Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς ξεπερνιέται η μοναξιά;

Κάποιες φορές η μοναξιά είναι χρήσιμη. Για περισυλλογή, ανασύνταξη δυνάμεων, χαλάρωση. Όταν όμως γίνεται μόνιμη κατάσταση στη ζωή μας ή στην καρδιάς μας, είναι βασανιστική. Η Συμβουλευτική ψυχολόγος – NLP Practitioner Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon μας βεβαιώνει πως υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι να της… ξεφύγουμε.
«Η μοναξιά είναι μια έννοια που υποδηλώνει ότι νιώθουμε διαχωρισμένοι κι αποκομμένοι από τους άλλους σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Είναι ένα φαινόμενο πολυδιάστατο, που εκδηλώνεται και βιώνεται διαφορετικά από τον καθένα.
Εάν αισθάνεσαι μόνος/η, ίσως να σκέφτεσαι ότι:

5+1 φωτογραφίες που σόκαραν τον κόσμο

5+1 φωτογραφίες που σόκαραν τον κόσμο

2015. Η φωτογραφία του 3χρονου Αϊλάν που ξεβράστηκε στα τουρκικά παράλια, άνοιξε μία τεράστια συζήτηση για το προσφυγικό ζήτημα. Των προσφύγων της Συρίας που ψάχνουν ένα μέρος να κολλήσουν τα συντρίμια της ζωής τους. Για κάποιους, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας ήταν αχρείαστη αφού το πρόβλημα είναι γνωστό ή δεν μπορεί να λυθεί με αυτόν τον τρόπο. Η ιστορία πάντως μας έχει διδάξει ότι η δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια και δεν πρέπει να υποτιμάται ως προς την επίδραση που έχει στις κοινωνίες. Στο θέμα αυτό θα δούμε 5 φωτογραφίες που συγκλόνισαν και λίγο ή πολύ... άλλαξαν τον κόσμο.

Ουρές για ένα κομμάτι… διάδρομο

Ουρές για ένα κομμάτι… διάδρομο

Κοινωνικό πείραμα σε 4 απλά βήματα: 

1) Στήσε έναν λαό έξω από ΑΤΜ να περιμένει σε ουρές για να βγάλει 60 ευρώ. 
2) Κατόπιν, στήσε τον ίδιο λαό έξω από γυμναστήριο να περιμένει σε ουρές για να πληρώσει συνδρομή 48 ευρώ.
3) Σύγκρινε τις αντιδράσεις του και στις δύο περιπτώσεις.
4) Εφάρμοσε μνημόνια μέχρι να μη μείνει τίποτα όρθιο.

Μυστικά υγείας για να αντιμετωπίσετε το άγχος

Μυστικά υγείας για να αντιμετωπίσετε το άγχος

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού
Είναι επιστημονική αποδεδειγμένο ότι το άγχος προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας. Την ίδια στιγμή οι αγχώδεις διαταραχές παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση.
Οι περισσότεροι προσπαθούν να τιθασεύσουν το πρόβλημα αυτό με κάποια φαρμακευτική αγωγή Όμως υπάρχουν πιο απλοί τρόποι να διαχειριστεί κανείς τον πανικό του χωρίς σκευάσματα.

Κυρία γεννιέσαι, δεν γίνεσαι με ένα γάμο!

Κυρία γεννιέσαι, δεν γίνεσαι με ένα γάμο!

«Τώρα έχεις τα παιδιά σου να κοιτάξεις.» «Τα παιδιά σου πάνω απ΄όλα.» «Κοίτα μην μπλέξεις με κανέναν και τον βάλεις μέσα στο σπίτι. Τόσα ακούμε.» «Τα παιδιά/το παιδί θα στο κρατάω μόνο για να δουλεύεις. Μην ακούσω για σχέσεις και γκόμενους. Να με ξεχάσεις» λένε όταν χωρίζεις.
Και το χειρότερο είναι ότι ακούγονται και από τους γονείς της γυναίκας. Δηλαδή η γυναίκα που χωρίζει πρέπει να μονάσει. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως για να είναι καλά τα παιδιά πρέπει πρώτα να είναι καλά η μάνα. Πρέπει να δώσεις μάχες επί μαχών για να κερδίσεις τα αυτονόητα. Το δικαίωμα να είσαι γυναίκα και να ζεις σα γυναίκα. Το δικαίωμα να απολαμβάνεις και τις δυο υποστάσεις που έχεις σαν άνθρωπος, δηλαδή να είσαι γονιός από τη μια και μάνα από την άλλη,συνδυάζοντάς τα και ισορροπώντας τα.

«Γιατί δεν σε αγαπώ όπως παλιά»: Μια μαμά γράφει στον άντρα της

Μια μαμά γράφει στον άντρα της το πιο αληθινό και τρυφερό γράμμα που θα μπορούσε να γράψει ποτέ μια γυναίκα στον άνθρωπο με τον οποίον είναι ζευγάρι εδώ και 16 χρόνια, εξηγώντας τους λόγους που η αγάπη της, όσο περνούν τα χρόνια δεν είναι πια η ίδια. Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας αγγίξει και θα σας συγκινήσει βαθιά...
«Κάποτε με τρέλαινε. Ήμασταν νιόπαντροι και ο καθένας είχε να δώσει τη συμβουλή του. Κάποιοι άνθρωποι πίστευαν ότι απλά το να είναι παντρεμένοι σήμαινε ότι είχαν γίνει ειδικοί στον γάμο, και δεν μπορούσαν να μην μοιραστούν μαζί μας τη σοφία τους. Σχεδόν ό,τι κι αν μας είπαν ήταν άχρηστο. Υπήρξε, όμως, μία εξαίρεση.
Τους γνωρίσαμε στον μήνα του μέλιτος. Κοιτάζοντας πίσω, η συνάντησή μας μοιάζει καρμική. Λες και μας είδαν και ήξεραν αμέσως το μέλλον μας. Συναντηθήκαμε τυχαία, ένα απόγευμα ενώ πίναμε κοκτέιλ. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι ήταν ένα μίζερο, ηλικιωμένο ζευγάρι με μία τρομερά καταθλιπτική συμβουλή. Στην πραγματικότητα, δεν είμαι σίγουρη αν επρόκειτο καν για συμβουλή ή απλά για μία δήλωση. Χαμογελώντας γλυκά στην εδώ και 50 χρόνια σύζυγό του, ο άντρας μας είπε «δεν ξέρω πόσο νομίζετε ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον, όμως απλά περιμένετε. Κάποτε θα αναπολείτε το παρελθόν και θα συνειδητοποιείτε ότι δεν αγαπάτε πια ο ένας τον άλλον όπως παλιά.» Στη συνέχεια μας συνεχάρησαν και έφυγαν.
Καθώς απομακρύνονταν εσύ γέλασες και μου είπες «Τι βλακεία συμβουλή ήταν αυτή;». Συμφωνήσαμε ότι ερχόταν πρώτη στη λίστα των πιο αλλόκοτων και άχρηστων συμβουλών περί γάμου. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύαμε εκείνη τη στιγμή. Κάνοντας μια ανασκόπηση, συνειδητοποιώ ότι ήταν παραπάνω από συμβουλή. Ήταν μία υπέροχα αληθινή δήλωση αναφορικά με την πορεία του γάμου. Αλλά ήμασταν νέοι, τρελά ερωτευμένοι και νιόπαντροι. Δεν ξέραμε πόσο δίκιο είχαν. Και όπως περνούσαν τα χρόνια και ερχόταν η ζωή, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι εκείνη ήταν η πιο προφητική δήλωση περί σχέσεων που μας έχει δώσει ποτέ οποιοσδήποτε.

Η καλύτερη συνταγή για αυγά στο φούρνο που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Σε ποιον δεν αρέσουν τα αυγά; Σε ποιον δεν αρέσουν τα αυγά... μάτια; Οι περισσότερες μαμάδες, βέβαια, θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι, όμως όλη η νοστιμιά του αυγού κρύβεται στον μελάτο κρόκο –δεν συμφωνείτε; Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε την πιο εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή για αυγά στο φούρνο που μπορείτε να ετοιμάσετε για τους αγαπημένους σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας! Τα παιδιά θα σας ευγνωμονούν...


Τι θα χρειαστείτε:

8 αυγά
1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
½ κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τι θα κάνετε:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώστε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος.
Χωρίστε τα ασπράδια από τον κρόκο, προσέξτε ο κρόκος να μη σπάσει! (δείτε πώς να το κάνετε εύκολα εδώ).

Η καλύτερη στάση στο σεξ για άνδρες και γυναίκες με πόνο στην μέση



Αν και η ποιότητα ζωής των ασθενών με πόνο χαμηλά στην μέση (οσφυαλγία) έχει γίνει έρθει στο επίκεντρο της ιατρικής έρευνας τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν πολύ λίγες μελέτες επάνω στις επιπτώσεις της οσφυαλγίας στη σεξουαλική λειτουργία.
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ο πόνος χαμηλά στην μέση οδηγεί άνδρες και γυναίκες σε αισθητά μειωμένη συχνότητα σεξουαλικών επαφών. Σε έρευνα διαπιστώθηκε ότι περίπου το 34% των ανδρών και το 55% των γυναικών ανέφερε μειωμένη συχνότητα συνουσίας εξαιτίας της οσφυαλγίας τους.  Και δεν επρόκειτο για άτομα προχωρημένης ηλικίας, όπου αυτά τα προβλήματα είναι εν πολλοίς αναμενόμενα. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων στην μελέτη ήταν 43,6 χρόνια για τις γυναίκες και 42,9 χρόνια για τους άνδρες.
 
Δύο επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Waterloo στο Οντάριο του Καναδά, η Natalie Sidorkewicz και ο Stuart M. NcGill, πραγματοποίησαν μια έρευνα για να προσδιορίσουν ποιες στάσεις στο σεξ θα μπορούσαν να είναι πιο ήπιες και λιγότερο επώδυνες για άνδρες και γυναίκες που υποφέρουν από πόνους χαμηλά στην μέση.
 
Έκαναν βιομηχανική (biomechanical) ανάλυση σε 10 υγιή ζευγάρια κατά την ώρα που έκαναν σεξ. Για να αναλύσουν τις κινήσεις τους, χρησιμοποίησαν ένα σύστημα που είναι κοινό για την ανάπτυξη των γραφικών υπολογιστή σε βιντεοπαιχνίδια με animation. Με τη βοήθεια του υπέρυθρων καμερών, κατέγραψαν τις κινήσεις των συμμετεχόντων την ώρα που έκαναν σεξ σε τρισδιάστατη αποτύπωση στον υπολογιστή. Στη συνέχεια προσδιόρισαν τις γωνίες που σχηματίζονταν στην σπονδυλική στήλη του καθενός. Τέλος, μέτρησαν την κίνηση του κορμού του καθενός και την δραστηριότητα των μυών στο ισχίο, συνδέοντας ηλεκτρόδια στο δέρμα πάνω από αυτούς τους μυς.
 
Σύμφωνα με την σχετική δημοσίευση που έκαναν στην επιστημονική επιθεώρηση European Spine Journal, οι ερευνητές διαπίστωσαν τα ακόλουθα ως προς το ποιες στάσεις στο σεξ είναι οι καλύτερες για άτομα με πόνους χαμηλά στην μέση:

Έτσι θα απαλλαγείτε γρήγορα από το... σημάδι στον λαιμό σας που μένει...



Μια βραδιά παθιασμένου έρωτα αφήνει συνήθως τα... σημάδια της στο σώμα, σημάδια που πολλοί άνθρωποι θέλουν να σβήσουν για διάφορους λόγους.
Πρόκειται για μικρές μελανιές που δημιουργούνται κατά κανόνα στην ευαίσθητη επιδερμίδα του λαιμού και οι οποίες φαίνονται πολύ έντονα για αρκετές ημέρες. Οι μελανιές αυτές προκαλούνται από το δυνατό πιπίλισμα ή το δάγκωμα του δέρματος σε εκείνο το σημείο, προκαλώντας σπασμένα τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία και συγκέντρωση του αίματος που μετατρέπει το δέρμα σε κόκκινο ή μοβ.
 
Είτε θέλετε να απαλλαγείτε από ένα τέτοιο σημάδι, επειδή ντρέπεστε, ή επειδή μοιάζει αντιαισθητικό ή απλά επειδή θέλετε να... το κρύψετε για τους δικούς σας λόγους... υπάρχουν ορισμένοι απλοί τρόποι για να το καταφέρετε πιο γρήγορα.

Τι συμβαίνει στο σώμα μας, όταν δεν κάνουμε σεξ



Το σεξ μας προσφέρει τη δυνατότητα να συνδεθεί συναισθηματικά με κάποιον άλλο και να μειώσει το άγχος μας. Είναι επίσης μια καλή μορφή άσκησης για την καρδιά σας, αφού αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό, ενώ σας κρατάει δραστήριους και σας βοηθάει να καίτε θερμίδες. 
Και αν αυτά δεν είναι αρκετά για να σας κάνουν να... πέσετε το κρεβάτι αμέσως, το σεξ μπορεί, επίσης, να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, να σας ανακουφίσει από τους πονοκεφάλους (...ακούτε;...) και να μειώσει αισθητά τα συμπτώματα της κατάθλιψης.
 
Από την άλλη πλευρά, όμως, τι συμβαίνει στο σώμα μας, όταν δεν κάνουμε τακτικά σεξ; 

Πυρετός στους ενήλικες: Πότε πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό ή το νοσοκομείο




Ο πυρετός είναι η υψηλότερη-από-το-κανονικό θερμοκρασία του σώματος. Είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί από μια ευρεία ποικιλία ασθενειών. Ο πυρετός είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία. Ωστόσο, σε αυτό το κείμενο μας ενδιαφέρει ειδικά ο πυρετός στους ενήλικες, που είναι πιο σπάνιος από ό,τι στα παιδιά, αλλά μπορεί να αποδειχτεί και πολύ πιο επικίνδυνος αν δεν προσέχετε.
Κάθε ένας από εμάς έχει βιώσει το κύμα ρίγους και την εξάντλησης που προκαλεί ο πυρετός. Είναι κάτι που συνήθως συνοδεύει μια μόλυνση, όπως με ο ιός της γρίπης ή μια φλεγμονή. 
 
Ωστόσο, πολλές άλλες αιτίες του πυρετού είναι δυνατές, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων, του καρκίνου, της θερμικής εξάντλησης, κάποιου τραυματισμού ή ανωμαλιών στον εγκέφαλο, ή κάποια ασθένεια του ενδοκρινικού συστήματος (αδενική ή και ορμονική).
 
Ο πυρετός σπάνια έρχεται χωρίς άλλα συμπτώματα. Συχνά συνοδεύεται από συγκεκριμένα συμπτώματα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό της ασθένειας που προκαλεί τον πυρετό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το γιατρό να καθορίσει ποια θεραπεία είναι απαραίτητη.
 
Πότε ένας ενήλικας με πυρετό πρέπει να δει έναν γιατρό

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (ΤΖΙΝΤΖΕΡ) ΕΝΑ ΩΦΕΛΙΜΟ ΒΟΤΑΝΟ

lifehub-votana-74

Κατάλληλο για την βαρυστομαχιά, το κρυολόγημα, την χοληστερίνη, την αρθρίτιδα, τον διαβήτη και τις δίαιτες.
Το τζίντζερ, η αλλιώς πιπερόριζα, θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως. Ιδιαίτερα στην Ασία, αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής, επειδή βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό.
Tο τζίντζερ προέρχεται από την Ανατολή. Η  πιπερόριζα ή τζιντζερ, προέρχεται από ένα ποώδες πολυετές φυτό, που  ονομάζεται Zingiber officinalis και  ανήκει στην  οικογένεια Zingiberaceae, την  ίδια δηλαδή όπου ανήκει και το  κάρδαμο, η galanga και ο κουρκουμάς. Κατάγεται από την  Άπω  Ανατολή και  καλλιεργείται στην  Νότια Ασία, την  Ανατολική Αφρική αλλά και στην  Καραϊβική. Ο μεγαλύτερος παραγωγός πιπερόριζας είναι η  Ινδία, που  κατέχει  ποσοστό 35% της  παγκόσμιας  παραγωγής.
Η  λέξη τζιντζερ, προέρχεται από την  αρχαία ινδική λέξη singivera. Η  πιπερόριζα έφτασε στην  Δύση μέσω της  Ελλάδας, όπου την  έφεραν οι  επιζήσαντες στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επιστρέφοντας στην  πατρίδα μετά το  πέρας των μεγάλων εκστρατειών.

Επτά χόμπι που θα σας κάνουν εξυπνότερους

μυαλο

Ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η επιστήμη!


της Κριστίνα Μπαλτάσαρ
Εδώ και πολύ καιρό, θεωρείτο ότι κάθε άνθρωπος γεννιέται με ένα δεδομένο επίπεδο ευφυΐας κι ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ζούμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Πλέον, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι μπορούμε να αυξήσουμε το δυναμικό μας και να το απολαμβάνουμε κιόλας. Ξέρουμε, δηλαδή, ότι μαθαίνοντας νέες δεξιότητες, το μυαλό δημιουργεί νέους νευρικούς διαδρόμους που το κάνουν να εργάζεται ταχύτερα και καλύτερα.
Ιδού λοιπόν εφτά χόμπι που θα σας κάνουν εξυπνότερους:

Τεράστια πύρινη σφαίρα στην Ταϊλάνδη


Μια τεράστια πύρινη σφαίρα, που πιστεύεται ότι είναι ένας μετεωρίτης, έπεσε στην Ταϊλάνδη. 

Έντρομος περαστικός, μάλιστα,  επιβεβαιώνει το γεγονός περιγράφοντας πως είδε μία πράσινη και πορτοκαλί λάμψη στον ουρανό η οποία κατευθύνθηκε προς τη Γη.

Το γεγονός συνέβη στις 8:45 τοπική ώρα στην Μπανγκόκ, αν και δεν ακούστηκε κάποιο κρότος κατά την πρόσκρουσή του στη γη.

O μηχανισμός χρονο-καθυστέρησης της υλοποίησης στην 3η Διάσταση

Αποτέλεσμα εικόνας για O μηχανισμός χρονο-καθυστέρησης της υλοποιησης στην 3η Διάσταση.

Λάβετε υπ’όψη σας ότι εδώ στην 3η Διάσταση υπάρχει εγκατεστημένος, για λόγους ασφαλείας, ένας μηχανισμός χρονο-καθυστέρησης. Έτσι, από τη στιγμή που σκεφτείτε κάτι μέχρι να υλοποιηθεί, κυλάει ένα χρονικό διάστημα, μικρό ή μεγάλο, στη διάρκεια του οποίου το σύμπαν είναι σαν να τεστάρει κατά πόσο η επιθυμία σας παραμένει στην ίδια δόνηση. Αν δεν κάνετε κάτι ώστε να ακυρωθεί, τότε πραγματοποιείται. Αν όμως επιτρέψετε στην αμφιβολία ή άλλα αρνητικά συναισθήματα να μπουν στο παιχνίδι, η υλοποίηση αναβάλλεται.
Αυτό που ισχύει για τις επιθυμίες, ισχύει όμως και για τους φόβους. Έτσι αν δεν υπήρχε η χρονο-καθυστέρηση θα πραγματοποιούνταν αυτόματα κι αυτοί, με αποτέλεσμα καταστροφικό για μας και τον πλανήτη.
Η Αρένα του Παιχνιδιού της Ελεύθερης Επιλογής, όπως την έχετε σχεδιάσει, περιλαμβάνει ένα είδος προστασίας που έχει διασφαλίσει την επιβίωσή σας στον πλανήτη. Ήταν μια απαραίτητη συνιστώσα που προστέθηκε όταν δώσατε στα σώματά σας την πυκνή μορφή που έχουν τώρα.
Αυτό το μέτρο προστασίας είναι απλά γνωστό ως Χρονική Καθυστέρηση. Στην 5η Διάσταση δεν υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ της σκέψης και του χρόνου που αυτή υλοποιείται. Αυτό είναι χαρακτηριστικό σε όλες τις υψηλότερες διαστάσεις, επειδή ο γραμμικός χρόνος υπάρχει μόνο στα χαμηλότερα επίπεδα. Η πρόκληση παρουσιάζεται στην 3η Διάσταση, γιατί εδώ δεν είστε ακόμη κύριοι των σκέψεών σας. Εάν ίσχυε η στιγμιαία υλοποίηση, μέσα σε λίγο χρόνο θα υλοποιούσατε τους χειρότερους φόβους σας κι έτσι θα τελειώνατε τη ζωή σας πρόωρα. Ήταν απαραίτητη η εισαγωγή της Χρονικής Καθυστέρησης για να μπορείτε να αλληλεπιδράτε αποτελεσματικά με την 3η Διάσταση.

Πότε να αποφεύγεις να τρως φρούτα;



Πολλά πράγματα είναι σκόπιμο να μην κάνεις αμέσως μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Ένα από αυτά είναι να μην τρως φρούτα για επιδόρπιο. Γιατί; Διότι η ανάμιξη σύνθετων, βαριών τροφών με φρούτα στο στομάχι σου μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες πεπτικές ενοχλήσεις (π.χ. φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, διάρροια ή καούρα).
Καλύτερα τα φρούτα να τρώγονται δυο ώρες πριν ή δύο ώρες μετά το γεύμα, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Μην δυσκολεύεις την πέψη

Ποιος αντιπαθεί τις Δευτέρες;



Για τους περισσότερους η Δευτέρα είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας. Προφανώς γιατί σηματοδοτεί την επιστροφή στη δουλειά ή το σχολείο. Ζώντας σε μια κοινωνία όπου είναι δύσκολο να αντέξεις τη ρουτίνα μιας αδιάφορης, βαρετής εργασίας ή ενός άστοχου εκπαιδευτικού συστήματος, πώς να μην αισθάνεσαι δυσαρέσκεια; Κάποτε όμως μια νεαρή κοπέλα ξεπέρασε όλα τα όρια και στιγμάτισε την πρώτη μέρα της εβδομάδας με μια αποτρόπαια πράξη, που έγινε τραγούδι – σημειώνοντας μάλιστα μεγάλη διεθνή επιτυχία. Το γνωστό κομμάτι I Don’t Like Mondays του ιρλανδικού συγκροτήματος Boomtown Rats, που σκαρφάλωσε στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού σε περισσότερες από 50 χώρες (εκτός από τις ΗΠΑ, όπου απαγορεύτηκε), κρύβει μια τραγική όσο και πραγματική ιστορία πίσω του…

Αντί για ραδιόφωνο, πήρε δώρο ένα όπλο

Η 16χρονη Brenda Spencer ήταν μια συνηθισμένη μαθήτρια που ζούσε στο San Diego των ΗΠΑ. Στις γιορτές ζήτησε από τον πατέρα της να της πάρει δώρο ένα ραδιόφωνο, αλλά εκείνος προτίμησε να της αγοράσει ένα ημιαυτόματο όπλο και σφαίρες! Όμως το πρωινό της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου του 1979 εκείνη ξύπνησε με διαφορετικές διαθέσεις:

Η Προτίμηση του Πολεμιστή


ΙΛΙΑΔΑ ΟΜΗΡΟΣ ΑΓ 15
Η Προτίμηση του Πολεμιστή
Είναι σημαντική η προτίμηση του πολεμιστή
παρ΄όλο που οι διαδρομές και οι δρόμοι των ανθρώπων είναι σχεδόν παρόμοιοι.
Αυτό σημαίνει πως κάθε άνθρωπος έχει ένα σημείο αφετηρίας
Από εκεί μπορεί να ξεκινήσει σαν σημείο δύναμης και τροφοδοσίας του.
Έτσι για κάποιον μπορεί να είναι ο χορός, για άλλον η επιστήμη, το θέατρο, οι πολεμικές τέχνες, η φιλοσοφία.
Είναι κάτι που να του αρέσει να κάνει να καταλαβαίνει καλύτερα και εύκολα.

Η Αυτογνωσία και η Αλληλεπίδραση του Πολεμιστή

ΠΟΛΕΜ ΑΥΤΟΓΝ 15

Ο πολεμιστής έχει ολοκληρωμένη αυτογνωσία και συνειδητή αλληλεπίδραση.
Την αποκτά με την παρατήρηση- παραφύλαξη του εαυτού του και του κόσμου γύρω του σε εξελεκτική αλληλεπίδραση και διαλεκτική σχέση.
Δεν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του γιατί δεν θέλει να καταλήξει γραφικό ψώνιο και δεν ξιπάζεται, αλλά δεν   εγκλωβίζεται σε συναισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης ανεπάρκειας , ηττοπάθειας και συμπεριφοράς μειονεκτικής.
Ξέρει ποιος είναι,  και τι θέλει να κάνει με αυτό που είναι.

Η Ομιλία και η Σιωπή του Πολεμιστή



Ο πολεμιστής μιλά όταν έχει κάτι να πει, όταν χρειάζεται και όσο πρέπει.
Ποτέ δεν φλυαρεί ασκόπως και δεν ασχημονεί με τον λόγο του.
Δεν λέει όλη την αλήθεια, αλλά ποτέ δεν θα σου πει και ψέματα.
Αφήνει κάποια σχισμή να της ανακαλύψεις μόνος σου,  για να είναι δική σου.

Να γιατί πρέπει να αμφισβητούμε τις σκέψεις μας και να επιβραδύνουμε το μυαλό μας!


Κάθε ημέρα, μπορούμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή, γεμάτοι με νέες σκέψεις και στάσεις. Ποιές θα είναι οι δικές σας σήμερα;
Όταν αρχίσουμε την ημέρα μας με λάθος ξεκίνημα, είναι δύσκολο να επανέλθουμε στο σωστό σημείο.
 Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή συνεχίζουμε να θυμόμαστε όλα τα άσχημα πράγματα που μας έχουν συμβεί μέχρι τώρα, και προβλέπουμε όλα τα άλλα ως αρνητικά στο μέλλον (κάτι που μπορεί να συμβεί ή και όχι).

Θα εκπλαγείς



Αν μπορούσες να αισθανθείς την ευρυχωρία του ουρανού
και τη δραματική ομορφιά των σύννεφων που αλλάζουν σχήμα
αν μπορούσες να αισθανθείς την σκοτεινή μεγαλοπρέπεια των βουνών
και την ήρεμη ευαισθησία των δέντρων

Αν μπορούσες να αισθανθείς ότι ο κόσμος δεν είναι μηχανικός και αδρανής
αλλά απόλυτα ζωντανός με δύναμη ψυχής
και αν μπορούσες να αισθανθείς αυτή τη δύναμη μέσα σου, σαν την ουσία της ύπαρξής σου
και έτσι να νοιώσεις ότι δεν είσαι αποκομμένος τελικά
αλλά μέρος αυτής της μαγικής κοινωνίας

Η ΨΎΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ

Άννα Κυριακίδου 
Αν το να φροντίζεις και να προστατεύεις την ψυχή σου πληγώνει τον εγωισμό των άλλων, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους αγαπάς, δεν νοιάζεσαι για αυτούς, δεν τους φροντίζεις. Αντίθετα, προστατεύοντας την δική σου ψυχή, βοηθάς ταυτόχρονα και τους άλλους στην πνευματική τους ανάπτυξη, τους προστατεύεις από τα εγωκεντρικά τους χαρακτηριστικά, τους δίνεις ένα πνευματικό λάκτισμα. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν προδίδονται αν διατηρήσεις την ατομικότητά σου.

Αγαπώ και τιμώ την ύπαρξή μου, σημαίνει ότι αγαπάς και φροντίζεις τον εαυτό σου χωρίς άσκοπες θυσίες προς άλλους, χωρίς να χρειάζεται να γίνεσαι ο  κυματοθραύστης των αρνητικών τους ενεργειών, χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνεσαι έρμαιο στα εγωιστικά τους κομμάτια. Αγαπώ και τιμώ την ύπαρξή μου, σημαίνει ότι δεν προδίδεις την τελειότητα της ύπαρξής σου επιτρέποντας τους άλλους να σε θεωρούν ‘’ως δεδομένο στη ζωή τους’’ επειδή τους αγαπάς, τους φροντίζεις και σέβεσαι τα όρια τους.

Οι άνθρωποι δεν είναι αιχμάλωτοι της μοίρας, αλλά μόνο αιχμάλωτοι του μυαλού τους.


Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σχεδόν πάντα θλιμμένοι, απογοητευμένοι, φοβισμένοι…
Βαθιά ασυνείδητα διακατέχονται από την πεποίθηση ότι τίποτα δεν έχει νόημα στην ζωή τους, παρατηρώντας πως εξελίσσεται το δράμα της.
Αναζητούν διεξόδους και όταν τούτοι δεν καταφέρνουν να τους δείξουν την έξοδο από την δυσαρέσκεια, σε βάθος χρόνου απογοητεύονται ολοένα και περισσότερο, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι δεν φταίνε οι διέξοδοι, αλλά οι προσδοκίες τους.
Υπάρχει πάντα κάτι που θα του επιτρέψουν να τους κλέψει την χαρά και την αγάπη της κάθε στιγμής, πάντα κάτι που θα του επιτρέψουν να τους ανατρέψει προθέσεις και όνειρα…
Γκρινιάζουν για όσα δεν καταφέρνουν, για όσα δεν μπορούν να λάβουν, για όσα είναι οι άλλοι…
Γυρνάνε γύρω γύρω από μια ματαιότητα και έτσι δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα, μα ούτε βαθιά Ζωντανοί είναι…

Υπήρξε Μυστική διδασκαλία στο Μυστικό δείπνο ?


Τι είπε ο Ιησούς στους Απόστολους εκείνο το βράδυ?


Τι ήταν αυτό που τους έδωσε για την Αθανασία της ψυχής ?

Πόσο μυστική ή φανερή ήταν η διδασκαλία Του ?

Μήπως εμείς αυτή τη Μυστική διδασκαλία την γνωρίζουμε ?

Μήπως κάποια κομμάτια αυτής της διδασκαλίας τα βιώνουμε ? 

ΕΚΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

hakkari-daglica-harita,N8lZ3VeAxU6aw7fFtnyRMQΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σίγουρα το δις εξαμαρτείν είναι μεγάλο λάθος αλλά το να πέφτεις για έκτη φορά στην ίδια παγίδα με αποτέλεσμα να έχεις πολλά θύματα, είναι και αυτό μια ένδειξη των «ικανοτήτων» του τουρκικού στρατού που προβάλλεται σαν ο… φόβος και ο τρόμος στην ευρύτερη περιοχή μας!
Η επίθεση που δέχτηκαν οι Τούρκοι το βράδυ της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου στην τοποθεσία Dağlıca, στην περιφέρεια Hakkari, είχε τον πικρό για τους Τούρκους απολογισμό 16 νεκρούς στρατιωτικούς, ανάμεσα τους ένας αντισυνταγματάρχης και ένας λοχαγός, ενώ αναφέρθηκαν δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Ντιαρμπακίρ και του Βαν.
Αλλά το εντυπωσιακό είναι πως ακριβώς στο ίδιο σημείο εδώ και οχτώ περίπου χρόνια οι Τούρκοι έχουν πέσει θύματα κουρδικών επιθέσεων άλλες πέντε φορές από τις οποίες οι δυο μέσα στο 2015.

Η ευτυχία κατά τον Επίκουρο


epikourosΌλοι γνωρίζουμε ότι ο Επίκουρος (341 π.Χ. – 270 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και ότι ίδρυσε δική του φιλοσοφική σχολή, η οποία ονομαζότανΚήπος του Επίκουρου. Θεωρείται μια από τις πιο γνωστές σχολές της ελληνικής φιλοσοφίας. 
Ο Επίκουρος πίστευε πως η ευτυχία μπορεί να κατακτηθεί μέσω ορισμένων βασικών αποκτημάτων. Ποια είναι όμως αυτά; Ακολουθεί η επικούρεια λίστα αποκτημάτων :
Ι. Φιλία
Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 306 π.Χ., ο Επίκουρος στην ηλικία των 35, επέλεξε μια ασυνήθιστη κατοικία. Εντόπισε μια μεγάλη οικία λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στον δήμο της Μελίτης, μεταξύ αγοράς και λιμανιού στον Πειραιά, και μετακόμισε εκεί με μια παρέα φίλων. Ο Επίκουρος παρατήρησε ότι: «Από όσα παρέχει η σοφία για την ευτυχία της ζωής συνολικά, το κατά πολύ πιο σημαντικό είναι η απόκτηση φίλων».
happiness
Τέτοια ήταν η προσήλωση του στην ευχάριστη παρέα, ώστε ο Επίκουρος συνιστούσε να προσπαθεί κανείς να μην τρώει ποτέ μόνος: «Προτού φας ή πιεις οτιδήποτε, σκέψου προσεκτικά με ποιον τρως ή πίνεις παρά τι τρως και τι πίνεις: το να τρέφεσαι χωρίς κάποιο φίλο θυμίζει τη ζωή λέοντα ή λύκου».

Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό που κρύβουν από την ανθρωπότητα!!!!


Πάλι εκλογές έρχονται, πάλι μας άρχισαν τις μίζερες προφητείες για τις επερχόμενες ημέρες του Σεπτεμβρίου, από τις 15 του μηνός ως τις 28, αφήνοντας όπως πάντα ένα ανοιχτό ευρύ χρονικό περιθώριο, για να συμβούν τα υποτίθεται σχέδια τους, που σκοπό έχουν την τρομοκράτηση του κόσμου, ώστε να ζούμε όλοι μέσα στον φόβο, και να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την πλήρη διαφθορά λέγοντας κι ευχαριστώ από πάνω που έχουμε την υγειά μας!

Βρε δεν πάτε καθόλου καλά, που νομίζετε ότι μια ζωή θα σας προσκυνούμε και θα κάνουμε μίζερες σκέψεις, επειδή αυτό επιδιώκετε! διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι σκέψεις που κάνουμε προδιαγράφουν το επερχόμενο μέλλον!!!!

Αυτό είναι και το μεγάλο μυστικό που κρύβουν από την ανθρωπότητα!!!!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


Eπειδή τώρα τελευταία γίνεται μεγάλος ντόρος στα ΜΜΕ του κυβερνοχώρου, θα ήθελα να σας πω την άποψη μου, ότι πρόκειται για μια μεγάλη πλάνη, όπως ΠΛΑΝΗ είναι ΟΛΕΣ οι ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ με σκοπό να κατευθύνουν την ανθρωπότητα να πιστεύουν ότι είναι το απολύτως τίποτα και ΔΟΥΛΟΙ του "θεού" η "θεών".

Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν στο τίποτα, τότε θα δώσουν εξουσία να ελέγχεται η ψυχή τους από οτιδήποτε θεωρούν ανώτερο λόγω της άγνοιας τους, και αυτή τους η εξουσία μέσω του ΦΟΒΟΥ που προκαλούν οι σκοτεινοί, θα ελέγχει την συνείδηση των ανθρώπων που τυπώθηκε στο υποσυνείδητο τους ότι είναι υπηρέτες του "θεού" και απλά πάντα θα τον "υπηρετούν" ως δούλοι και αμαρτωλοί άνθρωποι που είναι, όπως επίσης θα σκοτώνουν όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους που αντιτίθενται στα δικά τους πιστεύω στον δικό τους αληθινό "θεό".

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

Αφθονία (και οικονομική κρίση)

 Καλλιόπη Παπαχατζάκη 




Αφθονία 

Όλοι μας έχουμε διαβάσει πολλά άρθρα για την αφθονία και όλα τους είναι πολύ όμορφα και αληθινά.

Θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ την δική μου οπτική γωνία και να πω για άλλη μια φορά αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί αλλά ίσως και κάτι ακόμα...   

Αφθονία είναι το αίσθημα της πληρότητας και της ικανοποίησης. Αφθονία είναι η σκέψη και η αίσθηση το έχω,του έχουμε. Όχι μόνο υλικά αγαθά αλλά και υγεία,φίλους,αγάπη,ιδέες και τόσα άλλα. 

Νιώθοντας αφθονία, έλκουμε αφθονία,είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί να λάβουμε όλα τα καλά. Αφθονία συνήθως έλκουμε στον τομέα που είναι λιγότερο μπλοκαρισμένος για εμάς και όχι τόσο στον τομέα που έχουμε έλλειψη και την αποζητάμε. Ελκύουμε την αφθονία εκεί που ήδη νιώθουμε ότι έχουμε! 

Το σημαντικότερο ίσως κλειδί για να ξεκλειδώσουμε την αφθονία είναι η ευγνωμοσύνη (και άλλα,όπως η αίσθηση της αξίας μας,οι περιοριστικές πεποιθήσεις ,πόσο ανοιχτοί είμαστε στο δίνω αλλά και στο λαμβάνω.) 

Το να εστιάζουμε σε αυτά που ήδη έχουμε και να νιώθουμε ευλογία,ευχαρίστηση,ικανοποίηση,ευγνωμοσύνη ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα,μιας και τίποτα δεν είναι δεδομένο, είναι μια πρακτική ανεκτίμητης αξίας.  

Προσέξτε την Ατζέντα 30 και όχι την Ατζέντα 21 ...

Αποτέλεσμα εικόνας για neilkeenan

1. Οι Ιησουίτες κάνουν μια προσπάθεια να κλέψουν πίσω το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Έχουν ήδη πάρει πίσω το Βατικανό από τους Illuminati και τώρα προσπαθούν να εφαρμόσουν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη.
- Εμείς είμαστε αυτοί που σχεδιάζουν να σφάξουν!
Προσέξτε την Ατζέντα 30 και όχι την Ατζέντα 21 ...
2. Πολλές χώρες δεν έχουν κανένα χρέος. Οι περισσότερες χώρες δεν έχουν καν κυριαρχία, είναι εντελώς υπόδουλες σ' αυτούς. Οι περισσότερες κυβερνήσεις, αν και ονομάζονται έτσι, κάθε άλλο παρά κυβερνήσεις είναι. Στην πραγματικότητα αν ήταν πραγματικές κυβερνήσεις, τότε οι πολίτες θα είχαν κάθε δικαίωμα να κινηθούν με τους κανόνες της Πολιτικής Δικονομίας ενάντια σε αυτούς που τους εξαπάτησαν.
Για παράδειγμα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην Αμερική, - και όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες - έχει την αρμοδιότητα να εκτυπώνει χρήματα και να τα δανείζει στην κυβέρνηση, με ένα επιτόκιο καπέλο 17%, το οποίο πληρώνουν οι πολίτες. Αυτή είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και αυτό κάνει. Και το κάνει αυτό επειδή οι πολίτες εξαπατήθηκαν από τις παρατάξεις των Ιησουιτών και των Illuminati.
Αν υπήρχε μια πραγματική κυβέρνηση, τότε δεν θα συνέβαινε το μηχάνημα εκτύπωσης που ονομάζεται FRB και που τυπώνει "χρήμα", να το έχουν και να το χρησιμοποιούν οι Rothschild και να εξαπατούν όλους όσους ζουν εντός των ΗΠΑ (και σχεδόν και όλες τις άλλες χώρες όπου έχουν οι Rothschild Κεντρικές Τράπεζες). Τώρα γνωρίζετε γιατί η "ελίτ" δεν πληρώνει ποτέ φόρους, παρά μόνον η μεσαία τάξη που πληρώνει πραγματικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα