Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Φτηνοί τρόποι για να ζεστάνετε το διαμέρισμά σας

Φτηνοί τρόποι για να ζεστάνετε το διαμέρισμά σαςΜπορεί να μην έχετε συναντήσει μέχρι στιγμής το τσουχτερό κρύο του χειμώνα... αλλά από τα μέσα Νοεμβρίου σίγουρα θα χρειαστείτε φθηνούς τρόπους για να ζεστάνετε το σπίτι σας. Μέσα στην κρίση, οι πολυκατοικίες, που ανοίγουν το καλοριφέρ, είναι μετρημένες στα δάχτυλα, καθώς οι περισσότεροι αναζητούν οικονομικές λύσεις θέρμανσης. Στόχος τους... να μην "εξατμίζεται" ο μισθός από το πορτοφόλι τους! Οι παρακάτω τρόποι θα σας δείξουν πως να κρατήσετε ζεστό το διαμέρισμά σας με ελάχιστα έξοδα.
Αφήστε το φως να γεμίσει το δωμάτιο
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανοίξτε τις κουρτίνες στα παράθυρα της νότιας πλευράς του σπιτιού. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για τις βροχερές ημέρες. Καθώς απλώνεται η νύχτα, κλείστε τα πατζούρια και τις κουρτίνες, προσθέτοντας λίγη περισσότερη μόνωση στο διαμέρισμα. Σημαντικό είναι να βάλετε βαριές κουρτίνες, ώστε να συγκρατούν τη θερμότητα στο χώρο.
Χρησιμοποιήστε μια θερμάστρα ή ηλεκτρική κουβέρτα
Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να πείτε "ναι" στην ηλεκτρική ενέργεια. Αγοράστε μια θερμάστρα που μπαίνει στην πρίζα ή μια σόμπα και απολαύστε την οικονομική θέρμανση. Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να ζεσταθεί το σπίτι, αλλά σίγουρα θα σας έρθει πιο φθηνά. Εναλλακτικά, βάλτε μια ζεστή ηλεκτρική κουβέρτα στο κρεβάτι ή τον καναπέ.
Μην αφήνετε "γυμνά" τα πατώματα
Τα χαλιά ή τα χοντρά ριχτάρια στο καθιστικό είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί η ζεστασιά στο σπίτι. Είτε έχετε ξύλινα πατώματα, είτε πλακάκια, σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι είναι ιδιαίτερα κρύα τις πρωινές ώρες και αργά το απόγευμα. Εάν δεν έχετε χαλιά, μπορείτε να ρίξετε ακόμα και μια λεπτή κουβέρτα, ώστε να προστατέψετε τα πόδια σας από τα κρυοπαγήματα, ιδίως, εάν μένετε σε ισόγειες κατοικίες ή τον πρώτο όροφο.

Ανάψτε τζάκι και κεριά στο σαλόνι σας
Η πλειοψηφία των νοικοκυριών φέτος θα τιμήσει τα ξύλα και το τζάκι. Πέρα, όμως, από τα ξύλα που μπορούν να προσφέρουν ουσιαστική ζεστασιά στο γύρω χώρο, έχετε τη δυνατότητα να ανάψετε μερικά κεριά, αφήνοντας τη φλόγα τους να σας ζεστάνει. Και όμως, θα δείτε ότι σε μισή ώρα ο χώρος θα είναι λίγο πιο ζεστός.
Κλείστε τη χαραμάδα κάτω από την πόρτα
Και όμως, ειδικά στα παλιά σπίτια, το κενό κάτω από την εξώπορτα φέρνει όλο το κρύο από έξω... μέσα στο σαλόνι! Γι’ αυτό, μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό "μαξιλαράκι" που μπαίνει ακριβώς πίσω από την εξώπορτα του σπιτιού ή απλά να ρίξετε μια κουβέρτα, καλύπτοντας τη χαραμάδα.
Επωφεληθείτε από τον ατμό της κατσαρόλας
 Ο ατμός θα αυξήσει τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι, αφήνοντάς σας να αισθανθείτε πιο ζεστοί. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε το βραστήρα ή φτιάξτε μια σούπα σε μεγάλη κατσαρόλα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το φούρνο, ο οποίος σταδιακά είναι ικανός να ζεστάνει για λίγο την κουζίνα σας, ειδικά εάν μετά τη μαγειρική αφήσετε ανοιχτή την πόρτα του.
Κλείστε τις πόρτες των αχρησιμοποίητων δωματίων
Η θερμότητα έχει την ικανότητα να "ξεγλιστρά" στα υπόλοιπα δωμάτια. Για αυτό, κλείστε τις πόρτες των αχρησιμοποίητων δωματίων, ώστε να ζεστάνετε το χώρο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Έτσι, η θερμότητα θα επικεντρωθεί στο δωμάτιό σας, γλιτώνοντας τα χρήματά σας.
Ελέγξτε τα παράθυρα για πιθανές διαρροές
Πρέπει να είστε σίγουροι ότι όλα τα παράθυρα κλείνουν εντελώς και ότι δεν ανακυκλώνεται ο αέρας. Χρησιμοποιήστε ένα αναμμένο σπίρτο για να ελέγξετε μια πιθανή διαρροή. Εάν παρατηρήσετε κενό στο τζάμι, κλείστε το με ένα παλιό t-shirt, τουλάχιστον μέχρι να επιδιορθώσετε το πρόβλημα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα