Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

4 χαρακτηριστικά μιας συναισθηματικά ανθυγιεινής σχέσης

Κάποιες σχέσεις δεν μας κάνουν καλό.
 
Μας απομακρύνουν από τους προσωπικούς μας στόχους, από το περιβάλλον μας, τους φίλους μας και τον εαυτό μας.
 
Όσο ευεργετική μπορεί να είναι μια σχέση για την εξέλιξή μας ως άνθρωποι άλλο τόσο καταστροφική μπορεί να είναι κάποια άλλη για τη ζωή μας.
 
Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να αναγνωρίσετε προκειμένου να συνειδητοποιήσετε ότι η σχέση σας είναι συναισθηματικά ανθυγιεινή;
 
sxesi1
1.Δεν είστε ο εαυτός σας: Τα χόμπι σας, τα ενδιαφέροντά σας, οι απόψεις σας, οι συνήθειές σας, όλα όσα σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, πλέον μοιάζουν παρελθόν. Συνήθως οι αλλαγές αυτές συμβαίνουν σταδιακά και χωρίς να τις καταλάβουμε. Εάν μια μέρα δεν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας, είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι μπορεί η σχέση σας να μην σας πηγαίνει μπροστά αλλά πίσω! 
 
2.Προσπαθείτε συνέχεια να αποδείξετε την αξία σας: Εάν δεν αισθάνεστε σιγουριά μέσα στην σχέση σας αλλά είστε συνέχεια ανασφαλείς κι αισθάνεστε ότι πρέπει να αποδείξετε συνέχεια στον σύντροφό σας την αξία σας, ίσως είστε εγκλωβισμένοι σε μια σχέση που δεν σας αξίζει.
 
sxesi2
 
3.Αισθάνεστε παρατηρητές και όχι πρωταγωνιστές στη σχέση σας: Κάποιοι άνθρωποι δεν ζουν την καθημερινότητά τους έτσι όπως θέλουν κι αντί να προσπαθούν να αξιοποιήσουν την κάθε στιγμή για να κάνουν όλα όσα ονειρεύονται, καταλήγουν να παρατηρούν τον χρόνο και τα όνειρά τους να φεύγουν. Αν αισθάνεστε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τη σχέση σας και πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας φταίει για αυτό, τότε είναι ένα σημάδι ότι δεν σας κάνει καλό.
 
4.Έχετε παραιτηθεί από τη σχέση σας με τον εαυτό σας, από τη σχέση σας και όσα έχουν σημασία για εσάς. Έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι δεν θα βρείτε κάτι καλύτερο στη ζωή σας και έχετε συμβιβαστεί με καταστάσεις που ξέρετε ότι δεν σας αξίζουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα