Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Είναι η Θετική Σκέψη όλα όσα χρειάζονται;

EMPNEYSH-FATOYROY-FTANEI-MONO-H-THETIKH-SKEPSH

Λένε πως αν σκεφτείς κάτι με όλο σου το είναι θα το προσκαλέσεις, θα το καταφέρεις! Λένε πως η θετική σκέψη είναι εκείνη που θα εκπληρώσει όλα σου τα όνειρα! Πως η αισιοδοξία είναι η μαγική σου μάγισσα με το ραβδάκι της πραγματοποίησης ευχών! Κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά;
  • Αρκεί άραγε το να σκέφτεσαι θετικά, για να καταφέρεις να φτάσεις τους στόχους σου; Έρευνες έδειξαν πως η ονειροπόληση όχι μόνο δεν σε πάει πιο κοντά στην εκπλήρωσή τους, αλλά σε απομακρύνει κιόλας! Σε πείραμα συμπεριφοράς, ζητήθηκε από φοιτητές να καταγράψουν θετικές φαντασιώσεις – σκοπούς για την προσεχή εβδομάδα.
Το αποτέλεσμα ήταν, αμέσως μετά την καταγραφή, να κουραστούν πνευματικά και να μειώσουν τις δραστηριότητές τους. Όταν η επόμενη εβδομάδα ήρθε, δεν πραγματοποίησαν κανέναν από τους στόχους τους, μιας που ένιωθαν τα επίπεδα ενέργειάς τους πεσμένα. Το συμπέρασμα της έρευνας είναι πως η θεωρητική στοχοθεσία, όχι μόνο είναι αναποτελεσματική, αλλά λειτουργεί και επιβαρυντικά για την ψυχολογία.
  • Η σωστή μέθοδος συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη. Με άλλα λόγια, ναι μεν χρειάζεται να φανταστούμε και να ορίσουμε ένα πλάνο στόχων, αλλά απαιτείται να έχουμε υπόψη μας και την πρακτική τους υλοποίηση, το τι θα πρέπει να κάνουμε για να τους πετύχουμε. Οι ιδέες πρέπει να παντρεύονται με κινήσεις, με ενέργειες και προγραμματισμό.
  • Σε αντίθετη περίπτωση, το να οραματιζόμαστε μόνο θεωρητικά, καταλήγει στην απώλεια ενέργειας, στερώντας μας την όρεξη να δράσουμε, να κυνηγήσουμε στόχους, να καταπατήσουμε εμπόδια και δυσκολίες.
  • Εξίσου σημαντικό βέβαια, είναι να ορίζουμε στόχους εφικτούς και ρεαλιστικούς, για να μη χάνουμε εύκολα την ελπίδα μας, όταν επιδιώκουμε να φτάσουμε πολύ πιο ψηλά από όσο φτάνουμε! Κατά συνέπεια, σε κάθε μας σκέψη για νέα κατορθώματα, δεν παραλείπουμε να σχεδιάσουμε και την πρακτική υλοποίηση, δεν υπερεκτιμάμε τις δυνατότητές μας και δεν αρκούμαστε στα ροζ συννεφάκια των ονείρων…!
Φωτό από: khoemoivui.com
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα