Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί δεν έχω φίλους;

Γιατί δεν έχω φίλους;Αναρωτιέστε γιατί δεν έχετε φίλους; Σας αποφεύγουν οι παλιοί γνωστοί και οι νέοι γνώριμοί σας; Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί είστε μόνοι, χωρίς φιλικές σχέσεις και χωρίς ανθρώπους για να μοιραστούν τη ζωή τους μαζί σας; Η πιθανή εξήγηση για αυτό κρύβεται στους παρακάτω λόγους:
  1. Είστε εσωστρεφής
Η εξωστρέφεια είναι στη μόδα· σε συνδυασμό με μια ζωή φορτωμένη ασχολίες και συναρπαστικές εμπειρίες, δημιουργεί το όνειρο του κάθε σύγχρονου ανθρώπου. Όλοι υποτίθεται πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα εξωστρεφείς και να μπορούν να μιλούν κι να συναναστρέφονται με όλους. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως όπως υπάρχουν οι εξωστρεφείς και κοινωνικοί άνθρωποι που προτιμούν το «έξω» από το «μέσα», έτσι υπάρχουν και οι εσωστρεφείς άνθρωποι που προτιμούν την εσωτερικότητα, τη μοναχικότητα και τη συναναστροφή με τους γύρω τους στο μέτρο που κάτι τέτοιο επιτάσσεται για πρακτικούς λόγους. Ίσως η εσωστρέφειά σας να είναι αυτό που σας εμποδίζει να έχετε φίλους, μιας και είναι πολύ πιθανόν να μη γνωρίζετε πώς να τη διαχειριστείτε.
  1. Δε δέχεστε τους άλλους όπως είναι
Θεωρείτε πως οι άλλοι πρέπει να σαν δεχτούν με όλα σας τα ελαττώματα, αλλά δεν κάνετε τον κόπο να τους κατανοήσετε και να τους αποδεχτείτε. Βάζετε τον εαυτό σας πάνω από αυτούς και δε δέχεστε τους άλλους με τις επιλογές τους. Απορείτε που χάνετε φίλους χρόνων ξαφνικά και που νέες γνωριμίες σας αποφεύγουν. Μήπωςαπορρίπτετε τους άλλους, τον τρόπο ζωής τους και πολλά από τα πράγματα που τους αρέσουν; Μήπως παραβλέπετε το γεγονός ότι όπως εσείς θέλετε να είστε αποδεκτοί όπως είστε, έτσι θέλουν και οι άλλοι;

ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΡΗ!


Σε μία έκτακτη συνέντευξη τύπου η NASA ανακοίνωσε την Δευτέρα το απόγευμα τον εντοπισμό ύπαρξης νερού σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του Άρη. Γεγονός που αυξάνει πολύ την πιθανότητα ύπαρξης μικροβιακής μορφής ζωής στον γειτονικό μας πλανήτη τώρα ή κατά το παρελθόν. Ένας από τους κύριους άλλωστε στόχους των σύγχρονων διαστημοσυσκευών που στέλνονται στον Άρη είναι και η έρευνα για την ύπαρξη ζωής. Η αρχή των ανακαλύψεων που ανακοινώθηκαν σήμερα ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια στη βάση ορισμένων εντυπωσιακών χαρακτηριστικών που εντοπίστηκαν σε φωτογραφίες που έστειλαν στη Γη διάφορες διαστημοσυσκευές που περιφέρονται γύρω από τον κόκκινο πλανήτη.
Οι παρατηρήσεις αυτές ξεκίνησαν να προβληματίζουν τους επιστήμονες της ΝΑSA από τα τέλη ακόμη του περασμένου αιώνα όταν η προσεχτική μελέτη των φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης που μας έστελναν διάφορες διαστημοσυσκευές σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη οδήγησε τους ειδικούς επιστήμονες να βγάλουν το συμπέρασμα ότι σε μικρό βάθος κάτω από την επιφάνεια πρέπει να υπάρχουν μεγάλες ποσότητες νερού. 
Τον Ιούνιο του 2000, 250 φωτογραφίες από τις 65.000 που είχαν εξεταστεί, μας έδειχναν ορισμένα παράξενα χαρακτηριστικά. Εξ αυτών, μετά από χρονοβόρες μελέτες, ξεχώρισαν 13 φωτογραφίες με εμφανή σημάδια πρόσφατων ροών νερού το οποίο ξεπετάχτηκε από το εσωτερικό σχηματίζοντας διάφορα αυλάκια. 
Στη συνέχεια το νερό αναγκάστηκε να εξατμιστεί, ή καλύτερα να εξαχνωθεί, λόγω της μικρής ατμοσφαιρικής πίεσης που επικρατεί στην αρειανή επιφάνεια αφήνοντας όμως πίσω του τα ίχνη των ροών αυτών. Η ανακοίνωση εκείνη ήταν ιδιαίτερα σημαντική γιατί είχαμε πλέον απτές ενδείξεις για την πιθανή ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων νερού στο υπέδαφος και την αναζωπύρωση της ελπίδας να εντοπίσουμε πιθανούς, μικροβιακούς έστω, ζώντες οργανισμούς ή απολιθώματά τους πολύ πριν από οποιαδήποτε ανθρώπινη επίσκεψη στον τέταρτο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ

lifehub-votana-86
Ο Μανδραγόρας (Atropa Mandragora, ή Mandragora officinalis) είναι ένα αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Στρυχνοειδών. Ποώδες, ιθαγενές με 4 είδη, φύεται κυρίως στη νότια Ευρώπη και ειδικά στις Μεσογειακές χώρες. Στην Ελλάδα βρίσκεται σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς και στα νησιά του Αιγαίου. Είναι γνωστός επίσης με τις ονομασίες σερνικοβότανο, καλάνθρωπος, μανδραγούδα, μεγαλοβοτάνι, αβγουδάτσα και άλλες. Ο μανδραγόρας χαρακτηρίζεται κυρίως από τη μεγάλη σαρκώδη ρίζα του, η οποία είναι  μακριά και μοιάζει με ανθρώπινο σώμα με δύο πόδια.  μπορεί να φτάσει το 1 μ. μέσα στο έδαφος και συχνά μοιάζει με ανθρωπόμορφο ξόανο. Τοξικό είναι όλο το φυτό. Προκαλεί καταστολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, είναι υπνωτικό και αναισθητικό.
Η μορφή και η υφή της ρίζας ωστόσο, μπορεί να διαφέρει από φυτό σε φυτό. Άλλοτε είναι ενιαία και άλλοτε διαχωρισμένη. Αυτό επιτρέπει τη διάκριση του κάθε φυτού σε αρσενικό ή θηλυκό. Τα φύλλα του είναι πολύ μεγάλα, ωοειδή, με κυματιστά χείλη. Το χρώμα του είναι από καστανό έως μαύρο, ενώ το εσωτερικό είναι λευκό και κολλώδες με πικρή γεύση. Ο καρπός του είναι σαρκώδης σε σχήμα μήλου με υπόγλυκη γεύση.

Τι είναι αυτή η μεταλλική κατασκευή;

ΦΩΤΟ STORY: Τι είναι αυτή η μεταλλική κατασκευή;

Είναι αλήθεια, πως η πρώτη εντύπωση που δίνει σε κάποιον αυτή η εικόνα, είναι πως πρόκειται για όργανο βασανισμού ή έστω για σκηνή από ταινία θρίλερ. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Αυτό που βλέπουμε είναι η Αμερικανίδα ηθοποιός Marjorie Reynolds, στο κεφάλι της οποίας έχει προσαρμοστεί μια συσκευή που ονομαζόταν «μετρητής ομορφιάς» (beauty calibrator) ή αλλιώς «μικρομετρητής ομορφιάς» (beauty micrometer).
ΦΩΤΟ STORY: Τι είναι αυτή η μεταλλική κατασκευή;
Το 1932, ο πρωτοπόρος στο χώρο της αισθητικής Max Factor Sr, δημιούργησε μια συσκευή η οποία όπως είπε τον βοήθησε να κατανοήσει καλύτερα το γυναικείο πρόσωπο. H συσκευή αυτή αποτελούνταν από εύκαμπτες μεταλλικές λωρίδες οι οποίες ρυθμίζονταν με βίδες. Οι λωρίδες αγκάλιαζαν το πρόσωπο και επέτρεπαν στο χειριστή να κάνει μετρήσεις οι οποίες έδειχναν την παραμικρή ανωμαλία που υπήρχε στο πρόσωπο και η οποία ίσως δεν φαίνονταν με γυμνό μάτι, όπως μια ελαφριά στραβή μύτη.

Βασικός οδηγός: Τι να κάνετε για τα σημάδια από ακμή και σπυράκια



Αν έχετε σημάδια ακμής που σας έχουν αφήσει κάποιες “ουλές” στο δέρμα σας, δεν  χρειάζεται να “τα βάψετε μαύρα”. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να θεραπεύσετε αυτά τα σημάδια σας και να εμποδίσετε την εμφάνιση και δημιουργία νέων.
Κρέμες με κορτιζόνη
 
Αν ουλή σας είναι κόκκινη ή πρησμένη, χρησιμοποιήστε μια κρέμα κορτιζόνης για να ηρεμήσει το δέρμα σας. Η κορτιζόνη απορροφάται από τα κύτταρα του δέρματος και μειώνει τη φλεγμονή. Μπορείτε να αγοράσετε κρέμες με κορτιζόνη χωρίς ιατρική συνταγή.
 
Στη συνέχεια, πρέπει να εστιάσετε στην ελάφρυνση του σκούρου αποχρωματισμού που αφήνουν αυτά τα σημάδια.

Ποιος σωματότυπος άνδρα δείχνει τον πιο... φλογερό εραστή




Αγαπητές γυναίκες, μπορεί να ονειρεύεστε έναν άνδρα με... λαξευμένους κοιλιακούς α λα Ryan Gosling, αλλά αποδεικνύεται ότι άλλου τύπου άνδρες είναι οι καλύτεροι εραστές και είναι πιο πιθανό να σας κάνουν να μην ξεχάσετε την σεξουαλική σας συνεύρεση μαζί τους, τουλάχιστον όπως έδειξε επιστημόνων στο πανεπιστήμιο Erciyes στο Καϊσέρι της Τουρκίας.

Άντρες προσοχή: 7 πράγματα που ψάχνουν οι γυναίκες την ώρα του σεξ...



Μπορεί η ερωτική διέγερση να είναι καθαρά προσωπικό θέμα αλλά όταν υπεισέρχεται η επιστήμη τότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Μάθετε τι ανάβει τις γυναίκες στο σεξ.
Πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Couple &amp Relationship Therapy, έδειξε με σαφήνεια τι είναι αυτά που "ανάβουν" περισσότερο τις γυναίκες στο σεξ. Έτσι οι απανταχού ειδικοί σεξολόγοι συνιστούν στους άνδρες να τα τηρήσουν... κατά γράμμα αν θέλουν να έχουν επιτυχία στο σεξ.

Σκέψου και δράσε διαφορετικά. Άσε το δικό σου ίχνος.


draseτου Γιάννη Αραχωβίτη
Η ευρηματικότητα και η δημιουργικότητα είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά των πετυχημένων ανθρώπων.
Μερικές φορές η ευελιξία στην σκέψη, στην προσέγγιση ενός προβλήματος είναι ο καταλύτης που δίνει το προβάδισμα σε αυτούς που ξέρουν και σκέπτονται με διαφορετικούς από τους συνηθισμένους τρόπους.
Το να κτυπάς γροθιά στον τοίχο μπορεί να είναι ένδειξη ενός γενναίου άνδρα, αλλά το να βρίσκεις τρόπο να ξεπερνάς τον τοίχο χωρίς να τον αντιμετωπίσεις είναι ευφυΐα, είναι ευστροφία και ένδειξη μυαλού που αναζητά νέες λύσεις, πέρα από τις συνηθισμένες.
Η μεγάλη πρόοδος του ανθρώπου δεν έγινε από καβαλάρηδες με σπαθιά στα χέρια. Έγινε από ανθρώπους που έβρισκαν λύσεις μέσα από την δημιουργία, από την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων και εφευρέσεων που έδωσαν ώθηση σε ολόκληρη την οικουμένη να περνάει σε επόμενα επίπεδα εξέλιξης. Τις περισσότερες φορές είναι ο τρόπος και όχι ο κόπος που κάνει την ειδοποιό διαφορά. Είναι αυτή η διαφορετική ματιά, το ξεχωριστό άγγιγμα, που ανοίγει ένα νέο πεδίο, ένα νέο μονοπάτι, ένα νέο τομέα στην επιστήμη, στο εμπόριο, στην επικοινωνία.
Είναι αυτό, που οι περισσότεροι στην αρχή, το θεωρούν παράλογο, περίεργο αλλόκοτο, που ανοίγει νέες εποχές και που το αποκαλούν, έστω και εκ των υστέρων, ιδιοφυές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα