Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;


Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι μια φορά κι έναν καιρό ότι πιο πολύτιμο είχαν αποσπάστηκε μακριά τους, και αυτός είναι ο λόγος που οι ζωές τους σήμερα είναι τόσο δύσκολες. Και αυτό το "κάτι" είναι η γη! Ένα προσωπικό κομμάτι της πατρίδας τους.
Σε μια φυσική οικονομία, τα λεφτά είχαν πολύ περιορισμένη δύναμη. Όσο ένας χωρικός έχει το δικό του κομμάτι γης, μπορεί να τα καταφέρει χωρίς λεφτά και χωρίς εμπόρους και να παράγει ο ίδιος ότι χρειάζεται. Κατά συνέπεια, προκειμένου να εισαχθεί η δύναμη του χρήματος, ήταν αναγκαίο να οδηγήσουν τους ανθρώπους μακρυά από τη γη.
Ήταν κερδοφόρο να παρθεί η γη από ένα άτομο, και αυτό έλαβε χώραν σε όλες τις καλούμενες σήμερα δημοκρατικές χώρες. Αντί της γης, επιβλήθηκε η δύναμη του χρήματος, και το άτομο ήταν πια αναγκασμένο να αποκτήσει χρήματα με οποιοδήποτε κόστος, τα οποία στη συνέχεια να χρησιμοποιεί για να αγοράσει τα αγαθά που προηγουμένως θα μπορούσε να λάβει άμεσα από τη γη του! Η εισαγωγή αυτού του "ενδιάμεσου" στους ανθρώπους έδωσε την ενεργοποιημένη εργασία στους εμπόρους και ακολούθως την εξουσία μέσω διαφόρων φόρων και χρηματοπιστωτικών συστημάτων, για να αποκτήσουν ένα σημαντικό μέρος της εργασίας των ανθρώπων χωρίς κόστος. Με άλλα λόγια, να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους σαν σκλάβους.
Για παράδειγμα, η δύναμη του χρήματος εγκαθιδρύθηκε στην Αγγλία:
Κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα, έλαβε χώραν η διαδικασία της περίφραξης. Άρχισε η κατάσχεση από τους άρχοντες της γης (με τη βία) και η εκδίωξη των χωρικών από τα εδάφη τους. Την ίδια στιγμή με την υιοθέτηση διαφόρων νόμων, έστειλαν όλους τους φτωχούς σε πτωχοκομεία, ένα είδος υβριδίου - φυλακής και στρατοπέδου συγκέντρωσης. Η αλητεία τιμωρήθηκε με μαρκάρισμα από καυτό σίδερο.

Οι νόμοι βασίζονταν στην παραδοχή ότι η πλήρης αξία και η πραγματική φύση ενός ατόμου προσδιορίζεται όχι σύμφωνα με τις ανθρώπινες αξίες, αλλά από το αν το άτομο έχει την ικανότητα να συγκεντρώνει χρήματα, να είναι σε αρμονία με τον Θεό του χρήματος. Ο χωρικός οδηγείται μακριά από την γη του με μια μόνο επιλογή: Ή να γίνεται υποτελής στο μιλς*, ή να οδηγείται κατευθείαν στην φυλακή.
Οι θνητοί πρώην χωρικοί, εκπαιδεύτηκαν ως υπηρέτες, στρατιώτες που επιβλέπουν, και, όταν ήταν απαραίτητο, σε τεχνίτες, οι οποίοι ήταν πιο κατάλληλοι από σκλάβοι.
Η δύναμη του χρήματος κατέστη για τον χριστιανισμό αντικειμενικά περιττή για να ελέγχει το λαό, και άρχισαν κινήσεις για να καταργηθεί. Το 1517, ο κληρικός Μάρτιν Λούθερ ανακοίνωσε ότι η Καθολική Εκκλησία βρισκόταν σε λάθος δρόμο και το 1520 έκαψε το παπικό διάταγμα που τον αφόριζε από την εκκλησία. Μεταξύ άλλων, ο Λούθερ κάλεσε να σταματήσει ο κόσμος την αναζήτηση της πνευματικής ευλογίας, αλλά να αναζητήσει την υλική ευτυχία στη ζωή. Έτσι προέκυψε το μεγάλο φαινόμενο της Αγγλικής Δημοκρατίας.
Περίπου η ίδια διαδικασία έλαβε χώρα και στη Ρωσία, και σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχουν καθόλου γη και βρίσκονται στην απόλυτη υποδούλωση. Αγοράζουν αμφιβόλου προέλευσης τρόφιμα και ζουν ακατανόητα σε τσιμεντένια κουτιά μέσα σε τεράστιες πόλεις - τέρατα, σε καθεστώς βίας και κινδύνους από διάφορες πηγές.
Οι άνθρωποι που έχουν συνειδητοποιήσει την κατάστασή τους επανακτούν ότι τους πάρθηκε και αποκτούν την γη τους, δημιουργώντας τις δικές τους συγγενικές περιουσίες: ένα μέρος όπου μπορούν να ζήσουν μια πραγματικά ευτυχισμένη ζωή, αναπνέοντας καθαρό αέρα, καταναλώνοντας αγνά και νόστιμα προϊόντα και βρίσκοντας την περιζήτητη εσωτερική γαλήνη...
Τι σας εμποδίζει να πάρετε πίσω την πατρίδα σας;
*Μιλς: Υποδιαίρεση της αγγλικής λίρας


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα