Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Η γυναικεία μοναξιά

Τα κοινωνικά δίκτυα, οι διασυνδέσεις δηλαδή με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας, έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις γυναίκες, επειδή διασφαλίζουν εκτόνωση της συναισθηματικής φόρτισης, ροή της πληροφορίας και υποστήριξη σε περίπτωση δυσκολιών. Συνήθως διακρίνονται σε δίκτυα δεσμών, με συγγενικά και φιλικά πρόσωπα και διασύνδεσης, με άτομα!που δεν έχουν το ίδιο κοινωνικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο. Σε αυτά μπορούν πλέον να προστεθούν τα συμβολικά, οι διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις και γνωριμίες, που έχουν αποβάλλει την γεωγραφική εγγύτητα ως αναγκαιότητα.
woman-alone1
Η μοναξιά είναι μία ψυχική κατάσταση που θέτει σε επιφυλακή τον εαυτό, όταν έχει αποκοπεί από τους δεσμούς, που τον ενώνουν με την κοινωνία. Ταυτόχρονα είναι ένα σημάδι πως οι μέχρι τώρα λειτουργικές συμπεριφορές δεν έχουν ουσιαστικό αντίτιμο και δεν μπορούν να εξαργυρωθούν, ώστε να παράγουν ψυχολογική ισορροπία, αποδοχή και ευεξία.
Η μοναξιά είναι μία προειδοποίηση πως μία γυναίκα έχει ανάγκη από αλλαγή, πως διέρχεται ένα μεταβατικό στάδιο, ότι χρειάζεται νέες εμπειρίες, ότι δεν γνωρίζει ακριβώς ποιες είναι οι επιθυμίες της και πως οι υπάρχουσες έχουν απωλέσει την συναισθηματική τους ελκυστικότητα.

Τα καλύτερα στάτους είναι αυτά που δεν ανέβηκαν ποτέ στο Facebook

Τα καλύτερα στάτους είναι αυτά που δεν ανέβηκαν ποτέ στο Facebook

Είναι γεγονός πως οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.  Είναι επίσης γεγονός, πως κάποιοι θεωρούν πως το να μπει η ζωή τους για τα καλά στις σελίδες αυτές είναι χαριτωμένο ή χρήσιμο ή απαραίτητο ή ενδιαφέρον ή κάτι άλλο τέλος πάντων που αυτή τη στιγμή δε μου ‘ρχεται, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι σκατά έχουν στο μυαλό τους και θεωρούν πως ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να γνωρίζει με λεπτομέρειες το καθημερινό 24ωρό τους. Το πρόβλημα φυσικά είναι η υπερβολή.
Όταν βγάζεις φόρα παρτίδα το κάθε σου λεπτό στο ιντερνετ. Όταν δεν μπορείς να καταλάβεις πως 1-2 φωτογραφίες σου απο κάτι που αξίζει να το μοιραστείς θα έχει ενδιαφέρον. Η υπερβολή όμως κουράζει.
Ας υποθέσουμε πως βαρέθηκες στο σπίτι σου και αποφάσισες να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να πας με τους φίλους σου για ένα ουζάκι. Εκεί που τσουγκρίζετε τα ποτήρια σας λοιπόν ξαφνικά συνειδητοποιείς πως είσαι πάνω από 20 λεπτά στο μαγαζί και δεν έχεις κάνει ακόμα check in στο facebook.
Βέβαια είχες κάνει προχθές που βρισκόσουν πάλι στο ίδιο μαγαζί αλλα δεν έχει σημασία. Έτσι αποφασιστικά παίρνεις το κινητό στα χέρια σου και ενημερώνεις τους ιντερνετικούς σου φίλους ότι έχεις πιει δυο ποτήρια ούζο, έφαγες 2 ελιές και 3 καλαμαράκα και βρίσκεσαι στο καφενείο του Θανάση με τη Σούλα, τη Ρούλα, τον Μάκη και τον Λάκη και τον Μπάμπη τον Φλου.

Κατανόηση των αρνητικών συναισθημάτων και εργασία με τα ανώτερα συναισθήματα


  
Όλος ο κόσμος είναι ένα ερείπιο λόγω των αρνητικών συναισθημάτων.
~Σαμαέλ αούν Βεόρ

Η κοινωνία μας πάσχει από αρνητικά συναισθήματα, τα αρνητικά συναισθήματα εκπηγάζουν από το πολλαπλό εγώ μέσα μας.

Ειδικά στην εποχή του ίντερνετ, μέσω των κοινωνικών δικτύων αυτά τα αρνητικά συναισθήματα μεγαλύνονται και διογκώνονται.

Η οπτική αυτού που νοιώθει τα αρνητικά συναισθήματα δηλητηριάζει τον νου του και την αντίληψή του. Έτσι οι λύσεις στις οποίες καταφεύγει είναι κάθε άλλο παρά δημιουργικές, είναι λύσεις ακραίες, λύσεις βίας, λύσεις κατακραυγής κλπ.

Ακόμα και άνθρωποι οι οποίοι αποκαλούνται πνευματικοί ή ότι έστω ότι αναζητούν την ομορφιά του πνεύματος και της ζωής μιλάνε χυδαία, βρίζουν, κατακρίνουν κλπ.

Γινόμαστε απολυταρχικοί με τις απόψεις μας, επειδή έχουμε φαντασιωδώς δημιουργήσει μια κατάσταση μέσα στο νου μας, και στην φαντασία μας κολλάμε στον τοίχο τον φταίχτη, αναλαμβάνουμε τον ρόλο του «σωτήρα», του υπερήρωα, του καλού, του «νόμου» κλπ.

Και μέσα στο μοντέλο μας δεν υπάρχει άλλη λύση από την τιμωρία. Δεν εξετάζουμε τα αίτια που ο άλλος άνθρωπος έφτασε σε μια λανθασμένη πράξη, γιατί το είδε έτσι κλπ. αλλά βιαζόμαστε να τον κατακρίνουμε.

Περαιτέρω μέσα από όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, έρχεται και η διόγκωση των πραγμάτων, η δαιμονοποίησή τους ή όπως μου αρέσει να λέω η σατανικοποίησή τους!

Δεν αργεί κάποιος να γράψει ένα μικρό ψέμα, προσθέτοντας μια λέξη (στα εκατοντάδες χιλιάδες μας προσωπικά ιστολόγια τύπου fb, blogger, twitter κλπ.) και μια αληθή είδηση γίνεται κατά μέρος ψευδής δίνοντας βάση για τα αρνητικά συναισθήματα αυτών που ψάχνονται να ξεσπάσουν κάπου.

Και δεν είναι κακό που οι άνθρωποι θέλουν να φωνάξουν, θέλουν να ουρλιάξουν, και να πουν «δεν πάει άλλο πια», «δεν θα το ανεχτώ», «έχω βγει εκτός εαυτού»… κλπ.

Ο Μαχάτμα Γκάντι και η Μη-Βία (Α-Χίμσα)



Η Ζωή του

Το πραγματικό του όνομα ήταν Mohandas Karamchand Gandhi. Γεννήθηκε το 1869 στην Δυτική Ινδία (Πορμπαντάρ) και πέθανε το 1948 στο Νέο Δελχί. Αφού σπούδασε πρώτα νομικά στο Λονδίνο, εγκαταστάθηκε ύστερα στη Νότια Αφρική όπου αγωνίστηκε για να επιβάλλει το σεβασμό των δικαιωμάτων των Ινδών εργατών που είχαν μεταναστεύσει εκεί. Όταν ξαναγύρισε στην πατρίδα του το 1914 ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα μέσα στο κόμμα του Εθνικού Ινδικού Κογκρέσου υποστηρίζονται ότι η Ινδία ήταν ώριμη για να αυτοκυβερνηθεί. Οργάνωσε ομάδες οπαδών για ν’ αγωνιστούν εναντίον της πολιτικής και κοινωνική αδικίας. Στο μεταξύ προσπαθούσε να συμφιλιώσει τους Ινδούς με τους Μουσουλμάνους, αλλά το 1922 τον συνέλαβαν οι Άγγλοι.

Μετά 2 χρόνια βγήκε από τη φυλακή, αφού αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική ζωή, περιηγήθηκε σ’ ολόκληρη την Ινδία για να τους πείσει όλους προς κατάργηση των καστών. Το 1930 τον βλέπουμε επικεφαλής της περίφημης «πορείας του αλατιού», ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του φόρου που είχαν επιβάλλει οι Άγγλοι στην Ινδία, πορεία που την επανέλαβαν χιλιάδες Ινδοί, ως το σημείο να γίνει ένα πανίσχυρο κίνημα που συγκλόνισε ως τα βάθη της την ατάραχη ινδική αδιαφορία και οδήγησε για πρώτη μια απολιτική και αδιάφορη μάζα στους πολιτικούς αγώνες. Έτσι ο Γκάντι συνελήφθη κι άλλες φορές από τους Άγγλους έκανε απεργίες πείνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας και όταν πια το πρόβλημα της ανεξαρτησίας της Ινδίας άρχισε να βρίσκει λύση, προσπάθησε να συμφιλιώσει Ινδούς και Μουσουλμάνους. Ένας όμως Ινδός νεαρός εθνικιστής, στις 30 Ιανουαρίου του 1948, τον σκότωσε, προκαλώντας την συγκίνηση και την αγανάκτηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Γιγαντιαίο σφαιρικό αντικείμενο περνά από τον Ήλιο...Η εξουσία απλά φοβάται να παραδεχθεί το γεγονός!

11 Αυγούστου 2015

Ένα γιγαντιαίο σφαιρικό αντικείμενο περνά από τον Ήλιο πριν εξαφανιστεί τελικά σαν μια σχεδόν αόρατη σκοτεινή κηλίδα στο διάστημα.

Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ένα στερεό αντικείμενο, όπως είναι ένας πλανήτης, όπως ο Ερμής ή η Αφροδίτη, που διέρχεται από τον Ήλιο ή είναι ένα «καμουφλαρισμένο» ΑΤΙΑ.


 Κάποτε, ένας επιστήμονας της NASA, ο κος Joseph Guman εξήγησε ότι αυτές οι σφαίρες είναι «αντικείμενα συμπίεσης, ιδιαίτερα μεγεθυμένα». 

Αλλά αν αυτές οι σφαίρες είναι αντικείμενα συμπίεσης, τότε θα ήταν εκεί από την πρώτη μέρα των δορυφόρων της NASA, όταν το SOHO, άρχισε να στέλνει  φωτογραφίες πίσω στη Γη!

 Ο Αμερικανός μετεωρολόγος Scott Stevens έχει διαφορετική γνώμη για αυτές τις σφαίρες και τις άλλες ανωμαλίες κοντά στον Ήλιο. 

Η αβάσταχτη χυδαιότητα της Βουλής



Γεια σου πιτσιρίκο,
Σου γράφω ξημερώματα, με τσιγάρο, παρακολουθώντας Βουλή να ψηφίζει το τρίτο και μακρύτερο μνημόνιο.
Ας τα πάρουμε ένα ένα:
Α. Ψηφίζεται ένα μνημόνιο το οποίο περιέχει νόμους που αφορούν ως και το 2025. Δεν μιλώ για το πόσα χρόνια θα είμαστε ακόμη χαντακωμένοι, αυτό είναι απροσδιόριστο. Οι νόμοι λοιπόν που ανοίγονται σε ορίζοντα δέκα ετών, θα συζητηθούν μέσα σε χρονικό διάστημα τριών τεσσάρων ωρών από τους βουλευτές μας. Τελικά, συζητήθηκαν εφτά ώρες. Ξεπέρασαν τον εαυτό τους ομολογώ. Κανονικά, δεν πρέπει να έχουμε παράπονο, όπως έλεγε κι ο Αναγνωστάκης. Δηλαδή, αν θέλουμε να το αποδώσουμε ποσοτικά, για τον κάθε χρόνο που οι πολίτες θα επιβαρυνθούν τα μέτρα του μνημονίου, οι βουλευτές μας συζήτησαν 42 λεπτά.
Β. Η Ζωή προτείνει να συζητηθούν ένα δεκάωρο. Η πρόταση καταψηφίζεται πανηγυρικά, όπως ήταν αναμενόμενο. Κατεβαίνει από το προεδρείο και τα σκυλάκια χειροκροτούν μετά μανίας και φωνάζουν.
Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του λαού. Αυτοί που έχουν συμπεριφορά, μα κυριότερα λογική δεκάχρονου στο δημοτικό.
Χυδαιότητα.

Mindfulness (εγρήγορση)


Η έννοια της Αγγλικής λέξης mindfulness  που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ίσως στα Ελληνικά σαν «εγρήγορση», δηλώνει ένα είδος βουδιστικού διαλογισμού, ευρέως διαδεδομένου.  Στην εποχή μας, έχει αρχίσει αυτή να παίζει σημαντικό ρόλο στην ιατρική και την ψυχολογία, γιατί είναι πάρα πολλές οι έρευνες, και γίνονται όλο και περισσότερες, που δείχνουν πως αυτή η μέθοδος έχει πολύ
θετικά αποτελέσματα στην υγεία, ψυχική και σωματική.

Και είναι φυσικό. Mindfulness σημαίνει να είσαι παρών και να παρατηρείς, όλα όσα συμβαίνουν τόσο γύρω σου, όσο και μέσα σου. Να είσαι δηλαδή ένας ουδέτερος παρατηρητής.  

Να παρατηρείς τον τρόπο που λειτουργεί η αναπνοή σου, τον τρόπο με τον οποίο χτυπάει η καρδιά σου, τον τρόπο που περπατάς, τη στάση που έχει ανά πάσα στιγμή το σώμα σου, τα λόγια που λες, τα συναισθήματα που νιώθεις, τις σκέψεις που κάνει ο νους σου, όπως και όλα όσα σε περιτριγυρίζουν. Να παρατηρείς δηλαδή με προσοχή ένα λουλούδι, να βλέπεις όλες τις λεπτομέρειές του, ή στα δέντρα που συναντάς στον δρόμο σου, να παρατηρείς το σχήμα και το χρώμα των κορμών και των φύλλων τους. Στους ανθρώπους που υπάρχουν γύρω σου να παρατηρείς τις εκφράσεις των προσώπων τους,  τη στάση του σώματός τους κ.λπ.

Μένοντας για λίγο ουδέτερος παρατηρητής του εαυτού και των γύρω σου, βρίσκεσαι αποστασιοποιημένος από το εγώ και τα προβλήματά του, και επομένως και από το στρες που δημιουργεί η αίσθηση της αποκοπής από το Όλο. Η ψευδής αυτή αίσθηση της δυαδικότητας που, που με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, οδηγεί στον φόβο και ξεκινάει στον εγκέφαλο την αντίδραση του στρες. Μία αντίδραση που γίνεται καταστροφική για τον οργανισμό εάν υπερβεί σε διάρκεια τις αντοχές του, όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει.

5 φυσικές (αλλά στις οποίες δεν δίνουμε καμμία σημασία) μέθοδοι για τη θεραπεία της κατάθλιψης!

Μερικά τρομακτικά γεγονότα για την κατάθλιψη
Είναι η μοναδική κύρια αιτία αναπηρίας στον κόσμο, με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας να εκτιμά ότι περισσότεροι από 350 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν σήμερα, επηρεάζοντας όλες τις περιοχές και τις πληθυσμιακές ομάδες του κόσμου.
Τόσο η φαρμακευτική αγωγή όσο και η θεραπεία είναι πολύ δημοφιλείς θεραπευτικές αγωγές που βοηθούν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν, να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν την κατάθλιψη, ωστόσο, το γεγονός είναι ότι αυτές οι θεραπείες δεν λειτουργούν μεμονωμένα για κάθε άτομο.
Μερικοί άνθρωποι απλά δεν απαιτούν φαρμακευτική αγωγή για να νικήσουν την κατάθλιψη, καθώς η υποκείμενη αιτία μπορεί να εντοπίζεται και να αντιμετωπίζεται με άλλους τρόπους. Πλέον, υπάρχουν κίνδυνοι που προκύπτουν από τις πιθανές παρενέργειες και τον πιθανό εθισμό σε ορισμένα φάρμακα. Θα πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι η μακροχρόνια χρήση φαρμάκων μπορεί να αλλάξει τη χημεία του εγκεφάλου και μπορεί να είναι δύσκολο να περικόψουμε ή να σταματήσουμε την φαρμακευτική αγωγή.
Εδώ είναι πέντε ολιστικές θεραπείες που αξίζει να εξετάσετε εάν παλεύετε με την κατάθλιψη. Μπορεί να είναι αποτελεσματικές από μόνες τους και επίσης μπορεί να λειτουργήσουν καλά για να συμπληρώσουν επιπλέον θεραπείες.

Πως αποτιμώνται νέα μέτρα του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού σε δισ. ευρώ

sintaksis9Αποκαλυπτική είναι η ανάλυση που δημοσίευσε χθες ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Στρατούλης, για τα νέα μέτρα τα οποία οποία προβλέπει η τελευταία συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης – δανειστών :
Η ανάλυση αυτή που είναι βασισμένη στα στοιχεία τα οποία είχε στη διάθεση του ο πρώην καθ’ ίλην αρμόδιος υπουργός προβλέπει τα ακόλουθα :
1. Η παροχή των κατώτατων ορίων σύνταξης και του Ε.Κ.Α.Σ. μόνο σε όσους νέους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη και περικοπή του μη ανταποδοτικού μέρους σε όλους τους νέους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 67 σημαίνει μειώσεις έως και 40% σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των πρόωρα συνταξιοδοτημένων με τις προϋποθέσεις των ελάχιστων ορίων (4.500 ένσημα), δηλαδή στις κατώτατες συντάξεις.
2. Τα μέτρα για αύξηση της εισφοράς των συνταξιούχων για τον κλάδο υγείας από 4% σε 6% και επέκταση της παρακράτησή της και από τις επικουρικές συντάξεις, που έως σήμερα δεν έχουμε αντίστοιχη εισφορά, σημαίνει επιβάρυνση για τους συνταξιούχους 854 εκατ. ευρώ το χρόνο. (παρ. 31 άρθρου 1. Ν.4334/15).
Η ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.) και εφαρμογή τής ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σημαίνει άμεση περικοπή πολλών επικουρικών συντάξεων και Εφάπαξ των ταμείων που χρειάζονται κρατική ενίσχυση από 1η Ιανουαρίου 2015. (παρ. 28 άρθρου 1. Ν.4334/15).

ΦΩΤΟ STORY: Ποιος και γιατί εκτελείται;

ΦΩΤΟ STORY: Ποιος και γιατί εκτελείται;
Ένας άντρας με δεμένα τα μάτια μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Μία εικόνα, που στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι δυστυχώς, συναντάται πολύ συχνά. Και πλέον οι εκτελέσεις έχουν πάρει τη μορφή χολιγουντιανής παραγωγής. Με 2 ή 3 κάμερες, με «ευφάνταστες» ιδέες από τους εκτελεστές.
ΦΩΤΟ STORY: Ποιος και γιατί εκτελείται;
Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1946. Ο άνθρωπος πίσω από το λευκό πανί που κρύβει το προσωπό του είναι ο Μπέλα Ιμρέντι.
Δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος που βρήκε το θάνατο στο εκτελεστικό απόσπαμα. Υπήρξε πρωθυπουργός της Ουγγαρίας στο 1938 και το 1939.

Έκτακτο Δελτίο: Οι αντιδράσεις της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Έκτακτο Δελτίο: Οι αντιδράσεις της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Το Mentality10, πάντα πιστό στις αρχές του για έντιμη, άμεση και αμερόληπτη ενημέρωση, επικοινώνησε με τις πηγές του στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΕ και όχι μόνο, και σας μεταφέρει τις πρώτες αντιδράσεις ανώτατων στελεχών από την καρδιά της Ευρώπης σχετικά με την «αυθόρμητη» μετακίνηση πληθυσμών από κάθε γωνιά της γης, στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου.
Έκτακτο Δελτίο: Οι αντιδράσεις της ΕΕ για το μεταναστευτικό
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που εξασφάλισε το Mentality10, έρευνες ειδικών κλιμακίων της ΕΕ επιβεβαιώνουν, πως το 120% των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω φτώχειας, πολέμου, πείνας, ανέχειας κτλ, έχουν σαν όνειρο της ζωής τους να έλθουν στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας για να ζήσουν το όνειρο της παραμονής σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Κύκλοι, τετράγωνα και ρόμβοι των Βρυξελλών, με το που πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, δήλωσαν στη σελίδα μας την ευαρέσκειά τους για την προνοητικότητα της Ευρωπαίκής Ένωσης, η οποία με τη Συνθήκη Δουβλίνο 2, εξασφάλισε πως χιλιάδες άνθρωποι θα κάνουν επιτέλους το όνειρό τους πραγματικότητα.

Πωλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι!

    Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς οι τράπεζες έχουν πλέον διακόψει τη χρηματοδότησή του με νέο χρήμα καθώς και την αναχρηματοδότηση των υπέρογκων υποχρεώσεων του

    Με δεδομένο ότι ο σταθμός έχει αρνητική καθαρή θέση και ο βασικός μέτοχος αρνείται να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου, όπως προβλέπεται από το νόμο, η χρηματοδότησή του από τις τράπεζες θα ήταν σκάνδαλο μεγατόνων.
     Από τα στοιχεία του ισολογισμού προκύπτει ότι τα αρνητικά ίδια κεφάλαια είναι 16,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2012, οι δανειακές υποχρεώσεις της Ειδήσεις Ντοτ Κομ 55 εκατομμύρια ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να είναι λιγότερος από το μισό, ύψους 24,5 εκατομμυρίων ευρώ, και οι ζημίες προ φόρων 6 εκατομμύρια ευρώ.
    Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο ο εφοπλιστής Γιάννης Αλαφούζος αναζητά διέξοδο, έχοντας ακόμα ζωντανές τις μνήμες του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ, ο οποίος κατέρρευσε αναγκάζοντας τον κ. Αλαφούζο να δραπετεύσει στο εξωτερικό για να αποφύγει συλλήψεις και αυτόφωρη διαδικασία, καθώς είχε μεγάλες οφειλές σε μισθούς και ασφαλιστικά ταμεία.

    10 ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ

    Στις μέρες της κρίσης και παρά τις διακοπές, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ‘πεσμένοι’, χάνουν εύκολα τη διάθεση και το κέφι τους και αισθάνονται στεναχωρημένοι..... 



    Δυστυχώς, η στεναχώρια δε λύνει κανένα πρόβλημα και δε βελτιώνει καμία κατάσταση.  Οπότε, γιατί να μην κάνετε μια προσπάθεια να βάλετε μια μικρή δόση χαράς στη ζωή σας;  Γρήγορα, εύκολα, ανέξοδα!

    ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ» ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΩΡΑ

    φοτοΓράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
    Η ιστορία θα γράψει με τα πιο μελανά χρώματα αυτή την περίοδο της ελληνικής δημοκρατίας, όπου οι εκπρόσωποι του λαού αποδείχτηκαν οι νεκροθάφτες του ελληνικού έθνους, οι νεκροθάφτες των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών, οι μεγαλύτεροι θεατρίνοι που πέρασαν ποτέ από τα έδρανα της ελληνικής βουλής.
    Επί ώρες παρακολουθήσαμε ένα τρομερό θέατρο του παραλόγου με ατέλειωτες αντεγκλήσεις, λόγια του αέρα χωρίς κανένα περιεχόμενο και χωρίς μια συγκεκριμένη αναφορά στα άρθρα του τρίτου μνημονίου της εθνικής καταστροφής, του μνημονίου της ταφόπετρας της ελληνικής κοινωνίας.
    Επί ώρες παρακολουθήσαμε την επίδειξη της εγκληματικής ανευθυνότητας των πολιτικών κύμβαλων, που εμείς οι ίδιοι τους ψηφίσαμε για να μας εκτελέσουν για άλλη μια φορά.

    Το Σκαθάρι Που Πέθανε Δυο Φορές


    Στην αυλή του χωριού παίζουν τρία γατάκια. Η μάνα τους τα παρακολουθεί. Λέγεται Φατ Μαγκιούλ, όνομα που πήρε απ” τα τούρκικα που βλέπει η γιαγιά.
    Κάποια στιγμή η Φατ Μαγκιούλ πιάνει μια λιβελούλα. Με το έντομο στο στόμα να σπαρταράει φωνάζει τα μικρά της. Μόλις πλησιάσουν και δουν τι κρατάει, το τρώει. Σημαντικό μάθημα: Αυτό τρώγεται.
    ~~
    Το Σάββατο ήμασταν στο Ανήλιο, ένα χωριό στην άγρια περιοχή του Πηλίου. Το αυτοκίνητο κόντεψε να καεί στις ανηφόρες. Οι φίλοι που μας κάλεσαν έχουν χτίσει μια καλύβα, ένα διώροφο αυτοσχέδιο σπίτι μέσα στο δάσος, με θέα το Αιγαίο.
    Απόλυτη ησυχία -πέρα απ” τα τζιτζίκια. Ούτε ρεύμα ούτε τηλέφωνο ούτε νερό. Να μείνεις εκεί έναν μήνα και να ξεχάσεις όλ” αυτά που σε κάνουν απάνθρωπο.
    Περνάμε την νύχτα με κρασί, φαγί και κουβέντα. Ο Δημήτρης είναι αυτόχθονας, αλλά στα δεκατέσσερα, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα βιβλίο στο σπίτι, ξεκίνησε να διαβάζει. Δούλευε μεροκάματο και ξόδευε όλα τα λεφτά του σε βιβλία.
    Η μάνα του τον έβλεπε να ξοδεύει για να διαβάζει και αγχωνόταν: «Πιο σιγά», του “λεγε, «πιο σιγά, να φτουράνε. Μην τα τελειώνεις σε μια μέρα».

    Οι Γέφυρες της Αρμονίας



    Η Παναγία και μητέρα όλων μας σε κάθε γέννηση. Εκείνη βρίσκεται μαζί μας συνέχεια. Εκείνη μας ενώνει με τον φύλακα Άγγελο μας. Κι Εκείνη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, μας συντροφεύει και είναι έτοιμη μόλις ακούσει την έκκλησή μας να σπεύσει να μας βοηθήσει.


    Το σίγουρο είναι ότι κανένας μας ποτέ δεν έμεινε μόνος του. Μπορεί να νιώθουμε ότι οι άνθρωποι δεν μας καταλαβαίνουν. Μπορεί να νιώθουμε ότι έχουμε πληγωθεί από ανθρώπους. Μπορεί να θεωρούμε ότι δώσαμε πολλά αλλά δεν λάβαμε ανάλογα από τις σχέσεις μας.
    Όμως έχουμε μία σημαντική, ουσιαστική και μόνιμη βοήθεια. Τα Θεία. Ο Θεός, η Παναγία, ο Ιησούς, οι Απόστολοι, οι Άγιοι, οι Αρχάγγελοι, οι Άγγελοι είναι στο πλευρό μας κατά περίπτωση.
    Ειδικά η Παναγία μας, η οποία ήταν η μητέρα του Ιησού μας, εκείνη είναι μητέρα όλων μας. Μια μαμά που μας αγαπά όπως και να είμαστε. 

    Τώρα γιατί κάποιες ψυχές χάνονται κατά τη διάρκειά τους εδώ πάνω στη γη ? Γιατί ο Θεός και η ψυχή γνωρίζουν απόλυτα το σχέδιο της. Οπότε επειδή κάθε μία ψυχή γεννιέται μέσα στην κάθε οικογένεια για την αναβάθμιση και των δύο, αν κριθεί σκόπιμο και από τη μεριά της ψυχής αλλά και του Θεού, η ψυχή αυτή θα φύγει πρόωρα. Δηλαδή είτε θα γεννηθεί και θα φύγει σε πολύ μικρή βρεφική ηλικία, είτε θα γίνει αποβολή. Όχι όλο αυτό δεν είναι τιμωρία για τους γονείς. Ακριβώς το αντίθετο. Με τον τρόπο αυτόν οι γονείς αν το θελήσουν οι ίδιοι, αυτόματα αναβαθμίζονται και αποκτούν αυτόματα την επιτυχία τους σε ένα από τα μαθήματα της δικής τους ψυχής.

    Να τι θα συμβεί αν τρώτε μέλι και κανέλα κάθε μέρα!

    Εδώ είναι τι θα συμβεί αν τρώνε μέλι και κανέλα Κάθε Μέρα

    Είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο ότι το μέλι είναι εξαιρετικά επωφελές για την θεραπεία πολλών ασθενειών.

     Όμως, ο συνδυασμός μελιού και κανέλας φαίνεται να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός, ιδιαίτερα για καταστάσεις, όπως υψηλής χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα, καθώς και μια σειρά από ιούς. 

    Όσο αδύνατο κι αν ακούγεται, αυτός ο συνδυασμός μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια.
    Επιπλέον, αυτά τα συστατικά βρίσκονται εύκολα παντού και είναι φθηνά.
    Καρδιακές παθήσεις
    Για μια πιο υγιή καρδιά, φτιάξτε ζυμαρικά από μέλι και κανέλα. Τρώτε τα ζυμαρικά στο ψωμί (αντί για μαρμελάδα) για πρωινό κάθε πρωί. Αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένο επίπεδο χοληστερίνης στις αρτηρίες, εμποδίζοντας έτσι πιθανή καρδιακή προσβολή.

    Αρθρίτιδα

    Η χρόνια αρθρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα συνδυασμό δύο κουταλιών της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνετε το ρόφημα αυτό το πρωί και το βράδυ. Αν το καταναλώνετε τακτικά, μπορεί ακόμη να βοηθήσει και ενάντια στον καρκίνο.

    Προβλήματα στο πρόσωπο υποδεικνύουν προβλήματα στην υγεία!

    Προβλήματα σχετικά με το πρόσωπο να υποδεικνύουν προβλήματα στην υγεία!
    Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική ιατρική, είναι το δέρμα σας, που δείχνει τα πρώτα σημάδια προβλημάτων υγείας και ασθένειας σε συγκεκριμένα όργανα του σώματος.
    Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημεία ή αλλαγές στο πρόσωπό σας, οι πιθανές αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

    Κάντε μασάζ στα πόδια σας πριν πάτε για ύπνο! Να γιατί είναι τόσο σημαντικό!

    Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το μασάζ είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για χαλάρωση, ευεργετική για τη γενική υγεία σας.
    Πλέον, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, στην άνεση του σπιτιού σας.
    Αυτό που κάνει το μασάζ ξεχωριστό, είναι ότι βελτιώνει το μεταβολισμό σας, διεγείρει την έκκριση ιδρώτα, μειώνει το λίπος, και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, τόσο στο σώμα όσο και μέσω των ιστών. 
    Το μασάζ είναι επίσης ευεργετικό για το δέρμα, το αναζωογονεί κάνοντας το πιο υγιεινό και πιο όμορφο.
    ΤΡΙΒΕΤΕ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ πριν πάτε για ύπνο!  Εδώ είναι ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό!
    Επιπλέον, το μασάζ εξαλείφει τα οξέα που είναι υπεύθυνα για τις κράμπες. 
    Επίσης χαλαρώνει τους μύες και διεγείρει την πέψη.
    Το πιο σημαντικό πράγμα, όμως, σχετικά με το μασάζ είναι ότι είναι θεραπευτικό. 

    Το “μαγικό” ποτό που μετά το φαγητό σας κάνει να χάνετε κιλά!




    Το γκρέιπφρουτ είναι γνωστό ότι περιέχει πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, περιέχει βιταμίνες A, B, D, E, και ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και σίδηρο.
    Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με έναν μοναδικό τρόπο, για να κερδίσετε σε ομορφιά και υγεία, αλλά και να χάσετε πιο εύκολα βάρος, όταν το πίνετε πετά από κάθε γεύμα.
    Το “μαγικό” ποτό για υγεία και της ομορφιά

    Με ποιους τρόπους η επιστήμη προβλέπει πότε θα πεθάνετε!



    Η ιατρική επιστήμη πραγματοποιεί μεγάλα άλματα καθημερινά στην ανάλυση του ανθρώπινου σώματος. Αυτή η ανάλυση ορισμένες φορές φέρνει στο φως μερικά απρόσμενα συμπεράσματα.
    Δηλαδή, οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ορισμένες “συνδέσεις” μεταξύ διαφορετικών λειτουργιών στο σώμα, οι οποίες αποτελούν “δείκτες” γενικότερης υγείας, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και παράγοντες “πρόβλεψης” του αν ένα άτομο κινδυνεύει να πεθάνει!
     
    Δείτε τρία τέτοια παραδείγματα “συνδέσεων” στο ανθρώπινο σώμα:

    Το WalkCar είναι το μικρότερο μεταφορικό μέσο

    Μικροσκοπικό, χωράει σε μία τσάντα και μπορείς να ανέβεις επάνω του και να κινηθείς δίχως κόπο. Μιλάμε για το Walkcar, το gadget που έφτιαξαν γιαπωνέζοι μηχανικοί στην Cocoa Motors, το μεταφορικό μέσο που κινείται με την λογική του Segway, δηλαδή απλώς γέρνεις το σώμα προς την κατεύθυνση που θέλεις να πας και εκείνο αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
    walkcar
    Μπορεί εξωτερικά να μοιάζει με έναν φορητό υπολογιστή, στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για ένα μεταφορικό μέσο που απλά το ακουμπάς στο δρόμο και με τις τέσσερις ρόδες του σε μετακινεί με ταχύτητα 10 χιλιόμετρα την ώρα σε μία απόσταση έως 12 χιλιόμετρα.

    Το Walkcar μπορεί να σηκώσει βάρος μέχρι 120 κιλά, κινείται με μπαταρία λιθίου που χρειάζεται τρίωρη επαναφόρτιση και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

    Εξωγήινοι έχουν απενεργοποιήσει πυρηνικά όπλα στις ΗΠΑ και στο ΗΒ

    Σύμφωνα με δηλώσεις πολλών στρατιωτικών αξιωματούχων, οι εξωγήινοι έχουν απενεργοποιήσει  πυρηνικά όπλα  στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
     

    Φαίνεται ότι οι εξωγήινοι μισούν πραγματικά τα πυρηνικά όπλα. Σύμφωνα με αμερικανικές στρατιωτικές πηγές, πιλότοι, εξωγήινα όντα έχουν προσγειωθεί και έχουν διεισδύσει σε σταθμούς πυρηνικών πυραύλων  και απενεργοποιούν τα όπλα.

    Πολυάριθμοι υψηλοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι από το 1948, εξωγήινα όντα έχουν επισκεφτεί χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και απενεργοποιούν πυρηνικούς πυραύλους. Σύμφωνα με έναν ανώτερο αεροπόρο των ΗΠΑ, εξωγήινα όντα προσεδαφίστηκαν, ακόμη και σε μια βρετανική βάση.

    Μυστηριωδώς, οι κυβερνήσεις μας έχουν εργαστεί σταθερά για να καλύψουν αυτές τις πληροφορίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Κάμα Σούτρα (Kama Sutra ή Kamasutra)


    Το Κάμα Σούτρα (Kama Sutra ή Kamasutra) είναι ένα αρχαίο ινδικό κείμενο της σανσκριτικής λογοτεχνίας και χρονολογείται τον 2ο αιώνα μ.Χ. Αποτελεί μέρος μιας ομάδας κειμένων που ονομάζεται «Κάμα Σάστρα» (Kama Shastra) και είναι γνωστό παγκοσμίως και σαν «Το εγχειρίδιο του έρωτα».

    Το Κάμα Σούτρα είναι αφιερωμένο στις αρχές της απόλαυσης. Συντάχθηκε από έναν Ινδό σοφό, τον Μαλανάγκα Βατσιαγιάνα (Mallanaga Vatsyayana) που έζησε στη ιερή πόλη Μπενάρες. Χρησιμοποιεί ως πηγή την πλούσια συλλογή των ινδουιστικών ερωτικών κειμένων, τα οποία υπήρχαν ήδη εκείνη την εποχή.

    Το περιεχόμενό του είναι χωρισμένο σε κεφάλαια από τον Άγγλο συγγραφέα Ρίτσαρντ Μπάρτον (Sir Richard Francis Burton), ο οποίος έκανε και την πρώτη μετάφραση το 1883.

    Στο πρώτο μέρος του έργου, ο Βατσιαγιάνα απαριθμεί τις εξήντα τέσσερις τέχνες που κάθε κορίτσι καλής οικογενείας πρέπει να κατέχει -από το τραγούδι, το χορό και τη ζωγραφική ως το μασάζ, τη γνώση της αγιουβέρδικης ιατρικής και τα παιχνίδια με ζάρια- ο άριστος χειρισμός των οποίων εξασφαλίζει άνεση κι εκτιμάται στις εταίρες υψηλής τάξης. Κι αφού καταγράψει την καθημερινότητα ενός «εξέχοντος άνδρα» μαζί με σκέψεις γύρω από τις γυναίκες που πρέπει να συναναστρέφεται, περνά στο δεύτερο και διασημότερο μέρος του «Κάμα-Σούτρα», αυτό που αφιερώνεται στην ερωτική ένωση.

    "ΠΡΟΚΛΟΣ - ΟΙ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΨΥΧΩΝ (ΚΑΘΟΔΟΙ ΨΥΧΩΝ) ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΙΑ"


    Ας γίνει αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής η θεμελιώδης διάκριση των αναφορών "κατ' ουσίαν" και "κατά σχέση" των όντων. Η ανθρώπινη ψυχή δεν εισέρχεται ποτέ σε σώμα ζώου όταν λέμε ότι βιώνει "κατά σχέση" την θηριώδη ζωή. Κάτι τέτοιο θα εννοούνταν αν λέγαμε ότι "κατ' ουσίαν" συμβαίνει αυτό, το οποίο δεν ισχύει.  

    Στην Πλατωνική «Πολιτεία, 620.a.3 – .d.5» βλέπουμε τον Ηρ,  στο 10ο βιβλίο,  να μας λέγει ότι στο τρίστρατο είδε «μια ψυχή, που κάποτε ήταν του Ορφέα, να διαλέγει τη ζωή του κύκνου, γιατί δεν ήθελε να ξανά γεννηθεί από γυναίκα, εξ αιτίας του μίσους που είχε κατά των γυναικών επειδή τον σκότωσαν. Είδε την ψυχή του θαμύρου να διαλέγει τη ζωή ενός αηδονιού, είδε και έναν κύκνο να αλλάζει τη ζωή του με ανθρώπινη, καθώς και άλλα μουσικά ζώα. Η εικοστή στην σειρά ψυχή διάλεξε τη ζωή λιονταριού. Αυτή ήταν η ψυχή του Τελαμώνιου Αίαντα, που απέφυγε να γίνει άνθρωπος, γιατί θυμόταν την κρίση των όπλων. Ύστερα από αυτή ήλθε η ψυχή του Αγαμέμνονα. Και αυτή από το μίσος της κατά του ανθρώπινου γένους για τα όσα έπαθε, άλλαξε την ανθρώπινη ζωή με τη ζωή του αετού. Στην μέση είχε κληρώσει η ψυχή της Αταλάντης, που άμα είδε μεγάλες τιμές ενός ανθρώπου αθλητού, δεν μπόρεσε να προσπεράσει αδιάφορη, και τις πήρε. 

    Ύστερα από αυτή είδε την ψυχή του Επειού, γιού του Πανοπέως, να παίρνει τη φύση μίας άξιας τεχνίτριας γυναίκας. Πολύ μακριά ανάμεσα στις τελευταίες είδε την ψυχή του γελωτοποιού Θερσίτου να ενδύεται την ζωή ενός πιθήκου. Κατά τύχη πέρασε και η ψυχή του Οδυσσέως, που της είχε πέσει ο τελευταίος κλήρος για να εκλέξει, και από την ανάμνηση των βασάνων που πέρασε στη γη, είχε περιορίσει υπερβολικά τη φιλοτιμία (φιλοδοξία) της, και για αυτό γύριζε για πολύ ώρα και ζητούσε να βρει ζωή ενός ανθρώπου απράγμονος και ιδιώτη, και μόλις και μετά βίας την βρήκε κάπου περιφρονημένη από όλες τις άλλες ψυχές.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα