Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η ζωή, συμβαίνει. Ο φόβος ή η αγάπη, είναι η επιλογή μας που θα τη σχηματίσει.



Κατέβηκα προχτές μια βόλτα στην κόλαση.

Είδα εκεί ανθρώπους που βασανίζονταν επειδή ήταν εγωιστές, άπληστοι, χαιρέκακοι, αλαζόνες, ζηλιάρηδες, οργισμένοι, μικρόψυχοι, άρπαγες, λαίμαργοι, δολοφόνοι, βιαστές, υποκριτές, εκμεταλλευτές, φιλοτομαριστές, εαυτούληδες και χαραμοφάηδες. Ότι και να ήταν, αυτό που τους χαρακτήριζε ήταν, ότι ποτέ δεν μπορούσαν να δουν πέρα από τον εαυτό τους και τα πάθη τους οδηγούμενοι από τους φόβους τους.


Στο χώρο που βρισκόντουσαν, μια γκριζόμαυρη καταχνιά συνόδευε ένα νεκρωμένο από φύση τοπίο. Μόνο τα ουρλιαχτά τους, οι θυμοί τους και η επιδειξιμανία τους βασίλευαν στο μουντό και τεχνητό τους περιβάλλον.

Χτες, ανέβηκα για μια βόλτα στον παράδεισο.

Ανεμοστρόβιλος-τέρας διάρκειας τριών ωρών στον Καναδά! (βίντεο)



Ένας από τους μεγαλύτερους σε διάρκεια ανεμοστρόβιλους σε παγκόσμιο επίπεδο και σίγουρα ο μεγαλύτερος στον Καναδά, καταγράφηκε τη Δευτέρα (27/7) στην περιοχή Μανιτόμπα

Ο ανεμοστρόβιλος είχε διάρκεια τρεις ώρες και προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια που έχει καταγραφεί στον Καναδά και ένας από τους μεγαλύτερους στην παγκόσμια ιστορία. Ο μεγαλύτερος που έχει εμφανιστεί ποτέ, καταγράφηκε το 1925 στο Μίντγουεστ των ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς.
Κυνηγοί ανεμοστρόβιλων κατέγραψαν πλάνα από τη δράση του φαινομένου.
Μέχρι το Σεπτέμβρη που θα γίνει η συνάντηση στο Παρίσι για το κλίμα, αναμένουμε να καταρρίπτονται κι άλλα ρεκόρ…

Εσείς τί προτείνετε;

Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το πρώτο του μνημόνιο και ξεκίνησε το χοντρό πέσιμο στον Αλέξη Τσίπρα από το μπλογκ μας – το ελαφρύ είχε ξεκινήσει μήνες πριν -, δεχόμαστε καθημερινά πολλά μηνύματα και σχόλια με την εξής ερώτηση: «Ωραία όλα αυτά που γράφετε αλλά εσείς τί προτείνετε;»

Η ερώτηση «Εσείς τί προτείνετε;» – κλασική καραμέλα στο στόμα των μνημονιακών -, που εσχάτως τίθεται κυρίως από τέως αντιμνημονιακούς νυν συριζοταλιμπάν συριζοφρουρούς, είναι φαιδρή για δύο απλούς λόγους.

Πρώτον, εμπίπτει στη λογική ανάθεσης. «Εμείς ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ για ελπίδα και αξιοπρέπεια. Πείτε μας τώρα ποιος είναι ο επόμενος πατερούλης να μας πάρει από το χεράκι και να μας βγάλει από το τούνελ.»

Δεύτερον, η ερώτηση «Εσείς τί προτείνετε;» εμπεριέχει την απάντηση ότι εσείς δε μπορείτε να προτείνετε τίποτα γιατί δεν υπάρχει καμιά εναλλακτική επιλογή, εκτός από αυτό που ζούμε τώρα. Το «Εσείς τί προτείνετε;» είναι η αποθέωση του δόγματος ΤΙΝΑ. Η συντήρηση του μύθου του μνημονίου.

Σε μια χώρα όπου ο Καραμανλής, που εκτόξευσε το δημόσιο χρέος στο Διάστημα, ζητάει να διερευνηθεί ποινικά η δράση του Βαρουφάκη, ο Σημίτης που μας έβαλε με πλαστά στοιχεία στο ευρώ, στήνει κόμμα και ξαναμπαίνει στη Βουλή, οι δύο δηλαδή άνθρωποι και όλοι οι υπουργοί τους που ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας πριν από 5 χρόνια, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ρωτάνε «Εσείς τί προτείνετε;»

Η απάντηση βγάζει μάτι:

Ξυπνησα και σημερα σε μια Ελλαδα που...



Ξυπνησα και σημερα σε μια Ελλαδα που:

Ο Μπενυ δεν ειναι φυλακη
Η φωφη παιρνει συνταξη κι εγινε και προεδρος αποκομματος
Ο μπατσανακης του Στουρναρα τιμωρηθηκε με την τεραστια ποινη των 10 ευρω επι 4 xρονια
Ολη η οικογ μητσοτακη ειναι διορισμενη στο δημοσιο
Ο παπακωνσταντινου αθωωθηκε
Ο Γαπ κανει σπορ και διακοπες
Τα καναλια και οι μεγαλοκαναλαρxες δεν πληρωσαν τιποτα

Campact: Αλήθειες για την Ελλάδα που θα έπρεπε να γνωρίζεις

Σε ένα βίντεο δέκα λεπτών η γερμανική ιστοσελίδα Campact καταρρίπτει μύθους και αναδεικνύει αλήθειες για το ζήτημα της ελληνικής κρίσης.
Ήρθαμε σε συνεννόηση μαζί τους και χάρηκαν πολύ όταν τους είπαμε ότι θέλουμε να το υποτιτλίσουμε στα ελληνικά.
Ο υποτιτλισμός στην υπηρεσία της αντιπληροφόρησης!
Προωθούμε το βίντεο, εάν θέλετε να το αναδημοσιεύσετε!
Καλή συνέχεια

«Μα έλα που φοβάμαι…»

n
«Φοβάμαι να αγαπήσω, να εμπιστευτώ, να αφεθώ, να μοιραστώ, να πλησιάσω, να έρθω κοντά, να νιώσω, να…, να…, να… φοβάμαι να ζήσω».
Κι ενώ ως ενός ορισμένου σημείου ο ρόλος του φόβου είναι χρήσιμος και προστατευτικός (αλίμονο αν αγαπούσαμε, εμπιστευόμασταν και αφηνόμασταν αδιακρίτως σε όποιον γνωρίζαμε χωρίς να υπάρξει προηγουμένως το απαραίτητο φιλτράρισμα), όταν ξεπερνάει το σημείο αυτό, τότε εύκολα μετατρέπεται από προστασία σε εμπόδιο.
Ο στόχος δεν είναι να μη φοβηθούμε ποτέ, το φόβο τον χρειαζόμαστε στο κατάλληλο μέτρο. Στόχος είναι να μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε, να μη τον αφήνουμε να μας κατακλύζει, να μας κρατάει πίσω και να μας περιορίζει.
Γιατί φοβάμαι;
Από τη μια πλευρά τα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου, από την άλλη ο συνδυασμός τους με τις εμπειρίες που έχει βιώσει ο καθένας επηρεάζουν τον τρόπο που κανείς σκέφτεται, αισθάνεται και εν τέλει συμπεριφέρεται. Καθορίζουν λοιπόν το πώς αξιολογούμε το φόβο και πώς εκτιμούμε τις ενδείξεις και τα σημάδια που τον προκαλούν, στο κατά πόσο τον ενισχύουμε, τον γενικεύουμε κι εγκλωβιζόμαστε σ’ αυτόν ή αντίθετα στο κατά πόσο προσπαθούμε να τον ξεπεράσουμε τολμώντας και δοκιμάζοντας.

Οι σταγόνες που γιατρεύουν το στόμα!

Φυσικά αντίδοτα
Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται για τα στοματικά προβλήματα ξεχωρίζουν για τις αντιμικροβιακές, αντισηπτικές και απολυμαντικές τους ιδιότητες, ενώ παράλληλα χαρίζουν μια αίσθηση δροσιάς. Αυτά που είναι ευρέως διαδεδομένα για τέτοιες χρήσεις είναι τα εξής δέκα: γεράνι, λεμόνι, tea-tree, κανέλα, γαρίφαλο, χαμομήλι, νερολί, μέντα, περγαμόντο και μύρο.

Τραγωδία στοιχειώνει κάποιες διάσημες οικογένειες


 Η τραγωδία της Bobbi Kristina Brown χρησιμεύει ως μια ακόμα υπενθύμιση ότι κάποιες διάσημες οικογένειες έχουν μια πολύ οδυνηρή εξοικείωση με το τραγικό θάνατο.

Η Bobbi Kristina πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 22 ετών, έξι μήνες αφότου μυστηριωδώς έχασε τις αισθήσεις της σε μια μπανιέρα. Από την αρχή, η ιστορία της έμοιαζε να είναι μια απόκοσμη επανάληψη των όσων συνέβησαν στην μητέρα της, Whitney Houston, η οποία πέθανε σχεδόν πριν τρία χρόνια σε μια μπανιέρα σε ένα ξενοδοχείο στο Beverly Hills λίγο πριν τα Grammy.
Δεν είναι ακόμα σαφές το τι συνέβη στην Bobbi Kristina Houston, αλλά η μητέρα της πέθανε από πνιγμό. Η κατάχρηση κοκαΐνης και τα προβλήματα στην καρδιά ήταν παράγοντες που συνέβαλαν αρκετά σε αυτό.
Κατάχρηση ναρκωτικών, ασθένειες, ατυχήματα: Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών πολλά μέλη διάσημων οικογενειών έχασαν τη ζωή τους κατά αυτό τον τρόπο. 

Κι όταν τσακίζεσαι, να 'χεις το θάρρος να λές: Με γεια μου με χαρά μου. Φτου κι από την αρχή τώρα. Όχι κακομοιριές και κλαψούρες.




- Μην πικραίνεσαι, είπε. Και βούρκωσε. Είναι όμορφη η ζωή. Πιστεψέ με. Αξίζει να τη ζεί κανείς, έστω κι αν κάποτε γεμίζει πληγές. Σε νιώθω. Λες να μην τα ξέρω όλ' αυτά; Μα να θυμάσαι πάντα, φιλαράκο, πως αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα. Δε σταματάει πουθενά η ζωή. Μη σε μπερδέψουνε κάτι κακομοίρηδες, που σφίγγουν σαν το παραδοσάκουλο της ψυχής τους. Κι ο άνθρωπος σαν τα δέντρα είναι. Ανθίζει, κάνει καρπούς, μαδάει, και πάλι απο την αρχή. Τωρα έχεις φουρτούνα εσύ, και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Φύλαξέ τα όμως στο μυαλό σου αυτά που ακούς. Δεν σου κάνω το δάσκαλο. Ένας γερο-ξεκούτης είμαι. Μα αυτά τα πράγματα έτσι γίνονται. Το ξέρω καλά. Αν θέλεις να φύγεις, φύγε. Κανείς δεν μπορεί να σε κρατήσει. Προχώρα όρθιος όμως. Έτσι; ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ....

ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ!!! Έρχεται μεγάλη δυστυχία μετά την ολοκλήρωση αυτού του σκοτεινού σχεδίου...



ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ "ΜΠΑΡΟΥΤΙ"  ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΙΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ.

ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Στα έντερά σας έχετε 15 κιλά τοξίνες! Λοιπόν, ήρθε η ώρα να λύσετε το πρόβλημα!

Είναι γνωστό ότι όσον αφορά την πρόληψη πολλών ασθενειών, είναι αρκετό να καθαρίσετε τα έντερα σας από τις βλέννες, τις στρώσεις κοπράνων και άλλων παρασίτων.
Για 70 χρόνια ζωής, τα έντερά  μας επεξεργάζονται περίπου 100 τόνους τροφών και 40.000 λίτρα υγρού, το οποίο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το στομάχι μας περιέχει περίπου 15 κιλά στρώσεις κοπράνων και τοξινών. Έχουν εθίσει το αίμα μας και προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στους οργανισμούς μας.
Μπορεί να έχετε ακόμη και 15 κιλά τοξίνες στο -Λοιπόν σας, ήρθε η ώρα να λύσουμε αυτό το πρόβλημα
Τα αποτελέσματα των βρώμικων έντερών μας είναι δυσκοιλιότητα, διαταραχές του μεταβολισμού, διαβήτης, υπερβολικό ή ανεπαρκές βάρος, νεφρικές παθήσεις, ασθένειες του ήπατος, ασθένειες της όρασης και της ακοής, των μαλλιών και των νυχιών, κακό δέρμα, και πολλές άλλες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα και ο καρκίνος.
Με τη βοήθεια ενός κλύσματος, μπορείτε να καθαρίσετε μόνο ένα μικρό μέρος του παχέος εντέρου σας, π.χ. 40 με 50 εκατοστά και η θεραπεία του καθαρισμού του εντέρου με ειδικό εξοπλισμό είναι πολύ δαπανηρή, μακροχρόνια και δεν είναι ακίνδυνη για την εντερική μικροχλωρίδα σας.

Ναι, μπορούμε να πάμε στη Σελήνη σε 4 ώρες!

Λειτουργικό φαίνεται ότι είναι επαναστατικό σύστημα προώθησης διαστημοπλοίων
Ναι μπορούμε να πάμε στη Σελήνη σε 4 ώρες!
Το σύστημα προώθησης EM Drive θυμίζει την περίφημη τεχνολογία «ταχύτητας δίνης» (warp speed) που χρησιμοποιούσε το θρυλικό διαστημόπλοιο Enterprise στο Star Trek για να μετακινείται από το ένα σημείο του Σύμπαντος στο άλλο σε χρόνο dt.

Πριν από 15 χρόνια ο βρετανός εφευρέτης Ρότζερ Σόγιερ παρουσίασε την ιδέα του για ένα επαναστατικό σύστημα προώθησης διαστημικών σκαφών ονόματι EM Drive. Σύμφωνα με τον Σόγιερ το σύστημα αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στα διαστημικά σκάφη να μετακινούνται με εκπληκτική ταχύτητα στο Διάστημα. O επιστημονικός κόσμος χωρίστηκε εκείνη την εποχή σε εκείνους που ειρωνεύτηκαν την ιδέα αυτή και σε εκείνους που δεν την ειρωνεύτηκαν αλλά υποστήριξαν ότι απλά είναι επιστημονικά αδύνατο να λειτουργήσει αυτό το σύστημα. Η NASA αποφάσισε να ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό ερευνητικά προγράμματα πάνω σε αυτή την τεχνολογία και τώρα ένας διακεκριμένος γερμανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε πειράματα στα οποία αποδείχθηκε η λειτουργικότητα της.

Κωλοτούμπα άνευ προηγουμένου

590 1ae0c5773ee52df3760bbf14cbeef68a
"Η εντολή που πήραμε ήταν να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας -ακόμη και αν...
ματώσουμε εμείς-να σταματήσει ο λαός να ματώνει" δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο "Κόκκινο".
"Δεν είπα πριν από τις εκλογές ότι μπορούν να σκιστούν τα μνημόνια με ένα νόμο" τόνισε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι ο λαός είχε απόλυτη γνώση των δυσκολιών.

Όχι! Το λέω και το εννοώ!


Όχι! Το λέω και το εννοώ!Για πολλούς ανθρώπους το "όχι" είναι μια λέξη που σπάνια βγαίνει από το στόμα τους. Όσοι συναναστρέφονται μαζί τους τους χαρακτηρίζουν είτε "καλά παιδιά", δοτικούς, ευγενικούς κλπ. είτε "θύματα", και εδώ ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα. Οι ίδιοι που δεν μπορούν να πουν όχι, συνήθως νιώθουν θύματα και έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Με λίγα λόγια, δεν είναι τόσο δοτικοί από άποψη όντας ευτυχισμένοι με αυτή τη στάση ζωής, αλλά υποφέρουν βουβά εγκλωβισμένοι στην αδυναμία τους.
Τα χαρακτηριστικά των παιδιών του "ναι"
Αν γνωρίσετε έναν τέτοιο άνθρωπο μην βιαστείτε να τον χαρακτηρίσετε δειλό και άτολμο. Το πρόβλημα του είναι η ανασφάλεια. Ενδεχομένως από παιδί προσπαθούσε να γίνει αποδεκτός στους γύρω του με το να "εξαγοράζει" την εύνοιά τους κάνοντας τους όλα τα χατίρια. Να είναι πάντα πρόθυμος για όλους, να εξυπηρετεί όλους και ποτέ να μην τους κακοκαρδίζει. Ίσως ένιωθε πως με αυτό τον τρόπο ξεπληρώνει τη φιλία τους και την αποδοχή τους στην παρέα ή και μέσα στην ίδια την οικογένεια του. Αυτό σημαίνει πως δεν έμαθε να πιστεύει στον εαυτό του, πως έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και φοβάται πως δεν θα είναι αρεστός με το να είναι απλά ο εαυτός του. Έμαθε να είναι όπως θα τον ήθελαν οι άλλοι να είναι.

Γιατί έμεινε στην ιστορία ο άνθρωπος της φωτογραφίας;

Γιατί έμεινε στην ιστορία ο άνθρωπος της φωτογραφίας;
Για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτόν τον άνθρωπο, πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στο 1917. Τότε έγινε ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής για σκοπούς καλαισθησίας. Ας δούμε λοιπόν πως έμεινε στην ιστορία.
Γιατί έμεινε στην ιστορία ο άνθρωπος της φωτογραφίας;
Στις 31 Μαΐου 1916, ο Walter Leo υπηρετούσε ως πολυβολητής στο πολεμικό πλοίο του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Warspite. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας του Jutland μεταξύ Βρετανών και Γερμανών, ο Leo τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί το μισό από αυτό, με τη μεγαλύτερη ζημιά να εντοπίζεται στο σημείο γύρω από τα μάτια. Μεταφέρθηκε στο Πλύμουθ και στο νοσοκομείο Queen Mary's Hospital. Εκεί για καλή του τύχη βρισκόταν ένας πρωτοπόρος της ιατρικής, ο Sir Harold Delf Gillies.

Γιατί σε κάποιες εικόνες ο Χριστός φορά σκουλαρίκι;

Γιατί σε κάποιες εικόνες ο Χριστός φορά σκουλαρίκι;

Το σκουλαρίκι στους άντρες, στις μέρες μας είναι κάτι συνηθισμένο. Κάποια χρόνια νωρίτερα ήταν μία πράξη προκλητική για την καθωσπρέπει κοινωνία. Πολλά χρόνια νωρίτερα, το συναντούσαμε στους πειρατές
Σε κάποιες αγιογραφίες όμως, το σκουλαρίκι βρίσκεται στο αφτί του Χριστού! Και προφανώς και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μία καλή εξήγηση. Κατ' αρχάς να πούμε ότι το σκουλαρίκι στο Βυζάντιο ονομαζόταν σχολαρίκιον και το φορούσαν οι μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Κωνσταντινουπόλεως για να διακρίνονται από τους υπόλοιπους, αφού προορίζονταν για μέλη της αυτοκρατορικής φρουράς. Στην πορεία το σχολαρίκι έγινε σκουλαρίκι.

Αντιμετωπίστε την ημικρανία με φυσικό τρόπο!


imikrania
Η Ημικρανία αποτελεί μια ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση. Χαρακτηρίζεται από σοβαρούς πονοκεφάλους που καλύπτουν το ένα ημισφαίριο της κεφαλής, αλλά έχει και άλλα συνωδά συμπτώματα. Παλαιότερα η ημικρανία θεωρούνταν ψυχολογική διαταραχή, σήμερα πλέον, είναι αναγνωρισμένη ως νευρολογική κατάσταση που επηρεάζει περίπου το 10% του πληθυσμού, ενώ μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των ασθενών που έχουν γενετική προδιάθεση.
Στην πλειοψηφία τους οι ασθενείς είναι γυναίκες, από τις οποίες περίπου οι μισές συσχετίζουν τις ημικρανίες με τον ορμονικό τους κύκλο. Η ακριβής αιτία είναι άγνωστη, εντούτοις οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι κρίσεις έχουν να κάνουν με «χημικές αλλαγές» στον Εγκέφαλο. Σε αυτές τις αλλαγές εμπλέκονται αιμοφόρα αγγεία και συγκεκριμένα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου.

Τατουάζ και body piercing: μόδα ή κάτι παραπάνω;


Τόσο τα τατουάζ όσο και το body piercing έχουν αποτελέσει συχνά αντικείμενο μελέτης επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων.
Από την Αθηνά Πάσχου, Ψυχολόγο, MSc στην Αντιμετώπιση του Πόνου
Οι πληροφορίες που μεταδίδουμε ή λαμβάνουμε μέσω της εξωτερικής εμφάνισης είναι πολλές. Αφορούν τη μη-λεκτική επικοινωνία, δηλαδή τις πληροφορίες που μεταδίδονται χωρίς τις λέξεις, αλλά μέσω των κινήσεων, της στάσης του σώματος, της χροιάς της φωνής και άλλα. Η γνωστή φράση «μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις», περιγράφει άριστα την πληθώρα των πληροφοριών που μπορούμε να έχουμε για τον άνθρωπο που είναι απέναντί μας, μέσα από την παρατήρηση της εξωτερικής του εμφάνισης. Γενικά, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, που μπορεί να θεωρούνται ελκυστικά, αποκρουστικά ή απειλητικά επηρεάζουν κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά αλλά και ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο, στην απόφαση να αποδεχτούμε ή να απορρίψουμε κάποιο άτομο.
Σήμερα πλέον διαθέτουμε πάρα πολλούς τρόπους για να αλλάξουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, αλλάζοντας το στυλ του ντυσίματος, το χτένισμά μας, ή και μέσω των αισθητικών επεμβάσεων. Τα τατουάζ (στα ελληνικά, δερματοστιξία) και το body piercing (το τρύπημα σημείων του σώματος ή/και του προσώπου για την τοποθέτηση σκουλαρικιών) αποτελούν μια όλο και συχνότερη επιλογή των ατόμων σήμερα για την αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης. Έχει βρεθεί πως στη Δύση, πάνω από 80 εκατομμύρια άτομα διακοσμούν το σώμα τους με τατουάζ, εκ των οποίων περίπου το 50% είναι γυναίκες. Σε αντίθεση με τα τατουάζ, που αφαιρούνται πιο δύσκολα, το body piercing δε θεωρείται μια μόνιμη επέμβαση στο σώμα, καθώς οι τρύπες μπορούν να κλείσουν αρκετά εύκολα, όταν το άτομο δεν τοποθετήσει σε αυτές κοσμήματα για ένα διάστημα.

Ελευθερωθείτε από τον Φόβο σας!


Όλοι μας δυστυχώς τείνουμε πολυ συχνά στη ζωή μας να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις, οι οποιες βασίζονται σε υποσυνείδητους φόβους.
Από τον Γρηγόρη Βασιλειάδη, M.Sc. Ph.D., Διδάκτορα Ψυχολογίας Α.Π.Θ., Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή, Μέλος του Σ.Ε.Ψ. (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων) και της E.F.T.A. (European Family Therapy Association)
Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον Θεό με πέντε φυσικά συναισθήματα: φόβο, θλίψη, θυμό, ζήλια κι αγάπη. Προτού καν γίνει κανείς έξι χρονών, όλα τα παραπάνω φυσικά συναισθήματα έχουν μετατραπεί σε αφύσικα!
Πως;
Με την εκπαίδευση που δεχόμαστε ως παιδιά συνεχώς κι επίμονα απ’ όλους τους αποδεκτούς φορείς κοινωνικοποίησης (δηλ. γονείς, συγγενείς, δασκάλους, κ.λ.π.) οτι η εκδήλωση των φυσικών συναισθημάτων δεν είναι ούτε αρεστή, ούτε επιτρεπτή σε ένα πλαίσιο στο οποίο χρειάζεσαι να είσαι αρεστός για να επιβιώσεις ψυχικά και σωματικά.
Οι άνθρωποι έχουν μονο δύο φυσικούς φόβους: την πτώση από μεγάλο ύψος, και τους ξαφνικούς δυνατούς θορύβους. Αν ανεβάσουμε ενα μικρό παιδί σε μια ψηλή εξέδρα – οποιοδήποτε παιδί- δεν θα κατέβει, γιατί διαθέτει έναν έμφυτο φόβο για το ύψος.
Όσον «θαρραλέος» κι αν πιστεύω ότι είμαι, αν κάποιος πυροβολήσει πίσω μου, θα εκπλαγείτε με την ταχύτητα που θα σκύψω…

Τα συναισθήματα του καρκίνου

synaisthimata tou karkinou - Mpounti

Διάγνωση και η σημασία της συναισθηματικής υποστήριξης


Από την Παναγιώτα Μπουντή, Ψυχολόγο BSc,MSc,MA, Συντονίστρια της Ομάδας Υποστήριξης ¨Γυναίκες Μαζί¨
Options For Life Network
Η συνειδητοποίηση ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και η αναζήτηση βοήθειας είναι δύο μεγάλα βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού, όπως και με άλλες χρόνιες νόσους η έγκαιρη κινητοποίηση, αλλά και η συναισθηματική υποστήριξη μπορεί να επηρεάσει θετικά την θεραπευτική διαδικασία και να βοηθήσει τη γυναίκα που νοσεί να συμφιλιωθεί με τις δυσκολίες που βιώνει και να τις αξιοποιήσει εποικοδομητικά για την ζωή της.
Η εμπειρία του καρκίνου του μαστού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πολλές φορές λέμε πως η δύσκολη αυτή διαδικασία ξεκινά με την διάγνωση του καρκίνου. Αλλά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το πρώιμο διάστημα της συνειδητοποίησης των ενδείξεων στο μαστό της γυναίκας και τη συναισθηματική φόρτιση από την οποία η περίοδος αυτή συνοδεύεται.
Ο καρκίνος του μαστού είναι διαπιστωμένα μια από τις πιο συνήθεις μορφές καρκίνου στις γυναίκες. Είναι πλέον αρκετά διαδεδομένη ανά τον κόσμο η πληροφόρηση για την σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή θεραπευτική διαδικασία για την γυναίκα που νοσεί.
 Το τρίπτυχο “γνωρίζω το σώμα μου”, “ελέγχω και παρατηρώ για τυχών αλλαγές στο μαστό μου” και “εγκαίρως απευθύνομαι στον γιατρό μου”, αποτελεί τη βάση κάθε εκστρατείας ενημέρωσης και πρόληψης που σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού. 

Περίεγα πράγματα συμβαίνουν γύρω από τον Ήλιο! (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Three Identical UFO's in Formation. (Linked)

Πολλές στεφανιαίες μαζικές εκτινάξεις γίνονται εκεί στον Ήλιο!

Οι οποίες δημιουργούν κάτι αντικείμενα στο μέγεθος πλανητών!

Τελειομανία: Καταστροφικές οι συνέπειες…

Τελειομανία: Καταστροφικές οι συνέπειες…

Οι τελειομανείς πολλές φορές υποφέρουν συναισθηματικά, καθώς τείνουν να αισθάνονται απελπισία, ψυχολογική κατάπτωση και έντονο στρες.
Σύμφωνα με τον κ. Gordon Flett καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο York, η τελειομανία σχετίζεται πολύ πιο άμεσα με την αυτοκτονία από ότι ίσως πιστεύαμε.
Ο ίδιος, μάλιστα, εφιστά την προσοχή στις καταστροφικές της συνέπειες, τονίζοντας ότι η τελειομανία πρέπει να συμπεριληφθεί στις επίσημες κλινικές οδηγίες, ως ξεχωριστός παράγοντας που αυξάνει την πιθανότητα αυτοκτονίας.

Το απλό ρόφημα που θα σώσει το συκώτι σας!

Το ήπαρ είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος επειδή φιλτράρει και επεξεργάζεται το αίμα, μεταβολίζει τα θρεπτικά συστατικά, αποτοξινώνει από τις επιβλαβείς ουσίες και λαμβάνει μέρος σε πολλές άλλες ζωτικές λειτουργίες του σώματος. Επίσης, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού.
Αυτό το απλό ποτό θα σώσει το Ήπαρ σας!

Η αποτοξίνωση είναι απαραίτητη για ένα υγιή ήπαρ. 
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι

Η αναγνώριση που περιμένω από τους άλλους…

Συχνά συναντάμε ανθρώπους που ζητούν τη συνεχή αναγνώριση από τους άλλους, ώστε να είναι ευτυχείς, και εξίσου συχνά παρατηρούμε το παράδοξο, πως οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχείς. Τι είναι όμως αυτό που στην πραγματικότητα προκαλεί τη δυστυχία τους;rewards
Η απάντηση μου είναι πως τα άτομα αυτά είναι εξαρτημένα και η εξάρτησή τους αυτή καθεαυτή είναι και η πηγή της δυστυχίας τους. Εδώ θα ήθελα να παραθέσω έναν ορισμό αυτής της εξάρτησης, από τον αγαπημένο συγγραφέα και συνάδελφο Jorge Bucay:

«Εξαρτημένος είναι αυτός που κρέμεται από κάποιον άλλο, που ζει κρεμασμένος στον αέρα, χωρίς να στηρίζεται πουθενά. Μονίμως ατελής. Εξαρτώμαι σημαίνει παραδίδομαι οικιοθελώς στον άλλο να με κάνει ότι θέλει, να με άγει και να με φέρει, να ρυθμίζει τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά μου κατά τη δική του βούληση και όχι τη δική μου».

Δεν γεννηθήκαμε μαχητές, αλλά μαθητές



Δεν γεννηθήκαμε μαχητές, αλλά μαθητές. Αν επιλέξω τον δρόμο της μάχης και τον δρόμο μαχητής, σημαίνει ότι δεν έχω αποδεχτεί την ολότητά μου και θα μάχομαι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Κάθε μάχη έχει αναγκαστικά απώλειες. Καμία απώλεια δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρή ή μεγάλη. Γιατί κάθε απώλεια έχει μέσα της τον πόνο. Ναι μπορεί να είναι ο πόνος ένας δρόμος που μας οδηγεί στην γνώση. Όμως αν μπορούμε να αποφύγουμε τον πόνο γιατί να μη το κάνουμε?

Ο πόνος γεννιέται από τον φόβο και ο φόβος γεννιέται από την άγνοια. Ο άνθρωπος πάντα φοβάται αυτό που δεν γνωρίζει. Ο φόβος του άγνωστου είναι αυτός που μας βασανίζει. Αλλά επίσης ο φόβος παράλληλα είναι δρόμος φαντασίας. Μέχρι δηλαδή να γίνει αυτό που φοβάμαι, απλώς το φαντάζομαι. Και έτσι οι άνθρωποι πονάμε και φοβόμαστε, ενώ όλο αυτό το κομμάτι μπορούμε να το αποφύγουμε. Αν αποδεχτούμε ότι δεν γεννηθήκαμε μαχητές αλλά μαθητές.  

Έρχονται μέχρι τέλος του έτους οι «έξυπνες» νταλίκες

    Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler σκοπεύει να δοκιμάσει τα αυτόνομα μεγάλα φορτηγά της στους δημόσιους γερμανικούς δρόμους έως το τέλος του έτους

    Μέχρι στιγμής οι δοκιμές της, που είχαν ξεκινήσει φέτος τον Μάιο, γίνονταν στη Νεβάδα των ΗΠΑ και σε εγκαταστάσεις της Daimler στη Γερμανία.
    Η εταιρεία, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, ήδη έχει καταθέσει αίτηση για τη δοκιμή των «έξυπνων» φορτηγών της κοντά στη Στουγκάρδη. Η Daimler αισιοδοξεί ότι θα εξασφαλίσει τη σχετική άδεια μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΙΤ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


    χαρτηςΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
    Ένα μυστικό σχέδιο της ΜΙΤ ανατροπής της σημερινής υφιστάμενης κατάστασης στην βόρειο Συρία με άμεσες συνέπειες την ανατροπή όλων των λεπτών ισορροπιών ακόμα και στο εσωτερικό της Τουρκίας, αποκαλύπτουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που διέρρευσαν στον ίδιο τον τουρκικό τύπο και μάλιστα σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.

    Το ήξερες; Πως θα πλύνεις το αυτοκίνητό σου μόνο με ένα ποτήρι νερό;

    Το ήξερες; Πως θα πλύνεις το αυτοκίνητό σου μόνο με ένα ποτήρι νερό;

    Οι διακοπές πλησιάζουν με...

    βήμα ταχύ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να βγάλεις την πιο ζεστή εποχή του χρόνου με το αυτοκίνητό σου σε μαύρα χάλια, περιμένοντας να το πλύνεις μια και καλή «από Σεπτέμβρη».

    Το όχημα με το οποίο κυκλοφορείς, εκτός από «εργαλείο» σου, αποτελεί κάτι σαν προέκταση του εαυτού σου και φανερώνει για εσένα πολλά περισσότερα απ' όσα νομίζεις. Καλό είναι, λοιπόν, να το διατηρείς καθαρό και σε άψογη κατάσταση. Ακόμα καλύτερο είναι να το κάνεις αυτό οικονομικά και οικολογικά. Χωρίς να ξοδεύεις ούτε τα χρήματα σου, ούτε το χρόνο σου, ούτε το νερό του πλανήτη που όσο πάει και λιγοστεύει.

    Καθαρίζω δεν σημαίνει «κάνω μούσκεμα»

    Η παραμένετε στην παγίδα ή ξυπνήστε!

    Σε μια προσπάθεια να ταξινομηθούν οι πραγματικότητες, κάποιος βρήκε τις έννοιες αντικειμενικός και υποκειμενικός. Ο αντικειμενικός αναφέρεται σε μια πραγματικότητα που είναι έξω από το μυαλό σας, και υποκειμενικός αναφέρεται σε μια πραγματικότητα που είναι μέσα στο μυαλό σας.

    Παραδείγματος χάριν, μια καρέκλα στη μέση του δωματίου είναι εξωτερική όψη στο μυαλό σας, έτσι θα εξεταζόταν στην κατηγορία αντικειμενικής πραγματικότητας.

    Έχετε συναισθήματα για την καρέκλα και σκέφτεστε ότι είναι όμορφη. Η ιδέα «όμορφη» είναι μέσα στο μυαλό σας. Θεωρείται υποκειμενική πραγματικότητα.

    Κανένα πρόβλημα ακόμα,έτσι?

    Αντικειμενικός και υποκειμενικός φαίνονται να είναι  λογικές κατηγορίες  μέχρι τα στοιχεία που περιέχουν να διασταυρωθούν.

    Παραδείγματος χάριν, φανταστείτε ότι κι άλλος  βρίσκει επίσης την καρέκλα στη μέση του δωματίου για να είναι όμορφη. Η καρέκλα τοποθετείται σε ένα μουσείο και θαυμάζεται από χιλιάδες κριτικούς τέχνης που έρχονται να δουν την όμορφη καρέκλα. Η υποκειμενική ιδέα «όμορφου», εκ συμφωνίας, έχει πάρει το χαρακτηριστικό της αντικειμενικής πραγματικότητας. Και η καρέκλα και η ιδέα "όμορφου " είναι τώρα έξω από το μυαλό σας.

    Ας παρατηρούμε τη ροή της δημιουργίας. Αρχίζει με μια υποκειμενική ιδέα, κερδίζει τη συμφωνία, και καταλήγει ως αντικειμενική ποιότητα. Εάν το σκεφτείτε για λίγο , θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι ένα άλλο επιχείρημα για το αξίωμα : «Όταν ζείτε ενσυνείδητα, η πεποίθηση δημιουργεί την εμπειρία.»

    Το ταξίδι ενός ήρωα...

    Η ιστορία κάθε ήρωα περιλαμβάνει τη σκοτεινή νύχτα της ψυχής, χρόνος δοκιμών και προκλήσεων, των οποίων σκοπός είναι να ξέρει ο ήρωας εάν μπορεί να πετύχει και να υπερνικήσει το εμπόδιο, ή να καταστραφεί από αυτό.
    Αυτές οι προκλήσεις θα φέρουν τον ήρωα στο χείλος του θανάτου ( μεταφορικά και κυριολεκτικά) και θα αποκαλύψουν όλες τις αμφιβολίες, τους φόβους και αδυναμίες του.
    Έχει το θάρρος να πετύχει και να υπερνικήσει, όχι ως θύμα για να περάσει έπειτα το υπόλοιπο της ζωής του θρηνώντας τη μοίρα του, αλλά ως ήρωας που έχει εξουσιοδοτηθεί από αυτό το ταξίδι;
    Οι ζωές μας είναι συχνά ένα ταξίδι μέσα από το σκοτάδι και έχουμε πολλές σκοτεινές νύχτες της ψυχής. Είτε προδοθούμε από κάποιο που εμείς σκεφτήκαμε μας αγαπά, είτε κακομεταχειριστήκαμε από κάποιον που σκεφτήκαμε θα μας σεβόταν, είτε εγκαταλειφθήκαμε από κάποιον που θέλαμε να μας αποδεχθεί, το μονοπάτι της ζωής μας μπορεί να μας προκαλέσει με τρόπους που μας ωθούν στη σκοτεινή άβυσσο της απόγνωσης, της απελπισίας και της θλίψης.

    Μία σταγόνα Φως...

    Το απαλό αεράκι της καλοκαιρινής νύχτας χόρευε με το κουρτινάκι στο παράθυρο της Φωτεινής. Ήταν δώδεκα η ώρα και ετοιμαζόταν να κοιμηθεί. Στ’ αυτιά της έφταναν οι ειδήσεις απ’ την τηλεόραση,ανάκατες, άσχημες…..για τις φωτιές που έκαιγαν τα δάση, για κλοπές και φόνους και για τον πόλεμο και για παιδιά που χάνονται και για ολόκληρες χώρες που  οι άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα……….

    «Θεέ μου βοήθησε τους ανθρώπους να μην  καταστραφούν…Οι άνθρωποι μπορούν να  είναι καλοί κι ευγενικοί και τρυφεροί  αλλά είναι πολύ μπερδεμένοι….Σα να  υπάρχει ένας γόρδιος δεσμός στο μυαλό  τους...» ψέλλισε η Φωτεινή κοιτάζοντας  τον έναστρο ουρανό.

    Κι απ’ την καρδιά του σύμπαντος ένα φως, σα διάφανη σφαίρα,ακολούθησε την προσευχή του κοριτσιού καθώς διέγραφε την τροχιά της για να επιστρέψει στην καρδιά που την έστειλε.
    Μέσα στη σφαίρα υπήρχε ένα μυστικό που ήταν η στιγμή του να φανερωθεί.

    Η Φωτεινή  αποκοιμήθηκε χωρίς να γνωρίζει ότι η  προσευχή της ταξιδεύει.

    Και στο όνειρο της είδε τον εαυτό της σ’ ένα ξέφωτο και τη σφαίρα από φως και χρώματα  να της μιλά απαλά: 

    «Φωτεινή…ακούς;»


    «Ναι,ναι ακούω!...Τι ωραίο που είσαι!...Τι είσαι;»



    «Είμαι μια σταγόνα φως απ’το φως που ζει μέσα σε όλα τα πλάσματα…Είμαι μια σταγόνα από το φως του κόσμου σου….Από το δικό σου φως…Μιλάμε στο όνειρο γιατί τα όνειρα είναι σαν ένα θέατρο για να ακούμε τον εαυτό μας, τον κόσμο, το φως που τα κάνει ένα»

    «Α..», έκανε η Φωτεινή. Ένα μέρος της καταλάβαινε κι ένα άλλο είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό.

    Δίνοντας από μία γεμάτη καρδιά-Δίνοντας από μια άδεια Καρδιά


    Δίνοντας από μία Γεμάτη και Πλήρη Καρδιά

    Όταν δίνουμε από μία γεμάτη και πλήρη καρδιά, δίνουμε επειδή έχουμε γεμίσει τόσο πολύ από αγάπη, που αυτη ξεχειλίζει.

    Οταν δίνω από μια γεμάτη καρδιά , δεν χρειάζομαι άλλους να μου δώσουν την έγκριση τους γι αυτό που κάνω. Το ίδιο το δόσιμο είναι ανταμοιβή, εφ 'όσον είμαι βέβαιη ότι δίνοντας, αγαπάω και εμένα και τους άλλους.

    Η εκπλήρωση μου δεν εξαρτάται από την έγκριση των άλλων, αλλά για το πώς αισθάνομαι για τον εαυτό μου. Λαμβανω ολοκλήρωση από το να είμαι το είδος του ατόμου που εγώ εκτιμώ. 

    Όταν φροντίζω με αγάπη τον εαυτό μου,δεν είμαι διαθέσιμη να χρησιμοποιηθώ ή να αποστραγγίζεται η ενέργειά μου από άλλους. 

    Αν έχω την αίσθηση ότι οι άλλοι γαντζώνονται από εμένα σαν βαμπίρ και προσπαθούν να πιπιλίσουν την ζωή και την ενέργεια μου, τότε , με αγάπη απεμπλέκομαι , καθώς είναι δική μου ευθύνη να αγαπώ τον εαυτό μου - και αυτό δεν είναι αγάπη για τον εαυτό μου να επιτρέπω στον εαυτό μου να χρησιμοποιηθεί και να απομυζήσουν την ενέργειά του.

    Είναι αγάπη για μένα, να ολοκληρώνομαι δίνοντας σ ε άλλους, εφ 'όσον αισθάνομαι καλά μέσα μου. 

    Εάν δεν αισθάνομαι καλά, τότε αυτό δεν είναι αγάπη - ούτε για μένα ούτε για άλλους. 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα