Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Περί του Ύψιστου Δυναμικού


potentl“Για να λειτουργήσεις σε ανώτερο επίπεδο δεν χρειάζεται να κατανοείς τον κόσμο διαφορετικά, αλλά να αποδεχθείς την ψυχή και τον Εαυτό σου ως κύριο συμπαντικό στοιχείο. Το υψηλότερο επίπεδο που θα βρεθείς, θα αναδείξει το ύψιστο δυναμικό σου, το οποίο -απαλλάσσοντάς σε από τη βασική αγωνία της υλικής επιβίωσης-, σου χαρίζει την ευτυχία της ανάδειξης των χαρισμάτων της ψυχής και συνείδησής σου προς όλους.”
-Τι είναι ηγέτης;
»Αυτός που δημιουργεί μέλλον.
-Μέλλον για ποιόν;
»Για τον εαυτό του και για όποιον ακολουθεί τη σκέψη, τις πράξεις και τη ζωή του. Μέλλον για όσους δεν μπορούν να δημιουργούν μόνοι το δικό τους.
-Θες να πεις για όσους χειραγωγεί.
»Ο ηγέτης κι ο χειραγωγός είναι δυο έννοιες οι οποίες αν και μοιάζουν, είναι εντελώς ασύμβατες μεταξύ τους.
-Ασύμβατες ως προς τι;
»Ο ηγέτης δεν ενδιαφέρεται πόσοι τον ακολουθούν. Ο χειραγωγός ζει μονάχα για αυτό.
-Και τι σχέση έχει αυτό με το μέλλον;
»Ο χειραγωγός αντιγράφει το παρελθόν. Ο ηγέτης δημιουργεί το μέλλον.

ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ


Η σεξουαλική πράξη, ας το πω έτσι πρόστυχα, έχει μία ιερότητα. Είμαι βλάσφημος που αυτολογοκρίνομαι και αποφεύγω να χαρακτηρίσω με τη σωστή,  με την πρέπουσα λέξη, τη σωματική επαφή άνδρα και γυναίκας, όταν πραγματοποιείται τελετουργικά. Αυτό είναι το «γαμήσι», η πιο αθώα λέξη από την εποχή των πρωτόπλαστων.
 
Ναι, είμαι βέβηλος και ψεύτικος, όταν χαρακτηρίζω «σεξουαλική πράξη» τη θεία ένωση των δύο κορμιών, από τη στιγμή που θα αρχίσουν να πρωτοχαϊδευτούν μέχρι την αποθέωση της σαρκικής και πνευματικής τους ηδονής. Τι ντροπή.

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών:  Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Μπορεί να μην είναι επώδυνο αλλά είναι δυνατόν να προκαλέσει ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα. Ο λόγος για το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών το οποίο βασανίζει ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού (5-10%).
Το σύνδρομο είναι πιο συχνό  όταν το σώμα ηρεμεί . Τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ οι μέχρι τώρα μελέτες συνδέουν την εμφάνιση του συνδρόμου με πρόβλημα στην ανεπάρκεια των υποδοχέων ντοπαμίνης που παρουσιάζει ο εγκέφαλος.
Το σύνδρομο εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες και υπολογίζεται ότι οι πάσχοντες είναι 10%-15% στο γενικό πληθυσμό.
Οι γυναίκες ασθενείς είναι διπλάσιες από τους άνδρες, ενώ είναι πιο συχνό σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 40 ετών, δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί και σε νεώτερες ηλικίες _ ακόμα και σε παιδιά.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένας στους τέσσερις ή ένας στους τρεις από τους πάσχοντες χρειάζεται θεραπευτική παρέμβαση
Δείτε τι να κάνετε για να μη χορεύουν τα πόδια σας  το βράδυ:

Δείτε τι να τρώτε για γερά νύχια και μαλλιά

Δείτε τι να τρώτε για γερά νύχια και μαλλιά

Μαγικές συνταγές για να μη σπάνε τα νύχια και τα μαλλιά να μη πέφτουν δεν υπάρχει.
Όμως αν προσέχετε τι βάζετε στο πιάτο σας είναι δυνατόν να δείτε άμεση διαφορά.

O Μαραθωνοδρόμος Ευκλής, και ο Σπάρταθλος του Φειδιππίδη


«Νενικήκαμεν», την ιστορική αυτή φράση, την είπε ο μαραθωνοδρόμος οπλίτης Ευκλής, και όχι ο Φειδιππίδης όπως οι περισσότεροι νομίζουν. Ο Ευκλής ήταν οπλίτης, ο οποίος διένυσε με τον οπλισμό του 42 χλμ, για να ανακοινώσει τον νίκη των Αθηναίων κατά των Περσών στον Μαραθώνα το 490 π.χ.

Χαρακτηριστική είναι η ακόλουθη καλλιτεχνική αναπαράσταση που τον παρουσιάζει να ξεψυχά εισερχόμενος στην Αθήνα, αναγγέλλοντας την χαρμόσυνη είδηση.
Αντίθετα ο Φειδιππίδης ήταν ένας διάσημος Αθηναίος δρομέας, ο οποίος στάλθηκε από τους Αθηναίους στην Σπάρτη για να ζητήσει την βοήθεια των Λακεδαιμονίων πριν την μάχη του Μαραθώνος. Ο Φειδιππίδης διένυσε την απόσταση των 200 χιλιομέτρων σε 2 ημέρες. Σε ανάμνηση του δρόμου του Φειδιππίδη, καθιερώθηκε ο αγώνας υπερμαραθωνίου δρόμου 245,3 χιλιομέτρων από την Αθήνα προς την Σπάρτη το Σπάρταθλον.

LDSD: Ο ιπτάμενος δίσκος της NASA για τον Άρη

Είναι προφανές ότι μερικές φορές, η επιστήμη και η τεχνολογία πραγματικά αντιγράφονται από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και τις σειρές. Τώρα η NASA  ερευνά το ενδεχόμενο αποστολής δικού της ιπτάμενου δίσκου στον Κόκκινο Πλανήτη που θα βοηθήσουν τα ρόβερ ήδη εκεί να εξερευνήσουν τον Άρη με ένα πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς μηχανικής, το Jet Propulsion Laboratory της NASA παρουσίασε το "Low Density Supersonic Decelerator" ή AKA LDSD, μια νέα συσκευή που μοιάζει κυριολεκτικά σαν ένα ιπτάμενο δίσκο βγαλμένο από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Το LDSD είναι εξοπλισμένο με ένα υπερηχητικό αλεξίπτωτο που θα φουσκώνει κατά την προσγείωση δίνοντας μια απαλή κάθοδο στην επιφάνεια του Άρη.

Η τέχνη των αρχαίων στο ξεμάτιασμα

Οι υπερφυσικές δυνάμεις και η επίδρασή τους πάνω σε όλα τα όντα, ακόμη και στα αντικείμενα, απασχολούν τον άνθρωπο από την 4η χιλιετία π.Χ. Απόδειξη, ότι έχουν βρεθεί στην Αίγυπτο αποτροπαϊκά για μάγια, που χρονολογούνται σε αυτή την εποχή. Κι επειδή η βασκανία και η δύναμή της είναι διαδεδομένη σε όλες τις εποχές, η ομάδα της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Συλλογών επικεντρώθηκε σε αυτή.
Αν δείτε δύο μαύρα μάτια ζωγραφισμένα σε αρχαίο αγγείο, μη φανταστείτε πως αποτελούν μια παραξενιά του ζωγράφου ή έστω ένα διακοσμητικό μοτίβο.
Ούτε η γλυπτή απόδοση ενός χάλκινου φαλλού, με πόδια αλόγου και καμπανάκια να κουδουνίζουν από κάτω, έχει να κάνει με κανένα διαστροφικό αρχαίο δημιουργό. Και τα δύο έργα έχουν αποτρεπτικές ιδιότητες για το βάσκανο μάτι.

Τα ορθάνοιχτα μαύρα μάτια τα βλέπουμε συνήθως πάνω ή μέσα σε αρχαία αγγεία πόσης, που χρησιμοποιούσαν οι συμποσιαστές ακριβώς για να αποφύγουν το «μάτιασμα». Τα βλέπουμε ως φυλαχτά και στις μέρες μας, τάματα κρεμασμένα στις εικόνες μέσα στις εκκλησιές.

Οταν θέλουμε να αποτρέψουμε το κακό από επάνω μας, τι κάνουμε; Φτύνουμε τον κόρφο μας. Κι όταν η γιαγιά ξεματιάζει το εγγονάκι της, λέει από μέσα της κάποιες ευχές φτύνοντας το παιδί. Λοιπόν, το φτύσιμο ως αποτρεπτικό της βασκανίας έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Ισως γιατί το σάλιο έχει αντισηπτικές ιδιότητες, όπως διαβάζουμε στο εξαιρετικό βιβλίο  «Βάσκανος Οφθαλμός. Σύμβολα μαγείας από ιδιωτικές αρχαιολογικές συλλογές».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα