Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ OSHO ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΝΤΡΙΚΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΝΤΡΑ...Μέρος Τρίτο


Ο Σαράχα είναι ο ιδρυτής της Τάντρα
΄΄Ο Σαράχα γεννήθηκε περίπου δυο αιώνες μετά το Βούδα΄ ανήκε στην απευθείας γραμμή ενός διαφορετικού κλάδου. Ο ένας κλάδος πηγαίνει από τον Μαχακάσυαπ έως το Μποντιντάρμα και γεννιέται έτσι το Ζεν – και είναι ακόμη και τώρα γεμάτος από λουλούδια, ο κλάδος εκείνος. Ένας άλλος κλάδος πηγαίνει από τον Βούδα στο γιο του, τον Ραχούλ Μπάντρα, και από τον Ραχούλ Μπάντρα στον Σρι Κίρτι και από τον Σρι Κίρτι στο Σαράχα και από τον Σαράχα στον Ναγκαρτζούνα – αυτός είναι ο κλάδος της Τάντρα. Δίνει ακόμη και τώρα καρπούς στο Θιβέτ. Η Τάντρα προσηλύτισε το Θιβέτ κι ο Σαράχα είναι ο ιδρυτής της Τάντρα, όπως ακριβώς ο Μποντιντάρμα είναι ο ιδρυτής του Ζεν. Ο Μποντιντάρμα κατέκτησε την Κίνα, την Κορέα, την Ιαπωνία΄ ο Σαράχα κατέκτησε το Θιβέτ.
΄΄Αυτά τα τραγούδια του Σαράχα έχουν μεγάλη ομορφιά. Αποτελούν το ίδιο το θεμέλιο της Τάντρα. Θα χρειαστεί πρώτα να καταλάβεις τη στάση της Τάντρα απέναντι στη ζωή, το όραμα της Τάντρα για τη ζωή. Το πιο βασικό πράγμα της Τάντρα είναι τούτο – και είναι πολύ ριζοσπαστικό, επαναστατικό, εξεγερμένο – το βασικό όραμα είναι ότι ο κόσμος δεν διαιρείται στο κατώτερο και το ανώτερο, αλλά ότι ο κόσμος είναι ενιαίος. Το ανώτερο και το κατώτερο κρατιούνται από το χέρι. Το ανώτερο περιλαμβάνει το κατώτερο και το κατώτερο περιλαμβάνει το ανώτερο. Το ανώτερο είναι κρυμένο μέσα στο κατώτερο – κι έτσι το κατώτερο πρέπει να μην το αρνηθείς, πρέπει να μην το επικρίνεις, πρέπει να μην το καταστρέψεις ή να το σκοτώσεις. Το κατώτερο πρέπει να το μεταμορφώσεις. Στο κατώτερο πρέπει να επιτρέψεις να πάει προς τα πάνω... και το κατώτερο γίνεται έτσι το ανώτερο. Δεν υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στο διάβολο και στο Θεό: ο διάβολος κουβαλά το Θεό στο βάθος της καρδιάς του. Μόλις αρχίσει να λειτουργεί εκείνη η καρδιά, ο διάβολος γίνεται Θεός.
΄΄Άυτός είναι ο λόγος που η ρίζα η ίδια της λέξης devil (διάβολος) σημαίνει το ίδιο όπως και της λέξης divine (θεϊκός). Η λέξη devil προέρχεται από το divine΄ πρόκειται για το θεϊκό στοιχείο που δεν έχει εξελιχθεί ακόμη, αυτό είναι όλο.΄΄




Το σαμάντι και το σεξ αποτελούν και τα δυο έκφραση της ίδιας ενέργειας
΄΄Το Ταό έχει τη δική του Τάντρα. Το πρώτο πράγμα: το Ταό δεν διαιρεί ποτέ σε κατώτερο και ανώτερο, αυτή είναι η ομορφιά του. Τη στιγμή που διαιρείς την πραγματικότητα σε κατώτερο και ανώτερο, γίνεσαι σχιζοφρενικός. Τη στιγμή που λες ότι κάποιο πράγμα είναι ιερό και κάποιο άλλο είναι βέβηλο, έχεις διαιρέσει. Τη στιγμή που λες ότι κάποιο πράγμα είναι υλικό και κάποιο άλλο είναι πνευματικό, έχεις διαιρέσει, έχεις χωρίσει στα δυο την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ένα. Δεν υπάρχει ούτε ύλη ούτε πνεύμα. Η πραγματικότητα είναι ένα. Εκφράζεται με πολλές μορφές: σε ένα επίπεδο ως υλική, σε άλλο επίπεδο ως πνευματική. Το πνευματικό δεν είναι ανώτερο και το υλικό δεν είναι κατώτερο – βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Αυτή είναι η ταοϊστική στάση. Η ζωή είναι ένα. Η ύπαρξη είναι ένα. Πρόκειται για μια τεράστια ενιαία κατάσταση και δεν υπάρχει καμιά αποτίμηση.
΄΄Το πρώτο πράγμα με το Ταό είναι να αφήσεις το δυϊσμό. Το σεξ δεν είναι κατώτερο και το σαμάντι δεν είναι ανώτερο. Το σαμάντι και το σεξ είναι και τα δυο εκφράσεις της ίδιας ενέργειας. Δεν υπάρχει τίποτε το αξιέπαινο γύρω από το σαμάντι και δεν υπάρχει τίποτε το κατακριτέο γύρω από το σεξ. Η αποδοχή του Ταό είναι ολική, απόλυτη. Δεν υπάρχει τίποτε το κακό γύρω από το σώμα και δεν υπάρχει τίποτε το ωραίο γύρω από το πνεύμα – είναι και τα δυο όμορφα. Ο διάβολος και ο Θεός είναι ένα στο Ταό, ο παράδεισος και η κόλαση είναι ένα στο Ταό, το καλό και το κακό είναι ένα στο Ταό – πρόκειται για την πιο μεγάλη, μη-δυϊκή κατανόηση. Δεν υπάρχει καμιά επίκριση και καμιά προετοιμασία. Να προετοιμαστείς για ποιο πράγμα; Χρειάζεται απλώς να χαλαρώσεις και να είσαι.΄΄
 
Από το σεξ στην Τάντρα: μια μεγάλη επανάσταση
΄΄Τώρα ένα πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε πάντα: αν δεν είσαι σε μεγάλη εγρήγορση, μπορεί να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι προχωρείς στην Τάντρα και ίσως απλώς να εκλογικεύεις τη σεξουαλικότητά σου - ίσως να μην είναι τίποτε άλλο από σεξ, εκλογικευμένο με την ορολογία της Τάντρα. Αν προχωρήσεις στο σεξ με επίγνωση, μπορεί να μετατραπεί αυτό σε Τάντρα. Αν προχωρείς στην Τάντρα δίχως επίγνωση, μπορεί εκείνη να ξεπέσει και να γίνει κοινό σεξ. Έχει συμβεί στην Ινδία – διότι μόνο η Ινδία το προσπάθησε.
΄΄Όλες οι σχολές της Τάντρα στην Ινδία, αργά ή γρήγορα, κατέπεσαν σε σεξουαλικά όργια. Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις την επίγνωση... είναι σ χεδόν αδύνατο να διατηρήσεις την επίγνωση. Αν δεν έχει προχωρήσει πολύ βαθιά μέσα σου από την αρχή αυτή η διδασκαλία, υπάρχει κάθε πιθανότητα να αρχίσεις να ξεγελάς τον εαυτό σου. Οι σχολές της Τάντρα εμφανίστηκαν στην Ινδία με μεγάλη ενέργεια, με μεγάλη ενόραση. Και πράγματι περιείχαν κάτι – διότι αυτό είναι το τελευταίο κέντρο που είναι διαθέσιμο στον άνθρωπο: το έβδομο είναι υπεράνθρωπο, το έβδομο είναι θεϊκό. Το έκτο είναι το πνευματικό κέντρο.
΄΄Από το σεξ στην Τάντρα: μια μεγάλη επανάσταση, μια μετάλλαξη είναι δυνατό να συμβεί στον άνθρωπο. Και στην Ανατολή, οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι αν γίνεις διαλογιστικός καθώς κάνεις έρωτα, η ποιότητα του σεξ αλλάζει και κάτι καινούργιο εισέρχεται εκεί – γίνεται ταντρικό, γίνεται προσευχητικό, γίνεται διαλογιστικό... γίνεται σαμάντι.΄΄
 

 Η Τάντρα χρησιμοποιεί το σεξ για να ανέβει πιο πάνω από αυτό
΄΄Η Τάντρα χρησιμοποιεί το σεξ για να ανέβει πιο πάνω από αυτό, το χρησιμοποιεί πάντως. Το σεξ αποτελεί το όργανο. Οι Μπάουλ λένε ότι δεν δείχνει τούτο μεγάλο σεβασμό: ΄Πώς γίνεται να χρησιμοποιείς την ενέργεια; Πώς γίνεται να χρησιμοποιείς την ενέργεια ως μέσο;΄ Δεν χρησιμοποιούν την ενέργεια ως μέσο΄ την απολαμβάνουν, την χαίρονται. Την μετατρέπουν σε θρησκευτική λατρεία, αλλά χωρίς καμιά τεχνική. Δεν πρόκειται για κάποια τεχνολογία. Την αγαπούν και μέσω της αγάπης συμβαίνει η μεταμόρφωση από μόνη της.
΄΄Με την Τάντρα, πρέπει να μείνεις δίχως προσκόλληση. Ακόμη κι όταν χρησιμοποιείς το σεξ ως ένα μέσο για να πας προς το σαμάντι, πρέπει να μένεις δίχως προσκόλληση στο σεξ, απόλυτα ουδέτερος, απόλυτα σαν ένας παρατηρητής, μάρτυρας, όπως ακριβώς ο επιστήμονας που δουλεύει μέσα στο εργαστήριό του. Μάλιστα, οι ταντριστές λένε ότι οι τεχνικές της Τάντρα δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται με τη γυναίκα που αγαπάς, διότι η αγάπη θα προκαλέσει ενόχληση. Θα είσαι πολύ προσκολλημένος. Δεν θα μπορέσεις να μείνεις αποστασιοποιημένος και εκτός. Έτσι λοιπόν οι ταντριστές βρίσκουν γυναίκες με τις οποίες δεν είναι ερωτευμένοι καθόλου, ώστε η στάση τους να παραμείνει απόλυτα η στάση του παρατηρητή.΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα