Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ελλάδα - Τουρκία 64-61



ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 2008



Οι Έφηβοι... μεγάλωσαν κι είναι από χρυσό! Η Ελλάδα επικράτησε της Τουρκίας (64-61) σ' έναν δραματικό τελικό στο Βόλο και κατέκτησε το U18 Eurobasket! Απ' το -14 στο πρώτο σκαλί του βάθρου!
Άρχισε το U18 Eurobasket με νίκη, την οποία δε μετέφερε στη δεύτερη φάση κι έφτασε ν' απειλείται με πρόωρο αποκλεισμό, αλλά η συνέχεια της ανήκε! Η Εθνική Εφήβων ήταν ασταμάτητη έκτοτε και το απέδειξε στην πράξη απέναντι στην Τουρκία των back to back χρυσών μεταλλίων σε U18 διοργανώσεις.
Όπως το 2008 στην Αμαλιάδα, η τελική φάση στο Βόλο βάφτηκε γαλανόλευκη και τα καλύτερα έρχονται για τη συγκεκριμένη γενιά.
Η Τουρκία παραλίγο ν' αποδειχθεί... party crasher, αλλά δεν είχε ούτε το περιφερειακό σουτ, ούτε άλλο τρόπο απειλής στο δεύτερο ημίχρονο κι η ανατροπή δεν άργησε να 'ρθει.

Οι απαιτήσεις

Φωτογραφία: Bijoux de Kant
Φωτογραφία: Bijoux de Kant
Το βλέπεις καθημερινά… Δεν υπάρχει ενσυναίσθηση…
Βλέπεις τους ανθρώπους που προσπερνάνε την ζωή σου, τα προβλήματα σου τις ανησυχίες σου, τα θέλω σου. Μάλιστα το να σε προσπερνάει κάποιος φαντάζει πολυτέλεια, όταν όλο και πιο συχνά σε πατάνε, όχι δεν αδιαφορούν απλά, ναι σε πατάνε βάζοντας πάνω από όλα τα δικά τους ζητήματα.
Αδιαφορούν για το τι έχεις εσύ στο μυαλό σου, τι σε βασανίζει, αν μέσα σου αιμορραγείς, αν για κάποιο λόγο είσαι χαρούμενος… Η «απαίτηση» τους είναι να είσαι εκεί να τους ακούσεις, να συμπαρασταθείς, να του χαϊδέψεις, να τους καλοπιάσεις, να τους «πουλήσεις φούμαρα» για να νιώσουν καλύτερα, γιατί μην ξεχνάτε η αλήθεια πονάει…!
Οι απαιτήσεις τους είναι να τους δεις λυπημένους, τσαντισμένους, χαρούμενους κ εσύ αυτομάτως να αντιδράσεις ανάλογα με την περίσταση,όχι να το κάνεις από την καλή σου την καρδιά, αλλά γιατί πρέπει.

Ο μύθος του Ηρός στην «Πολιτεία» του Πλάτωνα

Φωτογραφία του Ραδάμανθυς Αναστασάκης.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 
ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΑΝΑΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ. 
Η «Πολιτεία», μετά τους «Νόμους, είναι το πληρέστερο έργο του Πλάτωνα. Ο φιλόσοφος αναλαμβάνει την έρευνα περί δικαιοσύνης, εκθέτοντας τον τύπο της τέλειας πολιτείας και εκ παραλλήλου του τέλειου ανθρώπου ως προτύπου εκείνης, για να καταδείξει την ηθική ανάγκη τόσο του κράτους όσο και του ατόμου να διάγουν πάντα με γνώμονα τη δικαιοσύνη, αρετή εφικτή μόνο αν είναι καρπός ενός γενικού συστήματος εκπαίδευσης και μόρφωσης.
Η δικαιοσύνη είναι η ίδια η ύψιστη Ιδέα του αγαθού, η πηγή της απόλυτης ευδαιμονίας, που συμπίπτει με τον θεό, το απόλυτο ον, η αρχή της τελειότητας, όλης της γνώσης και ο δημιουργός του κόσμου. Σε αυτή την ιδανική πολιτεία αποκλείεται η ποίηση –από τη μυθολογία εμπνεόμενη– ως κακή επιρροή για τα παιδιά και τους νέους, διότι ο Πλάτωνας τη θεωρεί μίμηση, ψεύδος και όχι αλήθεια.Ο φιλόσοφος εξαπολύει σφοδρή πολεμική εναντίον της επικής ποίησης των μεγάλων δασκάλων, Ομήρου και Ησιόδου, και θεωρεί ότι διαγράφουν το θρησκευτικό συναίσθημα και τις κοινωνικές αρχές των πολιτών με ψευδείς παραστάσεις για τη ζωή και το ήθος των θεών και των ηρώων, εξηγώντας ότι ο θεός είναι απλός και αληθινός στα έργα και στα λόγια, και δεν μεταμορφώνεται (σαν τον Δία και τους άλλους θεούς) για να εξαπατήσει τους ανθρώπους (368a-383c).
Η «Πολιτεία» αποτελείται από δέκα βιβλία και σε αυτά περιέχονται δύο μύθοι: στο βιβλίο Ζ’ ο Μύθος του Σπηλαίου και στο Ι’ περιγράφεται ο Μύθος του Ηρός και μάλιστα έτσι τελειώνει και η «Πολιτεία». Είναι από τους πιο συναρπαστικούς και πολύ αναλυτικούς μύθους γεμάτος από πλούσιες παραστατικές εικόνες. Αξίζει να διαβάσει κανείς αυτόν τον μύθο και ας είναι εκτεταμένος – παρά την προσπάθεια για μία κατά το δυνατόν συνοπτική παράθεσή του.Αναφέρεται στη μεταθανάτια κρίση των ψυχών. Στον καθορισμό και στην περιγραφή των αμοιβών του δικαίου μετά θάνατον η διαλεκτική παραχωρεί τον λόγο στον μύθο, όπως πολλές φορές καταφεύγει ο Πλάτωνας για τη συμπλήρωση των φιλοσοφικών του θεωριών.
Ως γνωστόν ο Πλάτωνας ήταν μυημένος στη φιλοσοφία των Πυθαγορείων και όσον αφορά τη μεταφυσική βάση του φιλοσοφικού δόγματός του, πίστευε στην αθανασία της ψυχής, αποδεικνύοντας ότι είναι το επακόλουθο μιας θεμελιώδους Θεωρίας (των Ιδεών) που φαίνεται να προσφέρει το λογικό νήμα για τη δομή του Σύμπαντος. Η ψυχή μετέχει σε πολλές διαδοχικές ζωές (μετεμψύχωση). Κάθε εξέλιξη στη φύση είναι εν γένει κυκλική άρα η ίδια κυκλική πορεία ισχύει και στην περίπτωση του θανάτου και του ερχομού στη ζωή. Αυτό που ονομάζουν οι άνθρωποι «μάθηση» είναι στην πραγματικότητα ανάμνηση, που σημαίνει ότι η ψυχή είναι ανεξάρτητη από το σώμα και αθάνατος.

Εν τω Φωτί Σου οψόμεθα Φως

Μεγάλη διαφορά υπάρχει μεταξύ ενός ανθρώπου που γνώρισε τον Κύριο μέσα από το Άγιο Πνεύμα- Φως και από τον άνθρωπο που δεν γνώρισε την Χάρη του Αγίου Πνεύματος.


Τη Χάρη αυτή την δίνει ο Θεός στον άνθρωπο αυτόν που μέσα από κόπους θα φτάσει να εγκαταλείψει το εγώ του για να βρει τον Θεό. Μέσα από την μελέτη και φυσικά την πράξη του Λόγου.
Χωρίς τα Χάρη- Άγιο Πνεύμα – Φως σβήνει το Φως της ζωής, η ψυχή τραυματίζεται.
Το Φως της ψυχής πρώτα σβήνει εν ζωή και νεκρώνει ο άνθρωπος από τα χαρίσματα που έχει μέσα του.
Ξεραίνεται ο άνθρωπος αυτός, χάνει τελείως τη φυσική του φρεσκάδα και αρμονία και χάνει την επαφή του με το Θείο. Που είναι το Θείο ? Μα φυσικά μέσα σε κάθε άνθρωπο, αφού εκεί μέσα σε μας, μέσα σε κάθε άνθρωπο είναι και η Πνοή του Θεού, η οποία περιμένει να μετατραπεί σε Πνεύμα, δηλαδή Άγιο Πνεύμα. 

Ο ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΛΕΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


gulenden_cemaate_silahlanin_cagrisi_h74912_bfe92Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια εντυπωσιακή είδηση που βάζει κυριολεκτικά καινούργια φωτιά στο εσωτερικό της Τουρκίας, έρχεται από τον τουρκικό τύπο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Akit, που αναδημοσιεύτηκε και σε άλλες τουρκικές εφημερίδες, εν όψει ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό της Τουρκίας ο γνωστός ισλαμιστής ηγέτης, Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει από το 1999 εξόριστος στις ΗΠΑ, καλεί τους οπαδούς του στην Τουρκία να εξοπλιστούν και να εκπαιδευτούν στην χρήση όπλων γιατί θα το χρειαστούν στο εγγύς μέλλον.

Ψυχιατρική Καταστολή Στην ΕΣΣΔ Και Το Σύνδρομο Της Δραχμής


Ο Άρθουρ Καίσλερ ήταν ο πρώτος που παρατήρησε ότι στην απογραφή πληθυσμού της ΕΣΣΔ, το 1939, υπήρχε ένα «έλλειμμα» 15 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Το 1956 ο νέος Γενικός Γραμματέας Χρουστσόφ, αφού επέρριψε στον «πατερούλη» Στάλιν (αποκλειστικά) την ευθύνη για κάθε κακό, έκλεισε τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας που τελούσαν υπό τη διεύθυνση του GULAG. 5 εκατομμύρια άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Όμως ούτε εκείνος ούτε ο Μπρέζνιεφ ούτε καν ο Γκορμπατσόφ άγγιξαν τα Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.
~~
Από το 1921 (επί Λένιν) το Ινστιτούτο Σέρμπσκι ήταν το κέντρο σχεδιασμού και εφαρμογής της «πολιτικής ψυχιατρικής».
Αυτό θα αναπτύξει το δίκτυο των Ειδικών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων για πολιτικούς κρατούμενους.
Από το 1954 αυτά εποπτεύονταν άμεσα από την KGB.

Μελατονίνη μία από τις πιο αποτελεσματικές ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ....


Αγαπητοί μας φίλοι & φίλες!


Για μια πολλοστή φορά η έγκριτη επιστημονική προσέγγιση έρχεται να καταδείξει το πιο πασιφανές, δηλαδή, το γεγονός ότι αν κάποιος ζει σύμφωνα με τον Πρωταρχικό του προγραμματισμό ζωής, τότε η υγεία, χαρά και μακροζωία είναι σχεδόν εγγυημένη..


Η ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!


Πολλαπλές μελέτες έχουν καθιερώσει το γεγονός ότι η μελατονίνη αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές αντι- καρκινικές θεραπείες πλέον.. Αναστέλλει την αύξηση των καρκινικών κυττάρων και την μιτωτική τους δράση. Καταστρέφει κατ' επέκταση τα κύτταρα τούτα, παύει την αγγειογένεση σε αυτά, προλαμβάνει επιζήμιες μορφές οιστρογόνων τα οποία, ερεθίζουν την καρκινική αύξηση..

Ξέχωρα από το γεγονός πως εμπεριέχει πολλαπλές επιτυχίες σε κλινικές, δοκιμαστικές μελέτες καθώς επίσης και στις προσωπικές εμπειρίες των ιδίων των γιατρών με ασθενείς τους, συνεχίζεται η μη- διάδοση των θεραπευτικών της αποτελεσμάτων που, υπερτερεί από τα πλείστα φάρμακα των χημειοθεραπειών!!

Η Ελλάδα Aποκαλύπτει: Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΑ…

Η Ελλάδα αποκαλύπτει

Η Ευρώπη που δεν θέλουμε πια…

Ένα κίνημα νέο και γεμάτο ενέργεια ήταν έτοιμο να αλλάξει ένα ολόκληρο έθνος και να αφυπνίσει τη γηραιά ήπειρο. Το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συνέτριψαν αυτή την ελπίδα.

Πέρα από το σοκ που τα γεγονότα στην Ελλάδα προκάλεσαν σε κάποιους από τους υποστηρικτές του ευρωπαϊκού σχεδίου, τρία μαθήματα προκύπτουν: Πρώτον, ως προς τη φύση μιας ολοένα και αυταρχικότερης Ένωσης, στο βαθμό που η Γερμανία της επιβάλει, χωρίς αντίβαρο, τη θέλησή της και τις εμμονές της. Δεύτερον, ως προς την αδυναμία μιας κοινότητας βασισμένης σε μια υπόσχεση ειρήνης, να αντλήσει ένα δίδαγμα από την ιστορία, ακόμη και την πιο πρόσφατη και την πιο βίαια, όταν αυτό που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η επιβολή κυρώσεων στους κακοπληρωτές και στους σκληροκέφαλους. Και τέλος, την πρόκληση που αποτελεί αυτός ο λησμονημένος καισαρισμός, για εκείνους που έβλεπαν την Ευρώπη ως εργαστήριο υπέρβασης του εθνικού πλαίσιου και δημοκρατικής ανανέωσης.
Εκ των προτέρων, οι σχέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ίδια ένωσης, που συναντιούνται στα ίδια θεσμικά όργανα, συμβάλλουν στην εκλογή του ίδιου Κοινοβουλίου κι έχουν το ίδιο νόμισμα, δεν θα έπρεπε να επιτρέπει τέτοιου είδους μηχανορραφίες. Ωστόσο, όλα τα κράτη μέλη του Eurogroup, με εξασφαλισμένη τη συντριπτική υπεροχή τους και με επικεφαλής τη Γερμανία, επέβαλαν σε μια αποδυναμωμένη Ελλάδα ένα τελεσίγραφο που, όπως ο καθένας αναγνωρίζει, επιδεινώνει τα περισσότερα από τα προβλήματά της. Το επεισόδιο αυτό φωτίζει το μέγεθος της ευρωπαϊκής κακοτεχνίας (1).
Τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές, το κόμμα αυτό της αριστεράς είχε δίκιο καθ’όλη (σχεδόν) την πορεία. Είχε δίκιο που συνέδεε την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας με την «εκκένωση» που υπέστη η χώρα επί πέντε χρόνια, πρώτα από τους σοσιαλιστές και μετά από τη δεξιά. Είχε δίκιο που τόνιζε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να αποκαταστήσει τον διαλυμμένο παραγωγικό του τομέα, όταν πρέπει να δίνει σημαντικά ποσά για την εξόφληση των πιστωτών του. Είχε δίκιο που υπενθύμιζε ότι, σε μια δημοκρατία, η κυριαρχία ανήκει στο λαό και ότι ο λαός χάνει την κυριαρχία του, αν η ίδια πολιτική του επιβάλλεται ό, τι κι αν αποφασίσει ο ίδιος.

Ο καπνός ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και η NASA τον παρακολουθεί



Το ενδιαφέρον της NASA τώρα έχει επεκταθεί και στον καπνό από τις φωτιές που ανάβουν κάθε τόσο στον πλανήτη. Ο λόγος; Συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή!

Ο καπνός από τις φωτιές των δασών και της άγριας φύσης είναι ένας συνδυασμός αερίων και αερολυμάτων – μικροσκοπικά στερεά και υγρά σωματίδια που αιωρούνται στον αέρα – και μπορεί να επιδράσουν στον σχηματισμό σύννεφων, την ατμοσφαιρική ψύξη και θέρμανσης και την ανθρώπινη υγεία, εξηγεί το Earth Observatory της NASA.
Η σειρά κινουμένων σχεδίων των εικόνων που ακολουθεί δείχνει την εξέλιξη του καπνού από την 1η Ιουλίου έως τις 14, Ιούλη του 2015, γύρω από ένα μεγάλο μέρος του Βόρειου Ημισφαιρίου. Το animation έγινε από τα δεδομένα που συλλέγονται από την Χαρτογράφηση Όζοντος Profiler Suite (OMPs) από τον δορυφόρο Suomi NPP. Δείχνει σχετικές συγκεντρώσεις αεροζόλ, με χαμηλότερες συγκεντρώσεις με το κίτρινο και υψηλότερες συγκεντρώσεις σε σκούρο πορτοκαλί-καφέ. Γκρίζες ζώνες δείχνουν, ότι τα δεδομένα δεν ήταν διαθέσιμα.

Σε έκτακτη κατάσταση η Μιανμάρ – Καταιγίδες, πλημμύρες και… η ανορεκτική Τζολί



Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε ο πρόεδρος της Μιανμάρ Τέιν Σέιν τέσσερις περιοχές της χώρας, έπειτα τις τεράστιες καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων

Μέχρι στιγμής, 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ χιλιάδες πολίτες αναζητούν ασφαλές καταφύγιο σε μοναστήρια.
Οι εκτεταμένες πλημμύρες, οι οποίες έχουν καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες σπίτια και χωράφια, είναι αποτέλεσμα των μουσώνων που πλήττουν καιρό τώρα αρκετές περιοχές της Μιανμάρ. Οι ισχυροί άνεμοι ωστόσο και οι βροχές των τελευταίων ημερών, αποτέλεσμα του τυφώνα Κομέν, έχουν επιδεινώσει πολύ την κατάσταση.
Μέσα στο σκηνικό αυτό της «μεγάλης καταστροφής», όπως περιγράφει την κατάσταση ο Ερυθρός Σταυρός, κυκλοφορούν επίσης αναφορές σύμφωνα με τις οποίες μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια εκδιώκονται από καταφύγια.
Ειδικότερα, οι Myanmar Times αναφέρουν ότι μέλη της μειονότητας εκδιώχτηκαν από εγκαταλειμμένα σχολεία και κοινοτικά κέντρα από την πολιτεία Ραχίνε, στα δυτικά της χώρας.

Εκεί και η ανορεκτική Τζολί – πρέσβειρα κακής θελήσεως τουΟργανισμού Ηνωμένων Εγκληματιών

Καιρική βόμβα στην Φλωρεντία άφησε 11 τραυματίες και πολλές ζημιές



Καιρική βόμβα στη Φλωρεντία είχα ως αποτέλεσμα έντεκα τραυματίες και πολλές καταστροφές

Έντεκα τραυματίες προκάλεσε νεροποντή η οποία έπληξε χθες το βράδυ την περιοχή της πόλης της Φλωρεντίας, στην κεντρική Ιταλία. Σε όλη την πόλη η κίνηση των αυτοκινήτων διακόπηκε για δυο ώρες, ενώ είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δεκάδες κορμοί δέντρων.
Οι φλωρεντινοί πυροσβέστες αναγκάσθηκαν να ζητήσουν την βοήθεια των συναδέλφων τους από τις κοντινές πόλεις Πιστόια και Πράτο.

Μεγάλα κοιτάσματα χρυσού εντοπίστηκαν στη Σερβία




Αύγουστος 2, 2015.

Στην περιοχή της σερβικής πόλης Μπορ, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η αμερικανική «Mining Corporation Freeport McMoRan» σε συνεργασία με την καναδική εταιρεία «Reservoir Minerals» ανακάλυψαν ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού και χαλκού στο κόσμο, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το μετάλλευμα είναι περίπου 588 μέτρα από την επιφάνεια της γης και η περιεκτικότητα του σε χρυσό είναι σημαντική, αφού ένας τόνος περιέχει 15,7% χαλκό και 50,30 γραμμάρια χρυσό.

Τα 16 μέτρα - σοκ που ζητά η Ντέλια Βελκουλέσκου από την Ελλάδα

ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Τα 16 μέτρα - σοκ που ζητά η Ντέλια Βελκουλέσκου από την Ελλάδα

Θερμός αναμένεται να είναι ο Αύγουστος στην ελληνική Βουλή η οποία ίσως κληθεί να ψηφίσει πολύ σκληρά προαπαιτούμενα προκειμένου να πάρει τη δόση των 20-25 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής από την πρώτη στιγμή οι Έλληνες διαπραγματευτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ αφού το Ταμείο έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατάλογο με 16 νέα προαπαιτούμενα.
Αυτά, η Ελλάδα θα πρέπει μέσα σε τρεις μήνες (έως το Νοέμβριο) να έχει περάσει από τη Βουλή και εν συνεχεία υλοποιήσει μια σειρά σκληρών και επώδυνων μέτρων αν θέλει να πάρει την πρώτη δόση του δανείου.
Τα 16 προαπαιτούμενα είναι:
  1. Αλλαγές στους νόμους για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, για τη ρύθμιση των χρεών με 100 δόσεις και για την κρατική χρηματοδότηση της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Επίσης το Ταμείο ζητά την κατάργηση του υψηλού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς 8% στα ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ και την υιοθέτηση νομοθεσίας για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.
  2. Αλλαγή στο νόμο για το διορισμό των διοικητικών των νοσοκομείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη επιλογή τους.
  3. Να μένουν δια βίου εκτός δημοσίου όσοι έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία, όπως έγινε με τους γιατρούς του ΕΣΥ που είχαν κατηγορηθεί για «φακελάκια».
  4. Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τις πρόωρες συντάξεις στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης από το 2022.

Ίσως να μη μεγάλωσα ποτέ



Εκείνο τον Αύγουστο, δε θα πήγαινα πουθενά. Το είχα αποφασίσει, θα καθόμουν στο σπίτι, μόνη. Θα άφηνα τα πιάτα άπλυτα στο νεροχύτη, θα πέταγα τα παπούτσια στο διάδρομο και όταν ήθελα να ξεχαστώ θα παρακολουθούσα τις βόλτες της κουρτίνας, μπαλκόνι δωμάτιο από το βραδινό αέρα.
Όταν λυπόμουν θα έπεφτα για ύπνο για να μη θυμάμαι και όταν θα θύμωνα θα τον έβριζα που είχε αποφασίσει να ζήσει μακρυά μου. Αδύναμη να αποδεχτώ κάθε είδους απώλεια, θα έμενα στο σπίτι να θρηνώ το χωρισμό από εκείνον.
Όμως η ζωή έχει άλλα σχέδια για εσένα και όταν προσπαθείς με κάθε τρόπο να πέσεις, ρίχνει ένα λάσο και την τελευταία στιγμή σε μαζεύει από τον γκρεμό, σε πετάει στην αρένα και εκεί που ζεις στην αδράνεια ζεις το εναλλακτικό γρήγορο σχέδιο της.
Ούτε κατάλαβα πώς βρέθηκα να ετοιμάζομαι για τη συνάντηση παλιών συμμαθητών.
Από την αρχή δεν είδα με καλό μάτι την ιδέα της συνάντησης. Μου φάνηκε μάλιστα πολύ κακή ιδέα. Δεν είχα καμία όρεξη να πάω.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ



ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιώτη της Νέας Τάξης
Όταν σε στρατολόγησαν σου έταξαν χρήμα . Σε αυτό ήταν συνεπείς . Το χρήμα ούτε σου έλειψε ούτε σου λείπει μέχρι σήμερα .

Σου έταξαν ΑΣΦΑΛΕΙΑ . "Ό,τι και να γίνει εσύ θα επιβιώσεις" είπαν . Αυτό τώρα σηκώνει συζήτηση . Δες μια ματιά έξω απο το παράθυρό σου : Το παιδί σου βγαίνει απο το σπίτι και δεν ξέρεις αν θα ξαναγυρίσει . Ο κόσμος γέμισε ψυχοπαθείς και δεν ξέρεις απο πού θα σούρθει . Απο τον υπηρέτη σου ; Απο τον σεκιουριτά σου ; Απο τον μάγειρο στο πολυτελές ξενοδοχείο ; Απο τον πιλότο ;
Κάποτε πήγαινες και μια βόλτα στην Ομόνοια με τα πόδια . Τώρα τολμάς ;

Σου υποσχέθηκαν ( δήθεν ) ασφάλεια αλλά "ξέχασαν" να υποσχεθούν ασφάλεια και για την χώρα σου . "Ξέχασαν" να σου πούν οτι τα σχέδιά τους προέβλεπαν μετατροπή της ωραίας και ηλιόλουστης χώρας σου σε εργαστήριο ισλαμικών πειραματισμών ! Βγαίνεις απο το σπίτι και ακούς ξένες , αλλόκοτες γλώσσες . Βλέπεις μπούργκες και διάφορες απίθανες ράτσες . Τα δάση όλο λιγοστεύουν . Τα καθαρά νερά όλο και λιγοστεύουν . Οι παραγκουπόλεις αυξάνονται . Αλήθεια , αυτό το μέλλον ονειρεύτηκες για τα παιδιά σου ;

Πού (και γιατί) τρέμουν τον μήνα Αύγουστο;



Μια βραζιλιάνικη παροιμία λέει «Agosto, mes de desgosto», δηλαδή Αύγουστος, μήνας της θλίψης και της οδύνης. Πρόκειται για μια εθνική δεισιδαιμονία με βαθιές ρίζες. Σύμφωνα με τους New York Times, ο μήνας Αύγουστος θεωρείται από τη βραζιλιάνικη παράδοση άτυχος, γρουσούζικος και καταστροφικός. Βέβαια πιο επιρρεπείς στην πρόληψη αυτή είναι οι Βραζιλιάνοι των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμάτων, χωρίς όμως να αποκλείονται και άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές ομάδες, ανεξαρτήτως ηλικίας, οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου.
Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου οι Βραζιλιάνοι αποφεύγουν να κυκλοφορούν έξω ή να ταξιδεύουν, να κάνουν επιχειρηματικές συμφωνίες (γιατί θα αποτύχουν) και προτιμούν να παραμένουν στο σπίτι πιστεύοντας πως οτιδήποτε κακό είναι να γίνει, έχει περισσότερες πιθανότητες να συμβεί μέσα στον Αύγουστο παρά οποιονδήποτε άλλον μήνα. Η πεποίθηση αυτή φαίνεται να αγγίζει ακόμα και τον χώρο της φιλολογίας και της τέχνης, αφού κάποιοι συγγραφείς αρνούνται να δημοσιεύσουν τα βιβλία τους τον Αύγουστο, ενώ γνωστοί Βραζιλιάνοι μουσικοί δεν συμμετέχουν σε κονσέρτα.

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Πρόκειται για ένα ερώτημα το οποίο δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή ένα όχι. Χρειάζεται να προσδιοριστεί με σαφήνεια η λέξη «αλλάζει» ώστε να καταλήξουμε σ? ένα συμπέρασμα. Αυτός είναι ο στόχος του κειμένου, καθώς επίσης και η διατύπωση μια σωστής επιχειρηματολογικά άποψης.

Αλλάζω σημαίνει προκαλώ μια αλλαγή στον εαυτό μου και πλέον διαφέρω από την προηγούμενη κατάστασή μου. Στην γλώσσα της Ψυχολογίας η μεταμόρφωση αυτή συνδέεται με το μυαλό και τον ψυχισμό του ανθρώπου. Συγκεκριμένα, η διαδικασία αυτή παραπέμπει σε διαφοροποιήσεις μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος ως προς :

Α) τον τρόπο σκέψης(νόηση)
Β) τον τρόπο συμπεριφοράς(πράξη)
Γ) την αντίληψη
Δ) την διαχείριση των συναισθημάτων.

Επιπλέον, το νόημα της λέξης «αλλαγή» μπορεί να αφορά αλλαγές που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της εφηβείας ή των γηρατειών. Π.χ. σωματικές αλλαγές ή βιολογικές-ορμονικές αλλαγές.

Να σε αγαπάς και να σε σέβεσαι για να αντέξεις…


Ήμουν που λες γύρω στα 23, όταν τελικά το να διώχνω συνειδητά ανθρώπους από δίπλα μου άρχισε να φαντάζει λύτρωση…

Ο άλλοτε φόβος για την πιθανή απόρριψη από το πλήθος είχε μετατραπεί ξαφνικά σε απάθεια… μια γερή, θεμελιωμένη απάθεια… εντάξει, ίσως τελικά, όχι και τόσο ”ξαφνικά”, μιας και τα απανωτά χαστούκια με προκάλεσαν να τα δω επιτέλους σαν προκλήσεις ορίων και αντοχής… και μάντεψε… τελικά αντέχω και άλλα και άλλα…

Γιατί όπως είπε και ο κατά άλλους κατακριτέος Τσάπλιν, ”το να διώχνω ανθρώπους από τη ζωή μου, κάποτε ήταν υγιής εγωισμός… τώρα είναι απλώς αγάπη για τον εαυτό μου.” εγώ λοιπόν, θα συμπληρώσω λέγοντας ότι είναι παράλληλα αυτοσεβασμός, κλειδί για επιβίωση.

Τι κι αν δεν πιστεύουν σε μένα; τι κι αν οι μαχαιριές και οι αποτυχίες διαδέχονταν η μια την άλλη λες και συνεννοήθηκαν να προκαλέσουν τα όρια της αντοχής μου; ”Μα εγώ θα τα καταφέρω” Έτσι για αλλαγή, αυτή η σκέψη θα με χαρακτηρίζει…

Έτσι, προς έκπληξη του μέλλοντος που μου φτιάξανε… Κι αν τα βήματά μου κουτσαίνουν, ποιός είπε πως κουτσαίνοντας δε μπορώ να φτάσω εκεί που θέλω; Ε δε μπορεί, όλες αυτές οι χίμαιρες θα έχουν το λόγο τους.

Σε αγαπάω, μ'ακούς; Μα δεν τολμώ να στο πω…


Σ' αγαπάω, μ' ακούς!
Είμαι ερωτευμένη μαζί σου, μ' ακούς;
Σε θέλω όσο δεν θέλησα ποτέ κανέναν άλλον στη μέχρι τώρα ζωή μου.
Μ' ακούς;

Όχι, δεν μπορείς να με ακούσεις και φταίω εγώ και μόνο εγώ γι' αυτό.
Γιατί η φωνή μου είναι λεπτή και εύθραυστη σαν γυαλί, που αν σπάσει φοβάμαι πώς θα πληγώσει τον άκρατο εγωισμό μου.
Όμως, από την άλλη σκέφτομαι πως αν δεν το τολμήσω θα μείνω μια ζωή να αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν είχα κάνει εγώ το πρώτο βήμα.
Αν δε δίσταζα να σου εξομολογηθώ το μεγάλο, το διψασμένο έρωτα μου για σένα. Σκέφτομαι πώς είναι ίσως κρίμα.
Κι άδικο…
Άδικο για μένα, για εμάς.
Να μην μπορέσουμε να βρούμε κοινό σημείο πορείας.

Θέλω τόσο να στο φωνάξω, να στο δείξω με όλη την ψυχή μου!
Είμαι ερωτευμένη μαζί σου!

Θεραπεύει την κατάθλιψη, καταπραΰνει κάθε πόνο και δρα ως αντιφλεγμονώδες!

Οι κύριες συσκευές που σταματούν και κατευθύνουν την ανάπτυξη των ελεύθερων ριζών είναι τα αντιοξειδωτικά στο σώμα μας.
Η κουρκούμη είναι το πιο διάσημο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ως μέρος γαστρονομικών σπεσιαλιτέ. Ωστόσο, είναι, επιπλέον, ένα σημαντικό συστατικό χαρακτηριστικών θεραπειών που έχουν απίστευτο αντίκτυπο στην ευημερία μας.
θεραπείες-κατάθλιψη-μειώνει-κάθε-πόνο-και-έργα-αντι-φλεγμονώδη
Αυτό το μπαχαρικό αποτελείται από 300 αντιοξειδωτικά, και εξαιτίας αυτού, σας δίνουμε αυτή τη συνταγή του χυμού κουρκούμη σε σκόνη. 

Και αν τούτος ο Πλανήτης φαίνεται ασθενής, είναι γιατί ο άνθρωπος εκπαιδεύθηκε να μείνει φτωχός σε πνευματική τροφή και έτσι ο ίδιος καταδίκασε τον Εαυτό του σε αιώνια πείνα, καταστρέφοντας ο ίδιος την ζωτική του ενέργεια…



Έχω διαβάσει άπειρες φορές διαλέξεις που έγιναν για τους ερπετοειδείς και τους γκρίζους, άρθρα και βίντεο...
Στην αρχή δεν έδινα σημασία, μου φαίνονταν όλα τόσο απροσδιόριστα που δεν είχα συγκεκριμένα επιχειρήματα να στηρίξω μια τέτοια "φήμη", πέρα από το ότι εξουσίαζαν την ανθρωπότητα οι "λίγοι", πράγμα ασύμβατο με την Λογική μου.
Ναι, οι "λίγοι" μπορεί να είχαν όπλα δυνατά για να επιβάλλουν τάξη και απόψεις, όμως ακόμα κάτι δεν μου κόλλαγε για μια ανθρωπότητα που η πλειοψηφία της θέλει Ειρήνη και ευημερία (και σίγουρα στην Γη υπάρχουν όλα τα δεδομένα για να το πετύχουμε, όλοι οι λαοί)
Και μετά, πάλι δεν μου καθόταν καλά, ότι η απόλυτη θέληση αυτών των "λίγων" ήταν το χρήμα... Δεν μου καθόταν καλά η έννοια της εξουσίας που ήθελαν να ασκήσουν, γιατί έβλεπα ότι και χωρίς πολλά πολλά τους επιτρέψαμε να μας εξουσιάζουν, οπότε δεν είχαν και ιδιαίτερες αντιστάσεις, γίναμε υποτελείς από μόνοι μας, αλλά γιατί? Νομίζω ότι η ανθρωπότητα κινείται στα πλαίσια μιας ύπνωσης.
Γνωρίζοντας απόλυτα και βαθιά τις ποιότητες της ανθρώπινης Φυλής και συγκρίνοντας τις ελλείψεις αυτών των ποιοτήτων στην καθημερινή μας Ζωή, έμεινε ένα κενό μέσα μου, που ερευνώ ακόμα, σχετικά με αυτήν την παγκόσμια ύπνωση της ανθρώπινης Φυλής.
Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν είναι το χρήμα αυτό που θέλουν οι "λίγοι"... Είναι παράλογο για την Λογική μου.
Η ύπνωση θα μπορούσε να επέλθει κυρίως από τον έλεγχο της σεξουαλικής ενέργειας, από την τροφή και από τον αέρα. 

ΘΥΜΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


Η περίοδος μιας γυναίκας είναι σημαντική. Τα προβλήματα και οι ανωμαλίες που μπορεί να παρουσιαστούν, καλό θα είναι να αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια ειδικού γιατρού, ο οποίος θα δώσει πολύτιμες συμβουλές.

Τα παλαιότερα χρόνια όταν οι γυναίκες δεν είχαν την πολυτέλεια να επισκέπτονται το γιατρό τόσο συχνά, χρησιμοποιούσαν διάφορα γιατροσόφια για να σταθεροποιήσουν τον κύκλο τους και να αντιμετωπίσουν τις ανωμαλίες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα