Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΗΣ 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

φμ27
Σήμερα το μεσημέρι (2.05μμ) έχουμε Πανσέληνο, η οποία πραγματοποιείται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και συγκεκριμένα στην4η μοίρα (3°44’). Επηρεάζει όλους εσάς που ανήκετε στα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος), κυρίως στα πρώτα δεκαήμερα. Επηρεάζει επίσης εσάς  που έχετε πλανήτες, σημεία ή  μεσοδιαστήματα στην 4η Μοίρα των σταθερών και στην 26ηΜοίρα του άξονα Λέοντος-Υδροχόου από αντισκιά.
ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Η Σελήνη είναι στον Ταύρο πανίσχυρη, επειδή βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσής της.
Ο Ήλιος βρίσκεται στον Σκορπιό.
Ο Κρόνος από τον Τοξότη σχηματίζει όψεις με την Πανσέληνο.
Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου στην Ελλάδα είναι Υδροχόος.
Κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι ο ανάδρομος Ουρανός στον Κριό.
Στην Ελλάδα ενεργοποιείται ο άξονας Δευτέρου/Τρίτου-Ογδόου/Ενάτου Οίκου.
ΕΡΜΗΝΕΙΑ-ΑΝΑΛΥΣΗ
Η πανσέληνος αυτή είναι αρκετά εκρηκτική, καθώς οι άξονες που ενεργοποιούνται (θέση πανσελήνου και 1ου-7ου) είναι σε σταθερά ζώδια. Κυριάρχο θέμα των σταθερών ζωδίων είναι οι παγιωμένες απόψεις που έχουν και τις οποίες πεισματικά υπερασπίζονται.
Η Σελήνη βρίσκεται στην 4η μοίρα του Ταύρου. Η συγκεκριμένη μοίρα κατά τον Καρέλλι δεν έχει καθόλου θηλυκά στοιχεία, όπως θα περιμέναμε από ένα αρνητικό και γήινο ζώδιο του Ταύρου. Τουναντίον, το αρσενικό στοιχείο είναι τόσο έντονο που η παραμικρή ένδειξη αδυναμίας είναι κατακριτέα. Κι εδώ βρίσκεται το μυστικό της Σελήνης. Αν υποκύψουμε στο πείσμα, θα οδηγηθούμε στην απομόνωση και εν συνεχεία στην καταστροφή. Χρειάζεται να βρεθεί η ισορροπία, ώστε να εκφραστεί η δυναμική μας χωρίς να αυτοκαταστραφούμε.
Από την άλλη ο Ήλιος στην 4η μοίρα του Σκορπιού προσπαθεί να φέρει εσωτερική αρμονία στην διαταραγμένη ψυχή και να κατακτήσει τα άγρια ένστικτα που κρύβονται μέσα της. Άρα η πάλη που θα νιώσουμε αυτές τις ημέρες είναι ανάμεσα στους ίδιους μας τους εαυτούς. Η αγάπη και η κατανόηση μπορούν να απαλύνουν τον θυμό μας και να μας βοηθήσουν να ανακτήσουμε την ισορροπία μας. Πώς μπορούμε να δούμε ότι δεν τα καταφέρνουμε; Αν πιάσουμε τους εαυτούς μας να πικραινόμαστε, να θυμώνουμε με το παραμικρό, να κατηγορούμε τους πάντες, και βέβαια να πιστεύουμε ότι εμείς έχουμε το απόλυτο δίκιο, τα πράγματα δεν είναι καλά. Τότε θα γίνουμε θύματα του ψυχισμού μας με άκρως αρνητικά αποτελέσματα. Ας αναζητήσουμε τότε τι είναι αυτό που μας ενοχλεί κι ας το βγάλουμε στην επιφάνεια. Κάτι που βγαίνει στο φως δύσκολα το φοβάσαι!
Για να δούμε πως μας επηρεάζει η Πανσέληνος όλους εμάς εδώ στην Ελλάδα.

Τρεις τρόποι να “διαβάζετε” ανθρώπους

Τρεις τρόποι να «διαβάζετε» ανθρώπουςΓια να μπορέσετε να διαβάσετε τους ανθρώπους γύρω σας, θα πρέπει να αρχίσετε να παρατηρείτε τα λεκτικά και μη λεκτικά μηνύματα που σας στέλνουν ασυνείδητα. Το μυστικό είναι να εγκαταλείψετε οποιαδήποτε προκατάληψη, συναισθηματική φόρτιση ή προσωπικές φιλονικίες έχετε με το άλλο άτομο και να δείτε με ένα πιο αντικειμενικό φίλτρο και να προσλάβετε τα μηνύματα που σας στέλνει.
Είτε προσπαθήσετε να διαβάσετε το αφεντικό σας είτε τους συναδέλφους σας είτε τον σύντροφό σας θα πρέπει να αφήσετε κάποια συναισθηματικά τείχη να πέσουν και να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε τα μη συμβατικά σημεία επικοινωνίας.  
1. Διαβάστε τη γλώσσα του σώματος
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι λέξεις λαμβάνουν μόνο το 7% της επικοινωνίας, όταν η γλώσσα του σώματος το 55% και ο τόνος της φωνής φτάνει το 30%. Έτσι, λοιπόν, η γλώσσα του σώματος είναι ένας βασικός τρόπος να αναλύσετε τη συμπεριφορά των άλλων. Απλά παρατηρήστε λίγο προσεκτικότερα την επόμενη φορά.
Αρχικά, παρατηρήστε την εμφάνιση.

Ο έρωτας θέλει αγκαλιές, όχι πληκτρολόγια…

"</p
Του συγγραφέα Αντώνη Γάκη.
Στην εποχή της ταχύτητας της επικοινωνίας και της έλλειψης χρόνου για πραγματική επαφή μπορεί και εσύ μια φορά να ερωτεύτηκες μέσω ενός social media .
Αλλά τι είναι αυτό που μπορεί να σε έκανε να ποθήσεις κάποιον από μια εικόνα;
Το facebook έχει αντικαταστήσει και σχεδόν εξαφανίσει το φλερτ όπως το ξέραμε μέχρι τις αρχές του 21αιώνα. Κάποτε οι αντροπαρέες σεργιάνιζαν τα καφέ και τις πλατείες για να αντικρύσουν την κοπέλα που θα τους έκλεβε το μυαλό.
Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες ακόμα και όταν δεν ήθελαν να ερωτευτούν καλλωπίζονταν για να εισπράξουν τα αντρικά βλέμματα και να νιώσουν ποθητές.
Τώρα αρκεί μια ρετουσαρισμένη φωτογραφία στο προφίλ, με εκατοντάδες like για να της καλύψουν αυτήν την ανασφάλεια.
Άγνωστος ήταν ο άντρας που σου μιλούσε κάποτε στο bar, άγνωστος και εκείνος που σου έκανε αίτημα φιλίας.

Έρωτας, είναι του ενός ο βασανισμός, Κική Δημουλά

Έρωτας, είναι του ενός ο βασανισμός, Κική Δημουλά


Το ότι υπάρχει ένας άλλος δίπλα σου, ότι ερήμην του σκέφτεσαι και δημιουργείς, είναι πάρα πολύ σπουδαίο.

«Οφείλει κανείς να ζει ένα πράγμα με την ένταση που του προκαλεί, κι ας βλάπτει το δεσμό αυτή η μονομερής ένταση. Κατά τη γνώμη μου, βλάπτεται ο δεσμός από το ότι το ένα μέρος παραπροσφέρει, παραπροσφέρεται, παρά είναι παράφορο.

Αλλά είναι και τόσο απίθανο να συμπέσουν οι βαθμοί του αισθήματος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, παρά ενδεχομένως για μία μόνο στιγμή. Από εκεί και πέρα έχουμε χάσματα κι αυτό βοηθάει στο να μεγαλώνει το αίσθημα του ενός, να μικραίνει του άλλου, και να γίνεται αυτό το συναρπαστικό είτε παιχνίδι, είτε κυνηγητό, είτε μαρτύριο, αλλά οπωσδήποτε συναρπαστικό!

Τώρα, αν με ρωτήσετε από πού έχω βγάλει αυτά τα συμπεράσματα, και από πόσα όρη και βουνά ερώτων πέρασα κι ανεβοκατέβηκα, θα σας πω ελάχιστα…

ΟΥΤΕ ΒΕΓΓΑΛΙΚΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


Στις 5 η ώρα το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940 ξεκίνησε η Ιταλία την επίθεσή της στην Ελλάδα. Έσπασε τη μούτρα της παρ’ ό,τι συντριπτικά ισχυρώτερη. Ήρθε η στιγμή να το βάλω το ερώτημα. Δεν μπορώ άλλο να το κρατάω στο μελάνι, στο στυλό.
Τι κέρδισε η Ελλάδα που μπήκε στον πόλεμο των μεγάλων; Η κόντρα ήταν του Χίτλερ και της πανίσχυρης πολεμικά Γερμανίας από τη μία και από την άλλη των συμμάχων. Η Ελλαδίτσα γιατί μπερδεύτηκε; Γιατί είπε «Όχι» στα δύο αυτά γραφικά γοριλάκια, τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ;

ΠΩΣ ΑΥΝΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΗΛΙΚΗ ΣΤΑ 17 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ


Το κορίτσι έγινε 14 χρονών, έχει κιόλας σχηματιστεί σωματικά σα γυναίκα και μέσα της βρίσκεται ένα ηφαίστειο. Οι ορμόνες έχουν αρχίσει να βαράνε, το λένε εφηβεία. Τι να πει μια λέξη, η «εφηβεία», και πόσο να περιγράψουν τα λόγια τις αλλαγές, τις σκέψεις και τις επιθυμίες της ανήλικης. Που αντιγράφει ό, τι βλέπει στις μεγαλύτερες, στο σινεμά, στα μήντια. Που θέλει να αρέσει, να φλερτάρει, να την φλερτάρουν.
Το πρόγραμμα προβλέπει αυνανισμό. Απαραιτήτως. Αλλοίμονο αν δεν αυτοϊκανοποιηθεί η πιτσιρίκα. Το ΄χει ανάγκη το σώμα της, αλλά και η σεξουαλική ηλικία της.
Ασφαλώς κι είναι σεξ, ολοκληρωμένο, όχι βέβαια... κανονικό, ο αυτοερωτισμός. Μια σεξουαλική πράξη, τυπικά, ουσιαστικά. Άσε τους ειδικούς να λένε τα δικά τους. Ότι η νεαρά με τη μαλακία εκφράζεται σεξουαλικά, γνωρίζει το σώμα της, τα βυζιά της, το αιδοίο της, και βέβαια σε κάποιο βαθμό βιώνει τον οργασμό.
Μιλάει η καύλα. Αυτό είναι. Και η αναζήτηση της ηδονής που προσφέρει ο αυνανισμός. Που είναι άλλο έργο από τον αυνανισμό του αγοριού.

Ηδύοσμος – Το αρχαίο βότανο με το γλυκό άρωμα

spearmint
www.grethexis.com
Ο δυόσμος χρειάζεται μόνο μία γλάστρα και άφθονο νερό, για να σας ξετρελάνει με το άρωμά του.
Πήρε το όνομά του από τη νύμφη Μίνθη, την οποία ερωτεύτηκε κάποτε ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Άδης, προκαλώντας την οργή της συζύγου του, Περσεφόνης. Η Περσεφόνη κυνήγησε την άτυχη νύμφη και όταν την βρήκε σε ένα βουνό της Μεσσηνίας την ποδοπάτησε μέχρι θανάτου. Η Μίνθη για να σωθεί μεταμορφώθηκε σε φυτό το οποίο, σε κάθε πάτημα της Περσεφόνης, ανέδιδε ένα υπέροχο άρωμα. Έτσι φύτρωσε για πρώτη φορά το αρωματικό φυτό που ονομάστηκε μίνθη από τους Έλληνες και οι Λατίνοι το είπαν mentha.
Μία ποικιλία της μίνθης ή μέντας είναι ο ηδύοσμος (από το ηδύς=γλυκός και οσμή), που πλέον ονομάζουμε δυόσμο. Στην αρχαιότητα ήταν σύμβολο της ελπίδας και το χρησιμοποιούσαν στις ταφικές τελετές, αλλά και στον «κυκεώνα», το ποτό που έπιναν οι μύστες στα Ελευσίνια Μυστήρια. Στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιείται ευρύτατα ως αρωματικό σε σαλάτες, στους κεφτέδες, στις τυρόπιτες και σε σάλτσες. Αλλά ο δυόσμος από την αρχαιότητα ήδη είχε πολλές ακόμα χρήσεις.

Ο μορφωμένος άνθρωπος


IsokratisΈχετε συναντήσει ποτέ κάποιον άνθρωπο, που, ενώ είναι κορυφή στο επάγγελμά του, σε μία συνηθισμένη συζήτηση ξεστομίζει ανοησίες; Που δεν μπορεί να κατανοήσει απλά, καθημερινά ζητήματα και η προσωπική του ζωή είναι ακατάστατη και θλιβερή; Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ένας μορφωμένος άνθρωπος με υψηλή νοημοσύνη, που διαπρέπει σε δύσκολα επιστημονικά πεδία, στα μικρά, καθημερινά τα κάνει μαντάρα;
Αυτά τα ερωτήματα δεν είναι καινούργια. Ήδη από την αρχαιότητα οι φιλόσοφοι προσπάθησαν να εξηγήσουν αυτό το παράδοξο και μία πολύ ικανοποιητική εξήγηση έδωσε ο Ισοκράτης, ο σπουδαίος δάσκαλος του 4ου αι. π.κ.χ. Μία εξήγηση τόσο απλή, που αναρωτιέται κανείς γιατί δεν της δώσαμε τη σημασία που της αξίζει.
Ο Παναθηναϊκός λόγος
Τον λόγο αυτό τον έγραψε ο Ισοκράτης σε ηλικία 94 ετών, με στόχο να κάνει έναν απολογισμό του έργου του και να απαντήσει στους επικριτές του, που τον κατηγορούσαν για δογματισμό και αδιαλλαξία, καθώς ο Ισοκράτης ήταν απόλυτος στις απόψεις του. Στον πρόλογο αυτού του έργου, παρουσιάζει την άποψή του για τον πραγματικά μορφωμένο άνθρωπο, μία άποψη που, ούτε τότε ούτε σήμερα μπορεί κανείς εύκολα να δεχτεί εύκολα.
Η σκέψη πάνω στην οποία βασίζει τα συμπεράσματά του ο Ισοκράτης είναι η εξής:

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ Ή ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΉΛΙΟΥ ΩΣ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ;


Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψεις έναν παγκόσμιο πανικό για μια επερχόμενη πλανητική καταστροφή, είναι να στρέψεις την προσοχή των λαών ΑΛΛΟΥ!!!
Είτε λοιπόν απλά αδειάζοντας τις τσέπες των λαών, δημιουργούν οικονομικές κρίσεις —περισυλλέγοντας επ’ ευκαιρία  και το χρυσό— είτε καταργώντας τη δημοκρατία, προκαλούν λαϊκές εξεγέρσεις και δομούν μια προβληματική και δύσκολη καθημερινότητα. Μ’ αυτούς τους τρόπους ή και με παρόμοιους, η προσοχή των μαζών, εύκολα στρέφεται στα διαρκώς διογκούμενα καθημερινά προβλήματα που οι “ελεγκτές” μεθοδεύουν και έτσι αποτρέπεται ο κίνδυνος να παρατηρήσουν μια «προ των  πυλών» ακαριαία αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης, που θα διαλύσει την ατμόσφαιρα του πλανήτη.
Αυτή η διαπίστωση από μεγάλες μερίδες ανθρώπων, θα ενείχε τον κίνδυνο να προκαλέσει μια μη ελεγχόμενη κατάσταση. Όλα όμως αυτά προγραμματίζονται βάσει ενός ευρύτερου σχεδίου αποτροπής πανικού.
Παράλληλα η ελίτ του πλανήτη προετοιμάζεται για τα χειρότερα που βρίσκονται μπροστά μας, κατασκευάζοντας υπόγεια καταφύγια,
YPOGIES EGATASTASIS 2YPOGIES EGATASTASIS 1
pagomeni-kibotos
Η Παγωμένη κιβωτός των σπόρων στην Νορβηγία
Ταυτόχρονα “φιμώνουν” την έγκριτη επιστημονική κοινότητα, αφού άλλωστε ομού συμφωνούν πως το καλύτερο είναι, οι μάζες να μην γνωρίζουν!  Έτσι στην καλύτερη περίπτωση, όσες θεωρούνται σημαντικές από αυτού του είδους τις ειδήσεις ή όσες είναι αδύνατον να παραβλεφθούν, θα ακουστούν στο τέλος του δελτίου ειδήσεων “περνώντας τες στα ψιλά”,  και  τα πραγματικά σοβαρά γεγονότα υποβαθμίζονται…

Σύνοδος Αφροδίτης-Άρη: Εποχή νέων σχέσεων – Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Κάθε φορά που συναντιέται η Αφροδίτη με τον Άρη σε ένα σημείο του ζωδιακού, σηματοδοτείται μια περίοδος νέων σχέσεων και συνεργασιών. Η ζωή φέρνει καινούργιους ανθρώπους γύρω μας, όμως δεν λείπουν ταυτόχρονα και οι εντάσεις – το κλίμα είναι αρκετά hot σε όλα τα επίπεδα.
1 Σύνοδος Αφροδίτης-Άρη - Εποχή νέων σχέσεων - Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!
Αυτή τη φορά η σύνοδος Αφροδίτης-Άρη γίνεται στην Παρθένο και κορυφώνεται στις 3 Νοεμβρίου, όμως ήδη απ’ τον Οκτώβριο λειτουργεί. Καθώς η Παρθένος είναι το ζώδιο της εργασίας και της υγείας, ξεκινούν αυτή τη περίοδο νέες επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες, ενώ έρχονται νέοι έρωτες απ’ το χώρο δουλειάς ή και από χώρους που αφορούν την υγεία και το fitness!
Η Παρθένος είναι ζώδιο τετράγωνο, ρεαλιστικό και αρκετά συμφεροντολογικό. Έτσι, τα κριτήρια με τα οποία τώρα ξεκινούν οι καινούργιες σχέσεις, δεν βασίζονται στον παρορμητισμό (όπως τον περασμένο Φεβρουάριο που η σύνοδος αυτή έγινε στον Κριό) ή στην εμφάνιση και την σπουδαιότητα του άλλου (όπως κοντά στην 1η Σεπτεμβρίου που έγινε στον Λέοντα) αλλά σε πρακτικά και ωφελιμιστικά κριτήρια. Μπορούμε πχ να συνυπάρξουμε με τον άλλον σε επίπεδο καθημερινότητας, διατροφής, συνηθειών, οικονομικών;

Ο μύθος του «κακού παιδιού»

Άρθρο: Νεφέλη Μωραΐτη
Φιλόλογος
tumblr_n7r7bae1jd1qcfi52o1_1280
«Είναι καλό παιδί αλλά τον βαριέμαι» κρυφάκουσα σήμερα μια κλασική συζήτηση κοριτσοπαρέας στο διπλανό τραπέζι. Αμέσως στο μυαλό μου εγείρονται αναρίθμητα ερωτηματικά και προκαλούνται εκρήξεις. Μια γυναίκα επιθυμεί σε όλη της τη ζωή να βρει έναν ερωτικό σύντροφο έμπιστο, τρυφερό, με αποκλειστικότητα μόνο γι’ αυτήν, να ζήσει το «ρομάντζο» της μαζί του και να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, όταν αυτός εμφανίζεται και ζουν μαζί όμορφες στιγμές, στην πορεία το ενδιαφέρον χάνεται σταδιακά και στην καλύτερη των περιπτώσεων λήγει με έναν αξιοπρεπή χωρισμό ενώ στην χειρότερη με απιστία. Για να μεταμορφωθώ λίγο παραπάνω σε δικηγόρο του διαβόλου, η απιστία προκύπτει εφόσον η προσοχή της μέχρι πρότινος παράφορα ερωτευμένης κοπέλας εστιάσει σε έναν μυστηριώδη και ανεξήγητα γοητευτικό τύπο άντρα, γνωστό και ως «κακό παιδί».
Γιατί επιλέγουν όμως οι γυναίκες το «κακό παιδί»;
Ως γνωστόν, οι περισσότερες γυναίκες λατρεύουν την πρόκληση. Το συναίσθημα του να ακολουθείς την καρδιά σου χωρίς να ξέρεις που θα σε οδηγήσει. Δεν είναι άλλωστε μόνο γυναικείο χαρακτηριστικό η επίμονη ανάγκη να αποκτήσουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε. Νιώθουν λοιπόν ότι η ερωτική φλόγα μπορεί να αλλάξει τον αναξιόπιστο και παιχνιδιάρη άντρα σε πρότυπο ιδανικού συντρόφου και έτσι περήφανες μετά να καυχιόμαστε στις κολλητές μας σε εκείνες τις ατέλειωτες τηλεφωνικές συζητήσεις ότι εξαιτίας μας άλλαξε 180 μοίρες …μόνο για χάρη μας. Μην ξεχάσουμε σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε πως η επιτυχημένη αμερικάνικη σειρά «Sex and the City», βασίστηκε σε όλες σχεδόν της σεζόν σε αυτόν τον on-off έρωτα της πρωταγωνίστριας Kάρυ Μπράντσω με τον γνωστό σε όλους ως Mr Big, ο οποίος συνοψίζει σχεδόν όλα τα γνωρίσματα ενός «κακού παιδιού». Το γεγονός είναι πως αυτός ο Big υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της, όποια σχέση κι αν έκανε, όσο κοντά κι αν βρισκόταν στον γάμο. Κάποιες γυναίκες, θα κυνηγήσουν τον Μεγάλο Έρωτα και θα κυνηγηθούν από αυτόν, κάποιες απλά θα τον συναντήσουν και θα βολευτούν και με τον τυχαίο έρωτα. Η άποψη της Μπράντσω επί του θέματος είναι σαφής:

Στη συγκοίμιση λέμε «ναι»

46e3f81711d7ec3d6e3e6f70dd1385aaΣυγκοίμιση: τι είναι
Η συγκοίμιση (ή συν-κοίμιση ή και παρακοίμιση), διεθνώς γνωστή με τον όρο co-sleeping, είναι η πρακτική όπου γονείς και βρέφη (ή/και παιδιά) κοιμούνται μαζί στο ίδιο δωμάτιο. Ο όρος co-bedding ή bed-sharing αναφέρεται σε ένα από τα είδη συγκοίμισης, όπου γονείς και βρέφη μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι στη διάρκεια του ύπνου.
Αν και ιδιαίτερα διαδεδομένη πρακτική στον ανατολικό κόσμο, φαίνεται πως δε συμβαίνει το ίδιο και στο δυτικό, μέχρι τουλάχιστον και τον 19ο αιώνα, όπου πολλοί επαγγελματίες υγείας την αποθάρρυναν, θεωρώντας την ως κάτι παράξενο και επίκίνδυνο. Ωστόσο, η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρία σημειώνει πως από τη στιγμή που πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφάλειας τότε μόνο θετική μπορεί να είναι η επίδραση της στα βρέφη.

Κανόνες ασφάλειας στη συγκοίμιση (όταν γονείς και παιδί κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι)
– Οι γονείς δεν καπνίζουν, δεν πίνουν περισσότερο από ένα-δυο ποτά, δεν παίρνουν κατασταλτικά φάρμακα, δεν κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.
-Η μητέρα δεν είναι υπερβολικά κουρασμένη με μειωμένες αντιδράσεις.

ΟΙ YΠΕΡΚΑΥΣΩΝΕΣ ΤΟΥ 2100: Σε ποιες χώρες, λόγω καύσωνα, δεν θα αντέχεις να βγεις έξω;

YΠΕΡΚΑΥΣΩΝΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΟ 2100!

Σε ποιες χώρες, λόγω καύσωνα, δεν θα αντέχεις να βγεις έξω;

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΙ ΝΕΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΩΣ ΤΟ 2100; 

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι χώρες που θα έχει τόση ζέστη ώστε οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να βγουν έξω το 2100», ο Independent καταγράφει τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων ότι, μέχρι το τέλος του αιώνα, οι καύσωνες σε θερμότερα κλίματα θα δίνουν την αίσθηση των 77C.
Το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ηΣαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και άλλες περιοχές θα βιώσουν συνδυασμούς θερμοκρασίας και υγρασίας που θα κάνουν το θανάσιμο κύμα καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη το 2003 να «μοιάζει με δροσερή μέρα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα