Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Περί Άστρων



«Ουκ ελάχιστον μέρος συμβάλλεται αστρο-
   νομίη ες ιατρικήν, αλλά πάνυ πλείστον…»
 (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣΠερί ΑέρωνΥδάτωνΤόπων)
           
Το «Περί ΑέρωνΥδάτωνΤόπων» είναι ένα από τα κύρια και θεμελιώδη έργα της Ιπποκρατικής Συλλογής, που προβάλλει το πνεύμα και τις αρχές της προληπτικής ιατρικής. Στο πρωτοποριακό αυτό έργο του ο Ιπποκράτης αποδεικνύεται βαθύς γνώστης της ιατρικής γεωγραφίας, της κλιματολογίας και υγιεινής, με παράλληλες γνώσεις αστρολογίας και αστρονομίας.
           
Διαβάζουμε σε μετάφραση τη 2η παράγραφο του περίφημου αυτού έργου:«Γνωρίζοντας πράγματι τις αλλαγές των εποχών και την ανατολή και δύση των άστρων και με ποιόν τρόπο όλα αυτά συμβαίνουν θα προβλέψει [εννοείται ο γιατρός] τη φύση της επερχόμενης χρονιάς. Έτσι όποιος έχει σκεφτεί και καταλάβει εκ των προτέρων τις καιρικές καταστάσεις, θα κατέχει μια πλήρη γνώση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά και πολλά θα επιτύχει στην προφύλαξη της υγείας και όχι μικρές επιτυχίες θα κατακτήσει στην επιστήμη του».
          
Εδώ φαίνεται για μια ακόμη φορά η βεβαιότητα του Ιπποκράτη ότι η δυνατότητα πρόβλεψης έχει τεράστια σημασία για την πρόοδο της επιστήμης. Στη συνέχεια υπογραμμίζει, αναφερόμενος στη θέση και την τροχιά των ουρανίων σωμάτων: «Μπορεί να φανεί σε κάποιον ότι αυτά είναι θέματα μετεωρολογίας, αλλά αν άλλαζε γνώμη, θα μάθαινε ότι όχι μικρή, αλλά αντίθεταπολύ μεγάλη είναι η συνδρομή που αποφέρει η αστρονομία στην ιατρική».
          
Έτσι ο Ιπποκράτης γίνεται ο ιδρυτής της βιομετεωρολογίας και ρίχνει το σπόρο της μετεωροπαθολογίας, που σήμερα αναπτύσσεται σε ένα συστηματικό, οργανωμένο κλάδο της επιστήμης, βασισμένης στη στενή συνεργασία των παθολόγων, των αστρονόμων και των μετεωρολόγων και έχει σαν αντικείμενο την αξιολόγηση των επιδημιών σε σχέση και υπό την επίδραση των ατμοσφαιρικών και αστρονομικών φαινομένων.

Λυκάων μυθικός ο γεννάρχης των Αρκαδικών πόλεων




Σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις ο Λυκάωνας είναι γιος του Πελασγού και υπήρξε ο γεννάρχης των αρκαδικών πόλεων και αποικιών. Έγινε βασιλιάς των Αρκάδων με έδρα του την Αρχαία Λυκόσουρα και από πολλές γυναίκες γέννησε πενήντα παιδιά και μία θυγατέρα την Καλλιστώ, που ακολουθούσε τη θεά  Αρτεμη.

"Παις Λυκάων εγένετο, ος βασιλεύων Αρκάδων εκ πολλών γυναικών πεντήκοντα παίδας εγέννησε". (Απολλοδώρου Μυθολογία ΙΙΙ ΄96). 

Από την Καλλιστώ και τον Δία γεννήθηκε ο Αρκάς, που βασίλεψε στην περιοχή και έδωσε το όνομά του στην Αρκαδία και τους Αρκάδες. Ο Παυσανίας αναφέρει:

"Εκτός από όλη αυτή τη γενιά των αρσενικών παιδιών ο Λυκάων είχε και μια κόρη την Καλλιστώ, όπου την ερωτεύτηκε ο Δίας και κοιμήθηκε μαζί της. Η Ήρα όμως το ανακάλυψε, μεταμόρφωσε την Καλλιστώ σε αρκούδα, κι η Aρτεμις για το χατήρι της Ήρας την σκότωσε με το τόξο. Ο Δίας έστειλε τον Ερμή με διαταγή να σώση το παιδί που η Καλλιστώ είχε στην κοιλιά. Την ίδια την Καλλιστώ την μεταμόρφωσε σε αστερισμό, τη γνωστή Μεγάλη ’ρκτο.Μετά τον θάνατο του Νυκτίμου την εξουσία την πήρε ο Αρκάς, ο γιός της Καλλιστούς. Αυτός έφερε την καλλιέργια του ήμερου καρπού και δίδαξε τους ανθρώπους να κάνουν ψωμί, και να υφαίνουν ρούχα. Από τον βασιλιά αυτόν η χώρα πήρε το όνομα Αρκαδία αντί Πελασγία και οι κάτοικοί της Αρκάδες αντί Πελασγοί."

Ο μύθος δένει άρρηκτα τον Λυκάονα με το Λύκαιο όρος. Ο Λυκάων έμελλε να γίνει ο αναμορφωτής της Αρκαδίας. Ίδρυσε την πρώτη πόλη Λυκόσουρα και καθιέρωσε τα Λύκαια και τη λατρεία του Λυκαίου Διός. Όπως αναφέρει και ο Παυσανίας:

Σούπα με μήλο, γραβιέρα και σπιτικά κρουτόν

Apple-Gruyere-Soup460
Yλικά
2 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μικρές πατάτες (250γρ), καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
5 μήλα κόκκινα τύπου Στάρκινγκ, μικρά προς μέτρια (900γρ), καθαρισμένα και χοντροκομμένα
2 κουταλιές σούπας μηλόξυδο (ή λευκό ξύδι)
500 ml ζωμός λαχανικών ζεστός
125 ml νερό ζεστό
1 δαφνόφυλλο
1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
1/4 κουταλιά γλυκού λεμονοπίπερο (ή μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο)
1/4 κουταλιά γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1/4 κουταλιά γλυκού garam masala*
100 ml γάλα εβαπορέ διαλυμένο με 100 ml νερό
150 γρ (+ έξτρα για το σερβίρισμα) Γραβιέρα τριμμένη

Πράξη σπάνια είναι να κάνεις το καλό, κι όχι να εκδικηθείς...


Της Ασπασίας Κόκκινου
Πράξη σπάνια είναι να κάνεις το καλό, κι όχι να εκδικηθείς...

Θεωρείται ο μηχανισμός για την ανακούφιση του πληγωμένου εγωισμού. Επιθυμούμε να κάνουμε τον άλλο να νιώσει όπως νιώσαμε εμείς. Προσπαθούμε να ανεβάσουμε το αίσθημα αυτοεκτίμησής μας και παράλληλα να αποκαταστήσουμε
το "αίσθημα δικαίου". Η ανθρώπινη δικαιοσύνη, το αίσθημα της τιμωρίας του κακού ή πολύ απλά η εκδίκηση είναι η απατηλή ανθρώπινη πεποίθηση επαναφοράς της ισορροπίας στη ζωή μας.

Η εκδικητική διάθεση γεννιέται με ύπουλο τρόπο μέσα μας. Και το τραγικό με την εκδικητικότητα είναι ότι τελικά μας μεταμορφώνει σε σκληρούς ανθρώπους, όμοιους με αυτόν που μας έβλαψε. Δηλητηριάζεται ο αισθηματικός μας κόσμος και δε μπορούμε πλέον να βιώσουμε χαρά, αγάπη, ειρήνη, ασφάλεια.

Σήμερα η εκδίκηση, αποτελεί μέρος της κοινωνικής διάστασης της κρίσης. Και ομολογουμένως είναι ένα αίσθημα απόλυτα δικαιολογημένο αν σκεφτούμε τη δομή της κοινωνίας. Η συγκέντρωση της εξουσίας/δύναμης στα χέρια διάφορων ελίτ, οι οποίες ουσιαστικά παράγουν τη δυναμική του συστήματος, έρχεται σε καθ’ ολοκληρίαν αντίθεση με τη βαλλόμενη από την κρίση κοινωνία.

Το έργο του William Shakespeare <<Τρικυμία>> πραγματεύεται το θέμα της εκδίκησης που μαζί με το θέμα της εξουσίας αποτέλεσαν τα πιο προσφιλή του ποιητή. Ο Shakespeare ασχολείται με τη Νέμεση μέσω του πρωταγωνιστή του ,του Πρόσπερο. Θέλει να αποκαταστήσει την τάξη, την έννοια της δικαιοσύνης. Και η λύση που δίνει στην εκδίκηση συμβαδίζει με τη Γραφή :<< Εμοί η εκδίκησις, εγώ ανταποδώσω, λέγει Κύριος>> (Προς Ρωμαίους, κεφ. ΙΒ, στίχος 19).

3 Φυσικά Αρωματικά Χώρου που Μπορείτε να Φτιαξετε Μόνοι σας

Τα φυσικά προϊόντα που φτιάχνουμε μόνοι μας είναι πάντα πολύ καλύτερα από τα αγοραστά. Φτιάξτε όμορφα αρωματικά χώρου χρησιμοποιώντας λεμόνι, πορτοκάλι ή κράνμπερι.

Tα περισσότερα αρωματικά χώρου που κυκλοφορούν στο εμπόριο αποτελούν προσμίξεις διαφόρων ουσιών που είναι βλαβερές για τον οργανισμό μας. Για να είστε σίγουροι λοιπόν για αυτό που εισπνέετε, φτιάξτε αρωματικά χώρου μόνοι σας. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και μπορείτε να την κάνετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Πως οι Πετυχημένοι Μένουν Ήρεμοι Όταν η Πίεση Επιτίθεται

πίεση και άγχος
Έχουν υπάρξει στιγμές όπου όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί πως γίνεται οι κορυφαίοι κάθε είδους και αθλήματος να πετυχαίνουν απίστευτες επιδόσεις κάτω από εξαιρετική πίεση. Σίγουρα θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πως είναι μέρος του ατελείωτου ταλέντου τους. Άλλωστε όταν εμπιστεύεσαι τις ικανότητες σου είναι λογικό επακόλουθο να πιστεύεις πως θα αποδόσεις τουλάχιστον καλά! Όμως δεν είναι αυτό.
Πρόσφατα μελετούσα κάποιες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί και σχετίζονται με την υψηλή απόδοση κάτω από πίεση. Σε ένα άρθρο, διάβασα τα 5 χαρακτηριστικά όπου έχει κάθε πετυχημένος όταν δέχεται υψηλά ποσά πίεσης:
1.Μένουν θετικοί
2.Αναπνέουν
3.Αλλάζουν την προοπτική που βλέπουν το πρόβλημα
4.Δεν κάνουν αρνητικές εσωτερικές δηλώσεις
5.Αποφεύγουν σκέψεις που στηρίζονται σε αρνητικά σενάρια
Η αλήθεια είναι πως δεν ικανοποιήθηκα ιδιαίτερα από τις απαντήσεις. Ο λόγος είναι πως πιστεύω ακράδαντα πως όταν δίνεται σε κάποιον ένα εργαλείο για να διαχειριστεί ένα πρόβλημα είναι απαραίτητο να γνωρίζει όχι μόνο τον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσει αλλά και γιατί το εργαλείο αυτό θα δουλέψει.
Η Επιστημονική Συνταγή για την Ηρεμία όταν η Πίεση Χτυπά

8 πολύτιμα μαθήματα ζωή από μια μαμά με γιους!

 8 πολύτιμα μαθήματα ζωή από μια μαμά με  γιους!
Η blogger και αγορομάνα Theresa Cole, μας αποκαλύπτει τι της έμαθε η ζωή μεγαλώνοντας τρεις γιους! 

1. Επιλέξτε τις μάχες σας σοφά 

Το κάθισμα της τουαλέτας θα είναι πάντα σηκωμένο, οι πετσέτες δεν πρόκειται να είναι ποτέ κρεμασμένες, και πάντα θα υπάρχουν μαύρες «δαχτυλιές» στους τοίχους σας, τις πόρτες και τα ντουλάπια. Πιστέψτε με , όλα αυτά θα πρόκειται να αλλάξουν ποτέ, γι’ αυτό είναι περιττό να αγχώνεστε. Ακόμα κι αν πείσετε κάποιο από τα αγόρια σας να αλλάξει αυτές τις συνήθειες, αποκλείεται όλα να τα καταφέρουν. Αν βέβαια τα πείσετε να &nbsp;κατεβάζουν το καπάκι της τουαλέτας σε κάποιο ξένο σπίτι, τότε ναι! Θα έχετε κερδίσει μια μεγάλη μάχη!

2. Τίποτα δε θα βρίσκεται ποτέ στη θέση του 
Όταν έχεις αγόρια ένας είναι ο νόμος: Κάθε πράγμα στο σπίτι σας, μπορεί να βρίσκεται παντού…Η μπάλα μπορεί να βρεθεί στο μπάνιο, οι πυζάμες στον καναπέ, τα ποτήρια οπουδήποτε αλλού εκτός από το ντουλάπι, το πιάτο στον καναπέ και τα ψίχουλα στο νιπτήρα. Τα αγόρια ποτέ δε μαθαίνουν ποια είναι η θέση των πραγμάτων στο σπίτι, όσα σεμινάρια και αν προσπαθήσετε να κάνετε! Αλλά δεν πειράζει

3. Οι τσακωμοί τους είναι πάντα έντονοι, αλλά η αγάπη τους εξίσου δυνατή! 
Όταν έχεις αγόρια εκτός από μαμά, είσαι και διαιτητής. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το συνηθίσετε. Θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει κυριολεκτικά να τα χωρίσετε, στιγμές που θα έχουν τσακωθεί μέχρι ν’ ανοίξουν οι μύτες τους, και να έχει μαυρίσει ο ένας το μάτι του άλλου. Αλλά να θυμάστε ότι τα αγόρια όσο δυνατά τσακώνονται, εξίσου δυνατά αγαπούν! Πάντα θα αγαπιούνται και πάντα θα προστατεύουν ο ένας τον άλλο.

Τα συναισθήματα στη ζωή μας


Τα συναισθήματα μας αποτελούν τον καθρέφτη της ψυχής μας και χρωματίζουν την πορεία της ζωής μας.
Από τη Δικαία Ροδίτη, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας – Κοινωνιολόγο
Ανά τους αιώνες οι άνθρωποι προσπάθησαν να εντοπίσουν από που προέρχονται τα συναισθήματα. Οι ρίζες των συναισθημάτων αρχικά διερευνήθηκαν μέσω της Μυθολογίας, της Θρησκείας και της Φιλοσοφίας, μετέπειτα ασχολήθηκαν επιστημονικά η Ψυχολογία και η Ψυχανάλυση, ενώ οι διάφορες μορφές Τέχνης δεν έπαψαν ποτέ να τα χρησιμοποιούν ως κύρια πηγή έμπνευσης.
Ο όρος «συναίσθημα» αποτελεί συχνό σημείο αναφοράς της καθημερινότητας μας. Δίνοντας έναν σύντομο και απλό ορισμό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι συναίσθημα είναι μία ευχάριστη ή δυσάρεστη ψυχική κατάσταση, που προκύπτει ως επακόλουθο κάποιου γεγονότος ή εμπειρίας και συνοδεύεται από ορισμένες μεταβολές στις λειτουργίες του οργανισμού του ατόμου.
Τα συναισθήματα υποδηλώνονται με τρεις διαφορετικές λέξεις, η καθεμία των οποίων δίνει ξεχωριστή υπόσταση σε αυτό που περιγράφει. Καταρχάς υπάρχουν οι αισθήσεις, μέσω των οποίων λαμβάνονται πληροφορίες από το σώμα, έτσι σε αυτή την περίπτωση τα συναισθήματα προσδιορίζουν τον τρόπο έκφρασης και την ποιότητα αυτών των αισθήσεων. Επιπλέον υπάρχουν τα αισθήματα, που υποδηλώνουν μία ψυχική κατάσταση με μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια, ενώ συνδέονται άμεσα με τα βιώματα μας. Τέλος υπάρχουν τα πάθη, που προσδιορίζουν μία συγκεχυμένη έντονη κατάσταση που συνδέεται είτε με την απόλαυση είτε με τον πόνο, καταλύζοντας τη συνείδηση και αποκλείοντας την λογική.
Ο τρόπος που αισθανόμαστε, αντικατοπτρίζει το είδος των σχέσεων μας με τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε, αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Η αναγνώριση, η κατανόηση και η αυθόρμητη εκδήλωση των συναισθημάτων μας δεν αποτελεί πάντα μια εύκολη διαδικασία. Ωστόσο όταν το επιτυγχάνουμε, μας δίνεται η δυνατότητα να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας και να μοιραζόμαστε τον εαυτό μας με τους άλλους. Τα συναισθήματα μας αποτελούν τον καθρέφτη της ψυχής μας και χρωματίζουν την πορεία της ζωής μας.

Φάκελος τρομοκρατία: Επιθέσεις αυτοκτονίας και Ψυχοπαθολογία

Το άρθρο που κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό αρθρογραφίας


Στην πραγματικότητα, οι επιθέσεις αυτοκτονίας δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο, αντιθέτως έχουν μεγάλο παρελθόν.
Στην πραγματικότητα, οι επιθέσεις αυτοκτονίας δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο, αντιθέτως έχουν μεγάλο παρελθόν.
Από την Κατερίνα Γερολύμπου, Δικαστική –Εγκληματολογική Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια Εφήβων και Ενηλίκων
Το άρθρο κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό αρθρογραφίας που διοργάνωσαν τα Ψυχο-γραφήματα το καλοκαίρι του 2015

Τα τελευταία χρόνια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλουν ολοένα και συχνότερα επιθέσεις αυτοκτονίας που συντέλλουνται σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, σκορπώντας το φόβο και τον αποτροπιασμό, αλλά και την έμφαση στα «ζητούμενα» των τρομοκρατών. Με άλλα λόγια, επιτελείται ο πρωταρχικός στόχος των τρομοκρατικών επιθέσεων, δηλαδή να γνωστοποιείται η δράση των τρομοκρατών σε ευρύ κομμάτι του πληθυσμού και να υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπινων απωλειών (Jenkins, 2006).
Στην πραγματικότητα, οι επιθέσεις αυτοκτονίας δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο, αντιθέτως έχουν μεγάλο παρελθόν (π.χ. το Ισλαμικό Τάγμα των Εκτελεστών κατά τη διάρκεια των Χριστιανικών Σταυροφοριών). Η αλλαγή όμως που παρατηρείται στις μέρες μας αφορά τη διεύρυνση της στοχοθέτησης, από το εθνικό στο διεθνές επίπεδο (Atran, 2003). Τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιθέσεις αυτοκτονίας συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και των πολιτικών δυνάμεων, εξαιτίας των τεράστιων συνεπειών που έχουν όχι μόνο με όρους απώλειας της ανθρώπινης ζωής, αλλά και για το αίσθημα φόβου που επιβάλλεται στην ευρύτερη κοινωνία. 
Η επιστημονική κοινότητα μελέτησε εκτεταμένα το φαινόμενο των επιθέσεων αυτοκτονίας, σε μια προσπάθεια να εδραιωθεί μια καλύτερη κατανόηση της κατάστασης. 

Το κόστος της βιασύνης



Ένα πρωινό του 1870, ο πανίσχυρος και σεβαστός από εχθρούς και φίλους κινέζος πρίγκιπας Κονγκ αποφάσισε να επισκεφθεί τις πρεσβείες όσων δυτικών κρατών βρίσκονταν στο Πεκίνο και να συζητήσει με τους αξιωματούχους τους. Μη θέλοντας όμως να φανεί ότι μεροληπτεί υπέρ της μιας ή της άλλης χώρας, είχε ειδοποιήσει τους Πρέσβεις ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα περνούσε από όλες τις διπλωματικές αποστολές, ξεκινώντας από την πλησιέστερη στα ανάκτορά του που ήταν η γαλλική.

Οι Γάλλοι τον υποδέχθηκαν με τις τιμές και τη λαμπρότητα που άρμοζε σε έναν τόσο σπουδαίο επισκέπτη, ωστόσο ο πρίγκιπας γρήγορα πρόσεξε ότι η συμπεριφορά του προσωπικού της πρεσβείας χαρακτηριζόταν από σιωπή, κατήφεια και απογοήτευση. Τον πληροφόρησαν λοιπόν ότι αιτία γι' αυτό ήταν οι ειδήσεις που μόλις είχαν φθάσει και αφορούσαν την ταπεινωτική ήττα στο Σεντάν, καθώς και άλλες δυσμενείς εξελίξεις από τον Γαλλοπρωσικό πόλεμο.

Ο πρίγκιπας εξέφρασε τη λύπη του για κακά νέα, συλλυπήθηκε τον Πρέσβη για τις μεγάλες απώλειες που είχε υποστεί η χώρα και ευχήθηκε το μέλλον να φανεί πιο ευνοϊκό τόσο για το γαλλικό έθνος όσο και για τις ένοπλες δυνάμεις του. Στη συνέχεια, γύρισε προς έναν από τους μανδαρίνους τις ακολουθίας του και του είπε:

Χειμώνιασε στις ψυχές των ανθρώπων


fff.jpg
Χειμώνιασε στις ψυχές των ανθρώπων.

Όλα άλλαξαν και όλα αλλάζουν. 

Πρόσωπα σκυθρωπά γεμάτα αγανάκτηση και πόνο.

Οι σκέψεις πολλές συσσωρεμένες μέσα στο μυαλό μας.


Οι λέξεις στεγνές μέσα στην καθημερινότητα μας.

Η ματαιοδοξίας μας για πολλά πράγματα που μας ταλαιπωρούν έκδηλη στην συμπεριφορά μας.

Οι αξίες χαμένες και συνάμα η παιδεία μας ξεθωριασμένη στο παρελθόν των προγόνων μας. 

Η πίστη που είχαμε σε πολλά πράγματα χάνεται και ταυτόχρονα χανόμαστε και εμείς σε ένα αδιέξοδο. 

Σε μια πορεία που δεν την είχαμε υπολογίσει και μας οδηγεί στο γκρεμό.

Μεταφυσική

By Wholemind

Μεταφυσική, για να το πούμε εξαρχής, είναι η Αληθινή Φιλοσοφία, η Καρδιά της Φιλοσοφίας, γιατί έχει σαν αντικείμενο Αυτό που Υπάρχει Πραγματικά, την Βίωση Αυτού που Υπάρχει Πραγματικά, την Αναγνώρισή Του, την Κατανόησή Του και την Βιωματική Εμπειρία Του. Αυτό σημαίνει, εξαρχής, ότι το ζητούμενο είναι η Εσωτερική Διαδικασία (Πράξη) της Συνειδητοποίησης της Πραγματικότητας, πράγμα που επίσης σημαίνει ότι αναφερόμαστε σε κάτι που συμβαίνει σε μας, μέσα μας κι όχι σε κάτι εξωτερικό. Με άλλα λόγια η Πραγματική Μεταφυσική είναι Πράξη Προσέγγισης και Βίωσης της Πραγματικότητας, Μέσα μας, Εμβάθυνση της Κατανόησής μας και Βιωματική Εμπειρία κι όχι αναζήτηση μιας πραγματικότητας έξω από εμάς. Αυτό σημαίνει Κατανοώ θα πει Έρχομαι σε Άμεση Επαφή, Μέσα μου, με την Πραγματικότητα και δεν κατασκευάζω με την σκέψη μια πραγματικότητα έξω από εμένα μέσα στην οποία (πάντα μέσα στην σκέψη) τοποθετώ τον εαυτό μου. Στον Μεταφυσικό Στοχασμό επομένως υπάρχει μόνο Μια Πραγματικότητα, η Παρούσα Συνείδηση που Αντιλαμβάνεται, Εμβαθύνει την Κατανόησή της και Βιώνει την Πραγματικότητα, σαν Μια Ενότητα Ύπαρξης.

Η Μεταφυσική δεν είναι σκέψη, δεν έχει καμιά σχέση με την σκέψη. Η διανοητική λειτουργία χρησιμοποιεί σαν Βάση την Αντίληψη αλλά κατασκευάζει αυθαίρετα αντιλήψεις-σκέψεις της πραγματικότητας νοθεύοντας έτσι την πραγματικότητα με προσωπικές παρεμβάσεις. Απομονώνοντας την Συνείδηση και περιορίζοντάς την σε μια περιορισμένη περιοχή επίγνωσης και λειτουργώντας μέσα από ιδιαίτερες συνθήκες, φτιάχνει μια εικόνα ενός εαυτού που (αφού περιορίζει και διαχωρίζει από το Όλο Περιβάλλον) αυτόματα αντιμετωπίζει την πραγματικότητα σαν κάτι έξω, κάτι που τον «περιβάλλει».  Κι αυτή ακριβώς η Περιορισμένη Συνείδηση κατανοώντας την κατάστασή της επιζητά την ένωσή της ξανά με το Όλο, αναζητά την εμπειρία της Ενότητας της Ύπαρξης. Αλλά αυτό που δεν κατανοούν οι άνθρωποι είναι ότι το πρόβλημα δημιουργείται στην Βάση της Αντίληψης από τον αυθαίρετο διαχωρισμό της (από την σκέψη) από το Όλο της Ζωής. Το πρόβλημα δεν είναι ο περιορισμένος εαυτός να βρει την Ενότητα της Ύπαρξης. Ποτέ το περιορισμένο δεν μπορεί να Βιώσει το Απεριόριστο. Πρέπει να πάψει να υπάρχει το περιορισμένο για να Βιωθεί το Απεριόριστο. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν κατανοήσουμε ότι το περιορισμένο είναι (σαν κατασκευή της σκέψης) κάτι «ψεύτικο».

Στην κοιλάδα του αυτονόητου


γράφει ο Legion
Καλώς ορίσατε, στην κοιλάδα του Αυτονόητου.



Οι διανοητικά τεμπέληδες (το χειρότερο και μαζικότερο είδος ανθρωποειδών της εποχής μας) κρίνει ακατάπαυστα και βάναυσα τους -κατα τους ίδιους, με τα δικά τους "μοναδικά" κριτήρια- βιολογικά τεμπέληδες.

Την ανθρωπότητα την εξέλιξαν και την εξελίσσουν, εκείνοι οι λίγοι, οι αιώνια τρελοί, που είχαν "τρελές" ιδέες που κάποιοι, κάπως, κάποτε υλοποίησαν. Δεν την εξέλιξαν την ανθρωπότητα οι εργάτες στα χωράφια η στα ορυχεία. Δεν την εξέλιξαν την ανθρωπότητα οι οικοδόμοι. Την κοινωνία την ευεργέτησαν και την ώθησαν σε εξέλιξη, οι διανοητικά ανώτεροι εκάστου εποχής.

Να σκάβουν μπορούν ολοι οι άνθρωποι λίγο ως πολύ. Η δουλεία είναι φυσική κατάσταση στο ανθρώπινο είδος.

Μόνο ενας διανοητικά ανώτερος άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει, να εκτιμήσει και να τιμήσει, έννοιες οπως αξιοπρέπεια, σεβασμό, κατανόηση, συγχώρεση, πραγματικό όφελος.

Μόνο ενας σπουδαίος διανοητικά άνθρωπος μπορεί να διδαχθεί τα βαθύτερα νοήματα της ζωής. Μόνο ενας διανοητικά ανώτερος άνθρωπος μπορεί να δει το όφελος στην ευεργεσία, την Δωρεά και την Γνώση.
Μόνο ενας διανοητικά ανώτερος άνθρωπος μπορεί να μιλήσει και να υποστηρίξει έννοιες Ιερές οπως της φιλίας, του Έρωτα και της Δικαιοσύνης.

Μόνο ενας διανοητικά ανώτερος άνθρωπος γνωρίζει τι εστι Θυσία, Αγάπη και Αφοβία.

JFK 2ο Μέρος – Ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ Και Ο Άνθρωπος Με Την Ομπρέλα


Το πρώτο μέρος εδώ 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κοίταξα γύρω μου στο κυλικείο. Οι περισσότεροι κοιμούνταν, άσε που πιθανότατα δεν μιλούσαν ελληνικά. Κι όμως, ψιθύρισα.
– Θες να πεις ότι ο Σίμαν είναι μπλεγμένος στη δολοφονία του Κένεντι;
– Για απόπειρα το πήγαιναν, αλλά έπεσαν πάνω σε λάθος άτομο. Τον Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ.
Το σχέδιο των πρακτόρων, των πρώην πρακτόρων, ήταν το εξής: Θα έκαναν μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Κένεντι. Και θα άφηναν πίσω στοιχεία που θα έδειχναν ότι την είχε οργανώσει ο Κάστρο.
Ο αμερικανικός λαός λάτρευε τον πρόεδρο που είχε παντρευτεί την Τζάκι και την απατούσε με τη Μέριλιν. Αλλά κι ο ίδιος, αν βρισκόταν τόσο κοντά στον θάνατο, θα καταλάβαινε ότι έπρεπε να εισβάλλει στην Κούβα, πάση θυσία.
Η απόπειρα θα γινόταν στο Σικάγο, όπου ο Κένεντι είχε προγραμματίσει ομιλία. Οι ελεύθεροι σκοπευτές θα πυροβολούσαν κάποιον απ” τη φρουρά, ίσως και κάποιον θεατή -παράπλευρες απώλειες. Έπειτα θα αφήνονταν να συλληφθούν -πιστεύοντας ότι θα καλοπερνούσαν στη φυλακή κι ότι οι συγγενείς τους θα αμείβονταν πολύ καλά.
Αυτό τους είχαν διαβεβαιώσει. Στην πραγματικότητα είχαν ήδη σχεδιάσει τα «ατυχήματα» που θα πάθαιναν, για να μην υπάρχουν μάρτυρες. Μα και έτσι, ακόμα κι αν ήξεραν ότι θα πεθάνουν, πολλοί θα το έκαναν, τόσο μισούσαν τον κομμουνιστή Κάστρο.

3 Γυναίκες Μετά Το Τέλος Του Κόσμου


(Τετράδια Συνεργείου)
Η ανθρωπότητα δεν υπάρχει πια. Απέμεινε μια γυναίκα, η τελευταία γυναίκα του κόσμου, μια αντίστροφη Εύα.
Γυρνάει στους έρημους δρόμους και βάφει κόκκινες διακεκομμένες γραμμές. Βλέπει τον ήλιο να δύει στα ερείπια της πόλης με μόνη παρέα ένα μπουκάλι κρασί και μια μύγα. Βγαίνει στην εθνική και βρίσκεται μπροστά σε μια ατελείωτη ουρά από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα -εκείνοι που προσπάθησαν να ξεφύγουν.
Τι μένει μετά την Πτώση του Πολιτισμού,  της Ιστορίας, του Ανθρώπου;

«Πλένω» και «καθαρίζω» τον εγκέφαλο


Πώς καθαρίζουμε το σπίτι μας ? Πρώτα θα αναγνωρίσουμε ποια αντικείμενα θέλουν πέταμα. Ύστερα θα ξεσκονίσουμε, θα συμμαζέψουμε, ενδεχομένως να τινάξουμε διάφορα χαλάκια, θα σκουπίσουμε και τέλος θα σφουγγαρίσουμε.


Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με το μυαλό μας για να το καθαρίσουμε.
Πρώτα θα αναγνωρίσουμε ποιες σκέψεις μας θέλουν «πέταμα». Ύστερα ξεσκονίζουμε τις σκέψεις για να βρούμε ποιες είναι οι πραγματικά δικές μας. Τις συμμαζεύουμε και μετά αναζητούμε πώς επηρεάζουν το συναίσθημά μας. Σκουπίζουμε το συναίσθημά μας με τη συγνώμη και τη συγχώρεση και ως προς τον εαυτό μας, αλλά και προς όλους τους ανθρώπους μας.
Τέλος «σφουγγαρίζουμε» το μυαλό μας. Πώς ? Με προσευχές και με τη μελέτη από κείμενα Πνευματικά, για να μπορέσουμε έτσι να διατηρήσουμε την διαδρομή της «κάθαρσης».
Όσο προσευχόμαστε και όσο κάνουμε αναζήτηση στις σκέψεις μας και απαλλάσσουμε τους εαυτούς μας από όλα τα βάρη από τις σκέψεις, η ζωή μας αλλάζει. 

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ… «ΑΙΝΙΓΜΑ» ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ

φοτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Είναι διαπιστωμένο πως πολλά συνταρακτικά γεγονότα της διεθνούς επικαιρότητας έχουν ένα διαφορετικό παρασκήνιο από την δήθεν πραγματικότητα που μας προβάλλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία αλώστε ο ρόλος τους είναι αυτός ακριβώς, δηλαδή να παραπλανούν τον κόσμο για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι καταχθόνιοι σκοποί της παγκόσμιας ελίτ. Η σύγχρονη ιστορία γράφεται σε δυο εκδόσεις. Την επίσημη και ευρέως εκδιδόμενη και την παρασκηνιακή και πραγματική.
Ένας χρήσιμος τρόπος να αποκρυπτογραφεί κανείς την πραγματικότητα σε όλα αυτά τα παγκόσμια γεγονότα, είναι να εξετάζει και να ερευνά ποιους πραγματικά ωφελούν και ποιον εξυπηρετούν τα αποτελέσματα από τις συνέπειες τους.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ BATACLAN,(βίντεο)

BataclanLeichenΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Και όμως, από το 2008 ήταν γνωστό πως θα γίνονταν μια τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο του Bataclan στο Παρίσι, όπως και έγινε με την εκατόμβη των θυμάτων.
Η τραγωδία αυτή δεν είναι γνωστό, αλλά έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα εβραϊκή διάσταση!
Το θέατρο αυτό ήταν επί σαράντα χρόνια εβραϊκής ιδιοκτησίας των Γαλλοεβραίων, Pascal and Joel Laloux και εκεί γίνονταν συχνά εκδηλώσεις υπέρ του Ισραηλινού στρατού και των δυνάμεων της εβραϊκής εθνοφυλακής του Ισραήλ, της Magav. Εκεί μέσα γινόταν και συγκεντρώσεις χρημάτων από πλούσιους της εβραϊκής κοινότητας των Παρισίων για το κράτος του Ισραήλ.

Ποιον Εξυπηρετεί η Τρομοκρατία και η “Στρατηγική της Έντασης”;

25 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

FRANCE PARIS ATTACKS

Καθήκον κάθε εξουσίας που βρίσκεται σε κρίση είναι η κατασκευή μιας απειλής, από την οποία η κρατική εξουσία αναλαμβάνει εργολαβικά να «προστατεύσει» την κοινωνία, ψαλιδίζοντας τις ελευθερίες της. Γιατί δεν υπάρχουν «παροχές υπηρεσιών» χωρίς κόστος…

Γράφει ο Κλεάνθης Γρίβας*

189763-screen_shot_2015-11-14_at_5.38.58_m.m.
Η ιδεολογία χτίζει πύργους στον ουρανό. Οι αποδέκτες της διακατέχονται από την καταστροφική αυταπάτη ότι κάποτε θα κατοικήσουν σ’ αυτούς. Οι τεχνικοί της εξουσίας τούς διαχειρίζονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Και η κοινωνία καταβάλλει το κόστος της συντήρησής τους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η ευφυΐα δεν είναι μόνο γραμμένη στο DNA, αλλά είναι και μια επίκτητη δεξιότητα

Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι κάθε παιδί, εκτός από ξεχωριστή προσωπικότητα, έχει και διαφορετικές ικανότητες από κάποιο αντίστοιχο της ηλικίας του. Άλλα συμπεριφέρονται ακριβώς όπως θα άρμοζε στο ηλικιακό διάστημα που διανύουν, άλλα δείχνουν πολύ πιο προχωρημένα. Πέρα, όμως, από τις έμφυτες ικανότητες, τι είναι εκείνο που κάνει τα παιδιά να ξεχωρίζουν και να διακρίνονται αυτές οι διαφορές ανάμεσά τους;
classroomteacher
Ο εγκέφαλος ενός νεογέννητου ζυγίζει μόλις το 1/4 του βάρους του εγκεφάλου ενός ενηλίκου, γι’ αυτό και είναι ικανό να ελέγξει μόνο τις απολύτως απαραίτητες για τη ζωή λειτουργίες του οργανισμού του, δηλαδή την αναπνοή, το κλάμα, τον ύπνο και το φαγητό. Μέχρι το τέλος του πρώτου χρόνου, ο εγκέφαλος έχει τριπλασιαστεί σε μέγεθος. Έτσι, το παιδί αποθηκεύει πληροφορίες ανάλογα με τις εμπειρίες που βιώνει, και αρχίζει να τις χρησιμοποιεί κατά τη διαδικασία της μάθησης.

Πρόσω ολοταχώς για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση – Πως το 11/9 έγινε 13/11



Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βιάστηκαν να συγκρίνουν το χθεσινό μακελειό στο Παρίσι με εκείνο της 11ης Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη και καλά έκαναν και τα δυο κρύβουν σημαδιακές ημερομηνίες!

Είναι γνωστό ότι το 9, το 11 και το 13 είναι από τους λατρεμένους αριθμούς των “πεφωτισμένων” για να τελούν με επιτυχία τις επιχειρήσεις τους. Γενικά η αριθμολογία είναι από τα αγαπημένα τους σπορ – ρωτήστε και τηνμαντάμ Λαγκάρντ η οποία έχει φανερώσει το ενδιαφέρον της στις αναλύσεις της.
Κι εκεί που περιμέναμε να δούμε τι θα μας φέρει φέτος η 11/11 του 2015 -κανένα ισχυρό σεισμό; κανένα θανατικό δημοφιλούς καλλιτέχνη; κανένας κομήτης που θα πέσει σε κάποιο κεφάλι;- η μέρα κύλησε περιέργως ομαλά και παγκοσμίως σχετικά ήρεμα.
CTuN032WsAEjTgz
Όμως δυο μέρες μετά ήταν η Παρασκευή και 13. Το 11 έγινε 13 και το 9 έγινε 11. Και τότε έγινε το κακό, για μια ακόμα φορά στην Πόλη του Φωτός, στην πόλη των “πεφωτισμένων” που γέννησαν τη Γαλλική Επανάσταση κι έγραψαν τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, στην πόλη που μάλλον έχει επιφορτιστεί το “πεφωτισμένο” έργο να είναι η πύλη απ’ όπου θα παρελάσει ο στρατός της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα