Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ο Συμπαντικός Νόμος της Σκέψης

Καθημερινά όλοι οι άνθρωποι , πλην ελαχίστων περιπτώσεων όπως θα δούμε παρακάτω, αφήνουμε το μυαλό μας ελεύθερο να πετάει σαν την πεταλούδα από σκέψη σε σκέψη. Από την στιγμή που θα ανοίξουμε τα μάτια και θα καλωσορίσουμε το καινούριο πρωινό θα αναλωθούμε σε διάφορες δραστηριότητες επίπονες ή ευχάριστες μέχρι την ώρα που θα ταξιδέψουμε και πάλι στην χώρα των ονείρων, όλο αυτό το διάστημα το μυαλό μας τριγυρίζει αδιάκοπα και ανεξέλεγκτα στο παρελθόν, σε γλυκές ή πικρές θύμισες, αναζητά εικόνες απ’ το μέλλον με χαρά ή με φόβο έχοντας μόνιμα την τάση να δραπετεύει από το παρόν ,απ’ το σήμερα απ’ το τώρα. Ακόμη κι όταν είμαστε χαρούμενοι για κάτι που μας συνέβη την παρούσα στιγμή ο νους θα ξεγλιστρήσει και θα ψάξει να χαθεί μακριά με την πρώτη ευκαιρία για να αναπολήσει παρόμοιες περιπτώσεις. Όταν είμαστε λυπημένοι ή αγχωμένοι τότε είναι βέβαιο ότι θα αφεθούμε να μας περιπλανήσει σε άλλα μονοπάτια λιγότερο ευχάριστα ή να μας παρασύρει μέσα στον φόβο για ένα αβέβαιο ή δυσάρεστο μέλλον.

Τελικά τι είναι η σκέψη και γιατί έχει απλώσει τον ιστό της μέσα στον ανθρώπινο νου; Είναι απλά ένας μηχανισμός ασφαλείας που ενεργοποιείται απ’ τον εγκέφαλο μας για να μας προστατέψει; Ή μήπως είναι ένα εργαλείο που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας ελέγχοντας συνειδητά την λειτουργία του.


Η σκέψη είναι σαν ένα εκκρεμές που πάλλεται, άλλοτε σε περιοχές χαράς και ευτυχίας και άλλοτε σε σκοτεινά μονοπάτια φόβου, άγχους και απαισιοδοξίας πότε πίσω σε παλιές στιγμές πότε μπροστά σε μια πιθανή μελλοντική κατάσταση. Το σίγουρο είναι πως όταν λειτουργεί σπάνια εστιάζεται σε κάτι που γίνεται στο παρόν. Η σκέψη όταν κινείται πάλλεται μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος, την μια για να αναπολήσει και την άλλη για να ονειροπολήσει. Όλη της η δουλειά απλώς να δραπετεύσει απ’ το παρόν.

Αυτό όμως που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό από εμάς τους ίδιους είναι πως καθώς αυτή η αράχνη πλέκει τον ιστό της στην πραγματικότητα υφαίνει και την ίδια την ζωή μας. Δημιουργεί το αύριο που θα συναντήσουμε και έχει πλάσει το σήμερα που ζούμε. Αργότερα τελειώνοντας την ανάγνωση αυτού του κειμένου αν κοιτάξουμε στο παρελθόν μας θα κατανοήσουμε καλύτερα τον ρόλο των σκέψεων ως προς την διαμόρφωση της ζωής που ζήσαμε.

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ ΛΗΣΜΟΣΥΝΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για μετενσαρκωση και λησμοσυνη

Η ιδέα της μετενσάρκωσης είναι αρχαιότατη και παγκόσμια. Ως ιδέα θεμελιώνει μυστήρια, παραδόσεις, και θρησκείες. Η μετενσάρκωση μαζί με το κάρμα, αυτοί οι δύο μέγιστοι εσωτερικοί νόμοι, υπήρξαν δύο από τις σπουδαιότερες εξαγγελίες του Θεοσοφικού Κινήματος στη Δύση του 1875.
Οι δύο νόμοι, της Δικαιοσύνης και της Περιοδικότητας, όντας οι μοχλοί που κινούν την εξέλιξη της Ζωής, όταν κατανοηθούν, μεταβάλλουν τον άνθρωπο σε κυβερνήτη της προσωπικής του ζωής. Ο άνθρωπος αποφασίζει και επιλέγει καθώς αρχίζει να διακρίνει τις διαφορές ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον, στο πεπερασμένο και το αιώνιο. Η γνώση του νόμου του δίνει τη δυνατότητα να πιάσει στα χέρια του το πηδάλιο της ατομικής του ύπαρξης και διαμορφώνοντας τις συντεταγμένες της ατομικής του πορείας, να αρχίσει να συντονίζεται με τον σκοπό της παγκόσμιας εξέλιξης.
Ο κύκλος είναι σύμβολο παγκόσμιο και συμπαντικό. Βρίσκεται ανατυπωμένο μέσα στη φύση από το σχήμα του ανθρώπινου κυττάρου έως το σφαιρικό σχήμα των άστρων και των ήλιων του ουράνιου στερεώματος. Ο ουροβόρος όφις, σύμβολο της αρχής της περιοδικότητας και της επαναφοράς στα ίδια, ανατυπώνει και συμβολίζει τέλεια τη θεμελιώδη διαδικασία της εκδήλωσης. Η ίδια διαδικασία ανατυπώνεται και στον μικρόκοσμο, τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος παρουσιάζεται περιοδικά πάνω στη γη και έτσι διαμορφώνει εμπειρίες που είναι οι κατακτήσεις του από το επίπεδο του φυσικού κόσμου. Η περιοδική παρουσία του ανθρώπου πάνω στη γη λέγεται μετενσάρκωση, παλιγγενεσία, μετοικεσία.

Ο,τι όμως ο άνθρωπος προσωρινά δε δύναται να φανταστεί δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει απλώς ακόμη δεν είναι σε θέση να συλλάβει την ιδέα αυτή.




Υπάρχει ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο που η γοητεία του απ’ τη μια μας έλκει να το εξερευνήσουμε αλλά απ’ την άλλη, το τεράστιο κι απύθμενο όφελος του συνήθως μας αφήνει αδιάφορους ως προς την προέλευση του αρκεί να είμαστε σε θέση να απολαύσουμε αυτά που μας προσφέρει και μόνο η αποστέρηση τους μας παρακινεί να εξιχνιάσουμε το μυστήριο.

Συζητάμε για τη θεωρία των πιθανοτήτων η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και το βαθμό της ελευθερίας της. 

Σύμφωνα με την υπόθεση που κάνουμε σε τούτο το σημείο κάθε ανθρώπινη ενέργεια-επιλογή είναι προβλέψιμη αναμενόμενη κι ήδη δομημένη.

 Το εύρος των πιθανών σεναρίων είναι απεριόριστο αλλά προδιαγεγραμμένο έτσι ώστε να καθιστούν την «απόλυτη» ελευθερία περιορισμένη. 

Επιπρόσθετα το πιθανό σενάριο που είναι ικανός να συλλάβει ο νους κάθε ανθρώπου είναι ήδη πραγματοποιημένο ως εν δυνάμει προϊόν σκέψης, ήδη υλοποιημένο κι η εμφάνιση του στο παχυλό επίπεδο της ύλης που βρισκόμαστε εξαρτάται απ’ την δύναμη της επιθυμίας-βούλησης αυτού του ανθρώπου.

Αυτό που δε θα επιλεγεί θα παραμείνει σε μια άχρονη αναμονή κάτι που κοινώς θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ως «χαμένη ευκαιρία».

Απλώστε το χέρι σας σε μια νέα ζωή και τότε θα νιώσετε τη ζεστασιά από μια άλλη παλάμη που σας στηρίζει γερά. Να θυμάστε πως ποτέ δε περπατάτε μονάχοι.



Οι προσδοκίες κι οι πεποιθήσεις είναι ένα φίλτρο μέσα στο καλειδοσκόπιο απ’ το οποίο ο άνθρωπος παρατηρεί την καθημερινή του ζωή. 

Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και δεν επιτρέπουν να αποκτήσει μια πανοραμική θέα που θα του δώσει την ευκαιρία να δει όλες τις διαθέσιμες λύσεις στα προβλήματα του.

Η πολιτική κι η οικονομία έχουν παγιδευτεί στη λογική των δικών τους προσδοκιών και πεποιθήσεων και κατέληξαν στείρες.


 Έτσι δεν είναι πλέον ικανές να γεννήσουν το νέο, να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό και διαρκώς αναλώνονται σε μια ατέρμονη προσπάθεια που δεν οδηγεί πουθενά, για την ακρίβεια τους γυρνά συνεχώς στο ίδιο σημείο , στο σημείο μηδέν.

Ο άνθρωπος που έρχεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα πρέπει να χρησιμοποιήσει δημιουργική φαντασία, να ανυψωθεί απ’ το μήκος και το πλάτος χρησιμοποιώντας τη τρίτη διάσταση, το ύψος.

 Να δει από ψηλά αλλά όχι μόνο, να λάβει υπόψη του και την τέταρτη διάσταση, τον χρόνο , να αφεθεί και να οραματιστεί το μέλλον. 

Ακόμη και τότε όμως είναι ωφέλιμο να μην περιοριστεί σε όλα αυτά γιατί ο Νους του ανθρώπου είναι απεριόριστος κι οι τέσσερις διαστάσεις δεν είναι αρκετές ώστε να τον κρατήσουν δέσμιο. 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Ο Άνθρωπος του Θεού μεθάει χωρίς κρασί'
Ο Άνθρωπος του Θεού χορταίνει χωρίς κρέας.
Ο Άνθρωπος του Θεού είναι γεμάτος χαρά και θαυμασμό,
Ο Άνθρωπος του Θεού δεν έχει ούτε φαί ούτε ύπνο.
Ο Άνθρωπος του Θεού είναι ένας βασιλιάς κάτω από ένα
φτωχό ρούχο:
Ο Άνθρωπος του Θεού είν' ένας θησαυρός κάτω από ένα
ερείπιο.
Ο Άνθρωπος του Θεού δεν είναι από άνεμο και χώμα:
Ο Άνθρωπος του Θεού δεν είναι από φωτιά και νερό.
Ο Ανθρωπος του Θεού είναι μιά θάλασσα χωρίς ακτή
Ο Άνθρωπος του Θεού βρέχει μαργαριτάρια χωρίς σύννεφο,
Ο Άνθρωπος του Θεού έχει εκατό φεγγάρια και εκατό ουρανούς,
Ο Άνθρωπος του Θεού έχει εκατό φορές το ηλιόφως.

Ο βασιλιάς χάρη στην αγάπη μετατρέπεται σε δούλο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζελαλεντίν Ρουμί

Οι πίκρες γλυκαίνουν χάρη στην αγάπη. Ο χαλκός χάρη στην αγάπη γίνεται χρυσός.
Χάρη στην αγάπη εξαγνίζεται, γίνεται διαυγες το κατακάθι ...Η αγάπη θεραπεύει βάσανα, δίνει υγεία.
Ο νεκρός ανασταίνεται χάρη στην αγάπη. Ο βασιλιάς χάρη στην αγάπη μετατρέπεται σε δούλο.
Αυτή η αγάπη είναι αποτέλεσμα γνώσης. Πως είναι δυνατόν να καθήσει σ' έναν τέτοιο θρόνο κάποιος που παρασύρεται από ασυνάρτητα πράγματα;

Γιατί δεν αντιδρούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο στα στρες ;



Η ψυχολογία προσπαθεί, όπως όλες οι επιστήμες να βάλει κανόνες, και να βρει μία κοινή αντιμετώπιση  των ψυχικών προβλημάτων για όλους του ανθρώπους, αλλά δεν μπορεί, όπως φαίνεται, γιατί όσον αφορά την ανθρώπινη ψυχολογική κατάσταση, τα πράγματα γίνονται πολύ προσωπικά και δύσκολα μπορούν να γενικευθούν.

Το τι αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος στη ζωή του, εξαρτάται από τον ίδιο. Από την συνείδησή του. Από το πώς αντιλαμβάνεται, δηλαδή, ερμηνεύει και αντιμετωπίζει συναισθηματικά τις καταστάσεις.

Έτσι, μία κατάσταση που για κάποιον μπορεί να είναι καταστροφική και να του δημιουργήσει πολλές φοβίες και ψυχολογικά προβλήματα, κάποιου άλλου μπορεί να βελτιώσει τη ζωή, κάνοντάς τον πολύ πιο δυνατό, να εκτιμάει περισσότερο τις φιλίες, τις συγγενικές του σχέσεις και τη ζωή γενικότερα.

Η λύση στα προβλήματα τα ψυχολογικά δεν βρίσκεται δηλαδή στα συμβάντα που κάποιο άτομο αντιμετώπισε στη ζωή του, αλλά στο πώς εκείνο τα ερμήνευσε αυτά, πώς αισθάνθηκε και πώς τα αντιμετώπισε.

Η αντίδραση, βέβαια στα συμβάντα, εξαρτάται από την κληρονομικότητα, από την ψυχική κατάσταση της μητέρας του κατά την κυοφορία του, μια που οι δικές της ορμόνες που παράγονται από τα διάφορα συναισθήματά της μεταφέρονται με το αίμα της στο έμβρυο, αλλά και από τον τρόπο που αντιμετωπίσθηκε σαν παιδί στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Σε αυτά τα πρώτα χρόνια της ζωής, όπως δείχνουν οι έρευνες, δημιουργούνται οι συνθήκες ευαισθησίας ή αντοχής στα στρες της ζωής.

Κοινωνική Μηχανική (Social engineering)

Κοινωνική Μηχανική (Social engineering)

«Κάθε λεπτό γεννιέται κι ένα κορόιδο» P.T. Barnum”
«Η ελίτ δεν διστάζει να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές, για να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κοινού και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή παρακολούθηση και έλεγχο»
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επιστητό ότι, για τη νεοταξική μεταμόρφωση του πλανήτη, χρησιμοποιείται μια ολόκληρη «επιστήμη» ψυχολογικών επιχειρήσεων από την υπερεθνική ελίτ. Η σημερινή κοινωνική κατάσταση είναι παραπροϊόν μιας σειράς τεχνικών «κοινωνικής μηχανικής», η οποία δρα στο παρασκήνιο της πολιτικής, της κοινωνικής μέριμνας, της οικονομίας, της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της βιομηχανίας, του θεάματος και του μάρκετινγκ, επιχειρώντας να χειραγωγήσει και να παθητικοποιήσει τους πολίτες, να μεγιστοποιήσει τα κέρδη των πολυεθνικών, να αποδημήσει τα παραδοσιακά έθνη, τις κοινωνίες και τα θρησκευτικά συστήματα, επιβάλλοντας πολέμους και «τρομοκρατία» εναντίον ολόκληρων λαών και μετακινώντας στρατιές φθηνής εργατικής δύναμης με τη λαθρομετανάστευση, επιδιώκοντας τη νέα δουλοκρατία. [είναι η γνωστή, παλιά και σκληρά δοκιμασμένη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ]
Όλα αυτά τα φαινόμενα που παρουσιάζονται από τα καθεστωτικά media περιτυλιγμένα με το εύηχο ιδεολόγημα της ποικιλομορφίας / πολύ-πολιτισμικότητας, είναι το αποτέλεσμα των -φανερών και κρυφών – σχεδιασμών μιας διεθνούς ελίτ, επικεφαλής του χρηματιστηριακού καπιταλιστικού μοντέλου, που θέλει τους πολίτες απόλυτα παραδομένους, ανήμπορους να υπερασπίσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις, τα εθνικά σύμβολα και τις – με αίμα – αποκτημένες πολιτικές ελευθερίες.
Κοινωνική μηχανική (Social engineering) είναι η πράξη της προφορικής χειραγώγησης ατόμων με σκοπό την απόσπαση πληροφοριών. Αν και είναι παρόμοια με το τέχνασμα ή την απλή απάτη, ο όρος είναι κυρίως συνδεδεμένος με την εξαπάτηση ατόμων με σκοπό την απόσπαση εμπιστευτικών πληροφοριών που είναι απαραίτητες για την πρόσβαση σε κάποιο υπολογιστικό σύστημα. Συνήθως αυτός που την εφαρμόζει δεν έρχεται ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο με το άτομο που εξαπατά ή παραπλανά. Παρόλο που ο όρος ίσως να μην είναι ακριβής ή επιτυχημένος έχει πλέον καθιερωθεί. Ο πρώην εγκληματίας υπολογιστών και αργότερα σύμβουλος ασφαλείαςπληροφορικών συστημάτων Κέβιν Μίτνικ διέδωσε τον όρο «κοινωνική μηχανική», επισημαίνοντας ότι είναι πολύ ευκολότερο να ξεγελάσεις κάποιον να δώσει έναν κωδικό πρόσβασης για ένα σύστημα από το να προσπαθήσεις να τον σπάσεις.
Σκέψου το Facebook! Στηρίζεται κυρίως στην ανθρώπινη περιέργεια, την ηλιθιότητα, την απληστία και την άγνοια. Πολλοί θεωρούν ότι ένα καλό αντιϊκό τους προστατεύει αλλά αυτά δρουν μόνο για τους ευρέως γνωστούς ιούς και για τις ευρέως γνωστές τεχνικές και όχι για έναν ειδικά κατασκευασμένο “ιό”. Πολλοί, επίσης, είτε λόγω ευπιστίας είτε λόγω ευγένειας είτε από καθαρή βλακεία, δεν αρνούνται να δώσουν στοιχεία σε κάποιον που τους το ζητάει ευγενικά ή κάτω από δήθεν “πίεση”. Ένας πραγματικός Δούρειος Ίππος. 

Σε ποιους χρωστάει η ανθρωπότητα;


Σε ποιους χρωστάει η ανθρωπότητα; Ως επί το πλείστον στην Μιχαλού. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΩΣΤΆΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που είναι ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ; ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ είναι ΑΥΤΟΙ που τους χρωστάνε αυτά τα μηδενικά σ' έναν υπολογιστή και γι' αυτά τα ψεύτικα νουμερα που δεν υπαρχουν, πεθαίνουν, πεινούν, δουλεύουν σαν σκλάβοι και ξεσπιτώνονται άνθρωποι που ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Σε ποιους χρωστάει η ανθρωπότητα;

Σε ποιους χρωστάει η ανθρωπότητα;
Ο καπιταλισμός ζει με δανεικά
Ψήφισε για το πως θέλεις να πεθάνεις με ανασκολοπισμό η με γκιλοτίνα; Η πλάκα ξεκινάει όταν οι μεν τσακώνονται με τους δε στο ότι η δική τους επιλογή είναι η σωστή.
Χρωστούν πιο πολλά από την Ελλάδα πάρα πολλές χώρες
Οι Γερμανοί και τα εγχώρια φερέφωνά τους έχουν τρελάνει τον ελληνικό λαό. «Χρωστάτε» του λένε «και γι’ αυτό πρέπει να εξαθλιωθείτε!». Αφού χρωστούν, σκύβουν το κεφάλι οι Ελληνες και υφίστανται θυσίες για να πληρώσουν τα χρέη τους, τα οποία όμως -ω του θαύματος!- συνεχίζουν να αυξάνουν ως ποσοστό του ΑΕΠ! Ο λαός μας φτωχαίνει, το ΑΕΠ της χώρας καταβαραθρώνεται και τα χρέη των Ελλήνων, κρατικά και ιδιωτικά, αυξάνονται ως ποσοστό του καταποντιζόμενου ΑΕΠ.
Εκείνο που, όμως, αποκρύπτουν από τον ελληνικό λαό είναι ότι όλες οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου χρωστούν πολύ περισσότερα από την Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ τους, αν υπολογιστεί το σύνολο των χρεών τους. Ως σύνολο των χρεών μίας χώρας ορίζεται το δημόσιο χρέος συν το χρέος των επιχειρήσεων, συν το χρέος του χρηματοπιστωτικού τομέα, συν το χρέος των νοικοκυριών.
Πάταγο προκάλεσε στους επαΐοντες, αλλά «θάφτηκε» για το ευρύ κοινό, μία έκθεση του διεθνούς ομίλου συμβούλων επιχειρήσεων Μακ Κίνσεϊ, η οποία ασχολείται ακριβώς με το θέμα αυτό. Η έκθεση εξετάζει 47 χώρες, τις 22 πιο ανεπτυγμένες του κόσμου και 25 αναπτυσσόμενες. Αναφέρει για κάθε μία από τις χώρες αυτές σε πόσο ποσοστό του ΑΕΠ της αντιστοιχεί το δημόσιο χρέος, το χρέος του χρηματοπιστωτικού τομέα, τα χρέη των επιχειρήσεων και τα χρέη των νοικοκυριών.
Για τον αμύητο Ελληνα αναγνώστη, τα αποτελέσματα προκαλούν κατάπληξη. Ποια νομίζετε ότι είναι η πιο υπερχρεωμένη χώρα του πλανήτη; Η Ολλανδία! 

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να πετάτε τα τσόφλια από τα αυγά



Το ασβέστιο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του σώματος. Εκτός από τη δημιουργία της οστικής μάζας και την πρόληψη της οστεοπόρωσης, το ασβέστιο ομαλοποιεί τη λειτουργία των νεύρων και των μυών, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Είναι επίσης σημαντικό συστατικό για την λειτουργία των ανοσολογικών κυττάρων και τη διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών.
Υπάρχουν πολλές αιτίες που ρίχνουν τα επίπεδα ασβεστίου από το σώμα, όπως η καθιστική ζωή, ο καφές, το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά. Οι έγκυες γυναίκες και οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση, οι ηλικιωμένοι άνδρες και τα άτομα που πάσχουν από διαταραχές του πεπτικού συστήματος είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε έλλειψη ασβεστίου.
 
Ένα κέλυφος αυγού αποτελείται κατά 90% από ασβέστιο και είναι μια φυσική πηγή μετάλλων. Το σώμα απορροφά εύκολα το ασβέστιο από το κέλυφος ενός αυγού λόγω της χημικής σύνθεσης του κελύφους που είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των ανθρώπινων οστών και των δοντιών.
 
Σε μεγάλες δόσεις δεν είναι μόνο μια θεραπεία για τα συμπτώματα της ανεπάρκειας ασβεστίου και της καταπολέμησης της οστεοπόρωσης, αλλά επίσης βοηθά στην μείωση της υψηλής χοληστερόλης και της υπέρτασης, ενώ διεγείρει την παραγωγή κυττάρων του αίματος στον μυελό των οστών.

Η διατροφική αξία του πεπονιού. Δεν παχαίνει, έχει αντιπηκτικές ιδιότητες, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία. Πώς το πεπόνι βοηθά στο αδυνάτισμα


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή Βιολόγος
Χρυσαφένια, νόστιμα και αρωματικά τα πεπόνια συναγωνίζονται τα καρπούζια για τον τίτλο βασιλιά των φρούτων το καλοκαίρι. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες πεπονιών, που ξεχωρίζουν από το χρώμα του φλoιού, από το σχήμα ή από το βάρος. Τα cantaloupe [ ή "muskmelon" ], όπως και οι άλλες ποικιλίες πεπονιού, είναι μέλη της μεγάλης οικογένειας των κολοκυνθοειδών (cucurbitacea). Ανήκουν στo γένος Κουκούμις (Cucumis) και το επιστημονικό όνομα είναι : Cucumis melo (Πέπων ο κοινός).

Η λέξη πεπόνι, προέρχεται από το λατινικό melopepo ή melopepone, που σημαίνει μηλοπέπων, δηλαδή, σε ελεύθερη απόδοση «μήλο – πεπόνι». Στα ελληνικά έχει επικρατήσει το όνομα πεπόνι (πέπων) ενώ σε άλλες γλώσσες το πεπόνι λέγεται melon από το πρώτο συνθετικό της λέξης μηλοπέπων (melopepone).
Για αρκετό καιρό οι ειδικοί πίστευαν ότι πεπόνι ήρθε από την Κεντρική Ασία και το Ιράν. Νεότερες μελέτες αναφέρουν ότι μάλλον προέρχεται από την υποσαχάρια Αφρική. Σ’ αυτές τις περιοχές υπάρχουν ακόμα ορισμένες άγριες ποικιλίες πεπονιού με μικρούς βρώσιμους καρπούς. 
Από την περιοχή αυτή έγινε γνωστό στη Μέση Ανατολή και στην συνέχεια μέσω της Ινδίας και του Αφγανιστάν έφτασε έως την Κίνα. Αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι η καλλιέργεια πεπονιών γινόταν στο Ιράν και στην Κίνα, πριν από 5000 χρόνια, και την Αίγυπτο, πριν από 4000 χρόνια.

Τι κερδίζετε σε λίγες μέρες αφότου κόψετε τα αναψυκτικά



Για πολλούς ανθρώπους τα αναψυκτικά είναι ένα είδος εξάρτησης, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ. Αισθάνονται πολύ ωραία, όταν πίνουν αναψυκτικά, αλλά όπως και κάθε άλλη κατάχρηση, έτσι και αυτή προκαλεί αλυσιδωτές επιπτώσεις στην υγεία τους.
Ένας τρόπος για να πειστεί κανείς (αν και δεν θα έπρεπε να χρειάζεται αυτό) να περιορίσει (τουλάχιστον ) την κατανάλωση αναψυκτικών, είναι να γνωρίζει τι θα συμβεί στο σώμα του, αν το κάνει...
 
Καρδιά
 
Έρευνα του 2012 από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι τα ζαχαρούχα ποτά (όπως τα αναψυκτικά) αυξάνουν τον κίνδυνο ενός ατόμου για χρόνια καρδιακή νόσο. Οι συμμετέχοντες που έπιναν πολλά αναψυκτικά 20% πιο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με τους ερευνητές. Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2011, έδειξε ότι τα ζαχαρούχα ποτά αυξάνουν την αρτηριακή πίεση ενός ατόμου, και μάλιστα με τρόπο ανάλογο με την ποσότητα αναψυκτικών που καταναλώνει.

Το «ιερό δισκοπότηρο» της βιοτρομοκρατίας...Ο άγνωστος (φονικός) μολυσματικός παράγοντας «Χ» και η ύπουλη «βιο-επίθεση»....



γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ο Αραφάτ (2004) και ο Λιτβιένκο (2006) είχαν ένα κοινό σημείο μεταξύ τους...
Την (εικαζόμενη) αιτία θανάτου τους...

Ραδιενεργό Πολώνιο 210...

Κάποιο δυσθεώρητο – αόρατο ήθελαν κάποιοι – φονικό στοιχείο που αφού θα έκανε την «ζημιά» στον οργανισμό του ανθρώπινου στόχου, θα «εξαφανίζονταν» προτού κανείς «καταλάβαινε τίποτα»...

Θα έβλεπαν μεν τα "θανάσιμα συμπτώματα" (πχ κατάρρευση ήπατος, εγκεφαλική αιμορραγία, κλπ) αλλά θα αγνοούσαν τον "πυροδότη ένοχο"...

Έτσι, ο θάνατος θα αποδίδονταν σε τυχαία, φυσικά ή άγνωστα αδιευκρίνιστα αίτια...

Απέτυχαν οι "ενορχηστρωτές"...

Και οι δύο υπέστησαν μια «σιωπηλή συγκεκαλυμμένη ΡΒΧΠ-επίθεση»...(όπου ΡΒΧΠ σημαίνει «ραδιο-βιο-χημικός πόλεμος»)...

Πλην όμως και προφανώς, κάποια «κατάλοιπα» έμειναν...
Αρκετά δε, για να γίνει μια ιατροδικαστική διάγνωση που προσδιόριζε επαρκώς τον «επιτιθέμενο φονιά»...κατ' αρχήν την συγκεκριμένη ουσία...κι από εκεί η εγκληματολογική έρευνα μπορεί να οδηγηθεί στον "κατά συνθήκη ένοχο" της επίθεσης...

Αντιθέτως, στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Τσάβεζ και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, αν και οργιάζουν οι ψίθυροι, ουδέποτε αποδείχτηκε τίποτα περί της «ουσιώδους αιτίας» θανάτου τους...


Τυπικά, και οι δύο κατέληξαν από «καλπάζοντα αιφνίδιο καρκίνο»...

Επίσημα, δεν έχει ανακοινωθεί στην ιατρική/βιο κοινότητα κάποιος «παράγοντας» (είτε βιολογικός είτε χημικός είτε ραδιολογικός) που να μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και "εν τάχει" απλά να «εξαφανιστεί» από τον οργανισμό του θύματος...και δη «έγκαιρα», τουτέστιν πριν την ιατροδικαστική εξέταση...

Παρ’ όλα αυτά...

Ιατροδικαστική εξέταση ουδέποτε έγινε στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο...
Αλλά και στον Τσάβεζ που έγινε, δεν εντοπίστηκε κάτι...

Τουλάχιστον, δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημα...

Όσο για τον τομέα των χημικών και των δηλητηρίων, η "ιστορική πείρα" δείχνει πως αυτά πάντα αφήνουν "ενοχοποιητικά κατάλοιπα"...

...άρα, αφαιρουμένων αυτών και των ραδιολογικών (λόγω των παραπάνω), δεν απομένει παρά το "βιολογικό πεδίο"...

Άραγε, λοιπόν, ανακαλύφθηκε το «Ιερό Δισκοπότηρο» της βιοτρομοκρατίας και των απανταχού «φονικών μυστικών υπηρεσιών»;

Μην κυνηγάς μια σχέση που έχει πια τελειώσει…

Ο χωρισμός είναι δύσκολη υπόθεση.

Είναι τελεία. Είναι διαγραφή. Είναι τέλος.

Κι όπως και κάθε τέλος, χρειάζεται το χρόνο του για να συνηθίσει κανείς στην καινούρια τάξη πραγμάτων.


Χρόνο για να ξεμάθει όσα για καιρό ήταν η καθημερινότητα του.
Το πρόσωπο του άλλου, οι συνήθειες του.
Αλλαγές που άλλοτε επιλέγονται κι άλλοτε απλά συμβιβάζονται.

Γιατί δε θέλουν όλοι οι άνθρωποι να χωρίσουν.

Και στους δύο ενός ζευγαριού, αρκεί να το πάρει απόφαση ο ένας.

Κι ο άλλος; Εκείνος που δε θέλησε ποτέ να χωρίσει; Τι κάνει τότε αυτός;

Άτιμο πράγμα ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση. Απόρριψη και πόνος. Και μοναξιά που δεν επιλέχθηκε. Μόνο επιβλήθηκε.

Ο άνθρωπος που χωρίζει χωρίς να του τελειώσει ο έρωτας, ζει έναν εφιάλτη.

Ένα ατέλειωτο κατηγορώ, πρώτα του εαυτού του κι ύστερα όλων των άλλων.
Και ταυτόχρονα μια άρνηση της πραγματικότητας. Ένας αγώνας διεκδίκησης του αντικειμένου του πόθου του.

Μα εκείνο έχει φύγει.

Σκέψεις υπό τον απόηχο των σταγόνων της βροχής…


Καθισμένη στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, μόνη μου, έχω αφήσει τον εαυτό μου παραδομένο στους ήχους που αφήνουν πίσω τους οι σταγόνες της βροχής καθώς πέφτουν και αγκαλιάζουν απαλά το έδαφος.

Όλοι αυτοί οι ήχοι που μελωδικά πλαισιώνουν το σκηνικό που με περιτριγυρίζει, αυθόρμητα εμπνέουν το μυαλό μου να δημιουργεί διάφορες εικόνες και σκέψεις.

Ώρα τώρα παρομοιάζω τις σταγόνες της βροχής με τις διάφορες δυσκολίες που καθημερινά εμφανίζονται στη ζωή μας. Σκέφτομαι όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη. Όμως σίγουρα είναι όλα άξια μεγάλης προσοχής;

Συχνά εμφανίζεται ένα μικρό κακό και ταράζει τα νερά της καθημερινής μας ζωής. Μας κάνει να χάνουμε το χαμόγελο από τα χείλη και να σκοτεινιάζουμε. Να σκεφτόμαστε πόσο άδικη είναι η ζωή μαζί μας, και πόσο μικροί εμείς για να την αντιμετωπίσουμε.

Νιώθουμε σαν μικρά στρατιωτάκια τα οποία άλλοι κινούν και κατευθύνουν σε ένα διαρκές παιχνίδι επιβίωσης. Με μεγάλη ευκολία ένα δάκρυ κυλάει στο πρόσωπό μας και μας κάνει να θρηνούμε για κάτι που ίσως αν το καλοσκεφτούμε να μην αξίζει τόσα πολλά όσα εμείς θυσιάζουμε γι? αυτό. 

Φλόμος για φλεγμονές αναπνευστικού, όπως βρογχίτιδα, πυρετό, καταρροή του αναπνευστικού, επίμονο βήχα και κρυολόγημα, φλέγματα, άσθμα, βράχνιασμα, αιμοπτύσεις, φλεγμονές του γαστρεντερικού, όπως γαστρίτιδα, δυσεντερία, ηπατικές και ικτερικές παθήσεις, σκουλήκια στα έντερα, αιμορροϊδες και κιρσούς...και όχι μόνο



ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΦΥΤΟ-ΒΟΤΑΝΟ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟ...ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ .....................
ΦΛΟΜΟΣ (Verbascum sinuatum L.) ή μελισσαντρό ή βερμπάσκο ή φλόμος ο κολπώδης ή φλομόχορτο ή κλαμούρα ή τσούνα ανήκει στην οικογένεια των Σκροφουλαριδών.
Ανθίζει από τον Απρίλη μέχρι τον Ιούνη(ανάλογα με την περιοχή που φυτρώνει πολλές φορές στις ορεινές περιοχές ανθίζει Ιούλιο η Αύγουστο)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΦΛΟΜΟΥ:Τα άνθη, τα φύλλα και οι ρίζες του.
ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ :Περιέχουν γλίσχρασμα, κόμμι ,βλέννα, σάκχαρα, σαπωνίνες, φλαβονοειδή (εσπεριδίνη, βερβασκοσίδη), γλυκοσίδια (οκουμπίνη ), χρωστικές ουσίες, ταννίνη, κερί, ελάχιστο αιθέριο έλαιο, κουμαρίνη, θείο, μαγνήσιο και σίδηρο,κιτρινόχρωμο πτητικό έλαιο, οξύ όμοιο με το ελαϊκό, μαλικό και φωσφορικό ασβέστιο, οξικό κάλιο,χλωροφύλλη, κίτρινη χρωστική (κροζετίνη, ξανθοφύλλη), ρητινώδη ύλη, μεταλλικά στοιχεία.
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ :

Θεράπευσε 20.000 ανθρώπους από τον καρκίνο. Τώρα, αποκαλύπτεται το αυστηρά κρυμμένο μυστικό της!

Κατά το έτος 1988, η Αμερικανίδα γιατρός Hulda Clark έκανε μια σημαντική ανακάλυψη, η οποία έριξε νέο φως στην εξέλιξη της ιατρικής. 

Στη διάρκεια της ζωής της, η Hulda Clark θεράπευσε τον καρκίνο και άλλες ασθένειες σε περισσότερους από 20.000 ασθενείς.

Ο πυρήνας της θεραπείας της είναι η καταπολέμηση των παρασίτων.

Η γιατρός ισχυρίζεται ότι η αιτία πολλών θανατηφόρων ασθενειών είναι τα παράσιτα. Ανακάλυψε πολλούς τρόπους για να απαλλαγούμε από αυτούς τους κακοήθεις μικροοργανισμούς και να μας θεραπεύσει από τον καρκίνο και άλλες ασθένειες.

Έχει Επεξεργασμένα 20.000 άνθρωποι από καρκίνο.  Τώρα, ανακαλύπτει αυστηρά κρυμμένο μυστικό της!

Η γιατρός Clark είναι μια γνωστή φυσιολόγος, βιοφυσικός και συγγραφέας πολλών βιβλίων εναλλακτικής ιατρικής. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο καναδικό πανεπιστήμιο »Saskatchewan», από όπου αποφοίτησε από την ιατρική και στη συνέχεια ανέβηκε βαθμίδα με εύσημα στον τομέα της βιολογίας.

Συνέχισε τις σπουδές της στο "Πανεπιστήμιο McGill", και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα, όπου σπούδασε Βιοφυσική και φυσιολογία του κυττάρου. Κατά το έτος 1958, πήρε πτυχίο στο διδακτορικό της στη φυσιολογία, στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Το 1979, η γιατρός Clarke εγκατέλειψε την έρευνά της η οποία χρηματοδοτούταν από την αμερικανική κυβέρνηση και ξεκίνησε τη δική της.

Το 1988, βρήκε την τεχνολογία της σάρωσης ενός οργανισμού για τα ίχνη των παθογόνων μικροοργανισμών.

Αυτή η εφεύρεση ονομάστηκε συσκευή «Syncrometer" , η οποία μπορούσε γρήγορα και σωστά να ανιχνεύει ένα μικροοργανισμό ή κακοήθη προβλήματα σε ανθρώπους ή ζώα.

Πώς να αφαιρέσετε γρήγορα τις μικροσκοπικές ελιές από το δέρμα σας με μόνο ένα συστατικό!!!



Τα μικρά κονδυλώματα είναι καλοήθεις όγκοι του δέρματος που μοιάζουν με μικρά, μαλακά μπαλόνια που κρέμονται από το δέρμα.

Αν και ακίνδυνα, οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να τα αφαιρέσουμε επειδή εμφανίζονται συνήθως στο λαιμό.

Το καλό  είναι ότι μπορείτε να τα αφαιρέσετε στο σπίτι σας χωρίς να πάτε στο γιατρό.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μόνο ένα συστατικό, το οποίο είναι το μηλόξυδο. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να τις αφαιρέσετε χωρίς αιμορραγία και χωρίς ουλές.

Η απίστευτη δύναμη της νηστείας - μια εγχείρηση χωρίς μαχαίρι

νηστεία


H Φύση μπορεί να θεραπεύσει ή να μας καταστρέψει με τα ίδια μέσα. 

Οι μέθοδοί της είναι ελάχιστα κατανοητές από τον άνθρωπο.

 Ίσως επειδή δεν ξέρουμε πολλά από τους νόμους της, γιατί η φύση κρατά τα μυστικά της.

 Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τόσα πολλά να μάθουμε από αυτήν. 

Αλλά ακόμα και όταν μαθαίνουμε από τα μυστικά της δεν τα ακολουθούμε.

 Με νηστεία, όλα τα όργανα προστατεύονται. 

Η νηστεία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τα πεπτικά όργανα, και τους προσφέρει τη δυνατότητα να αναγεννηθούν. Έχει μια μόνιμη επίδραση στη ροή του αίματος.

Οι νόμοι της φύσης είναι εκεί για να ανακαλυφθούν και να γίνουν σεβαστοί.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της φύσης προς όφελός μας, π.χ. για τις ανάγκες της ανθρωπότητας.

Στο δεύτερο μισό του 19 ου αιώνα, ο καθηγ. Pushutin ήταν από τους πρώτους που άρχισαν να μελετούν  τα αποτελέσματα της νηστείας. Ανακάλυψε ότι η νηστεία είναι μια κατάσταση του σώματος, στην οποία οι ''δαπάνες'' του δεν αποζημιώνονται πλήρως. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, το σώμα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά του για να λειτουργήσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα