Καταρχάς, το πιο κάτω κείμενο, ή το μεγαλύτερο μέρος του τουλάχιστον, θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε γράψει μια γυναίκα σε σχέση με τους άνδρες. Αλλά αυτό είναι δουλειά των θηλυκών συναδέλφων του Mind. Εγώ γράφω απ’ την πλευρά που ξέρω, δηλαδή των ανδρών. Και πάμε. 
Οι άντρες δεν προτιμούν τις ξανθιές, τις χαζές, ή εκείνες που το παίζουν χαζές. Προτιμούν τις έξυπνες. Τις ευφυείς. Ναι κυρία μου, καλά διαβάζεις. Έρευνα του David Bainbridge, καθηγητή του πανεπιστημίου Cambridge, αναφέρει ότι οι άνδρες, όταν επιλέγουν τη σύντροφο της ζωής τους, δίδουν μεγαλύτερη προσοχή στη νοημοσύνη παρά σε οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό
Μιλώντας βέβαια για εξυπνάδα και ευφυΐα, να ξεκαθαρίσουμε ότι δε σχετίζονται αποκλειστικά με τη μόρφωση. Δεν είσαι έξυπνη μόνο και μόνο επειδή αντί πινάκων έχεις κρεμάσει στους τοίχους πτυχία και διπλώματα.
Θα μου πεις, δηλαδή ποιες θεωρούνται έξυπνες; Και γιατί αυτές;
Καταρχάς, ας σημειωθεί ότι, επειδή πολλοί άντρες έχουν μια τάση παλιμπαιδισμού, για πολλούς, έξυπνη γυναίκα είναι εκείνη που μαζί της μπορείς να συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας (Paul Valery)!
Πέραν αυτού, σαφέστατα υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να κρίνει κανείς αν μια γυναίκα είναι έξυπνη. Και σίγουρα δεν είναι αποδεκτές οι γενικολογίες. Δηλαδή, ας πούμε, οι ξανθιές δεν είναι ηλίθιες και δεν περιμένουν με τις ώρες να επανέλθει το ρεύμα όταν κοπεί, ενώ βρίσκονται στις κυλιόμενες. Ούτε 17 από δαύτες κάθονται έξω από το σινεμά αναμένοντας ακόμα μια, για να δουν ταινία «άνω των 18.»
Μερικά χαρακτηριστικά έξυπνων γυναικών λοιπόν, είναι τα εξής: