In this picture made Friday, May 8, 2009, Eva, left, and Dana, right (full names not given) pose inside the Artemis brothel in Berlin. Like so many other businesses, Europe's largest legalized prostitution industry is having to adapt to the economic downturn. In response, clubs and brothels are increasingly marketing themselves either as high-class, exclusive spas, or as bargain basements of delight. (AP Photo/Franka Bruns)
Η έκθεση του Βρετανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων προκάλεσε σοκ:«Οι άνδρες χρειάζονται περισσότερο σεξ από τις γυναίκες – Αφήστε τους να πηγαίνουν με πόρνες». Έτσι είπαν… μην τα βάζετε μαζί μου, δεν φταίω εγώ!
Απ’ την μια η απαίτηση της Διεθνούς αμνηστίας για να αποποινικοποιήσει την πορνεία, και απ’ την άλλη η έκθεση των επιστημόνων στην Βρετανία έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Λένε μάλιστα στην Βρετανία, ότι η αποποινικοποίηση της πορνείας θα μπορούσε να οδηγήσει στη μείωση των βιασμών και των επιθέσεων σε βάρος γυναικών και χαρακτήρισαν αναποτελεσματικές και σπατάλη δημοσίου χρήματος τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ελεγχθεί η σωματεμπορία.
Η βιομηχανία του σεξ στη Βρετανία – που υπολογίζεται ότι αποφέρει 4 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως – θα εξακολουθήσει να ακμάζει καθώς οι άνδρες έχουν πολύ μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ από τις γυναίκες και η ζήτηση για σεξουαλική διασκέδαση από τους άνδρες «αυξάνεται και είναι αδύνατον να ξεριζωθεί», υποστηρίζεται στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Οικονομικών Υποθέσεων.
Οι άνδρες θα ήθελαν να κάνουν σεξ με συχνότητα διπλάσια από εκείνη που επιθυμούν οι γυναίκες.