Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ OSHO ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΝΤΡΙΚΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΝΤΡΑ...Μέρος Πρώτο

kaValariSsa.eu

Η Τάντρα είναι η επιστήμη της μεταμόρφωσης των κοινών εραστών σε αδελφές ψυχές.
΄΄Στην Ανατολή έχουμε αναπτύξει μια επιστήμη: αν δεν μπορείς να βρεις την αδελφή ψυχή, μπορείς να τη δημιουργήσεις. Και η επιστήμη αυτή είναι η Τάντρα. Να βρεις την αδελφή ψυχή σημαίνει να βρεις τον άνθρωπο με τον οποίο και τα επτά σου κέντρα συναντιούνται με φυσικό τρόπο. Αυτό είναι αδύνατο. Πότε-πότε, ένας Κρίσνα και μια Ράντα, ένας Σίβα και μια Σάκτι. Κι όταν συμβαίνει, είναι εξαιρετικά όμορφο. Είναι όμως σαν την αστραπή – δεν μπορείς να στηριχτείς πάνω της. Αν θέλεις να διαβάσεις τη Βίβλο σου, δεν μπορείς να στηριχτείς στο γεγονός ότι θα διαβάσεις όταν θα υπάρξει η αστραπή. Η αστραπή είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά δεν είναι αξιόπιστο.
΄΄Αν περιμένεις να σε συναντήσει η φυσική σου αδελφή ψυχή, θα είναι ακριβώς σαν να περιμένεις την αστραπή με την οποία θα διαβάσεις τη Βίβλο σου. Κι ούτε που θα μπορέσεις να διαβάσεις πολλά. Για μια στιγμή βρίσκεται εκεί κι ώσπου να ανοίξεις τη Βίβλο, έχει χαθεί.

΄΄Έτσι δημιουργήθηκε η Τάντρα. Η Τάντρα είναι μια επιστημονική προσέγγιση. Η Τάντρα είναι αλχημεία΄ μπορεί να μεταμορφώσει τα κέντρα σου, μπορεί να μεταμορφώσει τα άλλα κέντρα, μπορεί να δημιουργήσει ένα ρυθμό και μια αρμονία ανάμεσα σε σένα και την αγαπημένη σου. Αυτή την ομορφιά έχει η Τάντρα. Είναι σαν να φέρνεις τον ηλεκτρισμό στο σπίτι σου. Μπορείς τότε να ανοίγεις και να κλείνεις το ρεύμα όποτε θέλεις. Και μπορείς να το χρησιμοποιείς με χίλιους τρόπους΄ μπορεί να δροσίζει το δωμάτιό σου, μπορεί να θερμαίνει το δωμάτιό σου. Τότε πρόκειται για ένα θαύμα. Αυτά τα επτά κέντρα μέσα σου δεν είναι τίποτε άλλο παρά κέντρα του σωματικού σου ηλεκτρισμού. Όταν λοιπόν μιλάω για την αστραπή, μην το σκέφτεσαι μόνο ως ένα σύμβολο – το εννοώ κυριολεκτικά.

΄΄Μέσα στο σώμα σου υπάρχει ένα λεπτό ρεύμα ηλεκτρισμού, πολύ λεπτό. Όσο όμως πιο λεπτό είναι, τόσο πιο βαθιά πηγαίνει. Δεν είναι πολύ ορατό. Οι επιστήμονες λένε ότι όλος ο ηλεκτρισμός που βρίσκεται μέσα στο σώμα σου, αν τον βάλεις μαζί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανάψει μια λυχνία πέντε κηρίων. Δεν είναι πολύ. Ποσοτικά δεν είναι πολύ, ποσοτικά το άτομο της ύλης δεν είναι πολύ, ποιοτικά όμως... Αν εκραγεί, έχει μέσα του τεράστια ενέργεια.
΄΄Εκείνα τα επτά κέντρα, εκείνα τα επτά τσάκρα για τα οποία μιλούν ανά τους αιώνες η Γιόγκα και η Τάντρα, δεν είναι παρά επτά κόμβοι στο ηλεκτρικό ρεύμα του σώματός σου. Μπορείς να τα αλλάξεις΄ μπορείς να τα αναδιευθετήσεις. Μπορούν να λάβουν νέο σχήμα, μορφή. Δυο εραστές μπορούν να μεταμορφωθούν σε τέτοιο βάθος που να αρχίσουν να συναντιούνται τα επτά τους κέντρα.
΄΄Η Τάντρα είναι η επιστήμη της μεταμόρφωσης των κοινών εραστών σε αδελφές ψυχές. Και αυτό είναι το μεγαλείο της Τάντρα. Μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρη τη γη΄ μπορεί να μεταμορφώσει κάθε ένα ζευγάρι σε αδελφές ψυχές.΄΄

Πρέπει να εμποτιστείς από το πνεύμα της Τάντρα

΄΄Όταν κάνεις έρωτα, να μην ελέγχεσαι. Άφησε τον έλεγχο, μπες στο χάος. Θα φοβηθείς, θα τρομάξεις, διότι θα είναι ένα είδος θανάτου. Και ο νους θα λέει, ΄΄Κράτα τον έλεγχο!΄ Και ο νους θα λέει, ΄Προχώρα και κράτησε τον έλεγχο, αλλιώς θα χαθείς μέσα στην άβυσσο αυτή.΄ Μην ακούς το νου, χάσου. Αφέσου εντελώς και χωρίς καμιά τεχνική θα μπορέσεις να δεις μια άχρονη εμπειρία. Δεν θα υπάρχουν δυο εκεί: μόνο η κατάσταση του ενός. Θα υπάρχει η συνειδητότητα, μια φωτεινή παθητική συνειδητότητα θα υπάρχει, θα ξέρεις τι συμβαίνει, γιατί θα έχεις πλήρη επίγνωση. Εσύ όμως δεν θα βρίσκεσαι εκεί΄ θα βρίσκεται εκεί η επίγνωση.
΄΄Πρέπει να εμποτιστείς από το πνεύμα της Τάντρα – δεν πρόκειται για κάποια τεχνική που πρέπει να μάθεις.΄΄
Τι είναι το ταντρικό σεξ
΄΄Η Τάντρα είναι η φυσική οδός προς το Θεό, η συνηθισμένη οδός προς το Θεό. Σκοπός είναι να γίνουμε τόσο πολύ ενστικτώδεις, τόσο δίχως νου, που να συγχωνευθούμε με την υπέρτατη φύση – να εξαφανιστεί η γυναίκα και να μετατραπεί σε είσοδο προς το υπέρτατο στοιχείο, να εξαφανιστεί ο άντρας και να μετατραπεί σε είσοδο προς το υπέρτατο στοιχείο.
΄΄Αυτός είναι ο ταντρικός ορισμός της σεξουαλικότητάς μας: η επιστροφή στην απόλυτη αθωότητα, την απόλυτη κατάσταση του ενός. Ο μεγαλύτερος σεξουαλικός ενθουσιασμός από όλους δεν είναι η αναζήτηση του ενθουσιασμού, αλλά η σιωπηλή αναμονή – εντελώς χαλαρός, εντελώς δίχως νου. Είσαι συνειδητός, συνειδητός μόνο του γεγονότος ότι είσαι συνειδητός. Αποτελείς συνειδητότητα. Είσαι ικανοποιημένος, αλλά δεν υπάρχει εκεί κάποιο περιεχόμενο. Και τότε υπάρχει μεγάλη ομορφιά, μεγάλη ευλογία.
΄΄Ο ερωτών λέει: ΄Τι είναι το ταντρικό σεξ... είναι σεξ που αποτελεί διαλογισμό βασισμένο σε ορισμένες τεχνικές;΄
΄΄Αν έχεις υπερβολικό προσανατολισμό σε τεχνικές, θα χάσεις το μυστήριο της Τάντρα. Θα πρόκειται για ψευτο-Τάντρα που έχει ως βάση της τις τεχνικές, διότι αν υπάρχουν τεχνικές, θα υπάρχει εκεί το εγώ και θα ελέγχει. Τότε εσύ θα είσαι που την κάνεις – και το ότι θα την κάνεις εσύ είναι ακριβώς το πρόβλημα, παρεμβαίνει έτσι αυτός που πράττει. Η Τάντρα χρειάζεται να είναι μια μη-δράση΄ δεν γίνεται να είναι πράγμα τεχνικό. Μπορείς να μάθεις διάφορες τεχνικές – μπορείς να μάθεις μια ορισμένη αναπνοή, ώστε η συνουσία να κρατήσει περισσότερο. Αν αναπνέεις πάρα πολύ αργά, αν αναπνέεις χωρίς καμιά βιασύνη, τότε η συνουσία θα κρατήσει περισσότερο, αλλά θα ελέγχεις εσύ. Δεν θα είναι κάτι το ασυγκράτητο και δεν θα είναι αθώο και δεν θα είναι ούτε και διαλογισμός. Θα είναι ο νους – πώς γίνεται να πρόκειται για διαλογισμό; Ο νους θα ελέγχει. Δεν μπορείς καν να αναπνέεις γρήγορα, πρέπει να κρατάς αργή την αναπνοή σου – αν είναι αργή η αναπνοή, τότε η εκσπερμάτωση θα πάρει περισσότερο χρόνο, διότι για να συμβεί η εκσπερμάτωση, η αναπνοή πρέπει να είναι γρήγορη και χαοτική. Πρόκειται τώρα για μια τεχνική, όχι όμως για Τάντρα.
΄΄Η Τάντρα δεν αποτελεί τεχνική αλλά προσευχή. Δεν έχει προσανατολισμό προς το νου αλλά αποτελεί χαλάρωση μέσα στην καρδιά. Παρακαλώ να το θυμάσαι. Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για την Τάντρα, όλα μιλούν για τεχνική, αλλά η πραγματική Τάντρα δεν έχει καμιά σχέση με τεχνικές. Για την πραγματική Τάντρα δεν μπορείς να γράψεις, από την πραγματική Τάντρα χρειάζεται να εμποτιστείς. Πώς θα εμποτιστείς από την πραγματική Τάντρα; Θα χρειαστεί να μεταμορφώσεις την όλη προσέγγισή σου.
΄΄Προσευχήσου μαζί με τη γυναίκα σου, τραγούδησε μαζί με τη γυναίκα σου, παίξε μαζί με τη γυναίκα σου, χόρεψε μαζί με τη γυναίκα σου, χωρίς καμιά ιδέα περί σεξ. Μη σκέφτεσαι συνεχώς, ΄Πότε θα πάμε στο κρεβάτι;΄ Ξέχασέ το. Κάνε κάτι άλλο και χάσου μέσα του. Και κάποια μέρα θα προβάλει ο έρωτας μέσα από το χάσιμο εκείνο, θα δεις ξαφνικά ότι κάνεις έρωτα αλλά δεν το κάνεις εσύ. Συμβαίνει, σας έχει κυριεύσει. Τότε θα έχετε την πρώτη σας εμπειρία από Τάντρα – θα είσαστε κυριευμένοι από κάτι μεγαλύτερο από σας. Χορεύατε ή τραγουδούσατε μαζί ή ψέλνατε μαζί ή προσευχόσαστε μαζί ή διαλογιζόσαστε μαζί και ξαφνικά βλέπετε ότι έχετε μπει και οι δυο σε έναν άλλο χώρο. Και δεν ξέρετε πότε αρχίσατε να κάνετε έρωτα΄ δεν το θυμόσαστε επίσης. Τότε σας έχει κυριεύσει η ενέργεια της Τάντρα και τότε για πρώτη φορά θα γνωρίσετε μια μη τεχνική εμπειρία.΄΄


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα