Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Μαθήματα Ανάπτυξης από τον μεγαλύτερο αθλητή όλων των εποχών


milonτου Γιάννη Αραχωβίτη
Όταν βελτιώνεσαι, έστω και λίγο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , τελικά θα ΠΕΤΥΧΕΙΣ σπουδαία πράγματα. Όταν καθημερινά κάνεις εκείνο το μικρό βήμα βελτίωσης (σε οποιοδήποτε τομέα), σιγά σιγά , αλλά σίγουρα και σταθερά, θα φτάσεις στο στόχο σου. Πολλοί προσπαθούν για το γρήγορο, για το εδώ και τώρα άλμα. Δυστυχώς είτε δεν τα καταφέρνουν, είτε εγκαταλείπουν σύντομα, είτε , είτε…
Χρησιμοποίησε τις δυνάμεις σου (σωματικές και ψυχικές) να κτίσεις συνήθειες σταθερής ανάπτυξης. Μην προσπαθείς το μεγάλο και δύσκολο σκαλοπάτι να ανεβείς. Κινδυνεύεις να αποτύχεις, να απογοητευτείς, να τα παρατήσεις. Προσπάθησε να κτίσεις συνήθειες καθημερινής βελτίωσης και πετυχημένων βημάτων. Κάντο δεύτερη φύση σου και τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.
Ο μεγαλύτερος Αθλητής όλων των εποχών!
Ο Μίλων ο Κροτωνιάτης (6ος π.Χ. αιώνας), γιος του Διοτίμου, ήταν παλαιστής από την Μεγάλη Ελλάδα και είχε στεφανωθεί σε έξι Ολυμπιάδες, ένα επίτευγμα ανεπανάληπτο από την αρχαιότητα μέχρι ακόμα και τις μέρες μας (πέντε φορές στην κατηγορία των ανδρών και μία στην κατηγορία παίδων).
Δεν κατάφερε να γίνει και έβδομη φορά Ολυμπιονίκης λόγω ενός συμπατριώτη και νεότερου παλαιστή (και παγκρατιστή), ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στην τεχνική του ακροχειρίζειν , του Τιμασίθεου. Ο Μίλων ήταν επίσης επτά φορές νικητής στα Πύθια , στους Δελφούς (μία ως παις), δέκα στα Ίσθμια, καθώς και εννέα στα Νέμεα. Ήταν συνολικά πέντε φορές Περιοδονίκης. Είχε δηλαδή πάνω από τριάντα νίκες σε στεφανίτες (πανελλήνιους) αγώνες μέσα σε τουλάχιστον 24 χρόνια.
Μέθοδος Σταδιακής Βελτίωσης / Ενδυνάμωσης. (Προοδευτική επιβάρυνση)
Γύρω από το όνομα του Μίλωνα, αυτού του αληθινού θρύλου, είχαν δημιουργηθεί διάφορες ιστορίες για την ρώμη και την μυϊκή του δύναμη. Φέρεται για παράδειγμα ότι είχε σηκώσει στους ώμους του έναν ταύρο τεσσάρων ετών. Στην πραγματικότητα ο Μίλων είχε ανακαλύψει την προπόνηση με Προοδευτική Επιβάρυνση μέσω της Σταδιακής Αύξησης της Αντίστασης όταν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του για τους αγώνες άρχισε να σηκώνει ένα μοσχαράκι και να βαδίζει κάποια απόσταση. Με τον καιρό το μοσχάρι μεγάλωνε και έτσι ο Μίλων αποκτούσε όλο και μεγαλύτερη δύναμη.
Την ίδια φιλοσοφία την χρησιμοποίησαν στις εταιρείες τους οι Γιαπωνέζοι, μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, με αποτέλεσμα να κτίσουν αυτό που ονομάσθηκε το θαύμα της Ιαπωνικής Ανάπτυξης. Η λέξη που χρησιμοποίησαν είναι το γνωστό Kaizen!
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να γινόμαστε καθημερινά λίγο (1%) καλύτεροι. Σταθερά καλύτεροι και καθημερινά. Ας κάνουμε σημερινή πράξη, το μάθημα που μας στέλνει ένας αρχαίος Έλληνας, ο Μίλωνας, ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα