Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Το αμερικανικό Πεντάγωνο σφυροκοπείται από μεγάλη κυβερνοεπίθεση και οι αρχές υποπτεύονται Ρώσους hackers!

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι hackers ονειρεύονται πως μία μέρα θα θέσουν νοκ-άουττα συστήματα ασφαλείας των H.Π.Α και θα καταφέρουν να διεισδύσουν στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι κάθε μέρα το αμερικανικό State Department καλείται να αποκρούσει χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες εκδηλώνονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου!
Young male thief stealing data from computer
Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές των Η.Π.Α στις 25 Ιουλίου, μία ομάδα από hackers κατόρθωσε να ολοκληρώσει με επιτυχία μία επίθεση στο Πεντάγωνο, αποκτώντας πρόσβαση στα e-mails και στα προσωπικά δεδομένα 4.000 και πλέον αμερικανικών αξιωματούχων. 
Όταν οι αμερικανικές αρχές αντιλήφθησαν τι είχε συμβεί αναγκάστηκαν να θέσουν εκτός λειτουργίας τους mail servers του Πενταγώνου, με στόχο να τους θωρακίσουν καλύτερα (όπως έγινε γνωστό τα mail θα λειτουργούν κανονικά από την επόμενη εβδομάδα). 
Αν και δεν δόθηκαν αρκετές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, πηγές αναφέρουν ότι οι hackers χρησιμοποίησαν ένα είδος αυτοματοποιημένου λογισμικού που τους βοήθησε στην υποκλοπή των δεδομένων. 

Το πολύ σεξ δεν χαρίζει ευτυχία

Κλειδί είναι η ευχαρίστηση που αποκομίζει κανείς και όχι η ποσότητα


Η επιστήμη έχει τεκμηριώσει εδώ και χρόνια τη συσχέτιση ανάμεσα στο σεξ και στο να αισθάνεται κανείς ευχαριστημένος από τον εαυτόν του και τη ζωή του.

Σε μια αντιπροσωπευτική, πρόσφατη, μελέτη με 1.000 γυναίκες, οι εθελόντριες κατέταξαν το σεξ ως την πρώτη δραστηριότητα που τις κάνει ευτυχισμένες.

 Αντίστοιχα, μια μελέτη του 2004 σε 16.000 ενηλίκους από τις ΗΠΑ είχε δείξει πως όταν αυξάνεται η συχνότητα του σεξ από μία φορά τον μήνα σε μία φορά την εβδομάδα αισθάνεται κανείς την ίδια χαρά που θα ένιωθε αν αυξάνονταν κατά 45.000 ευρώ οι καταθέσεις του στην τράπεζα.

Ομως, μολονότι αυτές και πολλές άλλες παρόμοιες μελέτες έχουν τεκμηριώσει τη συσχέτιση ανάμεσα στο σεξ και στην ευτυχία δεν αποδεικνύουν ότι το περισσότερο σεξ είναι η αιτία της ευτυχίας, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ αποφάσισαν να μάθουν εάν υπάρχει αιτιολογική σχέση ανάμεσα στα δύο, ζητώντας από ζευγάρια να κάνουν περισσότερο σεξ για να δουν αν αυτό θα τα έκανε πιο ευτυχισμένα.

Οπως αποδείχθηκε δεν τα έκανε, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου της επιθεώρησης «The Journal of Economic Behavior & Organization».

Οι γυναίκες πονάνε περισσότερο όταν χωρίζουν – αλλά για λίγο…

Οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο ψυχικά και σωματικά όταν χωρίζουν, αλλά το ξεπερνούν πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι άντρες επειδή στρέφονται στον κοινωνικό τους ιστό για στήριξη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. 
woman-heartΑντιθέτως, οι άντρες συνήθως κρύβουν τα συναισθήματά τους και προχωράνε χωρίς να έχουν στ’ αλήθεια ξεπεράσει τον χωρισμό – και μπορεί να μην τον ξεπεράσουν ποτέ.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή δρα Κραιγκ-Έρικ Μόρις, βιοπολιτισμικό ανθρωπολόγο από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Binghamton της Νέας Υόρκης, η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων οφείλεται στην βιολογία.
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Evolutionary Behavioral Sciences» ο δρ Μόρις και οι συνεργάτες του από το University College του Λονδίνου (UCL), ζήτησαν από 5.707 εθελοντές από 96 χώρες να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια για τα συναισθήματα και τα σωματικά προβλήματα που τυχόν είχαν εκδηλώσει έπειτα από έναν πρόσφατο χωρισμό από την μόνιμη ρομαντική σχέση τους.
Τους ζήτησαν επίσης να βαθμολογήσουν τον ψυχικό και σωματικό πόνο τους με βάση μία κλίμακα από 0 (κανένας πόνος) έως 10 (αφόρητος πόνος).

Ο Θεριστής στα χρόνια της επίπλαστης Ειρήνης

    Πολλοί το έχουν πει, ότι αν θες να κατανοήσεις το παρόν πρέπει να ρίξεις μια καλή ματιά στο παρελθόν

    Ματιά καθαρή στην ανθρώπινη ιστορία και είναι εκπληκτικό πως αυτή επαναλαμβάνεται αδιάκοπα, λες και η είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι σε μια λούπα αναζητώντας σημείο διαφυγής…

    Σήμερα στην Ιαπωνία ήταν η μαύρη επέτειος των 70 χρόνων της πρώτης ατομικής βόμβας, όταν οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Χιροσίμα, με αποτέλεσμα τον θάνατο συνολικά 140.000 ανθρώπων. Την Λαγκάρντ την κάλεσαν, άραγε; Γιατί έχει μια ιδιαίτερη μανία με τα εφτάρια…
    Alexandrakis-AeraΑλήθεια… γιατί έγινε ο Β’ Π.Π.; Πολλά έχουν να πουν ιστορικοί αναλυτές πολλών απόψεων και αντιλήψεων, για οικονομική κρίση, άνοδο του φασισμού, περίεργες συμμαχίες και αλλαγές στρατοπέδων στη συνέχεια, όπου στο τέλος στη μεγάλη σκακιέρα μοιράστηκε ο πλανήτης.
    Αλήθεια… γιατί έγινε ο Α’ Π.Π.; Για την άρχουσα τάξη οι τελευταίες δεκαετίες πριν τον πόλεμο ήταν χρονιές λαμπρές, η οικονομία είχε βγει δυναμωμένη από τη Μεγάλη Ύφεση του 1870-1880, η επιστήμη και η τεχνολογία έκαναν άλματα και η κυριαρχία τους απλωνόταν σε ολόκληρο τον κόσμο.
    Ο πόλεμος δεν είχε καμιά θέση μέσα σε αυτόν τον ονειρικό παράδεισο και το 1910 ο Nόρμαν Έιντζελ, στο βιβλίο του «Η Μεγάλη Χίμαιρα» προανήγγειλε μάλιστα το οριστικό τέλος των πολέμων. Οι ενδοευρωπαϊκές διεθνείς συναλλαγές, δεν δικαιολογούν για τις άρχουσες τάξεις κανέναν πόλεμο. Οι Άγγλοι βιομήχανοι δεν θα είχαν κανένα συμφέρον να βομβαρδίσουν τις θυγατρικές τους στη Γαλλία. Ούτε οι Γάλλοι τραπεζίτες να ανατινάξουν τα μεγάλα έργα που χρηματοδότησαν στη Γερμανία -και να χάσουν έτσι τους τόκους και τα κεφάλαιά τους. Και όμως… έγινε! 

    Τα ρομπότ έρχονται στη δουλειά, οι άνθρωποι φεύγουν… | Ατζέντα 21



    Σύμφωνα με δημοσκόπηση, υψηλόβαθμα στελέχη δηλώνουν θετικά στην ιδέα της ενσωμάτωσης ρομπότ στην ομάδα τους μελλοντικά

    Οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν άραγε μελλοντικά να οδηγήσουν σε μια νέα γενιά «καλλιεργημένων» και ταλαντούχων ανθρωποειδών ρομπότ, ικανών να κατακτούν πολύτιμες θέσεις εργασίας; Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να ξεφύγει από τα όρια της φαντασίας και σε βάθος χρόνου να γίνει πραγματικότητα.
    Ηδη πολλές βιομηχανίες έχουν αντικαταστήσει εργάτες στη γραμμή παραγωγής με εκλεπτυσμένα ρομποτικά μηχανήματα. Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen (VW) ανακοίνωσε ότι στα εργοστάσια συναρμολόγησής της σχεδιάζει την αντικατάσταση των εργατών που συνταξιοδοτούνται με ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας, με στόχο το «ψαλίδισμα» του κόστους παραγωγής των αυτοκινήτων της. Ωστόσο στις αρχές Ιουλίου ένας τεχνικός 21 ετών βρήκε τραγικό θάνατο σε εργοστάσιο της VW στη Γερμανία όταν χτυπήθηκε από ρομπότ συναρμολόγησης.

    Πάθατε σύγκαμα στην περιοχή των μηρών ή των γλουτών; Δείτε τι να κάνετε

    9d5d4f

    Η προστριβή στους μηρούς και τους γλουτούς είναι ένα κοινό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα να γίνει κόκκινο και πολύ ευαίσθητο, ενώ προκαλεί τσούξιμο, “κάψιμο” και πόνο που μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστο.

    Αν το σύγκαμα, όπως είναι πιο γνωστό το σύμπτωμα της προστριβής του δέρματος, αφεθεί ανεξέλεγκτο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο δέρμα ή να το κάνει πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις.
    Η πιο κοινή αιτία που κάποιος άνθρωπος παθαίνει σύγκαμα στην περιοχή των μηρών ή των γλουτών είναι όταν τα ρούχα που φοράει τρίβονται πολύ με το δέρμα της περιοχής. Επίσης, είναι προφανές ότι το υπερβολικό βάρος αυξάνει την περίμετρο των μηρών με αποτέλεσμα αυτοί να ακουμπούν και να τρίβονται μεταξύ τους. Τέλος, όταν ασκείστε, ο ιδρώτας μπορεί να επηρεάσει την περιοχή και να προκαλέσει ερεθισμούς. Το αλάτι από τον ιδρώτα μπορεί να παγιδευτεί σε σημεία προστριβής και ερεθίζει ακόμα περισσότερο το δέρμα.
     Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που συγκαείτε

    Προσωπικές συνθέσεις

    Κείμενο: Έλενα Παπαδοπούλου
    Φωτογραφία: David Colin Onze
    Φωτογραφία: David Colin Onze
    Η απόσταση μεταξύ των λαθών και της συνειδητοποίησης τους.
    Να ορίζαμε το μέγεθος της χρονικής διάρκειας της.
    Τα λάθη και πάθη που θα μας καθιστούσαν ώριμους και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τα προβλεπόμενα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας κατάλοιπα και απωθημένα.
    Έτσι, για να πούμε πως νιώσαμε περισσότερο περήφανοι και λιγότερο ενοχικοί που θέλουμε να αλλάξουμε μια ασυνείδητα αποτυπωμένη λογική απ’τα παιδικά μας χρόνια.
    Επιλογές και μονοπάτια, που σαν υποχείρια διαλέγουμε να διασχίσουμε και πολλές φορές να τρέξουμε, να τερματίσουμε πρώτοι, να πετύχουμε, o,τιδήποτε.
    Με πρέπει και μη, άτυπα πειθαρχημένοι σε κάτι, συχνά, άγνωστο και ξένο απ’αυτό που πραγματικά είμαστε και θέλουμε να δούμε ότι γινόμαστε.
    Ας σταματήσουν αυτά τα συστηματοποιημένα ρολόγια επιτέλους.

    Το Γιασεμί της τρίτης ηλικίας…

    Άρθρο: Ειρήνη Κωνσταντοπούλου
    Ειδική παιδαγωγός
    Επιμέλεια: Μαρία Κασσεροπούλου
    Φιλόλογος
    1688475_464878336945716_762121532_n
    Τρίτη ηλικία… Πόσο παρεξηγημένη είναι, πόσο τρομαχτική μας φαίνεται. Αρνούμενοι να μεγαλώσουμε, θέλοντας να παραμείνουμε για πάντα νέοι, χάνουμε την ομορφιά που έχουμε απέναντί μας… την ομορφιά αυτής της ηλικίας. Και κρύβει τόσες πολλές!
    Προσωπικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ πώς θα ήταν να μεγαλώνω χωρίς τον παππού και τη γιαγιά. Πέρασε βέβαια αρκετός καιρός μέχρι να μπω στη διαδικασία αναζήτησης και κατανόησης της ζωής που είχαν. Η αλήθεια είναι πως κάθε παππούς και κάθε γιαγιά έχει μία ιστορία τόσο ξεχωριστή, που μοιάζει με ταινία. Δυστυχώς όμως, αντί να τους βλέπουμε σαν ήρωες που πρωταγωνιστούσαν σε ταινία, τους θεωρούμε σαν κάτι συνηθισμένο, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικοί είναι στην πραγματικότητα για εμάς. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να έχουμε εμπειρίες μαζί τους και δεν αναφέρομαι μόνο στις εμπειρίες από την παιδική μας ηλικία. Αναφέρομαι και σε αυτές που αποκτάμε στην ενήλικη ζωή μας. Όταν τους αποδεικνύουμε πως, παρ’ ότι μεγαλώνουν, εμείς τους θυμόμαστε όχι επειδή τους έχουμε ανάγκη αλλά επειδή νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσα έχουν κάνει για εμάς. Γιατί εκείνοι ήταν πάντα εκεί για εμάς…
    Η Τρίτη ηλικία ίσως να κρύβει και μία θλίψη.

    «Mε τις ώρες στο facebook και στο κινητό»



    Από την Αλεξάνδρα Καππάτου Ψυχολόγο - Παιδοψυχολόγο - Συγγραφέα 
    Oι έφηβοι μπορεί να μιλούν με τις ώρες μέσω του facebook ή να ανταλλάσσουν μηνύματα στο κινητό. Όλος ο ελεύθερος χρόνος τους, αφιερώνεται στην επικοινωνία με τους φίλους.
    Οι γονείς απελπίζονται. Αναρωτιούνται παράλληλα: «Γιατί να χάνει έτσι άσκοπα τις ώρες του;» και «Πότε θα προλάβει να διαβάσει;» ή «Γιατί δεν κάνει κάτι πιο δημιουργικό;».
    Oι παντός είδους συνομιλίες βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής των εφήβων. O έφηβος έχει δρομολογήσει την πορεία «εξόδου» στην κοινωνία του, που την αποτελούν σε αυτό το στάδιο οι συνομήλικοί του, δηλαδή οι συμμαθητές του και η παρέα του. Όταν δεν είναι μαζί τους «έξω», τους αισθάνεται κοντά του μιλώντας στο τηλέφωνο ή στο facebook.

    Η "ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΛΑΔΑΣ ΑΘΗΝΑΣ" ΚΑΙ Ο ΑΙΘΕΡΙΚΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝ

    Φωτογραφία του Nicos Kastanias.

    Συγκροτήθηκε μετά την επικράτηση της Θεάς επί του Ποσειδώνος ως προς την κυριαρχία των επί της Αττικής γης. Προστάτις - θεότητα της Αδελφότητας ήταν η Θεά Αθηνά, η οποία εκπροσωπούσε την σκέψη του Ύπατου των Θεών.
    Η Αδελφότητα ανδρών και γυναικών ήταν συγκροτημένη από υπερβατικές οντότητες και ενσαρκωμένους διδασκάλους, οι οποίοι έφθασαν με την μύηση σε ανώτερα πεδία φωτός.
    Χώρος συνάντησης ήταν η είσοδος του Παρθενώνα για τους Μύστες και το εσωτερικό του για το Ιερατείο, τις Φωτεινές Υπερβατικές Οντότητες και την ίδια την Θεά. Όταν κορυφωνόταν η τελετουργία, οι Μύστες των ανωτέρων βαθμών, το Ιερατείο και οι Υπερβατικές Οντότητες, ανέρχονταν στον χώρο συνάντησης των Αιθερικών Πεδίων, ο οποίος βρισκόταν ακριβώς επάνω από τον Ναό της Ακροπόλεως. Οι κολώνες του Παρθενώνος δεν είναι κατακόρυφες αλλά έχουν μια μικρή κλίση. Αν επεκταθούν προς τον ουρανό, συναντώνται σε ύψος 1.852 μέτρων. Στο ύψος αυτό προσδιορίζεται η ύπαρξη του Αιθερικού Ναού.

    Η νίκη του Φωτός είναι κοντά!



    Η ΥΠΟΣΕΛΗΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΟΜΑΛΑ. ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΜΒΩΝ "STRANGELET" ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ
    COBRA: Η Υποσελήνια Επιχείρηση των Φωτεινών Δυνάμεων είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι περισσότερες από τις γεννήτριες βαθμωτού πλάσματος και οι βόμβες Strangelet που έχουν τοποθετηθεί σε τεχνητούς δορυφόρους, έχουν απενεργοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένων και δεκατριών βομβών που βρίσκονταν σε τροχιά με τους δορυφόρους NROL-39 (με το χταπόδι ζωγραφισμένο πάνω τους).
    - Ότι ήταν αδύνατο και απρόσιτο για σας, τώρα γίνεται πραγματικότητα!
    Αυτές οι επιτυχίες έχουν χαλαρώσει αποτελεσματικά τον έλεγχο του Matrix πάνω στον πληθυσμό της επιφάνειας του πλανήτη, μέχρι του σημείου να απελευθερώνονται πληροφορίες για τα σχέδια προηγμένων συστημάτων πρόωσης διαστημικών σκαφών και οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει στα συνήθη και στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης:

    ΤΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΤΡΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ


    Πεινάς. Το στομάχι σου ζητάει να του σπρώξεις τροφή. Κατουριέσαι. Η φύση σου πάλι σε στέλνει στην τουαλέτα. Αν αγνοήσεις τη φύση, αυτό έχει κόστος, κύριε μαλάκα. Δεν θα φας περισσότερο απ'όσο σου ζητάει. Δεν θα κατουρήσεις όταν αδειάσεις, τέλος, δεν έχει άλλο, όση ώρα τον περιμένεις να στάξει.

    Λέμε για δύο από τις φυσικές λειτουργίες. Την τροφή και την ούρηση. Το ίδιο στον ύπνο, στο σεξ κ.λ.π., θες μέτρο. Εδώ, τελειώνει ο πρόλογος για το “ιπτάμενο τρένο”, λέει, της Ιαπωνίας. Δηλαδή;

    Βαράει η καρδιά σου, τακ, τικ, τακ..., 72 φορές το λεπτό. Τι σημαίνει αυτό, κύριε μαλάκα; Πως κτίζεις ζωή, πως δεν πέφτεις σε μία καθημερινότητα όπου βιάζεις τη φύση σου, δηλαδή τον εαυτό σου, σε ρυθμούς πιο ταχείς και πιο έντονους.

    Αυτές τις στροφές σου έδωσε για να κυκλοφορείς. Άνθρωπος είσαι, σ'έφτιαξε από χώμα, δεν είσαι αυτοκίνητο, να τρέχεις με όποια ταχύτητα γουστάρεις. Όχι, κύριε. 

    Πώς να μην πεινάω; 4 τροφές σε κρατούν χορτάτη!

    pos-na-min-peinasΠως να μην πεινάς - ένα ζητούμενο που φαίνεται να βρίσκει λύση. Γιατί υπάρχουν τέσσερις τροφές που μπορείς να καταναλώνεις και να παραμένεις χορτάτη πιο πολύ.
    «Πώς να μην πεινάω» και τι να τρως για να νιώθεις περισσότερες ώρες χορτάτη.
    Σε πρόσφατη μελέτη στην επιθεώρηση American Journal of Epidemiology αναφέρεται ότι οι γυναίκες που το βάρος τους αυξομειωνόταν (κατά τουλάχιστον 5 κιλά) περισσότερες από 20 φορές στη ζωή τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρες.
    Γι’αυτό αξίζει να δοκιμάσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να βάλεις στη διατροφή σου τις παρακάτω τέσσερις τροφές που σε κρατούν χορτάτη για περισσότερες ώρες.

    Χρησιμοποιείτε τη ζωή για να εκμηδενιστείτε από το Φως του Ενός;



    Κάποτε είχαμε έναν πολύ όμορφο άντρα, έναν Επίσκοπο. Ήταν αναχωρητής στο μοναστήρι, και ημέρα και νύχτα διαλογιζόταν, έγραφε και προσευχόταν.

     Μια μέρα πήγα και του είπα, «Είστε τόσο όμορφος. Με την απουσία και την παρουσία σας σε αυτό το μικρό δωμάτιο, μου στέλνετε τόσο πολύ έμπνευση." 

    Εκείνος απάντησε, "Σταμάτα. Στο φως του Χριστού, είμαι ένα τίποτα και ολάκερη η προσπάθειά μου είναι να γίνω κάτι για Αυτόν."

    Το σιδερένιο χέρι του Κοσμικού Νόμου



    Γιατί τα έθνη που διαπράττουν γενοκτονία ή προβαίνουν στην καταστροφή ανθρώπων και πόλεων ζουν σε αφθονία και ισχύ, ενώ συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα, χωρίς να τιμωρούνται από τους φυσικούς νόμους ή από τα παγκόσμια γεγονότα;

     Η απάντηση μπορεί να φαίνεται παράλογη, αλλά είναι αλήθεια ωστόσο. 

    Οι καρμικές συνέπειες έχουν τον καθορισμένο χρόνο τους. 

    Ενεργειακά Βαμπίρ και μονοπάτι




    Ενεργειακά Βαμπίρ και μονοπάτι


    Χρειάζομαι να ξέρω ποιον έχω δίπλα “μου,
    χρειάζομαι να βλέπω που αφιερώνω την ενέργεια μου,
    χρειάζομαι να είμαι δυνατός και να πάψω να χαραμίζω το χρόνο και τον εαυτό μου σε ανθρώπους που η σκέψη τους είναι να με αρμέγουν,
    να με αποστραγγίσουν εντελώς..

    ...τι ασχολείσαι με ανθρώπους που έκαναν την παρεξήγηση συνήθεια τους..?

    ~Αυτό έκαναν πάντα,
     δεν αποφάσισαν πότε να μάθουν να ζουν διαφορετικά,
    έτσι λειτουργούσαν πάντα, 
    έτσι επιλέγουν να συνεχίζουν..

    ~Όμως αυτός ο τρόπος σκέψης δεν είναι η επιλογή σου. .

    Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ Η ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΣΙΦΕΡ


    Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
    Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο Πάπας της Ρώμης αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την νέα του εγκύκλιο εγκαθίδρυσης της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Πριν όμως από αυτό, είχε προηγηθεί μια άλλη πολύ σημαντική εξέλιξη που δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις του Ποντίφικα.
    Στις 27 Απριλίου του 2014 έγινε μια σημαντική τελετή στο Βατικανό παρουσία του νυν Πάπα και του απερχόμενου Πάπα. Το σημαντικό στοιχείο αυτής της τελετής, την οποία είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκατομμύρια πιστοί στην παπική εκκλησία και όχι μόνο, ήταν ότι για πρώτη φορά ο Λούσιφερ, δηλαδή ο Εωσφόρος, δηλαδή ο Διάβολος, ανακηρύχτηκε ως Θεός. Ήταν μια συγκλονιστική ανακοίνωση που έγινε δημόσια μπροστά στις χιλιάδες που παραβρίσκονταν στην πλατεία του Βατικανού και που απευθύνονταν σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Φτιάξε τη δική σου «ανεμόσκαλα» ν’ ανέβεις στον Θεό



    Δημιούργησε με κατάνυξη την δική σου προσευχή προς τον Θεό.
    Ξεκίνησε με οδηγό το Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με.


    Μη ζητάς τίποτε το γήινο από τον Θεό, όχι επειδή δεν το αξίζεις, αλλά επειδή Εκείνος γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς χρειάζεσαι και με ποιο τρόπο θα σου εκπληρώσει όλες σου τις ανάγκες. Ανάγκες και όχι επιθυμίες. Γιατί ο Θεός κάθε μας ανάγκη θα σπεύσει να την καλύψει. Όσο για τις επιθυμίες μας θα καλύψει με το Μεγαλείο του όλες όσες είναι σύμμετρες ως «τροφή» πνευματική.
    Έτσι λοιπόν ότι θα βάλεις μέσα στην δική σου αυτή σκάλα, για να φτάσεις να δρασκελίσεις όλα τα δύσκολα, δύσβατα μονοπάτια της ζωής σου, ας είναι μόνο για πνευματικό πλούτο και ανάπτυξη.

    Τι Είπε Ο Κεραυνός

    There is not even silence in the mountains
    but dry sterile thunder without rain
    What the thunder said, Waste Land, T.S. Eliot
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Οι αστραπές σαν ηλεκτρισμένα έντερα, η βροχή όλο και δυναμώνει, τα μπουμπουνητά πλησιάζουν. Κάθε φορά που αστράφτει φωτίζεται ολόκληρος ο ουρανός. Τόση ενέργεια στους αιθέρες κι εμείς καίμε πετρέλαιο. Κι ο Τέσλα πέθανε άφραγκος.
    Εύχομαι να παρακολουθήσω μια ηλεκτρική καταιγίδα, αλλά οι ουρανοί και οι θεοί δεν ακούν τις ευχές και τις προσευχές μας.
    Άλλωστε το έζησα μια φορά, αυτή την υπερπαραγωγή των ουρανών κι είναι απληστία να ζητάς να ξαναγίνει κάτι τέτοιο, τόση ενέργεια, μόνο γιατί το εύχεσαι.
    ~~{}~~
    Ήταν το καλοκαίρι του 2004 και δούλευα σ” ένα υπαίθριο μπαρ της Νάξου, τον Κήπο. Στην μπάρα άνθρωποι απ” όλο τον κόσμο.
    Ένα βράδυ, χωρίς να υπάρχει καμιά προειδοποίηση ξέσπασε η ηλεκτρική καταιγίδα. Δεν έβρεχε, η ατμόσφαιρα ήταν ξερή και στείρα. Όμως οι αστραπές και τα μπουμπουνητά δεν είχαν σταματημό. Κάθε δευτερόλεπτο η πλάση άναβε κι έπειτα, μόλις ακουγόταν εκκωφαντικός ο ήχος, όλοι έσκυβαν λίγο το κεφάλι, μια κίνηση αταβιστική που σίγουρα σε τίποτα δεν θα βοηθούσε αν κάποιος κεραυνός αποφάσιζε να περάσει μέσα απ” το σώμα μας στον πηγαιμό προς το χώμα.

    15 Πράγματα στα Οποία Πρέπει να Πούμε ΝΑΙ για Ευτυχισμένη και Καλύτερη Ζωή

    Ποτέ δε λέμε "όχι" σε μια ακόμα δόση ευτυχίας στη ζωή μας!  Μια στιγμή, όμως...


    Μήπως έχετε βαρεθεί το κλίμα γενικευμένης γκρίνιας;  Μήπως ‘πιάνετε’ τον εαυτό σας να έχει κακή διάθεση ή να λέει διαρκώς «όχι»; Μήπως διαρκώς κάνετε τα χατίρια των άλλων και παραμελείτε τον εαυτό σας;  Κάντε μια άσκηση, σε 1 λεπτό: Παρατηρήστε τον εαυτό σας: πόσο συχνά λέτε «ναι», με τα λόγια ή τις πράξεις σας καθημερινά;  Λίγες;  Αλλάξτε τα «όχι» σε «ναι» και θα δείτε τη διάθεσή σας να βελτιώνετε και την ποιότητα της ζωής σας να αλλάζει!


    Λέμε ΝΑΙ σε:

    Αποσυμβολισμός των άθλων του Ηρακλή

    Αποσυμβολισμός των άθλων του Ηρακλή
    Μια εξέχουσα μορφή της ελληνικής μυθολογίας, που ξεχωρίζει ιδιαίτερα, όχι μόνο για την τιτάνια φυσική της δύναμη, αλλά και για το ήθος του χαρακτήρα της, ήταν ο Ηρακλής ο Θηβαίος. Η λέξη Ηρακλής, ετυμολογικά, σημαίνει το κλέος της Ήρας, δηλαδή η δόξα της Ήρας, ή δοξασμένη ψυχή. Ο Ζευς (Δίας), σύμφωνα με τη φιλ. Αλτάνη, είναι ο νους του κόσμου, ενώ η Ήρα είναι η ψυχή του. Από τον αναγραμματισμό του ονόματος "Ήρα" προκύπτει το αήρ και κατ' επέκταση η άυλη ουσία που αποτελεί τη δομή της ανθρώπινης ψυχής.
     
    Του Γιώργου Καλλέργη
     
    Ο σοφιστής Πρόδικος μάς αναφέρει ότι την περίοδο που ο Ηρακλής βρισκόταν στον Κιθαιρώνα, αφού είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ως έφηβος, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει τελικά στη ζωή του. Το δρόμο της κακίας, τον κοσμικό εκείνο δρόμο με τις ραδιουργίες, τα αξιώματα της εξουσίας, τον παράνομο πλούτο και τις αδικίες, ή το δρόμο της αρετής, ένα δύσκολο ανηφορικό δρόμο γεμάτο περιπέτειες και αγώνες που θα τον οδηγούσαν στην αθανασία;
     
    Ο Ηρακλής επιλέγει το δρόμο της αρετής!

    Σε νεαρή ηλικία, ο Ηρακλής ξεσηκώνει τους Θηβαίους και απελευθερώνει τη Θήβα από το βαρύ φόρο, 100 βόδια ετησίως για 20 χρόνια, που πλήρωναν στον Εργίνο βασιλιά του Ορχομενού, όπου τον νίκησε και τον σκότωσε στη συνέχεια. Έπαθλο αυτής της ανταμοιβής του η Μεγάρα, κόρη του βασιλιά της Θήβας Κρέοντα, που πήρε για γυναίκα του. Απ' αυτήν απέκτησε 3 παιδιά και ζούσαν ευτυχισμένοι. Στο έργο του Ευριπίδη "Ηρακλής μαινόμενος", ο Ηρακλής, τυφλωμένος από τη Λύσσα που έστειλε η Ήρα, διαπράττει με τη μανία της Λύσσας ένα ακούσιο έγκλημα αλλοφροσύνης κατά της οικογένειάς του στη διάρκεια της νύχτας, νομίζοντας για εχθρούς του τη γυναίκα και τα παιδιά του ως παιδιά του Ευρυσθέα. Όταν συνειδητοποιεί ότι έχει σκοτώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, ζητά χρησμό από το Μαντείο για εξιλέωση, προκειμένου να εξαγνίσει την ψυχή του. Και ο χρησμός του Μαντείου ήταν «ο δυνατότερος θα υπηρετήσει τον αδύνατο». Ο Ηρακλής λοιπόν έπρεπε να υπηρετήσει το βασιλιά του Άργους Ευρυσθέα και να εκτελέσει τις διαταγές του, ή κατά άλλη εκδοχή του Μαντείου «ο δυνατότερος (Ηρακλής) να υπηρετήσει τον αδύνατο» (λαό).

    Ο πλανήτης νάνος Δήμητρα γίνεται όλο και πιο παράξενος - Ρίξτε μια ματιά στις νέες κοντινές φωτογραφίες που δημοσίευσε η NASA!

    Νέες κοντινές φωτογραφίες της ''μυστηριώδους'' πυραμίδας και των φωτεινών σημείων δημοσίευσε η NASA. 

    Όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στη Δήμητρα, τόσο περισσότερο μεγαλώνει το μυστήριο που περιβάλλει τον πλανήτη νάνο.

     Τα μυστηριώδη φώτα βρίσκονται σε έναν κρατήρα που ονομάζεται Occator, ο οποίος έχει μήκος περίπου 90 χιλιομέτρων και πλάτος 4 χιλιομέτρων.



    Ανάμεσα στα υψηλότερα χαρακτηριστικά που βλέπουμε στον πλανήτη νάνο Δήμητρα, μέχρι στιγμής, είναι ένα βουνό, περίπου 4 μιλίων (6 χιλιόμετρα) υψηλό, το οποίο έχει περίπου το ύψος του όρους McKinley στο Denali National Park στην Αλάσκα. 

    Μίλα μου για μεταρρυθμίσεις


    Του Πολύφημου 

    Από το 2010, και την πρώτη χρεοκοπία της Ελλάδας τα πέντε τελευταία χρόνια, μάθαμε ότι η χώρα και η οικονομία της χρειάζονται «μεταρρυθμίσεις».

    Μάλιστα, οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να έχουν και συγκεκριμένο χαρακτήρα, γι’ αυτό και πολλές φορές χρησιμοποιούνται λέξεις όπως διαρθρωτικές, στοχευμένες, ολοκληρωτικές, έξυπνες, γρήγορες, κι άλλοι χαριτωμένοι επιθετικοί προσδιορισμοί για να τους δοθεί το απαραίτητο κύρος και βάρος στα κενά τους λεγόμενα.

    Όταν οι δανειστές ή οι κυβερνήσεις (αριστεράς ή δεξιάς) αναφέρονται δημόσια σε μεταρρυθμίσεις, τονίζουν την εξαιρετική ανάγκη αυτές να εφαρμοστούν άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις.

    Δυστυχώς, όμως, ξεχνούν κάτι πολύ σημαντικό. Δεν μας λένε ποιες πραγματικά είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις και κυρίως ποια είναι η δική τους ερμηνεία στη λέξη «μεταρρύθμιση»· η οποία έχει συνήθως θετική κατάληξη, εκτός κι αν μιλάμε για την οικονομία της Ελλάδας.

    Αυτές είναι μερικές από τις «μεταρρυθμίσεις» που οι δανειστές και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις υπηρετούν, μαζί με την πραγματική τους σημασία.

    Φορολογικές μεταρρυθμίσεις

    Τις παρουσιάζουν ως: Τη δικαιότερη κατανομή φορολογικών βαρών ιδιαίτερα στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, και την υποχρέωση των πλουσίων να συμβάλλουν επιτέλους στα δημόσια ταμεία.

    Τι πραγματικά γίνεται: Οι φόροι στους φτωχότερους αυξάνονται ακόμη και το 2015. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, τα φτωχότερα στρώματα της Ελλάδας πληρώνουν έως και 337% περισσότερους φόρους ενώ οι πλουσιότεροι μόλις 9%. Μάλιστα αυτές τις μέρες μάθαμε ότι οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τον φόρο αλληλεγγύης 8% στα εισοδήματα από 500.000 ευρώ και πάνω, γιατί αυτοί οι 230 που τα δηλώνουν θα φοροδιαφύγουν. Επομένως, όταν ακούμε για φορολογική μεταρρύθμιση γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι φτωχοί θα πληρώσουν περισσότερα και οι πλούσιοι λιγότερα. Αποδεδειγμένα και με δεκάδες παραδείγματα.

    Ζωή Κωνσταντοπούλου

    kwnstantopoulou-zwi-vouli-proedros-708_0
            
    Μπορεί τις τελευταίες μέρες να έχει πέσει ολόκληρη η προσοχή στον Γιάνη Βαρουφάκη και τις αποκαλύψεις που κάνει με τις απανωτές συνεντεύξεις του για την διπρόσωπη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως υπάρχει πάντα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου να αντιμετωπίζει τις χυδαίες κατηγορίες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα συντρόφων κι εχθρών.
     
    Η πρόεδρος της βουλής έχει δεχτεί επιθέσεις από όλα τα ΜΜΕ και σχεδόν σύσσωμο το πολιτικό σύστημα από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε. Είτε για τα σκηνοθετημένα επεισόδια σε κάποιο βενζινάδικο, τους μπάτσους της βουλής που δεν μπορούν να κατουρήσουν, την προστασία αναρχικών, τις μακρές της ομιλίες στη βουλή, το άγριο πέσιμο στον αντιπαθέστατο Νίκο Παππά για την υπόθεση του ΔΣ της ΕΡΤ και την «τυπολατρία» της για τον εξευτελιστικό τρόπο με τον οποίο περνούν τα μνημονιακά προαπαιτούμενα από τη βουλή, είτε με αβάσιμες κι απαξιωτικές κατηγορίες για τις επιτροπές για το χρέος, τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα σκάνδαλα της Siemens αλλά και τις ευθείες βολές για υπεράσπιση βιαστών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να αποτελεί τον απόλυτο στόχο εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

    Ποιο λαχανικό καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα με τα σάλια του;



    Με τις μπάμιες δεν υπάρχει μέση οδός. Ή τις λατρεύεις ή τις απεχθάνεσαι. Στη δεύτερη περίπτωση φταίει ξεκάθαρα η γλοιώδης πλευρά τους (τα «σάλια» τους, που αποκαλύπτουν στο μαγείρεμα). Και όμως οι μπάμιες, χάρη στα «σάλια τους», καθαρίζουν το εντερικό σύστημα και θεωρούνται ιδανική τροφή για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Και αυτό γιατί περιέχουν φυτικές ίνες – τόσο αδιάλυτες (άριστες για τα έντερα, εφόσον συνοδεύονται από άφθονο νερό), όσο και διαλυτές (εξαιρετικές για την πρόληψη της αθηροσκλήρωσης).

    Πότε πνέουν μελτέμια στο Αιγαίο;



    Η φύση προνοεί για όλα! Έτσι και το καλοκαίρι, για να δροσιζόμαστε, μας προσφέρει τα μελτέμια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων, τα μελτέμια είναι το κλιματιστικό της φύσης κατά τη διάρκεια του ιδιαίτερα ζεστού ελληνικού καλοκαιριού. Καθώς είναι δροσεροί και ξηροί άνεμοι, βοηθούν το σώμα μας να αναπνεύσει και να δροσιστεί επιταχύνοντας την εξάτμιση του ιδρώτα.

    Όλη η δροσιά στο Αιγαίο

    Τα μελτέμια είναι εποχικοί άνεμοι (η λέξη προέρχεται από την τούρκικη μελτέμ, που σημαίνει εποχικός άνεμος), οι οποίοι κάνουν την εμφάνισή τους κάθε καλοκαίρι ( Ιούλιο – Αύγουστο) στην ανατολική Μεσόγειο και, κυρίως, στο Αιγαίο. Η ταχύτητά τους κυμαίνεται μεταξύ 20-55 χλμ. την ώρα (4-7 μποφόρ), ενώ στο ανοιχτό πέλαγος μπορεί να γίνουν θυελλώδεις ξεπερνώντας τα 75 χιλιόμετρα (9 μποφόρ). Η προέλευσή τους, όσο και αν φαίνεται περίεργο, είναι η βορειοδυτική Ινδία και τα οροπέδια του Ιράν, όπου το καλοκαίρι δημιουργείται ένα εκτεταμένο και ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό σύστημα.

    Ο κολιός και η μεγάλη διατροφική του αξία, σε ωμέγα-3 λιπαρά

    της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος

    O κολιός είναι ψάρι που το καλοκαίρι αφθονεί στην χώρα μας και αξίζει να το απολαμβάνουμε όσο διάστημα βρίσκεται στην αγορά.

    Ο Κολιός είναι μεταναστευτικό ψάρι. Τον Αύγουστο κολυμπάει σε μικρότερα βάθη για να βρει ευκολότερα τροφή. 

    Έχει γαλαζοπράσινη ράχη με μαύρες ρίγες και άσπρη κοιλιάΕπίσηςέχει πολύ σκούρα γαλάζια μάτια Όπως λέει η παροιμία «Κάθε πράμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο» η εποχή του είναι ο Αύγουστος. Είναι ιδιαίτερα λιπαρό ψάρι. Τα λιπαρά ψάρια θεωρούνται καλύτερα σε αντίθεση με τα κρέατα όπου προτιμάμε τα μη λιπαρά και αυτό γιατί τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιέχουν τα ψάρια είναι πολύ ωφέλιμα.  

    Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
    Τα μακράς αλύσου και πολυακόρεστα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που περιέχονται μέσα στα ψάρια, έχουν τις ακόλουθες, ευεργετικές για την υγεία, δράσεις: Μειώνουν τον κίνδυνο δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας και απόφραξης στο στεφανιαίο αγγειακό σύστημα της καρδίας. Με τον τρόπο αυτό και χάρις σε αντιπηκτικές ιδιότητες που έχουν, απομακρύνουν τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου. Μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές αρρυθμίες. Μειώνουν τον κίνδυνο απόφραξης των εγκεφαλικών αιμοφόρων αγγείων που είναι η αιτία των ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων.

    Άρθρο James Petras: O Ελληνικός λαός εξέλεξε ένα Δούρρειο Ίππο


    Του James Petras, πρώην καθηγητή κοινωνιολογίας, συγγραφέα και σύμβουλο του Ανδρέα Παπανδρέου, του Σαλβαντόρ Αλιέντε και του Ούγκο Τσάβες
    Εισαγωγή
    Οι προσπάθειες του ελληνικού λαού για τον τερματισμό της οικονομικής ύφεσης, της ανάκτησης της κυριαρχίας του και της αντιστροφής των οπισθοδρομικών κοινωνικο-οικονομικών πολιτικών, οι οποίες μείωσαν δραστικά το βιοτικό επίπεδο, έχουν τρεις φορές απορριφθεί.
    Αρχικά, η άρνηση ήρθε ως τραγωδία: Όταν η ελληνική πλειοψηφία εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τα χρέη της αυξήθηκαν, η οικονομία βυθίστηκε περαιτέρω σε ύφεση και η ανεργία και η φτώχεια εκτοξεύτηκαν. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας τις υποσχέσεις του για «μια νέα πορεία». Αμέσως μετά τη νίκη του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπαναχώρησε στην υπόσχεσή του για την αποκατάσταση της κυριαρχίας – και το τέλος της υποταγής του ελληνικού λαού στις οικονομικές επιταγές από τους εξωτερικούς τραπεζίτες, γραφειοκράτες και πολιτικούς ολιγάρχες. Αντ ‘αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε την Ελλάδα στο ολιγαρχικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ, που απεικονίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένωση ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών. Αυτό που ξεκίνησε ως μια μεγάλη νίκη του ελληνικού λαού, καταντήσει τραγική στρατηγική υποχώρηση. Από την πρώτη ημέρα της θητείας του, ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τον ελληνικό λαό στο αδιέξοδο της ολικής υποταγής στη γερμανική αυτοκρατορία.
    Στη συνέχεια, η τραγωδία μετατράπηκε σε φάρσα, όταν οι Έλληνες αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την επικείμενη προδοσία από τους εκλεγμένους ηγέτες τους. Ήταν έκπληκτοι, αλλά βουβοί, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ άδειαζε το ελληνικό θησαυροφυλάκιο και πρόσφερε ακόμη μεγαλύτερες παραχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποδοχής των παράνομων και επαχθών χρεών που προέκυψαν από ιδιώτες τραπεζίτες, κερδοσκόπους και πολιτικούς κλεπτοκράτες προηγούμενων καθεστώτων.

    Η “χάρτα” των δυστυχισμένων

    Η “χάρτα” των δυστυχισμένων Oι χαρούμενοι άνθρωποι δεν προσπαθούν για την ευτυχία. Συγκεκριμένα προσπαθούν να απολαύσουν τη ζωή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’ αυτό τον λόγο τους δυστυχισμένους τους διακρίνεις από μακριά, γιατί το πρόσωπό μας είναι ο καθρέφτης της δυστυχίας ή της ευτυχίας μας. Φυσικά αυτό εξαρτάται από το πώς νιώθουμε ανά περιόδους και κυρίως ποια στάση στη ζωή θα επιλέξουμε όπως και να έχει. Αν θέλαμε να ορίσουμε έναν χάρτη περιγραφής των δυστυχισμένων ατόμων θα παρατηρούσαμε ότι συνήθως ενεργούν ως εξής:
    • Υιοθετούν μοιρολατρικές απόψεις. Για παράδειγμα τους φταίει η κακή τύχη, νιώθουν ότι είναι αδικημένοι ή ότι τους χρωστάει κάτι η ζωή. Γενικότερα η στάση ζωής τους είναι αντίθετη προς την έννοια της αλλαγής που μπορεί να συμβεί στη ζωή τους. Θεωρούν πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει ή να βελτιωθεί, αλλά μένει ίδιος σε όλη του τη ζωή.
    • Παραμένουν κολλημένοι σε καταστάσεις λόγω συνήθειας ή ακόμα και σε άσχημες καταστάσεις γιατί φοβούνται την αλλαγή ή τον πόνο του αποχωρισμού. Επίσης, αρνούνται να ξεπεράσουν το παρελθόν και δεν ζουν στο παρόν, κάνοντας μίζερα πράγματα ή απομονώνονται στο σπίτι τους.
    • Δεν προσπαθούν αρκετά.

    Πως να γίνετε πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένοι, πιο γαλήνιοι

    Άρθρο της διαιτολόγου και προπονήτριας ευεξίας Corinne Dobbas

    Παλαιότερα, είχα διαρκώς την ανάγκη επιβεβαίωσης από τους άλλους. Επιβεβαίωση για το αν ήμουν αρκετά καλή, αρκετά όμορφη, αρκετά αδύνατη, αρκετά ικανή και ούτω καθεξής.

    Παράλληλα με τη διαρκή ανάγκη μου για επιβεβαίωση, είχα την κακή νοοτροπία του «θα γίνω ευτυχισμένη όταν…», το οποίο σήμαινε όταν αποκτήσω την τάδε δουλειά, όταν κάνω περισσότερους φίλους (ή περισσότερα χρήματα), όταν αποκτήσω ένα τέλειο σώμα, όταν βρω τον σύντροφο των ονείρων μου…ο κατάλογος ήταν ατελείωτος.



    Έψαχνα απεγνωσμένα στον έξω κόσμο με σκοπό να γεμίσω τον εσωτερικό μου κόσμο. Δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα. Αποτελέσματα είδα όταν κοίταξα βαθιά μέσα μου και άνοιξα την ψυχή και την καρδιά μου στην αγάπη, το φως και την καλοσύνη.

    Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έμαθα πολλά και εξακολουθώ να μαθαίνω, όπως άλλωστε όλοι μας. Όταν όμως αποφάσισα να γράψω αυτά που με βοήθησαν να γίνω πιο υγιής, πιο ευτυχισμένη και πιο ήρεμη, ξεχώρισα τις παρακάτω 11 συμβουλές.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα