξουσία, ξεκίνησε αλλιώς: Υποστηρίζοντας ότι μπορεί, αυτός και οι ιππότες του που λένε ένα «ν», να κερδίσει τον πόλεμο -ή έστω μία μάχη- μέσα στην Ευρώπη, αντιμέτωποι με την τραπεζο-πολεμική μηχανή της Αγοράς.
Κατατροπώθηκε.
Υπέγραψε συνθηκολόγηση άνευ όρων.

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΕΙΣΒΟΛΗ» ΣΤΟ… ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

30500389Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η σημερινή συγκυρία με την οικονομική κρίση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Nihat Zeybekci, έχει δημιουργήσει άριστες προϋποθέσεις για μια μεγάλη οικονομική εισβολή της Τουρκίας σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας με την προσδοκία μεγάλης κερδοφορίας.
Όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Hürriyet, (21/7), η ευκαιρία είναι πολύ μεγάλη για τους Τούρκους επιχειρηματίες και καλούνται να καλύψουν τα μεγάλα κενά που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

ΜΕΤΑ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: Το τέλος του καπιταλισμού έχει αρχίσει

ΜΕΤΑ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Το τέλος του καπιταλισμού έχει αρχίσει

«H παρόρμηση της καταστροφής είναι δημιουργική. Η επιβεβλημένη καταστροφή είναι σήμα κατατεθέν της καπιταλιστικής σκέψης… Καταστρέψτε το παρελθόν, φτιάξτε το μέλλον». Ντον ΝτεΛίλλο, Κοσμόπολις 

Meta capital-guardian
Γράφει ο Πολ Μέισον
Χωρίς να το έχουμε καταλάβει, μπαίνουμε στην μετακαπιταλιστική εποχή. Στο επίκεντρο της γενικότερης αλλαγής που έρχεται είναι η τεχνολογία των πληροφοριών, νέοι τρόποι εργασίας και η κοινόχρηστη οικονομία. Οι παλιοί τρόποι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εξαφανιστούν, αλλά ήρθε η ώρα να γίνουμε ουτοπικοί.
Οι κόκκινες σημαίες και τα ”επαναστατικά” τραγούδια του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, καθώς και η προσδοκία ότι οι τράπεζες θα εθνικοποιούνταν, αναβίωσε για λίγο το όνειρο του 20ου αιώνα: την αναγκαστική καταστροφή της αγοράς από την κορυφή. Για μεγάλο μέρος του 20ού αιώνα, αυτός ήταν ο τρόπος που η Αριστερά συνέλαβε το πρώτο στάδιο μιας οικονομίας πέρα από τον καπιταλισμό. Η δύναμη θα εφαρμόζονταν από την εργατική τάξη, είτε στην κάλπη είτε στα οδοφράγματα. Η κατάσταση θα ήταν ο μοχλός. Η ευκαιρία θα έρχονταν μέσα από συχνά επεισόδια οικονομικής κατάρρευσης.

Τρεις τεχνικές συγχώρεσης

"Η συγχώρεση δεν είναι ένα ζήτημα για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο.
Είναι ένα ζήτημα του να κάνεις το σωστό πράγμα.”
Master Choa Kok Sui
alonewomanΜιλώντας για τη συγχώρεση και τα ευεργετήματα της, χρειάζεται επίσης να συζητήσουμε πώς να συγχωρούμε!  Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που ξέρουν για τη συγχώρεση, αλλά δεν ξέρουν όλοι πώς να συγχωρούν! Δεν είναι πάντα εύκολο να συγχωρούμε και να ξεχνάμε και να προχωράμε, ειδικά εάν τα αποτελέσματα του δυσμενούς γεγονότος είναι ιδιαίτερα καταστροφικά για τη ζωή ενός ατόμου, για το γάμο ή την οικογένεια. Μικρός ή μεγάλος, μηδαμινός ή μαζικός, το κλειδί είναι να ξέρουμε πώς να συγχωρούμε και να είμαστε ικανοί να απαλλαγούμε από το θυμό και το πόνο από το σύστημα μας για να απελευθερωθούμε. Αλλιώς, μπορεί να στερέψουμε μακροπρόθεσμα…
Στη πραγματικότητα υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να μας δείξουν πώς να συγχωρούμε και μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα δυσμενή γεγονότα και να συνεχίσουμε να ζούμε και να αγαπάμε.

Πώς να αφαιρείτε πανεύκολα την άμμο από τα πόδια (βίντεο)

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα της παραλίας αποτελεί η βρεγμένη άμμος που κολλάει στα πόδια και που δεν λέει να φύγει με τίποτα, λερώνοντας σαγιονάρες, αυτοκίνητο κι όπου αλλού πατάμε. Η καλύτερη λύση για να καθαρίσετε τα πόδια σας ακούει στο όνομα... βρεφικό ταλκ!


Η αφαίρεση άμμου με ταλκ είναι ένα πανεύκολο κόλπο που θα σας απαλλάξει από το πρόβλημα σε δευτερόλεπτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ρίξετε μια μικρή ποσότητα από το ταλκ στα γεμάτα άμμο σημεία και να τα τρίψετε καλά με το χέρι, ώστε να απορροφηθεί η υγρασία. Τέλος, τινάξτε τα πόδια ή καθαρίστε την άμμο με ένα χαρτομάντιλο και δεν θα 'χει μείνει ούτε ίχνος!

Νυχτερινή εφίδρωση: Τι μπορεί να κρύβει;



Η νυχτερινή εφίδρωση είναι μια ενόχληση που συνδέεται συνήθως με ύπνο σε περιβάλλον με θερμοκρασία ανώτερη από την ιδανική. Ωστόσο, όσοι ξυπνούν κάθιδροι από την νυχτερινή εφίδρωση ή παρατηρούν αλλαγές στο πώς ιδρώνουν, καλό θα ήταν να το κοιτάξουν κάνοντας εξετάσεις. 
Εμείς κοιμόμαστε αλλά ο υποθάλαμος του εγκεφάλου που ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματός μας όχι. Έχοντας πάνω από 2.000.000 ιδρωτοποιούς αδένες υπό τις διαταγές του για να μας κρατά δροσερούς, παραμένει σε επιφυλακή έτοιμος να δώσει εντολή για την έκκριση ιδρώτα σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει για οποιονδήποτε λόγο, ημέρα και νύκτα, αποτρέποντας φυσικώς το ενδεχόμενο… υπερθέρμανσης. 

Αδυνάτισμα: Πώς να “ξεγελάσετε” τον εαυτό σας και να χάσετε κιλά



Όπως γνωρίζει όποιος έχει κάνει προσπάθεια να χάσει σωματικό βάρος, η δύναμη της θέλησης και η αποφασιστικότητα δεν μπορούν από μόνες τους να μας κρατήσουν εντός διαιτητικού πλάνου και να χάσουμε όλα τα περιττά κιλά που επιθυμούμε.
Ευτυχώς, οι ειδικοί έχουν εντοπίσει ορισμένες απλές μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να “ξεγελάσουμε” τον εγκέφαλο και το σώμα μας, προκειμένου να πεινάμε λιγότερο και να χάσουμε πιο γρήγορα τα κιλά που θέλουμε.
 
Δείτε 3 τέτοιες... ιδέες:

Οι λόγοι για να καταναλώνετε περισσότερες μπανάνες!

Οι λόγοι για να καταναλώνετε περισσότερες μπανάνες!Εσείς μπορείτε να διαλέξετε τις μπανάνες ως σνακ στο γραφείο ή για το πρωινό σας ή για να δροσιστείτε από τον καύσωνα των ημερών. Και όμως έχετε αναρωτηθεί για τα πολύπλευρα οφέλη τους στην υγεία σας; Προσφέρετε αναρίθμητα οφέλη στον οργανισμό σας από τη μείωση της αρτηριακής πίεσης σας μέχρι τη διατήρηση της ενέργειάς σας και πόσα άλλα εκπληκτικά πράγματα. Διαβάζοντας παρακάτω η μπανάνα μεμιάς θα γίνει το αγαπημένο σας φρούτο!
  • Νοστιμεύουν τη μαγειρική σας. Στις τροπικές χώρες χρησιμοποιούν τις φλούδες από τις μπανάνες για να τυλίξουν το κρέας κάνοντάς το πιο ζουμερό και μαλακό. Μερικές φορές χρησιμοποιούν μη ώριμες μπανάνες για να δώσουν μια γλυκόξινη γεύση.
  • Κάντε σπιτική μάσκα για υγιή μαλλιά. Είναι αλήθεια ότι μια μάσκα από μπανάνες θα δώσει λάμψη στα μαλλιά σας και η βιταμίνη B και το φυλλικό οξύ που περιέχει θα θρέψουν την τρίχα, συμβάλλοντας στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Η διαδικασία είναι απλή: ανακατεύετε την πολτοποιημένη μπανάνα με πλήρες γάλα και λίγο μέλι και τοποθετείτε το μείγμα στα μαλλιά σας για 20 λεπτά.

Φυσικές εναλλακτικές λύσεις αποσμητικών

Φυσικές εναλλακτικές λύσεις αποσμητικώνΤα καταστήματα διαθέτουν μια τεράστια ποικιλία αποσμητικών και αντιιδρωτικών, αλλά αν ανησυχείτε για την υγεία σας ή το περιβάλλον υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις.
Ενώ μερικοί άνθρωποι φοβούνται κάποιες κοινές χημικές ουσίες στο αποσμητικό όπως parabens και φορμαλδεΰδη, οι περισσότερες ανησυχίες επικεντρώνονται στο αλουμίνιο, το συστατικό κατά της εφίδρωσης που μπλοκάρει τους πόρους και καταπολεμά την υγρασία. Το αλουμίνιο φημολογείται ότι συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού και άλλων ασθενειών. Ωστόσο, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου τονίζει ότι η έρευνα αυτή δεν είναι πειστική. Αν σκέφτεστε, λοιπόν, δύο φορές την τοποθέτηση αυτών των συστατικών στο σώμα σας, ελέγξτε παρακάτω τις φυσικές εναλλακτικές λύσεις αποσμητικού.

Το αλάτι αυξάνει τη δίψα σου; Η επιστήμη απαντά

Το αλάτι αυξάνει τη δίψα σου; Η επιστήμη απαντάΣύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα, η κατανάλωση αλμυρών τροφίμων δεν αυξάνει απαραίτητα το αίσθημα της δίψας. «Με βάση την αντίληψη ότι η κατανάλωση αλατιού αυξάνει το αίσθημα της δίψας, υπήρξε ανησυχία μήπως οδηγεί επίσης στην αύξηση της κατανάλωσης ζαχαρούχων ποτών. Ωστόσο, η μελέτη μας διαπιστώνει ότι το αλάτι δεν αυξάνει την κατανάλωση ποτών» δήλωσε ο καθηγητής Micah Leshem του Τμήματος Ψυχολογίας, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα.
Η συμβατική αντίληψη υποστηρίζει ότι η κατανάλωση αλατιού μας κάνει να διψάμε και ως εκ τούτου οδηγεί στην αύξηση κατανάλωσης ποτών για την αποκατάσταση της ισορροπίας των μετάλλων στον οργανισμό. Ο Leshem σχολίασε ότι, επειδή πολλοί από εμάς καταναλώνουν ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες -αλκοολούχα ή ζαχαρούχα - υπάρχουν ενδείξεις ότι η αυξημένη κατανάλωση αλμυρών τροφίμων οδηγεί σε συνολική αύξηση της κατανάλωσης θερμίδων με αποτέλεσμα την παχυσαρκία.

ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΜΟΥ


Ο ιερέας Σαολίν αν σε βαρέσει με την υπεργροθιά του θα πάθεις μεγαλύτερη ζημιά από το κτύπημα που θα δεχθείς με ατσάλινη γροθιά.
Πριν από 1.500 χρόνια ένας βουδιστής μοναχός έστησε ένα υπερσύγχρονο φίτνες, μόνο για πολεμικές τέχνες, το Σάο Λιν, και μόνο για καλόγερους που ήθελαν να μάθουν τα μυστικά της αυτοάμυνας.
Σαο Λιν είναι μια από τις αρχαιότερες πολεμικές τέχνες. Σ’αυτό το έργο δεν παίζει η Ιστορία. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε ξεκίνησε η πρωτογνώση στο ανθρώπινο σώμα, και πότε και πως εξελίχθηκε η μελέτη των αδύνατων σημείων του.
Δεν μιλάς. Τι να πεις όταν βρεθείς απέναντι σε άνθρωπο που σου λέει, μονολογώντας, εσύ απλά ακούς, ότι: «Γνωρίζω πως κινείται το βουνό». Ό,τι και να πεις, θα προδώσεις την πνευματική σου αναπηρία.
Πως εξελίχθηκαν οι πολεμικές τέχνες. Σιωπή.

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΟ



ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ το θάνατο του Γιώργου Παρασκευά πριν από οκτώ χρόνια, τέτοιες μέρες, αναδημοσιεύω ένα ακόμα κείμενό του, αυτή τη φορά για τον αρχηγό του, τον Χριστό.
Κάνω μια ανοικτή ερώτηση: «Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα όσον αφορά το πρόσωπο και τον βίο του Χριστού;». Όχι, κύριε, μην συνεχίσετε παρακαλώ. Τι είπατε; Όχι, επιμένω ότι δεν θέλω ν’ ακούσω ο,τιδήποτε για ντόρτια σε μπαρμπούτι Ρωμαίων στρατιωτών και τέτοια. Άλλο πράγμα να είσαι αιρετικός κι άλλο βλάσφημος!
Εσείς, κύρια μου. Όχι εσείς, η άλλη κυρία, αυτή με τα λεπτά, σφιγμένα χείλη. Ναι, εσείς με το σκούρο ταγέρ. Πώς; Θα με τιμωρήσει ο Θεός; Τι να πω, κυρία μου; Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει τιμωρός Θεός.
Ο Θεός μας δίνει απόλυτη ελευθερία, γνωρίζοντας ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα επιστρέψουμε από εκεί που ήρθαμε, βαδίζοντας σε οποιοδήποτε μονοπάτι μας βολεύει. Αρκεί να έχουμε καθαρή καρδιά και τότε πατάμε όπου γουστάρουμε χωρίς φόβο.
Να μην ξεφύγουμε από το θέμα, αλλά η ιδέα του τιμωρού Θεού είναι ασυμβίβαστη με την ιδέα της Παναγάπης. Ο τιμωρός Θεός είναι εφεύρεση αυτών που πουλούσανε, και ακόμα πουλάνε στη ζούλα, συγχωροχάρτια. Προσωπικά δεν φοβάμαι τον Θεό. Μεταξύ μας, μόνο τον εαυτό μου φοβάμαι!

«Ακούγοντας την Καρδιά»

Χρησιμοποίηση της Μεθόδου «Ακούγοντας την Καρδιά» για πιο Εμπνευσμένες Λύσεις και Εναλλακτικές Αντιλήψεις

ak 
Επιστήμονες στο Ινστιτούτο «Αριθμητικής της Καρδιάς» στο Boulder Creek, στην Καλιφόρνια έκαναν πολυάριθμες μελέτες για να κατανοήσουν τις σωματικές επιδράσεις της τεχνικής «Ακούγοντας την Καρδιά», την οποία ανέπτυξαν για τους ασθενείς τους.

Αυτά τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στα ακόλουθα επιστημονικά περιοδικά:
The American Journal of Cardiology
The American College of Cardiology, Stress Medicine και
Journal for the Advancement of Medicine

Θα σας παρουσιάσουμε εδώ μια σύντομη επεξήγηση για την εφαρμογή της τεχνικής. Για λεπτομέρειες και επιστημονικές μελέτες, απευθυνθείτε στο (http://www.heartmath.org/). Τα δεδομένα και οι εφαρμογές της τεχνικής που αναφέρονται εδώ είναι από αυτή την ιστοσελίδα.

Εν συντομία, βρήκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα σ’ αυτούς που εφάρμοσαν αυτήν την τεχνική:

Οι παλμοί της καρδιάς τους βελτιώθηκαν.

Το νευρικό τους σύστημα εξισορροπήθηκε (εξισορρόπηση Συμπαθητικού – Παρασυμπαθητικού).

Προέκυψαν ωφέλιμες αλλαγές στις ορμόνες τους.

Είχαν αξιοσημείωτη βελτίωση στην ανταπόκριση του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Παρουσίασαν σημαντική αλλαγή στον τρόπο που σκέφτονται και αισθάνονται και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα.

Γιατί παρακινήθηκαν να κάνουν αυτήν την έρευνα;

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ



 «Πόλεμος πάντων πατήρ»
(Ηράκλειτος)
Αν αναρωτηθεί κανείς για τα λόγια αυτά του μεγάλου προσωκρατικού φιλόσοφου, βλέποντας τα πράγματα από την εξωτερική, υλική και επιφανειακή τους όψη, το πιθανότερο είναι να θεωρήσει τα λόγια αυτά άκαιρα, μιλιταριστικά, παράλογα… Είχε όμως τον εξωτερικό πόλεμο στο νου του ο Ηράκλειτος όταν αναφερόταν έτσι σ’ αυτόν; Μήπως πρόκειται για έναν άλλο πόλεμο, έναν πόλεμο που συντελείται μέσα στις ψυχές όλων των όντων;

Τα δυο κομμάτια της ψυχής μας…

Ξέρουμε ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο αντίθετες δυνάμεις ξεκινάει μέσα μας, καθώς αντιπαλεύουν οι δύο όψεις της ψυχής μας: Ο Άνιμους και η Άνιμα…
Κάθε άνθρωπος έχει μέσα στη ψυχή του έναν αρσενικό και έναν θηλυκό χαρακτήρα, κατά τον Κ. Γιούνκγ. Οι ιδιότητες αυτών των δύο όψεων, μπορούν να συσχετιστούν με τις αρσενικές και τις θηλυκές δυνάμεις δημιουργίας της φύσης, χωρίς να μπορεί κανείς να τις κατατάξει σε καλύτερες ή χειρότερες, παρά να αναγνωρίσει την διαφορετικότητα και την συμπληρωματικότητα τους.
ΑΡΣΕΝΙΚΟΘετικό - Δράση - Ενότητα - Δίνω - Φως - Ουρανός - Ημέρα - Κάθετο - Ήλιος - Φωτιά - Πνεύμα
ΘΗΛΥΚΟΑρνητικό - Αδράνεια - Πολλαπλότητα - Παίρνω - Σκοτάδι - Γη - Νύχτα - Οριζόντιο - Σελήνη - Νερό - Ύλη

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Επιστήμη και Πνευματικότητα
Σήμερα ο κόσμος βρίσκεται σε φάση δραματικής αλλαγής. Αυτή η αλλαγή αντίθετα με ότι πιστεύουμε είναι όχι μόνο φυσική αλλά και πνευματική. Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο αλλάζει. Η επιστήμη μας έχει δείξει πια ότι υπάρχουν ενέργειες που αν και δεν αντιλαμβάνονται οι φυσικές αισθ,ήσεις μας αυτές όχι μόνο υπάρχουν αλλά και μας επηρεάζουν (Πειράματα Νερού – MasaruEmoto). Έχουμε αρχίσει να χαρτογραφούμε το αόρατο.
Πολλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό έχουν πια έδρες που ασχολούνται με την Τηλεπάθεια ,ESP, Τηλεκίνηση, Αστρική Προβολή και γενικά ικανότητες που μέχρι σήμερα ανήκαν στην σφαίρα του φανταστικού ή αδύνατου. (Koestler Parapsychology Unit, Ίδρυμα MonroeRhine ResearchCenter, που ιδρύθηκε από τον αστροναύτη Edgar Mitchell και άλλους επιστήμονες, PrincetonUniversity, κλπ)
Επιστήμονες καταγράφουν αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο της Γης, στους πάγους, στα οικοσυστήματα μέχρι και την ίδια την δομή του DNA του ανθρώπινου όντος. Είναι δικό μας καθήκον προς την ανθρωπότητα να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και τον εγωισμό μας, να νικήσουμε την δυστυχία που βρήκαμε ή και συμβάλλαμε στην δημιουργία της και να προσπαθήσουμε να αφήσουμε ένα πιο φωτεινό κόσμο για τα παιδιά μας. Σήμερα μιλάμε για οικολογία αλλά απέχουμε ακόμη πολύ από την αντίληψη της Γαίας, του ζωντανού οργανισμού, που είναι μητέρα της ανθρωπότητας.

Το Φως δόθηκε για έναν πολύ απλό λόγο... Για να φωτίσει τα σκοτάδια του κόσμου…




Η Ζωή είναι το πιο όμορφο,το πιο υπέροχο δώρο,που μας έχει Δωθεί..

Δεν χρειάζεται πολυπλοκότητα και υπερανάλυση για να την μετατρέψεις από Απλή Ζωή ...σε Ευτυχισμένη Ζωή..

Σκέψου λίγο…. Μια ματιά, ένα χάδι, ένα γλυκό φιλί, μια ζεστή αγκαλιά ακόμα και μια όμορφη σκέψη μπορεί να μετατρέψει μια βαρετή, δύσκολη ή και γεμάτη πόνο ημέρα σου σε κάτι συνειδητά μαγικό...

Γιατί μαγικό είναι έτσι κι αλλιώς, αλλά πόσο συνειδητοί είμαστε εμείς σε αυτές τις μοναδικές στιγμές που ζούμε.. ?

Η απάντηση είναι όσο θέλουμε... Όσο επιλέγουμε να Είμαστε...

Πόση ευγνωμοσύνη νιώθεις για ότι Ζεις ? Για ότι βιώνεις την κάθε στιγμή..?
Πολλοί θα πουν.. δεν Ζεις την δίκη μου ημέρα γι αυτό τα λες αυτά…

Δεν είπα ότι δεν θα υπάρχουν δυσκολίες, ότι δεν θα υπάρχει πόνος ή θέματα που θα χρειάζεται να λυθούν…

Η σιωπή των σειρήνων



Όπου αποδεικνύεται ότι σωτήρια μπορεί να φανούν και τα ανεπαρκή, ακόμη και τα παιδαριώδη μέσα: Για να προφυλαχτεί από τις Σειρήνες, ο Οδυσσέας έφραξε τα αυτιά του με κερί και έβαλε να τον αλυσοδέσουν στο κατάρτι. Κάτι ανάλογο, ασφαλώς, θα μπορούσαν να κάνουν ανέκαθεν όλοι οι ταξιδιώτες -εκτός από εκείνους που οι Σειρήνες πρόφταιναν να τους σαγηνεύσουν από μακριά- ήταν όμως παγκοσμίως γνωστό ότι δεν ωφελούσε. Το τραγούδι των Σειρήνων διαπερνούσε τα πάντα, και το πάθος των σαγηνευμένων δεν ήταν ικανό να σπάσει μόνο αλυσίδες και κατάρτια. Αυτό ο Οδυσσέας δεν το σκέφτηκε, αν και πολύ πιθανόν το είχε ακουστά. Εναπόθεσε τις ελπίδες του σε μια χούφτα κερί και μια αρμαθιά αλυσίδες, και γεμάτος αθώα χαρά για τα πενιχρά του μέσα, έβαλε πλώρη για τις Σειρήνες.

Η χρήση της ανθρώπινης δύναμης, Αντισθένης



Ο αρχαίος φιλόσοφος Αντισθένης μαζί με τους μαθητές του βάδιζαν προς την φιλοσοφική σχολή του . Μέχρι να φθάσουν τον ρωτά ένας μαθητής του :

Δάσκαλε ποιο θα είναι το σημερινό μας μάθημα ;

Η χρήση της ανθρώπινης δύναμης , του απαντά ο φιλόσοφος .

Ο μαθητής μικρός σε ηλικία δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει ο φιλόσοφος . Έφθασαν στη σχολή και κάθισαν όλοι περιμένοντας τον Αντισθένη να αρχίσει την διδασκαλία . Ο φιλόσοφος αφού τους είδε όλους σιωπηλούς άρχισε :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα