Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Δεν μπορώ να ξυπνήσω εύκολα – Αιτίες – Αντιμετώπιση

δεν μπορώ να ξυπνήσω

Πολλές φορές ταλαιπωρούμαστε κατα την διάρκεια της νύχτας είτε με αυπνίες είτε με συνεχείς διακοπές του ύπνου και αυτό έχει ως συνέπεια να σηκωνόμαστε κουρασμένες και να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Αν είσαι από τις γυναίκες που συχνά διαμαρτύρονται πως “δεν μπορώ να ξυπνήσω εύκολα” καλό είναι να δώσεις λίγη περισσότερη σημασία. Συνήθως βάζουμε την ταμπέλα της “αργόσχολης” στην γυναίκα που δυσκολεύεται να ξυπνήσει το πρωί. Καταβάλλει προσπάθεια να σηκωθεί και νιώθει αρκετά κουρασμένη. Καλό είναι μία τέτοια κατάσταση να αντιμετωπιστεί βρίσκοντας αρχικά τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει. Μπορεί οι λόγοι να είναι καθαρά ψυχολογικοί αλλά μπορεί και το σώμα μας να αντιδράει σε έναν κακό τρόπο ζωής! Αντί λοιπόν να διαμαρτύρεσαι καθημερινά και να τονίζεις πως “δεν μπορώ να ξυπνήσω εύκολα”, μάθε αν κάποιος λόγος ταιριάζει στην δική σου περίπτωση και αντιμετώπισέ τον αποτελεσματικά.
Δεν μπορώ να ξυπνήσω εύκολα! Μήπως αφιερώνεις πολύ λίγη ώρα στον ύπνο ή αντίθετα πάρα πολλές ώρες; Επίσης το καθημερινό άγχος και η κακή διατροφή επηρεάζουν τον ύπνο μας με συνέπεια να μην μπορούμε να ξυπνήσουμε εύκολα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιους από τους λόγους για τους οποίους δεν απολαμβάνετε τον ύπνο σας όπως θα έπρεπε, οπότε η κούραση το πρωί είναι εμφανής!
Δεν μπορώ να ξυπνήσω εύκολα – Λόγοι

Οι σωστές και λάθος στάσεις στον ύπνο για να ξυπνάτε χωρίς πόνους και στομαχικά προβλήματα



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.

Ο τρόπος που κοιμάστε μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τα διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα που μπορεί να έχετε. Βέβαια, ο καθένας μας κοιμάται σε μια συγκεκριμένη στάση που τον βολεύει και τον χαλαρώνει. Είναι, δύσκολο να αλλάξει κανείς τον τρόπο που έχει βολευτεί για χρόνια να κοιμάται, όμως αν ξυπνά με πόνους θα χρειαστεί να κάνει δοκιμές με τις στάσεις του ύπνου του, προκειμένου να βρει αυτή που τον βολεύει αλλά δεν επιβαρύνει. 
Η κακή στάση ύπνου μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα, αν το μαξιλάρι είναι πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά, πόνο στον ώμο, αν κοιμάστε σε πλάγια θέση με το κεφάλι πάνω στο χέρι σας, αλλά και πόνο στη μέση, ιδιαίτερα αν κοιμάστε μπρούμυτα, πάνω στο στομάχι σας
Χρόνιες συνήθειες ύπνου μπορεί να είναι υπεύθυνες για πόνους στον αυχένα, την πλάτη ή τη μέση. Το 95% των ανθρώπων κοιμούνται στην ίδια θέση κάθε βράδυ.
Υιοθετώντας την κατάλληλη στάση στον ύπνο μας θα απαλλαγούμε από τους έντονους πόνους, στη γνάθο, στον αυχένα, τους ώμους, τη μέση και τους γοφούς.

Πώς πλένονται φρούτα και λαχανικά για να φύγουν τα φυτοφάρμακα


φυτοφάρμακα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τρώνε υγιεινά μόνο και μόνο επειδή καταναλώνουν τακτικά φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα τρόφιμα υποβάλλονται σε επεξεργασία με διάφορα χημικά και παρασιτοκτόνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει επισήμως στο πρόσφατο παρελθόν διαπίστωσε ότι σχεδόν το 65% των φρούτων και λαχανικών στην αγορά έχει φυτοφάρμακα.
Υπάρχει μια διεθνής οργάνωση που ονομάζεται Environmental Working Group και έχει στόχο να παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις χημικές ουσίες σε τρόφιμα και καλλυντικά, προκειμένου οι καταναλωτές να είναι καλά ενημερωμένοι. Αυτή η οργάνωση έχει ταχθεί ανοικτά κατά τη χρήσης χημικών ουσιών στα τρόφιμα, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία και το περιβάλλον των ανθρώπων.
Κάθε χρόνο, η EWG δημοσιεύει μια λίστα με τα φρούτα και λαχανικά που έχουν υποστεί την περισσότερο και λιγότερο χημική επεξεργασία και έχουν εκτεθεί σε φυτοφάρμακα που φτάνουν μέχρι το τραπέζι μας. Στην “μαύρη λίστα” υπάρχουν προϊόντα, όπως μήλα, σέλινο, ντοματίνια, αγγούρια, σταφύλια, νεκταρίνια, ροδάκινα, πατάτες, μπιζέλια, σπανάκι, φράουλες και πιπεριές.

Πίεση: Τι άλλο την αυξάνει εκτός από το αλάτι


πίεση

Ο νούμερο ένα εχθρός της αρτηριακής πίεσης είναι γνωστό σε όλους ότι είναι το αλάτι. Πολυετείς επιστημονικές έρευνες έχουν τεκμηριώσει πως όσοι καταναλώνουν πολύ αλάτι στην διατροφή τους, κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν υψηλή αρτηριακή πίεση.

Εκτός όμως από το αλάτι ποιοι άλλοι παράγοντες ενοχοποιούνται για την υψηλή πίεση του αίματος;
  1. Καθιστική ζωή: Η καθιστική θέση ενοχοποιείται για την εμφάνιση της υψηλής πίεσης ενώ αντίθετα η γυμναστική συμβάλλει στην διατήρηση των φυσιολογικών τιμών της αρτηριακής πίεσης.
  2. Στρες: Το έντονο άγχος της καθημερινής ζωής αυξάνει δραματικά τα επίπεδα της πίεσης. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε είτε με φυσικά αγχολυτικά είτε με ασκήσεις γιόγκα ή τσάι- τσι

Νερό με άδειο στομάχι το πρωί: Δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό


νερό

Μπορεί να απολαμβάνετε ένα ποτήρι καφέ το πρωί, αλλά τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει για το καλό του οργανισμού σας, το απλό, καθαρό νερό.

Και ενώ φυσικά ένα ποτήρι νερό είναι καλό ανά πάσα στιγμή, αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως είναι ευεργετικό για την υγεία σας, όταν το πίνετε το πρωί με το που σηκώνεστε από το κρεβάτι. Δείτε γιατί:
Γενικά οφέλη
Το νερό είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη ζωή. Το σώμα σας εξαρτάται από αυτό για κάθε χημική αντίδραση που πραγματοποιεί. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι αντιστοιχεί σε περίπου 75% του συνολικού βάρους του σώματός μας.
Ευκολία
Η καθημερινότητα μπορεί να έχει τόσο γρήγορους ρυθμούς, ώστε απλά να ξεχάσετε να πίνετε υγρά, ακόμα και όταν διψάτε. Και το να πίνετε νερό μόνο μαζί με κάθε σας γεύμα δεν είναι ιδεατό, καθώς μπορεί να αποδυναμώσει τα πεπτικά υγρά και να διαταράξει το στομάχι σας, σύμφωνα με δρ Don Colbert, συγγραφέα του “Eat This Αnd Live”. Αυτός είναι ο λόγος που το να πιείτε νερό μόλις ξυπνήσετε είναι τόσο ιδανικό. Το στομάχι σας είναι άδειο και έτσι το νερό δεν θα εμποδίσει την πέψη.
Μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της οξύτητας του στομάχου

“Μίνι” εγκεφαλικό: Αυτά είναι τα σημάδια που σώζουν ζωές


εγκεφαλικό

Ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο, που ονομάζεται επίσης “μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο”, εμφανίζεται όταν ένας θρόμβος αίματος εμποδίζει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Αυτή η απόφραξη είναι προσωρινή (παροδική) και, σε αντίθεση με το κανονικό εγκεφαλικό επεισόδιο, το “μίνι εγκεφαλικό” δεν σκοτώνει γενικά τον εγκεφαλικό ιστό.

Τα συμπτώματα του “μίνι εγκεφαλικού επεισοδίου” είναι συχνά σύντομα, συνήθως διαρκεί μερικά λεπτά έως μερικές ώρες, αν και μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν συμπτώματα για έως και μία ολόκληρη ημέρα.
Με το να μπορείτε να αναγνωρίσετε τα πρώιμα σημάδια ενός παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου θα καταφέρετε να το ξεπεράσετε ταχύτερα και με ασφάλεια.
Μίνι εγκεφαλικό: Συμπτώματα
Τα πιο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν την κινητική δυσλειτουργία. Τις περισσότερες φορές, αυτό εκδηλώνεται ως αδυναμία στη μία πλευρά του σώματος, η οποία ονομάζεται ημιπάρεση.
Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά. Εάν, ένας φίλος ή κάποιος κοντινός σας άνθρωπος βιώνει ένα μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο, μπορεί να παρατηρήσετε ήπια συμπτώματα, όπως αδεξιότητα των χεριών ή των δακτύλων.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ – ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΒΟΤΑΝΑ

lifehub-votana-112

 

Αγγειοπάθεια Αδωνις, αμαμελίδα, γκι, γκίγκο,δενδρολίβανο, κριθάρι, μαντζουράνα
Άγχος Βαλεριάνα, μαντζουράνα, μενεξές,σπάρτο, γκίνσενγκ
Αδενοπάθεια Αγριάδα, γλυκάνισο, γκίνσενγκ, δενδρολίβανο, κισσός, μηνύανθος,μυρτίλο, πικραλίδα, τσουκνίδα
Ακμή Καλέντουλα, λάππα, ντοματιά, πεύκο
Αλλεργίες Γλυκόριζα, εφέδρα, μελισσόχορτο
Αιμάτωμα Βάλσαμο, γεράνι, μαϊντανός
Αιμοκάθαρση Αγκινάρα, δενδρολίβανο, δίψακος, κάρδαμο, καρότο, καρυδιά, κερασιά, κολλιτσίδα, λάχανο, λεμονιά, ντοματιά, πικραλίδα, πράσο, ροδιά, τσουκνίδα, φραουλιά
Αιμορραγία Αγκινάρα, αγριμόνια, αμαμελίδα,απήγανος, βελανιδιά, γλιστρίδα,γεράνι, δάφνη, ερίγκερο, καστανιά,κανέλλα, κουμαριά, κρότωνας, λάμιο,σύμφυτο, τσουκνίδα, φασκομηλιά
Αιμορροΐδες Αμαμελίδα, βατομουριά, γκέο, γκίγκο,δενδρολίβανο, ερίγκερο, ίνουλα,κρεμμύδι, λεύκα, μελιτζάνα, μηλιά,μπελαντόνα, πεπόνι, σκόρδο, φλόμος
Αμυγδαλίτιδα Αγριμόνιο, βελανιδιά, γεράνι, ροδιά.

Πέντε γιατί να πιείτε σαμπάνια

σαμπάνια

Η ημέρα επιβάλλει η έλευση του καινούργιου χρόνου να γιορτάζεται πάντα με σαμπάνια!

Φέτος πιείτε σαμπάνια άφοβα αφού οι επιστήμονες απεφάνθησαν ότι κάνει καλό στην υγεία!
Η κατανάλωση σαμπάνιας όμως πέρα από τον εορτασμό καλών ειδήσεων, ωφελεί τον οργανισμό όπως το κόκκινο κρασί.
Έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition, έδειξε, πως η σαμπάνια προσφέρει τα ίδια οφέλη στον οργανισμό ακριβώς, όπως το κόκκινο κρασί.

Πότε θα επικρατήσει η αγάπη στον κόσμο;


Θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές γενιές ακόμα μέχρι να μεταμορφωθεί ο άνθρωπος, όχι σε επίπεδο ηθικών αρχών και κοινωνικών κανόνων, αλλά στο βαθύτερο επίπεδο της σχέσης που αναπτύσσει με τις ίδιες τις εμπειρίες του, δηλαδή με το παρόν. Και ως άνθρωπο δεν εννοούμε το σώμα και τις σκέψεις, αλλά τον κοινό και σταθερό παρονομαστή όλων των εμπειριών του: την επίγνωση.
Ο λόγος που θα καθυστερήσει πολύ η μεταμόρφωση είναι ότι αυτό που πρέπει να αλλάξει, αποτελεί τα σημερινά θεμέλια των κοινωνιών, δηλαδή τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Ακριβώς επειδή οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ο αληθινός τους εαυτός είναι η επίγνωση, σχετίζονται μεταξύ τους ως φανταστικοί χαρακτήρες με ταυτότητες ("εγώ είμαι έτσι, εσύ είσαι αλλιώς") και πάνω σ' αυτές τις σχέσεις έχουν δομηθεί όλοι οι κοινωνικοί τομείς (η πολιτική, η οικονομία, η αγορά εργασίας, η παιδεία, κ.τ.λ).
Η μεταμόρφωση έγκειται στη μετάβαση από το "εγώ είμαι ο τάδε και είμαι έτσι", στο "οι εμπειρίες και οι λειτουργίες του σώματος και του νου αναγνωρίζονται από την επίγνωση, και αν πρέπει να εντοπίσω κάπου ένα εγώ, αυτό το εντοπίζω στην επίγνωση και όχι στο σώμα ή τις σκέψεις". Αυτή η μετάβαση υποδηλώνει ότι πρέπει να διαλυθούν όλες οι ταυτότητες. Και όταν λέμε όλες, εννοούμε όλες: οι ψυχολογικές, οι κοινωνικές, οι πολιτικές, οι επαγγελματικές, οι εθνικές, οι θρησκευτικές, οι οπαδικές και όποιες άλλες έχει δημιουργήσει η φαντασία.

Υδρογόνο-Υδρογονοενέργεια: Το Τέλος της Πετρελαιοκρατίας και της Κεφαλαιοκρατίας

Υδρογόνο-Υδρογονοενέργεια.

Το Τέλος της Πετρελαιοκρατίας (και της Kεφαλαιοκρατίας)

hydrogen-is-an-environmentally-friendly-fuel-that-is-the-subject-of-much-research

Γράφει ο Κώστας Λάμπος

«Ο καπιταλισμός δεν είναι πετυχημένος. Δεν είναι ευφυής,
δεν είναι όμορφος, δεν είναι δίκαιος, δεν είναι ηθικός.
Και δεν μας προσφέρει αυτά που υπόσχεται. Με λίγα λόγια,
τον αντιπαθούμε και αρχίζουμε να τον απεχθανόμαστε».
John Maynard Keynes

Η πετρελαιοκρατία δεν σχετίζεται βέβαια με το πετρέλαιο ως ορυκτό, αλλά με το πετρέλαιο ως μέσο, ως εργαλείο εξουσιασμού της παγκόσμιας οικονομίας και κοινωνίας από τους ‘πέντε-δέκα’ ενεργειακούς κολοσσούς της κεφαλαιοκρατίας που με το συγκεντρωτικό ενεργειακό τους σύστημα ελέγχουν την παραγωγή, την εμπορία και τη ροή της ενέργειας από την οποία εξαρτάται η ζωή και ο θάνατος εκατοντάδων χωρών και δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Αντίθετα, το πετρέλαιο ως πρώτη ύλη για τη βιομηχανική παραγωγή χιλιάδων χρήσιμων αγαθών διατηρεί τη μεγάλη χρησιμότητά του για την οικονομία και την κοινωνία, γεγονός που ενισχύει τη συνηγορία υπέρ της απόσυρσής του από τον τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπέρ του υδρογόνου το οποίο μπορεί, ως πηγή ενέργειας, να προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες στην ανθρωπότητα.

Τα Προσωπικά Προβλήματα

Ποια είναι τα προσωπικά προβλήματα; Φυσικά είναι αυτά που αφορούν την προσωπικότητά μας, το σύνολο δηλαδή των φυσιολογικών, ζωτικών, συναισθηματικών και νοητικών μας εκφράσεων.
personal-problems
Χωρίς να υποτιμάμε τον πόνο μιας ασθένειας ή μιας, λίγο-πολύ συνεχόμενης φυσικής αδυναμίας, οι συναισθηματικές περιστάσεις είναι οι πιο αποφασιστικές, αφού χρωματίζουν τις σκέψεις και επηρεάζουν ακόμη και τη φυσική μας διάθεση. Είναι γνωστό ότι πολλές φορές μια στενοχώρια καθρεπτίζεται αμέσως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στο σώμα ενώ συγχρόνως μπλοκάρει το νου για κάθε λογικό και συνετό συλλογισμό. 
Γιατί έχουμε αυτά τα προσωπικά, βασικά συναισθηματικά, προβλήματα; Επειδή αγνοούμε τα δικά μας συναισθηματικά ελατήρια και, επομένως αδυνατούμε να λύσουμε τις προβληματικές καταστάσεις που μας παρουσιάζονται. 
Σε όλους εμάς που ζούμε σ’ αυτόν τον κόσμο, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, μας παρουσιάζονται δυσκολίες. Αυτό είναι λογικό, αν συμφωνήσουμε με τους κλασικούς φιλοσόφους ότι η ζωή αναλαμβάνει να μας μάθει να ζούμε. Και δεν πρόκειται για λογοπαίγνιο. Μπορούμε να μάθουμε από τις εμπειρίες και από τις συμβουλές των άλλων, μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι για τις διάφορες περιστάσεις της ύπαρξης, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη βιωματική πρακτική των όσων έχουμε μάθει. Η ζωή μας διδάσκει μέρα με τη μέρα, και είναι καλό να τη δεχόμαστε περισσότερο ως δασκάλα παρά ως εχθρό. 

Πιο HAARP… πεθαίνεις!



Συνεχίζονται τα παιγνίδια με τον καιρό – η Ελλάδα για μια ακόμα φορά στην πρίζα!

Έναν χειμώνα της προκοπής δεν μας αφήνουν να έχουμε. Εδώ στην περιοχή της Μαγνησίας στεγνώσαμε 4 μήνες χωρίς βροχή. Τώρα περιμέναμε χιόνι.
Από χτες, που δεν ήρθε, σήμερα που θα συνεχιζόταν για μέρες, τελικά ένα πασπάλισμα προς το παρόν.
Από χτες το meteo.gr έδειχνε από το μεσημέρι και μετά κανονική χιονόπτωση για πολλές μέρες non-stop. Σήμερα, το γύρισε σε… Καλαματιανό καιρό!

Γιατί δεν μπορώ να βάλω σε μια τάξη τη ζωή μου;

Σήμερα είναι πολλοί οι άνθρωποι που νιώθουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ατελείωτες καθημερινές τους υποχρεώσεις. Έχουν την αίσθηση ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός, οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές και εκείνοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Λογαριασμοί μπορεί να μένουν απλήρωτοι, χρέη να διογκώνονται, σπουδές να μένουν ατελείωτες και όνειρα ανεκπλήρωτα. Ποιοι κινδυνεύουν όμως περισσότερο να κυριαρχήσουν στη ζωή τους η αποδιοργάνωση και το χάος; Aς δούμε τα βασικά στοιχεία που φαίνεται ότι χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να βάλουν σε τάξη τη ζωή τους.




1. Όταν φταίει πάντα κάποιος άλλος 
Δεν είναι οι συνθήκες που διαμορφώνουν τη ζωή μας, αλλά το πώς εμείς ανταποκρινόμαστε σε αυτές.
 Για να ξεφύγουμε από την αποδιοργάνωση, πρέπει πρώτα να σταματήσουμε να κατηγορούμε τις περιστάσεις, τις κακές συνθήκες και τους άλλους. Aυτή η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ επώδυνη, ειδικά όταν επί χρόνια αποδίδαμε τα προβλήματά μας στα ελλείμματα των άλλων και στις ατυχείς συνθήκες της ζωής μας. H αλήθεια όμως είναι ότι δεν είναι οι συνθήκες που διαμορφώνουν τη ζωή μας, αλλά κυρίως το πώς εμείς ανταποκρινόμαστε σε αυτές. Aρκεί κανείς να αναλογιστεί ακόμη και δημόσια πρόσωπα που, ενώ έχουν τα πάντα -πλούτη, ταλέντα και υγεία-, έχουν μείνει στην ιστορία για τη μελαγχολία που τους διέκρινε. Aντίθετα, όλοι έχουμε συναντήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ή μια προσωπική τραγωδία, και όμως μας έχουν εντυπωσιάσει με το κουράγιο και τη μαχητικότητά τους απέναντι στη ζωή. Eπομένως, η ανάληψη της ευθύνης για τη ζωή μας μας αναγκάζει να παραιτηθούμε από τη φαντασίωση ότι κάποιος άλλος θα έρθει μια μέρα να μας σώσει, ότι κάτι θα γίνει έξω από μας και τα πράγματα θα αλλάξουν. Kαμία προσπάθεια όμως δεν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα αν δεν προϋπάρξει αυτή η αίσθηση, ότι όλα εξαρτώνται από τη δική μας πρωτοβουλία και μόνο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα