Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΝΟΥΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΖΩΗ




ΝΟΥΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΖΩΗ


Όταν γίνεται κατανοητή η αλήθεια, δεν δύναται το ψέμα να υπερισχύσει. Ο Λόγος είναι η αρχή των πάντων, το Φως.

Και ο Λόγος είναι η σκέψη, που προέρχεται από τον Νου το Φως.
Όταν κατανοήσουμε τι είναι η σκέψη, ο Νους μέσα από το Φως, τότε δεν δύναται να υπάρξει ο σκοταδισμός, και η αδράνεια της σκέψης που κυριαρχεί σήμερα στους ανθρώπους, που έμαθαν να μην σκέφτονται με τον Νου, αλλά να υποτάσσουν την σκέψη τους τον Λόγο στην τυφλή πίστη και υποταγή. 

Και όταν δεν υπάρχει Νους και Λόγος, δεν δύναται να γίνει κατανοητή η αλήθεια, μα ούτε να υπάρξει και αληθινή πίστη στην αλήθεια, διότι η αλήθεια και η πίστη, στηρίζεται πάντα μέσα από το Φως, και ποτέ μέσα από το σκοτάδι τον ΑντιΝού την αδράνεια της σκέψης.

Η τυφλή πίστη οδηγεί πάντα στον σκοταδισμό, διότι όταν δεν γίνεται κατανοητός ο Λόγος, πάντα θα μας οδηγεί η αδράνεια, και αδράνεια είναι όταν αποδεχόμαστε το οτιδήποτε ως αλήθεια δίχως ποτέ να το κατανοήσουμε και αντιληφθούμε.

Αντίληψη είναι η συνεχής αναζήτηση μέσω της σκέψης για την κατανόηση της αλήθειας της ζωής, πάντα με αγαθή πρόθεση για την αλήθεια και ποτέ από ατομικό συμφέρον, ώστε να πορευόμαστε πάντα με οδηγό μας τον Λόγο, δηλαδή την σκέψη από Φως, για να γίνει κατανοητή η Αλήθεια της Ζωής,  και  Ζωή είναι ο Λόγος, το Φως, ο ίδιος ο Θεός, ο Νους ο Λόγος η Ζωή.


Έτσι όταν βλέπουμε να μας μιλούν για την αλήθεια με απλά και κατανοητά λόγια, γίνεται κατανοητός και ο Λόγος.
Όταν όμως μας μιλούν για την αλήθεια χωρίς να γίνεται απολύτως τίποτα κατανοητό, τότε είναι σίγουρο ότι μας οδηγεί ο σκοταδισμός, και αυτός είναι ο ΑντιΝούς, η τυφλή πίστη και υποταγή σε ότι δεν κατανοούμε.
........

Πως είναι δυνατόν να εξελιχτεί ο Άνθρωπος της Γης όταν δεν τον κατευθύνει η αγαθή σκέψη για την αλήθεια; αλλά τον οδηγεί ο Αντινούς, δηλαδή η λογική της αντίθεσης των δύο άκρων καλού-κακού για οτιδήποτε διαφορετικό;

Αν δεν υπάρξει πρώτα η αγαθή σκέψη και διάθεση για να επέλθει η αλήθεια της ζωής και η κατανόηση της, τότε ποτέ δεν θα αποβάλλουμε από πάνω μας το θνητό "καλό-κακό" και δεν θα επέλθει η άνοδος των ανθρώπινων ψυχών μέσω της Αρμονίας των αντιθέτων.

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα