Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Αυτά είναι τα 8 τρόφιμα που χρειάζεσαι για να ενισχύσεις τη μνήμη σου



Καλός είναι ο καφές, αλλά πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου. Μπορεί κατά καιρούς να δημοσιεύονται πολλές έρευνες για τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ στη μνήμη, όμως πρέπει να ακολουθείς και μια ισορροπημένη διατροφή.
Το άγχος, η καθημερινή κούραση και ο όγκος πληροφοριών, που συλλέγουμε καθημερινά επιβαρύνουν τη μνήμη μας. Αν και εσύ θες συνέχεια να πεις ή να κάνεις κάτι και το ξεχνάς, τότε άκου το καμπανάκι που σου χτυπά ο οργανισμός σου και διάλεξε αυτές τις 8 τροφές για να ενισχύσεις τη μνήμη σου.
Οι 8 αυτές τροφές είναι πλούσιες σε φυτοχημική ανθοκυάνη, που δίνει το μωβ και κόκκινο χρώμα στα λαχανικά και φρούτα και ενισχύει τη μνήμη.


Μήλο
Τα μήλα περιέχουν υψηλά επίπεδα κερσετίνης, ενός αντιοξειδωτικού, το οποίο προστατεύει από το Αλτσχάιμερ. Η περισσότερη κερσετίνη βρίσκεται στη φλούδα, γι’ αυτό προτίμησε να μην το ξεφλουδίσεις.
ΣταφύλιΤα κόκκινα, μοβ και μαύρα σταφύλια περιέχουν κερσετίνη και ανθοκυάνη. Το κόκκινο κρασί περιέχει επίσης, όμως μην το παρακάνεις. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα είναι ό,τι πρέπει.
Σπανάκι
Μπορεί το σπανάκι να μας κάνει δυνατές, όμως με τον τρόπο επιδρά και στη μνήμη μας. Πλούσιο σε φυλλικό οξύ, μια θρεπτική ουσία που προστατεύει από την απώλεια μνήμης.
dentrolivano-mnimi
Κρεμμύδι
Τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν ανθοκυάνη και κερσετίνη.
ΜπρόκολοΤο μπρόκολο περιέχει κερσετίνη και είναι επίσης μια καλή πηγή φυλλικού οξέος.
Παντζάρι
Τα παντζάρια είναι καλή πηγή ανθοκυάνης και φυλλικού οξέος.
Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα είναι μια εξαιρετική πηγή ανθοκυάνης. Περιέχει επίσης νασουνίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα λιπίδια στις μεμβράνες των κυττάρων του εγκεφάλου.
Δενδρολίβανο
Το δενδρολίβανο περιέχει καρνοσικό οξύ, μια νευροπροστατευτική ουσία. Ακόμα και το άρωμα του δεντρολίβανου βοηθά στην επαναφορά της μνήμης μας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα