Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Αιμορροΐδες: 7 μύθοι για την πάθηση


hemorrhoids

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια πολύ συχνή πάθηση που εμφανίζεται και στα δύο φύλα, προκαλώντας τους δυσφορία, κνησμό και συχνά αιμορραγία. Παρότι επηρεάζει τουλάχιστον το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι να γιορτάσουν τα πεντηκοστά τους γενέθλια, ακόμα επικρατούν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με την πάθηση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι καθημερινές συνήθειες, όπως η κατανάλωση πικάντικων τροφών, το κάθισμα σε κρύα πεζοδρόμια, ή το πρωκτικό σεξ προκαλούν αιμορροΐδες. Η ανάπτυξη αιμορροΐδων όμως είναι πιο περίπλοκη και καλό είναι όλοι να γνωρίζουμε την αλήθεια.

«Η γνώση μπορεί να μας προστατεύσει, αλλά και να μας απελευθερώσει από αντιλήψεις που μας περιορίζουν να απολαύσουμε αυτό που πραγματικά επιθυμούμε», σημειώνει ο γενικός χειρουργός  Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr), ο οποίος μας βοηθά να μάθουμε τελικά τους μύθους που επικρατούν για τις αιμορροΐδες.

1ος Μύθος: Οι αιμορροΐδες μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του παχέος εντέρου

Οι αιμορροΐδες παρότι στην πλειοψηφία τους είναι ακίνδυνες, μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρό πρόβλημα, αυτό όμως δεν είναι ο καρκίνος. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές παθήσεις: οι αιμορροΐδες είναι διογκωμένες φλέβες, ενώ ο καρκίνος προκαλείται από ανώμαλη διαίρεση και  μετάλλαξη των κυττάρων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι αιμορροΐδες πρέπει να αντιμετωπίζονται επιπόλαια, τόσο γιατί μερικοί ασθενείς με καρκίνο είναι επιρρεπείς σε αιμορροΐδες (λόγω της πίεσης που μπορεί να ασκεί ο όγκος), όσο και γιατί ορισμένα συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι κοινά με αυτά του καρκίνου του παχέος εντέρου. Οπότε πάντα θα πρέπει να αναζητούμε ιατρική συμβουλή, προκειμένου να αποκλειστούν σοβαρότερες καταστάσεις.


2ος Μύθος: Οι πικάντικες τροφές προκαλούν αιμορροΐδες

Το πολύ πιπέρι, τα ανατολίτικα φαγητά που περιέχουν πολλά μπαχαρικά, και γενικότερα οι πικάντικες τροφές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, επειδή διαταράσσουν την ισορροπία του στομάχου. Άμεσα, δεν μπορούν να προκαλέσουν αιμορροΐδες, διότι δεν επηρεάζουν τις φλέβες στην περιοχή του ορθού. Αυτό για το οποίο μπορεί να κατηγορηθούν είναι η πρόκληση ερεθισμού και κνησμού στην περιοχή του ορθού και όχι σπάνια δυσκοιλιότητας, η οποία είναι η κύρια αιτία των αιμορροΐδων.

3ος Μύθος: Η κατανάλωση φυτικών ινών αποκλείει την εμφάνιση αιμορροΐδων

Αν και η κατανάλωση φυτικών ινών αποτελεί σημαντικό παράγοντα πρόληψης της αιμορροϊδοπάθειας, δεν είναι ούτε ο μοναδικός ούτε αρκετός. Τα φρούτα και τα λαχανικά δηλαδή δεν μας καθιστούν απρόσβλητους, απλώς μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης αιμορροΐδων ή πιο σωστά καθυστερούν την εξέλιξη της νόσου.

Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και εξέλιξη των αιμορροΐδων, διαδραματίζουν παράγοντες όπως  η καθιστική ζωή και η παρατεταμένη παραμονή στη λεκάνη της τουαλέτας. Το καλύτερο για όσους ανησυχούν μήπως εμφανίσουν αιμορροΐδες είναι να λειτουργήσουν προληπτικά: να πίνουν τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως, να ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες (και όταν αυτό δεν είναι εφικτό να λαμβάνουν συμπληρώματα φυτικών ινών) και να ασκούνται καθημερινά.

4ος Μύθος: Οι αιμορροΐδες μπορεί να προκληθούν από το πρωκτικό σεξ

Το πρωκτικό σεξ δεν είναι η κύρια αιτία των αιμορροΐδων. Παρά το γεγονός ότι με την πρωκτική επαφή μπορεί να επιδεινωθούν, δεν υπάρχει μελέτη που να παρέχει επαρκείς αποδείξεις ότι προκαλεί αιμορροΐδες, όταν ακολουθούνται ορισμένοι κανόνες σωστής πρακτικής.

5ος Μύθος : Το κάθισμα σε κρύο πεζοδρόμιο μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες

Αυτός ο μύθος είναι αστείος, αλλά επικρατεί κυρίως σε άτομα ανατολικής καταγωγής. Η καθιστή στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες λόγω της πίεσης που ασκείται στον ορθό, σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι αίτιο εμφάνισής τους η ξεκούραση στο πεζοδρόμιο.

6ος Μύθος: Οι αιμορροΐδες είναι πάθηση των ηλικιωμένων

Εδώ υπάρχει μια δόση αλήθειας: οι ηλικιωμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν απ’ αυτές, λόγω της εξασθένησης των τοιχωμάτων του ορθού με την πάροδο της ηλικίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι νεώτεροι αποκλείονται, καθώς οποιοδήποτε άτομο οποιασδήποτε ηλικίας μπορεί να εμφανίσει αιμορροΐδες. Εκτός από τη γήρανση, άλλοι παράγοντες κινδύνου είναι η εγκυμοσύνη και η χρόνια δυσκοιλιότητα.

7ος Μύθος: Οι αιμορροΐδες είναι μόνιμες και δεν θεραπεύονται

Οι αιμορροΐδες είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από υποτροπές και όπως συμβαίνει με τα περισσότερα προβλήματα υγείας, δεν είναι απαραίτητα μόνιμες και σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζονται. Είναι διογκωμένες φλέβες που δύνανται να αλλάζουν, ιδιαίτερα όταν το αίτιο πρόκλησής τους είναι προσωρινό, όπως π.χ. ένας τοκετός. Υπάρχουν πολλοί τρόποι θεραπείας τους, που γίνονται είτε στο σπίτι, είτε σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου, είτε σε χειρουργικές αίθουσες.

«Όλες οι θεραπείες είναι σχετικά απλές και ανώδυνες. Με τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές το ενοχλητικό πρόβλημα των αιμορροΐδων μπορεί να βρει οριστική λύση, σε ελάχιστο χρόνο. Τα μόνιμα αποτελέσματα εξαρτώνται από την καλή λειτουργία του εντέρου, που σημαίνει επιμονή σε μια πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή, επαρκή ενυδάτωση και άσκηση», συμβουλεύει ο Δρ. Αναστάσιος  Ξιάρχος.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

ι οδοντίατροι και οι γυναικολόγοι συστήνουν στις γυναίκες να δίνουν ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στην υγιεινή του στόματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για να αποφύγουν τον πόνο και τη μόλυνση.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αιτίες πονόδοντου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που πολλές γυναίκες δεν μπορούν να αποφύγουν. Μεταξύ αυτών είναι και αιτίες που περιλαμβάνουν αυξημένα επίπεδα ορμονών, φρονιμίτες και μείωση θρεπτικών συστατικών.
Ευτυχώς οι έγκυες γυναίκες έχουν συνήθως αρκετές ασφαλείς θεραπείες να επιλέξουν για τον πονόδοντο, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής διαχείρισης πόνου, ορισμένων φαρμάκων, ακόμα και οδοντιατρικών διαδικασιών. Είτε επιλέξετε φυσικούς είτε ιατρικούς τρόπους για τη θεραπεία του πονόδοντου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φροντίστε να συμβουλευτείτε τόσο τον οδοντίατρό σας, όσο και τον γυναικολόγο σας.
Πριν τη συνταγογράφηση φαρμάκων ή πριν σας προτείνει να υποβληθείτε σε οδοντιατρικές επεμβάσεις, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας προτείνει διάφορες φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο. Ενας φυσικός τρόπος για να θεραπεύσετε τον πονόδοντο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να μασήσετε σκελίδες σκόρδο ανάμεσα στα δόντια σας ή να εμποτίσετε ένα κομμάτι βαμβάκι με γαρυφαλέλαιο και να το αφήσετε να ποτίσει την περιοχή. Αλλες φυσικές θεραπείες για πονόδοντο περιλαμβάνουν την εφαρμογή ζεστής ή κρύας κομπρέσας, ξέπλυμα του στόματος με ζεστό αλμυρό νερό ή εφαρμογή μαγειρικής σόδας πάνω στο πονεμένο δόντι και τα ούλα. Ακόμα όμως και αν αυτές οι θεραπείες θεωρούνται φυσικές θα πρέπει να μιλήσετε με τον οδοντίατρο και το γυναικολόγο σας πριν τις δοκιμάσετε. Σε μερικά από τα συστατικά που περιλαμβάνουν μπορεί να είστε αλλεργικές και αυτό θα είναι επιβλαβές για το αγέννητο μωρό.
Εάν οι φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο δεν λειτουργούν, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει να δοκιμάσετε θεραπεία με φαρμακευτικές επιλογές. Μερικές γυναίκες που βιώνουν πονόδοντο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να χρησιμοποιήσουν ορισμένα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον πόνο, όπως η ακεταμινοφαίνη. Αλλες γυναίκες αισθάνονται πιο ασφαλείς με την χρήση φαρμακευτικής οδοντόκρεμας σε μορφή ζελέ. Εάν ο πόνος συνοδεύεται από μόλυνση, ο οδοντίατρος θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να σας δώσει ορισμένα αντιβιοτικά για τον πονόδοντο. Κάποια απ’ αυτά θεωρούνται ασφαλή για να τα χρησιμοποιήσουν οι έγκυες.
Σε γενικές γραμμές ένας οδοντίατρος θα δει μια οδοντιατρική διαδικασία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας ως την έσχατη λύση. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορεί πάντα να κάνει ακτινογραφία στο δόντι σας, ώστε να μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα αν ο λόγος που έχετε τον πονόδοντο απαιτεί άμεση εργασία. Παρόλ’ αυτά, τόσο ο γυναικολόγος όσο και ο οδοντίατρος κατανοούν πως ο συνεχής πόνος και το άγχος που δημιουργεί ο πονόδοντος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τυχόν μόλυνση που μπορεί να τον συνοδεύει, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εγκυμοσύνη σας και το μωρό σας. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να συστήσουν ορισμένες οδοντιατρικές θεραπείες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πονόδοντο με φυσικές ή άλλες ασφαλείς θεραπείες. Το πιο πιθανό είναι ο οδοντίατρός σας να χρησιμοποιήσει μια αναισθησία για να μουδιάσει το στόμα σας για τη διαδικασία και στη συνέχεια να σας συστήσει να πάρετε ένα ήπιο φάρμακο για τον πονόδοντο, όπως η ακεταμινοφαίνη ή μια φυσική θεραπεία.
- See more at: http://www.medinova.gr/pos-antimetopizetai-o-ponodontos-sti-diarkeia-tis-egkymosinis/#sthash.jcZeKobB.dpuf

Οι οδοντίατροι και οι γυναικολόγοι συστήνουν στις γυναίκες να δίνουν ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στην υγιεινή του στόματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για να αποφύγουν τον πόνο και τη μόλυνση.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αιτίες πονόδοντου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που πολλές γυναίκες δεν μπορούν να αποφύγουν. Μεταξύ αυτών είναι και αιτίες που περιλαμβάνουν αυξημένα επίπεδα ορμονών, φρονιμίτες και μείωση θρεπτικών συστατικών.
Ευτυχώς οι έγκυες γυναίκες έχουν συνήθως αρκετές ασφαλείς θεραπείες να επιλέξουν για τον πονόδοντο, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής διαχείρισης πόνου, ορισμένων φαρμάκων, ακόμα και οδοντιατρικών διαδικασιών. Είτε επιλέξετε φυσικούς είτε ιατρικούς τρόπους για τη θεραπεία του πονόδοντου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φροντίστε να συμβουλευτείτε τόσο τον οδοντίατρό σας, όσο και τον γυναικολόγο σας.
Πριν τη συνταγογράφηση φαρμάκων ή πριν σας προτείνει να υποβληθείτε σε οδοντιατρικές επεμβάσεις, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας προτείνει διάφορες φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο. Ενας φυσικός τρόπος για να θεραπεύσετε τον πονόδοντο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να μασήσετε σκελίδες σκόρδο ανάμεσα στα δόντια σας ή να εμποτίσετε ένα κομμάτι βαμβάκι με γαρυφαλέλαιο και να το αφήσετε να ποτίσει την περιοχή. Αλλες φυσικές θεραπείες για πονόδοντο περιλαμβάνουν την εφαρμογή ζεστής ή κρύας κομπρέσας, ξέπλυμα του στόματος με ζεστό αλμυρό νερό ή εφαρμογή μαγειρικής σόδας πάνω στο πονεμένο δόντι και τα ούλα. Ακόμα όμως και αν αυτές οι θεραπείες θεωρούνται φυσικές θα πρέπει να μιλήσετε με τον οδοντίατρο και το γυναικολόγο σας πριν τις δοκιμάσετε. Σε μερικά από τα συστατικά που περιλαμβάνουν μπορεί να είστε αλλεργικές και αυτό θα είναι επιβλαβές για το αγέννητο μωρό.
Εάν οι φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο δεν λειτουργούν, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει να δοκιμάσετε θεραπεία με φαρμακευτικές επιλογές. Μερικές γυναίκες που βιώνουν πονόδοντο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να χρησιμοποιήσουν ορισμένα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον πόνο, όπως η ακεταμινοφαίνη. Αλλες γυναίκες αισθάνονται πιο ασφαλείς με την χρήση φαρμακευτικής οδοντόκρεμας σε μορφή ζελέ. Εάν ο πόνος συνοδεύεται από μόλυνση, ο οδοντίατρος θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να σας δώσει ορισμένα αντιβιοτικά για τον πονόδοντο. Κάποια απ’ αυτά θεωρούνται ασφαλή για να τα χρησιμοποιήσουν οι έγκυες.
Σε γενικές γραμμές ένας οδοντίατρος θα δει μια οδοντιατρική διαδικασία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας ως την έσχατη λύση. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορεί πάντα να κάνει ακτινογραφία στο δόντι σας, ώστε να μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα αν ο λόγος που έχετε τον πονόδοντο απαιτεί άμεση εργασία. Παρόλ’ αυτά, τόσο ο γυναικολόγος όσο και ο οδοντίατρος κατανοούν πως ο συνεχής πόνος και το άγχος που δημιουργεί ο πονόδοντος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τυχόν μόλυνση που μπορεί να τον συνοδεύει, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εγκυμοσύνη σας και το μωρό σας. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να συστήσουν ορισμένες οδοντιατρικές θεραπείες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πονόδοντο με φυσικές ή άλλες ασφαλείς θεραπείες. Το πιο πιθανό είναι ο οδοντίατρός σας να χρησιμοποιήσει μια αναισθησία για να μουδιάσει το στόμα σας για τη διαδικασία και στη συνέχεια να σας συστήσει να πάρετε ένα ήπιο φάρμακο για τον πονόδοντο, όπως η ακεταμινοφαίνη ή μια φυσική θεραπεία.
- See more at: http://www.medinova.gr/pos-antimetopizetai-o-ponodontos-sti-diarkeia-tis-egkymosinis/#sthash.jcZeKobB.dpuf

Οι οδοντίατροι και οι γυναικολόγοι συστήνουν στις γυναίκες να δίνουν ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στην υγιεινή του στόματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για να αποφύγουν τον πόνο και τη μόλυνση.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αιτίες πονόδοντου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που πολλές γυναίκες δεν μπορούν να αποφύγουν. Μεταξύ αυτών είναι και αιτίες που περιλαμβάνουν αυξημένα επίπεδα ορμονών, φρονιμίτες και μείωση θρεπτικών συστατικών.
Ευτυχώς οι έγκυες γυναίκες έχουν συνήθως αρκετές ασφαλείς θεραπείες να επιλέξουν για τον πονόδοντο, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής διαχείρισης πόνου, ορισμένων φαρμάκων, ακόμα και οδοντιατρικών διαδικασιών. Είτε επιλέξετε φυσικούς είτε ιατρικούς τρόπους για τη θεραπεία του πονόδοντου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φροντίστε να συμβουλευτείτε τόσο τον οδοντίατρό σας, όσο και τον γυναικολόγο σας.
Πριν τη συνταγογράφηση φαρμάκων ή πριν σας προτείνει να υποβληθείτε σε οδοντιατρικές επεμβάσεις, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας προτείνει διάφορες φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο. Ενας φυσικός τρόπος για να θεραπεύσετε τον πονόδοντο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να μασήσετε σκελίδες σκόρδο ανάμεσα στα δόντια σας ή να εμποτίσετε ένα κομμάτι βαμβάκι με γαρυφαλέλαιο και να το αφήσετε να ποτίσει την περιοχή. Αλλες φυσικές θεραπείες για πονόδοντο περιλαμβάνουν την εφαρμογή ζεστής ή κρύας κομπρέσας, ξέπλυμα του στόματος με ζεστό αλμυρό νερό ή εφαρμογή μαγειρικής σόδας πάνω στο πονεμένο δόντι και τα ούλα. Ακόμα όμως και αν αυτές οι θεραπείες θεωρούνται φυσικές θα πρέπει να μιλήσετε με τον οδοντίατρο και το γυναικολόγο σας πριν τις δοκιμάσετε. Σε μερικά από τα συστατικά που περιλαμβάνουν μπορεί να είστε αλλεργικές και αυτό θα είναι επιβλαβές για το αγέννητο μωρό.
Εάν οι φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο δεν λειτουργούν, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει να δοκιμάσετε θεραπεία με φαρμακευτικές επιλογές. Μερικές γυναίκες που βιώνουν πονόδοντο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να χρησιμοποιήσουν ορισμένα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον πόνο, όπως η ακεταμινοφαίνη. Αλλες γυναίκες αισθάνονται πιο ασφαλείς με την χρήση φαρμακευτικής οδοντόκρεμας σε μορφή ζελέ. Εάν ο πόνος συνοδεύεται από μόλυνση, ο οδοντίατρος θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να σας δώσει ορισμένα αντιβιοτικά για τον πονόδοντο. Κάποια απ’ αυτά θεωρούνται ασφαλή για να τα χρησιμοποιήσουν οι έγκυες.
Σε γενικές γραμμές ένας οδοντίατρος θα δει μια οδοντιατρική διαδικασία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας ως την έσχατη λύση. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορεί πάντα να κάνει ακτινογραφία στο δόντι σας, ώστε να μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα αν ο λόγος που έχετε τον πονόδοντο απαιτεί άμεση εργασία. Παρόλ’ αυτά, τόσο ο γυναικολόγος όσο και ο οδοντίατρος κατανοούν πως ο συνεχής πόνος και το άγχος που δημιουργεί ο πονόδοντος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τυχόν μόλυνση που μπορεί να τον συνοδεύει, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εγκυμοσύνη σας και το μωρό σας. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να συστήσουν ορισμένες οδοντιατρικές θεραπείες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πονόδοντο με φυσικές ή άλλες ασφαλείς θεραπείες. Το πιο πιθανό είναι ο οδοντίατρός σας να χρησιμοποιήσει μια αναισθησία για να μουδιάσει το στόμα σας για τη διαδικασία και στη συνέχεια να σας συστήσει να πάρετε ένα ήπιο φάρμακο για τον πονόδοντο, όπως η ακεταμινοφαίνη ή μια φυσική θεραπεία.
- See more at: http://www.medinova.gr/pos-antimetopizetai-o-ponodontos-sti-diarkeia-tis-egkymosinis/#sthash.jcZeKobB.dpuf

Οι οδοντίατροι και οι γυναικολόγοι συστήνουν στις γυναίκες να δίνουν ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στην υγιεινή του στόματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για να αποφύγουν τον πόνο και τη μόλυνση.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αιτίες πονόδοντου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που πολλές γυναίκες δεν μπορούν να αποφύγουν. Μεταξύ αυτών είναι και αιτίες που περιλαμβάνουν αυξημένα επίπεδα ορμονών, φρονιμίτες και μείωση θρεπτικών συστατικών.
Ευτυχώς οι έγκυες γυναίκες έχουν συνήθως αρκετές ασφαλείς θεραπείες να επιλέξουν για τον πονόδοντο, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής διαχείρισης πόνου, ορισμένων φαρμάκων, ακόμα και οδοντιατρικών διαδικασιών. Είτε επιλέξετε φυσικούς είτε ιατρικούς τρόπους για τη θεραπεία του πονόδοντου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φροντίστε να συμβουλευτείτε τόσο τον οδοντίατρό σας, όσο και τον γυναικολόγο σας.
Πριν τη συνταγογράφηση φαρμάκων ή πριν σας προτείνει να υποβληθείτε σε οδοντιατρικές επεμβάσεις, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας προτείνει διάφορες φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο. Ενας φυσικός τρόπος για να θεραπεύσετε τον πονόδοντο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να μασήσετε σκελίδες σκόρδο ανάμεσα στα δόντια σας ή να εμποτίσετε ένα κομμάτι βαμβάκι με γαρυφαλέλαιο και να το αφήσετε να ποτίσει την περιοχή. Αλλες φυσικές θεραπείες για πονόδοντο περιλαμβάνουν την εφαρμογή ζεστής ή κρύας κομπρέσας, ξέπλυμα του στόματος με ζεστό αλμυρό νερό ή εφαρμογή μαγειρικής σόδας πάνω στο πονεμένο δόντι και τα ούλα. Ακόμα όμως και αν αυτές οι θεραπείες θεωρούνται φυσικές θα πρέπει να μιλήσετε με τον οδοντίατρο και το γυναικολόγο σας πριν τις δοκιμάσετε. Σε μερικά από τα συστατικά που περιλαμβάνουν μπορεί να είστε αλλεργικές και αυτό θα είναι επιβλαβές για το αγέννητο μωρό.
Εάν οι φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο δεν λειτουργούν, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει να δοκιμάσετε θεραπεία με φαρμακευτικές επιλογές. Μερικές γυναίκες που βιώνουν πονόδοντο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να χρησιμοποιήσουν ορισμένα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον πόνο, όπως η ακεταμινοφαίνη. Αλλες γυναίκες αισθάνονται πιο ασφαλείς με την χρήση φαρμακευτικής οδοντόκρεμας σε μορφή ζελέ. Εάν ο πόνος συνοδεύεται από μόλυνση, ο οδοντίατρος θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να σας δώσει ορισμένα αντιβιοτικά για τον πονόδοντο. Κάποια απ’ αυτά θεωρούνται ασφαλή για να τα χρησιμοποιήσουν οι έγκυες.
Σε γενικές γραμμές ένας οδοντίατρος θα δει μια οδοντιατρική διαδικασία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας ως την έσχατη λύση. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορεί πάντα να κάνει ακτινογραφία στο δόντι σας, ώστε να μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα αν ο λόγος που έχετε τον πονόδοντο απαιτεί άμεση εργασία. Παρόλ’ αυτά, τόσο ο γυναικολόγος όσο και ο οδοντίατρος κατανοούν πως ο συνεχής πόνος και το άγχος που δημιουργεί ο πονόδοντος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τυχόν μόλυνση που μπορεί να τον συνοδεύει, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εγκυμοσύνη σας και το μωρό σας. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να συστήσουν ορισμένες οδοντιατρικές θεραπείες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πονόδοντο με φυσικές ή άλλες ασφαλείς θεραπείες. Το πιο πιθανό είναι ο οδοντίατρός σας να χρησιμοποιήσει μια αναισθησία για να μουδιάσει το στόμα σας για τη διαδικασία και στη συνέχεια να σας συστήσει να πάρετε ένα ήπιο φάρμακο για τον πονόδοντο, όπως η ακεταμινοφαίνη ή μια φυσική θεραπεία.
- See more at: http://www.medinova.gr/pos-antimetopizetai-o-ponodontos-sti-diarkeia-tis-egkymosinis/#sthash.jcZeKobB.dpuf

Οι οδοντίατροι και οι γυναικολόγοι συστήνουν στις γυναίκες να δίνουν ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στην υγιεινή του στόματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για να αποφύγουν τον πόνο και τη μόλυνση.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αιτίες πονόδοντου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που πολλές γυναίκες δεν μπορούν να αποφύγουν. Μεταξύ αυτών είναι και αιτίες που περιλαμβάνουν αυξημένα επίπεδα ορμονών, φρονιμίτες και μείωση θρεπτικών συστατικών.
Ευτυχώς οι έγκυες γυναίκες έχουν συνήθως αρκετές ασφαλείς θεραπείες να επιλέξουν για τον πονόδοντο, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής διαχείρισης πόνου, ορισμένων φαρμάκων, ακόμα και οδοντιατρικών διαδικασιών. Είτε επιλέξετε φυσικούς είτε ιατρικούς τρόπους για τη θεραπεία του πονόδοντου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φροντίστε να συμβουλευτείτε τόσο τον οδοντίατρό σας, όσο και τον γυναικολόγο σας.
Πριν τη συνταγογράφηση φαρμάκων ή πριν σας προτείνει να υποβληθείτε σε οδοντιατρικές επεμβάσεις, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας προτείνει διάφορες φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο. Ενας φυσικός τρόπος για να θεραπεύσετε τον πονόδοντο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να μασήσετε σκελίδες σκόρδο ανάμεσα στα δόντια σας ή να εμποτίσετε ένα κομμάτι βαμβάκι με γαρυφαλέλαιο και να το αφήσετε να ποτίσει την περιοχή. Αλλες φυσικές θεραπείες για πονόδοντο περιλαμβάνουν την εφαρμογή ζεστής ή κρύας κομπρέσας, ξέπλυμα του στόματος με ζεστό αλμυρό νερό ή εφαρμογή μαγειρικής σόδας πάνω στο πονεμένο δόντι και τα ούλα. Ακόμα όμως και αν αυτές οι θεραπείες θεωρούνται φυσικές θα πρέπει να μιλήσετε με τον οδοντίατρο και το γυναικολόγο σας πριν τις δοκιμάσετε. Σε μερικά από τα συστατικά που περιλαμβάνουν μπορεί να είστε αλλεργικές και αυτό θα είναι επιβλαβές για το αγέννητο μωρό.
Εάν οι φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο δεν λειτουργούν, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει να δοκιμάσετε θεραπεία με φαρμακευτικές επιλογές. Μερικές γυναίκες που βιώνουν πονόδοντο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να χρησιμοποιήσουν ορισμένα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για τον πόνο, όπως η ακεταμινοφαίνη. Αλλες γυναίκες αισθάνονται πιο ασφαλείς με την χρήση φαρμακευτικής οδοντόκρεμας σε μορφή ζελέ. Εάν ο πόνος συνοδεύεται από μόλυνση, ο οδοντίατρος θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να σας δώσει ορισμένα αντιβιοτικά για τον πονόδοντο. Κάποια απ’ αυτά θεωρούνται ασφαλή για να τα χρησιμοποιήσουν οι έγκυες.
Σε γενικές γραμμές ένας οδοντίατρος θα δει μια οδοντιατρική διαδικασία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας ως την έσχατη λύση. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορεί πάντα να κάνει ακτινογραφία στο δόντι σας, ώστε να μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα αν ο λόγος που έχετε τον πονόδοντο απαιτεί άμεση εργασία. Παρόλ’ αυτά, τόσο ο γυναικολόγος όσο και ο οδοντίατρος κατανοούν πως ο συνεχής πόνος και το άγχος που δημιουργεί ο πονόδοντος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τυχόν μόλυνση που μπορεί να τον συνοδεύει, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εγκυμοσύνη σας και το μωρό σας. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να συστήσουν ορισμένες οδοντιατρικές θεραπείες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πονόδοντο με φυσικές ή άλλες ασφαλείς θεραπείες. Το πιο πιθανό είναι ο οδοντίατρός σας να χρησιμοποιήσει μια αναισθησία για να μουδιάσει το στόμα σας για τη διαδικασία και στη συνέχεια να σας συστήσει να πάρετε ένα ήπιο φάρμακο για τον πονόδοντο, όπως η ακεταμινοφαίνη ή μια φυσική θεραπεία.
- See more at: http://www.medinova.gr/pos-antimetopizetai-o-ponodontos-sti-diarkeia-tis-egkymosinis/#sthash.jcZeKobB.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα