Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ποια είναι τα στοιχεία συμπεριφοράς στο Facebook που υποδηλώνουν μοναξιά

Ποια είναι τα στοιχεία συμπεριφοράς στο Facebook που υποδηλώνουν μοναξιά
Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας των ανθρώπων πλέον μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μέτρησης και αξιολόγησης μέσω της εξέλιξης των ηλεκτρονικών υπολογιστών. H διαδικτυακή δραστηριότητα και κυρίως η συνεχής ενασχόληση με τα socia media στη σημερινή εποχή μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία της συμπεριφοράς των ανθρώπων, τα οποία συνδέονται με την μοναξιά και την κατάθλιψη.

Συγκεκριμένα, Αυστραλοί ερευνητές μελέτησαν τη διαδικτυακή δραστηριότητα 616 γυναικών, οι μισές από τις οποίες είχαν δηλώσει ότι βιώνουν μοναξιά και των οποίων το προφίλ στο Facebook ήταν «ανοιχτό» προς όλους τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Η έντονη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα, όταν δηλαδή ο χρήστης κάνει συνεχώς κοινοποιήσεις και σχόλια ή ενημερώνει την κατάστασή του, φάνηκε να συνδέεται με το αυξημένο αίσθημα μοναξιάς αλλά και με συμπτώματα κατάθλιψης, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.


Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ένα άτομο που επιθυμεί να επικοινωνήσει ή να συνδεθεί με άλλους ανθρώπους μοιράζεται πληροφορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που ένιωθαν μοναξιά ήταν επίσης πιο πιθανό να μοιράζονται την προσωπική τους κατάσταση (π.χ. σε σχέση, ελεύθερη) με χρήστες πέραν των φίλων τους αλλά και να παραθέτουν προσωπικές πληροφορίες όπως η διεύθυνσή τους.

«Είναι λογικό ένα άτομο που νιώθει μοναξιά να μοιράζεται τέτοιου είδους πληροφορίες», δηλώνει ο Yeslam Al-Saggaf, ένας εκ των συντακτών της μελέτης, συμπληρώνοντας πως είναι ένας τρόπος για ορισμένους χρήστες να δώσουν σε άλλους το έναυσμα να τους προσεγγίσουν ώστε τελικά να απαλλαγούν από τη μοναξιά τους.

πηγή: psychopedia.gr
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα