Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μην απελπίζεστε ρε! Γίνονται και θαύματα!



Φίλε μου Πιτσιρίκο, θέλω να μας θυμίσω μια ιστορία.

Ιούλιος 1826. Το Μεσολόγγι έπεσε, ο Ιμπραήμ αλωνίζει στην Πελοπόννησο, ο Ανδρούτσος έχει δολοφονηθεί από τις εγγλέζικες λίρες και η Ρούμελη προσκυνάει τον Κιουταχή ο οποίος κατευθύνεται προς την Αθήνα για να την υποτάξει.
Ο Καραϊσκάκης φτάνει στο Ναύπλιο προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κυβέρνηση που έχει ήδη δρομολογήσει το ξεπούλημα της επανάστασης και την μετατροπή της Πελοποννήσου από τούρκικο ντοβλέτι σε αγγλική αποικία. Αυτή θα ήταν όλη κι όλη η “απελευθερωμένη Ελλάδα”.

Οι αγγλικές λίρες του “δανείου” έχουν κάνει καλή δουλειά. Το Ναύπλιο είναι μια Βαβέλ γεμάτη τυχοδιώκτες, μια “άθλια μασκαράτα βρόμικου μεγαλείου” όπως την είπε κάποιος, όπου ο καθένας προσπαθεί να αρπάξει ένα κομματάκι από το κόκκαλο.

Όσοι είναι κόντρα σ” αυτόν τον ξεπεσμό, ο Κολοκοτρώνης, ο Υψηλάντης και μερικοί άλλοι, βαφτίζονται “αντιπατριώτες”.
Την κουτάλα ανακατεύουν οι κοτζαμπάσηδες και οι καραβοκυραίοι (αυτοί που σήμερα τους λέμε “επιχειρηματική τάξη”) και οι Φαναριώτες (αυτοί που σήμερα τους λέμε “πολιτικό προσωπικό της χώρας”).

Οι πρώτοι, με κυριότερους εκπρόσωπους τον Κουντουριώτη και τον Μαυρομιχάλη, στην κυριολεξία κοινωνικές βδέλλες, περιγράφονται στο άσμα “Ξεκινάει τ” αρχοντολόι” του, κατά Τζίμη Πανούση, “ακατονόμαστου”.

Έχουν καθίσει στο σβέρκο του κοσμάκη και του πίνουν το αίμα. Μπροστά τους ο Σουλτάνος φαντάζει αγγελούδι.

Την ίδια ώρα που οι Ευρωπαίοι ομόλογοι τους προωθούν την βιομηχανική επανάσταση, δηλαδή τον καπιταλισμό, παίρνοντας και τα ρίσκα τους, αυτοί έχουν κολλήσει στον τιμαριωτισμό που εισήγαγαν οι Οθωμανοί και έχουν βολευτεί με τον μήνα που τρέφει τους έντεκα.

Μείνε νέος και πάρε την ευθύνη να σώσεις τον κόσμο





Ο ενθουσιασμός σε κρατά στη ζωή

Αναρωτήθηκες πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς πάθος-ενθουσιασμό;


Ανούσια, άχαρη, βαρετή, γεμάτη φόβους, καταθλιπτική.


O ενθουσιασμός είναι το «καύσιμο» της ζωής. Σου θυμίζει πως είσαι ζωντανός, έχεις επιθυμίες, κάνεις όνειρα, σχέδια, παίρνεις την ευθύνη.

Ένας μεγάλος δάσκαλος σούφι έλεγε: «Oταν ήμουν μικρός παρακαλούσα το θεό να με βοηθήσει να αλλάξω τον κόσμο. Αργότερα παρακαλούσα ν’ αλλάξω τους δικούς μου. Τώρα που μεγάλωσα ζητάω ν’ αλλάξω τον εαυτό μου».


Μείνε νέος και πάρε την ευθύνη να σώσεις τον κόσμο, όπως έγραψε στην «Ασκητική» του ο Καζαντζάκης.


Εσύ είσαι το παράδειγμα.


Επηρεάζεις μεγάλο αριθμό ανθρώπων. 


Πολλοί παρακολουθούν την πορεία σου, τα λεγόμενά σου, τις πράξεις σου.

Αν είσαι γονιός-παππούς-θείος δες τι μήνυμα στέλνεις στα παιδιά, τ’ εγγόνια η τ’ ανήψια σου.


Σκέψου τι σεβασμό εκφράζουν στο πρόσωπο σου οι συνάδελφοι, οι γείτονες, οι γνωστοί σου.


Θυμήσου τη χαρά στα βλέμματα των φίλων σου όταν τους συναντάς.


Αναγνώρισε την εκτίμηση που σου εκφράζουν με την προτίμηση τους, όσοι εμπιστεύονται τις υπηρεσίες σου μέσα από το επάγγελμα που διάλεξες για να υπηρετείς τις ανάγκες τους.

