Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η ιερότητα της γυναικείας φύσης, και η μαγεία της μητρότητας...





Το μεγαλύτερο θαύμα, είναι το θαύμα είναι το θαύμα της ζωής… 

Αυτό είναι ουσιαστικά το «μυστικό» του σύμπαντος. Η γυναικεία φύση είναι και το Α και το Ω της ζωής. Μέσα από τον πόνο όχι μόνο γεννιέσαι αλλά και εξανθρωπίζεσαι, για αυτό οι γυναίκες σκέφτονται με την καρδία και την ψυχή περισσότερο από ότι εμείς οι άντρες…. Ναι, ξεπερνούν οι γυναίκες τα όρια, κατά την γέννηση, όπως προσπαθούν να μάθουν στους άντρες να κάνουν με τα παιχνίδια πολέμου …Με την διαφορά πως οι άντρες μαθαίνουν να γίνονται απάνθρωποι, ενώ οι γυναίκες γεννούν την ζωή και την ανθρωπιά...

Δύσκολο να καταλάβεις κάτι εάν δεν το έχεις βιώσει.. Κάποια πράγματα δεν λέγονται, βιώνονται,  και εμείς οι άντρες  δεν το έχουμε βιώσει…

Λένε πως κάπως έτσι ξεκίνησαν οι ανθρωποθυσίες στον αρχαίο κόσμο. Όταν από την μητριαρχία περάσαμε στην πατριαρχία, οι άντρες είχαν παρατηρήσει την σχέση εμμηνόρροιας , της σύλληψης και της γέννας που ουσιαστικά διαιώνιζε την ύπαρξης της φυλής. Ο άντρας υπερτερούσε σε φυσική δύναμη αλλά δίχως την γυναικεία μητρότητα η δύναμη του ήταν ανώφελη ..

Εκλαμβάνοντας το θαύμα εμμηνόρροιας και της γέννησης ως μαγεία (η μαγεία ήταν κάτι σύνηθες στην μητριαρχία), συνεπώς και την απώλεια αίματος δίχως ουσιαστικές επιπτώσεις για την υγεία της γυναίκας, οι πρακτικοί άντρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν «παράδοξα» την «μαγική» δύναμη του δύναμη αίματος, τελώντας ανθρωποθυσίες και πολέμους…!!!… 

Και έτσι πάμε έως σήμερα, με πιο πολιτισμένες δικαιολογίες βέβαια…

Το πρόβλημα είναι πως πλέον οι γυναίκες έχουν απωλέσει την γυναικεία φύση τους, και προσπαθούν να ενταχθούν επί ίσοις όροις στον αντρικό ανταγωνιστικό σκληρό κόσμο, χάνοντας τα φυσικά προτερήματα της γυναικείας φύσης…… 

Αν ένα άτομο δεν πιστεύει στην αιώνια ζωή, δεν θα έχει μετά θάνατον ζωή




Αν ένα άτομο δεν πιστεύει στην αιώνια ζωή, εάν την αγνοεί εντελώς και λέει πως δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή, δεν θα έχει μετά θάνατον ζωή. 

Όταν πεθάνει, θα παραμείνει σε μια εντελώς ασυνείδητη κατάσταση μέχρι δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα, που θα ενσαρκωθεί ξανά. 

Αν νομίζετε ότι θα έχετε μετά θάνατον ζωή, θα την έχετε. 

Αν δεν το νομίζετε, είστε σε μια φοβερή κατάσταση.

Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν στο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής




Αναφέρομαι συχνά στο μύθο που έχει επικρατήσει σε σειρά γενεών, που αφορά τις σχέσεις των ζευγαριών και που καταγράφει τους ανθρώπους ως μισές οντότητες. Σύμφωνα με την αντίληψη αυτή, οι άνθρωποι όντας σε μια αναπηρία έλλειψης, θα πρέπει να αναζητήσουν το έτερον ήμισυ τους για να την καλύψουν. Επομένως ως επιτυχημένη επιλογή συντρόφου θεωρείται εκείνη που θα καλύπτει πλήρως τις ατέλειες με το να σου προσφέρει ό,τι σου λείπει.



Ο μύθος αυτός ήταν πολύ σημαντικός σε πολύ παλιές εποχές, τότε που οι γυναίκες ήταν υποτιμημένες και με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζονταν ως σημαντικές υπάρξεις που θα συνεισέφεραν στην ολοκλήρωση των ανδρών.

Η παρενέργεια του μύθου αυτού είναι καθημερινά παρούσα στην κλινική πράξη, όταν άνθρωποι που αναζητούν τις αιτίες της καταστροφής της σχέσης τους, ορίζουν ως μοναδική τους ευθύνη την κακή επιλογή συντρόφου. Δεν αναζητούν καθόλου την προσωπική τους ευθύνη, πριν και κατά την σχέση, αλλά εστιάζονται αποκλειστικά στις ελλείψεις του συντρόφου.

Η στάση αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι ο καθένας θεωρεί ως δεδομένη την προσωπικότητα του και ως αυτονόητες τις συμπεριφορές, τις προσωπικές ελλείψεις, τις συνήθειες και τις ιδιορρυθμίες τους. Επομένως ο άλλος φταίει για οιαδήποτε εμπλοκή προκύψει στη συνέχεια.

Το φαινόμενο αυτό καταγράφεται σε μεγαλύτερη ένταση από τους συγγενείς και τους φίλους στις διενέξεις και στους χωρισμούς, που πρόθυμα δικαιολογούν την οποιαδήποτε δυσλειτουργία στον δικό τους, αλλά αντίθετα είναι πολύ σκληροί στην κριτική του συντρόφου. «Δεν μπόρεσε να σταθεί όπως έπρεπε…». 

Πανικός στη Σουηδία



Δεν βρίσκονται ελεύθερα διαμερίσματα, δεν υπάρχουν δουλειές και δεν μπορεί κανείς να ψωνίσει, χωρίς να έχει μαζί του πιστόλι, μετά τη διπλή δολοφονία σε κατάστημα της ΙΚΕΑ. Το 2040 η χώρα θα είναι ισλαμική, ενώ μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος
.
Μία από τις πιο πλούσιες και κοινωνικά δίκαιες χώρες της Ευρώπης καταρρέει, ενώ όλο και πιο πολλά ΜΜΕ αναφέρονται στο δράμα που βιώνουν οι πολίτες της (πηγή). Ειδικά μετά το διπλό, αποτρόπαιο έγκλημα σε κατάστημα της ΙΚΕΑ, με τους βιασμούς γυναικών από μουσουλμάνους να έχουν εξελιχθεί σε επιδημία, μαζί με την τρομοκρατία και με τα υπόλοιπα ανατριχιαστικά εγκλήματα.
Η χώρα που οι κάτοικοί της απαγορεύεται να αναφερθούν σε τέτοια προβλήματα, μήπως χαρακτηριστούν ρατσιστές ή επειδή κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους στο δημόσιο, αποφάσισε τελικά να κλείσει ερμητικά τα σύνορα της, να απομονωθεί. Οι αιτίες; Πολλοί μουσουλμάνοι. Πολύ τρομοκρατία. Συμμοριτοπόλεμοι στους δρόμους. Εμπρησμοί. Υπερβολικές αναταραχές. Ελάχιστη αφομοίωση των ξένων!
Ολόκληρη η Σκανδιναβία οχυρώνεται, επειδή οι χώρες της έχουν τρομοκρατηθεί από τα γεγονότα στη Σουηδία. Βλέπουν πανικοβλημένες πως οι κάποτε ειρηνικές, πολιτισμένες, ήσυχες πόλεις της, έχουν μετατραπεί σε εμπόλεμες ζώνες, με αποτέλεσμα τα μικρά παιδιά να πηγαίνουν σχολείο μόνο με συνοδεία αστυνομικών! Εν τούτοις, φαινόταν από πολύ καιρό τι θα συνέβαινε, ενώ είχαν γραφτεί αρκετά βιβλία για το θέμα.

Πως να προστατέψω το wifi μου

Πως μπορείτε να θωρακίσετε το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού ή του γραφείου σας; Ας δούμε ορισμένους εύκολους τρόπους στο άρθρο που ακολουθεί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον χρησιμοποιούν ασύρματα δίκτυα τύπου wi-fi για να συνδεθούν στο internet είτε από τον υπολογιστή είτε από φορητές συσκευές.

Φυσικά τα δίκτυα αυτά έχουν το τεράστιο πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζονται καλώδια και πολύπλοκες ρυθμίσεις, ωστόσο κρύβουν και ορισμένους κινδύνους.

Τι γίνεται όμως με το wi-fi του σπιτιού μας; Είναι πράγματι ασφαλές και αν όχι τι μπορούμε να κάνουμε για να το θωρακίσουμε; Ας δούμε!

Τι σημαίνει wifi

Στην ουσία ο όρος wi-fi δεν είναι τίποτε άλλο από το εμπορικό όνομα του πρωτοκόλλου IEEE 802.11 για τα ασύρματα δίκτυα.

τι είναι wifiΑρχικά η εταιρία που λάνσαρε τα ασύρματα δίκτυα τύπου wi-fi στην αγορά τα διαφήμισε με το σλόγκαν "Wireless Fidelity", δηλαδή "Ασύρματη Πιστότητα".

Το γεγονός αυτό οδήγησε πολλούς να σκεφτούν ότι το Wi-Fi ήταν το ακρωνύμιο των λέξεων αυτών.

Στην πραγματικότητα το "πιασάρικο" αυτό όνομα δεν σημαίνει απολύτως τίποτε.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, προέκυψε ως λογοπαίγνιο με το hi-fi που χρησιμοποιείται για τα ηχοσυστήματα.

Εσωτερική ομορφιά – Γίνετε ευτυχισμένες

εσωτερική ομορφιά

Οι γυναίκες συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με την περιποίηση του δέρματός μας, του προσώπου μας, με το σώμα μας γενικότερα αλλά μερικές φορές αφήνουμε στην άκρη την «περιποίηση» που θεωρείται πιο σημαντική από όλες και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να μην κοστίζουν αλλά θέλει προσπάθεια για να τα αποκτήσουμε. Η εσωτερική μας ομορφιά είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξωτερική αν και κάποιες φορές φαίνεται να την φροντίζουμε πολύ λιγότερο από όσο πρέπει. Πόσες φορές δεν αντιληφθήκατε πως η καλή σας διάθεση ή τα ευγενικά σας αισθήματα ζωγραφίζονται στο πρόσωπό σας κάνοντάς το να λάμπει. Αυτό είναι κάτι που εννοείται πως γίνεται αντιληπτό από τους γύρω μας και το καταλαβαίνουμε όταν ακούμε το γνωστό «κάτι έκανες σήμερα και λάμπεις»!
Πολλές φορές τυχαίνει να βαφτούμε ακριβώς το ίδιο με την προηγούμενη μέρα ή ακόμα και να φορέσουμε το αγαπημένο μας ρούχο για ακόμα μία φορά αλλά κάτι δεν κολλάει. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι πως κάτι δεν πάει καλά μέσα μας και όσο και αν προσπαθούμε να ασχοληθούμε με την εμφάνισή μας με τίποτα δεν θα είμαστε ικανοποιημένες. Έτσι η εσωτερική μας ομορφιά είναι αυτή που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά «όμορφες»! Είναι κάτι που όταν το ακούμε θέλουμε πολύ να το κάνουμε αλλά ούτε ξέρουμε πώς ούτε ξέρουμε αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Πώς μπορείς να ασχοληθείς με την εσωτερική ομορφιά την οποία δεν μπορείς να καμουφλάρεις ούτε με βάψιμο ούτε με ντύσιμο; Είναι σαν να σου λέει κάποιος πως σήμερα πρέπει να βγεις έξω και να νιώθεις όμορφη αλλά δεν θα βαφτείς, δε θα φτιάξεις τα μαλλιά σου και δεν θα φορέσεις τα ρούχα που σε κολακεύουν! Κι όμως δεν είναι ακατόρθωτο η ομορφιά πηγάζει πραγματικά από μέσα μας και παρακάτω θα μπορέσετε να το αντιληφθείτε!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα