Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Είναι ο Χριστός ο πιο διάσημος της ιστορίας;


Αλήθεια έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιοι είναι οι πιο διάσημοι άνθρωποι της ιστορίας; Εγώ ποτέ. Και να τώρα που πέφτω πάνω σ’ ένα δημοσίευμα και με βάζει σε σκέψεις. Και το ψάχνω. Και βρίσκομαι μπροστά σε μια μελέτη του M.I.T του καλύτερου πανεπιστημιακού ιδρύματος τεχνολογίας του κόσμου, όπου μας δίνει την λίστα με τους 10 πιο διάσημους ανθρώπους όλων των εποχών.
Το Μ.Ι.Τ. δημοσίευσε μια λίστα με τους πιο διάσημους ανθρώπους στην ιστορία, για την ακρίβεια από το 4000 π.Χ μέχρι το 2010 μ.Χ. και για να φτάσει στα παρακάτω συμπεράσματα μελέτησε και αξιολόγησε την πολιτιστική προσφορά των μεγάλων μορφών της ιστορίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα στοιχεία της διαχρονικότητας, της κοινωνικοπολιτικής επιρροής και της γλώσσας. Επίσης, σύμφωνα με την ομάδα του Πανεπιστημίου, αν ένα όνομα υπάρχει σε παραπάνω από 25 γλώσσες σε λήμματα της Wikipedia, καθίσταται αυτομάτως “διάσημο”.
Ανάμεσα στους δέκα πιο διάσημους ανθρώπους της ιστορίας, περιλαμβάνονται έξι Έλληνες παρακαλώ…

ΝΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΓΝΗ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ!


Το κορίτσι έχει πια γείρει στο κρεββάτι, ο άνδρας απλώνει το χέρι στο φουντωτό αιδοίο της, ένα θάμνο με καστανό και γυαλιστερό τρίχωμα, μονάκριβο θησαυρό. Τρυφερά ανοίγει τα ροδοπέταλα της εισόδου και πριν ακουμπήσει το κεφάλι του σκήπτρου του στο γουνάκι της, αρχίζει να χαϊδεύει κάθε χιλιοστό του μυρωδάτου κόλπου.
Το βλέπει στα μισόκλειστα μάτια της, ότι της χαρίζει ηδονικά ερεθίσματα στο ονειρεμένο γι' αυτόν ορεκτικό, η κλειτορίδα της ορθώνεται σα ρώγα του στήθους που σκληραίνει. Μπήκε μέσα στην κρυψώνα της και δεν άργησε να της ψιθυρίσει «Σ' αγαπώ»...
Πρόσεξε. Όχι «Σε θέλω», όχι «Μ' αρέσεις» αλλά την πιο βαρειά κουβέντα ανάμεσα σ' έναν άνδρα και μια γυναίκα. Το «Σ' αγαπώ» είναι υπογραφή ζωής. Συμβόλαιο. Δεν είναι αέρα πατέρα υπόσχεση, ελπίδα, όραμα.
Η γυναίκα δεν λέει εύκολα το «Σ' αγαπώ». Εκτός κι αν κουβαλάει μέσα της και τον άνδρα. Εκτός κι αν δεν φοβάται μήπως προδοθεί, όπως μια κανονική γυναίκα.

Προκαλούν Καρκίνο τα Φάρμακα για τον Διαβήτη;

Κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα καινούριο φάρμακο για τον Διαβήτη, ο μεγαλύτερος φόβος είναι η εμφάνιση παρενεργειών σε βάθος χρόνου. Τα φάρμακα βγαίνουν στην αγορά μετά από την εκτέλεση μελετών που καταγράφουν τις παρενέργειες σε διάστημα 2-5 ετών. Για μεγαλύτερα διαστήματα, όμως κανείς δεν εγγυάται τι μπορεί να συμβεί.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια συνεχής παρακολούθηση και ανάλυση δεδομένων, που προκύπτουν μετά την συνταγογράφηση τους. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Δανίας είναι από τα πιο οργανωμένα καταγραφικά συστήματα όλων των φαρμακευτικών παρενεργειών. Στο Ευρωπαϊκό Διαβητολογικό Συνέδριο της Στοκχόλμης (2015) παρουσιάστηκαν αποτελέσματα καταγραφής, από την ανάπτυξη καρκίνου παγκρέατος, σε σχέση με όλα τα αντί-διαβητικά φάρμακα, για διάστημα 7 ετών.
Το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μια έντονη συζήτηση, για την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του παγκρέατος ή παγκρεατίτιδας, μετά την χρήση των DPP-4 αναστολέων και GLP-1 αναλόγων. Η αιτία της ανησυχίας ήταν η υπόθεση, ότι η συνεχής ενεργοποίηση των υποδοχέων του GLP-1 που βρίσκονται στο πάγκρεας, μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη καρκίνου στο πάγκρεας.
Η παρατήρηση επίσης, ότι στον Διαβήτη παρουσιάζεται αύξηση του καρκίνου του παγκρέατος, επέτεινε τη συσχέτιση των φαρμάκων και του καρκίνου. Στον αντίλογο, υπήρχαν εκείνοι που θεωρούσαν ότι ο Διαβήτης από μόνος του μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των περιστατικών καρκίνου.
Σε αυτήν την αντιμαχία τα αποτελέσματα από την Δανία φαίνεται ότι δίνουν οριστικές απαντήσεις.

Ο ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ





Οι αναφορές. Οι θεωρίες. Οι στατικοί ταξιδιώτες. Τα ψυχοφάρμακα και ο "άλλος" χρόνος. Η μηχανή του χρόνου. 

Ο χρόνος στην φυσική . Βαρύτητα ,χώρος, χρόνος, ταχύτητα φωτός, σταθερές και ανεξήγητα μυστηριώδεις, Όλες σχετίζονται καθοριστικά με τη δομή του σύμπαντος που αντιλαμβανόμαστε. Καθώς όλο και περισσότερα φυσικά συστήματα, από τους πυρήνες μέχρι τους γαλαξίες, γίνονται καλύτερα κατανοητά, οι επιστήμονες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι πολλά χαρακτηριστικά αυτών των συστημάτων παρουσιάζουν αξιοσημείωτη ευαισθησία σε σχέση με τις ακριβείς τιμές των θεμελιωδών σταθερών. Εάν η φύση είχε προκρίνει μια ελαφρά διαφορετική σειρά αριθμών, ο κόσμος θα ήταν ένας πολύ διαφορετικός τόπος. Πολλά απ' αυτά τα "τυχαία συμβάντα της φύσης " είναι γνωστά από δεκαετίες. Στη δεκαετία του 1930, ot Eddington και Dirac έμειναν κατάπληκτοι από την περίεργη και απροσδόκητη σύμπτωση συγκεκριμένων πολύ μεγάλων αριθμών, που υπολογιζόταν στην ατομική φυσική και την κοσμολογία - δύο φαινομενικά άσχετες περιοχές. Αυτά, καθώς και άλλα παραδείγματα, δίνουν την εντύπωση ενός σύμπαντος που διέπεται από μια ποικιλία χρονικών και βαρύτηκων φαινομένων 

Και οι αρχαίοι Έλληνες έδειχναν το... κωλοδάκτυλο!


Η διάσημη χειρονομία ύψωσης του μεσαίου δακτύλου («κωλοδάκτυλο») προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα. Συμβόλιζε τον φαλλό (το ανδρικό πέος) και ήταν μια προσβλητική χειρονομία, όπως και σήμερα.

Η επίδραση της Ελλάδος στον παγκόσμιο πολιτισμό είναι καταλυτική. Για πολλούς όλα προέρχονται από αυτή την μικρή φαινομενικά γωνία του πλανήτη, που κατοικούμε εμείς τώρα. Εκτός από τις ιδέες όμως και πολλές χειρονομίες προέρχονται από τους αρχαίους Έλληνες, όπως το διάσημο σε όλους πλέον ...κωλοδάκτυλο.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Wikipedia το κωλοδάχτυλο για τους Αρχαίους Έλληνες ήταν το σύμβολο του φαλλού και της σεξουαλικής συνεύρεσης και το έδειχναν φυσικά όταν ήθελαν να προσβάλουν κάποιον.

Ποιο είναι το μυστικό του Κρατήρα Jansen στη Σελήνη;




Ημερομηνία της ανακάλυψης: 17η Σεπτεμβρίου 2015 
Τόπος Εύρεσης: Crater Jansen, Σελήνη 
Google Συντεταγμένες:  13 ° 44'33.81 "N 28 ° 8'57.68" E 

Παιδιά δεν θα το πιστέψετε, αλλά βρήκα έναν μαύρο θόλο πάνω από ένα κρατήρα στο φεγγάρι μας. Ο τρούλος του μοιάζει κατεστραμμένος, επειδή υπάρχει μια μεγάλη κυκλική λευκή τρύπα στο επάνω αριστερά μέρος του. 


Ο τρούλος είναι μαύρος για να μπλοκάρει το φως του ήλιου και την ακτινοβολία. 

Θυμάστε αναφορές για εμφανίσεις εξωγήινων με σκούρα μάτια, που είναι πραγματικά βλέφαρα και τα οποία τραβούν πίσω για να αποκαλύψουν τα πραγματικά μάτια τους; 

Λοιπόν, αυτός ο θόλος δημιουργήθηκε από ένα από αυτά τα είδη.

Τεράστια Δραστηριότητα Διαφόρων Τύπων ΑΤΙΑ Γύρω Από Τον Ήλιο!!!



Ημερομηνία παρατήρησης: 16 Σεπτέμβρη, 2015 
Τοποθεσία παρατήρησης:  Ήλιος 



Ο χρήστης του youtube Myunhauzen74 παρακολουθεί στενά στις φωτογραφίες της NASA / SOHO. Το κάνει για χρόνια και είναι ένας από τους κορυφαίους UFO ερευνητές πάνω σε αυτό το θέμα. Κατέγραψε αυτό το UFO κοντά στον ήλιο μας, με μια ισχυρή ακτίνα που προέρχεται από το UFO. Λαμβάνει ενέργεια από τον ήλιο, επαναφορτίζεται, ή είναι μια ακτίνα έλξης στην προσπάθειά του να σώσει ένα χαμένο πλοίο;  

Πώς να φτιάξετε μία φανταστική τσάντα tote bag σε 30 λεπτά + 40 μοναδικές ιδέες!


Οι τσαντούλες tote bags αξίζουν σε πρακτικότητα το βάρος τους  (γεμάτες εννοείται) σε χρυσό! Είναι τόσο βολικές αλλά και τόσο μοντέρνες που δεν γίνεται να μην τις λατρέψετε. Κουβαλήστε βιβλία, ψώνια, πάρτε την στο γυμναστήριο, σε μία απλή απογευματινή βόλτα. Επίσης μπορείτε να κρεμασετε 2 ή 3 τσάντες σε ένα τοίχο του σπιτιού σας και να τις κάνετε αποθηκευτικό χώρο.Όπως και να την χρησιμοποιήσετε, το σίγουρο είναι οτι θα την καταχαρείτε.

Το καλύτερο όμως είναι οτι τέτοιες τσάντες μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πανεύκολα. Παρακάτω θα δείτε βήμα βήμα πώς μπορείτε να φτιάξετε μία τσάντα tote bag μέσα σε 30 λεπτά αλλά και πάρα πολλές όμορφες ιδέες για να διακόσμησετε ή να βάψετε και να φτιάξετε το αγαπημένο σας σχέδιο.

Αληθινοί Έρωτες: Οι εκφραστές της Νέας Ενέργειας

Αληθινοί Έρωτες: Οι εκφραστές της Νέας Ενέργειας

Του Σταμάτη Μισσιρλή |
Η γείωση της Νέας ενέργειας που μετατρέπει τη Γη θα εκφραστεί στην ανθρωπότητα μέσω τωνΟλικά ενωμένων ζευγαριών!
Οι παλιές παγιδευμένες ενέργειες απ τα τραύματα πρέπει να απελευθερωθούν από το σώμα μας μέσω της ένωσης του εαυτού μας εσωτερικά και μέσω της ένωσης με το αντίθετο φύλο, ώστε το φως των νέων ενεργειών να μπορεί να ρέει μέσα μας εντελώς και να γειωθεί σωστά.
Αυτό ολοκληρώνεται μέσα από τη γείωση του έρωτα, δηλαδή το θείo κύκλωμα ανάμεσα στον άντρα και στη γυναίκα που πετυχαίνει το μέγιστο εαυτό του καθένα, μέσα από την συν-ουσία και γειώνει το υψηλότερο επίπεδο δόνησης από αυτό που είμαστε ολικά.

Η κακή πλευρά του vegetarian-ισμού και οι “αιρέσεις” του


Η κακή πλευρά του vegetarian-ισμού και οι “αιρέσεις” του
Του Νάσου Παπαδόπουλου | TherapyWave.eu
Σημείωση: Το συγκεκριμένο άρθρο χρειάζεται να διαβαστεί ολόκληρο και με ανοιχτό μυαλό. Δεν γράφτηκε για δογματίσει ή να χλευάσει, αλλά για να δώσει τροφή για σκέψη, εσωτερικό επαναπροσδιορισμό ή απλα να συγχρoνιστεί με τις σκέψεις κάποιων εκεί εξω με την ίδια “αγανάκτηση”… Γνωρίζω πως θα θυχτούν πολλά “εγώ”, που μέσα σε αυτά ήταν και το δικό μου γράφοντας αυτό το άρθρο. Σημασία όμως έχει να ανοίξει η αντίληψη και να φύγουμε από την ταμπελοποίηση και τον διατροφικό δογματισμό! Μετά.. μπορείτε να με “φάτε”!
Τα τελευταία χρόνια οι συνήθειες στην διατροφή έχουν αλλάξει ριζικά παγκοσμίως επιστρέφοντας σε παλιές συνταγές, παλιούς τρόπους μαγειρέματος, μία τάση επιστροφής στις διατροφικές μας ρίζες και γενικότερα ενός πιο υγιούς τρόπου διατροφής.
Πολλοί άνθρωποι βλέποντας και βιώνοντας τις επιπτώσεις του γρήγορου φαγητού, της παρατεταμένης επεξεργασίας τροφίμων κάνοντάς τα να χάνουν πολύτιμη ενεργειακή δόνηση και βιοφωτόνια καθώς και βιταμίνες, την προσθήκη συντηρητικών και αλλά πολλά όπου είναι πλέον γνωστά σε όλους μας πήραν “ανάποδες” και απέβαλλαν πολλές από τις “παραδοσιακές” διατροφικές συνήθεις. Ζούμε στην εποχή της υπερπληροφόρησης και της υπερβολικής εσωτερικής αφύπνισης όμως, οπού ανάλογα με το “ρεύμα” ή τον “ποιμενάρχη” (με αυτούς θα ασχοληθούμε πολύ σύντομα) που ακολουθεί κάποιος υιοθετεί και την ανάλογη διατροφική κουλτούρα. Και λέω υιοθέτει επειδή “γίνεται να είσαι “αφυπνισμένος” και να τρως κρέας… Πα πα πα..” έτσι λένε τουλάχιστον οι περισσότεροι…

Έρευνα: Η γιόγκα μειώνει τους πόνους της αρθρίτιδας



Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Rheumatology, έδειξε ότι η γιόγκα είναι ασφαλής και αποτελεσματική γυμναστική για άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο, δύο από τις πιο κοινές μορφές αρθρίτιδας.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η γυμναστική γιόγκα για περίοδο δύο μηνών προσφέρει σημαντική σωματική αλλά και ψυχική βελτίωση σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα του γόνατος. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές έχουν εξετάσει τα οφέλη της γιόγκα, αλλά η συγκεκριμένη έρευνα είναι η μεγαλύτερη τυχαιοποιημένη μελέτη μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γιόγκα σε σωματική και ψυχική υγεία.
 
Η γιόγκα λειτουργεί για τα άτομα με αρθρίτιδα, διότι συνδυάζει τεχνικές σωματικής χαλάρωσης και διαχείρισης του στρες, ενώ παράλληλα προσαρμόζεται στην σειρά ασκήσεων ώστε να σέβεται τους περιορισμούς που μπορεί να έχει το κάθε άτομο.

Tips για να αποφύγετε την οστεοπόρωση

Tips για να αποφύγετε την οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση μπορεί να είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες μετά τα 50-60, αλλά είναι δυνατόν να αποφευγθεί με τη σωστή διατροφή.
Απαραίτητη προυπόθεση είναι να λαμβάνεται καθημερινά ασβέστιο που βοηθά στο χτίσιμο ενός γερού σκελετού.
Έρευνα των ειδικών της mayo clinic αποδεικνύει ότι για τους ενήλικες η μέση ανάγκη είναι 1000 mg/ημέρα, ενώ για τις μεταεμμηνοπαυσιακές αυξάνονται στα 1200 mg/ημέρα.
Η καλύτερη πηγή ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, τυρί), ωστόσο το ασβέστιο περιέχεται και σε άλλα τρόφιμα αλλά το ποσοστό απορρόφησής του παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις.

Το χρόνιο στρες της μητέρας συνδέεται με περισσότερα χαλασμένα δόντια στα παιδιά



Το χρόνιο στρες στη μητέρα, όταν μετριέται με βιολογικούς δείκτες, αποδείχτηκε για πρώτη φορά επιστημονικά, ότι σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα να έχει χαλασμένα δόντια το παιδί της, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.
Το χρόνιο στρες βρέθηκε επίσης να συνδέεται με χαμηλότερες πιθανότητες θηλασμού και περισσότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο από τα παιδιά, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Public Health.
 
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους Βάελ Σαμπάχ και Έριν Μάστερσον, ανέλυσαν στοιχεία για 716 ζεύγη μητέρας-παιδιού (ηλικίας δύο έως έξι ετών).
 
Διαπίστωσαν ότι υπήρχαν περισσότερες κοιλότητες στα δόντια εκείνων των παιδιών, των οποίων οι μητέρες είχαν περισσότερες ενδείξεις στρες (με βάση μια σειρά από βιολογικούς δείκτες), σε σχέση με όσα παιδιά οι μητέρες τους δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα (44,2% έναντι 27,9%).

Φυσικές μάσκες προσώπου – Οι 13 καλύτερες

φυσικές μάσκες προσώπου

Όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, νιώθουν την ανάγκη να ασχοληθούν με τον εαυτό τους. Η περιποίηση για μα γυναίκα πηγάζει από μέσα της και θεωρείται απαραίτητη. Σε όποια εποχή και αν ανατρέξουμε πάντα οι γυναίκες έβρισκαν τον τρόπο να χαρίσουν στον εαυτό τους λίγο χρόνο χρησιμοποιώντας τα προϊόντα περιποίησης που διέθεταν. Με τα χρόνια οι ρυθμοί της ζωής άλλαξαν και οι υποχρεώσεις της γυναίκας την ανάγκασαν, σε κάποιες περιπτώσεις να παραμελήσει τον εαυτό της. Είτε από θέμα χρόνου είτε από οικονομικής άποψης, οι γυναίκες στην εποχή μας φαίνεται να αφήνουν στην άκρη κάποιες πολύ καλές συνήθειες της καθημερινότητας. Αν και αμέτρητα προϊόντα κυκλοφορούν πλέον στην αγορά έτοιμα να μας χαρίσουν την περιποίηση που επιθυμούμε, η καθεμία για τους δικούς της λόγους αφήνει λίγο στην άκρη τον εαυτό της.
Κάποια προϊόντα απευθύνονται σε γυναίκες που έχουν κάποια σχετική οικονομική άνεση, άλλα προϊόντα χρειάζονται τις κατάλληλες γνώσεις για να χρησιμοποιηθούν σωστά και άλλα είναι αμφιβόλου ποιότητας. Δυστυχώς πολλές γυναίκες κάποια πράγματα τα θεωρούν χάσιμο χρόνου οπότε περιορίζονται στα βασικά. Οι μάσκες προσώπου όμως θεωρούνται από τα βασικά κομμάτια της περιποίησης μιας γυναίκας αφού κρατάνε το δέρμα σας ενυδατωμένο και καθαρό ώστε να λάμπει από υγεία. Ευτυχώς για όλες μας οι φυσικές μάσκες προσώπου έρχονται να μας δώσουν την λύση και για το θέμα του χρόνου και για την ποιότητα αλλά και για την οικονομική μας κατάσταση! Οι φυσικές μάσκες προσώπου, με τις κατάλληλες πρώτες ύλες, είναι μοναδικής ποιότητας, παρασκευάζονται εξαιρετικά γρήγορα, εύκολα και είναι οι πιο οικονομικές μάσκες. Έτσι αυτό που έχετε να κάνετε αν αποφασίσετε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας τις φυσικές μάσκες προσώπου είναι να διαλέξετε την κατάλληλη για εσάς και να επισκεφτείτε την κουζίνα σας! με αγνά υλικά ετοιμάστε υπέροχες φυσικές μάσκες προσώπου και εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!

Λεπτή σιλουέτα – 7 Τρόποι να την αποκτήσεις

λεπτή σιλουέτα
Όλες οι γυναίκες ονειρεύονται να έχουν μια πιο λεπτή σιλουέτα. Ακόμα και οι αδύνατες γυναίκες κατά βάθος θέλουν μια άλλη σιλουέτα μια σιλουέτα που θα δείχνει πιο λεπτή. Η λέξη λεπτή έχει μια διαφορετική έννοια, όταν μιλάμε για σιλουέτα, από αυτή που πιθανώς να νομίζεις,. Το να έχεις μια λεπτή σιλουέτα δεν έχει να κάνει τόσο με το συνολικό βάρος όσο με την εξωτερική εμφάνιση της σιλουέτας σου. Για παράδειγμα γυναίκες που γυμνάζονται πολύ πολλές φορές δεν έχουν λεπτή σιλουέτα ενώ κάποιες  άλλες γυναίκες  που δεν γυμνάζονται καθημερινά αλλά προσέχουν την διατροφή τους απολαμβάνουν μια λεπτή σιλουέτα. Η αλήθεια είναι ότι για να αποκτήσεις μια λεπτή σιλουέτα χρειάζεται σωστός συνδυασμός όλων των παραγόντων. Από την διατροφή, την άσκηση μέχρι τις συνήθειες μας, όλα συντελούν στο να έχουμε ή να μην έχουμε μια λεπτή σιλουέτα. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σου πούμε πως μπορείς να αποκτήσεις πιο λεπτή σιλουέτα μέσα από τους επτά τρόπους που θα σου παρουσιάσουμε. Ακολουθώντας τους θα δεις άμεσα διαφορά στην σιλουέτα σου.

4 Σημάδια ότι είσαι ζηλιάρα

σημάδια ότι είσαι ζηλιάρα

Η ζήλια είναι από τα συναισθήματα που όλες θέλουμε να αποφύγουμε να νιώσουμε, που όλες το κατακρίνουμε αλλά εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένουμε. Μπορούμε να πούμε πως χωρίζεται σε δυο κατηγορίες, η πρώτη κατηγορία έχει να κάνει με την ζήλια του έρωτα και η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με την ζήλια σε ακραίο βαθμό. Πολλές φορές και οι δυο κατηγορίες φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα στην ζωή μας, αλλά το μυστικό βρίσκεται στο μέγεθος που την βιώνουμε. Ο πρώτος που ταλαιπωρείται από αυτό το συναίσθημα είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και σε δεύτερο επίπεδο ο σύντροφός μας ή οποιοσδήποτε γύρω μας. Ουσιαστικά είναι ένα ψυχοφθόρο συναίσθημα αλλά αν σκεφτούμε μία κλίμακα ζήλιας και την ορίσουμε από το 1 έως το 10 τότε μπορούμε να πούμε πως όταν βρισκόμαστε στο 1 με 2 τότε πολλές φορές στην σχέση μας μπορεί να μας θυμίσει πως ακόμα είμαστε ερωτευμένες. Συχνά η ζήλια μπλέκεται με τον εγωισμό κι εκεί είναι που μπερδεύονται τα πράγματα.
Μπορεί να είσαι από τις γυναίκες με μεγάλη αυτοπεποίθηση και αυτοέλεγχο οπότε σίγουρα πιστεύεις πως η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που δεν σε αντιπροσωπεύει. Πόσο σίγουρη όμως είσαι γι’ αυτό; Δώσε λίγο σημασία στα σημάδια ότι είσαι ζηλιάρα και τότε μπορεί να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα! Η ζήλια πάντα ήταν και θα είναι μία λέξη ταμπού αφού ακόμα και αν το παραδεχτείς, στον ίδιο σου τον εαυτό, νιώθεις αυτόματα αδύναμη. Η ζήλια μας ξυπνάει αρνητικά συναισθήματα και μόνο σαν λέξη. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που το αγκάθι της ζήλιας μας ξυπνάει τον έρωτα και το πάθος. Ποιος όμως μπορεί να αγνοήσει το γνωστό σε όλες μας ρητό «παν μέτρον άριστον»; Άραγε μπορούμε να κρατήσουμε την ζήλια κρυφή και στα φυσιολογικά επίπεδα ή μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όρια από την μία στιγμή στην άλλη; Μήπως η ζήλια σε κάνει να αντιδράς περίεργα, υπερβολικά και σε κάνει να καταστρέφεις ότι όμορφο μπορείς να χτίσεις γύρω σου; Αρχικά καλό θα είναι να προσέξεις τα σημάδια που δηλώνουν κατά πόσο ελέγχεις αυτό το συναίσθημα και στην συνέχεια έχεις να δουλέψεις με τον ίδιο σου τον εαυτό αποβάλλοντας οτιδήποτε αρνητικό!

...Το πιο επικίνδυνο σημείο που μπορεί να φτάσει μια κοινωνία είναι όταν οι λέξεις πια κρίνονται άχρηστες...εκείνη ακριβώς τη στιγμή ανοίγεται η ίδια η «Πύλη της Κολάσεως»...



γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Μιλάνε...
Για καλύτερες μέρες...
Μέρες που πέρασαν και μέρες που θα’ ρθουν...
Για ποιούς εννοούν;
Δε λένε...

Μιλάνε...
Για καλύτερα σχέδια...
Καλύτερα στελέχη...
Καλύτερο όραμα...
Για ποιούς;
Δε λένε...

Μιλάνε...
Για καλύτερη οικονομία...
Πιο πολύ χρήμα...
Για ανάπτυξη, λένε...
Για ποιούς;
Δε λένε...

Δε λένε πως ένα tanker ευρώ δώρο στους μεγαλοκαρχαρίες που θα φτιάξουν ένα υπερκοστολογημένο δημόσιο έργο, θα δώσει στο τέλος της χρονιάς πιθανόν 1% ανάπτυξη...

Αυτό που δε λένε είναι πως πρόκειται για μια «εικονική ανάπτυξη»...
Σαν εκείνη των προηγούμενων πολλών ετών καταστροφής...

Ο μισός πληθυσμός στην φτώχεια κι επειδή ένας μεγαλοεργολάβος πήρε κάμποσα δις για να φτιάξει ένα δημόσιο έργο, αυτό υποτίθεται πως είναι «ανάπτυξη»...



Άσχετα αν εκατοντάδες χιλιάδες «μικροί» κλείνουν το μαγαζί τους την ίδια ώρα, «ξεχασμένοι στα αζήτητα» από την Πολιτεία (των Μεγάλων)...

Άσχετα, αν ακόμη κι αυτά που έδωσε το κράτος στον «μεγάλο» για να φτιάξει το έργο τα «έστειλε έξω» με διάφορες λουμπινιές...
Σιγά που θα τα επένδυε στη χώρα του...

Το "καμπανάκι" κρούουν επιστήμονες για τα κορίτσια που ντύνονται προκλητικά και βάφονται έντονα

Την ανησυχία τους εκφράζουν επιστήμονες για τα κορίτσια που σε ακατάλληλη ηλικία ντύνονται sexy και βάφονται όπως μια 30αρα. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες παρατηρείται το φαινόμενο όλο και περισσότερο νεαρά κορίτσια να ντύνονται προκλητικά και να βάφονται έντονα.
girl2
Ειδικοί ωστόσο κάνουν ενστάσεις και υποστηρίζουν πως οι γονείς αυτών των «παιδιών» είναι άτομα που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος. 
 Όπως δήλωσε η γιατρός Helen Wright επικεφαλής της Girls’ Schools Association, κοπέλες που ντύνονται προκλητικά παρά τη νεαρή τους ηλικία είναι σημάδι μιας κοινωνίας της οποίας οι ηθικές αξίες έχουν διαβρωθεί.

Η εθνική σύνταξη προ των πυλών

    Οι εταίροι μέσω της “επιτροπής των Σοφών” ήρθαν για να μας αποτελειώσουν

    Αυτή τη φορά ζητούν εθνική σύνταξη για όλους, η οποία θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία, χωρίς δηλαδή «κρατήσεις» ασφαλιστικών εισφορών, το ύψος της οποίας θα πρέπει να συγκλίνει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (60% του μέσου εισοδήματος)!!!
    H αντιπρόταση από πλευράς Κυβέρνησης  έρχεται από τον καθηγητή Mιλτ. Nεκτάριο (πρώην διοικητή του IKA και παλαιότερα προέδρου της Eθνικής Aσφαλιστικής) και προβλέπει την εξασφάλιση αναπλήρωσης, μέσω της σύνταξης, του 50% του μισθού στους ασφαλισμένους που ασφαλίστηκαν μετά το 1992 και τη συμπλήρωση εισοδήματος κατά επιπλέον 25% από πρόσθετη ασφάλιση (π.χ. επαγγελματική). Oι συντάξεις του 50% μάλιστα θα απονέμονται από το IKA, με το σύστημα ατομικών μερίδων και προκαθορισμένες χαμηλές εισφορές (10% για τις κύριες και 5% για τις επικουρικές).

    Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ


    Γνώμη μου είναι πως,εκλογές γίνονται γιατί τις «παρήγγειλε» η Γερμανία,ώστε το παλαιό προσωπικο που πιστά την υπηρετεί (νταβάδες,πολιτικοί,παπαγαλοδημοσιογράφοι) εμμένει πως έχει ακόμα ρόλο να παίξει και μερίδιο στο ή στα επερχόμενα πακέτα «Γιούνκερ».
    «Οι εκλογές δεν έιναι μέρος της κρίσης αλλά μέρος της λύσης» (sic) είπε προ ημερών η στρίγγλα του Βερολίνου. Και αυτό που εννοεί η ποιήτρια,είναι ακριβώς αυτό. Να γίνει «ισοβαρής» (sic) κατανομή των πακέτων. Ουχί μόνο δηλαδή στους Αμερικανόφερτους,ή Αμερικανοτρόφημους,αλλά και στους παραδοσιακούς «Ανατολικογερμανούς» ΜπομπολοΚοκκαλαίους κλπ.
    «Τζάμπα λέμε και υπογράφουμε στη βουλή όλα τα «ναι»,τυφλά; Δεν θα λαμβάνουμε το κάτι τις μας» ; λένε.  Δίκαιο το αίτημά τους,δεν λέω. Ασε που όλο και κάτι θέλει δια των δικών της η Γαλλία,όλο και κάτι θέλει και η Ρωσσία,αλλά και η Κίνα…
    Που να τους στομώσουν όλους εδώ πέρα και τους  «από δω» και «απο κει», οι απ’έξω; Τόσα στόματα. Και τόσα δόντια. Και τόσα σάλια να τρέχουν. Είναι σαν να ταίζεις Τυραννόσαυρους με κοτόπουλα.
    Ο  Αμερικανοτραφής Τσίπρας, βρίσκεται  με την ασφάλεια του «επιλεγμένου» από τον Λευκό Οίκο  απ’τη μία αλλά και με την ανησυχία του «ταραξία» των ισορροπιών από Βερολίνο απ’την άλλη. Με δυο πόδια σε δυο βάρκες λοιπόν όλα τα κόμματα-αποκόμματα,με τους ΒΑγγέλες και τους Τσίπρες μπερδεμένους. Την λύση την Σολομώντεια,την έδωκαν οι Γερμανοί. Και είπαν:»στρίψτε  ρε λεχρίτες το κέρμα της κωλοδημοκρατίας σας κορώνα-γράμματα δια της κάλπης,και όπως κάτσει,έτσι και να καταφέρετε να μπουκάρετε στη βουλή,ανάλογα με τις έδρες σας (και τα επόμενα μελλοντικά «ΝΑΙ σε όλα») και ανάλογα θα πριμοδοτηθείτε,δια των επιχειρηματιών που σας πριμοδοτούν και σας ταίζουν.
    Αν οι «από “δω» πάρουν «Χ» ποσοστά, τότε και οι «μαικήνες» θα λάβουν τα ανάλογα ποσά από τα πακέτα.

    Καταπληκτικό ρόφημα που λιώνει το λίπος σε 4 ημέρες!

    Με τη βοήθεια ενός απλού ροφήματος που θα σας αναζωογονήσει, μπορείτε να μειώσετε τις συσσωρευμένες  εναποθέσεις λίπους στα βασικά σημεία του σώματος.
    Συστατικά:
    • 8 ποτήρια νερό
    • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίζα τζίντζερ
    • 1 μεσαίου μεγέθους φρέσκο ​​αγγουράκι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτά κομμάτια
    • 1 μεσαίου μεγέθους λεμόνι, κομμένο σε κομμάτια
    • 12 φύλλα μέντας
    ποτό που λιώνει το λίπος σε μόλις 4 ημέρες
    Αναμείξτε τα συστατικά που αναφέρονται με νερό. Αφήστε το μείγμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε τα συστατικά να μπορέσουν να ελευθερώσουν τα αρώματά τους.

    ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΝΕΦΡΟΥ... ΝΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΜΕΣΗ..ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΝΟΥΣ..







    ΒΟΤΑΝΑ:

    ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
    ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
    ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ
    ΠΑΣΙΦΛΩΡΑ
    ΤΗΛΙΟ
    ΣΠΟΡΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ
    ΧΑΜΟΜΗΛΙ
    (ΜΑΡΑΘΟ
    ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ)
    ΔΥΣΜΟ
    ΜΕΝΤΑ)


    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ (ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ) ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ... ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

    -ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
    ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΔΩ 

    ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ 

    ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ (ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ) ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ (ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΣΗ)


    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΝΟΥ ΒΑΛΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.


    ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ 

    ΜΕΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΒΡΑΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟ 1/4.

    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΡΟ ΠΟΛΥ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ.

    Σκόρδο, μηλόξιδο και μέλι - Συνδυασμός που θεραπεύει πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου

    Το σκόρδο, το μηλόξιδο  και το μέλι είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία πολλών καταστάσεων υγείας, αλλά όταν συνδυάζονται, είναι ακόμη πιο ισχυρά. Αυτός ο συνδυασμός χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των κρυολογημάτων, των λοιμώξεων, ακόμη και σοβαρών καταστάσεων υγείας, όπως ο καρκίνος, το άσθμα, η αρθρίτιδα, η στειρότητα, και η ανικανότητα.
    Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει  τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL - χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη).
    Σκόρδο-Μήλο-Μηλίτης Ξύδι-Κι-Μέλι-
    Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιστήμονες έχουν διεξάγει ένα μεγάλο αριθμό μελετών, οι οποίες έδειξαν ότι ο συνδυασμός των τριών πιο ισχυρών φυσικών θεραπειών μπορεί να θεραπεύσει πολλές μορφές καρκίνου. Ασθενείς που διαγνώστηκαν με καρκίνο ήταν σε θέση να ελέγχουν τις επιδράσεις του καρκίνου, και πολλοί από αυτούς ακόμη και να θεραπευτούν από αυτόν.
    Οι ασθενείς ελάμβαναν αυτή τη φυσική θεραπεία το πρωί πριν από το φαγητό ή πίνοντας κάτι. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση είχαν σημαντική μείωση στην πίεση του αίματος και στο επίπεδο χοληστερόλης.
    Τα πρώτα αποτελέσματα του φαρμάκου είναι ορατά σε 2 εβδομάδες.
    Το καλύτερο πράγμα σχετικά με τη συνταγή είναι ότι έχετε εύκολα διαθέσιμα και φθηνά υλικά.
    Κάθε ένα από τα τρία συστατικά έχει θετική επίδραση στην υγεία σας. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να δηλώνει ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να έχει παρενέργειες, και είναι ασφαλής για χρήση, ακόμη και για τους υγιείς ανθρώπους.

    Τεράστιο διαστημόπλοιο...



    Ποιος πολιτισμός είναι ικανός να κατασκευάσει ένα διαστημόπλοιο με τεράστιες διαστάσεις;;;

    Η Ρωσία έβγαλε πρόσφατα ένα βίντεο από ένα τεράστιο διαστημόπλοιο με μήκος 3.000 μέτρων και πλάτος 700 μέτρων (το βλέπετε στην εικόνα) που βρισκόταν σ΄ ένα από τα φεγγάρια του πλανήτη Άρη΄, τον Φόβο.


    Στο βίντεο θα ακούσετε ότι αυτό εδώ είναι το ίδιο διαστημόπλοιο που παρακολουθούσε την αποστολή των Αμερικανών με το Apollo…και τους εμπόδισε να ρίξουν μια πυρηνική βόμβα στη Σελήνη.

    Η Ελισάβετ παραιτείται! Χμμμ…

    i-elisabet-paraiteitai-anatropi-sto-mpakigxam.w_l-730x411
    Σχόλιο Αχιλλέα Ηροδότου: Κάτι μου λέει ότι ο Κάρολος δεν θα στεφτεί βασιλιάς αλλά ο Γουίλιαμ.. Χμμμ… Στο χα πεί από τις 13 Ιουνίου.. Αυτό το 815 είναι παντού…
    Η Ελισάβετ παραιτείται! Ανατροπή στο Μπάκιγχαμ. Ποιος θα γίνει Βασιλιάς;
    Ποιος είδε την Καμίλα και δεν τη φοβήθηκε; Όσο για την Μίντλετον, υφαίνει τα σχέδιά της. Ο θρόνος, ο διάδοχος, η απόφαση της Ελισάβετ και όσα λέγονται.
    Γιόρτασε τα 63 της χρόνια στον θρόνο η μακροβιότερη Βασίλισσα στην ιστορία της Βρετανικής μοναρχίας, η Ελισάβετ. Οι εορτασμοί ήταν λαμπροί, αλλά τώρα που τελείωσαν η Βασίλισσα λέγεται ότι θα παραιτηθεί. Ποιος θα μπορούσε να την κατηγορήσει για αυτή την απόφασή; Εξήντα τρία χρόνια είναι πραγματικά ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κυριαρχίας.
    Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ, αν η Βασίλισσα αποφασίσει να αποσυρθεί, ο θρόνος δεν θα περάσει στον Πρίγκιπα Κάρολο, αλλά ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα στεφθούν Βασιλείς της Αγγλίας. Αυτό είναι μία έκπληξη, αφού τα δημοσιεύματα μιλούν για έχθρα ανάμεσα στη Βασίλισσα και την Κέιτ Μίντλετον.

    Αυτό το 815 είναι παντού…

    Print
    Είναι ο Αριθμός του Θηρίου για πολλούς… Είναι δεν είναι εμφανίζεται μυστηριωδώς σε πολλά περίεργα γεγονότα που μόνο τροφή για έρευνα μπορεί να δώσει σε μας τους ερευνητές…Δεν θα ασχοληθούμε με όλα σήμερα. Θα ασχοληθούμε με το Jade Helm 15
    jade-helm-15-symbol
    Η λέξη Jade έχει 4 γράμματα, το ίδιο και το Helm.

    Το τέλος της Νέας Τάξης

    CUZ020
    Το τέλος της ΝΤΠ, των ILLUMINATI, των Μασόνων και όλων των «εργαλείων» του αντίχριστου έρχεται, αφού δεν του χρειάζονται πλέον! Όλες αυτές οι μυστικές καστες εργάζονταν για να προετοιμάσουν την έλευση του θηρίου. Το εργο τους σχεδόν ολοκληρώθηκε και ο αντίχριστος θα τους πετάξει σαν στημένη λεμονόκουπα, σαν την τρίχα απο το ζυμάρι…. και το τέλος τους θα είναι πολυ άσχημο!
    Βγήκαμε απο την εποχή του Ιχθύος (όπου τα πάντα γίνονταν μυστικά απο τις παραπανω καστες) και μπήκαμε στην εποχή του Υδροχόου (όπου όλα πλέον θα γίνονται φανερά!)
    Σύντομα θα πάψουμε να μιλάμε για ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ! Αυτός ο όρος θα αντικατασταθεί από τον όρο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!
    Μιά εντελώς νέα εποχή ξεκινά, καθώς οι δυνάμεις του Διαβόλου, χωρίς να κρύβονται πλέον, θα προχωρήσουν στην εδραίωση μιάς παγκόσμιας χούντας.
    Τα τελευταια χρόνια συνέβησαν πολλά και όπως είπα, πολλά θα γίνουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018-20.
    Αυτά που ήδη έγιναν είναι:

    Τι καταστρέφει την αίσθηση του καθήκοντος;



    Γιατί δεν ανταποκρίνεστε στην αίσθηση του καθήκοντος, στη συνείδηση του καθήκοντος; Όταν χρησιμοποιείτε ναρκωτικά και αλκοόλ, η συνείδηση του καθήκοντος πεθαίνει στο σώμα σας. Έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν την αίσθηση του καθήκοντος, επειδή χρησιμοποιούν ναρκωτικά και αλκοόλ.

    Δεύτερον, ορισμένες χαοτικές και δυνατές μουσικές καταστρέφουν τις αισθήσεις στον εγκέφαλο που σχετίζονται με τη συνείδηση του καθήκοντός σας. Δοκιμάστε το. Ακούστε πολύ βαριά μουσική και την επόμενη μέρα θα πείτε, "δεν με νοιάζει". Η μουσική σκοτώνει τα κέντρα που κρατούν τη συνείδηση του καθήκοντος.

    Τρίτον, η κατάχρηση του σεξ καταστρέφει τη συνείδηση του καθήκοντος.

    Οι ανακαλύψεις του Ερατοσθένη του Κυρηναίου





    Ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος, γεννήθηκε στην Κυρήνη της σημερινής Λιβύης το 276 π.Χ. και πέθανε στην Αλεξάνδρεια το 194 π.Χ.. Ήταν μαθηματικός, γεωγράφος και αστρονόμος.Τα σπουδαιότερα επιτεύγματά του ήταν τα εξής: 


    • Γνωρίζοντας πως η  γη είναι σφαιρική *, υπολόγισε την περιφέρεια της γης σε 252.000 στάδια ( 39.690 χιλιόμετρα, σήμερα υπολογίζεται σε 40.008 χιλιόμετρα).
    • Μέτρησε την ακτίνα της Σελήνης και της απόστασης της από την Γη.
    • Μέτρησε την ακτίνα του Ήλιου και της απόστασης του από την Γη.
    • Κατασκεύασε τον πρώτο παγκόσμιο  χάρτη της τότε οικουμένης.

    Καρμικές αλλαγές

    karmic-debt
    Από την χθεσινή ημέρα, ο Ερμής στον Ζυγό στράφηκε σε ανάδρομη φορά. Θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε ξεχωριστό άρθρο για τις σκέψεις, αποφάσεις, επιλογές που πρέπει να πάρουμε το επόμενο διάστημα των τριών εβδομάδων.
    Σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου, ο Κρόνος επέστρεψε οριστικά στο ζώδιο του Τοξότη, μετά από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα, όπου βρέθηκε στο τέλος του Σκορπιού.
    Στην 0η μοίρα του Τοξότη για τρίτη φορά λοιπόν, ο Κρόνος, δάσκαλος και κριτής του έργου μας, θα δοκιμάσει τις αντοχές μας σε ό,τι αφορά την φιλοσοφική μας σκέψη, την ιδεολογία μας, την ανάγκη για επέκταση της γνώσης, την επιλογή των ευκαιριών στη ζωή.
    Με τον Κρόνο πλέον στο ευέλικτο ζώδιο του Τοξότη για δύο χρόνια θα έχουμε το βάρος της επιλογής, αφού ξεκαθαρίσαμε ίσως τις τελευταίες φοβίες και αγωνίες, αναστολές ή προσκολλήσεις μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να αποκτήσουμε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, περισσότερο ευέλικτο και διευρυμένο.
    Ωστόσο, θα θέσει όρια σε κάθε υπερβολή, καθώς είναι πλέον απαραίτητο να έχουμε συνέπεια, σύνεση, αυτοέλεγχο και αυτοκριτική στον λόγο, στην σκέψη, στον στόχο, στις αποφάσεις.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα