Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

9 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ζήσεις ευτυχισμένος σύμφωνα με τους επιστήμονες

1. Να βλέπετε λιγότερο τηλεόραση
Οι δυστυχισμένοι άνθρωπο έχουν την τάση να βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση.
9-pragmata-pou-boreis-na-kaneis-gia-na-ziseis-eftyxismenos-symfona-me-tous-epistimones.col-8

2. Μη φοβάστε να μεγαλώσετε
Αν φοβάστε τις άσπρες τρίχες και τα προβλήματα υγείας που φέρνει ο χρόνος να ξέρετε ότι οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η ευτυχία αυξάνεται μετά τη μέση ηλικία.
simple_happiness3. Προγραμματίστε διακοπές
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο σχεδιασμός των διακοπών, και όχι το ίδιο το ταξίδι, αυξάνει την ευτυχία στους ανθρώπους. Ίσως η προσδοκία του να φύγουμε μακριά από την καθημερινότητα μας κάνει να χαμογελάμε περισσότερο από ό, τι όταν βρισκόμαστε όντως σε μια παραλία.
4. Κάντε αλλαγές στην καθημερινότητά σας
Ακόμα κι όταν κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί με τον καιρό μπορεί να γίνει ρουτίνα κι έτσι να μη σας προσφέρει την ίδια χαρά. Κάθε τόσο να αλλάζετε συνήθειες. Για παράδειγμα, αν έχετε κάποιο χόμπι αφήστε το για λίγο και καταπιαστείτε με κάτι καινούργιο.

5. Να περιτριγυρίζεστε από χαρούμενους ανθρώπους
Σύμφωνα με έρευνες η ευτυχία είναι μεταδοτική, οπότε καλό είναι να περιβάλλεστε από χαρούμενους ανθρώπους. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να σταματήσετε να κάνετε παρέα με φίλους σας που δεν διανύουν ευτυχισμένη περίοδο ή είναι απαισιόδοξοι. Μπορείτε να κάνετε εσείς την αλλαγή στη ζωή τους και να κάνετε πράγματα που θα τους δώσουν χαρά.
6. Απολαύστε τη φύση
Κοιτώντας το πράσινο της φύσης το μυαλό σας κάνει ένα διάλειμμα, ενώ η ζωή στην πόλη μπορεί να σας στρεσάρει. Βρείτε το χρόνο να επισκεφθείτε ένα κοντινό πάρκο ή βγείτε έστω στον κήπο για να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης και να νιώσετε ευτυχία.
7. Βάλτε στη ζωή σας πολιτιστικές δράσεις
Επισκεφθείτε ένα μουσείο αυτό το Σαββατοκύριακο. Μια έρευνα έδειξε οτι οι άντρες που ασχολούνται με τα πολιτιστικά είναι περισσότερο ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν ενδιαφέρονται.
8. Αποκτήστε κατοικίδιο
Ένας χνουδωτός φίλος θα αυξήσει την αυτοεκτίμησή σας, το αίσθημα του να σου ανήκει κάτι και γενικότερα το νόημα της ύπαρξής σας.
comfort-zone9. Κάνε φιλανθρωπίες ή γίνε εθελοντής
Το να κάνεις καλό για την κοινωνία έχει τις απολαβές του. Οι άνθρωποι που δίνουν χρήματά για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή γίνονται εθελοντές τείνουν να είναι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα