Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Μη διστάζεις ν'αγαπήσεις τους ψιθύρους του Μυστηρίου


Μη λιποψυχείς. Μην κλείνεις τις στρόφιγγες της διαίσθησης. Μη διστάζεις ν'αφουγκραστείς, ν'αγαπήσεις τους ψιθύρους του Μυστηρίου και να κινηθείς προς το κάλεσμά του. Να συνομιλήσεις και ν'αλληλεπιδράσεις με αυτό. Έτσι κι αλλιώς κολυμπάς μέσα του, βρίσκεται ολόγυρά σου, οι παφλασμοί του αντηχούν επίμονα πάνω στη σχεδία της συναινετικής λογικής σου και των δημοφιλών πεποιθήσεων που σε απομόνωσαν από την ίδια τη Φύση και σε απομάγευσαν. Τη Φύση που πάλλεται στις συχνότητες και απ'τη ρευστότητα του μυστηρίου!

Tι είναι τελικά η Φύση;
 
 

H Φύση!

 Δεν είναι μόνο τα ζώα και τα πετούμενα, μύκητες, βακτήρια και ιοί σε αναζήτηση ξενιστών. Οι πέτρες, οι κάμποι, τα βουνά, οι λίμνες και τα ποτάμια, οι θάλασσες. Ατμόσφαιρες πυκνές κι αραιές, οι "ουράνιες σφαίρες" που πάλλονται σε κοσμικές χορδές, τα νεφελώματα, οι τύποι αστεριών και η σκόνη η αστρική και οι αστεροειδείς οι αλητόβιοι.
Είναι όλα αυτά, είναι και άλλα πολλά περισσότερα.





Αισθήσεις κι εμπνεύσεις αναπάντεχες. Οράσεις και οράματα. Η γλώσσα των πουλιών. Τα ανεμοτράγουδα των φύλλων. Διάβρωση, αποσάρθρωση, αναδημιουργία. Αποσύνθεση κι επαναγέννηση. Οι πολλαπλές κατευθύνσεις. Παράλληλες πλευρές. Οι ένοικοί τους. Βαθμίδες συνειδητότητας.

 Ο αιθέρας που μέσα του κολυμπάμε. Ωκεανοί και ρεύματα παλλόμενης κραδασμικής Ενέργειας. Φρακταλικές αλυσίδες που φτάνουν ως τα αχανή βάθη του κοσμικού γίγνεσθαι. Η καθαρότητα των μαθηματικών στις μορφές και τα σχήματα, στις ακολουθίες και τα αποτυπώματα.
Και σαφώς η Φύση δεν υπάρχει για χάρη κανενός ανθρώπου!
Όπως το χώμα κάτω στη γη δεν φτιάχτηκε μόνο για μυρμήγκια. Αλλά και για μυρμηγκοφάγους...

Η Φύση!
Ένα υπέροχο αρπαχτικό!


Ένα σύστημα μέσα σε σύστημα. Μέσα σε σύστημα.
Με τους δικούς του κώδικες, ρήγματα κι επανεκκινήσεις...



Μη φοβάσαι να πάρεις στο κατόπι τα χνάρια του Παράξενου. Μη λες άλλα ψέματα στα ένστικτά σου ότι τίποτε το παράξενο δεν συμβαίνει εκεί έξω. Μέσα σου. Κι ότι όλα έχουν ερμηνευθεί και ταξινομηθεί.
 
 
 
Η ίδια η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια και καταπίνει τη γλώσσα μπροστά στα αμέτρητα παράξενα και μυστήρια που κατέχουν και προσδιορίζουν τον ανεξερεύνητο αυτό κόσμο.


Άλλωστε είσαι κι εσύ κομμάτι του Παράξενου. Πολύ περισσότερο απ'ότι είχες φανταστεί!

Τι είναι η συνείδησή σου; Βρίσκεται στον εγκέφαλο σου, αυτόν τον μεγάλο άγνωστο; Τι σε περιμένει αν καταφέρεις να ξεκλειδώσεις τα μυστικά του, αν εισχωρήσεις στις πιο απόκρυφες περιοχές της συνείδησης που υποτίθεται ότι σε εξανθρωπίζει; Και η ψυχή σου; Τι είναι; Έχει αρχή και τέλος; Πού κατοικοεδρεύει; Σε ποια πεδία κρυσταλλώνεται και πόσες περιπέτειες επιζητάει, πόσες πληροφορίες χρειάζεται, για να κατανοήσει τη θέση της; Μέσα στο Μεγάλο Μυστήριο. Που κι αυτό μπορεί να είναι κομμάτι ενός ακόμα μεγαλύτερου Μυστηρίου.

Και ίσως η προέκταση ήτανε πάντοτε εγγενής ανθρώπινη ιδιότητα!


Κι αν, όπως είχε επισημάνει με το δικό του σκοτεινό και γι'αυτό διάφανο τρόπο ο μέγας φιλόσοφος, της Φύσης της αρέσει να κρύβεται, δεν έχεις παρά να τα φυλάξεις και μετά με διάθεση εξερευνητική να πεις "φτου και βγαίνω για σένα". Με ανοιχτά πια τα μάτια. Και να γυρέψεις να βρεις τα ίχνη της. Με θάρρος μα και σύνεση μαζί.

Ξεδιπλώνοντας το κουβάρι.

Αυτό που ξεκινάει από τα ανάκτορα των κυττάρων σου και καταλήγει στον πυρήνα. Της πληροφορίας που στήνει, ανατρέπει και αναδεύει συχνά με παιχνιδιάρικη διάθεση και..παράξενο χιούμορ ολόκληρους κόσμους!



Ο Ένοικος...
 
 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα