Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Οι Μοναχοί Σαολίν και οι πολεμικές τέχνες - ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΏΝ


Η εκπαίδευση των Μοναχών Σαολίν είναι πολύ σκληρή και επίπονη καθώς φτάνεις το σώμα σου στα όριά του. Περιλαμβάνει σωματική και πνευματική, ψυχική άσκηση, ανάγνωση και μελέτη των Ιερών Βιβλίων του Βουδισμού αλλά και του Ταοϊσμού, ξιφασκία, καλλιγραφία, διαλογισμούς και πολλά άλλα.
Οι μοναχοί Σαολίν δεν φλυαρούν θεωρίες για τον κόσμο, αλλά σε προτρέπουν να "ζήσεις" πιο έντονα την στιγμή και να φύγεις από τις ρηχές γραμμικές ερμηνείες του νου. Να αντιληφθείς την πραγματικότητα μέσω της πράξης στο "εδώ και τώρα", "σκέψη και δράση", "μυαλό και σώμα", να γίνουν "ένα". Αυτή είναι και η φιλοσοφία του Ζέν.
Σε πολλά ντοκιμαντέρ για τους Σαολίν Μοναχούς, αλλά και σε παλιές ταινίες πολεμικών τεχνών θα ακούσετε συχνά το όνομα Μποντιτάρμα ή Ντα Μο. Ο Μποντιτάρμα ήτο υιός ενός Ινδού Βασιλιά τον Σιμχαβάρμαν ο οποίος ήταν αφοσιωμένος Βουδιστής και χειριζόταν τις υποθέσεις της Πολιτείας με τις αρχές και την φιλοσοφία του Βούδα.
Ο Μποντιτάρμα μαθήτευσε δίπλα στον Πραζνατάρα που ήτο ο 27ος Πατριάρχης του Ινδικού Βουδισμού. Το 527 μ.Χ. ο Μποντιτάρμα έφτασε στην κίνα ω 28ος Πατριάρχης και δίδαξε τον Βουδισμό στους Κινέζους. Ο Θρύλος λέει ότι έφτασε στην περιοχή Shao Lin (στα κινέζικα σημαίνει "Μικρό δάσος" ή "Νέο δάσος") στα όρη Σονγκ Σαν (Song Shan) για να γίνει μοναχός, αλλά αρχικά δεν έγινε αποδεχτός και έτσι αποτραβήχτηκε σε μια γειτονική σπηλιά όπου επί εννέα έτη διαλογιζόταν και παράλληλα παρατηρούσε τις κινήσεις ζώων εν ώρα μάχης και έτσι άρχισε να δημιουργεί ένα σύστημα πολεμικής τέχνης βασισμένο σε αυτές τις κινήσεις.
Αργότερα ο Μποντιτάρμα έγινε αποδεχτός από τους Μοναχούς αναγνωρίζοντας την βαθιά πνευματικότητά του. Εκεί συνέχισε τον διαλογισμό του για άλλα τέσσερα χρόνια. Ίδρυσε ένα σύστημα εκπαίδευσης της συνείδησης στενά συνυφασμένο με την εξάσκηση πολεμικών τεχνών, το Σαολίν Κουνγκ Φου, ενώ οι βουδιστικές του διδασκαλίες ήταν επηρεασμένες από τις αρχές του Ταοϊσμού που έδεσαν και τις βάσεις του Ζεν ή Τσεν στα κινέζικα.
Σίγουρα θα αναρωτιέται κανείς πώς συμβιβάζεται η φιλερεινική η πνευματικότητα του Βουδισμού με την πολεμική τέχνη. Το σημείο κλειδί για την κατανόηση αυτής της φαινομενικής αντίφασης είναι το ότι ο μοναχός Σαολίν ουδέποτε είναι ο επιτιθέμενος, αλλά οφείλει να υπερασπιστεί τη ζωή του και τη ζωή γύρω του με κάθε κόστος.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση της εκπαίδευσης των Σαολίν με υποψήφιο τον Τζέησον Σκοτ Λί https://www.youtube.com/watch?v=p-jHRTlE8kk
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα