Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Όχι, το σύμπαν δεν θα συνωμοτήσει για να σε βοηθήσει.



Τον καιρό που όλα γύρω σκοτεινιάζουν, μην περιμένεις από κάποιον να σου φέρει το φως για να δεις πάλι. 

Αυτό που ξέρω, είναι ότι είμαστε αυτόφωτοι.

 Όμως, μάθαμε μόνο γύρω μας να αναγνωρίζουμε τα φωτεινά στοιχεία, και λησμονήσαμε το αξιοθαύμαστο της ύπαρξής μας.

Έχει έρθει η ώρα της στροφής του βλέμματος από το έχω, στο είμαι. 


Εκεί είναι οι απαντήσεις. 

Πάντα εκεί ήταν.

Το κύμα αφύπνησης... μέσα από όνειρα...


Αρχές Ιούνη, 9 του μήνα για την ακρίβεια, ήταν όταν ένα περίεργο όνειρο με ξύπνησε...
κάτι τότε με ώθησε να το μοιραστώ από τον τοίχο μου στο fb...

δεν είναι καθόλου τυχαίο... κ μάλιστα μάλλον δεν αφορούσε κάτι προσωπικό όπως νόμιζα... θα σας το περιγράψω σύντομα... 
Βρισκόμουν σε ένα χώρο ψηλά, κάτι σαν γραφείο? και έβλεπα από το παράθυρο... Έξω διαπίστωσα πως υπήρχε μια χρυσαφιά ενεργειακή κουρτίνα κάθετη στο χώρο και κάποιοι την πείραζαν ανοίγοντας τρύπες... δημιουργώντας ρόμβους όπου έλειπε η ενέργεια. Αναστατώθηκα κι έλεγα "απίστευτό! πάλι παίζουν με την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια! ο κόσμος κινδυνεύει είναι ραδιενεργό!"... Έξω, αυτό που έβλεπα ήταν σαν εγκατάσταση από εργοστάσιο... η αυλή του... Κατέβηκα κ προσπαθούσα να σώσω κάποια παιδιά 7-8 χρονών... μαζί με άλλους φίλους ενήλικες κ μονολογούσα με αγωνία..."όχι τα παιδιά!" Όντας κάτω, μπροστά από την πύλη του εργοστασίου είδα ανθρώπους να ξεπλένουν μα μάνικες τα παιδιά, που το έβρισκαν σα διασκεδαστικό μπουγέλο... πράγμα που με επιβεβαίωσε πως ήταν ραδιενεργό κ μας δούλευαν... Μπήκα και πήρα από το χέρι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, παιδιά των φίλων. το αγόρι βγήκε μαζί μου, το κορίτσι ξαναμπήκε μέσα... χμ... 

Η συλλογική συνείδηση δημιουργεί φυσικά φαινόμενα



Μετά τον σεισμό στο Νεπάλ, ο Chetan, ένας Νεπαλέζος, έκανε την ερώτηση «γιατί συνέβη ο σεισμός;» και έλαβε την παρακάτω απάντηση:

Ο κόσμος σας έχει διαφορετική κατανόηση σε πολλά πράγματα. Ένα παράδειγμα αυτής της διαφορετικής κατανόησης είναι το πώς βλέπετε τον θάνατο. Θάνατος στον τρισδιάστατο κόσμο σημαίνει ολοκληρωτική εξαφάνιση για εκείνους που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από τη μια και μοναδική ζωή, εκτός ίσως από τη μικρή πιθανότητα ενός παραδείσου ή μιας κόλασης ανάλογα με το πόσο "καλοί'' ή ''κακοί" ήταν. Έτσι, ο θάνατος γι' αυτούς είναι κάτι που πρέπει να φοβούνται και να αποφεύγουν με κάθε κόστος.

Για όσους διαθέτουν μια πιο πεφωτισμένη συνειδητότητα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Συνειδητοποιούν ότι δεν μπορεί να υπάρχει πραγματικός θάνατος κι έτσι δεν νιώθουν τόσο έντονο φόβο και άγχος. Υπάρχει πάντα η θλίψη του χωρισμού και της απώλειας που όμως δεν οφείλεται στον τρόμο και την αντίσταση που πηγάζουν από την άγνοια.

Ο θάνατος αναγνωρίζεται ως μια μετάβαση, όχι ένα τέλος - μέρος της εξελικτικής διαδρομής του καθενός πάνω στη Γη - και συχνά είναι καλοδεχούμενος από εκείνους που έχουν κουραστεί και είναι έτοιμοι να γυρίσουν Σπίτι. Η θεϊκή ιδέα εδώ είναι η Πανταχού Παρουσία. Εσείς, ως έκφραση του Θείου, πάντα θα υπάρχετε ...το μέρος είναι άνευ σημασίας.

Αυτός είναι ο τρόπος να καθαρίσουμε τα χρέη μας



Ήξερα έναν δικηγόρο ο οποίος έγινε διάσημος και πλούσιος. Στην πραγματικότητα, εγώ ήμουν αυτός που πλήρωσε για την εκπαίδευσή του στην Ασία. Έβγαζα καλά χρήματα στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία εκείνη την εποχή. Ήταν ένα υπέροχο αγόρι και χρειάστηκε την υποστήριξή μου. Έγινε δικηγόρος. Δέκα χρόνια αργότερα, όταν είχε κάνει καλά χρήματα, με πήρε τηλέφωνο και προσφέρθηκε να μου δώσει πίσω τα χρήματα. Αλλά του είπα ότι είχε ένα μεγάλο χρέος. Ρώτησε τι ήταν. Του είπα να δώσει τα χρήματα σε εκείνους που τα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους. Ήταν πολύ όμορφος· κατάλαβε. Έστειλε δέκα αγόρια στο σχολείο από την Ιορδανία στο Λονδίνο για να τα εκπαιδεύσει για να γίνουν μηχανικοί, δικηγόροι και γιατροί. Αυτός είναι ο τρόπος να καθαρίσουμε τα χρέη μας. Κάντε το καλό. Διαδώστε τις οδηγίες της Ιεραρχίας, της Προαιώνιας Σοφίας, και υπηρετήστε. Το κάρμα σας θα γίνεται όλο και λιγότερο.

Τα «βιάγκρα» της φύσης!

sexpodia
Πεταλούδες στην κοιλιά, καρδιοχτύπια, έντονα συναισθήματα… Κάποτε υπήρχαν όλα αυτά. Τώρα πια έχετε χάσει κάθε διάθεση για σεξουαλική επαφή. Τι μπορεί να πυροδοτήσει και πάλι το πάθος; Εμείς σας προτείνουμε να κάνετε σύμμαχό σας τη φύση, που διαθέτει τα μέσα για να ζήσετε πιο έντονες ερωτικές στιγμές.
Τζίνσενγκ, το αντίδοτο στην πεσμένη λίμπιντο
Αναπολήσατε τα πρώτα ραντεβουδάκια με τη σύντροφό σας, που την αρπάζατε στην αγκαλιά σας και προχωρούσατε στο… παρασύνθημα; Μπορείτε να τα ζήσετε ξανά, αν δοκιμάσετε το τζίνσενγκ (Panax ginseng). Μελέτες έχουν δείξει ότι η ρίζα του, που χρησιμοποιείται ως τονωτικό στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τουλάχιστον 2.000 χρόνια, όχι μόνο αυξάνει την ερωτική επιθυμία, αλλά σε ό,τι αφορά τους άνδρες καταπολεμά τη στυτική δυσλειτουργία και ενισχύει την αντοχή.
Πώς, πότε, πόσο: Μασήστε μικρά κομματάκια της ρίζας του ή φτιάξτε αφέψημα ρίχνοντας 1 κουταλάκι σκόνη τζίνσενγκ σε 1 φλιτζάνι νερό, το οποίο θα βράσετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10΄. Πίνετε 2 φλιτζάνια καθημερινά για διάστημα 4 εβδομάδων, έπειτα κάντε ένα διάλειμμα 2 εβδομάδων και, αν χρειαστεί, συνεχίστε για άλλες 4 εβδομάδες.
Προσοχή: Σε μεγάλες δόσεις και ύστερα από παρατεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, υπερδιέγερση, αϋπνία, πονοκέφαλο, ναυτία, διάρροια και δερματικά προβλήματα (εξανθήματα, φαγούρα). 

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ!! ΣΙΩΠΗΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ!! ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ!!!...Αποφθέγματα για την Σιωπή


  • Αληθινή αγάπη: όταν δε χρειάζεται και να πεις τίποτα Γαλλική παροιμία
  • Αν η σιωπή ταιριάζει και στον σοφό, άραγε πόσες φορές περισσότερο ταιριάζει στον ανόητο Ταλμούντ
  • Ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια υπάρχει η διέξοδος της σιωπήςΆγνωστος
  • Ας είναι ευλογημένη η σιωπή! Γιατί μέσα σ' αυτήν θα μ' ακούσεις να μιλώ Γκιμπράν Χαλίλ
  • Ασφαλώς, οι υποθέσεις των ανθρώπων θα ήσαν πιο ευτυχισμένες, αν η δύναμη των ανθρώπων να σιωπούν ήταν ίση με την δύναμη τους να μιλούν. Η πείρα, όμως, περισσότερο από αρκετά μας διδάσκει ότι οι άνθρωποι δεν ελέγχουν τίποτε με τόση δυσκολία όσο τη γλώσσα τουςΣπινόζα Μπ.
  • Αυτοί που έχουν τη γνώση, δε μιλούν. Αυτοί που μιλούν, δεν έχουν γνώση Λαο Τσι
  • Αυτός που μιλάει δεν ξέρει. Αυτός που ξέρει δεν μιλάει Λάο Τσε

Ο Έρωτας και ο Θάνατος



Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αναρωτηθεί τι είναι ο Έρωτας, δίχως να μπορούμε να δώσουμε πειστική απάντηση. Για μένα ο πιο επιτυχής ορισμός είναι αυτός του Καζαντζάκη “Αγαπώ θα πει χάνομαι.” Ο Ηράκλειτος είπε: Έρωτας δεν είναι”αυτό ή εκείνο”.Είναι αυτό εκείνου και εκείνο αυτού, ο πόλεμος και η ειρήνη, το οιωνεί άφατον, η άγρια ηρεμία, η ήρεμη αγριότητα. Ο Σταντάλ τον βιώνει ως “ένα εξαίσιο λουλούδι, που όμως πρέπει να έχεις το θάρρος να πας να το κόψεις στην άκρη ενός φοβερού γκρεμού”.

Όπως και να 'χει επικίνδυνος ο Έρωτας, όσο και γλυκός και αναγκαίος για τη ζωή μας. Ερωτευόμαστε αυτό που δεν είμαστε. Αυτό που θα θέλαμε να γίνουμε. Τον τολμηρό οι δειλοί, τον ντροπαλό οι θαρραλέοι , τον άπιστο οι πιστοί κι αντίστροφα. Πόσο καταλυτικά όμορφα το είχε πει ο Έρνεστ Χεμινγουέι: Σ' αγαπώ τόσο πολύ που θα 'θελα να 'μουν ο εαυτός σου.

Οι άντρες έλκονται πρωταρχικά από την εξωτερική εμφάνιση, οι γυναίκες από τους τρόπους, την συμπεριφορά και κυρίως την αίσθηση της μοναδικότητας που το αρσενικό θα προσφέρει. Κάνε μια γυναίκα να νιώσει πως έχει την αμέριστη προσοχή σου και την έχεις κερδίσει. Αφοσίωση κυρίως ψάχνει η γυναίκα ανασφαλής μέσα στο κυνήγι των προτύπων και των στερεοτύπων αιώνων.

"Όπου σε πάει η καρδιά''



Susanna Tamaro

Η γιαγιά συμβουλεύει την εγγονή της:

"...Κάθε φορά που θα νιώθεις χαμένη, μπερδεμένη, να σκέφτεσαι τα δέντρα, να θυμάσαι τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν. Να θυμάσαι ότι ένα δέντρο με πλούσια φυλλώματα και λίγες ρίζες ξεριζώνεται με το πρώτο φύσημα του αέρα, και σ' ένα δέντρο με πολλές ρίζες και ισχνά φυλλώματα η λέμφος κυλάει με δυσκολία. Ρίζα και φυλλώματα πρέπει ν' αναπτύσσονται με το ίδιο μέτρο, πρέπει να μένεις μέσα στα πράγματα και πάνω από αυτά, μόνο έτσι θα μπορέσεις να προσφέρεις σκιά και καταφύγιο, μόνο έτσι θα μπορέσεις να γεμίσεις με λουλούδια και καρπούς τη κατάλληλη εποχή.


Κι όταν θ' ανοιχτούν μπροστά σου τόσοι δρόμοι και δεν θα ξέρεις ποιον να διαλέξεις, μην ακολουθήσεις ένα στη τύχη, αλλά κάθισε και περίμενε. Πάρε βαθιές, γεμάτες εμπιστοσύνη ανάσες, όπως τη μέρα που ήρθες στον κόσμο, χωρίς ν' αφήσεις τίποτα ν' αποσπάσει την προσοχή σου. Περίμενε, περίμενε κι άλλο. Μείνε ασάλευτη, σιωπηλή κι άκουσε την καρδιά σου. Κι όταν σου μιλήσει, πήγαινε όπου σε πάει εκείνη..."

Σαν από μηχανής Θεός...




"Εκεί που έλεγες θα 'μαι πάντα χαμένος, η αγάπη έρχεται στο τέλος"...

Πόσες αλήθειες μπορούν να κρύβονται πίσω από αυτό τον στίχο; Αναρωτήθηκες ποτέ πόση ψυχική δύναμη χρειάζεται για να προχωρήσεις παρακάτω μετά από έναν χωρισμό; "Θα σ'αγαπώ για πάντα", λες, μα κατά πόσο το "για πάντα" είναι εφικτό; Είναι δυνατόν να επιμένει, να υπομένει, να ελπίζει και να προσπαθεί ο άνθρωπος σε κάτι ανύπαρκτο, απατηλό; Όχι...Γιατί ο άνθρωπος είναι πεισματάρης, υπομονετικός μα χρειάζεται να νιώσει κι ένα απαλό χάδι, μια ζεστή αγκαλιά...Κι εκεί που είχες εναποθέσει όλες σου τις ελπίδες, εκεί που πίστευες πως θα είσαι για πάντα κολλημένος στο παρελθόν, τσουπ! Αναπάντεχα εμφανίζεται μπροστά σου το πιο χαριτωμένο μουτράκι, σκάει ένα χαμογελάκι και  μαζί χαμογελάς κι εσύ, κι όλο σου το είναι, κι όλη η πλάση μαζί σου!

Η ουσία του Θεού μας είναι ο ΑΓΩΝΑΣ


ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Ακουσες την Κραυγή και κίνησες. Πέρασες από αγώνα σε αγώνα όλες τις πολεμικές θητείες του στρατευόμενου ανθρώπου.

Πολέμησες μέσα στο μικρό τσαντίρι του κορμιού σου, μάνα, στενή σου φάνταξε η παλαίστρα, πνίγουσουν, και χύθηκες να ξεφύγεις.

Στρατοπέδεψες στη ράτσα σου, γιόμωσες χέρια και καρδιές, ανάστησες με το αίμα σου τους φοβερούς προγόνους και κίνησες μαζί με τους νεκρούς, τους ζωντανούς και τους αγέννητους να πολεμήσεις.

Και μονομιάς όλες οι ράτσες κίνησαν μαζί σου, το ίερό στράτεμα του ανθρώπου ανασυντάχτηκε ξοπίσω σου, όλη η γης βούισε σα στρατόπεδο.

Ανέβηκες, κι από αψηλή κορφή αλάκερο το σχέδιο της μάχης διακλαδώθηκε μέσα στους γύρους του μυαλού σου κι όλες οι αντιμαχόμενες εκστρατείες έσμιξαν στο μυστικό στρατόπεδο της καρδιάς σου.

Κι από πίσω συντάχτηκαν τα ζώα και τα φυτά, σα μεταγωγικά στα μαχόμενα μπροστά στρατέματα του ανθρώπου.

Τώρα η Γης αλάκερη πιάστηκε απάνω σου, έγινε κορμί σου, φωνάζει μέσα στο χάος.

Να μιλάτε με αυτά που κάνετε. Να μιλάτε με το παράδειγμα που θέλετε να δώσετε



 Αυτό που είμαστε μιλάει πιο δυνατά από αυτό που λέμε.
Άλλο η συμπεριφορά και άλλο ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου. 
Η συμπεριφορά είναι τα επικοινωνιακά τρικ για να πείσουμε, για να πάρουμε αυτό που θέλουμε, για να μας συμπαθούν, να πουλάμε, να κάνουμε καλή εντύπωση, είναι η δημόσια εικόνα. 
Ο χαρακτήρας είναι οι Αρχές μας, το ΓΙΑΤΙ που βρίσκεται πίσω από αυτά που κάνουμε. 
Ένας άνθρωπος έχει καλό χαρακτήρα όταν ζει σύμφωνα με Αρχές. 

Οι λέξεις έχουν δύναμη- ενέργεια, είναι δονήσεις, εκφράζουν σκέψεις, προκαλούν συναισθήματα και σ’ αυτόν που τις εκστομίζει και σ’ αυτόν που τις ακούει.



 Η συμπεριφορά αναπαράγει την συμπεριφορά. 
Συμπεριφορά δεν είναι μόνο τι λέμε, αλλά και πως το λέμε, ο τόπος, ακόμη και το κατάλληλο της ώρας. 
Οι λέξεις όμως είναι «μάγια!». 
Με λέξεις γίνεται από πάντα η δημιουργία, η ευχή, η ευλογία η προσευχή, αλλά και η κατάρα, η καταστροφή και η ύβρις.
 Αυτό που βγαίνει από ένα στόμα αλλάζει το χώρο. 

Ρόδος: Το ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΑΚΙ 1925 _ 2014 ..


Όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκαν στα χέρια μου δύο ιταλικές καρτ ποστάλ που απεικόνιζαν το μεγάλο σιντριβάνι (Fontana grante της πόλης Viterbo).

Μου έκανε εντύπωση ότι το σιντριβάνι ήταν ακριβώς ίδιο με το σιντριβάνι του Ευαγγελισμού και έτσι παρακινήθηκα και έψαξα να μάθω το πώς και γιατί φτιάχτηκε στη Ρόδο, γιατί δεν υπήρχε ούτε κατασκευαστής, ούτε αρχιτέκτονας, ούτε χρονολογία κατασκευής.


 Τελικά βρήκα μια πηγή και είπα να το μοιραστώ μαζί σας, από το αρχείο (Archivio Mauro Galeotti) που αναφέρονταν στο πώς βρέθηκε και πώς κατασκευάστηκε το περίφημο αυτό κόσμημα του τόπου μας. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα