Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Το Fb σε χειραγωγεί όπως η μανούλα σου

Η χειραγώγηση μπορεί να γίνεται για το καλό σου ή να έχει εν τέλει θετικά αποτελέσματα. Σκοπός του να ξεφύγεις είναι, για να αποκτήσεις ανεξαρτησία και να χρησιμοποιήσεις τον δικό σου ΝΟΥ. Η χειραγώγηση μπορεί...
Το Fb σε χειραγωγεί όπως η μανούλα σου
Χειραγώγηση & η Τέχνη της Απάτης
Πως θα ένιωθες αν κάποιος σου έλεγε ότι η μανούλα σου αλλά και το facebook χρησιμοποιούν τη χειραγώγηση για να σε πείσουν να αλλάξεις την συμπεριφορά σου. Ο “σοφός” λαός της χώρας που ζούμε, πολύ συχνά μέσα από την τέχνη, έχει φωτογραφήσει και περιγράψει τις καταστάσεις εκείνες που φαίνεται ότι το ένα μέλος σε μια αλληλεπίδραση, χρησιμοποιεί τεχνικές χειραγώγησης για να επιφέρει μια αλλαγή συμπεριφοράς στο άλλο μέλος.
Σίγουρα όλοι έχουμε δει κάποια ελληνική ταινία όπου η μητέρα του πρωταγωνιστή, δείχνει να λιποθυμά ή πιάνει το στήθος της σα να κινδυνεύει από καρδιακή προσβολή, εκφράζοντας έτσι την έντασή της για κάποια απογοήτευση. Συνήθως η απογοήτευση προερχόταν από τον «άκαρδο γιο» της που δεν την ακούει ή το «άσπλαχνο» τέκνο της που δεν της έκανε τα χατίρια. Μόλις ο γιος άλλαζε στάση, ξαφνικά η κατάσταση της υγείας της μητέρας επανερχόταν χωρίς να έχει αφήσει κάποια μόνιμη ζημιά και ένα χαμόγελο απλωνόταν στα χείλη της.
Αναρωτήσου: Πόση αλήθεια, μέσα από την υπερβολή της τέχνης, εκφράζει αυτή η κατάσταση; Μήπως υπάρχουν στην ζωή σου άνθρωποι που οδηγούν και τις δικές σου τελικές αποφάσεις και ενδεχόμενες αλλαγές συμπεριφορών; Μήπως εν τέλει, δεν είσαι τόσο ανεξάρτητος όσο νόμιζες;

Πως το Facebook σε χειραγωγεί!

2J Jump Chaos (Random Edition) - Γιατί τα καλύτερα παιχνίδια είναι και απλά!

Το 2J Jump Chaos (Random Edition) είναι ένα νέο, δωρεάν και εθιστικό παιχνίδι για Android και iOS συσκευές για κάποιον που θέλει και έχει το πάθος να αναρριχηθεί στο πίνακα των κορυφαίων!

Το παιχνίδι και ο χειρισμός του δεν θα μπορούσε να ήταν απλούστερος. Έχετε στην διάθεσή σας την μπάλα 2J, η οποία τρέχει στο Platform περιβάλλον του παιχνιδιού σταθερά αλλά με αυξημένη ταχύτητα. Εσείς, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε τα μαύρα σχήματα, αγγίζοντας στην οθόνη της συσκευής σας όπου έτσι αναπηδάει η μπάλα. Σκοπός σας, να κάνετε το μεγαλύτερο σκορ!

Η σοφία





Μια φορά και έναν καιρό, ένας αναζητητής της αλήθειας, ο Πέτρος, μην αντέχοντας να ζει σε ένα κόσμο ψευτιάς, βίας και βασάνων αποφάσισε να φύγει από τη μεγαλούπολη που έμενε και να πάει σε ένα χωριό, να ξεφύγει πια από ένα αρρωστημένο τρόπο ζωής και να γνωρίσει τη σοφία μέσα στους απλούς ανθρώπους και τη Φύση.

Είχε διαβάσει πολλά βιβλία και είχε γνώμη και γνώση για το οτιδήποτε ωστόσο και ο ίδιος καταλάβαινε ότι κάτι του έλειπε και βαθιά μέσα του δεν είχε αυτοπεποίθηση, ήταν σίγουρος όμως για το τι δεν του άρεσε και έτσι πήρε το θάρρος και το κουράγιο να εγκαταλείψει όλα τα γνωστά.

Φτάνοντας στο χωριό, εγκαταστάθηκε σε ένα μικρό σπιτάκι, ωστόσο ήταν φτωχό το χωριό, ο Πέτρος είχε λίγα υπάρχοντα και έτσι προσπάθησε να βγάζει αρχικά τα προς το ζειν, αλλά δυσκολευότανε. Στην ανάγκη του να βγάζει ένα μεροκάματο, αναγκάστηκε να κάνει τον ξυλοκόπο, να πηγαίνει βαθιά στο δάσος, και να φέρνει καθημερινά ένα φορτίο ξύλα. Ήταν πολύ δύσκολη και σκληρή αυτή η δουλειά όμως, γεμάτος ιδρώτα και εξουθενωμένος, επέστρεφε κάθε απόγευμα με το φορτίο, και ο Πέτρος δεν ήξερε πόσο ακόμα θα άντεχε να κάνει αυτή τη δουλειά, μιας και κάνοντας αυτή την κοπιαστική εργασία καθημερινά, πάλι δεν έβγαζε αυτά που έπρεπε, για να έχει ένα πιάτο φαγητό.

"Εδώ υπάρχει χώρος μόνο για έναν"



Ένας από τους μεγάλους ποιητές της Περσίας [Ρουμί] μας άφησε μια όμορφη ιστορία για έναν εραστή που πήγε και χτύπησε την πόρτα της αγαπημένης του. Η κοπέλα, που ήταν ίσως μια μυημένη των μυστηρίων, ρώτησε, "Ποιος είναι;"

"Εγώ, ο φίλος σου. Ήρθα να σε δω."

"Στο σπίτι μου μόνο ένας μπορεί να ζει. Δεν έχω χώρο για άλλο άτομο. "

Το αγόρι ξαφνιάστηκε με αυτή τη πολύ ασυνήθιστη απάντηση και έφυγε συγχυσμένο. Λίγες μέρες αργότερα, νομίζοντας ότι αυτό ήταν ένα αστείο, πήγε πάλι πίσω στο σπίτι της αγαπημένης του και χτύπησε την πόρτα.

"Ποιος είναι?"

"Εγώ. Ξέρεις ότι είμαι εγώ. Άνοιξε την πόρτα."

"Λυπάμαι, αλλά σου είπα ότι υπάρχει χώρος εδώ μόνο για έναν. Δεν υπάρχει χώρος για άλλο άτομο."

Εκείνοι που υποθέτουν ότι μετά από μια αυτοκτονία θα επιστρέψουν στον τόπο απ’ όπου εστάλησαν, κάνουν λάθος



Εκείνοι που υποθέτουν ότι μετά από μια αυτοκτονία θα επιστρέψουν στον τόπο απ’ όπου εστάλησαν, πραγματικά κάνουν λάθος, γιατί η δίνη του διαστήματος θα τους παρασύρει μακριά, σαν φθινοπωριάτικο φύλλο.

 Η επιθυμία για ζωή πρέπει να εκφράζεται συνειδητά. 

Πως να καθαρίσετε τα δερμάτινα παπούτσια σας με ένα αυγό!

Θυμηθείτε πόσο καλά είναι τα αυγά για το δικό μας το δέρμα. Το ίδιο καλά είναι και για τον καθαρισμό των δερμάτινων παπουτσιών.

Χωρίς συμπό­νια δεν μπορεί να υπάρξει απελευθέρωση






"Ο Εύτιμος απάντησε κάπως καθυστερημένα. Είπε:

- Κατά την παραμονή μου στην Ινδία έζησα για πολλά χρόνια κοντά στους γυμνοσοφιστές, άγιους άντρες που, έχοντας απαρνη­θεί τα εγκόσμια, ζουν στα δάση και τρέφονται με καρπούς, ρίζες και νερό. Αντί να αρρωστήσουν εξαιτίας αυτής της διατροφής, ισχυροποιούνται και αποκτούν μια ανίκητη εσωτερική δύναμη. Ισχυρίζονται ότι, από τη στιγμή που σταματούν να τρώνε κρέας ζώων, ο νους τους αποκτά μεγαλύτερη διαύγεια και δεκτικότητα στο φως που προέρχεται από το Είναι τους. Το κρέας, δηλώνουν, θολώνει το νου. Από την άλλη, γνώρισα στην πόλη Βαρανάσι, στις όχθες του Γόγγη, του ιερού ποταμού των Ινδών, έναν άντρα δια­φορετικό από όσους έχω γνωρίσει έως σήμερα. Σ' εκείνον οφείλεται στην πραγματικότητα η πλήρης μεταμόρφωση μου, σε σημείο που, παρότι έχω επίγνωση της αγριότητας που επικρατεί γύρω μας, μου είναι αδύνατο να συνεχίσω να ζω από το θάνατο αθώων ζώων.

Oλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..




To 1852 ήρθε στην Ελλάδα o  Γάλλος συγγραφέας και δημοσιογράφος Εντμόν Αμπού ως εταίρος της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών. Είχε σπουδάσει κλασική φιλολογία και το τις εντυπώσεις του από τη σχεδόν διετή παραμονή του στην Ελλάδα, τις περιέγραψε στο βιβλίο του: «Η σύγχρονη Ελλάδα». Τα λόγια του 160 παραμένουν επίκαιρα όπως θα διαπιστώσετε. Αναφέρει λοιπόν ο Εντμόν Αμπού το 1854:

«…Η Ελλάδα αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα σύγχρονης χώρας σε καθολική πτώχευση από την ημέρα της δημιουργίας της. [… ] Οι φορολογούμενοι δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο Κράτος, το οποίο δεν πληρώνει τους πιστωτές του..

…Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η Ελλάδα εξάγει σε εμπορεύματα περίπου τα μισά από όσα εισάγει, με αποτέλεσμα αριθμητικά κάθε χρόνο να χάνει εκατομμύρια σε συνάλλαγμα [ ]. Αν θέλουμε η χώρα να επανακάμψει θα πρέπει οι εξαγωγές να ρυθμιστούν σε ισορροπία με τις εισαγωγές…

…Αναγνώρισα στους Έλληνες δύο πολιτικές αρετές: την αγάπη για την ελευθερία και το συναίσθημα της ισότητας. Οφείλω να προσθέσω και μία τρίτη: τον πατριωτισμό. 

Ο άνθρωπος είναι ένα μικρό σύμπαν...





“Ο δημιουργός χάρηκε όταν διαπίστωσε ότι ο κόσμος κινείται και μοιάζει με τους αιώνιους θεούς και, ευχαριστημένος απ’ αυτό, σκέφτηκε να τον κάνει ακόμα πιο όμοιο με το πρότυπο που είχε χρησιμοποιήσει. Ξέροντας ότι το πρότυπό του είναι ζωντανό και αιώνιο, προσπάθησε να κάνει το ίδιο και με τον κόσμο. Επειδή όμως η φύση εκείνου του προτύπου είναι αιώνια και δεν μπορούσε να την μεταδώσει απόλυτα στον κόσμο, σκέφτηκε να τον κάνει σαν κινητή εικόνα της αιωνιότητας. Βάζοντας λοιπόν τάξη στον ουρανό, έφτιασε της σταθερής αιωνιότητας την εικόνα, η οποία κινείται σύμφωνα με τους νόμους των αριθμών, αυτό βέβαια που ονομάζουμε χρόνο…(…).. Πήρε όλη την ορατή ύλη που ποτέ δεν ησύχαζε, αλλά βρισκόταν σε άτακτη και ακανόνιστη κίνηση, και την έβαλε από την αταξία σε τάξη, πιστεύοντας ότι αυτή σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερη. ”
 Πλάτων, Τίμαιος, 37c-d/30 a


Το Σύμπαν αποτελείται από άπειρες μορφές ζωή, που συνυπάρχουν και αλληλοσυνδέονται. Το μικροκοσμικό υπάρχει μέσα στο μακροκοσμικό και το ελάχιστο είναι παράγωγο και τμήμα του μεγίστου, ενώ όλοι μαζί οι κύκλοι είναι τμήμα του  "Ολου".

Ο άνθρωπος σε μία τέτοια συνάρτηση, είναι ένα μικρό σύμπαν, καθώς αποτελείται από εκατομμύρια μικρότερες ζωές, οι οποίες αποτελούν όχι μόνο το φυσικό του σώμα αλλά όλη του την ύπαρξη και στις υπόλοιπες διαστάσεις. 

Ο ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ



ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ





Στον πλανήτη μας ζουν ενεργειακά παράσιτα! αυτά τα παρασιτικά όντα έχουν επιλέξει να ζουν και να τρέφονται μακριά από το φως που υποδηλώνει την ζωή, και να τρέφονται με οποιαδήποτε μορφής αρνητική ενέργεια! ελέγχουν τους ανθρώπους μέσα από την ανασφάλεια τους, τον φόβο, τον πόνο, την υποδούλωση, την τρομοκρατία, και γενικά τρέφονται από τις πολύ χαμηλές και σκοτεινές ενεργειακές συχνότητες.

Αυτά τα σκοτεινά όντα αρέσκονται να ονομάζουν τους εαυτούς τους "αφέντες" ως υποδουλωτές της ανθρωπότητας που είναι.

Πρέπει εμείς οι άνθρωποι να καταλάβουμε ότι οι σκέψεις που κάνουμε δίνουν οντότητα στην έννοια τους και κάνουν πραγματικότητα ότι σκεφτόμαστε! γι'αυτό λοιπόν, όταν λέμε κάποιον αφέντη, η τον βλέπουμε ως ανώτερο μας, αυτόματα του δίνουμε την εξουσία να μας ελέγχει την ζωή μας!

Αυτά τα σκοτεινά όντα είναι μια μόλυνση της συνείδησης των ανθρώπων, είναι παρασιτικά όντα τίποτα το ιδιαίτερο, που απλά μας εκμεταλλεύονται το ότι δεν τα αντιλαμβανόμαστε εύκολα αν δεν γνωρίζουμε, και έτσι μας ελέγχουν την συνείδηση μας και την ζωή μας.

ΙΑΠΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 666 (καλού - κακού)







Για το 666 τα πράγματα απλοποιούνται όταν τα δούμε ως αριθμούς στο αρχαίο Ελληνικό σύστημα αρίθμησης, δηλαδή τα γράμματα χξϛ΄. Σύμφωνα με τον Κώδικα του Έλληνος Λόγου, το Χ (600) σημαίνει τα χοϊκά σώματα, το Ξ - ΚΣ (60) την κάσα που στα αρχαία σημαίνει οικία - καλύβη και άρα κάθε σώμα εδώ κάτω που περιέχει έσω χώρο και το ς', δηλαδή ΣΤ" (6) που σημαίνει την στερέωση της ενεργείας. Με μιά απλή παρατήρηση, βλέπουμε πως ότι αφορά στο 666, αντιπροσωπεύει την ύλη και η προσκόλησή μας σε αυτήν, μας κάνει δούλους του Σατανά. Νομίζω πως τα πράγματα είναι απλά! 

ΙΑΠΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 666 (καλού - κακού)Ψάχνοντας για τον ΙΑΠΕΤΟ βρήκα κάτι σημαντικό, σχετικά με τον κόσμο όπου ζούμε του καλού - κακού και έχει σχέση με την μυθολογία τις θρησκείες τα ζώδια...περίεργο δεν είναι; για δείτε και σκεφτείτε..

Είναι θέμα όχι δαιμονοποίησις των αριθμών, αλλά μέσα από την τελειότητα των αριθμών να δούμε την αλήθεια!

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΣ
6=1+1+1+1+1+1=6(μονάδες)
2+2+2=6(δυάδες)
3+3=6(τριάδες)
6=1χ2χ3=6(1-2-3 πολλαπλασιασμός)
1+2+3=6(1-2-3 πρόσθεση)

Τι συμβολίζει αυτό το 666;
Το καλό και το κακό;
ο 6=έξι είναι ο 1ος ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
αλλά λόγω της δισυνθετότητος του καλού-κακού
τόσον στον άνθρωπο όσο και τον κόσμο
666=καλού
666=κακού

Ο ΔΙΠΟΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΟΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Η ΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Πρέπει να ορίσουμε ως αλήθεια, ότι ο θάνατος δεν υπάρχει  σε έναν μονοπολικό κόσμο έστω και ως σκέψη, ,  αλλά σε έναν διπολικό.
Ένας μονοπολικός κόσμος που αποτελείται μόνον από φως, δεν υπάρχει το σκοτάδι, άρα δεν υπάρχουν ούτε αρνητικές σκέψεις μα ούτε και ο θάνατος σε οποιαδήποτε μορφή αισθήματος, συναισθήματος,  αισθήσεων, παρά μόνον ζωή.

Σήμερα τώρα, ζούμε σε έναν διπολικό κόσμο, άρα βρισκόμαστε έξω από την παραδείσια κατάσταση, τα Ηλίσια Πεδία τα Φωτεινά Πεδία!!

Άρα οποιαδήποτε αρνητική οντότητα σκέψη συναίσθημα αίσθημα αισθήσεις δεν δύναται να υπάρχει στα φωτεινά πεδία. παρά μόνον το τέλειο αυτό που δεν μπορούμε να δούμε με τα μάτια ενός διπολικού σώματος, και της διπολικής ψυχής μας.

Η ΠΥΛΗ 8-8-8 Ή ΑΛΛΙΩΣ «ΛΕΟΝΤΕΙΑ ΠΥΛΗ»

Φωτογραφία του Aristandros Andromedeios.
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ...
ΣΗΜΕΡΑ (ΧΘΕΣ) ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΠΥΛΗ 8-8-8 Ή ΑΛΛΙΩΣ «ΛΕΟΝΤΕΙΑ ΠΥΛΗ».
ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 8 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ 5 ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ: Ο ΚΡΟΝΟΣ, Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ, Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ.

Πως οι Ρόκφελερς ‘εξαγοράζουν’ την κλιματική αλλαγή

    «’Μαζική απειλή’ η κλιματική αλλαγή – Κανείς δεν θα μείνει ανεπηρέαστος!!!» Αυτό θα ακούσετε ότι είναι το πόρισμα του ΟΗΕ ύστερα από τη τελευταία τους συνάντηση που είχαν οι επιστήμονες της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) στα τέλη  Μαρτίου στην Ιαπωνία. 
    PictureΟι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ανά περιοχή
    «Κανείς στον πλανήτη δεν θα μείνει ανεπηρέαστος από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής – θα πληγεί η διατροφική ασφάλεια από τις μειωμένες αποδόσεις καλλιεργειών σιταριού, ρυζιού και καλαμποκιού, θα επιδεινωθούν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα υγείας, θα αυξηθούν οι θάνατοι λόγω καύσωνα, υποσιτισμού και διαφόρων ασθενειών, ενώ οι πλημμύρες, οι ξηρασίες, οι καύσωνες και οι πυρκαγιές θα συνιστούν μαζική απειλή για τους ανθρώπους στο μέλλον». 
    Αυτό είναι το πόρισμα των επιστημόνων της IPCC…

    Rockefeller Brother Fund: Εξαγοράζουμε τους πάντες για… τη Γη
    Τι είναι όμως το IPCC – Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή; Είναι μια επιστημονική διακυβερνητική επιτροπή υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που ιδρύθηκε το 1988 από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος, μόλις 4 χρόνια, δηλαδή, πριν την υπογραφή της Ατζέντας 21 του ΟΗΕ στο Ρίο. Το ‘διακυβερνητικό’ γελοίο, όμως της όλης υπόθεσης, είναι ότι όλα αυτά, χρηματοδοτούνται από τα ιδρύματα των αδελφών Ρόκφελερ!

    Ομπάμα, Πάπας, ΟΗΕ, Ροκφέλερ και η «κλιματική αλλαγή» που θα υπερχρεώσει τις χώρες

      Το «μεγαλύτερο και πιο σημαντικό βήμα που έχει γίνει ποτέ από Αμερικανό πρόεδρο προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής» παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο Μπαράκ Ομπάμα

      Αυτή είναι η βαρύγδουπη ανακοίνωση όλων των ΜΜΕ που έτρεξαν να αναδημοσιεύσουν το πληρωμένο δελτίο τύπου του προέδρου των ΗΠΑ.
      ObamaΈνα μόλις μήνα πριν την παγκόσμια συνδιάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι, έχουμε δυο μείζονες συμπτώσεις: Από τη μια το κλίμα να τρελαίνεται παγκοσμίως -ο μισός πλανήτης πλημμυρίζει, ενώ ο άλλος μισός βράζει και καίγεται- κι από την άλλη να γίνονται σημαντικές κινήσεις «αποφασιστικού χαρακτήρα» από πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, που συντονισμένα αποφάσισαν να σχίσουν τη γάτα που λέγεται “αρνητές” και να επιβάλλουν νέους κανόνες. Όλα για τη δήθεν σωτηρία του πλανήτη από την κακή ανθρωπογενή επίδραση.
      Φυσικά εξαιρούνται οι χημικοί αεροψεκασμοί και το HAARP. Αυτή η βάναυση, μεγάλης κλίμακας επέμβαση στο κλίμα δεν γίνεται από ανθρώπους, αλλά από τέρατα…
      Το σχέδιο Ομπάμα, το επονομαζόμενο «Σχέδιο Καθαρής Ενέργειας» έχει στόχο να βγάλει τέλος στους ρύπους των ορυκτών καυσίμων, ειδικά στην ενέργεια, προωθώντας τις ΑΠΕ:

      Γιατί Δεν Τρώμε Τα Σκυλιά; Διατροφικά Ταμπού Και Μύθοι

      Η Πέρλα ήταν ένα ημίαιμο κοπριτάκι, με διαλυμμένο το πίσω πέλμα. Μας την έφεραν πριν έξι μήνες. Στην αρχή δεν τη συμπάθησα. Προτιμούσα τις γάτες -παρότι δεν είχα ποτέ σκύλο, για να ξέρω τη διαφορά.
      Τώρα, κάθε φορά που βγαίνω απ” το σπίτι βάζει τη μουσούδα της ανάμεσα στα κάγκελα και με παρακολουθεί να φεύγω (μοιάζει, έτσι όπως είναι λευκή, με τον Μπάστερ Κήτον πίσω απ” τα κάγκελα). Όταν γυρίζω είναι ακόμα εκεί και τρέχει στην πόρτα για να με υποδεχτεί.
      Με ακολουθεί όλη μέρα στο σπίτι κι όποτε κάθομαι έρχεται και με σκουντάει για να τη χαϊδέψω. Με κοιτάζει στα μάτια μ” εκείνο το πασίγνωστο θλιμμένο βλέμμα των σκύλων -και των κλόουν.
      Όλοι την αισθανόμαστε ως μέλος της οικογένειας. Πώς θα μπορούσαμε να τη φάμε;
      ~~{}~~
      Στον δυτικό κόσμο το να φας έναν σκύλο ή μια γάτα φαντάζει αποτρόπαιο, εγκληματικό -ίσως να είναι και ποινικό αδίκημα. Γιατί συμβαίνει αυτό, αφού ως κρεατοφάγοι τρώμε όλα τα άλλα ζώα;
      Η πρώτη σκέψη είναι πως τα κατοικίδια δεν τα τρώμε επειδή συνδεόμαστε μαζί τους, ζούμε μαζί τους, τα νιώθουμε «μέλη της οικογένειας».
      Κάποιος πιο κυνικός ίσως να σκεφτεί ότι οι σκύλοι δεν τρώγονται, καθότι σαρκοφάγα, ότι το κρέας τους θα είναι σκληρό και άνοστο, αχώνευτο, ίσως και επικίνδυνο.
      Κάποιος τρίτος θα πει ότι τα σκυλάκια και οι γατούλες είναι χαριτωμένα ζώα (ζωάκια).

      Να βοηθάμε τους «άοπλους» της ζωής


      Η προσευχή είναι ένα ξίφος κατά των δαιμόνων. Μία ασπίδα προστασίας για τους αδύναμους. Μια αγκαλιά για τους πονεμένους. Ένα βάλσαμο για τους πικραμένους. Στοργή για τους φτωχούς. Θεραπεία για τους ασθενείς.

      Για όλους αυτούς τους ανθρώπους που βιώνουν το δικό τους κομμάτι πόνου, που τα δάκρυά τους είναι καυτά και οι πληγές ανοιχτές. Εμείς που είμαστε καλά μπορούμε να τους στηρίξουμε για όλες αυτές τις στιγμές, γιατί εκείνες τις στιγμές είναι άοπλοι. Όχι δεν είναι χωρίς πίστη, αλλά είναι περισσότερο ανασφαλείς. Είναι ευάλωτοι εκείνες τις στιγμές προς τους δαίμονες. Οι δαίμονες είναι κρυμμένοι μέσα στα «παυσίπονα» του πόνου και δημιουργούν περισσότερες σκιές φόβου. Ποια είναι τα «παυσίπονα» του πόνου ? Το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και γενικά ότι έχει να κάνει με την σωματική αλλά και την συναισθηματική μας υποβιβαστική κατάσταση. 

      Να μείνω, να κάνω τι; Να φύγω, να πάω πού;

      Αποτέλεσμα εικόνας για Να μείνω, να κάνω τι; Να φύγω, να πάω πού;
      Αγαπητέ πιτσιρίκε,
      Δεν θα αρχίσω τα γνωστά, πόσο εκτιμώ τα άρθρα σου, τις απόψεις σου κτλ. Για να σου γράφω, εξυπακούεται. Μόνο τη συμπάθεια προς τον Γιάνη δεν κατάλαβα ποτέ, ούτε τη συμμερίστηκα, αλλά κάτι μου λέει πως ίσως δεν τη συμμερίζεσαι κι εσύ πια.
      Είμαι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
      Είμαι από αυτούς, που έχουν μία μόνιμη δουλειά. Ναι, από αυτούς τους γνωστούς, που φταίνε που βάλανε μέσα το κράτος, τους δημόσιους.
      Είμαι εκπαιδευτικός, όμως και με το που λέω την ιδιότητά μου αμέσως κατεβαίνω σε υπόληψη αρκετά, όποτε βρίσκομαι σε παρέες.
      Βαρέθηκα, πιτσιρίκε.
      Η εκπαίδευση στην Ελλάδα μπάζει από παντού. Μπορώ, αν θες, να ανοίξω ολόκληρο θέμα, να γράφω για μήνες και να εξηγώ, αλλά ποιος νοιάζεται τελικά;
      Στα αλήθεια, όμως, ποιος νοιάζεται για την παιδεία;
      Όταν μου πετσόκοψαν το μισθό, δε λύγισα.
      Όταν με άφησαν ουσιαστικά χωρίς ασφάλεια, δεν λύγισα.

      Τα 50 πιο cool εξώφυλλα άλμπουμ

      beatles 45

      Τι χαρακτηρίζει ένα εξώφυλλο "cool"...; Ο υπέροχος σχεδιασμός του...; Η υπέροχη μουσική που περιλαμβάνει...; Ή μήπως και τα δύο...; 

      1. ABBEY ROAD

      Artist: The Beatles
      Άλμπουμ: Abbey Road
      Σχεδίασαν: Kosh/Iain MacMillan

      abbey road



      2. 1984

      Artist: Van Halen
      Άλμπουμ: 1984
      Σχεδίασαν: Pete Angelus, Richard Seireeni, David Jellison, Margo Zafer Nahas

      1984

      Ακούστε όλες τις "κραυγές" των singles του Michael Jackson σε ένα βίντεο

      gruntsjackson

      Μέσα στα τραγούδια του ακούγονται αρμονικά, όταν όμως απομονωθούν... Ακούστε το αποτέλεσμα...: 

      ΟΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΕΣ ΣΟΥΙΤΕΣ ΣΤΟ ΓΑΜΗΣΙ


      Δεν έγιναν πούστηδες επειδή φόρεσαν το ράσο. Ήταν πούστηδες. Στοπ.
      Εγώ θα κάνω την καλύτερη εκπομπή, διότι εγώ είμαι ο αποδυτηριάκιας. Έχω πάθει μ’ όλα αυτά που σκάσανε στον αέρα και παίζουν στα κανάλια για την κάθαρση, λέει, στην εκκλησία.
      Τι είναι αυτά, ρε; Σκέτες μαλακιούλες είναι όλα αυτά τα βροντώδη και εντυπωσιακά που δήθεν αποκαλύπτονται. Τα πράγματα είναι απλά. Απλούστατα. Ήταν πούστηδες πριν μπούνε στο παπαδαριό. Δεν τους έκανε πούστηδες ούτε η θρησκεία, ούτε η εκκλησία. Ήταν εγκληματίες πριν γίνουν παπάδες. Γιατί; Διότι δεν υπάρχει πιο ασφαλέστερο επάγγελμα για τον ομοφυλόφιλο από το ράσο. Ο ιδεώδης κοινωνικός τομέας για να ενταχθεί ο ομοφυλόφιλος είναι η εκκλησία. Διότι αυτός ακριβώς ο χώρος είναι φτιαγμένος γι’ αυτούς.
      Μιλάμε σοβαρά. Ο ομοφυλόφιλος δεν θέλει οικογένεια, δεν θέλει παιδιά, ούτε να δρομολογήσει κύτταρο. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κορέσει την αχόρταγη φύση του, όχι μόνον να τρώει πούτσο, αλλά και για να αποκτήσει εξουσία, μέχρι αρχιεπίσκοπος μπορεί να γίνει, μέχρι πάπας. Και πάνω απ’ όλα, και πρώτα απ’ όλα το χρήμα. Η δίψα του χρήματος που καίει τα σωθικά του… Αυτό είναι πάνω απ ‘όλα. Το χρήμα. Αχόρταγος. Ακόρεστος.

      Δεν μπορούμε να χτίσουμε αν δε γκρεμίσουμε τα πάντα ως τα θεμέλια

      Τα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι από το κολοσσιαίο έργο του μεγάλου Πέτερ Βάις «Η δολοφονία του Μαρά» (εκδόσεις «Δωδώνη») σε αξεπέραστη μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη.
      Φωτογραφία του χρήστη Σκέψεις σοφών.
      Ο Πέτερ Βάις επινοεί μια συνάντηση μεταξύ του Μαρκήσιου ντε Σαντ με τον Ζαν Πωλ Μαρά.
      Από τη μια ο ηδονιστικός εγωκεντρισμός. Από την άλλη η φλόγα της Επανάστασης.
      Από τη μια ο ατομικισμός που ποζάρει τον μηδενισμό του σαν «ελευθερία». Από την άλλη ένα «κατηγορώ» τόσο προς τους πατρίκιους που ζουν μακριά από το λαό και θεωρούν το λαό σαν μια άπλαστη και άμορφη μάζα, όσο και προς εκείνους που στο όνομα του λαού επιδιώκουν να υποβιβάσουν τα δικαιώματα του λαού το πολύ μέχρι το επίπεδο της «αξιοσέβαστης φτώχειας».
      ***
      ΣΑΝΤ: «Εμείς, μονάχα εμείς, δίνουμε κάποια σημασία στη ζωή μας, η Φύση θα ‘μενε σιωπηλή και αδιάφορη ακόμα κι αν ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή αφανιζόταν. Μισώ τη Φύση, θέλω να τήνε δυναστέψω, θέλω να τήνε πολεμήσω με τα δικά της τα όπλα (…).
      Πάντα και πάντα, δεν πασχίζαμε, στης Φύσης να υπακούσουμε το νόμο, που παραδίνει τον αδύναμο γυμνό στο έλεος του δυνατού; Πάντα και πάντα, δεν πνίξαμε την ψεύτικη αρετή κάτω από την πιο χοντροκομμένη πονηριά; Πάντα και πάντα, δεν κάναμε πειράματα στα εργαστήρια πριν φτάσουμε στα τελικά βασανιστήρια; (…).
      Η συμπόνια, Μαρά, είναι χτήμα των προνομιούχων. Όταν σκύβει ο “πονετικός” να ελεήσει ένα ζητιάνο, είναι γεμάτος περιφρόνηση, καμώθηκε πως συγκινήθηκε για να δείξει τα πλούτη του κι η ελεημοσύνη που δίνει δεν είναι παρά κλωτσιά στα πισινά.
      Όχι , Μαρά, ασ’ τα φτηνοαισθήματα, ξέρω πως άλλα έχεις στο νου σου. Για σένα, όπως και για μένα, μόνο το απόλυτο έχει σημασία».

      Ο σεβασμός κερδίζεται

      o_sevasmos_kerdizetaiΑναρωτιέστε πού πήγε ο σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων και γιατί δε σας σέβονται οι γύρω σας; Έρχεστε αντιμέτωποι με ανθρώπους που σας προσβάλλουν ή που σας συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που μόνο σεβασμό δεν εμπνέει; Αισθάνεστε την ανάγκη να λάβετε την πρέπουσα συμπεριφορά από τους γύρω σας, πράγμα που θεωρείτε πως σας λείπει;
      Ο σεβασμός είναι πάνω από όλα προσωπική υπόθεση
      Εάν επιθυμείτε να σας σέβονται οι άλλοι, πρέπει πρώτα από όλα να σέβεστε εσείς τον εαυτό σας. Όταν εσείς συμπεριφέρεστε σαν να μην αξίζετε το καλύτερο, τότε και οι άλλοι είναι φυσικό να εκμεταλλευτούν την άδεια που τους δίνετε να μη σας φερθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή με σεβασμό. Όπως και όταν θέλουμε να μας θεωρούν οι άλλοι γεμάτους αυτοπεποίθηση, πρέπει να είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση, έτσι και όταν θέλουμε οι άλλοι να μας σέβονται, πρέπει να σεβόμαστε τον εαυτό μας πρωτίστως.
      Πώς σέβομαι τον εαυτό μου;
      Εάν θέλετε να μάθετε να σέβεστε τον εαυτό σας, τότε ξεκινήστε με τα βασικά βήματα, όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω:
      -Υπερασπιστείτε αυτό που είστε: μην παραδίνετε εύκολα τα όπλα για να ευχαριστήσετε τους άλλους και για να ταιριάξετε στα δικά τους πρότυπα. Υπερασπιστείτε τις επιλογές σας και τις προσωπικές σας αξίες και αποδείξτε πως ξέρετε τί κάνετε και ποιος είστε. Ένας άνθρωπος που αλλάζει τους στόχους, τις προτιμήσεις του και τη συμπεριφορά του τακτικά, ώστε να ταιριάζει με αυτή των γύρω του, δείχνει πως είναι «όπου φυσάει ο άνεμος» και πως δε σέβεται τις βασικές του αρχές στη ζωή.

      Οι δεξιότητες των πραγματικά έξυπνων ανθρώπων

      Δώστε σημασία σε 7 δεξιότητες του μυαλού σας και… γίνετε πιο έξυπνοι! Πολλοί θεωρούν ότι η ευφυΐα συνδυάζεται απόλυτα με το IQ ενός ανθρώπου.
      intelligenceΛάθος! Μπορεί τα γονίδια μας να παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά κανείς δεν μπορεί να μετατραπεί σε έξυπνος χωρίς να καλλιεργεί διαρκώς το μυαλό του. Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει και ο  Αλμπερτ Αϊνστάιν: «Δεν είναι ότι είμαι και τόσο έξυπνος. Είναι που μένω με τα προβλήματα περισσότερο»… Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας οδηγήσουν πιο κοντά στην σκληρή «εργασία» του μυαλού, πιο κοντά στην ευφυΐα!

      Διακοπές.... Χωρίς τον Αυτόματο Πιλότο!



      Εξασκήστε τους ψυχο-γεωγραφικούς σας μυες στις φετινές διακοπές!

      Αφήστε τον αυτόματο πιλότο στο σπίτι, αφήστε τα ‘πρέπει’ και τις προσδοκίες πίσω σας, και φέτος επενδύστε σε διαφορετικές διακοπές, όπου και αν πάτε!



      1. Χαλαρώστε!
      Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αγχωθεί και στρεσαριστεί πολύ πριν ξεκινήσουν για τις διακοπές τους, μόνο και μόνο με την προετοιμασία γι’ αυτές!  Η προετοιμασία μπορεί να σχετίζεται με τον προορισμό των διακοπών: πώς θα φτάσει κανείς εκεί, που θα μείνει, ποιο είναι το καλύτερο ξενοδοχείο, ποιο το καλύτερο μπαρ/καφέ/εστιατόριο, κλπ, πώς θα πάει στα κουλ μέρη, τι ακριβώς θα κάνει για να αξιοποιήσει το χρόνο του, κλπ.  Η προετοιμασία για τις διακοπές μπορεί να είναι αγχωτική επειδή κάποιος προσπαθεί να χωρέσει όλη τη ντουλάπα του σε μία ή δύο βαλίτσες, αγχώνεται για το τι να πάρει, τι να αφήσει, τι μπορεί να χρειαστεί και να μην το έχει ή να μην μπορεί να το βρει εκεί, κλπ.  Χαλαρώστε!  Φυσικά και θα πρέπει να φροντίσετε να πάρετε τα βασικά (πχ τα φάρμακά σας), αλλά αν σας τελειώσει το άρωμα ή δεν έχετε τις ασορτί με το παρεό σαγιονάρες μαζί σας δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου!  Από την άλλη, καλό είναι να έχετε προετοιμαστεί για το μέρος που θα πάτε, αλλά ακόμα καλύτερο είναι να χαλαρώσετε και να αφήσετε και μερικά πράγματα στην τύχη, να ψάξετε και να ανακαλύψετε!

      '' Μην πας στο κρεββάτι με βρεγμένα μαλλιά''...μύθος ή αλήθεια;

      Πρέπει να πιστέψουμε Μητέρα μας Συμβουλές να μην κοιμούνται με βρεγμένα μαλλιάΌλοι είμαστε εξοικειωμένοι με την πρόταση '' Μην πας στο κρεββάτι με βρεγμένα μαλλιά'',  που συνήθιζε να λέει η μητέρα μας.
      Είναι όμως αλήθεια ή ένας μύθος και απλά ένας φόβος της μητέρας μας;
      Πώς πράγματι είναι επιβλαβές να κοιμηθεί κάποιος με βρεγμένα μαλλιά; 
      Μπορεί να κρυολογήσει ή να πάθει κάτι ακόμη χειρότερο;
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      1

      Το Ενατο Κυμα