Επεισόδιο κρίσης πανικού: Πώς να βοηθήσετε

Επεισόδιο κρίσης πανικού: Πώς να βοηθήσετεΗ κρίση πανικού, η οποία συνήθως αποτελεί σύμπτωμα διαταραχής πανικού και συμπεριλαμβάνεται στις διαταραχές άγχους αφορά έντονο, επαναλαμβανόμενο φόβο που εμφανίζεται ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση («Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» 2006), και συνοδεύεται από συμπτώματα όπως:
  • πανικός
  • αίσθημα απώλειας ελέγχου
  • δύσπνοια
  • ζάλη
  • ταχυκαρδία
  • εφίδρωση
  • αίσθημα πνιγμού, ασφυξίας
  • πόνος στο στήθος
  • Αίσθημα αδυναμίας και τάση λιποθυμίας
  • Κλάμα με λυγμούς
  • Μουδιάσματα ή μυρμηγκιάσματα στα χέρια
  • Ρίγος ή εξάψεις
  • Παραισθήσεις και φόβο του ατόμου ότι θα πεθάνει, θα τρελαθεί ή θα κάνει κάτι ανεξέλεγκτο.
Σύμφωνα με το MedicineNet, τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποφέρει από κρίση/εις πανικού σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Υπολογίζεται ότι μέχρι 4% του πληθυσμού υποφέρει από σοβαρές και συχνές κρίσεις πανικού, ενώ στις γυναίκες η πάθηση είναι δύο έως τρεις φορές συχνότερη σε σύγκριση με τους άνδρες. Η εμφάνιση των επεισοδίων τυπικά είναι απότομη, ενώ μπορεί να μην υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτία, ωστόσο υπάρχουν και οι κρίσεις πανικού που εμφανίζονται πάντοτε κάτω από συγκεκριμένες καταστάσεις (π.χ. όταν κάποιος είναι σε κάποιο μέρος με πολύ κόσμο - αγοραφοβία), ενώ πολλές φορές ο φόβος ότι θα επέλθει μια κρίση πανικού είναι ικανός από μόνος του να προκαλέσει τα συμπτώματα της κρίσης.

Πασχίζεις να τα Κάνεις όλα Τέλεια ενώ στο βάθος Νιώθεις ένα Τίποτα

Πασχίζεις να τα κάνεις όλα τέλεια...
Μήπως έχετε προσέξει ότι το άγχος, η θλίψη ή ο θυμός που αισθάνεστε συχνά, συνήθως εμφανίζονται όταν κάτι σε εσάς ή στο περιβάλλον σας αποδεικνύεται διαφορετικό από αυτό που είχατε φανταστεί ως «τέλειο»;
Αν αυτή η σύνδεση έχει κάποιο νόημα για εσάς, τότε είναι πολύ πιθανό να είστε μπλεγμένοι στα δίχτυα της τελειοθηρίας.
Δηλαδή, σε αντίθεση με πολλούς ανθρώπους που ικανοποιούνται με να είναι όσο περισσότερο «καλοί» μπορούν, εσείς έχετε την ανικανοποίητη, αλλά επιτακτική ανάγκη να είστε ή, έστω, να φαίνεστε τέλειοι.
Παρά τα φαινόμενα όμως, το κίνητρο της τελειοθηρίας δεν είναι η κίνηση προς την τελειότητα. Το πρωταρχικό της κίνητρο είναι η απομάκρυνση από τη μη τελειότητα ώστε κανένας να μην μπορεί να μας θεωρήσει ελαττωματικούς και άρα μη αποδεκτούς[1].

Ο ΤΕΛΕΙΟΘΗΡΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ


Η οργάνωση της ζωής γύρω από την αναζήτηση της τελειότητας περιλαμβάνει, λίγο ή πολύ, τα ακόλουθα:

Φοβάσαι να Εμπιστευτείς γι’ αυτό Πληγώνεις και Πληγώνεσαι Μέρος 2


Φοβάσαι να εμπιστευτείς
Μέχρι ένα ορισμένο σημείο, η έλλειψη εμπιστοσύνης λειτουργεί ως μέσο επιβίωσης και αυτοπροστασίας.
Η ικανότητα να διακρίνουμε μεταξύ αξιόπιστων και αναξιόπιστων ανθρώπων, καθώς και τα όρια στην εμπιστοσύνη, είναι βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να μην γινόμαστε συνένοχοι στην εκμετάλλευσή μας[1].
Τα προβλήματα και η «παράνοια» ξεκινούν όταν η επιφυλακτικότητα γίνεται καχυποψία που μας οδηγεί να ζούμε μέσα στο φόβο και τον κυνισμό, εμποδίζοντάς μας να εμπιστευτούμε ακόμα και αξιόπιστους ανθρώπους.
Τα καλά νέα είναι ότι, για όποιον το επιθυμεί και αναγνωρίζει τη δυσκολία του να εμπιστευτεί, η βλάβη στην εμπιστοσύνη είναι αναστρέψιμη.

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ;


Η αντίληψη ότι η εμπιστοσύνη είναι επικίνδυνη προκύπτει μέσα από εμπειρίες του παρελθόντος τις οποίες έχουμε νοηματοδοτήσει ως προδοσίες ή καταστάσεις αυξημένης ανασφάλειας.
Στην ενήλικη ζωή, τέτοιες εμπειρίες είναι οι ασθένειες και τα ατυχήματα, η οικονομική αβεβαιότητα, η απώλεια αγαπημένου προσώπου από χωρισμό ή θάνατο, καθώς και εμπειρίες όπως η σεξουαλική επίθεση, ο βιασμός και η συναισθηματική ή σωματική κακοποίηση.
Στην παιδική ηλικία, που είμαστε περισσότερο ευάλωτοι από την άποψη των μέσων που διαθέτουμε για να κατανοήσουμε και ερμηνεύσουμε όσα μας συμβαίνουν, οι εμπειρίες που προκαλούν βλάβη στην εμπιστοσύνη είναι εκείνες που γίνονται αντιληπτές ως έλλειψη αγάπης.

Πόσα χρήματα κρύβονται στους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους

offshore

Οι Βερμούδες, τα Νησιά Κέιμαν και οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι είναι κάτι περισσότερο από ηλιόλουστοι προορισμοί διακοπών.

Πρόκειται για τρεις από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους για τις αμερικανικές εταιρείες, σύμφωνα με έκθεση της ένωσης «Πολίτες και Φορολογική Δικαιοσύνη» και της U.S. Public Interest Research Group.
Τα νησιά αυτά είναι γνωστά επειδή φιλοξενούν θυγατρικές εταιρείες ισχυρών πολυεθνικών κολοσσών. Οι επιχειρήσεις έχουν έτσι τη δυνατότητα να «φιλτράρουν» τα κέρδη τους μέσω των επιχειρησιακών μονάδων τους σε αυτά τα νησιά προκειμένου να αποφύγουν την υψηλή φορολόγηση των ΗΠΑ.

Ισχυρό χτύπημα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε αμερικανικές εταιρείες

europeancourt

Στην υπόθεση εμπλέκεται το Facebook. Πώς η απόφαση της Ε.Ε. για μια υπόθεση στην Ιρλανδία αλλάζει τα δεδομένα για κολοσσούς στις ΗΠΑ.


«Άκυρο» κήρυξε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δικαστικό πλαίσιο που καλύπτει τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στην υπόθεση εμπλέκεται η εταιρία Facebook. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε τον Αυστριακό Μαξ Σρεμς, ο οποίος είχε προσβάλει μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανάγεται στο 2000.
Η τελευταία είχε αποφανθεί πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εξασφαλίζουν ένα «κατάλληλο επίπεδο προστασίας» των μεταφερόμενων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Στηριζόμενη στις αποκαλύψεις για τις πρακτικές των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ιδιαίτερα στην υπόθεση Σνόουντεν, ο αυστριακός δικαστής είχε ζητήσει από τις ελεγκτικές αρχές στην Ιρλανδία, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα του Facebook, να μην επιτρέψει τη μεταφορά των προσωπικών δεδομένων του στις ΗΠΑ.
Το αίτημά του είχε απορριφθεί, καθώς οι ιρλανδικές αρχές έκριναν πως οι ΗΠΑ διαθέτουν ένα επαρκές επίπεδο προστασίας των μεταφερόμενων δεδομένων. Ωστόσο ο Μαξ Σρεμς κατέθεσε έφεση στην ιρλανδική δικαιοσύνη, που ζήτησε τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ποιος πάτησε... δεύτερος το πόδι του στο φεγγάρι;

Ποιος πάτησε... δεύτερος το πόδι του στο φεγγάρι;

Όταν οι HΠΑ και η NASA αποφάσισαν να στείλουν το Apollo 11 στη Σελήνη, η επόμενη μεγάλη συζήτηση ανάμεσα στους ιθύνοντες ήταν, ποιος θα πατήσει πρώτος το πόδι όταν με το καλό το διαστημόπλοιο έφτανε στον προορισμό του.
Ποιος πάτησε... δεύτερος το πόδι του στο φεγγάρι;
Μιλάμε φυσικά για μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας και εννοείται πως ο κάθε ένας θα ήθελε να βρίσκεται στην θέση του... πρώτου ανθρώπου που θα πατούσε το πόδι του στο Φεγγάρι.
62292main crew link

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ


Ένας καλύτερος τρόπος να ζειςΦώναξες ότι οι αναπηρίες σου,η έλλειψη ευκαιριών,η μετριότητά σου,οι αποτυχίες σου….ήταν θέλημα Θεού. Έκανες λάθος!”
Ας κάνουμε μια απογραφή.
Ας ρίξουμε μια… πρώτη ματιά στις αναπηρίες σου.
Γιατί,πως μπορώ να σου ζητήσω να χτίσεις μια καινούρια ζωή αν δεν έχεις τα εργαλεία;....:

1.Είσαι τυφλός; 
Όχι.Βλέπεις….και οι εκατοντάδες εκατομμύρια δέκτες που έχω τοποθετήσει στα μάτια σου,σου επιτρέπουν να απολαύσεις τη μαγεία που κρύβει ένα φύλλο,μια λίμνη.ένα παιδί,ένα άστρο,ένα ρόδο,ένα ουράνιο τόξο,μια γυναίκα….Σημείωσε μία ευλογία.
2.Είσαι κουφός; 
Όχι.Ακούς….και οι εικοσιτέσσερις χιλιάδες ίνες που έχω τοποθετήσει σε κάθε σου αυτί,δονούνται από τον άνεμο που χαιδεύει τα δένδρα,από τα κύμματα που χτυπούν στα βράχια,από το κελάηδισμα των πουλιών,από τις φωνές του παιδιού που παίζει…..Σημείωσε άλλη μια ευλογία.
3.Είσαι μουγκός;
Όχι.Μιλάς….όπως κανένα άλλο από τα δημιουργήματά μου και τα λόγια σου μπορούν να ηρεμήσουν τον οργισμένο,να ανυψώσουν το ηθικό του απελπισμένου,να ζεστάνουν το μοναχικό…..Σημείωσε άλλη μια ευλογία.
4.Είσαι παράλυτος; 
Όχι.Κινείσαι….μπορείς να τεντωθείς,να τρέξεις,να χορέψεις,να εργαστείς,να περπατήσεις….Σημείωσε άλλη μια ευλογία.

H ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ


1. Το υποσυνείδητο σας εργάζεται είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και οικοδομεί το σώμα σας.
Όταν κάνετε αρνητικές σκέψεις, παρεμβαίνετε στις ζωοδότριες διαδικασίες του.
2. Επιφορτίστε το υποσυνείδητο σας με το έργο της εύρεσης λύσης για οποιοδήποτε πρόβλημα πριν κοιμηθείτε.
Θα ανταποκριθεί.
3. Προσέξτε τις σκέψεις σας. Κάθε σκέψη που γίνεται αποδεκτή σαν πραγματικότητα, αποστέλλεται από τον
εγκέφαλο στο ηλιακό πλέγμα και εκδηλώνεται στη ζωή σας ως πραγματικότητα.
4. Έχετε υπόψη σας ότι μπορείτε να ανακατασκευάσετε τον εαυτό σας δίνοντας ένα καινούργιο σχέδιο στο
υποσυνείδητο σας.

Ο ΑΠΕΙΡΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΥ!!!


Πρεμιέρα με νέα γκόμενα ο δικός σου. Ο έμπειρος, έτσι νομίζει, πράγματι θα συμφωνήσω ότι έχει χιλιόμετρα στο κονταίρ του. Παρελθόν μ' άλλες. Άρα, το παλληκάρι με ατζέντα ξέρει τι θα κάνει. Ξέρει πόσο μετράει σαν εραστής.
Τι θα πει «έμπειρος», για να κάνουμε ταμείο. Είναι εκείνος που όχι απλά έχει πείρα, αλλά με άνεση, χωρίς άγχος, χωρίς πανικό θα παίξει διακριτικά και αποτελεσματικά την επαφή με το κορίτσι. Θα δείξει τη κλάση του που δεν στηρίζεται αποκλειστικά στο ατού της εμπειρίας του, μάλιστα όταν πρόκειται να το κάνει για πρώτη φορά με τη νέα κατάκτηση.
Κάποιες φορές, εξαρτάται βέβαια από το ποια είναι η άλλη, η εμπειρία είναι μειονέκτημα! Η γυναίκα η κωλοπετσωμένη, παντρεμένη κι όχι, πιθανόν να ενδιαφέρεται ψυχρά και συνειδητά μόνον να πηδηχθεί.
Από την άλλη, μια κοπέλλα, ακόμα και περπατημένη, όχι απαραίτητα η πρωτάρα, να μην αισθάνεται καλά, μέχρι που να δυστροπήσει, εάν ο άλλος λόγω... εμπειρίας, δείξει στυλίστας και επιδέξιος.

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ


Το εθνικό άθλημα των Αμερικανών είναι το μπάσκετ, όχι το μπαίηζ-μπωλ, για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα, λόγω του Έλληνα που καταράστηκε την ομάδα του. Φοβερή ιστορία.
Το μπαίηζ-μπωλ είναι στις ΗΠΑ το παιχνίδι των φτωχών, διότι κρατάει και πέντε και έξι ώρες. Περνάει την ώρα του στο γήπεδο ο άλλος, τρώει και κανένα λουκάνικο, ένα χοτ-ντογκ και οικονομικά την βγάζει μια χαρά και δυο τρομάρες.
Το φούτμπωλ, το αμερικάνικο, όχι το κανονικό, όχι το ευρωπαϊκό, είναι το γηπεδικό παιχνίδι των executivies, των τεχνοκρατών, των golden boys. Των πολύ πλούσιων το golf και των πολύ τσαμπουκάδων το χόκεϋ. Επί του θέματος.
Σου λέει κάποιος “Να 'χεις την ευχή μου, παιδί μου. Να σ' έχει καλά ο Θεός”. Τι είναι αυτό; Ύβρις, λέω εγώ. Με ποιο δικαίωμα, κύριε, μιλάς στο όνομα του Θεού; Τον ρώτησες τον παπού αν πράγματι θέλει να είναι καλά αυτός στον οποίον εσύ, σαν ο αντ' Αυτού, του εύχεσαι το καλύτερο;
Ποιος είσαι εσύ στο φινάλε, δηλαδή χωρίς να διαθέτεις οχι μόνο τη σχετική εξουσιοδότηση, αλλα και τη θεϊκή δύναμη, να εύχεσαι στον άλλον να γίνει καλά, να πιάσει δουλειά, το λόττο, να έχει καλό ταξίδι κλπ, κλπ. Έτσι είναι. Όπως από την άλλη πρέπει να έχεις τη δύναμη για να καταραστείς κάποιον, όπως την είχε ο Έλληνας Σιάνης. Ποιος είναι αυτός;

ΠΟΙΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ


Ως συμπέρασμα, την ζωή μας πάνω στον πλανήτη δεν την ορίζουμε εμείς οι ίδιοι, αλλά η επονομαζόμενη "μοίρα" μας, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η εκμετάλλευση των ανθρώπινων ψυχών, ώστε να παράγουν την ενέργεια που χρειάζονται μέσω των αρνητικών συναισθημάτων.

Ο ΥΛΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ



Τι είναι ο άνθρωπος της Γης; αποτελείται το σώμα του κατά 60% με 70% περίπου,  από υγρά στοιχεία, (νερό), και τα υπόλοιπα από την γη.


Τι είναι όμως τα επόμενα δύο στοιχεία της φύσης; ο αέρας και η φωτιά;

Ο άνθρωπος γεννήθηκε από τα συστατικά της Γαίας, και έχει μέσα του όλα τα χαρακτηριστικά της, όπως το νερό, την γη, τον αέρα, και την φωτιά.


Η Γαία αντιπροσωπεύει την ζωή αποκλειστικά από τον υλικό αισθητό της κόσμο, και τα συστατικά της είναι τα τέσσερα στοιχεία, η γη το νερό ο αέρας και η φωτιά, και ο άνθρωπος της Γης είναι φτιαγμένος, από την γη και το νερό.

Τι είναι όμως τα υπόλοιπα δύο συστατικά της Γαίας;


ο αέρας και η φωτιά;

Είμαστε αυτά που τρώμε;



Συχνά λέγεται   ότι είμαστε  αυτά που τρώμε  όπως και με τον τρόπο  που τρώμε .Πολλοί  ψυχολόγοι  μελετούν  τις συνήθειες  του φαγητού  των ασθενών τους τους για  να βρουν  γρηγορότερα  το «κλειδί» του χαρακτήρα τους .Μερικές  συνήθειες –στο  φαγητό- πάντως έχουν  φανερές  εξηγήσεις , όπως  π.χ.  ο καλεσμένος σε  πάρτι , που  προσηλώνεται  στους μεζέδες , αντί να κουβεντιάζει  και να χορεύει , είναι λιγότερο  πεινασμένος  και περισσότερο  ντροπαλός .

Απατώντας  στο παρακάτω  τεστ  θα  μάθετε  τι δείχνουν  οι πιο  συνηθισμένες  συνήθειες  του φαγητού.

Τσιγαρίδια (βλήτα γιαχνί)


Αν έχετε επισκεφτεί το όμορφο νησί της Κεφαλλονιάς και έχετε καθίσει σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα, σίγουρα για σαλάτα, θα σας έχουν προτείνει... τα τσιγαρίδια, που δεν είναι άλλο από τα βλήτα γιαχνί.

Υλικά

1 κ. βλήτα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
3-4 κολοκυθάκια
3-4 ώριμες μεγάλες ντομάτες
1 ντομάτα
2 καυτερές ψιλές πιπεριές πράσινες
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Υλικά : 4-5 μερίδες

αν βρείτε και καυκαλίθρες, προτιμήστε τις, αντί για τα κολοκυθάκια δίνουν περισσότερο άρωμα...

Εκτέλεση

Το να βιώνεις την αλήθεια σημαίνει να της δίνεις ζωή



Όταν ακούμε κάτι καινούριο και αξιόλογο θέλουμε με φυσικό τρόπο να το ενσωματώσουμε στη ζωή μας. 

Αλλά η παρακίνηση να το βάλουμε στην πρακτική μας γρήγορα ξεχνιέται. 

Μετά από λίγο το θυμόμαστε μόνο σαν θεωρία και δεν νιώθουμε άλλο πια εμπνευσμένοι από αυτό. 

Δεν έχουμε το θάρρος να το βάλουμε σε πρακτική εφαρμογή ή διαπιστώνουμε ότι νιώθουμε αποθαρρυμένοι από παρελθοντικές εμπειρίες.

Λύση:

Πρόκειται για μία ψευδαίσθηση και τίποτα άλλο...


Δεν ζούμε σε αυτόν τον κόσμο, διότι πρόκειται για έναν φανταστικό κόσμο που κάποιος σχεδίασε αποκλειστικά για εμάς, να μας έχει παγιδευμένους και να μας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα, διότι στην αληθινή μας φύση ότι θελήσουμε το πραγματοποιούμε αμέσως, άρα και δεν έχουμε ανάγκες! ..στην ζωή όμως εδώ στην Γη, έχουμε ανάγκες, και μάλιστα άπειρες, διότι άπειρες και οι αληθινές μας δυνατότητες, οπότε είναι λογικό να έχουμε επιθυμίες, αφού πάντα ότι θέλουμε στην αληθινή μας υπόσταση πραγματοποιείται.
Κατάφεραν να μας ελέγξουν την απεριόριστη δύναμη μας, χάρην της έγκλεισης μας σε ένα νοητό εικονικό πρόγραμμα που παγιδευτήκαμε μέσα σε αυτό, και βλέπουμε έναν κατώτερο εαυτό, ο οποίος έχει ανάγκες μέσα από τις παραισθήσεις που μας προκαλούν συνεχώς ώστε να βρισκόμαστε σε λήθη και καταστολή.

Τέλειο ρόφημα που λιώνει το λίπος σε λίγες μόνο μέρες!

Τέλεια ποτό που λιώνει το λίπος Σε λίγες μόνο μέρες

Αυτό το ρόφημα έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά ροφήματα στην μείωση των συσσωρευμένων καταθέσεων λίπους, διατηρώντας βέλτιστη ισορροπία στο σώμα. 
Δοκιμάστε αυτό το τέλειο ποτό που λιώνει το λίπος σε μόλις λίγες ημέρες και δεν θα το μετανιώσετε. 
Αυτά είναι τα συστατικά που θα χρειαστείτε και είναι όλα ευρέως διαθέσιμα.

Σκόρδο, μηλόξιδο και μέλι - Συνδυασμός που θεραπεύει πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου!

Το σκόρδο, το μηλόξιδο  και το μέλι είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία πολλών καταστάσεων υγείας, αλλά όταν συνδυάζονται όλα μαζί, είναι ακόμη πιο ισχυρά. Αυτός ο συνδυασμός χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των κρυολογημάτων, των λοιμώξεων, και ακόμη και σοβαρών καταστάσεων υγείας, όπως του καρκίνου, του άσθματος, της αρθρίτιδας, της στειρότητας, και της ανικανότητας.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τα επίπεδα της ''κακής'' χοληστερόλης (LDL - χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη).
Σκόρδο-Μήλο-Μηλίτης Ξύδι-Κι-Μέλι-
Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιστήμονες έχουν διεξάγει έναν μεγάλο αριθμό μελετών, οι οποίες έδειξαν ότι ο συνδυασμός των τριών πιο ισχυρών φυσικών θεραπειών μπορεί να θεραπεύσει πολλές μορφές καρκίνου. Ασθενείς που διαγνώστηκαν με καρκίνο ήταν σε θέση να ελέγχουν τις επιδράσεις του καρκίνου, και πολλοί από αυτούς ακόμη και να θεραπευτούν από αυτόν.
Οι ασθενείς ελάμβαναν αυτή η φυσική θεραπεία το πρωί πριν από το φαγητό ή πίνοντας κάτι.
 Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση είχαν σημαντική μείωση στην πίεση του αίματος και στο επίπεδο χοληστερόλης.
Τα πρώτα αποτελέσματα του φαρμάκου είναι ορατά σε 2 εβδομάδες.
Το καλύτερο πράγμα σχετικά με τη συνταγή είναι ότι  έχετε εύκολα διαθέσιμα και φθηνά υλικά.
Κάθε ένα από τα τρία συστατικά έχει θετική επίδραση στην υγεία. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να αποδεικνύει ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να έχει παρενέργειες, και είναι ασφαλής για χρήση, ακόμη και για τους υγιείς ανθρώπους.
Η προετοιμασία της παρούσας φυσικής θεραπείας δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προσπάθεια, απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Συγκλόνισαν οι νέες προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Alexis Tsipras
Εξαιρετικός ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του προτεκτοράτου ο Αλέξης Τσίπρας. 

Οι νέες προγραμματικές δηλώσεις είναι οι δεύτερες για την κυβέρνηση μέσα στον ίδιο χρόνο, ενώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πάντα ανατρεπτικός και απρόβλεπτος, είπε εντελώς διαφορετικά πράγματα σε αυτές τις προγραμματικές δηλώσεις από αυτά που είχε πει στις προγραμματικές δηλώσεις του Φεβρουαρίου.
Βέβαια, οι προγραμματικές δηλώσεις δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, αφού, αν σήμαιναν, η κυβέρνηση θα είχε καταργήσει το Μνημόνιο αλλά όχι μόνο δεν το κατάργησε αλλά το ψήφισε και δεσμεύεται πως θα το εφαρμόσει.

Πάντως, είναι πολύ ωραία φάση τον Φεβρουάριο, μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας να λέει στις προγραμματικές δηλώσεις πως θα τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για το Μνημόνιο, και τον Οκτώβριο, μετά τις νέες εκλογές, να λέει στις προγραμματικές δηλώσεις πως δεσμεύεται να εφαρμόσει το Μνημόνιο.

Χ.Μπουκάι: Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Aπόσπασμα, Χ.Μπουκάι|

Πράγματι η ζωή είναι μια ευαίσθητη και απρόβλεπτη ισορροπία. Όχι μόνο πρέπει να αφεθείς να σε παρασύρει το κύμα, αλλά επίσης είναι βέβαιο πως δεν είναι όλα τα κύματα κατάλληλα για σέρφινγκ. Για να κάνεις σερφινγκ πρέπει να είσαι διατεθειμένος να αντιμετωπίσεις πράγματα που δεν μπορείς να προβλέψεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Χ.Μπουκάι: Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Τα πάντα είναι ένα κράμα τέχνης και προπόνησης. Κανείς δε γεννιέται έμπειρος, και είναι απολύτως απαραίτητο να είσαι διαθετειμένος να βουλιάξεις μια και δυο φορές, ή να αντέξεις κάποιες πτώσεις που θα σου αφήσουν μελανιές αλλά και εμπειρίες, ώστε να αντιμετωπίσεις το επόμενο κύμα.

Είναι αλήθεια δεν αρκούν τα όνειρα, δεν αρκεί η φαντασία, δεν αρκούν οι ψευδαισθήσεις, δεν αρκεί η επιθυμία και τα σχέδια… Και ωστόσο, χωρίς όλα αυτά δεν υπάρχει δρόμος. Νομίζω πως όλες οι πράξεις μας έχουν συνοχή, ξεκινούν με ένα όνειρο, αυτό που κοινώς ονομάζουμε φαντασίωση και που εκφράζεται ως εξής:
Τι ωραία που θα ήταν …
Θα ήταν απίστευτο να…
Θα ήταν υπέροχο αν…

Η διαίρεση της ψυχής σύμφωνα με τους χαρακτήρες της Disney

Άρθρο: Δημήτρης Βαγενάς
Ψυχολόγος
Walt-Disney-Screencaps-The-Walt-Disney-Logo-walt-disney-characters-31872968-2560-1440
Η ιδιαίτερη ταινία «Τα μυαλά που κουβαλάς» («Inside out») αποτελεί μία ακόμη παραγωγής της Disney – Pixar που όχι μόνο ικανοποίησε τους ενήλικους θεατές, αλλά τους έκανε να συγκινηθούν και να στοχαστούν, όπως είχε γίνει στο παρελθόν και με αρκετές άλλες ταινίες κινουμένων σχεδίων που δεν απευθύνονται μονάχα στα παιδιά, όπως το «Ψυχρά κι ανάποδα» («Frozen») και το «Ψηλά στον ουρανό» («Up»). 
Οι παραγωγές της Disney φαίνονται, λοιπόν, να έχουν τα πρωτεία στις ταινίες κινουμένων σχεδίων που απευθύνονται κυριολεκτικότατα «σε όλη την οικογένεια» – και κάποιες φορές περισσότερο στους γονείς – τόσο χάρη στα τραγούδια τους, που πολλές φορές τις έφεραν μέχρι τα Oscar, όσο και στο γεγονός πως οι χαρακτήρες τους είναι πολύπλευροι και ολοκληρωμένοι, ακόμα κι όταν αποτελούνται από ζώα που μιλάνε κι ανθρωπόμορφα αντικείμενα.
Ως εκ τούτου, στο συγκεκριμένο άρθρο θ’ αναλύσουμε τη διαίρεση του ψυχισμού, όπως προτάθηκε από το Σίγκμουντ Φρόιντ, βάσει των χαρακτήρων που εμφανίζονται στις ταινίες της Disney. Ξεκινώντας με τους κακούς ήρωες, μεγάλο ψυχαναλυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δικαστής Φρόλο από την «Παναγία των Παρισίων». 
Ο Κλοντ Φρόλο αντιπροσωπεύει το Αυτό, το οποίο με τη σειρά του εκπροσωπεί όλα τα σεξουαλικά κι επιθετικά ένστικτα, που προσπαθούν να ικανοποιηθούν, ωθώντας μας να προβούμε σε όσες θεμιτές κι αθέμιτες ενέργειες μας δίνουν ευχαρίστηση. 

Φραγκόσυκα και η μεγάλη διατροφική τους αξία. Κατάλληλα κατά της χοληστερίνης, της αρθρίτιδας, του πονοκέφαλου, του διαβήτη, της παχυσαρκίας, του καρκίνου, της άμμου στα νεφρά


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος
Η φραγκοσυκιά είναι κάκτος, παχύφυτος, πολυετής, δενδρόμορφος, πυκνόμορφος, αειθαλής, με βλαστό όρθιο. Η Οπουντία (Opuntia) είναι ένα γένος στην οικογένεια των κακτοειδών (Cactaceae). Το πιο συνηθισμένο μαγειρικό είδος είναι η Οπουντία η ινδική συκή, (Opuntia ficus-indica). Οι περισσότερες γαστρονομικές χρήσεις του όρου «φραγκοσυκιά» αναφέρονται σε αυτό το είδος. Το γένος έλαβε την ονομασία του για την αρχαία ελληνική πόλη Οπούς (Opus) (Αρχαία Ελληνική: Ὀποῦς), όπου, σύμφωνα με τον Θεόφραστο, φύτρωνε ένα εδώδιμο φυτό το οποίο μπορούσε να διαδοθεί με ριζοβολία από τα φύλλα του.

Η καταγωγή των φραγκόσυκων είναι από το μακρινό Μεξικό και γενικά ήταν δημοφιλή στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Αργότερα έφτασαν στην περιοχή της Μεσογείου, όπου την καλλιέργειά τους τη διέδωσαν οι πολυταξιδεμένοι Ισπανοί. Πλέον, η καλλιέργειά τους έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, αφού αποτελεί μια από τις αγαπημένες εναλλακτικές καλλιέργειες που έχουν έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια.
Στην Ελλάδα απαντάται ημιαυτοφυής και πολλές φορές αυτοφυής.
Φυτρώνει στα βράχια και στις πλαγιές. Ο καρπός του είναι πορτοκαλοκόκκινος και στέκεται περιμετρικά στην άκρη των φύλλων του κάκτου. Τα αγκάθια που περικλείουν τον καρπό του, μοιάζουν σαν τους φρουρούς που προστατεύουν έναν μικρό γλυκό και νόστιμο θησαυρό. 
Η φραγκοσυκιά είναι φυτό χυμώδες, δέντρο που φτάνει τα 3 - 5 μέτρα ύψος. Αποτελείται από φύλλα πεπλατυσμένα με σχήμα οβάλ, μήκος 30-40 εκατοστά. Ο καρπός είναι σαρκώδης με πολλούς σπόρους του οποίου το βάρος μπορεί να κυμαίνεται από 150-400 γραμ. Το χρώμα είναι διαφορετικό ανάλογα την ποικιλία.
Όπως είναι αναμενόμενο, η φύση λειτούργησε άψογα και δημιούργησε μια εξαιρετική βιοποικιλότητα, με αποτέλεσμα να συναντάς διαφορετικά είδη του ανθεκτικού αυτού κάκτου σε κάθε περιοχή.

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι


Ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων υγείας, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου. 
Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στον καφέ αποτελούν μέρος ενός τύπου οξέος (chlorine genic acid) που βρίσκεται και σε πολλά φρούτα που τρώτε κάθε μέρα. Ωστόσο, αυτές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες στο σώμα σας, ιδιαίτερα αν συνηθίζετε να καταναλώνετε καφέ πριν φάτε οτιδήποτε το πρωί.
 
Πιο συγκεκριμένα, ένα φλιτζάνι σκέτου καφέ (φίλτρου, χωρίς γάλα ή ζάχαρη) με άδειο στομάχι διεγείρει την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος στην πεπτική οδό. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό σε ανθρώπους που πάσχουν από γαστρίτιδα. Το υδροχλωρικό οξύ χρησιμοποιείται για να αποσυνθέσει τις τροφές στο στομάχι. Τα πεπτικά προβλήματα που προκαλούνται από αυτό μπορεί να γίνουν αντιληπτά πιο μετά, όταν ο οργανισμός θα αδυνατεί να αφομοιώσει κάποιο βαρύ γεύμα, αφού θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποσυντεθούν οι πρωτεΐνες στο στομάχι και το έντερο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα