Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

XAMENOI ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΔΥΚΤΙΟ


Μακρια απο το συλλογικο ασυνειδητο που πολυ κομψα ονομασε ο Γιουνκ.
Στοχος ειναι η απελευθερωση απο αυτην την συλλογικη ενεργειακη παγιδα μεσα στην οποια ειναι εγκλωβισμενη η Ανθρωποτητα εδω και χιλιαδες χρονια.
Απαραιτητη προυποθεση για την ελεφθερια του ανθρωπινου γενους ειναι να αποκοπει απο αυτο το δηλητηριωδες ενεργειακο χταποδι με τα πλοκαμια του οποιου ειμαστε ολοι συνδεδεμενοι. 
Η ενεργοπληροφορια του φοβου..ολων των μορφων, η ενεργοπληροφορια της βλαβερης τροφης.των λανθασμενων
συναισθηματων.

Η Λερναια Υδρα...κοβεις το ενα κεφαλι και αναδυεται ενα αλλο!
Στοχος λοιπον του ανθρωπου ειναι να γινει ΗΡΑΚΛΗΣ.

ΦΙΛHΣΕ ΜΕ….ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ….ΧΑΧΑ….!

Ο περίεργος τίτλος αυτού του σημειώματος…..έχει να κάμει με τα φιλιά. Το φιλί ως ανθρώπινο – κοινωνικό χαρακτηριστικό θεωρείται ότι εφευρέθηκε από αρκετούς ως ένας τρόπος μετάδοσης μικροβίων από τον έναν στον άλλον….με απώτερο στόχο τη δημιουργία ανοσίας. Το φιλί όμως έχει μια υποβόσκουσα βιολογική λειτουργία και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι παίζει ένα σημαντικό ρόλο στο δέσιμο ή αν θέλετε στη συνολική υγεία γενικότερα.
Τα οφέλη του φιλιού είναι πάρα πολλά και δεν είναι μόνο η αίσθηση του φιλιού που είναι πουλύ ωραία και μας κάνει να πετάμε….στα σύννεφα….αλλά είναι καλό το φιλί για εμάς ουφέλιμου….για την υγεία μας αφού να σας πω μας ανακουφίζει από του άγχους και μας απελευθερώνει την επινεφρίνη μέσα στο αίμα μας διευκολύνοντας έτσι τη διοχέτευση, η οποία δύναται να μειώσει την LDL χοληστερόλη. Το φιλί λοιπόν αποτελεί σίγουρα έναν καινοτόμο τρόπο όπου εκκρίνονται συγκεκριμένες ορμόνες όπως π.χ. η τεστοστερόνη.
Οι βλεννώδεις μεμβράνες του στόματος μας….είναι διαπερατές από ορμόνες….όπως η τεστοστερόνη. Έτσι με την κίνηση του στόματος μας όταν φιλάμε…μάτσα μούτσα….εμείς οι άντρες…μεταβιβάζουμε την τεστοστερόνη στις γυναίκες….η οποία τελικώς απορροφιέται μέσω των βλεννωδών μεμβρανών…αυξάνοντας έτσι την ερωτική διέγερση….καθώς και τις πιθανότητες να εμπλακεί μια γυναίκα σε ερωτική συνεύρεση.
Επίσης το φιλί….μειώνει την πίεση του αίματος….όπου βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του αίματος.
Ανακουφίζει από τις διάφορες κράμπες και τους πονοκεφάλους…λόγω της
διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Ο ΟΜΗΡΟΣ και η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ του


Σ’ αυτό το ταραχώδες ομηρικό ταξίδι, στο τέλος του πολέμου, το ενδιαφέρον πάντα τραβούν οι πλάνες του Οδυσσέα, που δέκα χρόνια βάσταξαν και είδε τον κόσμο όλον:
«Τον άντρα τον πολύτροπο πες μου, θεά, που χρόνια
παράδερνε, σαν πάτησε της Τρίας τ’ άγιο κάστρο,
κι ανθρώπων γνώρισε πολλών τους τόπους και τη γνώμη..»
(Από το προοίμιο της Οδύσσειας)
Τους τόπους που γνώρισε ο Οδυσσέας πολλοί επιχείρησαν στο χάρτη να τους βάλουν.
Αυτό το ταξίδι εμείς θα κάνουμε, με πρώτο σταθμό τη ζωή του ποιητή, που μας το πρωτοαφηγήθηκε .
Πλοηγοί μας, φίλοι Μυθολόγοι, θα είναι δύο σπουδαίοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι : ο Ι. Θ. Κακριδής και ο Α. Γ. Τσοπανάκης, που έχουν “πολυταξιδέψει” με το μεγάλο επικό ποιητή και έχουν πολλά να μας διηγηθούν απ' αυτή την ενδιαφέρουσα συμπόρευση.
Πώς είναι άραγε να περιφέρεσαι σε τόπους μακρινούς, στους οποίους πεθύμησε ο ποιητής ο Όμηρος να στείλει τους ήρωές του;
Η ΙΛΙΑΔΑ και η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ταξιδεύει
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα