Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ποια είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» σου;


«Αχίλλειος πτέρνα» είναι το αδύνατο σημείο μας. Όχι κατ΄ ανάγκη σωματικό, όπως στην περίπτωση του ατρόμητου ήρωα Αχιλλέα. Εντόπισε το δικό σου και φρόντισε να το προστατεύεις καλά, ώστε να μη βρεθεί κάποιος που θα το εκμεταλλευτεί για να σε πληγώσει.

Άτρωτος ως τη φτέρνα

Η γνωστή φράση, που περιγράφει την κύρια αδυναμία μας, προέρχεται από έναν αρχαιοελληνικό μύθο για τον Αχιλλέα: Λέγεται πως, όταν ήταν παιδί, η μητέρα του (η Νηρηίδα Θέτις) προσπάθησε να τον κάνει άτρωτο βουτώντας τον στα Ύδατα της Στυγός* (στις πηγές του ποταμού Κράθη στον Χελμό της Αχαΐας). 

Τον κρατούσε όμως από τη φτέρνα, με αποτέλεσμα να τον αφήσει τρωτό σε αυτό το σημείο.


Εκεί ακριβώς στόχευσε ο Πάρις και τον σκότωσε (με τη βοήθεια του Απόλλωνα, που γνώριζε το αδύνατο σημείο του Αχιλλέα) στον Τρωικό πόλεμο.

Νερά από τα Τάρταρα

* Κατά τη μυθολογία, η Στύγα ήταν Ωκεανίδα που είχε το παλάτι της στα Τάρταρα. Από εκεί, λέει ο μύθος, πήγαζαν και τα νερά των πηγών.

Στα Ύδατα της Στυγός ορκίζονταν όλοι οι θεοί και εκεί εξέτιαν την ποινή τους, όταν ήταν τιμωρημένοι. Έλεγαν πως, όποιο ον έπινε από το νερό της, πέθαινε, ενώ οποιοδήποτε μέταλλο βουτούσαν στις πηγές έλιωνε.

 bimag

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα