Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

5 Θεραπείες με άρωμα λεβάντας

θεραπείες με άρωμα λεβάντας

Πόσο καλά γνωρίζετε τις ιδιότητες, της γνωστής σε όλους μας, λεβάντας! Μία αγαπημένη μυρωδιά που σε όλους μας θυμίζει φρεσκάδα. Πολύτιμη η βοήθειά της στην αϋπνία, στην νευρικότητα, στους πονοκεφάλους, στα εκζέματα αλλά στέκεται και πολύτιμος σύμμαχος της γυναικείας ομορφιάς! Όσες λοιπόν εκτιμάται ιδιαίτερα τα φυσικά προϊόντα, γνωρίστε κάποιες φυσικές θεραπείες με άρωμα λεβάντας. Παρασκευάστε μόνες σας κρέμες αλλά και λάδι λεβάντας και απολαύστε απαλό και υγιή δέρμα με μοναδικό άρωμα. Η λεβάντα φημίζεται τόσο για τις αναπλαστικές όσο και για τις αντιγηραντικές και αντισηπτικές ιδιότητές της. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα από τα δώρα της φύσης και σιγουρευτείτε πως η ομορφιά σας είναι στα χέρια σας!

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Σημείωση του εκδότη: Το κείμενο αυτό γράφτηκε από την Δρ Margaret Paul, θεραπεύτρια με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας. Δεν πρόκειται για διαγνωστικό εργαλείο αλλά πηγή πληροφοριών. Παρακαλώ συμβουλευτείτε κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το θεραπευτικό σας σχέδιο.
Ο Δρ Irving Kirsch είναι συγγραφέας του βιβλίου που έχει γίνει best seller “The Emperor’s New Drugs” ( = «Τα Νέα Φάρμακα του Αυτοκράτορα»). Σύμφωνα με έρευνα την οποία ο Δρ Kirsch διερευνά σε αυτό το βιβλίο, πολλά από αυτά που γνωρίζουμε για την κατάθλιψη δεν ισχύουν. Όχι μόνον οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες επινόησαν την ιδέα μιας ανισορροπίας στον εγκέφαλο η οποία προκαλεί την κατάθλιψη και διορθώνεται με ένα φάρμακο, αλλά τα αντικαταθλιπτικά έχουν μόνον μιαν επιρροή του τύπου πλασήμπο. Επίσης, λέει ο Δρ Kirsch, τα ποσοστά υποτροπής για τα άτομα σε φαρμακευτική αγωγή είναι πολύ υψηλότερα από εκείνους που υποβάλλονται σε ψυχοθεραπεία.
Βρήκα τις πληροφορίες εκπληκτικές, καθώς με εκφράζουν, αφού σύμφωνα με την επί δεκαετίες εμπειρία μου σαν σύμβουλος σχέσεων, έχω δει ανθρώπους να θεραπεύονται από την κατάθλιψη φυσιολογικά, χωρίς φάρμακα.
Αν δεν είναι η ανισορροπία στον εγκέφαλο που προκαλεί κατάθλιψη, τότε τι είναι;
Σύμφωνα με την επί δεκαετίες εμπειρία μου, εργαζόμενη με καταθλιπτικά άτομα, και σύμφωνα με βιβλιογραφία (βλέπε “Gut and Psychology Syndrome” της Δρ Natasha Campbell-McBride και “Brain Maker” του Δρ David Perlmutter), τρεις είναι οι κύριες αιτίες της κατάθλιψης.

4 Λάθη μετά τον χωρισμό

λάθη μετά τον χωρισμό

Χώρισες και ξαφνικά νιώθεις σαν να έχασες την γη κάτω από τα πόδια σου και ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς σωστά την κατάσταση ειδικά το διάστημα μετά τον χωρισμό; Εάν η απάντηση σου είναι καταφατική μην ανησυχείς και μην πελαγώνεις μιας και όλα αυτά που αισθάνεσαι και νιώθεις είναι απολύτως φυσιολογικά.  Πολύ συχνά σε περιπτώσεις χωρισμού που δεν θέλουμε να συμβούν, οι περισσότερες από εμάς κάνουμε κάποια λάθη τα οποία μας υποσκάπτουν την ψυχολογική μας υγεία αλλά και μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε παρακάτω και να ξαναβρούμε τον εαυτό μας. Τα λάθη μετά τον χωρισμό που όλες λίγο πολύ κάνουμε έχουν ως επακόλουθο να κάνουμε πράγματα τα οποία πολλές φορές μετανιώνουμε στην συνέχεια. Το πρώτο διάστημα μετά τον χωρισμό είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολύ δύσκολο διάστημα και θα πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτή την περίοδο σωστά.  Σκοπός μας είναι μέσα από το συγκεκριμένο άρθρο να μάθεις ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες μετά τον χωρισμό έτσι ώστε να προσπαθήσεις να τα αποφύγεις και να βγεις όσο το δυνατόν περισσότερο δυνατή και αλώβητη από το δύσκολο διάστημα των πρώτων ημερών μετά τον χωρισμό.

Γιατί δεν με παντρεύεται – 5 Λόγοι

γιατί δεν με παντρεύεται

Λένε πως οι γυναίκες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, στις γυναίκες καριέρας και στις γυναίκες για σπίτι! Ουσιαστικά όμως και στις δυο κατηγορίες, αν ισχύει φυσικά αυτός ο διαχωρισμός, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε πως μπορεί να υπάρχει η ανάγκη να βρεθούν σε έναν γάμο. Οι ανεξάρτητες και δυναμικές γυναίκες δεν σημαίνει πως αποσκοπούν στο να μείνουν μόνες και οι γυναίκες για σπίτι δεν σημαίνει πως απαραίτητα δημιουργούν μια ιδανική συμβίωση. Στην πραγματικότητα μπορούμε να χωρίσουμε τις γυναίκες σε αυτήν την κατηγορία που ψάχνει και αποσκοπεί στον γάμο και στην κατηγορία που πιστεύει πως αν είναι να γίνει, θα γίνει! Η δεύτερη κατηγορία γυναικών δεν αναρωτιέται “γιατί δεν με παντρεύεται” αφού αφήνει τα πράγματα να γίνουν μόνα τους και στην ώρα τους. Οπότε αν κάτι δεν γίνεται φαίνεται να μην έχει έρθει ακόμα η κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει όμως και η πρώτη κατηγορία που φαίνεται να την απασχολεί ιδιαίτερα ο γάμος και αν ο σύντροφος δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία τότε ψάχνουν να βρούνε μόνες τους την άκρη. Γιατί δεν με παντρεύεται; Ψάχνεις το πιο πιθανό σενάριο που ταιριάζει στην δική σου περίπτωση! Τα σενάρια όμως τα φτιάχνουμε ανάλογα με τον χαρακτήρα μας και ίσως πολλές φορές να μην βλέπουμε τόσο καθαρά. Αυτό που χρειάζεστε αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία είναι μερικές συμβουλές για το ποιοι μπορεί να είναι οι πιθανοί λόγοι που δεν σας παντρεύεται. Επιλέξτε ποιος λόγος είναι πιο κοντά στην δική σας περίπτωση και δείτε τα πράγματα μπροστά σας με άλλο μάτι!

Πόσα μίλια πρέπει να βαδίσουμε, για να κάψουμε τις θερμίδες από ένα και μόνο χάμπουργκερ;

Πώς-Πολλά-χλμ-που-πρέπει-να-walk-in-order-να-να κάψετε θερμίδες-από-a-single-χάμπουργκερ

Δείτε τους υπολογισμούς σχετικά με το πόσα μίλια θα χρειαστεί να περπατήσετε, ή πόσα βήματα θα πρέπει να περπατήσετε για να κάψετε θερμίδες από διάφορα δημοφιλή γρήγορα φαγητά και ποτά.

Η τέχνη της εμψύχωσης αγαλμάτων στην Αρχαία Ελλάδα

PANAS
Πολλές είναι οι τέχνες που κατέχει ο αρχαίος Έλληνας ιερέας, τέχνες μαγικές και από καιρό ξεχασμένες. Η Σοφία χάνεται στα βάθη του χρόνου... Λέγεται πως τις αρχές της θεουργικής πράξης δίδαξαν στους Έλληνες ιερείς οι Αιγύπτιοι Ιεροφάντες, Μύστες οι ίδιοι... Κι αυτοί οι ιερείς, διασώζοντας μια αρχαία εσωτερική παράδοση, μας αφηγούνται τα παρακάτω:
Κάποτε ζούσε ένας εξαίρετος γλύπτης που ήταν γνωστός για τα πιο όμορφα δημιουργήματα. Το όνομά του ήταν Πυγμαλίων. Όμως η καρδιά του ήταν ανήσυχη. Επιθυμώντας να γνωρίσει την Αγάπη, είχε απογοητευτεί από τις γυναίκες που τον περιστοίχιζαν. Έτσι, βάλθηκε να σμιλεύσει σε ελεφαντόδοντο και φίλντισι την κοπέλα των ονείρων του. Λέγεται ότι η θεά Αφροδίτη εμφανίστηκε σε ένα όνειρό του και τον ενέπνευσε. Πράγματι, δημιούργησε με τα χέρια του την τέλεια γυναίκα, την οποία ονόμασε Γαλάτεια.

Οι δέκα πλουσιότεροι gay του κόσμου


Κάποιες δεκαετίες πριν, το να παραδεχτεί κανείς την ομοφυλοφιλία του ήταν κάτι περισσότερο από στίγμα, πόσο μάλλον αν ήταν διάσημος ή δημόσιο πρόσωπο. Σήμερα όμως που αρκετά ταμπού έχουν καταρριφθεί, είναι πολλά τα γνωστά πρόσωπα που έχουν ανακοινώσει δημοσίως τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, κι αυτό δεν τους έχει εμποδίσει καθόλου να είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και πάμπλουτοι.
michael-george-507b2e09486a6
Νο 10 George Michael– (160 εκατομμύρια δολάρια)
O Κυπριακής καταγωγής Georgios Kyriacos Panayiotou (25 Ιουνίου 1963), πασίγνωστος σαν George Michael, ξεκίνησε με τους «Wham!» τη δεκαετία του ’80, όπου τα τραγούδια τους έγιναν τα απόλυτα hit των eighties. Μετά από 6 χρόνια οι «Wham!» διαλύθηκαν και ο George Michael ακολούθησε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα. Στην αρχή ήταν ιδιαίτερα διστακτικός να αποκαλύψει ότι είναι gay αλλά τελικά το ομολόγησε δημοσίως το 1990 αιφνιδιάζοντας ακόμα και τους συγγενείς του. Έκτοτε έχει ξεσαλώσει…..

Τι συμβαίνει στο μυαλό μας όταν χωρίζουμε;


Ο πόνος και το αίσθημα της εξάρτησης είναι μέρος της διαδικασίας του χωρισμού.
Από τη Μαρία ΚωσταλάΚλινική Ψυχολόγο, Msc
Ένας ανεπιθύμητος και απροσδόκητος χωρισμός μπορεί να επιφέρει σημαντικό ψυχολογικό στρες. Συχνά οι άνθρωποι παρομοιάζουν το αίσθημα με μία γροθιά στο στομάχι ή μία μαχαιριά στην καρδιά. Παρά τις όποιες προσπάθειές τους, τη βοήθεια και την υποστήριξη του φιλικού τους κύκλου, το συναίσθημα αυτό αποδεικνύεται πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες. Σε μια απόπειρα να κατανοήσουν την υποκειμενικότητα και την οικουμενικότητα του πόνου του χωρισμού, οι ψυχολόγοι έχουν στρέψει τις έρευνές τους στην μελέτη του εγκεφάλου.
Ο Edward Smith και οι συνάδελφοί του, αφού συνέλεξαν ένα δείγμα ανθρώπων που μόλις είχαν βιώσει έναν ανεπιθύμητο επώδυνο χωρισμό, εξέτασαν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα μέσω μαγνητικής τομογραφίας (MRI) τη στιγμή που κοιτούσαν φωτογραφίες των πρώην συντρόφων τους και σκεφτόντουσαν τις στιγμές που περάσανε μαζί. Στη συνέχεια εξέτασαν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα όταν τους ασκούσαν πόνο στο μπράτσο τους και όταν κοιτούσαν φωτογραφίες φίλων τους.

Πόσα ξέρετε για το Μέγαρο Μαξίμου;


090515223008_8187
Τι ήταν πριν γίνει Πρωθυπουργικό γραφείο; Σε ποιόν ανήκε; Το είχε ιδιώτης ή εξ αρχής ήταν του κράτους; Ποιος σκέφτηκε ότι αυτό το κτίριο πρέπει να γίνει το γραφείο του πρωθυπουργού;
Το Μέγαρο Μαξίμου είναι ένα υπέροχο κτίριο στην Αθήνα όπου στεγάζεται το γραφείο του εκάστοτε Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Έγινε η πρωθυπουργική έδρα το 1982, με πρωτοβουλία του Υπουργού Προεδρίας Μένιου Κουτσόγιωργα (αν ενθυμήστε), και ο πρώτος Πρωθυπουργός που εγκαταστάθηκε εκεί ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου (Όρε μεγαλεία ο σοσιαλιστής!). Πριν το 1982 το γραφείο του Πρωθυπουργού βρισκόταν μόνο μέσα στο κτίριο της Βουλής.
1_M
Ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Μιχαληνός που για λογαριασμό του, το 1912 θεμελιώθηκε το κτίριο.

Η προαναγγελθείσα έλευση του φωτός είναι εδώ. Είστε έτοιμοι;




Απόσπασμα από το “ΦΩΣ και Χρόνος” της Ελένης Ιεροδιακόνου , εκδόσεις Αρχέγονο.


“Οι απεσταλμένοι ήταν εκεί γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος διάχυσης του φωτός από τα υψηλότερα συστήματα στα χαμηλότερα.

Ελλείψει άλλου συστήματος, το ζωντανό φως από ζωντανούς ανθρώπους φαινόταν να είναι η μόνη λύση. 

Αυτή όμως η λύση γεννούσε πολλές παράπλευρες απώλειες στον φέροντα το φως, αλλά και στην ανέληξη των όντων προς τα επάνω.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η εποχή έληξε. Το καινούριο φως μετατρέπει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα.

Δείτε πως τα βλαστοκύτταρα αυξάνουν τα ανδρικά προσόντα

Δείτε πως τα βλαστοκύτταρα αυξάνουν τα ανδρικά προσόντα

Αύξηση των ανδρικών προσόντων τρία με τέσσερα εκατοστά επιτυγχάνουν τα βλαστοκύτταρα.
«Η νέα μέθοδος αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και δίνει μια ομοιογενή και σημαντική αύξηση στο πάχος των ανδρικών προσόντων η οποία διαρκεί για πολλά χρόνια» αναφέρει ο ουρολόγος -ανδρολόγος κ Κώστας Ρόκκας.  Και εξηγεί:
« Τα βλαστοκύτταρα λαμβάνονται από τον άνδρα με ασφαλή τρόπο, επεξεργάζονται και τοποθετούνται στο πέος κατά την διάρκεια της επέμβασης».

Γιατί να τρώω ένα μήλο την ημέρα;

Γιατί να τρώω ένα μήλο την ημέρα;

Το πρόσφερε η Εύα στον Αδάμ. Έγινε παιδικό ανάγνωσμα στην πρώτη δημοτικού… ενώ έχει εμπνεύσει ποιητές και λογοτέχνες.
Ο λόγος για τα μήλα τα οποία επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι  έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.

Πόνος στο στήθος: Πότε είναι αθώος και πότε να ανησυχήσω

Πόνος στο στήθος:  Πότε είναι αθώος και πότε να ανησυχήσω

Ο πόνος στο στήθος είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μια στις πέντε γυναίκες.
Ο πόνος στο στήθος είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μια στις πέντε γυναίκες.
Μπορεί το μυαλό να πηγαίνει στο κακό αλλά καλό είναι να γνωρίζετε πότε ο πόνος
είναι αθώος και πότε χρειάζεται επείγουσα διερεύνηση;

Γυναικείος οργασμός: Με ποιες στάσεις στο σεξ γίνεται πιο πιθανός



Είναι ένα από τα θέματα που έχουν αναλυθεί πάρα πολύ όσον αφορά το σεξ και παρόλα αυτά εξακολουθεί να αποτελεί επί της ουσίας ένα... μυστήριο.
Ο γυναικείος οργασμός είναι μια τόσο πολυσύνθετη διαδικασία, ώστε κανείς δεν μπορεί να πει ότι προκαλείται από τον “Χ” ή “Y” παράγοντα μόνο. Μια νέα έρευνα από την επιστημονική ομάδα που έχε δημιουργήσει την εφαρμογή Glow για smartphones, έρχεται να ρίξει λίγο περισσότερο “φως” σε αυτό το ζήτημα. Η συγκεκριμένη εφαρμογή απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες που επιθυμούν/προσπαθούν να μείνουν έγκυες.
 
Η έρευνα έδειξε -μεταξύ άλλων- ότι οι γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ τις ημέρες μεταξύ της 12ης και 15ης μέρας του έμμηνου κύκλου τους. Αυτό είναι λογικό καθώς οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες τις ημέρες γύρω από την ωορρηξία τους, η οποία συμβαίνει συνήθως περίπου στα μισά ενός κύκλου 28 ημερών. Η έρευνα έδειξε ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν οργασμό στις δύο με τρεις ημέρες γύρω από την έναρξη ενός κύκλου. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει, επειδή τα επίπεδα των ορμονών τους “εκτοξεύονται” εκείνες τις ημέρες και, συνήθως οι γυναίκες έχουν αντίστοιχα αυξημένη σεξουαλική διάθεση.

Μεγαλύτερη διάρκεια και ποιότητα στύσης σε 4 βήματα


Καθώς ο άντρας περνάει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του (30 και άνω) αρχίζει σταδιακά να παρατηρεί αλλαγές στην σεξουαλική του ικανότητα, κυρίως όσον αφορά την σεξουαλική επιθυμία, αλλά και την ποιότητα και διάρκεια της στύσης του κατά την σεξουαλική επαφή.
Το πρόβλημα αυξάνεται καθώς μπαίνει και στην πέμπτη δεκαετία (40 και άνω) και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους λόγους ανησυχίας για τους άντρες σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο.
 
Ο δρ David T. Derrer εξηγεί μέσα από το WebMD ορισμένα απλά βήματα που θα βοηθήσουν έναν άντρα να έχει μεγαλύτερης διάρκειας και καλύτερης ποιότητας στύση στο σεξ.
 
Σε γενικές γραμμές ό,τι είναι κακό για την καρδιά ενός άντρα, είναι κακό και για την ικανότητά του να έχει δυνατή στύση στο σεξ.

Γιατί το πέος συρρικνώνεται όταν κάνει κρύο (ΒΙΝΤΕΟ)



Κάθε άνδρας γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν κάνει πολύ κρύο τον χειμώνα, ή όταν μπαίνει στην θάλασσα το καλοκαίρι, το πέος του συρρικνώνεται πάρα πολύ σε βαθμό που πολλοί άντρες νιώθουν και... άβολα!
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ποια ακριβώς διαδικασία οδηγεί σε αυτό το φαινόμενο;
 
Πρώτα απ' όλα πρέπει να ξέρετε ότι αυτό είναι μια απόλυτα φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, όταν κάνει κρύο. Ακριβώς όπως το πέος μεγαλώνει κατά τη διάρκεια μιας στύσης, μπορεί μερικές φορές και να συρρικνωθεί. Το χαλαρό πέος διαφέρει σε μέγεθος και σε παροχή αίματος στην συγκεκριμένη περιοχή σε κάθε άντρα. Η έκθεση σε χαμηλή θερμοκρασία, είτε από το νερό, είτε από τον αέρα, επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος στο πέος. Αυτό οδηγεί σε μια στένωση των αιμοφόρων αγγείων, γνωστή ως αγγειοσυστολή.

Yoga και διατροφή


Yoga και διατροφήΟι τρεις διατροφικές Γκούνας
Η yoga της διατροφής διακρίνει τρεις καταστάσεις της ύλης, τις οποίες ονομάζει 'γκούνας'.
Στην πρώτη γκούνα ανήκουν οι διεγερτικές τροφές, αυτές που φέρουν πνευματική ανησυχία, ηδυπάθεια, θυμό, προσκόλληση, υπερδραστηριότητα και γεννούν επιθυμίες.
Οι τροφές αυτές αποκαλούνται ρατζασικές και στρέφουν την προσοχή προς το μέλλον. Τέτοιου είδους τροφές είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, οι καυτερές πιπεριές, τα άγουρα φρούτα, το ζεματιστό φαγητό.
Στη δεύτερη γκούνα συγκαταλέγονται τροφές επεξεργασμένες, πολυκαιρισμένες, οι οποίες προκαλούν τη λησμονιά, την απάθεια, την υπνηλία, την αδράνεια. Οι τροφές αυτές αποκαλούνται ταμασικές και στρέφουν την προσοχή τους στο παρελθόν. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα τυριά, οι μαρμελάδες, οι κονσέρβες, τα γλυκά, τα χαλασμένα φρούτα, τ' αλκοολούχα ποτά, οι μπαγιάτικες τροφές.
Τέλος, στην τρίτη γκούνα ανήκουν οι ωμές- ακατέργαστες τροφές, οι οποίες προκαλούν ευεξία, ηρεμία, διαύγεια, ισορροπία. Οι τροφές αυτές αποκαλούνται σατβικές και στρέφουν την προσοχή τους στο παρόν. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από αυτές, όπως το ρύζι, τα φρέσκα φρούτα, το κριθάρι, τα φρέσκα λαχανικά, το μέλι, τους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα).

10 Τροφές για ένα γρήγορο θάνατο - Οι χειρότερες τροφές

10 Τροφές για ένα γρήγορο θάνατο  - Οι χειρότερες τροφές
Οι χειρότερες τροφές
1. Όλα τα βιομηχανοποιημένα αρτοσκευάσματα:
Κουλουράκια,κουλούρια,κέικ,μπισκότα,κρουασάν,κριτσίνια,cookies κλπ.
 Πραγματικές διατροφικές βόμβες που περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά,ζάχαρη, άσπρο αλεύρι αλλά και αρκετά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης.
 Πολλές και 100% κενές θερμίδες,σάκχαρο εκτός ελέγχου,κακό ενεργειακό προφίλ,μικρή ικανότητα κορεσμού.
Από τις κυριότερες αιτίες για το διατροφικό χάλι του δυτικού κόσμου γιατί ο όλεθρος που προκαλούν δεν τους φαίνεται σε πρώτη θεώρηση.
Αν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά περιοριστείτε τουλάχιστον στις σπιτικές βερσιόν
2. Όλα τα αναψυκτικά ανθρακούχα και μή , είτε είναι με ζάχαρη είτε με συνθετικά γλυκαντικά ("διαίτης").
Περιέχουν τόνους από ζάχαρη (ακόμη χειρότερα είναι τα τεχνητά γλυκαντικά),πολλά τεχνητά χρώματα και συνήθως καφεΐνη.
Τα ανθρακούχα επί πλέον αποτελούν ευθεία απειλή για την οστική πυκνότητα και ιδίως αυτά που περιέχουν επιπρόσθετα φωσφορικό οξύ.
Τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν πολλές και κενές θερμίδες και όπως είναι αναμενόμενο πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Έχουν στενές φιλίες με το διαβήτη.
Μάθετε στα παιδιά σας να τα αποφεύγουν και στρέψτε τα σε φυσικούς χυμούς.

Τα ζώα σύντροφοι στο πνευματικό μας ταξίδι – Βουδιστική σοφία


Ο Βουδισμός είναι γνωστός ως παράδοση της εσωτερικής μεταμόρφωσης. Αλλά μεγάλοι βουδιστές όλων των εποχών έχουν επίσης τονίσει ότι η απελευθέρωση μας από τη δυστυχία εξαρτάται από άλλους. Η πρόοδος στην εσωτερική μας ανάπτυξη πηγαίνει χέρι-χέρι και με τη συμπεριφορά μας προς τα έξω. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις έξι τελειότητες που διδάσκονται από τον Βούδα, ασκούμε τις τρείς πρώτες - γενναιοδωρία, ηθική και υπομονή - κυρίως σε σχέση με τους άλλους, και τις τρεις τελευταίες - χαρούμενη επιμονή, συγκέντρωση και σοφία - κυρίως σε σχέση με τον εαυτό μας.
Η εξασφάλιση της συνοχής μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής συμπεριφοράς είναι ένα σημαντικό, προκλητικό και συνεχές μέρος του ταξιδιού μας της μεταμόρφωσης. Για να φανεί με ένα ακραίο παράδειγμα, είναι απίθανο ότι ένας κακότροπος, τσιγκούνης, απατεώνας θα χαρεί μια κατάσταση αμέτρητη λάμψης και καλοσύνης όταν κάθεται να διαλογιστεί! Είναι επίσης αλήθεια ότι ένας διαλογιστής εξοικειωμένος με μια τέτοια κατάσταση είναι λιγότερο πιθανό να διακινδυνεύσει να την σαμποτάρει συμπεριφερόμενος με τρόπο ασυμβίβαστο με αυτό που έχει ανακαλύψει ότι είναι η δική του αληθινή φύση.
Η αποφυγή της βλαβερής συμπεριφοράς είναι ένα μέρος της διασφάλισης της συνοχής. Αλλά το ίδιο ισχύει και για το να κάνουμε το καλό. Στον Βουδισμό, η αρετή παρουσιάζεται με το να έχουμε μια ενεργητική παρουσία. Είναι ένα μέσο με το οποίο ωθούμε την εσωτερική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης και της σταδιακής ανάπτυξης της συγκέντρωσης κατά τον διαλογισμού. Αν θέλουμε να βιώσουμε τις πιο βαθιές καταστάσεις ευημερίας εμείς οι ίδιοι, βοηθά πρώτα να δώσουμε ευτυχία στους άλλους.

7 υγιείς τρόποι για να αντιμετωπίσετε την ζήλεια

Η ζήλεια είναι ένας συνδυασμός συναισθημάτων που λίγο-πολύ όλοι βιώνουμε. Ένα φυσιολογικό και ανθρώπινο συναίσθημα που δεν είναι πάντα προβληματικό για τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους ή τον εαυτό μας. Εντούτοις, όταν συμπεριφερόμαστε με ένα συγκεκριμένο τρόπο λόγω ζήλειας ή αφήνουμε αυτό το συναίσθημα να μας καταβάλει, τότε μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά.
Ζηλεύουμε την επιτυχία κάποιου άλλου, ζηλεύουμε τον τρόπο ζωής ενός φίλου, τις σχέσεις, τα πλούτη. Ζηλεύουμε, όμως, και τον σύντροφό μας, φοβόμαστε την απιστία και αγχωνόμαστε με το ενδεχόμενο ότι η σχέση μας θα τελειώσει. Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ζήλεια με υγιή τρόπο ώστε να μην λειτουργεί καταστροφικά για τη σχέση;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΨΥΧΗ!!;;!! ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΜΥΘΟΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ!!;!!

Ίσως το άρθρο αυτό φανεί μεγάλο σε κάποιους μα γράφτηκε για αυτούς που ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα πολύ!!!! Και το ποιο σπουδαίο!!;!! Να δουμε αν τελικά υπάρχει ψυχή ή όχι!!!!
Ας ξεκινήσουμε θρησκευτικά να δούμε κάποια πράγματα…:
Η λέξη ψυχή << είναι από τις πιο δύσκολες και στη Βίβλο και στη χριστιανική γραμματεία >>!!!! Η ψυχή είναι πολυσήμαντη μέσα στην Αγία Γραφή και την πατερική γραμματεία…. φανερώνει πολλά πράγματα!!!! Όπως σημειώνει ο καθηγητής Χρηστός Γιανναράς, << οι Εβδομήκοντα μεταφραστές της Π.Δ. μετέφεραν στα ελληνικά με την λέξη ψυχή το εβραϊκό nephesch ( Νεφέσχ ) που είναι ένας πολυσήμαντος όρος!!!! Ψυχή ονομάζεται κάθε τι έμβιο, κάθε ζώο, συνηθέστατα όμως μέσα στην Γραφή πρόκειται για τον άνθρωπο( !!!!! ). Δηλώνει τον τρόπο με τον οποίο η ζωή εκδηλώνεται στον άνθρωπο!!!! Δεν αναφέρεται σε ένα μόνο τμήμα της ανθρώπινης ύπαρξης – το πνευματικό, σε αντίθεση προς το υλικό – αλλά σημαίνει τον ολόκληρο άνθρωπο, ως ενιαία ζωντανή υπόσταση!!!! Η ψυχή δεν κατοικεί απλώς στο σώμα, αλλά εκφράζεται με το σώμα, που κι αυτό, όπως και η σάρκα ή η καρδία αντιστοιχεί στο εγώ μας, στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε την ζωή!!!! Ψυχή είναι ένας άνθρωπος, είναι κάποιος… >>!!!! Η ψυχή δεν είναι η αιτία της ζωής, αλλά είναι κυρίως ο φορέας της ζωής!!!!
Ψυχή είναι η ζωή που υπάρχει σε κάθε κτίσμα, όπως στα φυτά και τα ζώα, ψυχή είναι και η ζωή που υπάρχει μέσα στον άνθρωπο, είναι και ο κάθε άνθρωπος που έχει ζωή, ψυχή είναι και η ζωή που εκφράζεται μέσα από το πνευματικό στοιχείο της υπάρξεώς μας, είναι αυτό το πνευματικό στοιχείο της υπάρξεώς μας!!!! Επειδή είναι πολυσήμαντος ο όρος ψυχή, γι’ αυτό και σε πολλά σημεία δεν είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα…..!!!!
Στα επόμενα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικές προεκτάσεις του όρου ψυχή από τα κείμενα της Καινής Διαθήκης και τα κείμενα των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας!!!!

Γιατί δεν μας βλάπτουν εκατομμύρια επικίνδυνα σωματίδια που εισπνέουμε καθημερινά;



Το αναπνευστικό μας σύστημα αποτελεί ένα ακόμα θαύμα κρυμμένο μέσα στο σώμα μας. Ο πνευμονολόγος Χρυσόστομος Μελισσινός μάς εξηγεί πώς λειτουργεί και πόσο εκπληκτικοί είναι οι καθαριστικοί μηχανισμοί του:
«Το αναπνευστικό σύστημα έχει ως κύριο έργο να προσφέρει χρήσιμο οξυγόνο στο αίμα και να παραλαμβάνει βλαβερό διοξείδιο του άνθρακα. Για να γίνεται αυτό, πρέπει καθημερινά να μπαίνουν στο βάθος του πνεύμονα και κατόπιν να βγαίνουν μερικές χιλιάδες λίτρα αέρα. Ο αέρας κινείται μέσα σε σωλήνες που λέγονται βρόγχοι και ο τελικός προορισμός του είναι το μέρος του πνεύμονα που μοιάζει με σφουγγάρι, δηλαδή οι κυψελίδες. Μαζί όμως με τον αέρα – σε κάθε εισπνοή – εισέρχονται στο αναπνευστικό σύστημα εκατομμύρια βλαβερά σωματίδια – σκόνη, ιοί, μικρόβια, καπνός, γύρη, ατμοσφαιρικοί ρύποι κ.ά. Γιατί δεν μας βλάπτουν;

Δεν θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος, θέλω απλά να Είμαι ο Εαυτός μου



Διαβάζω συχνά «αγάπησε τον εαυτό σου»

Και ενώ είναι απλό, γίνεται κάτι πολύπλοκο, γιατί πως θα φτάσει κανείς στην αγάπη κάποιου που δεν γνωρίζει?

Πόσο σίγουροι είμαστε ότι αυτό που καλούμαστε να αγαπήσουμε είναι ο Εαυτός μας?

Ο άνθρωπος, μέσα από την εκπαίδευσή του, αποκτά την τακτική του χαμαιλέοντα. Προσαρμόζεται… Άλλος κοιμάται το βράδυ, άλλος ξυπνάει το πρωί… Και στο ενδιάμεσο διάστημα υιοθετεί διάφορες στάσεις και εικόνες που «καταπίνουν» τα συναισθήματά του και τις ανάγκες του και παρουσιάζεται σαν «κάτι» που προσπαθεί να επιβιώσει καλύπτοντας τις ανάγκες του συνόλου, ασυνείδητα, ενώ συνειδητά νομίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Λόγια Καρδιάς


Τα πιο πικρά δάκρυα που χύνονται πάνω σε τάφους, είναι για λόγια που δεν ειπώθηκαν και για πράξεις που έμειναν μισοτελειωμένες.
Harriet Beecher Stowe

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ακούσουν εκείνες τις «δύο μαγικές λεξούλες». Που και πού, κάποιοι, τις ακούνε την ώρα που πρέπει. 

Γνώρισα την Κόνυ την ημέρα της εισαγωγής της στην πτέρυγα των ανιάτων, στο νοσοκομείο που εργαζόμουν εθελοντικά. Ο άντρας της, ο Μπιλ, στεκόταν κοντά μας γεμάτος νευρικότητα, καθώς τη μεταφέραμε από το φορείο στο κρεβάτι του δωματίου της. Παρ’ όλο που η Κόνυ βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της μάχης της με τον καρκίνο, ήταν ζωηρή και ευδιάθετη. Την τακτοποιήσαμε στο κρεβάτι της. Αφού έγραψα το όνομα της σε όλα τα αντικείμενα του νοσοκομείου που θα χρησιμοποιούσε, τη ρώτησα αν χρειαζόταν κάτι.


«Α, ναι», μου είπε. «Μπορείτε σας παρακαλώ να μου δείξετε πώς να χρησιμοποιώ την τηλεόραση; Μου αρέσουν πάρα πολύ οι σαπουνόπερες και δεν θέλω να χάνω επεισόδια». Η Κόνυ ήταν ρομαντική. Της άρεσαν οι σαπουνόπερες, τα ρομάντζα, οι νουβέλες και τα κινηματογραφικά έργα με καλές ιστορίες αγάπης. Όταν γνωριστήκαμε καλύτερα μου εκμυστηρεύτηκε πόσο απογοητευτικό ήταν να είναι παντρεμένη για 32 χρόνια με έναν άνθρωπο που πολύ συχνά την αποκαλούσε «ανόητη».

Χρησιμοποιώντας την Τροφή ως Έναυσμα Για την Χαρά




Ακριβώς όπως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φαγητό για να βοηθήσει να καθαρίσετε τους περιορισμούς και τα μπλοκαρίσματα, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε ακόμα μεγαλύτερη χαρά στη ζωή σας. 

Δοκιμάστε αυτό: 

Η γραμματική του γέλιου



Οι δονήσεις των φωνηέντων, που χρησιμοποιούμε γελώντας, ξυπνούν την ενέργεια σε κάποια μέρη του σώματος μας! Μπορούμε να εξασκηθούμε στο ¨τεχνητό γέλιο" χρησιμοποιώντας διαφορετικά φωνήεντα γέλιου, κάθε φορά. Την τεχνική αυτή προτείνει η Καναδή ψυχοθεραπεύτρια Paule Desgagnes.
Oι πιο προχωρημένοι σε τεχνικές διαλογισμού μπορούν, συγχρόνως με το γέλιο αυτό, να συγκεντρώσουν και την προσοχή τους στα αντίστοιχα σημεία του σώματος. Πάντως είτε με διαλογισμό είτε χωρίς, μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσουμε από αυτή την πρακτική .
Το ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ! ξυπνάει την ενέργεια στο λαιμό και στους πνεύμονες.

11 ''όχι και τόσο'' ΜΥΣΤΙΚΑ για να ΖΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

walking-longevity-key

Η επιθυμία για μακροζωία είναι αναμφισβήτητα κοινή μεταξύ των ανθρώπων. Πώς μπορούμε να επιτύχουμε, όχι μόνο μια μακράς διαρκείας, αλλά ταυτόχρονα και γεμάτης ζωής, μέχρι τέλους; 
Οι συντάκτες του περιοδικού «Prevention» προσπαθούν να καταλήξουν σε απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Ποιος μπορεί να μιλήσει για τον Θεό;



Για να μιλήσουμε για κάτι πρέπει να το γνωρίζουμε, να το γνωρίζουμε πραγματικά. Δηλαδή πρέπει να έχουμε επαφή με αυτό κι όχι απλά να αποκτάμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο νοητικές πληροφορίες για αυτό.

Ποιος μπορεί να μιλήσει για τον Θεό; Μονάχα αυτός που Βιώνει την Παρουσία του Θεού, που Ζει Μέσα στον Θεό, που Είναι Ένα με τον Θεό… μπορεί να μαρτυρήσει την Αλήθεια κι ο «λόγος» του είναι Αυθεντικός. Οποιοσδήποτε έχει αυτή την Εμπειρία μπορεί να μιλήσει κι ο λόγος του θα είναι γνήσιος και δεν θα παρεκκλίνει από την Αλήθεια. Μια Σταγόνα Εμπειρίας μπορεί να γίνει Αληθινό Μήνυμα της Πραγματικότητας.


Σκέψεις, πληροφορίες, συσσώρευση γνώσεων, όλων των γνώσεων του κόσμου, λειτουργού σε ένα άλλο επίπεδο, έξω από τον Χώρο της Αυθεντικής Εμπειρίας,  στον χώρο της διανόησης. Δεν αποκαλύπτουν τίποτα. Δεν μπορούν να υπερβούν την φύση τους (της νοητικής σύλληψης) και δεν μπορούν να βοηθήσουν να υπερβούμε αυτό το επίπεδο, να νοιώσουμε τα πράγματα, να τα αγγίξουμε.


Αλλά ποιος μπορεί να Μετέχει του Θεού; Ποιος μπορεί να απαντήσει τι Είναι Θεός και με ποιο τρόπο Μετέχουμε του Θεού; 

ΛΥΚΑΩΝΕΣ... “Kee-shes-wa – Κεει – σχις – γα, ένας Αρχηγός Αλεπού”

 Όπως έχω ξαναπεί η ιστορία του λυκάνθρωπου – Λυκάωνα  έχει τις ρίζες σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς, που χρονολογείται από την αρχαιότητα όπου και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα μέχρι σήμερα με τα άρθρα που ανεβάζω!!!! Εκτός από τον Ελληνικό θρύλο του Βασιλιά Λυκάωνα οπού και ξεκίνησε η ύπαρξη των Λυκάωνων να γίνεται γνωστή υπάρχει ακόμα ένας θρύλος οπού ειδικότερα αναφέρεται σε μια πρόωρη αμερικανική φυλή ιθαγενών στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή ως Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!!!!  Ήταν εδώ ότι τα μέλη αυτής της φυλής ( πιθανότατα ήταν εκείνοι που έγιναν η φυλή << Meskwaki >> ( Μεσκ-γ-εκι –  Αλεπούδων –https://en.wikipedia.org/wiki/Meskwaki  ) μπορεί να ήταν οι πρώτοι που έλαβαν την γνώση ύπαρξης των Λυκάωνων!!!!
Σε αυτό το μύθο ( !;! ), υπάρχει ένα πνεύμα-θεός που ονομάζεται Wisakachek ( Γουαησακετσέκ  στην αμερικανική ινδιάνικη μυθολογία )!!!! Η ονομασια Wisakachek προφέρεται ως «Wee-ΖΑ-Kah-Chek» – << Γεει – Ζα – Καχ – Τσεκ >>, οπού ήταν ένα ταχύτατο δίποδο ον τύπου λύκου που ζούσε στο δάσος!!!! Ήταν φίλος με τον άνθρωπο του οποίου η προεπιλεγμένη φυσική μορφή ήταν εκείνη ενός λύκου!!!! Μια μέρα << Γεει – Ζα – Καχ – Τσεκ >> ήταν περιαγωγής στο δάσος, με τη μορφή ανθρώπου, όταν είδε δύο αδέλφια από τη φυλή των αλεπούδων!!!! Τα αγόρια, που ονομαζόταν Keme ( Κέμε ) και Matchitehew  ( Ματσιτεχέου όπου όμως κανονικά προφέρεται << Match-it-AYOO >> – << Ματς – ιτ – Αγιου >>, είχαν μόλις πιάσει ένα ελάφι με τα τόξα και τα βέλη τους!!!! Ο << Γεει – Ζα – Καχ – Τσεκ >>,  περπάτησε μέχρι τα αγόρια και παρουσίασε τον εαυτό του ως  χαμένο, πεινασμένο, και περιπλανώμενο από μια διαφορετική φυλή!!!! Ο Κέμε προσέφερε στον ξένο λίγο κρέας από το ελάφι που μόλις είχαν πιάσει!!!!

TOTEM                                                                   Από τα σπανιότερα Τοτέμ Ινδιάνων της Αμερικής και το μοναδικό σε όλη την Αμερική όπου απεικονίζει έναν Λυκάωνα!!!!

Παρανοϊκή Προσωπικότητα: όταν η καχυποψία, οι καυγάδες και η έλλειψη εμπιστοσύνης ξεπερνούν τα όρια…

Όταν η καχυποψία και οι καυγάδες γίνονται τρόπος ζωής...



Άννα, 36 ετών, εκπαιδευτικός:
Η Άννα είναι καθηγήτρια σε δημόσιο γυμνάσιο και μένει με τους γονείς της.  Δεν έχει φίλους ούτε κάποια σχέση.  Ενώ είναι καλή στη δουλειά της, τσακώνεται διαρκώς με τους συναδέλφους και το διευθυντή της.  Τα παιδιά τη συμπαθούν, όμως στο σχολείο είναι απομονωμένη, συνήθως δε μιλάει με κανέναν και τον ελεύθερο χρόνο της απλώς καπνίζει απανωτά.  Η Άννα ακόμα και στην απλή ‘καλημέρα’ που θα της πει κάποιος συνάδελφος βλέπει ένα κρυμμένο μήνυμα, αναρωτιέται «για ποιο λόγο μου το είπε, μήπως ήθελε να με προσβάλει και γι’ αυτό δε μου είπε κάτι παραπάνω, για να δει πώς θα αντιδράσω και τι θα πω εγώ… εκτός και αν το είπε για να δει πώς είναι τα κέφια μου και μετά να πάει να με σχολιάσει στους συναδέλφους..».  Μονίμως βλέπει ότι οι άλλοι έχουν πρόθεση να την κουτσομπολέψουν, να τη διαβάλουν, να τη μειώσουν, να την κοροϊδέψουν ή να της κάνουν κακό.  Κάθε φορά αναλύει και την παραμικρή κουβέντα που της λέει κάποιος και θεωρεί ότι όλοι είναι εναντίον της, κρυφά ή φανερά.  Η Άννα δε συνεργάζεται ούτε με τη συνάδελφό της στο ίδιο μάθημα, μια και κάθε τέτοια προσπάθεια στο παρελθόν έχει καταλήξει σε μεγάλο καυγά και αποτυχία.

Ενώ η Βιταμίνη D αποδεικνύεται ωφέλιμη για την δραματική μείωση του καρκίνου, ωστόσο σχεδόν το 90 τοις εκατό του κόσμου έχει μειωμένες τιμές...



H Βιταμίνη D αποδεικνύεται ωφέλιμη για την δραματική μείωση του καρκίνου!
Παρόλαυτα, σχεδόν το 90% του κόσμου έχει χαμηλότερες τιμές από τις φυσιολογικές...

Αναμφίβολα το μέγεθος της επιστημονικής απόδειξης φανερώνει ότι η ενεργός μορφή της βιταμίνης D "κλείνει" τα καρκινικά κύτταρα..
Υψηλότερα ποσοστά της βιταμίνης τούτης σχετίζονται με καλύτερες ποσοστιαίες μονάδες επιβίωσης και μια μετά-ανάλυση των ήδη υπαρχόντων δεδομένων δείχνει ότι η αυξημένη αναλογία βιταμίνης D μειώνει δραματικά το ρίσκο για οποιαδήποτε μορφή καρκίνου...

MARS ATTACK! Γήινη Ζωή με Αρειανή Προέλευση;

MARS ATTACK!

Γήινη Ζωή με Αρειανή Προέλευση;

1082057902

«Ο Άρης ανήκει στους Αρειανούς, ακόμα κι αν οι Αρειανοί είναι μόνο μικρόβια».

CARL SAGAN

Marstotal_123
Του Γιώργου Στάμκου (stamkos@post.com)
Yγρό νερό σχηματίζει ρυάκια στον Άρη, αποκάλυψε η NASA τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2014Η NASA παρουσίασε τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις για την εποχική ροή υγρού νερού στον Άρη -μια ανακάλυψη που αναπτερώνει τις ελπίδες για ανακάλυψη μικροβιακής ζωής. Μακρόστενοι σκούροι σχηματισμοί που διακρίνονται το καλοκαίρι σε αρειανές πλαγιές σχηματίζονται όντως από τη ροή αλμυρού νερού, ανέφεραν ερευνητές της NASA στην επιθεώρηση Nature Geoscience.

Γιατί αντιστεκόμαστε στις αλλαγές



Επιθυμούμε συχνά και επιδιώκουμε συνειδητά τις προσωπικές αλλαγές. Θέλουμε να αλλάξουμε κακές συνήθειες, να αλλάξουμε τους τρόπους συμπεριφοράς μας, να αλλάξουμε στοιχεία του χαρακτήρα μας, να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Σχεδόν κάθε άνθρωπος θέλει κάτι να αλλάξει σε σχέση με τον εαυτό του. Η επιθυμία για αλλαγή δεν είναι απλή υπόθεση. Εμπεριέχει την συνειδητοποίηση ότι κάτι δεν είναι λειτουργικό στον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε και την αποδοχή της ευθύνης ότι αυτό το κάτι υπόκειται στον δικό μας έλεγχο. Συχνά η επιθυμία για αλλαγή υποκινείται από την πεποίθηση ότι οφείλουμε να είμαστε αρεστοί ή βολικοί στους σημαντικούς ανθρώπους γύρω μας. Χρεώνουμε στον εαυτό μας λάθη επειδή διαπιστώνουμε ότι τρόπος που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και εν τέλει ενεργούμε δυσκολεύει τη ζωή του συντρόφου μας και κατά συνέπεια τη δική μας. Ωστόσο η μετατροπή της θέλησης σε πράξη αποδεικνύεται στην πράξη ένα αρκετά δύσκολο ή περίπλοκο εγχείρημα. Οι λόγοι είναι πολλοί.

Οι 5 λόγοι που απατάει μια γυναίκα

Λάθος ή όχι, υπάρχουν γυναίκες που καταφεύγουν στο... κέρατο. Είναι γεγονός. Αλλά γιατί;

Είμαι εναντίον του κεράτου είτε είναι από άντρα, είτε είναι από γυναίκα. Αλλά επειδή αυτό γίνεται στον έξω κόσμο και πρέπει να κατέβω από το ροζ μου συννεφάκι,  προσπαθώ να βρω τους λόγους που μια γυναίκα θα μπορούσε να φτάσει στο σημείο αυτό.
Το γυναικείο φύλο δύσκολα απατά.
Αυτή την φράση την έχουμε ακούσει πολλές φορές. Αρχικά θα διαφωνήσω γιατί έχω ακούσει χιλιάδες ιστορίες με γυναίκες που κερατώνουν αλλά παράλληλα θα συμφωνήσω γιατί πιστεύω πως θα πρέπει όντως μια γυναίκα να μην απατά. Και όχι επειδή είναι κατώτερη από τον άντρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα