Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & “ΜΑΥΡΕΣ” ΡΟΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

Διατροφη & “Μαυρες” Ροες Πληροφοριας: Καλοκαίρι του 195, βρισκόμαστε στον κινηματογράφο του Fort.Lee στο New Jersey παρακολουθώντας την ταινία Picnic του Daniel Taradash. 
Χωρίς να το γνωρίζουμε παίρνουμε μέρος στο πρώτο πείραμα υποσυνειδήτων μηνυμάτων που διεξάγεται από τον James Vicary. Κάθε πέντε δευτερόλεπτα οι λέξεις “πιείτε coca-cola” και “πεινάτε; Φάτε pop corn” εμφανίζονται στην οθόνη με ταχύτητα 1/3000 του δευτερολέπτου,χωρίς βέβαια να μπορεί να γίνει αντιληπτό από εμάς μέσω της συμβατικήςμας όρασης. Τι γίνεται όμως με το υποσυνείδητο;
Ο Vicary υποστήριξε ότι μετά το τέλος αυτών τον πειραμάτων που είχαν διάρκεια έξι εβδομάδες, κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις των αναψυκτικών (18,1%) αλλά και του pop corn,στις πωλήσεις του οποίου σημειώθηκε αύξηση κατά 57,8%. Έπειτα από αυτά τα αποτελέσματα δημοσίευσε την ερευνά του.
Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε έντονος σάλος από τον κόσμο αλλά και από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που υποστήριξαν ότι με αυτόν τον νέο τρόπο διαφήμισης και εφόσον ο τηλεθεατής δεν είχε άμεση επίγνωση στο τι ακριβώς παρακολουθούσε, θίγονταν άμεσα τα προσωπικά του δικαιώματα. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις ενώ έφτασε μέχρι και το Κογκρέσο, όπου μεταξύ άλλων αποφάσισαν ότι αν κάποιος ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτό τον τρόπο διαφήμισης θα πρέπει να το αναφέρει στους ανθρώπους που απευθύνεται. Στην αντίπερα όχθη ο Vicary υποστήριξε ότι αυτός ο τρόπος διαφήμισης δεν είχε τίποτα να κρύψει, αντίθετα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και μάλιστα δεν θα ήταν αναγκασμένος κάποιος να διακόψει το πρόγραμμα που παρακολουθεί αξιοποιώντας μάλιστα και τα σημεία εκείνα όπου η προσοχή του θα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Διατροφη & “Μαυρες” Ροες: Vicary και CIA

Ένα χρόνο περίπου αργότερα η CIA που ήδη έτρεχε διάφορα δικά της προγράμματα για τον έλεγχο του ανθρώπινου νου όπως το γνωστό MKUltra, ενδιαφέρθηκε για αυτό τον καινούργιο τρόπο διαφήμισης μέσω υποσυνείδητων μηνυμάτων. Κατόπιν δικών της ερευνών και πειραμάτων παρουσίασε τα δικά της αποτελέσματα τα που ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένα, υποστηρίζοντας πως τα αποτελέσματα που βγήκαν Διατροφη από αυτά δεν ήταν ξεκάθαρα. Παρ όλα αυτά δεν απέρριψαν εντελώς το ενδεχόμενο τα υποσυνείδητα μηνύματα να μπορούν να επηρεάσουν ως ένα βαθμό τον άνθρωπο, κάτι που μπορεί όμως να συμβεί και στην ύπνωση ή σε διάφορες άλλες μορφές εξαρτημένης αντίδρασης. Ισχυρίστηκαν, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα των ερευνών, πως για να μπορέσουν τα μηνύματα αυτά να επηρεάσουν θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες. Ακόμα και έτσι όμως δεν λειτουργούν το ίδιο και με την ίδια ένταση σε όλους τους ανθρώπους, ενώ κάποιους δεν τους επηρεάζουν καθόλου. Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτός ο τρόπος δεν έχει σίγουρα αποτελέσματα.
Τα υποσυνείδητα μηνύματα δεν είναι μόνο τηλεοπτικά, αλλά μπορούν κάλλιστα να έχουν και ηχητική μορφή. Όλοι έχουμε ακούσει για τραγούδια που περιέχουν κρυμμένα μηνύματα ή κατά άλλους « σατανικές επικλήσεις» , όταν με κάποιο ανάλογο τρόπο τα ακούσουμε να παίζουν ανάποδα. Αυτή η ηχητική μορφή των μηνυμάτων είναι που τελικά βρήκε τον δρόμο της προς την εμπορική εκμετάλλευση αυτής τις μεθόδου. Έτσι μπορούμε ακόμα και σήμερα να βρούμε στο εμπόριο διάφορες μεθόδους που υπόσχονται προσωπική βελτίωση και επιτυχία. Το θέμα αυτό καθεαυτό δεν είναι τα υποσυνείδητα μηνύματα γι’ αυτό και δεν θα επεκταθούμε άλλο σε αυτά, ενώ όλα τα παραπάνω αναφέρονται έτσι ώστε να έχουμε όσο είναι δυνατόν μια εικόνα για το τι είναι αυτό που συμβαίνει τελικά .

Ο άνθρωπος και οι φυσικές του λειτουργίες

Είναι σημαντικό για εμάς πρώτα από όλα σαν ανθρώπινα όντα να συνειδητοποιήσουμε, καταλάβουμε και τελικά να εμπεδώσουμε ότι είμαστε και εμείς αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του πλανήτη. Μετέχουμε σε όλες τις φυσικές λειτουργίες είτε το κάνουμε εκούσια ή ακούσια. Μπορεί τα υποσυνείδητα μηνύματα, τηλεοπτικά ή ηχητικά, να μην μπορούν να επηρεάσουν όλους τους ανθρώπους ή να χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να καταφέρουν να παράγουν το επιθυμητό για αυτά αποτέλεσμα. Όμως υπάρχουν λειτουργίες και μάλιστα απόλυτα φυσικές που μπορούν πολύ πιο εύκολα και με χειρότερα, μακροχρόνια , αποτελέσματα να επηρεάσουν την ανθρώπινη συνείδηση. Η πρώτη κατά σειρά φυσική λειτουργία όπου ο ανθρώπινος οργανισμός είναι απόλυτα δεκτικός είναι ο ύπνος, αλλά για το θέμα αυτό θα κάνουμε μελλοντικά εκτεταμένες αναφορές σε αρκετά άρθρα. Η επομένη αρνητική λειτουργία, την ονομάζω αρνητική ως προς το πρόσημο. Θετικές είναι οι λειτουργίες που παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια και αρνητικές είναι αυτές κατά τις οποίες αναπληρώνουμε την ενέργεια αυτή.
Η δεύτερη λοιπόν είναι η τροφή. Αυτό δεν είναι κάποιο παράδοξο ή κάτι που συμβαίνει με μαγικό τρόπο, αντίθετα όλα ακολουθούν τις φυσικές λειτουργίες του ανθρώπου. Ο οργανισμός μας όταν Διατροφη τρέφεται είναι απόλυτα δεκτικός, γιατί όλα τα κύτταρα του την στιγμή εκείνη έχουν αυτήν ακριβώς την εντολή· να δεχτούν την τροφή. Ο μηχανισμός μπαίνει σε λειτουργία: τα τρόφιμα θα πρέπει να διασπαστούν, τα χημικά τους στοιχεία να διαχωριστούν, οι βιταμίνες, τα αμινοξέα και οτιδήποτε άλλο χρήσιμο για τον οργανισμό να διατηρηθεί και να διανεμηθεί και οτιδήποτε άχρηστο να απομακρυνθεί κατάλληλα. Όλη αυτή η διαδικασία όπως είναι φυσικό δεν είναι τόσο απλή όσο περιγράφεται σε αυτό το κείμενο, όπως όμως καταλαβαίνετε δεν είναι αυτή κάθε αυτή η διαδικασία που μας ενδιαφέρει εδώ, γι’ αυτό και περιγράφεται κατά αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη δεν θέλω λόγω της απλότητας να νομίζουμε ότι είναι κάτι ασήμαντο, το αντίθετο βέβαια συμβαίνει􀀀. Είναι μια πολύπλοκη
διαδικασία και λειτουργεί ως βασικό κέντρο για την δράση και την ανανέωση του φυσικού σώματος.
Θα ήθελα να αναφέρω εδώ ότι η ποιότητα της τροφής εδώ έχει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Το πόσο ζωντανή, ευεργετική και ωφέλιμη είναι η τροφή που λαμβάνουμε έτσι ώστε να μπορέσει με την σειρά της να μας μεταδώσει όλα αυτά τα στοιχεία, είναι κάτι που χρήζει της προσοχής μας . Βάζοντας λοιπόν σε μια παρένθεση τις δυο παραπάνω παραγράφους, ας επανέλθουμε στο θέμα μας. Αυτό που συμβαίνει στην τροφή, με την βοήθεια των οργάνων της πέψης, η μετατροπή της δηλαδή σε πεπτικό χυλό, αναλόγως συμβαίνει και στο ενεργειακό της τμήμα. Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι αν φάμε ένα φρούτο την στιγμή ακριβώς που το κόψουμε από ένα δέντρο έχει διαφορά, ακόμα και αν φάμε το ίδιο φρούτο κάποια ώρα αργότερα. Μπορεί το ίδιο να παραμένει φρέσκο, να μην αλλάζει η γεύση του και να μας δίνει ίσως την ίδια ποσότητα σε βιταμίνες, όμως αυτό που νιώθουμε δεν είναι το ίδιο και αυτό συμβαίνει γιατί μας μεταδίδει την ενέργεια του. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις τροφές και είναι μια απόλυτα φυσική λειτουργία, ενώ αυτός είναι και ο λόγος που η διαδικασία αυτή έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο και σε θρησκευτικού τύπου λειτουργίες.
Αν πάρουμε τον χριστιανισμό ως παράδειγμα, αυτός είναι ο κύριος τρόπος ώστε να δεχτεί κάποιος την Θεία Λειτουργία: να μεταλάβεις « πίνοντας και τρώγοντας». Σαφώς αυτό δεν είναι κάτι που επιλέχτηκε τυχαία, ούτε βέβαια και κάτι που έχει απλώς ένα συμβολικό χαρακτήρα. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.
Τώρα θα μου πείτε ωραία μέχρι εδώ, αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά. Δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε ηθελημένα από κάποιους ή ξεκίνησε ως απλά μια μόδα που πέρασε μετά στην καθημερινότητα και τελικά έγινε συνήθεια. Η παρακολούθηση τηλεόρασης κατά την διάρκεια σχεδόν κάθε γεύματος είναι
γεγονός και γίνεται από τους περισσότερους ανθρώπους και μάλιστα με ευχαρίστηση. Δεν θέλουμε να δαιμονοποιήσουμε όμως το κάθε τι και να κατακρίνουμε τα πάντα. Μπορεί το σωστό να είναι να έχουμε πλήρη αποχή από μια τέτοια κατάσταση, αλλά στις μέρες μας αυτό δεν είναι το λογικό. Η γνώση για το
πώς μπορεί να μας επηρεάσει, ενεργειακά αρχικά και έπειτα ψυχολογικά, θεωρώ ότι είναι μια καλή αρχή.
Αν ο Πυθαγόρας θεωρούσε τα συμπόσια πολύ σημαντικά, αν ο Χριστός θεωρούσε τον Μυστικό δείπνο ως την αποκορύφωση της διδασκαλίας του, τότε εμείς πόσο σοβαρά θα πρέπει να δούμε το θέμα αυτό και να έχουμε τουλάχιστον επίγνωση στο τι παρακολουθούμε κατά την διάρκεια του φαγητού. Το θέμα έχει άπειρες προεκτάσεις στο αποκρυφιστικό αλλά και στο φυσικό κομμάτι. Πολλοί διατροφολόγοι θα μπορούσαν να κάνουν τις δικές τους παρατηρήσεις πάνω στο θέμα, ενώ σίγουρα κάπου οι απόψεις μας θα συγκλίνουν και κάπου θα αποκλίνουν, γι’ αυτό καλό είναι να ερευνήσουμε το θέμα στο βαθμό που νιώθει ο καθένας μας ότι τον αφορά.

Οι αντιστάσεις

Αφού είδαμε το θέμα έστω και επιδερμικά, ο ρόλος μας εδώ αλλάζει. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε καθώς έχουμε τα φυσικά εργαλεία γι’ αυτό. Ο ανθρωπινός οργανισμός είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει, απλά εμείς πρέπει να του υπενθυμίσουμε τον τρόπο να το κάνει. Η συνήθεια είναι κάτι που αρέσει πολύ στο λογικό κομμάτι του μυαλού μας. Μας μαθαίνει να κάνουμε τα πράγματα μηχανικά και έτσι στην συνέχεια δεν δαπανάται σχεδόν καθόλου ενέργεια. Έτσι διαχειριζόμαστε σχεδόν τις περισσότερες καταστάσεις της ζωής μας. Το λογικό λοιπόν είναι πως δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάναμε πριν, απλά και μόνο επειδή διαβάσαμε ένα άρθρο. Πρέπει να παρέμβουμε οι ίδιοι δυναμικά σε αυτό. Κάποιοι θα το επιχειρήσουν απότομα, ενώ άλλοι θα επιλέξουν να το κάνουν σταδιακά και ίσως οι περισσότεροι να μην δώσουν σε αυτό το άρθρο καμία σημασία.
Κάντε το πείραμα και κλείστε την τηλεόραση όταν τρώτε και επιλέξτε να κάνετε κάτι διαφορετικό, π.χ. να έχετε μία ευχάριστη παρέα .Είναι σημαντικό να γνωρίζεται ότι το ίδιο πράγμα που συμβαίνει όταν παρακολουθούμε ειδήσεις ενώ τρώμε βλέποντας όλα τα άσχημα που συμβαίνουν, γίνεται επίσης αν τρώμε με κάποιον που δεν συμπαθούμε και κάνουμε αρνητικές σκέψεις για αυτόν ή το αντίστροφο. Το φαγητό μας ενεργοποιείται ανάλογα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και έπειτα αφού εμείς το καταναλώσουμε, περνάμε αυτή την ενέργεια στο δικό μας σώμα που λαμβάνει όλο αυτό, δημιουργώντας έτσι αρνητικά συναισθήματα.
Είναι αυτονόητο πως δεν είναι δυνατόν να ελέγξουμε ολόκληρο τον κόσμο για να μπορέσουμε εμείς απλά να φάμε, ειδικά στην δική μας εποχή. Ούτε βέβαια είναι σωστό να κλειστούμε κάπου μόνοι μας. Δεν χρειάζεται να δυσκολεύουμε τα πράγματα. Πρέπει αρχικά να θυμόμαστε ότι το φαγητό είναι δυνατόν να μας επηρεάσει και φυσικά αλλά και ενεργειακά και τελικά να κάνουμε τις επιλογές μας .
Η Φυσική Μοίρα και η Ανθρώπινη θέληση δημιουργούν το Πεπρωμένο μας.
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα