Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σύμφωνα με την επιστήμη όλα είναι ενέργεια, και κολυμπάμε μέσα σε μια θάλασσα ενέργειας από φως στην πιο αποκαλυπτική της αποκωδικοποίηση της αλήθειας. Θα προσθέσω και σκοτάδι μαζί, ως όλες τις αρνητικές ενέργειες οι οποίες μας επιφέρουν τις αρνητικές και θετικές σκέψεις, τις αρνητικές και θετικές αισθήσεις.

Μια θάλασσα ενέργειας από φως και σκοτάδι ως πληροφορία, διότι δίχως Νου δεν είναι δυνατόν να αντιληφθεί κανένα έμβιο ον την ζωή, άρα χρειάζεται απαραίτητα ένας Νους, και βέβαια το σώμα είναι αυτό που μέσα από τις  αισθήσεις θα του επιφέρουν την αλήθεια που αντιλαμβάνεται ο Νους μέσα στον χώρο που κινείται.

Το σώμα και ο Νους πρέπει να έχει την ίδια σύσταση με την ενέργεια, ειδάλλως δεν δύναται τίποτα απολύτως να αντιληφθεί.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕΓΡΑΦΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ;

Στην φωτό βλέπουμε τις πυραμίδες της Αιγύπτου να είναι πιστή αντιγραφή του τριπλού άστρου του Σείριου!

Το ίδιο ακριβώς βλέπουμε και στο Μεξικό οι πυραμίδες να είναι πιστή αντιγραφή ενός άλλου αστερισμού! το ίδιο και στην Κίνα!
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί να συμβαίνει αυτό;






Ποιοι κατείχαν αυτή την γνώση; σε εποχές που σύμφωνα με την επικρατούσα σημερινή άποψη εκείνη την εποχή βρισκόμασταν στην λίθινη εποχή; άρα δεν δύναται να υπάρχουν όλα αυτά;

Κι όμως υπάρχουν!

Υπάρχουν οι Σείριοι; η συμβαίνει κάτι άλλο;

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όλα γύρω μας είναι ενέργεια, άπειρη ενέργεια! και εκεί έξω υπάρχουν ενεργειακά ποτάμια.

Όπως στον πλανήτη μας υπάρχουν ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΙΩΝ ΟΝΤΩΝ 

Γρήγορες Σκιές




η τέχνη της ελεγχόμενης απάτης...



ΠΑΡΑΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ


Απόσπασμα από το άρθρο «Καταστασιακοί και Καστανέντα» του Χρήστου Μόρφου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ανοιχτή Πόλη», τ. 29

Σύμφωνα με τους πολεμιστές του Δον Χουάν υπάρχουν τρεις τύποι προσοχής. Ορίζουν την Προσοχή ως ‘την τιθάσευση και την αύξηση της συνείδησης μέσω της διαδικασίας της ζωής’

Οι τρεις τύποι προσοχής είναι αντίστοιχα η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη προσοχή. 

«Η πρώτη προσοχή στον άνθρωπο είναι η ζωώδης συνείδηση, που, μέσα από την διαδικασία της εμπειρίας, αναπτύχθηκε σε μια περίπλοκη, ιδιαίτερα εύθραυστη ικανότητα που αντιμετωπίζει τον καθημερινό κόσμο από όλες τις αναρίθμητες απόψεις του. Με άλλα λόγια, όλα όσα μπορεί να σκεφτεί κανείς, αποτελούν μέρος της πρώτης προσοχής. Η πρώτη προσοχή είναι όλα όσα είμαστε σαν συνηθισμένοι άνθρωποι. Λόγω του απόλυτου ελέγχου της στην ζωή μας, η πρώτη προσοχή είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχει ο μέσος άνθρωπος. Ίσως μάλιστα να είναι και το μοναδικό μας πολύτιμο πράγμα» (Κάρλος Καστανέντα, Εσωτερική Φλόγα ). Η πρώτη προσοχή έχει να κάνει με όλα όσα είμαστε σε θέση να επιλέξουμε σαν άτομα. Δηλαδή, αναφέρεται στις ανθρώπινες επιλογές. Έχουν σχέση με το επίπεδο του καθημερινού εύρους μας. Το γνωστό. 

Η δεύτερη και η τρίτη προσοχή δεν θα μας απασχολήσει στα πλαίσια του παρόντος σημειώματος. Απλά θα αναφέρω ότι η δεύτερη προσοχή έχει σχέση με τις ανθρώπινες δυνατότητες. 

«Ο πολεμιστής δε σκύβει το κεφάλι του σε κανέναν. Όμως ταυτόχρονα δεν επιτρέπει σε κανέναν να σκύψει το κεφάλι του σ' αυτόν. [...] Γνωρίζω μόνο την ταπεινότητα του πολεμιστή, κι αυτό δε θα μου επιτρέψει ποτέ να γίνω αφέντης κανενός.» (Δον Χουάν - Καστανέντα) 

Στην ουσία φοβόμαστε τη μοναχικότητα γιατί φοβόμαστε την εσωτερική ανάπτυξη.

Εκείνο που αναπτύσσεται ενώ όλα γύρω εξελίσσονται… 



Κάθονταν στο αγαπημένο τους σημείο και άκουγαν τη νύχτα καθώς ανάσαινε γύρω τους. Τα φώτα της πόλης στην απέναντι ακτή έμοιαζαν με εκατομμύρια μάτια παράξενων όντων μέσα στην ομορφιά του σκοτεινού στερεώματος. 
Μιλούσαν για πολλά, όπως πάντα. Χωρίς συγκεκριμένη θεματολογία, χωρίς πρωτόκολλα. Μονάχα όπως γεννιόνταν μέσα τους. 


Κοιτούσαν την απέναντι ακτή και απολάμβαναν την ιερότητα της κάθε στιγμής. 
Εκείνος πήρε στα χέρια του λίγη άμμο και την άφησε να χυθεί ανάμεσα στα δάχτυλά του. 


«Η βαθιά εμπειρία της μοναχικότητας σε ενηλικιώνει. Όμως όχι μέσα στη ζωή. Αλλά στο θάνατο. 


Ζούμε με το μύθο του ανθρώπου ως ‘κοινωνικού όντος’ και από τα μικράτα μας μαθαίνουμε να αλληλεπιδρούμε με τους άλλους όπως όλα τα δίποδα θηλαστικά στις αγέλες. Δεχόμαστε απριορικά την κυριαρχική ύπαρξη ενός Άλφα, ενός ηγέτη, και τη δική μας θέση μέσα στο σύνολο. Ανεξάρτητα με το αν η θέση αυτή που ετεροπροσδιορίζεται μας ταιριάζει ή μας αρμόζει, είμαστε υποχρεωμένοι να την αποδεχθούμε γιατί είμαστε τάχα ‘κοινωνικά’ όντα αλλιώς υποβαθμιζόμαστε στην κατηγορία των ‘θηρίων’ και των απόβλητων περιθωριακών. 

Την λύση θα την δώσει η Φύση

Γιάννης Λαζάρου 
  Οι φιέστες για την κλιματική αλλαγή που δεν αλλάζουν τίποτε. Το δυστύχημα είναι πως το παράσιτο του πλανήτη, ο άνθρωπος, που υποτίθεται πως διαθέτει λογική επηρεάζει μέχρι θανάτου τον ίδιο τον πλανήτη ο οποίος του επιτρέπει ακόμη να ανασαίνει. Ανάμεσα στις άλλες φιέστες, που γίνονται κατά καιρούς περισσότερο για να κυκλοφορεί το χρήμα σκορπώντας εντυπώσεις, είναι και το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την κλιματική αλλαγή. 

Η τελευταία παράσταση της COP21 δόθηκε στο Παρίσι όπου πραγματικά είναι απορίας άξιον πως με τα αποτελέσματα αυτής της συγκέντρωσης επιμένουμε ακόμη πως είμαστε έλλογα όντα.... Τα πανηγύρια άρχισαν και οι ενδιαφερόμενοι βροντοφωνάζουν: Πολύ κοντά σε παγκόσμια συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. 

Ας δούμε μια λεπτομέρεια από την σύναξη. Μία ομάδα μικρών νησιωτικών κρατών και αναπτυσσόμενων χωρών, που κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των ωκεανών, πιέζουν να μειωθεί ο στόχος υπερθέρμανσης από 2 βαθμούς Κελσίου, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, σε 1,5 στη νέα συμφωνία. Στην κίνηση αυτή αντιστέκονται χώρες όπως η Σαουδική Αραβία. 

Πώς το βλέπετε τώρα αυτό εσείς ως έλλογα όντα; Τι να κουβεντιάσεις τον πνιγμό των ανθρώπων ή τα κέρδη της Σαουδικής Αραβίας; 

Όπισθεν… εξελικτικώς!



Τελικά ο Δαρβίνος είχε δίκιο. Οφείλω να το ομολογήσω πλέον και οι όποιες ενστάσεις είχα κατά καιρούς έχουν πάει περίπατο. Καταγόμαστε λοιπόν από τον πίθηκο. Τωόντι. Και ειδικότερα, από τον πίθηκα! Τώρα, πως ακριβώς και πότε άρχισε και με ποιους τρόπους έγινε αυτό το παράξενο μικρή σημασία έχει. Αυτό που αντίθετα έχει σημασία είναι ότι χωρίς να είσαι επιστήμονας μπορείς πια να το επαληθεύεις νύχτα μέρα! Καταπληκτικό! 

Η εξελικτική βιολογία και όλα τα συναφή βαρύγδουπα και ομιχλώδη, δεν χρειάζονται. Αρκεί η απλή παρατήρηση. Να περπατάς και να μην κοιμάσαι πάει να πει αλλά να βλέπεις. Να βλέπεις και να… χαίρεσαι. Ότι ο πίθηκος έγινε πίθηκας και πήρε την εκδίκησή του. Ο μεν πρώτος έμεινε στα δέντρα και ζει τη ζωή του, ο δεύτερος όμως έγινε πολλά άλλα πράγματα και ζει πολλές ζωές. 

Έγινε πολιτικός, ηθοποιός, παρουσιαστής στη τι-βί, τηλε-περσόνα και σελέμπριτι, πανελίστας, σχολιαστής γεγονότων, αναλυτής και δημοσιολόγος, τιποτολόγος και παπαρολόγος επί παντός του επιστητού… Ο χιμπατζής και ο ουρακοτάγκος. 

Οι λατρευτοί μας ανιόντες. Και δη ο αξιολάτρευτος Μακάκος εθριάμβευσε επί της αμειλίκτου φύσεως και μετεξελίχθη σε κάτι που όλοι μας θαυμάζουμε και ζηλεύουμε. Έγινε πρόσωπο των social media! Έγινε χειριστής επιδέξιος των τάμπλετ και σαΐνι στα σκρόλινγκ σε υπερ-σύγχρονα κινητά υψηλής ευφυΐας και με οθόνες πεντέμισι ιντσών. 

Ο πάλαι ποτέ θορυβώδης και υπερ-σεξουαλικός μαϊμουδοπίθηκος με τη συριχτή φωνή και το πανέξυπνο βλέμμα, κατήλθε των υψηλόκορμων δένδρων και εξήλθε των πυκνών τροπικών δασών και πέρασε πια σε μια άλλη εξελικτική φάση και απολαμβάνει των εκπληκτικών τεχνολογικών εφαρμογών, πλήρης ηδονής και ικανοποίησης. 

Συγγράφει και αποστέλλει μηνύματα σε χρόνο μηδέν και πληκτρολογεί εμπύρετος και ταχύκαρδος σε φρενήρεις ρυθμούς στα ‘φέισμπουκ’ και ‘τουίτερ’ επικοινωνώντας ωραιότατες ανοησίες με τους συνηλικιώτας του ή και εν γένει με τους λοιπούς αδελφούς της παγκόσμιας αδελφότητος των ‘logged in’. 

Πώς βρέθηκα εδώ; Ρωτάς και απάντηση γυρεύεις. Και την απάντηση την ξέρεις…

«Είμαι τέλεια ξένος από αυτόν τον τόπο. 
Είναι σωστό αυτός ο κόσμος να μ ε αποκλείει…» 
(Γ. Σεφέρης) 


Sentinel by kuschelirmel


Εξόριστος 

Υπάρχει ένας τόπος εξορίας που δεν είναι κάποιο ανεμόδαρτο πετρονήσι. Και δεν είναι κάποιος καταραμένος ερημόκοσμος με τους κροταλίες χωμένους στην άμμο και τους σκορπιούς να βολτάρουν ανέμελοι στους πυρωμένους βράχους. 

Υπάρχει ένας τόπος εξορίας, άνυδρος και αφιλόξενος κι επικίνδυνος όπως το δάγκωμα της οχιάς και σιωπηλός όπως η ασημένια ράχη της σελήνης. Κι όμως, σ’αυτό τον τόπο δεν είσαι μόνος. 

Ολόγυρά σου πλάνητες όπως εσύ. Χιλιάδες κι αμέτρητοι. Κανείς δεν σε βλέπει κι όλοι σε κοιτούν. Κι εσύ όλους τους παρακολουθείς αλλά δεν μπορείς να τους μιλήσεις. 

Φαντάσματα… 

Από μέσα τους περνάς κι εκείνοι μέσα από σένα. 

Φάσματα… 

Κι αυτή είναι η εσχάτη φρίκη. Πως μέσα στους μυριάδες είσαι ολομόναχος κι εντός του ενός μυριάδες. 
Όλοι αδελφοί σου. Κι όλοι ξένοι. 
Όλοι όπως εσύ και όλοι άγνωστοι. 

" Ανθρώπινη ζωή και Φαντασία "

Η ανθρώπινη Ζωή
Η ζωή είναι πραγματικά επώδυνη, και τώρα είναι που θα αρχίσει το υβρεολόγιο μου που θα εκνευρίσει πολύ κόσμο.
Η ανθρώπινη ζωή είναι απάνθρωπη. Η ζωή και οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο που έγιναν αξιοθρήνητοι. Αξιοθρήνητοι, πραγματικά θλιβεροί, και ο Pete, τουλάχιστον, κουνάει το κεφάλι του λέγοντας «Ναι», επειδή καταλαβαίνει. Είναι καινούριος, μόλις πέρασε το κατώφλι, και συνειδητοποιεί ότι υπάρχει όλη αυτή η συζήτηση – «Ω, πρέπει να αγαπάμε τη ζωή. Πρέπει να αγαπάμε τους άλλους ανθρώπους». Χέστε τα όλα αυτά. Εννοώ, πραγματικά χέστε τα, επειδή αυτό που βλέπω συνεχώς είναι ανθρώπους να προσπαθούν όλο και πιο σκληρά και όλο και πιο απελπισμένα να κάνουν την μικρή εγωιστική ζωή λίγο καλύτερη. Και ξέρετε ότι αυτό δεν λειτουργεί.
Έχετε πάει πέρα από το σημείο που λέγατε «Θα καθαρίσω μόνο το μικρό κουτί μέσα στο οποίο ζω. Θα προσπαθήσω να το συγυρίσω. Θα κάνω τον εαυτό μου πιο ευτυχισμένο. Θα συνεχίσω να κάνω μαθήματα ευτυχίας και να παίρνω χάπια ευτυχίας». Δεν λειτουργεί. Φτάνει ένα σημείο όπου συνειδητοποιείτε ότι η ζωή είναι αξιοθρήνητη.
Η ζωή θα έπρεπε να είναι μια εμπειρία, αλλά έχει ξεφύγει προ πολλού, η ζωή των ανθρώπων αυτού του πλανήτη. Η ζωή μπορεί να είναι μια υπέροχα όμορφη εμπειρία, όμως έχει ξεφύγει σ’ αυτόν τον πλανήτη. Οι άνθρωποι υποφέρουν. Οι άνθρωποι τρελαίνονται και αυτό θα συνεχιστεί. Εννοώ ότι τα επόμενα χρόνια θα βλέπετε όλο και περισσότερα. Τρελαίνονται, επειδή η ζωή έχει γίνει απάνθρωπη. Φανταστείτε αυτό.
Πηγαίνετε στον ζωολογικό κήπο και σκέφτεστε «Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία που πάω στο ζωολογικό κήπο, και θα δω τόσα διαφορετικά ζώα. Θα αγοράσω μερικά λούτρινα ζωάκια για το σπίτι και θα φάω φαγητό του ζωολογικού κήπου και μαλλί της γριάς και ποπκόρν και κόκα κόλα».
Είναι μια χαρούμενη μέρα. Πηγαίνετε στον ζωολογικό κήπο και αρχίζετε να τριγυρίζετε. Πηγαίνετε στο σπίτι της μαϊμούς και στο κλουβί του λιονταριού και βλέπετε τους ελέφαντες. Παγιδεύεστε τόσο πολύ σ’ αυτό που ξεχνάτε ότι είστε στο ζωολογικό κήπο. Ξεχνάτε ότι έχετε έρθει εδώ για να συλλέξετε μια εμπειρία, για μια επίσκεψη. Και πολύ σύντομα ο εξωτερικός κόσμος, η πραγματικότητα, η αληθινή πραγματικότητα ξεθωριάζει. Ξεχνάτε.
Τώρα είστε παγιδευμένοι στον ζωολογικό κήπο και πολύ σύντομα βρίσκεστε σε κάποιο από τα κλουβιά. Και πολύ σύντομα κολλάτε. Παγιδεύεστε. Πολύ σύντομα βρίσκεστε μέσα στο κλουβί και παρατηρείτε τους ανθρώπους που έρχονται και σας περιγελούν, σας κοιτάζουν, και πολύ σύντομα αρχίζετε να τους γρυλίζετε.

Θα μας τρελάνουν οι Τούρκοι. Ποινική δίωξη κατά Πούτιν για προσβολή Ερντογάν!

Ποινική δίωξη κατά του Πούτιν για προσβολή του Ερντογάν, άσκησε Τούρκος. ΑΠΕ-ΜΠΕΠοινική δίωξη κατά του Πούτιν για προσβολή του Ερντογάν, άσκησε Τούρκος. ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έτσι ο Μεχίρ Ακάρ, ένας εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης «Εργκενεκόν», του υποτιθέμενου πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, δηλαδή, ζητά τώρα την ποινική δίωξη του Ρώσου προέδρου Πούτιν για «δυσφήμιση του Τούρκου προέδρου». Ο Ακά ζητά επίσης την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ για τον ίδιο λόγο.
«Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην δυσφήμιση του προέδρου μας», είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah. Ο Ακάρ προσήλθε στην εισαγγελία της Άγκυρας κατέθεσε την αγωγή του δηλώνοντας πως βεβαίως μπορεί να ασκηθεί κριτική στον πρόεδρο Ερντογάν, αρκεί να μην ξεπερνά τα όρια.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ


     
   Κάθε γεωγραφική περιοχή, μικρή ή μεγάλη, λόγω  των κοσμικών ηλεκτρομαγνητισμών που δέχεται, εκπέμπει το δικό της γήινο μαγνητισμό, βάσει του οποίου διαμορφώνεται το κλίμα και το περιβάλλον, στο οποίο συναντάμε αγρούς, χωριά, πόλεις.  

Αυτά δημιουργούνται από το ανθρώπινο  πνεύμα  σε σχέση με τα τηλεπαθητικά μηνύματα, κοσμικά ή ανθρώπινα που λαμβάνει.  

Δηλαδή συμβάλει  και η κοσμική ακτινοβολία  στη  δημιουργία μιας πόλης. Αν δεν ήταν έτσι, πόλεις ή τμήματα πόλεων δεν  θα χτίζονταν  σε τελείως ακατάλληλα σημεία. Παράδειγμα  η  Θήρα (Σαντορίνη)  που οι κάτοικοι  γνωρίζουν που χτίζουν, αλλά χτίζουν. Ακόμη το Λουτράκι   και   άλλες περιοχές. Κάθε περιοχή, κάθε  χώρα έχει και σχέση με το ζωδιακό κύκλο, και ανάλογα  αναπτύσσεται ή καταστρέφεται.

     Τα άτομα  που κατοικούν σε μια πόλη, μια χώρα, μια ήπειρο, δημιουργούν πνευματικά κυκλώματα, που έλκουν ανάλογα με τον πληθυσμό της. Έτσι μια μεγάλη πόλη έχει ισχυρό πνευματικό κύκλωμα  και έλκει τους κατοίκους των μικρών.  Έτσι δημιουργείται η αστυφιλία. Με την ίδια αιτία επιλέγουμε και τον τόπο  του  σπιτιού μας. 

ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑ


Το πνεύμα που κυκλοφορεί στο αχανές Σύμπαν είναι ένα και το αυτό. Καθένας όμως  ανάλογα με την κατασκευή του και την προσωπική του εξέλιξη, εκμεταλλεύεται μόνο ένα μέρος αυτού, άλλος περισσότερο, άλλος  λιγότερο.

   Όλα τα δημιουργημένα  πνευματικά στοιχεία, από την αρχή της ανθρωπότητας ως σήμερα, υπάρχουν και επιστρέφουν  σε όμοιες «ευαισθησίες», που πάντα έχουν σχέση με τις ακτινοβολίες.

    Το «βάρος του πνεύματος» , είναι ανάλογο του υψομέτρου, του πληθυσμού  κάθε περιοχής, αλλά κι της ηλικίας  κάθε ατόμου.

     Τα  παιδιά έχουν λιγότερους νέους από πάνω τους, άρα είναι πιο ευκίνητοι  πνευματικά, οι ηλικιωμένοι περισσότερους, άρα μεγαλύτερο το «πνευματικό βάρος», περισσότερες  οι επιβολές, αλλά   πιο θετική η κρίση  τους. 

     Το ίδιο συμβαίνει και με τους ψυχασθενείς.  Καθοδηγούνται από το πνεύμα των άλλων, και συχνά υπάρχει παραισθητική φαντασία.

    Το  σύνολο του πνεύματος  διαμορφώνει  το «θέατρο της ζωής» με πρωταγωνιστές και θεατές. Και τα έργα είναι ανάλογα με αυτά που παίζονται στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Άλλωστε αυτά τα έργα στη ζωή  έχουν το πρότυπό τους.

    Η κυκλοφορία του  πνεύματος, που οδηγεί  σε ποικίλα νέα γεγονότα, δημιουργεί και μια  τηλεπαθητική εφημερίδα.

ΝΟΗΣΗ



Τι ειναι η νοηση? γιατι αλλο μυαλο..αλλο σκεψη..κι αλλο νοηση..

Η λεξη προερχεται απο τον νου-νοω-αντιλαμβανομαι ( και για τη λεξη αντιληψη εχω αμφιβολια αν ειναι σωστη γιατι μαλλον το φως το λαμβανεις δεν το αντι-λαμβανεις γιατι τοτε το διωχνεις)


Το μυαλο ειναι ενας μηχανισμος του σωματος που παραγει σκεψη απο αποθηκευμενες πληροφοριες,ενα λειτουργικο οπως ο υπολογιστης,συσσωρευτης πληροφοριων που προερχονται απο το εξωτερικο περιβαλλον κι αναλογα τι του ζηταμε καθε φορα παραγει την αντιστοιχη σκεψη,η μηπως οχι? θα μπορουσαμε να πουμε οτι ενας υπολογιστης σκεφτεται,το google ας πουμε ειναι ενας μηχανισμος σκεψης,με λεξεις -κλειδια ανασυρει οτι πληροφοριες εχει αποθηκευμενες,το ιδιο δεν κανουμε κι εμεις? εχουμε σκεψεις συμφωνα με οσες πληροφοριες εχουμε αποθηκευσει ,κι αναπαραγουμε τις πληροφοριες αυτες παλι συμφωνα με λεξεις κλειδια κιαυτο μαλλον γνωστο ειναι..


Νοηση ομως ειναι κατι διαφορετικο,ειναι το μυαλο συν κατι αλλο..ειναι η σκεψη που παραγεται απο την ψυχη κι οταν λεω ψυχη δεν εννοω την συναισθηματικη μνημη που εχουμε γιατι κιαυτος ενας μηχανισμος ειναι,που δημιουργειται κατα τον ιδιο τροπο,α ποθηκευει συναισθηματα , αλλα αυτο θα το εξηγησουμε αλλη φορα.


Η ψυχη λοιπον ειναι η καθαρη ενεργεια,η ενεργεια που λαμβανουμε απο το θεο,η θεια πνοη δηλαδη ,οταν λοιπον η ενεργεια αυτη,κεντραρει με το μυαλο,τοτε η σκεψη αλλαζει,γινεται νοηση , δεν προερχεται αποκλειστικα απο το εξωτερικο περιβαλλον αλλα ειναι μια συνθεση γνωσεων μαζι με την εσωτερικη δικη μας γνωση.


Την ουσιαστικη και πραγματικη γνωση την εχει η ψυχη,επειδη ειναι αθανατη και αφθαρτη περιεχει ολες τις πληροφοριες που χρειαζομαστε καθε φορα ,εχει την εμπειρια απο το περασμα της σε πολλες ζωες για οτιδηποτε.

Οι εργατοώρες σου για ένα επίδομα τάφου

του Γιάννη Λαζάρου

Αναρωτιέται κανείς αν τελικά ήταν κανονικά διορισμένες οι κυβερνήσεις της χώρας απευθείας από τους δανειστές χωρίς το πρόσχημα της εκλογικής πλειοψηφίας πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα από αυτά που ήρθαν και έρχονται. 

Τι χειρότερο για τον ελληνικό λαό θα μπορούσε να κάνει ένα ευρωπαϊκό  επιτελείο μάνατζερς στο υπουργείο του Κατρούγκαλου, από αυτά που κάνουν οι ίδιοι οι εκλεγμένοι; 

Έχει συνειδητοποιήσει κανείς από τα πολιτικά όντα που κατοικοεδρεύουν στην χώρα πως το ασφαλιστικό που αλλάζουν τα κωθώνια για την σταθεροποίηση του συστήματος συντάξεων, όπως κοροϊδεύουν τον κόσμο, ότι είναι όλο στον αέρα; 

Έχει συνειδητοποιήσει κανείς ότι "εθνική σύνταξη" έτσι όπως την έχουν προσδιορίσει με νόμο οι προηγούμενοι εκλεγμένοι κυβερνήτες δεν είναι σύνταξη αλλά κοινωνικό επίδομα; 

Έχει καταλάβει κάποιος από τα οικονομικά μυαλά που παπαγαλίζουν ηλιθιότητες καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι το κοινωνικό επίδομα για ένα κράτος δεν είναι ποτέ σταθερό και ποτέ σίγουρο; 

Δεν υπάρχει εθνική σύνταξη από την στιγμή που δεν μπορεί να καλυφθεί απευθείας από τον Φορέα από τον οποίο χρηματοδοτείται και για τον Φορέα που πρέπει να χρηματοδοτήσει. 

Ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος: Δείτε τον αναλυτικό πίνακα

Ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος: Δείτε τον αναλυτικό πίνακα
Αναρωτιέστε αν βρίσκεστε στα κατάλληλα κιλά ανάλογα με το ύψος σας; Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να το διαπιστώστε!
Κοιτάζοντας τον παρακάτω πίνακα, θα δείτε αναλυτικά ποιο είναι το ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος σας. Επίσης, ο πίνακας παρουσιάζει αν η αντιστοιχία ύψους και βάρους ξεπερνά λίγο ή υπερβολικά το φυσιολογικό.
Οι μετρήσεις αυτές αφορούν σε ενήλικες και όχι σε παιδιά ή εφήβους κάτω των 18 ετών. Για τα παιδιά και τους εφήβους συνιστάται η μέτρηση με χρήση του Δείκτη Μάζας Σώματος.
varos-ipsops-mesa.jpg
Τέσσερις λόγοι υγείας να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος
Η βελτιωμένη εμφάνιση δεν πρέπει να είναι το μοναδικό σας κίνητρο για να αδυνατίσετε.
Χάνοντας μερικά περιττά κιλά, δεν θα καταφέρετε μόνο να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας, αλλά θα μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών παθήσεων και διαταραχών.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η Συνωμοσία της Σιωπής

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Συνωμοσία της Σιωπής

new-energy-trombly

Το κοινό είναι πολύ πιο ισχυρό από τις λεγόμενες «ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος» (λόμπι). Όμως το κοινό κοιμάται”.

John O’ Malley Bockris, φυσικός

Του Γιώργου Στάμκου (stamkos@post.com)
free 1
Υπάρχουν πολλοί τρόποι που χρησιμοποιούν οι διαχειριστές της εξουσίας για να εξοντώσουν τους εφευρέτες Ελεύθερης Ενέργειας. Αν ήσασταν ένας Αμερικανός εφευρέτης, οποίος επιθυμούσε να κατοχυρώσει μία σημαντική εφεύρεση που άνηκε στο χώρο της Ελεύθερης Ενέργειας, θα μπορούσατε να βρεθείτε και εσείς στη «μαύρη λίστα» των ανθρώπων που έχουν λάβει «διαταγές μυστικότητας» (secrecy orders). Σύμφωνα με μια πληροφορία που μεταδόθηκε από την Ομοσπονδία Αμερικάνων Επιστημόνων, έπειτα από την πράξη Freedom of Information Act για την απελευθέρωση μιας μεγάλης ροής απόρρητων πληροφοριών, το Πεντάγωνο έθετε κάθε χρόνο κάτω από διαταγές μυστικότητας έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων, που αφορούσαν ευρεσιτεχνίες του χώρου της Ελεύθερης Ενέργειας. Συγκεκριμένα μόνον το έτος 1991 το Πεντάγωνο έθεσε κάτω από διαταγές μυστικότητας τον εκπληκτικό αριθμό των 774 αιτήσεων για κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών, οι 506 εκ των οποίων αφορούσαν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το 1979 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 290 αιτήσεις. Επίσης η αμερικανική κυβέρνηση απέστειλε ως σήμερα εντολές μπλοκαρίσματος σε μερικές χιλιάδες εφευρέσεις.

Οι Φυλακές της Παιδικής μας Ηλικίας

Alice Miller
Image
[…] Η ζωή του καθενός είναι γεμάτη από ψευδαισθήσεις, ίσως επειδή η αλήθεια συχνά μας φαίνεται αβάσταχτη. Κι όμως, η αλήθεια είναι τόσο αναγκαία, που η άγνοιά της έχει υψηλό κόστος, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί με την μορφή σοβαρών ασθενειών. Χρειάζεται λοιπόν να προσπαθήσουμε, ακολουθώντας μια μακροχρόνια διαδικασία, να ανακαλύψουμε τη δική μας προσωπική αλήθεια, μια αλήθεια που μπορεί να μας προκαλέσει πόνο πριν μας προσφέρει μια νέα αίσθηση ελευθερίας. Αν, αντίθετα, επιλέξουμε να αρκεστούμε σε μια διανοητική γνώση,  θα παραμείνουμε στη σφαίρα των ψευδαισθήσεων και της εξαπάτησης του εαυτού μας.
Δεν μπορούμε να σβήσουμε τις ζημιές που έγιναν μέσα μας κατά την παιδική μας ηλικία, αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε στο παραμικρό το παρελθόν μας. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε και να αναδιοργανώσουμε τον εαυτό μας και έτσι να ξανακερδίσουμε τη χαμένη μας ενότητα, αν αποφασίσουμε να κοιτάξουμε από πολύ κοντά και να συνειδητοποιήσουμε τη γνώση που έχουμε αποθηκεύσει στο σώμα μας για αυτά που έγιναν στο παρελθόν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα