Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Οι αξίες αναδεικνύονται όταν δοκιμαζόμαστε!


axiesτου Γιάννη Αραχωβίτη
Τώρα που πιάσανε τα κρύα, τα δύσκολα για τους άστεγους και για τα αδέσποτα, ας δώσουμε τον ένα μας χιτώνα σε αυτούς που τον χρειάζονται.
Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και πραγματικά το να ζητάς από κάποιον να είναι ελεήμονας ίσως και να μην είναι το ευκολότερο πράγμα. Όμως όλοι μας μέσα μας, βαθιά μέσα στην καρδιά μας, ξέρουμε ότι έχουμε περίσσευμα. Μπορούμε να δώσουμε κάτι που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε. Κάτι που για μας δεν είναι απαραίτητο αλλά για κάποιον άλλο μπορεί να κάνει τη διαφορά στις μέρες που περνάμε.
Άλλωστε οι πραγματικές αξίες αναδεικνύονται όταν δοκιμαζόμαστε και όχι όταν είμαστε στην άνεση. Τότε είναι που ξεχωρίζουν όσοι εννοούν αυτά που λένε. Τότε είναι που οι πράξεις τους δείχνουν την ανθρωπιά τους και το μεγαλείο της ψυχής τους.
Και δεν έχει σημασία που χαρίζεις το χαμόγελο και την ζεστασιά της ψυχής σου. Μια καλή πράξη είναι καλή και η καλοσύνη είναι σημαντική ανεξάρτητα από το μέγεθος της δωρεάς. Ό,τι μπορεί ο καθένας. Τα πάντα μετρούν σε αυτούς που βρίσκονται στην ανέχεια.

Και ας μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα ως προς το γιατί κάποιος βρέθηκε στο πεζοδρόμιο. Η ζωή πολλές φορές γεννάει δράματα και δεν είναι εύκολο να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα. Ίσως κάποιος χρειάζεται μια λέξη ενθάρρυνσης για να ξαναβρεί το χαμένο του κουράγιο. Ένα σακάκι για να αντέξει τη βραδιά. Ένα τηλεφώνημα για να νοιώσει ότι τον νοιαζόμαστε. Ένα πιάτο ζεστού φαγητού για να επιβιώσει.
Ας μην είμαστε μικρόκαρδοι και ας μην καταδικάζουμε με ευκολία τους πάντες και τα πάντα. Ας δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και ας κρατήσουμε ανοικτό τον δίαυλο της αγάπης. Όταν μπλοκάρει, τότε όλοι γινόμαστε δυστυχισμένοι. Και αυτοί που παίρνουν αλλά και αυτοί που θα μπορούσαν να δώσουν.
Γιάννης
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα