Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

37 πράγματα που μαθαίνουμε στα 37…


37 LESSONS
…και πρέπει οπωσδήποτε να τα μοιραστούμε με τα παιδιά!
Ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Περνάει χωρίς να το καταλαβαίνουμε και αυτό ίσως είναι αγχωτικό και μας φρικάρει, έχει όμως και τα θετικά του καθώς στο πέρασμά του μας γεμίζει με δώρα. Γινόμαστε σοφότεροι, έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις μας, δεν φοβόμαστε να κάνουμε λάθη, είμαστε πιο σταθεροί στις απόψεις μας, με λίγα λόγια, με τα χρόνια γινόμαστε αυτό που θα θέλαμε να είμαστε. Σπουδαία κατάκτηση, που δεν πρέπει να την κρατήσουμε μόνο για τον εαυτό μας και τους συνομηλίκους μας αλλά να την μοιραστούμε οπωσδήποτε και με τα παιδιά μας. Ίσως αλλάξει ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα, ίσως και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα τους δώσεις τροφή για σκέψη.
1. Μη φοβόσαστε να δείχνετε την ευαίσθητη πλευρά σας. Υπάρχουν στιγμές που το μόνο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε για να νιώσουμε καλύτερα είναι να κλάψουμε. Όταν μπορούμε να δείχνουμε αυτή την πλευρά του εαυτού μας, γινόμαστε πιο δυνατοί.
2.Μην προσπαθείτε να είστε τέλειοι. Η τελειότητα δεν υπάρχει. Όλοι έχουμε ελαττώματα. Θα πρέπει να τα αποδεχτούμε γιατί είναι κομμάτι μας. Εξάλλου, τα ελαττώματα είναι η γοητεία μας.
3. Να είστε ο εαυτός σας. Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να είμαστε κάποιος άλλος.
4. Η δουλειά δεν είναι το παν. Εννοείται πως πάντα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στη δουλειά, αλλά δεν πρέπει να θυσιάσουμε τα πάντα για τη δουλειά.

5. Χαλαρώστε. Πρέπει να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή. Ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα και πρέπει να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της ζωής.
135697183865772
6. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Δεν ξέρουμε τι έχουν περάσει οι άλλοι και οι άλλοι δεν ξέρουν τι έχουμε περάσει εμείς.
7. Δώστε δεύτερες ευκαιρίες. Όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Όχι όμως και τρίτη.
8. Όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται, ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό.
9. Μη δανείζεστε. Θέλει τόσο κόπο για να ξεμπερδέψεις μετά, που δεν αξίζει. Είναι καλύτερο να ζούμε με όσα έχουμε.
10. Μη δίνετε σημασία σε όσα λένε ή κάνουν οι γύρω σας. Δεν χρειάζεται να συμβαδίζουμε πάντα με τους άλλους.
11. Μάθετε να λέτε «όχι». Δεν είναι κακό να λέμε και «όχι» κάποιες φορές.
12. Μην κάνετε ποτέ κάποιον να νιώσει άσχημα μόνο και μόνο για να νιώσετε εσείς καλύτερα.
13. Ακολουθήστε ένα επάγγελμα που σας αρέσει. Επειδή οι ώρες που θα δουλεύουμε στη ζωή μας είναι πάρα πολλές, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που κάνουμε μας αρέσει. Θα είμαστε πιο χαρούμενοι αν ασχολούμαστε με κάτι που γεμίζει την ψυχή μας παρά με κάτι που γεμίζει τον τραπεζικό μας λογαριασμό.
heart,quotes,vintage,followyourheart,life,love-0c9023d7bc03aa24431abf89a2b333a0_h
14. Όταν κάποιος προσπαθεί να σας βλάψει, να ξέρετε ότι περισσότερο νοιάζει τον ίδιο παρά εσάς. Υπάρχουν άνθρωποι που πάντα θα βρίσκουν λόγους για να μισούν τους άλλους.
15. Δεν μπορείτε να ελέγχετε τους άλλους. Μόνο τον εαυτό μας μπορούμε να ελέγχουμε.
16. Η αγάπη δεν νικά τα πάντα. Επιλέγουμε συνετά.
17. Διαβάστε. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βυθιστούμε στις σελίδες ενός βιβλίου της αρεσκείας μας.
18. Αν κάποιος σας αγαπάει, δεν θα σας αναγκάσει να τον κυνηγάτε.
19. Αν δεν προσπαθήσετε, δεν θα μάθετε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα.
20. Μην επιδεικνύεστε. Η μάρκα του αυτοκινήτου μας, η μάρκα των ρούχων μας ή το μέγεθος του σπιτιού μας δεν σημαίνουν τίποτα. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και διακριτικοί.
tumblr_mh1fo4khyh1s30i0zo1_500_by_dance_again-d7gcria
21. Δουλέψτε πάνω στη δημιουργικότητά σας. Είναι απαραίτητο για την ψυχή μας. Πρέπει να έχουμε διεξόδους.
22. Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε άσχημες καταστάσεις. Το σημαντικό είναι να δούμε πώς μπορούμε να σηκωθούμε αφού έχουμε πέσει.
23. Να είστε ειλικρινείς. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν ψεύτη.
24. Η ομορφιά χάνεται. Δεν πρέπει να στηρίζουμε τον αυτοσεβασμό μας στην εξωτερική μας εμφάνιση.
25. Γνωρίστε τον κόσμο. Είναι τόσο μεγάλος και τόσο όμορφος. Ταξιδεύοντας, μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα για τον εαυτό μας αλλά και για τους άλλους.
26. Ζητείστε σεβασμό. Αν κάποιος δεν μας σέβεται, δεν υπάρχει λόγος να τον κρατάμε στη ζωή μας.
27. Δεν θα είστε πάντα οι καλύτεροι. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα στα οποία δεν είμαστε καλοί και είναι απολύτως φυσιολογικό.
28. Θα μάθετε από τα λάθη σας. Άρα δεν πρέπει να φοβόμαστε να κάνουμε λάθη.
29. Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε διαρκώς για το πού πάμε. Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στη ζωή.
tumblr_mv69dt9qq21qgl14po1_500
30. Γιορτάστε ακόμη και για μικροπράγματα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το καλό μας σερβίτσιο και να φορέσουμε τα καλά μας ρούχα. Μην το αφήνουμε για κάποια άλλη φορά, γιατί αυτή η φορά μάλλον δεν θα έρθει ποτέ.
31. Αγγίξτε όσους αγαπάτε. Είναι όμορφο να αγκαλιάζουμε όσους αγαπάμε, να τους φιλάμε, να τους κρατάμε το χέρι και να καθόμαστε μαζί αγκαλιά στον καναπέ. Ένα άγγιγμα αγάπης μπορεί να ανακουφίσει και την πιο πονεμένη ψυχή.
32. Βγείτε έξω. Ο καθαρός αέρας και το φως του ήλιου είναι τόσο σημαντικά για τη ζωή μας όσο το φαγητό, το νερό και ο ύπνος.
33. Οι σχέσεις είναι 50-50, ακόμη και οι φιλικές. Πρέπει να είμαστε δοτικοί και να νοιαζόμαστε για τους φίλους μας, αλλά αν οι φίλοι μας δεν νοιάζονται για μας, καλύτερα να απομακρυνθούμε.
34. Αν έχετε 4-5 στενούς φίλους, τότε είστε τυχεροί. Είναι πολύ πιο σημαντικό να έχουμε λίγους αλλά σημαντικούς φίλους από το να έχουμε πολλούς αλλά επιφανειακούς φίλους.
35. Είστε πιο δυνατοί από όσο νομίζετε. Σίγουρα θα έρθουν στιγμές που θα νιώθουμε αδύναμοι αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε.
36. Υπάρχουν τόσα πολλά ακόμη να μάθετε. Μόλις συνειδητοποιήσουμε πως στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τίποτα, θα καταλάβουμε ότι έχουμε ωριμάσει πραγματικά.
Life-Timeline-Cover-6
37. Βρείτε νόημα στα μικροπράγματα. Δεν πρέπει να σπαταλάμε το χρόνο μας περιμένοντας να ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Το νόημα βρίσκεται στα μικροπράγματα: στο να κουκουλωθούμε κάτω από τα σκεπάσματα μια κρύα μέρα, στο να δούμε τα αστέρια μια καλοκαιρινή νύχτα, στο να δούμε το παιδί μας να χαμογελάει. Πρέπει να κρατήσουμε αυτές τις στιγμές γιατί είναι οι πιο υπέροχες στιγμές της ζωής μας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα