Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΧΙΣΕ Η «ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ» ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


φοτο
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης που ενισχύονται με κάθε μέσο από την Τουρκία, για να φτάσουν πριν από τις κουρδικές δυνάμεις που ενισχύονται από τους Ρώσους στην πόλη Cerablus που ειναι υπο την κατοχη των Τζιχαντιστών. Η απόκτηση της πόλης αυτής θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις του εμφυλίου και ή θα κλειδώσει την Τουρκία μέσα στο «κλουβί» της, ή θα της δώσει την δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση μέσα στο συριακό έδαφος.
Όπως αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης έχουν καταλάβει τα συριακά χωριά, Karaköprü, Haraba, Kara Mezere και Kuzul στην κατεύθυνση από την γραμμή άμυνας του Azez προς την Cerablus.
Οι πληροφορίες όμως που έρχονται από το απέναντι μέτωπο είναι ότι οι Κούρδοι τελικά έχουν διαβεί τον ποταμό Ευφράτη με την ουσιαστική συνδρομή των ρωσικών βομβαρδιστικών στην περιοχή του Teşrin, και προωθούνται προς τα βόρεια σε συνδυασμό με άλλες κουρδικές δυνάμεις από την περιοχή του Kobanı που επίσης έχουν στραφεί για να καταλάβουν την Cerablus.

Κανείς δεν ξέρει ποιος θα μπορέσει να καλύψει την γραμμή των 95 χιλιομέτρων του λεγόμενου «Βορείου Διαδρόμου» και κυρίως αν οι Τζιχαντιστές έχουν αποφασίσει να εκκενώσουν αυτή την γραμμή.
Το σίγουρο είναι πάντως πως αν συναντηθούν σε αυτή την γραμμή ο κουρδικές με τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ισλαμικές φιλοτουρκικές δυνάμεις που έχουν διακριθεί σε σφαγές κουρδικών πληθυσμών, τότε η σύγκρουση θα είναι πολύ αιματηρή και θα προκαλέσει την επέμβαση και άλλων δυνάμεων που καραδοκούν, όπως οι Σύριοι καθεστωτικοί, οι Ρώσοι και οι Ιρανοί, ενώ δεν αποκλείεται να εμπλακεί και η Τουρκία αν δει πως τα πράγματα χάνονται για την ίδια.
Προβλέπονται και άλλα θύματα αλλά και άλλα κύματα προσφύγων προς την δική μας πλευρά.
Κατά τα άλλα, εμείς ας ασχολούμαστε με τον νέο, από τα πολύ πολύ παλιά “τζάκια», ηγέτη της  ελληνικής αντιπολίτευσης. Α ρε κατακαημένη Ελλάδα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα