Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Τελικά, Τι;

Όταν Υπάρχει Συνειδητότητα υπάρχει Ύπαρξη, εκδηλώνεται Ύπαρξη, γίνεται «αντιληπτή» Ύπαρξη: Συνειδητότητα κι Ύπαρξη είναι το ίδιο. Η Συνειδητότητα, από την Ίδια την Φύση της είναι κάτι Ασύλληπτο, Απροσδιόριστο και «Φανερώνεται» μόνο από τις «Δραστηριότητές» της. Αυτές οι «Δραστηριότητες» αν και είναι της «ίδιας φύσης», είναι δηλαδή «συνειδητότητα», όμως ανήκουν, σαν «δραστηριότητες», σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης (όχι οντικό, αλλά οντολογικό, λειτουργικό)

Όταν υπάρχει Απόλυτη Πλήρης Συνειδητότητα υπάρχει Πλήρης Αφύπνιση,  Πλήρης Εγρήγορση, μια Απέραντη Χωρίς Όρια «Σιωπή» που μπορεί να «Αφουγκραστεί» την πιο ανεπαίσθητη δραστηριότητα οπουδήποτε. Όλα όσα «δραστηριοποιούνται» μέσα σε αυτή την Απόλυτη Υπαρξιακή Σιγή, δεν είναι παρά δραστηριότητες, φαινόμενα άλλης τάξης από την Συνειδητότητα, αλλά της ίδιας φύσης, παρόλα αυτά, συνειδητότητα. Η «Αντίληψη» προσλαμβάνει όλα αυτά τα φαινόμενα, σαν φαινόμενα ή σαν «πραγματικά» ανάλογα με τον «βαθμό συγκέντρωσης κι απορρόφησης σε αυτά». Όλα αυτά τα Φαινόμενα Βρίσκονται στον Ίδιο, Ένα και Μοναδικό Χώρο, τον Χώρο της Συνειδητότητας, (που δεν είναι Χώρος, γιατί είναι Άπειρο, Χωρίς όρια, ενώ «χώρος» είναι κάτι περιορισμένο). Παρόλα αυτά όμως η Αντίληψη που τα αντιμετωπίζει αυτά σαν πραγματικά τα διακρίνει, σαν επίπεδα ύπαρξης, και μπορεί να «απομονώνεται υπαρξιακά» και να εκδηλώνεται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ύπαρξης. Το «πως» και το «γιατί» γίνεται αυτό μπορεί να «εξηγηθεί», (όποιος θέλει να «εμβαθύνει» σε αυτό μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας). Στην πραγματικότητα βέβαια η Συνειδητότητα, η Αληθινή Ύπαρξη, δεν έχει «Μετακινηθεί» και Λειτουργεί Πάντα στον Όλο Χώρο της Συνειδητότητας, αλλά η Αντίληψη νομίζει ότι ζει (και βιώνει την ύπαρξη) σε ένα ιδιαίτερο κοσμικό επίπεδο.

Οι Υπέρ-Συμπαντικές Δυνάμεις των Ατλάντων στη γη


Ιχθύς – Ιχώρ η γέφυρα.
Ήταν η εποχή της γνώσης. Η εποχή του Ιχθύ, η εποχή που άρχισαν τα γιατί, τα πως και τα επειδή να μπαίνουν στην τροχιά της γνώσης. Ο Μέγας Δάσκαλος Ιησούς ήρθε με σκοπό να μας δείξει και να μας διδάξει την τελειοποίηση των ανθρώπινων Νόων. Η γνώση αυτή έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε επίγνωση για να ζήσουμε σε λίγο την επόμενη κλίμακα του βιώνω, Είμαι.


Έτσι η γέφυρα του Ιχθύ= γνώση ήταν αυτή που θα μας οδηγούσε στα σκαλιά της Ιχώρ ενέργειας. Μία Υπερ- Συμπαντική δονητική ενέργεια που βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο σε μορφή κρύσταλλου, αμέθυστου. Ο οποίος όσο επηρεάζεται από τα τσάκρα δεν έχει την δυνατότητα να υγροποιηθεί. Όσο υπάρχουν συναισθήματα, ορμονικές διαταραχές, προβλήματα στις σχέσεις η Ιχώρ ενέργεια παραμένει ως έχει. Όσο παραμένουμε στην στάση του εγώ, ο κρύσταλλος αυτός θρυμματίζεται και έτσι απομαγνητίζει την ψυχή μας από τον στόχο της.
Από την στιγμή της ενεργοποίησης αυτής της Υπέρ δονητικής μέσα στον άνθρωπο, ο άνθρωπος αυτός περνά από την γνώση, επίγνωση στην απόλυτη αναβίωση του Θεοί Εστέ. 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ffb9f352-f3dc-471b-b3ed-c81acc8af384__bannerΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το υπόδειγμα μας έρχεται από την Κροατία, μια χώρα που δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα να δέχεται καθημερινά χιλιάδες παράνομους μετανάστες και που δεν είναι υπό την κυριαρχία εξοντωτικών μνημονίων που έχουν διαλύσει την οικονομία της.
Στα σύνορα της χώρας αυτής αναρτήθηκε μια χαρακτηριστική επιγραφή που απευθύνεται στους πάσης φύσεως παρανόμους μετανάστες, που σαν τσουνάμι έχουν ενσκήψει τελευταία υπό τη καθοδήγηση πάντα της Νέας Τάξης η οποία προσδοκά με αυτόν τον τρόπο την πολτοποίηση των λαών για τον καλύτερο και ασφαλέστερο έλεγχο τους, άσχετα αν αυτό κοστίζει χιλιάδες ψυχές στο διαβολικό της ολοκαύτωμα.
Η χαρακτηριστική αυτή επιγραφή γράφει τα εξής :

Άνθρωποι Και Ποντίκια

Getting away with it, all messed up, τhat’s the living
James
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κάθε ζώο όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με εχθρό έχει δύο επιλογές, fighting or fleeing, μάχη ή φυγή, πολεμάει ή την κοπανάει.
Όμως ο άνθρωπος, από τότε που ξεκίνησε να “χει κάτι ανθρώπινο, είχε τρεις στρατηγικές για ν” αντιμετωπίσει τον εχθρό του:
Τον πολεμά, τον αποφεύγει ή τον κάνει φίλο.
Καμία απ” αυτές τις στρατηγικές δεν είναι αρκετά αποτελεσματική, έτσι ο κόσμος συνεχίζει να είναι γεμάτος εχθρούς.
Όμως ποια απ” τις τρεις είναι η καλύτερη λύση;

Γιατί Eίμαστε Κουρασμένοι Μετά τις Διακοπές;

Τέλος Αυγούστου και τέλος των διακοπών για τους περισσότερους…



Κι ενώ κανείς θα περίμενε ότι όλοι θα επιστρέψουν με γεμάτες τις μπαταρίες, ξεκούραστοι κι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν… τη ζωή μετά τις διακοπές, βλέπουμε ότι πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν ξεκουράστηκαν στις διακοπές τους.  Άλλοι πάλι μας διαβεβαιώνουν ότι εξακολουθούν να είναι κουρασμένοι, κι ας έκαναν ένα μεγάλο διάλειμμα από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα σε κάποιο νησί ή άλλο μέρος…τι συμβαίνει;  Μήπως πρόκειται για γκρινιάρηδες;  Μήπως πρόκειται για άτομα τα οποία δεν ευχαριστιούνται με τίποτα;  Μήπως είναι άνθρωποι που δεν ξέρουν να εκτιμήσουν το καλό και το όμορφο;  Η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις είναι απλή: Όχι!  Δε συμβαίνει τίποτε από τα παραπάνω!

Ποια είναι η εξήγηση της κούρασης μετά τις διακοπές;

Αγγελία αναζήτησης νέων που θα στελεχώσουν τη νεολαία του έβαλε στη Χρυσή Ευκαιρία ο Τσίπρας!



Πρωτόγνωρες κατάστασεις για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας δημιουργεί η σημερινή απόφαση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει πλήρως το κόμμα της Κουμουνδούρου εξαιτίας της μνημονιακής του μετάλλαξης.
Σε μία κίνηση πρωτοφανούς απελπισίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση της αιχμηρής ανακοίνωσης των νεολαίων, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου προκειμένου να αποφασιστούν έκτακτα ισοδύναμα μέτρα που θα αντιστρέψουν τις εντυπώσεις.
Στο τραπέζι τέθηκαν 2 συνολικά προτάσεις αντιμετώπισης οι οποίες και τέθηκαν σε ψηφοφορία.
Η πρώτη που μειοψήφισε προέβλεπε την πλήρη κατάργηση της νεανικής πτέρυγας του κόμματος και την άμεση δημιουργία δράσεων που θα στοχεύαυν στην ίδρυση πτέρυγας τρίτης ηλικίας με την επωνυμία Γριές και Γέροι ΣΥΡΙΖΑ.
Οι συγκεκριμένες δράσεις θα γίνονταν σε συντονισμό με ΚΑΠΗ και τα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων που παρά την μεγάλη ηλικία του δυναμικού τους εξακολουθούν να διατηρούν κινηματική δράση.

Σοκ σε ΗΠΑ από Stratfor: "Επίκειται απόβαση του ρωσικού Στρατού στη Συρία - Αναμένονται χιλιάδες στρατιώτες"

Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί κάνουν την προεργασία για την άφιξη χιλιάδων στρατιωτών που θα πέσουν στην μάχη κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας ενώ και η Ρωσική βάση πλησίον της Δαμασκού θα μπορέσει να εμπλακεί επισήμως στις μάχες με το πρόσχημα της προστασίας της βάσης από επιθέσεις.


Η Ρωσία είναι στη διαδικασία ευρύτερης επέκτασης της ανάμειξης της στη σύγκρουση στη Συρία. Υπάρχει αναφορά ότι στις 31 Αυγούστου μια ρωσική εκστρατευτική δύναμη έχει ήδη φτάσει στη Συρία δημιουργώντας τις βάσεις για μια αεροπορική βάση κοντά στη Δαμασκό.

Αναμένονται χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες τις επόμενες βδομάδες, στρατιωτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτές, τεχνικό προσωπικό μαζί με πολεμικές μοίρες, άγνωστο αριθμό ακόμη αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων!

Η βοήθεια εκτείνεται από επιπλέον υλικό, πολεμικό εξοπλισμό, πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών για τις θέσεις των ισλαμιστών. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η Ρωσία αναλαμβάνει ενεργό ρόλο.

Το Stratfor "ανίχνευσε" Ρώσους σε πρόσφατες μάχες από υλικό που αποκτήθηκε στη Συρία, υπάρχει επιπλέον συνεργασία με ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό ή ακόμη και με ρωσόφωνους μισθοφόρους.

Την 12η Αυγούστου σύμφωνα με την ιστοσελίδα alSouria.net είχαμε την άφιξη ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στο Λιμάνι Slenfeh, 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Λατάκειας.

Είναι 110 ετών. Η συνταγή της για μια ζωή μεγάλης διάρκειας - Τρεις μπύρες και ένα ποτήρι ουίσκι καθημερινά!

Είναι 110 ετών.  Συνταγή της για μεγάλη διάρκεια ζωής - Τρεις μπύρες και ένα ποτήρι ουίσκι κάθε μέρα!
Η Agnes Fenton πρόσφατα γιόρτασε τα 110 της γενέθλια και λέει ότι έχει ζήσει για τόσο πολύ καιρό, επειδή έπινε καθημερινά, για δεκαετίες, τρεις μπύρες και ένα ποτήρι ουίσκι.

Σχεδόν πριν από 70 χρόνια διαγνώσθηκε με καλοήθη όγκο και ο γιατρός τότε της έδωσε μια συμβουλή, ότι πρέπει να πίνει τρεις μπύρες την ημέρα, οπότε ακολούθησε τη συμβουλή, συμπεριλαμβανομένου ενός ποτηριού ουίσκι, μέχρι σήμερα.

Νοσήματα του Γαστρεντερικού

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II
President of The European Institute of Nutritional Medicine E.I.Nu.M



Οι ενοχλήσεις από το πεπτικό σύστημα είναι ίσως ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας από εμάς. Ανά πάσα στιγμή 4 στους 10 έχουμε κάποια ενόχληση από το πεπτικό σύστημα ενώ 7 στους 10 θα έχουμε κάποιο πρόβλημα κατά την διάρκεια της ζωής μας.
  • Καούρες
  • Φουσκώματα
  • Αέρια
  • Ερυγές (ρεψίματα)
  • Δυσκοιλιότητα
  • Διάρροιες
  • Κολίτιδα
  • Έλκος
  • Γαστρίτιδα
  • Πόνος στο στομάχι
  • Γαστρο-Οισοφαγική Παλινδρόμηση  (ΓΟΠ)
  • Ελκώδης κολίτιδα
  • Νόσος του Crohn
Είναι μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα και νοσήματα που μπορεί να μας απασχολούν.
Τις περισσότερες φορές όταν έχουμε κάτι από τα παραπάνω αρχικά δεν απευθυνόμαστε σε γιατρό και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε μόνοι μας.
Όταν τελικά πάμε στο γιατρό, η πιο συχνή αντιμετώπιση είναι η χορήγηση φαρμάκων που στοχεύουν στην μείωση της γαστρικής οξύτητας.

Όσο λιγότερα φάρμακα τόσο καλύτερα
Η πλειοψηφία όμως του κόσμου έχει πια αναπτύξει μια επιφύλαξη στις φαρμακευτικές αγωγές.
Αυτή η καχυποψία επιβεβαιώθηκε επίσημα σε δημοσίευση του Archives of Internal Medicine, που εκδίδεται από τον Αμερικάνικο Ιατρικό Σύλλογο. Αποδείχθηκε ότι η χρήση φαρμάκων για την μείωση της γαστρικής οξύτητας, έχει πιο πολλές πιθανότητες να προκαλέσει βλάβη στη υγεία μας, παρά να μας ωφελήσει.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων είναι πράγματι αποτελεσματική σε βαριά νοσήματα του πεπτικού συστήματος ή για σύντομες αγωγές. Αυτές όμως οι ενδείξεις δεν δικαιολογούν τις πάνω από εκατό εκατομμύρια συνταγές που συμπληρώνονται κάθε χρόνο για τα συγκεκριμένα φάρμακα.

Τι είναι η ελιά (σπίλος) που περιβάλλεται από λευκή στεφάνη; Μπορεί να σχετίζεται με λεύκη; (Sutton ή Halo)



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Ξαφνικά εμφανίζεται, στο σώμα, μια ελιά που περιβάλλεται που γύρω της το δέρμα είναι λευκό. Πρόκειται για μελλανοκυταρικό σπίλο (ελιά) που έχει την μορφή φαιας κηλίδας ή βλατίδας, που περιβάλλεται από υπομελαχρωματική άλω, δηλαδή είναι μια ελιά, που στην περιφέρειά της γίνεται πιο λευκή. Λέγεται σπίλος του Sutton ή σπίλος του Halo.

Οι σπίλοι του Halo είναι συγγενείς ή επίκτητοι περικυκλωμένοι από μια λευκή στεφάνη. Είναι μάλλον συχνοί σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες, που παρουσιάζουν πολλαπλούς στον κορμό (άνω ράχη).

Τον συναντούμε συχνότερα σε ανοιχτόχρωμα δέρματα, και στα παιδιά και στους εφήβους συχνότερα απ΄ότι σε ενήλικες.

Εκτιμάται ότι τα περιστατικά στον πληθυσμό είναι περίπου 1% και μπορούν να συσχετιστούν με αυτοάνοσες ασθένειες όπως:

Ποιες τροφές «χτίζουν» μυς;

Ποιες τροφές «χτίζουν» μυς;

Δεν αρκούν μόνο τα βάρη και το γυμναστήριο, για να ‘’χτίσετε’’ επίπεδους κοιλιακούς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς  η τροφή που καταναλώνετε πριν το γυμναστήριο αποτελεί το καύσιμό σας, ενώ το φαγητό που τρώτε μετά είναι σημαντικό για την αποκατάστασή σας και την ανάπτυξη μυών..
Μάθετε τι να τρώτε για να αποκτήσετε  γραμμωμένο σώμα!

SOS! Δείτε τα σημάδια που δείχνουν αν κινδυνεύετε από θυρεοειδή

SOS! Δείτε τα σημάδια που δείχνουν αν κινδυνεύετε από θυρεοειδή

Ο θυρεοειδής αδένας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αδένα του σώματος (μετά το πάγκρεας), που βρίσκεται στη βάση του λαιμού.
Θεωρείται από τους πιο βασικούς αφού ρυθμίζει όλες τις ορμόνες για τη σωστή λειτουργία ολόκληρου του ανθρώπινου οργανισμού. Ο υπολειτουργικός ή υπερλειτουργικός θυρεοειδής αδένας είναι ένα συχνό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες, μετά την ηλικία των 35 ετών.
Στην περίπτωση όμως που δεν λειτουργεί σωστά δίνει κάποια σημάδια. Δείτε ποια είναι αυτά!

Ο «παγκόσμιος πόλεμος» της φέτας

φέτα

Πώς οι περιφερειακές εμπορικές συμφωνίες μπορεί να πυροδοτήσουν διακρατικές διαμάχες.


του Άλαν Γουλφ
Το ελβετικό τυρί που πωλείται στις ΗΠΑ δεν παρασκευάζεται στην πραγματικότητα στην Ελβετία. Οι έμποροι λιανικής πώλησης και το κοινό θεωρούν ότι το όνομα είναι γενικό. Για τους Αμερικανούς, υποδηλώνει ένα είδος τυριού, όχι τόπο παρασκευής. Το ίδιο ισχύει και για το τυρί φέτα που πωλείται στις ΗΠΑ, το οποίο παράγεται κυρίως στην Αμερική, όχι στην Ελλάδα.
Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση πολλά ανταγωνιστικά προϊόντα. Έτσι, με την εμπορική συμφωνία του 2013 μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά, ο Καναδάς συμφώνησε ότι μόνο η φέτα που παρασκευάζεται στην Ελλάδα μπορεί να αποκαλείται «φέτα». Και σα να μην φτάνει ο ιδιόμορφος αυτός κανόνας, η συμφωνία που περιλαμβάνει τις λεγόμενες «γεωγραφικές ενδείξεις» ή ΓΕ, επιτρέπει επίσης και σε μη-ελληνικές εταιρείες να αποκαλούν το τυρί τους φέτα, μόνον αν έκαναν παραγωγή και εμπορία τυριού ως φέτα πριν από τις 18 Οκτωβρίου του 2013.

Το νέο λέιζερ της Boeing που «σκοτώνει» drones

bds_compact_laser_630x354

Η εταιρεία επιδιώκει να απαλλάξει από την ενοχλητική παρουσία ιπτάμενων drones σε ευαίσθητες περιοχές.


Την ανησυχία της ενοχλητικής παρουσίας drones σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διαρροής δεδομένων θέλει να αποκαταστήσει η Boeing, παρουσιάζοντας μια νέα εφεύρεση φορητών κανονιών λέιζερ.
Σύμφωνα με το περιοδικό Wired, τα κανόνια αυτά ονομάζονται Compact Laser Weapon System κι έχουν μοναδικό στόχο να «σκοτώνουν» ιπτάμενα drones.

ΕΙΣΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ;


Μετά από μια θεραπευτική συνεδρία ΘΗΤΑ σε ένα υπέροχο πλάσμα, έναν άνδρα 32 χρονών , έχω την ανάγκη να μιλήσουμε λίγο για την ‘’ΑΓΑΠΗ’’ και συγκεκριμένα για την ‘’ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΓΑΠΗ’’. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στην συνεδρία, γιατί είναι άσκοπο,  απλά αυτή αποτέλεσε το έναυσμα να κάτσω και να γράψω τις σκέψεις μου.

Απευθύνομαι σε όλους εσάς που αποτελείται την πνευματική μου οικογένεια, αγαπημένοι μου φίλοι και κυρίως στους αγαπημένους μου εναλλακτικούς θεραπευτές, σε όλους αυτούς που με πολύ αγάπη και φροντίδα δίνουν θεραπείες σε όσους την χρειαστούν. Απευθύνομαι σε όλους τους ‘’πνευματικούς’’ ανθρώπους, που μέσα από τα μέσα που διαθέτει το διαδίκτυο σπεύδουν (και μέσα σε αυτούς και εγώ), να μοιραστούν τα πιο σοφά, ποιο έξυπνα λόγια, βίντεο, εικόνες, τα οποία που δηλώνουν για το μεγαλείο της ‘’ΑΓΑΠΗΣ’’. Γίνεται ένας επικοινωνιακός χαμός… για την εικόνα του spiritual person, και επαναλαμβάνονται τα πράγματα ξανά και ξανά. Καλά κάνει και συμβαίνει αυτό, αλλά η σημερινή θεραπεία με τον άνδρα αυτό με έβαλε σε σκέψεις και μου δημιούργησε την ανάγκη να μιλήσουμε για αυτή την ….ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΓΑΠΗ. 

Πολλές φορές στο όνομα της αγάπης γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα και τις περισσότερες προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Στο βωμό της αγάπης δικαιολογούμε πολλά πράγματα που τα αποτελέσματα της είναι αρνητικά στις ζωές μας και στις ζωές των άλλων. Η κοινωνία μας δίδαξε, ότι είναι εγωισμός να αγαπάμε και να εκδηλώνουμε την αγάπη προς τον εαυτό μας.

Γιατί τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα αυξάνονται τον χειμώνα;

low temperature
Το κρύο σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρό έμφραγμα αλλά και για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, ιδίως σε όσους πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, που παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Λονδίνο.
Η πρώτη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μανιτόμπα στον Καναδά διαπίστωσε ότι για κάθε πτώση της θερμοκρασίας κατά δέκα βαθμούς Κελσίου αυξάνεται κατά 7% ο κίνδυνος σοβαρού οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, το οποίο μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.

Μετρήσεις του CERN δείχνουν να κλονίζουν την ερμηνεία της φυσικής για τον κόσμο

Το Καθιερωμένο Πρότυπο, δηλαδή την καλύτερα εδραιωμένη ως σήμερα φυσική θεωρία για τα «συστατικά» του κόσμου και τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις, φαίνεται να αψηφά μία κατηγορία υποατομικών σωματιδίων που μελετώνται πειραματικά στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN.

Με βάση την επεξεργασία μετρήσεων από τον επιταχυντή, μία ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ισχυρές ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα σωματίδια, που ονομάζονται λεπτόνια, παραβιάζουν το Καθιερωμένο Πρότυπο. Ένα αποτέλεσμα που, αν επαληθευτεί, θα ανοίξει τον δρόμο για να προταθούν νέες φυσικά μοντέλα που θα το εξηγούν, είτε προσαρμόζοντας το Καθιερωμένο Πρότυπο είτε διατυπώνοντας εντελώς καινούριες θεωρίες.

Το Καθιερωμένο Πρότυπο είναι η πιο επιτυχημένη ερμηνεία της φυσικής για ό,τι μας περιβάλλει, καθώς περιλαμβάνει τα στοιχειώδη σωματίδια που γνωρίζουμε έως σήμερα πως συγκροτούν την ύλη και την ακτινοβολία, όπως και τις τρεις από τις τέσσερις δυνάμεις. Ωστόσο, παρά τα πειράματα που μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιώσει την ισχύ του, είναι δεδομένο πως κάθε άλλο αποτελεί την τελεσίδικη εικόνα της επιστήμης για τη φύση.

Γνωστικισμός...Γνωστικοί - Γνώσις - Ορθή Δόξα



«Γνωστικισμός» είναι ένας ψυχοφιλοσοφικός Θρησκευτικός προβληματισμός.


Ο όρος «Γνωστικισμός» προέρχεται από την έννοια της «Γνώσης» εκείνης η οποία αφορά την Γνώση των Θείων Μυστηρίων. Γνώση η οποία επιφυλάσσεται για λίγους. Ως σύστημα, νοείται το σύμπλεγμα των Γνωστικών συστημάτων του 2ου και 3ου αιώνα μ.Χ.


Η αφύπνιση του Γνωστικισμού ξεκίνησε μετά την ανακάλυψη το 1945, μιας ολόκληρης βιβλιοθήκης με Γνωστικά κείμενα στο NagHammadi στην Αίγυπτο.

Ο Γνωστικισμός ως Γνωσιολογικό θρησκευτικό και φιλοσοφικό σύστημα περιέχει τρία στοιχεία αλληλένδετα μεταξύ τους:

    ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Τα αληθινά Μυστήρια της Ενωσης μεταξύ του Θείου και ανθρώπινου πνεύματος και της ύλης.

Χαρακτηριστικό της είναι οτι η Γνώση προηγείται της Πίστης...

    ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Την καλλιέργεια ή την απόκτηση ειδικού τύπου διάνοιας για την μελέτη των ιερών κειμένων.
    ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Την καλλιέργεια της Γνώσης και της Αλήθειας ως αντιτιθέμενη στην καθαρά συναισθηματική αντίληψη της ζωής.

Η αγάπη δε διαβάζεται, μαθαίνεται…

anapnoes.gr : photo 3795 850567 Η αγάπη δε διαβάζεται, μαθαίνεται...
Της Μαρίας Χιώτη.
Κάποιοι έμαθαν τί σημαίνει αγάπη βιωματικά.
Κάποιοι άλλοι τη φαντάστηκαν όπως την διάβασαν στα βιβλία.
Δεν την έζησαν ποτέ.
Είναι αυτοί που τους λένε «ρομαντικούς».Που ζούν στο ροζ συννεφάκι. Που οι πρώτοι γελάνε μαζί τους.
Είμαι και εγώ μια από αυτές.
Μεγάλωσα διαβάζοντας τι είναι αγάπη.
Κοίταζα τα παιδιά της ηλικίας μου να δω πως συμπεριφέρονται οι μαμάδες τους για να οριοθετήσω αρχικά την «μητρική αγάπη».
Αυτή την θεμελιώδη αγάπη που σε μαθαίνει τι σημαίνουν όλες οι υπόλοιπες μορφές της.
Η ερωτική, η συζυγική, η γονεϊκή, ακόμα και η φιλική.
Έψαχνα στις σελίδες των βιβλίων να μάθω τι είναι. Να ξεκινήσω από κάπου. Μετά οι απορίες μεγάλωναν.

Δερματικά προβλήματα



Όλα τα δερματικά προβλήματα έχουν να κάνουν με το ήπαρ.
Ο θυμός και η έλλειψη αγκαλιάς πυροδωτούν ξεσπάσματα του ήπατος στο δέρμα.
Από την μία είναι καλό,ακριβώς γιατί οι τοξίνες βρίσκουν διέξοδο, από την άλλη,ταλαιπωρούν απίστευτα τον άνθρωπο που τα φέρει.
Ξηροδερμίες,εκζέματα,ψωριάσεις,κνίδωση κ.α..όλα έχουν τον θυμό σαν παρονομαστή.
Η ψυχολογική αντιμετώπιση είναι σαφής αιτία ο θυμός.
Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μπορεί να γίνει με βότανα αιμοκαθαριστικά,όπως η καρυδιά, το γάλιο,η καλέντουλα,το άρκτιο, η λάππα, το ταραξακο κ.α

Φυλακές του νου




Όλοι οι ενήλικες έχουμε μεγαλώσει σε διαφορετικές οικογένειες ο καθένας με διαφορετικούς γονείς , σε διαφορετικές πόλεις ,κάτω από διαφορετικά συστήματα εκπαίδευσης , συνθήκες διαβίωσης , ήθη και έθιμα .Όλοι μας όμως έχουμε περάσει από "εκπαίδευση" που δεν είναι τίποτα άλλο από έναν υποταγμένο τρόπο να σκεφτόμαστε .Να αναπαράγουμε συστήματα αξιών και απόψεις κάποιων άλλων που είναι όμως κοινά αποδεκτές από την κοινωνία .Τα κοινά λεγόμενα "κουτάκια"  ή τα "κουστούμια" που τα φοράς ανεξάρτητα εάν είναι το νούμερο σου ή όχι .

Αυτό είναι η προσωπικότητα που μας χτίζουνε μέρα την ημέρα ,χρόνο με το χρόνο . Ένα κουστούμι που σου φτιάξανε οι άλλοι και θέλεις δεν θέλεις θα το φοράς . Ανεξάρτητα εάν σου
είναι άνετο και ευχάριστο ή αν σε κάνει να θέλεις να σκάσεις γιατί είναι τρία νούμερο μικρότερο και δεν σου αρέσει καν το χρώμα !!
Αυτό μας δείχνει με ακρίβεια τον ελεγχόμενο τρόπο "εκπαίδευσης" των ανθρώπων σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση . Και αυτή δεν είναι άλλη από τον επιφανειακό τρόπο ζωής που βασίζεται στον υλισμό . Οι άνθρωποι βασίζουν την αξία τους στα πτυχία που έχουν αποκτήσει , στην μόρφωση τους , στην κοινωνική του καταξίωση , στα υλικά τους αποκτήματα , στο περιβάλλον τους , και εν τέλει κατά πόσο είναι πετυχημένοι στην ζωή  και ποιά είναι η θέση που κατέχουν από την κοινωνία .

Έμαθα να ονειρεύομαι


Πόσες φορές θύμωσες και μου είπες να καθίσω στην άκρη γιατί τα όνειρά μου δεν αξίζουν .
Τα όνειρα είναι για τους αδύναμους , γι αυτούς που θέλουν να ξεφεύγουν από την αλήθεια της ζωής .
Μου είπες ότι δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου , γιατί οι άλλοι δεν δέχονται την αλήθεια μου και έτσι θα μείνω στην μοναξιά να ζω με τις αυταπάτες μου .
.
Μου είπες ότι η αγάπη είναι αδυναμία όπως και το να εκφράζεις τα συναισθήματα σου ανοιχτά .
Μου είπες ότι δεν
είμαι αρκετά εκείνο ή το άλλο ..


Δεν μου είπες ποτέ όμως
, ότι αυτά όλα που μου έλεγες και αυτά που γράφτηκαν μέσα στο μυαλό μου , δεν ήμουν εγώ αλλά εσύ !!
Αυτός που μου περιέγραφες τα μικρά χρόνια της ζωής μου ήσουν εσύ , ένας ενήλικας πιο μικρός και από μένα, στην ψυχή , που ήμουν παιδί .
Στεκόσουν με φόβο απέναντι στην ζωή γιατί δεν ήξερες να ονειρευτείς και ήθελες να φοβάμαι και εγώ τα όνειρα για να μην νιώθεις μόνος ..
Ήθελες να μου σκοτώσεις τα όνειρα , για να μην νιώθεις λίγος , που δεν ονειρεύτηκες ποτέ ..

Παυσίπονα βότανα


 Βασιλικός



Εξωτερική χρήση

Μυικές συσπάσεις-φλεγμονές-πόνοι από κακώσεις:Το καλύτερο λάδι για επάλειψη στην περιοχή που πάσχει, είναι το λάδι της Άγριας Ελιάς....αλλά είναι πανάκριβο.
Αμέσως μετά έρχεται το σπαθόλαδο (St. John's wort oil) ,μαζί με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας και τέλος, το λάδι της άρνικας και του αρπαγόφυτου.

Η ανακάλυψη χειρόγραφου Κορανίου απειλεί να «ξαναγράψει» την ιστορία του Ισλάμ

PROPHET MUHAMMAD

Αρχαίο αντίγραφο του Κορανίου που βρέθηκε σε βιβλιοθήκη του Μπέρμιγχαμ θα μπορούσε να «ξαναγράψει» την πρώιμη ιστορία του Ισλάμ, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στην παρούσα φάση οι ειδικοί, επιφέροντας πιθανότατα ισχυρούς κλυδωνισμούς στα ίδια τα θεμέλια της μουσουλμανικής πίστης.
Η ιστορία ξεκινά τον περασμένο Ιούλιο όταν ανακαλύφθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ σελίδες από τα παλαιότερο Κοράνι που έχει μέχρι σήμερα εντοπιστεί. Οι σελίδες αυτές βρίσκονταν σε μια συλλογή από βιβλία σχετικά με τη Μέση Ανατολή και δεν είχαν απασχολήσει κανέναν εδώ και περίπου έναν αιώνα.
Το πρόβλημα, βέβαια έγκειται στο ότι οι ειδικοί πιστεύουν πως το χειρόγραφο, που είναι γραμμένο πάνω σε τομάρι κατσίκας ή αρνιού, έχει ημερομηνία «γέννησης» μεταξύ 568 μ.Χ. και 645 μ.Χ. ενώ ο Προφήτης Μωάμεθ, που πιστεύεται ότι έγινε δέκτης των αποκαλύψεων που συνθέτουν το ιερό βιβλίου των μουσουλμάνων έζησε μεταξύ 570 μ.Χ. Και 632.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα